2021-03-17
其實都已經想食呢間日本菜好耐,尋晚搵一個喺銅鑼灣返工嘅朋友dinner,佢收工之後我地就去左呢到食dinner啦。龍捲風沙律 $78呢個沙律好大份,有好多蔬菜、海藻、蟹柳、脆片同埋蟹子。沙律醬嘅份量啱啱好,所以都仲食到啲蔬菜同蟹柳本身嘅味道,呢點值得一讚。安格斯牛肉壽喜燒 $228餐牌上面寫呢個壽喜燒係3-4人份量,但因為朋友好想食壽喜燒,我地又唔覺有2人份量嘅可以叫,加上我地對自己嘅食量都非常有信心,所以就照叫左啦。呢個壽喜燒材料豐富,好大份,有豆腐、牛肉、粉絲、雞蛋、娃娃菜、冬菇、洋蔥、大蔥同埋金菇。味道濃郁,食到停唔到口,最後我地都食曬。材料索曬個湯底嘅味,正。金龍卷 $98一場黎到,無理由唔試下呢到嘅特色卷物。我見呢個金龍卷有三文魚、炸蝦、芝士,三樣都係我超鐘意食嘅食物,所以就揀左呢款啦。卷物有八件,入面炸蝦炸得香脆,芝士味道香濃,三文魚喺表面充滿鮮味,再配埋醬汁,一啖入面有多重口感同味道,多重滿足感。想特別一提店員態度真係好好,食到後來有空嘅檯騰出黎之後,店員主動提出幫我地調去一個比較闊落嘅位,值得一讚。呢間餐廳我最鍾意嘅就係份卷物,真係好好食啊!下次再食!
龍捲風沙律 $78
安格斯牛肉壽喜燒 $228
金龍卷 $98
呢間餐廳我最鍾意嘅就係份卷物,真係好好食啊!下次再食!