2021-08-26
今次同同學re-u試咗間我一直都好想試嘅嘅餐廳,估唔到好有驚喜😍呢間古今地理位置優越,喺正希慎對面,內部裝修都好舒服。侍應服務態度亦都好好👍🏼卷物:超級龍卷風:將芝士炸蝦同鰻魚配合得天衣無縫!連埋個脆片同沙律醬都絕對唔係配角,一定要試!蜘蛛:原來係炸軟殻蟹🦀再加埋蟹柳同牛油果🥑,口感平衡剛剛好👍🏼青龍卷:鰻魚加牛油果,包到唔會一夾就散,一啖食落口好滿足😋午夜牛郎:好似未食過炸咗脆皮嘅壽司卷,夾埋入面嘅三文魚,估唔到可以咁好食🤤係必食之選🤫鋼燒牛舌心:口感煙韌唔會硬,上菜溫度剛剛好,加埋個汁味道更上一層樓🤟🏻黑豚肉露筍串:未食過咁嘅配搭,好有新鮮感。下次都會encore👍🏼雜錦天婦羅:有冬菇同蝦等等山:唔太油膩又好鮮甜,炸得香脆可口日式炸豆腐:外表炸得超脆,加埋燒汁好夾,係前菜必選❤️🔥蟹膏帶子炒飯:每一啖都有帶子,加埋蟹膏炒得非常之香口,色香味俱全😧原版海膽帶子炒飯:有人會將放面嘅海膽撈埋一齊,但我會建議一啖炒飯一啖海膽咁食,每一啖都食到各自嘅鮮味,冇得頂😍
卷物:
青龍卷:鰻魚加牛油果,包到唔會一夾就散,一啖食落口好滿足😋
日式炸豆腐:外表炸得超脆,加埋燒汁好夾,係前菜必選❤️🔥