2021-07-08 59 瀏覽
行完千色,緊係要坐坐食下野補給一下😆揾下揾下,去左古今二食日本野有咩吸引我去? 就係食物夠多款!😆淨係卷物已經睇到我花多眼亂😆心大心細唔知揀咩好..揀左午餐ge卷物盛~ 有4款,每款4件,慢慢食最令我“嘩“一聲當然係 火山滿滿蟹籽蟹柳~ 爽丫😋最出乎意料之外係 費城卷樣子平平無奇好似好簡單咁🤩但食落三文魚同芝士神奇地夾!簡單而美味嘅食物~講到卷物,不得不提及 東京爆脆!真係好脆! 口感豐富得黎又好新奇!😆我地仲叫左三文魚頭湯(行得太耐商場,個人好凍)暖暖嘅湯配埋菜,成個感覺好溫和好溫暖🥰一口氣飲左兩碗~😝仲有龍捲風沙律都好豐富有好多蟹子!好多中華沙律!好多蟹柳!再配上唔同嘅沙律菜成個感覺豐富得黎又好fresh🥰仲好大盆tim~😝
行完千色,緊係要坐坐食下野補給一下😆
揾下揾下,去左古今二食日本野

有咩吸引我去? 就係食物夠多款!😆
淨係卷物已經睇到我花多眼亂😆
心大心細唔知揀咩好..

揀左午餐ge卷物盛~ 有4款,每款4件,慢慢食

最令我“嘩“一聲當然係 火山
滿滿蟹籽蟹柳~ 爽丫😋

最出乎意料之外係 費城卷
樣子平平無奇好似好簡單咁🤩
但食落三文魚同芝士神奇地夾!
簡單而美味嘅食物~

講到卷物,不得不提及 東京爆脆!
真係好脆! 口感豐富得黎又好新奇!😆

我地仲叫左三文魚頭湯
(行得太耐商場,個人好凍)
暖暖嘅湯配埋菜,成個感覺好溫和好溫暖🥰
一口氣飲左兩碗~😝

仲有龍捲風沙律都好豐富
有好多蟹子!好多中華沙律!好多蟹柳!
再配上唔同嘅沙律菜
成個感覺豐富得黎又好fresh🥰
仲好大盆tim~😝
2021-07-07
  • 龍卷風沙律
  • 三文魚頭湯鍋
  • 東京爆脆
2021-07-03 77 瀏覽
放工去咗荃灣食日本野😍打開餐牌,發現d食物既名好有趣😆我地點咗柚想蝦你、辣妹、超級龍卷風、雜錦天婦羅同埋網燒牛舌。超級龍卷風份量十足,入面有芝士、青瓜絲、炸蝦同鰻魚,食既時候至發現原來脆片係薯片碎,好特別!辣妹其實係芝士炸蝦辣味吞拿魚,鐘意食吞拿魚嘅我見到呢款兩眼發光🤩。魚蓉俾得大方,雖然叫辣妹,但唔算辣,不吃辣的朋友可以放心叫。卷物入面有芝士同炸蝦,芝士的份量唔算多,唔會搶走吞拿魚蓉的味道。牛舌係即叫即燒,嚟到既時候好香,即刻忍唔住食一塊,食落好惹味,而個醬汁酸酸地,可以中和返燒牛舌既油膩感。雜錦天婦羅入面有小紫薯,秋葵蝦膠同蝦。紫薯甜甜的,大朋友小朋友都鍾意,秋葵入面有蝦膠,口感豐富。蝦就有三隻,好味。柚想蝦你係沙律嚟既,沙律嘅材料超豐富,有車厘茄,蘋果,柚子,蟹子,牛油果,甜蝦等等,配上柚子汁好開胃。埋單每人二百幾蚊,物有所值!
放工去咗荃灣食日本野😍

埋單每人二百幾蚊,物有所值!
  • 辣妹
  • 超級龍卷風
2021-07-03 48 瀏覽
好耐無見嘅朋友話要帶我去食嘢要試依到最出名嘅卷物金龍卷 $103卷物有三文魚、炸蝦同忌廉芝士,成條龍咁排列好有特色📸炸蝦食咬落去好脆!飯量啱啱好,一啖可以擺晒入口😚黑龍卷 $103依個卷物係鰻魚、牛油果同炸蟹柳,牛油果食落好清新😋如果可以多啲牛油果就仲正雞腎串燒疫情之後好耐都冇再喺街度買串燒食啦,硬係覺得喺街度食串燒唔係咁衛生,嚟到依度就忍唔到口啦,串燒唔會燒到乾爭爭📍古今二(荃灣千色匯)🔎荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖
好耐無見嘅朋友話要帶我去食嘢
要試依到最出名嘅卷物

金龍卷 $103

黑龍卷 $103

雞腎串燒

📍古今二(荃灣千色匯)
🔎荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖
2021-07-02 3555 瀏覽
自從疫情好轉好後,經常性出門食好西,好多餐廳都開到10點,可以約朋友出來聚下。平時少到荃灣食野,突然之間想吃日本耶,知道荃灣都有間古今日本餐廳,便特登上去食嘢醫肚。古今的特色係壽司卷,全部壽司卷都有專屬名字,而且賣相會根據名字來制定,好特別的。我們今次四人行,點了好多美食,有蜘蛛,明太子雞翼,和風吉列牛餅,網燒牛舌,茄子燒,黑豚荔枝捲串燒,龍捲風沙拉,午夜牛郎還有雜錦天婦羅🍤真係豐富極了。有些名字係咪好特別呢,蜘蛛其實是軟殼蟹捲,內有青瓜,牛油果,蟹柳,而軟殼蟹的腳凸出來,像極了蜘蛛🕷️模樣。午夜牛郎有牛油果,芝士及三文魚,估計牛油果是牛郎意思吧哈哈,反正好吃就對了。我個人偏愛龍捲風🌪️沙拉🥗,超多蟹柳,中華沙拉,同蟹籽,還有墊底的生菜,加上醬汁,全部撈在一起,真的超級開胃。網燒牛舌也不錯,口感好煙韌,點埋個汁就剛剛好夠曬味。必點的還有黑豚荔枝捲串燒,荔枝超級甜,加上黑豚捲好好吃。茄子燒就比較特別,有好多櫻花蝦一起燒,味道比較濃郁。這裡的服務挺好的,侍應會不時過來倒茶,喝的是綠茶,配日本餐是不錯的配搭。這裡真的很旺,很多人排隊,溫馨提示,建議下次來要訂位喔。
我們今次四人行,點了好多美食,有蜘蛛
網燒牛舌也不錯,口感好煙韌,點埋個汁就剛剛好夠曬味。
必點的還有黑豚荔枝捲串燒,荔枝超級甜,加上黑豚捲好好吃。
茄子燒就比較特別,有好多櫻花蝦一起燒,味道比較濃郁。
這裡真的很旺,很多人排隊,溫馨提示,建議下次來要訂位喔。
2021-06-16
5 分鐘 (堂食)
2021-07-02 45 瀏覽
之前已經食過幾次㗎啦,成日同朋友都會醒起嚟呢度食,而且亦試過同朋友嚟呢到慶祝生日。我哋都好鍾意食日本嘢,所以今次得閒又再嚟試吓。一直都會記得佢地呢個龍捲風沙律,入邊有中華沙律,仲有蟹柳,好好味。今次都叫咗,分量大大碗。仲有叫咗兩份卷物,每次都覺得好好食,因為好夠味,而且好足料。例如呢一個叫做火山,啲壽司卷物上面鋪滿咗好多好多蟹柳。超足料!!另外值得一提嘅係佢哋嘅天婦羅做得好出色,炸粉唔會太厚,薄薄地又鬆脆。特別係蝦同蕃薯。幾好呀,每次嚟食都係keep住返個水準。希望佢哋越嚟越開得多分店啦,最好就土瓜灣都開一間,咁真係好就腳。
之前已經食過幾次㗎啦,
成日同朋友都會醒起嚟呢度食,
而且亦試過同朋友嚟呢到慶祝生日。

我哋都好鍾意食日本嘢,
所以今次得閒又再嚟試吓。
一直都會記得佢地呢個龍捲風沙律,
入邊有中華沙律,仲有蟹柳,好好味。
今次都叫咗,分量大大碗。

仲有叫咗兩份卷物,每次都覺得好好食,
因為好夠味,而且好足料。
例如呢一個叫做火山,
壽司卷物上面鋪滿咗好多好多蟹柳。
超足料!!

另外值得一提嘅係佢哋嘅天婦羅做得好出色,
炸粉唔會太厚,薄薄地又鬆脆。
特別係蝦同蕃薯。

幾好呀,每次嚟食都係keep住返個水準。
希望佢哋越嚟越開得多分店啦,
最好就土瓜灣都開一間,咁真係好就腳。

2021-07-01
2021-06-30 63 瀏覽
好耐之前已經有留意呢間卷物,但一直覺得觀塘,銅鑼灣太遠,無緣試到☹直至荃灣開左,簡直係大西北人福音呀😍今次係早一日用openrice訂枱,餐廳會hold枱15分鐘👍第一次試佢嘅lunch,咁緊係試佢嘅卷物set啦😍 今次揀左F餐 古今卷物盛 $88會有4款卷物,當中有3款係set好左,包括加州卷,鰻魚牛油果卷及費城卷。另外可以自己揀1款卷物,煙花/火山/金龍卷。而我今次就揀左金龍卷😍話晒係餐廳嘅其中一個招牌黎!加州卷上面嘅蟹子係超新鮮,入口一咬就已經卜卜咁爆😍好鮮味因為本身自己係好抗拒牛油果,所以對鰻魚牛油果卷冇太大期望,點知一食,嘩!正呀😍鰻魚同牛油果原來係可以咁夾!同埋餐廳將牛油果切細,變相入口又唔會一patpat黏住晒,正呀!至於金龍卷,真係冇得頂呀!佢係有芝士及炸蝦係入面,上面就有三文魚配沙律醬。三文魚係好鮮甜,入面嘅炸蝦又好脆,冇乜炸粉。完全係perfect match呀!至於同行朋友就叫左個鰻魚蛋包飯 $88一送到黎,我地即刻"嘩"左,好香鰻魚味,同埋鰻魚以lunch set黎講,切得算幾厚。而個蛋係好滑。鰻魚亦都冇骨,好正😍 個飯都幾大兜😂 雖然好好食,但食食下就會覺得有

加州卷上面嘅蟹子係超新鮮,入口一咬就已經卜卜咁爆😍好鮮味

至於同行朋友就叫左個鰻魚蛋包飯 $88

一送到黎,我地即刻"嘩"左,好香鰻魚味,同埋鰻魚以lunch set黎講,切得算幾厚。而個蛋係好滑。鰻魚亦都冇骨,好正😍 個飯都幾大兜😂 雖然好好食,但食食下就會覺得有少少漏🤔 可能因為鰻魚mix蛋,都係偏漏嘅野😂😂 所以食到後尾,就覺得漏漏地,要放棄個蛋添🙈

餐廳就冇限時,又坐得幾舒服。加上星期六都有set lunch又免加一,真係幾抵食架!

2021-05-29
  • 金龍卷
2021-06-30 65 瀏覽
同朋友行街見到呢間餐廳, 之前聽過佢d卷物都幾出名,好似幾吸引選擇多幾好食,所以入咗去試下熱門菜式之一,有好大份好新鮮嘅龍捲風沙律,蟹柳、蟹、沙律,醬係好好嘅配搭金龍卷味道好好,炸蝦和芝士,配搭上層三文魚加沙拉醬,是我食過最好食嘅卷物之一。宮崎黃金炸豆腐,外脆內軟,都係好好食嘅選擇之一 。秋葵蝦肉天婦,雖然係炸但係不油膩有好爽好甜嘅蝦肉,同佢特別提供嘅醬汁係好好嘅配搭 。整體嚟講食物質素屬於高水平,值得一試再試

宮崎黃金炸豆腐,外脆內軟,都係好好食嘅選擇之一 。

整體嚟講食物質素屬於高水平,值得一試再試
2021-06-25
5 分鐘 (堂食)
2021-06-29 2096 瀏覽
食日本菜都可以很有特色,這家古今二的菜式名稱起得特別,賣相和食物配搭也很有特色,令人印象深刻。超級龍捲風$88, 有炸蝦、芝士、鰻魚、青瓜等配料,飾面灑上脆片,增加香口感覺,本來炸蝦已夠香,再有軟綿香濃的芝士,又有鰻魚的燒汁香味,味道超濃,不過加上青瓜的清新味道,配合又很得宜,不覺膩。蜘蛛$88, 有軟殼蟹、牛油果、蟹柳、青瓜等配料,非常喜歡牛油果的配搭,雖然味道淡,但香氣配合油炸食物有中和濃味作用,所以炸軟殼蟹卷物有牛油果是絕配;加上蟹柳鮮甜,青瓜清新多汁,個人很喜歡這款卷物呢!秋葵蝦肉天婦羅$49, 創意之作,把蝦滑釀入秋葵之中,然後炸成天婦羅,有肉又有蔬菜,但秋葵本身有黏液滑嘟嘟的,加上蝦滑,炸完口感外脆內滑,覺得是創意之作。網燒牛舌$58,是我最喜歡的食物,喜歡燒牛舌的爽口質感,燒完又香,醬汁微鹹,吃得很惹味,如果喝酒談天的話,這是一道很好的佐酒小吃。柚想蝦你$78,是柚子大蝦沙律,飾面的蟹子份量很多,沙律用料和份量更是澎湃,沒想到是用一大個玻璃碗盛載,二人吃的話真的會吃不完。喜歡柚子清甜,大蝦爽口,還有中華沙律的芝麻香,沙律菜新鮮,原來還有牛油果粒粒在底部,增添香滑口感,拌勻

柚想蝦你$78,是柚子大蝦沙律,飾面的蟹子份量很多,沙律用料和份量更是澎湃,沒想到是用一大個玻璃碗盛載,二人吃的話真的會吃不完。喜歡柚子清甜,大蝦爽口,還有中華沙律的芝麻香,沙律菜新鮮,原來還有牛油果粒粒在底部,增添香滑口感,拌勻配料吃,非常美味!

埋單加一$397,吃得很飽了,日本菜來說價錢適中,味道不錯,份量取勝,怪不得晚市訂枱都經常滿座。

2021-06-25
2021-06-27 93 瀏覽
見到openrice評價高就來一試,叫咗飯卷,沙律,壽司,天婦羅同少少燒烤。富士山卷同壽司d壽司飯唔夠酸但係過分地甜。串燒就叫左雞翼,牛舌,免治雞肉丸雞翼睇支竹簽見到係工廠交嚟既貨,食落乾到一個點,都唔係好明點解可以咁乾,魷魚乾個friend,都食唔到雞肉個質地,真心難食。牛舌叫做正常幾冧身,而免治雞肉食落口感好實,冇彈牙的感覺。最慘係個所謂既「自家製玉子燒」寫就寫自家製,嚟到食落就又係工場貨,見唔到有一層層的煎玉子layer,仲要切成薄片,上面冧d醬燒兩燒嚟掩蓋個味,天婦羅蝦入面隻蝦等吸管既粗度一樣,食炸粉多。成餐飯得個沙津正常d。埋單兩人盛惠6百幾蚊,覺得呢個價錢出去食可以有好多選擇。

富士山卷同壽司d壽司飯唔夠酸但係過分地甜。
串燒就叫左雞翼,牛舌,免治雞肉丸
牛舌叫做正常幾冧身,而免治雞肉食落口感好實,冇彈牙的感覺。
最慘係個所謂既「自家製玉子燒」
仲要切成薄片,上面冧d醬燒兩燒嚟掩蓋個味,
天婦羅蝦入面隻蝦等吸管既粗度一樣,食炸粉多。
成餐飯得個沙津正常d。
埋單兩人盛惠6百幾蚊,覺得呢個價錢出去食可以有好多選擇。
2021-06-27
2021-06-27 902 瀏覽
當朋友問我荃灣有甚麼日本餐廳推薦的時候,位於千色匯的古今二是其中一間我所提及,古今二以食材新鮮,創意菜式闖出名號,在網絡上討論度頗高的日本料理餐廳,這次是我二訪,初訪那次則因堂食禁令而外賣回家吃。朋友說龍卷風沙律有有著意想不到的味覺驚喜,黑醋與甜辣醬相互融合,完全不衝突,醬汁淋在沙律菜上,酸甜微辣,清爽開胃。蟹柳,蟹籽,脆片,海藻的加入,令沙律更精彩,甜鮮脆彈,欲罷不能吃下去。茄子燒抹上古今二自家製醬汁香烤,然後撒上大量櫻花蝦提升茄子風味,茄子肉咬起來濕潤軟腍,有著櫻花蝦迷人海鮮香氣,茄子燒好不味美。雜錦天婦羅包羅萬有,一次過吃到海老天婦羅,秋葵蝦肉天婦羅和迷你甜薯天婦羅。海老天婦羅相當豪氣,海老長度都跟筷子差不多長,炸粉薄薄輕輕的裹著肥嫩的鮮蝦,外脆內彈。迷你甜薯黏上輕柔的天婦羅炸粉油炸,水份跟甜度完全鎖在迷你甜薯中,薯肉綿密香甜。秋葵蝦肉天婦羅可謂一道創意料理,蝦肉釀進秋葵酥炸,無敵飽水,蝦肉甜味沒蓋過秋葵的鮮味,秋葵蝦肉天婦羅甜鮮俱備。金龍卷一口一個剛剛好,壽司醋飯軟實適中,飽滿的炸蝦卷在飯裡,炸蝦不會因被醋飯包覆導致外皮變軟,仍然香酥彈牙。厚切的三文魚放在壽司上,上頭還沾上芝士

金龍卷一口一個剛剛好,壽司醋飯軟實適中,飽滿的炸蝦卷在飯裡,炸蝦不會因被醋飯包覆導致外皮變軟,仍然香酥彈牙。厚切的三文魚放在壽司上,上頭還沾上芝士,愈吃愈涮嘴。

火山名符其實是一座壽司山,不管外層還是內層都滿滿食材,用料實在大方。蟹柳底下藏著甚麼壽司,很神秘吧,待我跟大家揭曉。

壽司卷包入牛油果,帶子和青瓜,佐上蟹柳品味,火山味道鮮明飽口,滑順的牛油果夾在嫩彈的帶子與爽脆的青瓜之間,四種美味巧妙地結合,清爽可口。
2021-06-27 45 瀏覽
呢個星期狀態不佳咩心情都冇, 每日都覺得周身骨痛咁,咩都唔想做,謙謙見我咁就提議食我地兩個都喜歡的壽司等我開心番喎!近近地係荃灣的古今食, 食完可以盡快回家休息,謙謙真係知我心, 野食我交哂比佢負責叫,佢就叫左以下食物:⚛ 龍卷風沙律 ~ 有好多蔬菜,海藻,蟹柳,脆片,超大碗材料夠哂豐富, 面層仲要好多蟹籽,入口夠哂 fresh 令人想食多幾口。⚛ 網燒牛舌頭 ~ 牛舌燒過剛熟所以入口爽唔會硬,味道幾惹味。⚛ 金龍卷 ~ 有芝士,炸蝦,三文魚, 每件上面有一點醬, 幫助提味,一咬先係三文魚的肥美感再來是炸蝦的香脆,謙謙不斷追住食😂。⚛ 火山 ~ 有青瓜,牛油果,蟹柳, 帶子,感覺一堆火山。材料太多你夾起一件時d 料會不斷跌😅, 但入口就有多層感覺都幾正。

⚛ 火山 ~ 有青瓜,牛油果,蟹柳, 帶子,感覺一堆火山。
2021-06-26 61 瀏覽
路過見到佢啲餐牌好多元化,色彩繽紛,一行三人,嚟試吓佢下午茶,分享分享。「三文魚薄餅」$42呢一個雖然比較細份,但下午茶餐黎講,都非常合理,呢個薄餅都令人幾有驚喜,因為佢係米薄餅,唔切開都唔知,少見。面頭仲舖左啲薯片碎,增加左口感層次。「牛肉壽喜燒鍋定食」$72牛肉幾牛味,壽喜燒牛肉係我最愛既味,基本上呢個鍋好少餐廳會做到令人失望,呢個價錢基本上只有係午餐下午茶先有,平日食開啲牛肉鍋既定食都起碼一百蚊。「手握壽司盛併豬骨拉麵」$85六件手握壽司,我食左吞拿魚,三文魚,感覺一般,無乜驚喜,豬骨拉麵亦普通,好大眾既日式豬骨湯味,拉麵質感正常。除左個米薄餅畀到驚喜之外,其他普通。可能佢啲卷類會出色啲?有機會晚市試。整體都可以既,唔出色但免強畀個好評。
路過見到佢啲餐牌好多元化,色彩繽紛,
一行三人,嚟試吓佢下午茶,分享分享。

「三文魚薄餅」$42
呢一個雖然比較細份,但下午茶餐黎講,
都非常合理,呢個薄餅都令人幾有驚喜,
因為佢係米薄餅,唔切開都唔知,少見。
面頭仲舖左啲薯片碎,增加左口感層次。

「牛肉壽喜燒鍋定食」$72
牛肉幾牛味,壽喜燒牛肉係我最愛既味,
基本上呢個鍋好少餐廳會做到令人失望,
呢個價錢基本上只有係午餐下午茶先有,
平日食開啲牛肉鍋既定食都起碼一百蚊。

「手握壽司盛併豬骨拉麵」$85
六件手握壽司,我食左吞拿魚,三文魚,
感覺一般,無乜驚喜,豬骨拉麵亦普通,
好大眾既日式豬骨湯味,拉麵質感正常。

除左個米薄餅畀到驚喜之外,其他普通。
可能佢啲卷類會出色啲?有機會晚市試。
整體都可以既,唔出色但免強畀個好評。
2021-04-16
2021-06-26 27 瀏覽
餐廳主打創意卷物,款式繁多,每樣各有特色,令人難以選擇。是次選擇了三款卷物: 富士山、煙花及東京爆脆擺盤設計,視覺效果一流。富士山滿滿蟹柳絲及脆片鋪滿上層,味道咸香誘人。一口咬下去,香滑牛油果連同厚實鰻魚肉,層次感豐富!煙花由三文魚及吞拿魚混合組成,口感軟綿綿。微辣味道未有蓋過魚的鮮味。吞拿魚未見有筋,屬高質之選。東京爆脆內餡有炸吞拿魚加蟹柳,卷物上面舖有燒汁醬,不用加醬油已夠味。入口有濃濃吞拿魚茸同蟹味,十分開胃茄子燒茄子出奇的香口,特式醬汁配上大量櫻花蝦道,令本來淡味的茄子變得非常惹味茄子皮口感特別,少少脆有咬口。三文魚頭湯鍋湯水奶白色澤,入口清甜,沒有腥味。材料十足,內有大大魚頭、嫩滑豆腐及鮮甜娃娃菜。營養豐富又飽足,抵食之選。
餐廳主打創意卷物,款式繁多,每樣各有特色,令人難以選擇。

是次選擇了三款卷物: 富士山、煙花及東京爆脆
擺盤設計,視覺效果一流。

富士山

煙花

東京爆脆
入口有濃濃吞拿魚茸同蟹味,十分開胃

茄子燒

茄子皮口感特別,少少脆有咬口。

三文魚頭湯鍋
2021-06-24 33 瀏覽
難得今日探朋友,所以就同佢食埋飯先走啦。嚟到先識掂咁多地方好食,朋友就介紹咗嚟食呢一間日本嘢,感覺有啲新潮,同埋真係好多人啊。首先就叫咗一個沙律都真係好多,但係真係好好食🍤🍤當中包括在中華沙律,勁多蛋黃醬同埋好多好新鮮嘅菜蛋同埋蟹柳,仲有啲脆脆添,另外呢仲叫咗兩個壽司分別係忘不了你,同埋東京脆脆,份量都幾多,都幾好食。同埋日本菜梗係唔少得天婦羅啦,呢個天婦羅嘅種類幾多,同埋好新鮮熱辣辣咁樣。跟住仲嗌左一碟雞翼小食,味道唔錯佢係全消嚟嘅,今次真係食飽飽,好彩今日都幾肚餓如果唔係就食唔晒啦🤣🤣🤣

網燒牛舌 $58超級推薦👍🏻👍🏻 牛舌係會見到有網紋燒出黎架牛舌厚身但燒到入口就溶,完全唔會覺得韌爽口得黎又好多汁🤤-豚肉露筍 $29表面微微金黃既豚肉脆口又不乾身, 豚肉包著既露筍清爽無渣, 露荀可以中和豚肉既油膩感-蒜香牛油翠玉瓜 $15蒜香牛油紫薯 $15兩個都係用蒜香牛油燒出黎既。翠肉瓜就咁睇落去好似平平無奇,但燒出黎一d都唔會覺得乾身,反而覺得好juicy小甜薯🍠燒到微脆,入面軟腍。細細粒一啖就食一粒,滿滿既蕃薯味。-椒鹽雞腎 $38椒鹽雞腎偏鹹,岩晒重口味既我雞腎唔會燒到好乾好硬,食落去都係好爽口。-三文魚頭湯鍋 $88一上黎見到咁大個三文魚頭已經心心眼!食落去好多肉同埋好嫩滑,三文魚湯超級鮮甜,飲落去好舒服,完全無腥味,配埋豆腐同娃娃菜超級滿足。-忘不了你 (芒果,芝士,炸牛肉)$88忍者雙辣 (辣味吞拿魚,脆片)$88佢既卷物全部都改曬名,好有創意好特別,仲有超級多選擇揀忘不了你有芒果配搭,酸酸甜甜超級開胃,食咁多飯都唔會滯,有清新既感覺岩曬夏天食🌞🥭忍者雙辣係壽司包住吞拿魚再炸,好有韓式既紫菜卷feel,食落去係脆卜卜。一份卷物有8件,價錢又唔貴,性格比高
網燒牛舌 $58

超級推薦👍🏻👍🏻 牛舌係會見到有網紋燒出黎架
牛舌厚身但燒到入口就溶,完全唔會覺得韌
爽口得黎又好多汁🤤
豚肉露筍 $29

蒜香牛油翠玉瓜 $15
蒜香牛油紫薯 $15

兩個都係用蒜香牛油燒出黎既。

椒鹽雞腎 $38

椒鹽雞腎偏鹹,岩晒重口味既我
雞腎唔會燒到好乾好硬,食落去都係好爽口。
三文魚頭湯鍋 $88

一上黎見到咁大個三文魚頭已經心心眼!

忘不了你 (芒果,芝士,炸牛肉)$88
忍者雙辣 (辣味吞拿魚,脆片)$88

佢既卷物全部都改曬名,好有創意好特別,仲有超級多選擇揀

一份卷物有8件,價錢又唔貴,性格比高