2023-02-05 24 瀏覽
古今二-尖沙咀The One高層啲食肆林立見呢間日本菜門口靚靚仲要menu都多款啲款式創新少見個日下午入座可以坐到卡位望到窗外環境坐得舒服餐具🍴都好精緻見佢其他地方都有分店經過會想再食以個質素仲要係尖沙咀晚市可能要排長龍😆🤍雜錦刺身沙律🥗很推!刺身新鮮食到刺身粒粒款式多款食到有油甘魚、劍魚腩、三文魚、八爪魚、油甘魚、吞拿魚、三文魚子、蟹子撈埋沙律菜、車厘茄同埋秘製沙律醬沙律同魚生愛好者必點😍🤍日式串燒鹽燒雞中翼個皮香脆擠啲檸檬汁再好味啲🍋蒜香牛油燒帆立貝牛油🧈味好香濃粒帆立貝都大粒好滿足🤍辣味三文魚卷係小卷黎既三文魚食得出新鮮辣味唔多覺怕辣嘅朋友都食得可以一齊share🤍富士山個名好得意蟹柳、鰻魚、牛油果🥑同脆片創意小卷估唔到既夾
古今二-尖沙咀

辣味唔多覺
怕辣嘅朋友都食得可以一齊share

🤍富士山
個名好得意
蟹柳、鰻魚、牛油果🥑同脆片
創意小卷
估唔到既夾

• 雜錦刺身沙律
2023-01-31 71 瀏覽
我同朋友都想食日本嘢,但又想特別啲,就揀咗創意卷物出名既古今二,原來尖沙咀都有分店,而且位置好方便。雜錦刺身沙律一上枱已經見到超大碗,沙律菜同埋刺身份量都好多,刺身有油甘魚、吞拿魚、蟹籽、三文魚籽等等,加埋特製沙律醬汁,食完好滿足。超級龍捲風壽司卷入面有鰻魚、炸海老、芝士粒、青瓜、脆片,超大件,份量多,食落去好有層次感。櫻花蝦原條茄子燒一上枱已經香氣四溢,櫻花蝦經過烘烤之後香氣加倍濃郁,第一次試呢個食物組合,配搭特別之外味道亦好夾。黑豚豬頸肉串燒一咬落去食到黑豚油脂香,肉質係口慢慢溶化,非常高質。鹿兒島黑豚荔枝卷串燒包住既荔枝令串燒口感清新,完全中和黑豚油脂感,食完一個好想再食另一個。

黑豚豬頸肉串燒
一咬落去食到黑豚油脂香,肉質係口慢慢溶化,非常高質。

鹿兒島黑豚荔枝卷串燒

2023-01-30
  • 超級龍卷風
  • 鹿兒島黑豚荔枝卷串燒
星期五收工想食日式嘢就同同事黎😆古今好多分店 我都食過好多次🫣次次黎都好多人~今次等一陣就入得去😆.🍡龍卷風沙津 $88沙律係店裏面必點既item同外面個啲好唔同~超級大碗!用料好多~而且都好新鮮 加蟹柳絲好夾🫶🏻配埋沙津醬 食落個感覺酸酸甜甜 好食😆🍡超級龍卷風 $98份量一啲都唔少 大大件 一共有八件✨熱辣辣天婦羅🍤炸粉唔會好厚粉~再配埋脆脆片 十分香脆可口✨🍡櫻花蝦原條茄子燒 $88第一次食櫻花蝦既燒茄子 好特別🤤 表面滿滿既櫻花蝦 好足料✨🫶🏻食落咸咸地 蝦味香濃 櫻花蝦又有口感 唔錯~🍡黑豚豬頸肉串燒 $32燒得岩岩好 肉質嫩滑 值得一試👍🏻.🍡鹿兒島黑豚荔枝卷串燒 $32黑豚肉包住甜甜地荔枝 味道意外地夾好新鮮 令到個口覺唔會太油膩😆
星期五收工想食日式嘢就同同事黎😆
古今好多分店 我都食過好多次🫣
次次黎都好多人~今次等一陣就入得去😆
🍡龍卷風沙津 $88
沙律係店裏面必點既item
同外面個啲好唔同~超級大碗!
用料好多~而且都好新鮮 加蟹柳絲好夾🫶🏻
配埋沙津醬 食落個感覺酸酸甜甜 好食😆
🍡超級龍卷風 $98
份量一啲都唔少 大大件 一共有八件✨
熱辣辣天婦羅🍤炸粉唔會好厚粉~
再配埋脆脆片 十分香脆可口✨
🍡櫻花蝦原條茄子燒 $88
第一次食櫻花蝦既燒茄子 好特別🤤
表面滿滿既櫻花蝦 好足料✨🫶🏻
食落咸咸地 蝦味香濃 櫻花蝦又有口感 唔錯~
🍡黑豚豬頸肉串燒 $32
燒得岩岩好 肉質嫩滑 值得一試👍🏻
🍡鹿兒島黑豚荔枝卷串燒 $32
黑豚肉包住甜甜地荔枝 味道意外地夾
好新鮮 令到個口覺唔會太油膩😆
2023-01-29 41 瀏覽
最具創意特色既 #日本菜 日本控當然唔會食厭壽司🍣刺身喇,但有些時候也想搞搞新意思必叫既火山🌋 :呢個仲可以吸引到你打下卡 有牛油果🥑蟹柳係飯入面 ,即場火火要攞起手機❤️❤️影相📸️影片而沙律🥗勁巨大 豆腐同三文魚籽份量都唔輸蝕,我呢個豆腐控當然會食晒啲豆腐🤣章魚小丸子要讚既係新鮮熱辣整出黎,料靚又足料,味道好正,真心同日本食有得比🫶🏻鯖魚煎到皮脆卜卜好有口感,一樣外酥內軟,擠上檸檬汁,帶點清爽不油膩❤️
最具創意特色既 #日本菜

日本控當然唔會食厭壽司🍣刺身喇,但有些時候也想搞搞新意思

2023-01-21
  • 日式麻醬豆腐沙律
  • 黑豚豬頸肉串燒
2023-01-29 1364 瀏覽
今日特別好想食卷物 但又唔想去一般嘅壽司舖 搵到呢間幾特別 竟然有自創fusion menu🍣❣️金龍卷 $105一份8件 卷物中間包住炸蝦同忌廉芝士 面頭放咗三文魚同honey mustard 再淋左啲燒汁甜甜鹹鹹咁再加芥末嘅嗆鼻感 好過癮❣️三文魚牛油果卷 $65保守之選不過都想試下啲水準呢卷係以三文魚為主 旁邊仲放咗牛油果同芝士 牛油果同芝士口感好似一樣幼滑軟身 加埋三文魚嘅油脂 食落好實在❣️龍卷風沙律 $88超級澎湃勁大份 中華沙律混合生菜沙律菜 topping放左一大堆蟹籽蟹柳絲同chips 淋滿芝麻醬撈完之後食落竟然會辣辣哋 新鮮蔬菜配撘刺激惹火 豐富有層次 值得試下❣️鹿兒島豚肉荔枝(1串) $45見到又肉又生果即刻想試 荔枝肉入邊包住鹿兒島豚肉 再喺荔枝面頭輕輕火炙🔥溫度將荔枝肉汁鎖實 外層彷彿好似保護膜咁 一咬水果肉汁噴滿肉粒 嫩滑豚肉吸收荔枝果汁 食落好fresh❣️日式炸餃子(5件) $56外皮炸得好酥脆 入面豬肉餡都幾大舊 肉汁滿滿接都接唔住 根本唔使點餃子醋都食得

❣️金龍卷 $105
甜甜鹹鹹咁再加芥末嘅嗆鼻感 好過癮
三文魚牛油果卷

❣️三文魚牛油果卷 $65
保守之選不過都想試下啲水準

❣️龍卷風沙律 $88

鹿兒島豚肉荔枝(1串)

❣️鹿兒島豚肉荔枝(1串) $45

❣️日式炸餃子(5件) $56

2023-01-26
三文魚牛油果卷
龍卷風沙律
鹿兒島豚肉荔枝(1串)
喺尖沙咀行街見到The One呢間專食創意日式卷物嘅古今二,記得好耐之前食過佢嘅佐敦舊舖,就入去睇吓佢哋宜家水準如何😚 🌃 環境 (4/5)古今二由以前嘅佐敦細鋪慢慢愈開愈多分店,今次去嘅尖沙咀點喺The One 5樓,位置方便👍🏻 半開放式嘅設計感覺開揚,餐廳都有幾多靠窗嘅卡位,坐得幾舒服😚😋 食物 (4.5/5)🥗 龍卷風沙律 $88🍣 東京爆脆 $98🌪 超級龍捲風 $98🐽 黑豚豬頸肉串燒 $32🐣 椒鹽雞腎 $32首先嗌咗個龍卷風沙律咗前菜🥗 沙律份量慷慨,沙律用羅馬生菜做底,新鮮爽脆🥬 上面有成坐山咁高嘅蟹柳絲同中華沙律做配料,再加上蟹籽同薄脆片做點綴,層次口感豐富👍🏻 呢個沙律最特別嘅係佢個醬汁!佢嘅沙律醬帶少少辣味,好開胃惹味🔥古今二最出名就係佢地嘅特色卷物,今次就試咗東京爆脆同超級龍捲風🌪️ 餐廳將卷物玩到出神入化,兩款無論賣相定味道都好有心思❤️ 東京爆脆咬落真係好脆口🤣 原來師傅將裡面嘅材料炸過先卷起,配埋醬汁食落香口又唔會過硬,好特別🤩超級龍捲風有鰻魚,海老,芝士同青瓜,超豐富🌪️海老彈牙,同鰻魚嘅味道幾夾,呢個卷仲有芝士,滿足感十足😆 唔好睇少呢碟卷,食完一定夠飽😛

🌃 環境 (4/5)

😋 食物 (4.5/5)
🥗 龍卷風沙律 $88
🍣 東京爆脆 $98
🌪 超級龍捲風 $98
🐽 黑豚豬頸肉串燒 $32
🐣 椒鹽雞腎 $32

另外仲嗌咗兩串串燒過吓口癮🔥 黑豚豬頸肉啖啖肉,味道油潤鹹香🐽 椒鹽雞腎口感爽脆,兩款都唔錯😚

💰 價錢 (5/5)
Average price $200/pp
古今二嘅價錢唔貴,食物份量足而且味道好,性價比極高!仲要開喺The One,方便又舒服,難怪愈開愈多分店啦👍🏻
  • 龍卷風沙律
  • 超級龍捲風
💙古今二(尖沙咀)💙位於尖沙咀熱鬧街頭同地標之一嘅The One環境舒適 時尚日系居酒屋風格🏮位置都算多 環境闊絡坐得舒服有近窗卡位可以睇景同三五知己傾偈聚餐嘅好地方🌈龍卷風沙律超級大碗!而且好足料!!!一碗夠晒3-4人分享有齊蛋絲/蟹柳絲/生菜/蟹籽/沙律醬/醬料本身上枱咁多顏色已經好吸睛👀夠晒繽紛色彩 而且擺盤擺得靚 仲聞到陣陣醬料甜味 增加唔少食慾🌈火山🌋火山卷物真係有火㗎🔥🔥🔥以非常特別嘅造型上枱盤邊有鹽 上枱後店員先會即時點著非常貼合火山🌋呢個名 卷物包括有帶子絲/青瓜/牛油果🥑/蟹柳絲非常好食😋當中帶子同蟹柳好多汁配合清新嘅青瓜同牛油果好夾 解膩又有咬口🌈仙台牛舌煎餐廳推薦名物 一碟以牛舌嚟講性價比高一碟有差唔多20-30粒😉平時出面串燒2串都$40-$50上枱香噴噴板燒牛肉咁嘅味上面仲鋪有啲脆蒜片仲有埋叫做赤唐辛子嘅紅辣椒細絲唔辣之餘仲略有甜味 伴碟好選擇😎🌈芝士年糕(2件)一小碟兩大件 熱辣辣嘅金黃色脆皮入面煙韌柔軟 陣陣芝士香味仲有埋拉絲效果 但唔會覺得油膩太滯整體推薦大家去試吓✅✅✅用餐時間90分鐘 好夠時間食餐廳效率好高 叫咗冇5分鐘已經上碟另外店員服務態度親切有
💙古今二(尖沙咀)💙

位於尖沙咀熱鬧街頭同地標之一嘅The One
環境舒適 時尚日系居酒屋風格🏮
位置都算多 環境闊絡坐得舒服
有近窗卡位可以睇景
同三五知己傾偈聚餐嘅好地方

🌈龍卷風沙律
超級大碗!而且好足料!!!
一碗夠晒3-4人分享

上枱香噴噴板燒牛肉咁嘅味
上面仲鋪有啲脆蒜片
仲有埋叫做赤唐辛子嘅紅辣椒細絲
唔辣之餘仲略有甜味 伴碟好選擇😎

🌈芝士年糕(2件)
一小碟兩大件 熱辣辣嘅金黃色脆皮
入面煙韌柔軟 陣陣芝士香味
仲有埋拉絲效果 但唔會覺得油膩太滯

整體推薦大家去試吓✅✅✅
用餐時間90分鐘 好夠時間食
餐廳效率好高 叫咗冇5分鐘已經上碟
另外店員服務態度親切有禮貌👍🏻
2023-01-17
朋友提議食呢間日本菜,佢位於The ONE 5樓,一上到去先發現嗰層只係得三間食肆,所以好易搵到!星期一晚,店內食客唔多,環境雅致,燈光幽暗,浪漫氣氛甚濃,好適合情侶二人嚟撐枱腳。侍應服務態度良好,美中不足嘅地方係自覺性不足,無主動為客人添茶,要食客屢次主動開聲要求先會埋嚟加。食物方面,嗌左天婦羅、芝士年糕、牛肉壽喜燒火鍋同埋海膽飯。其中牛肉壽喜燒火鍋最令人驚喜:首先賣相已經好有吸引力,艷紅色嘅牛肉鋪喺鍋物面頭,揭開發現有唔同配菜(冬菇、金針菇、娃娃菜同粉絲),每次夾起食物擺入口之前蘸上壽喜燒嘅靈魂:蛋汁,真係要高呼一句 Oi-Shi !另外幾款菜(天婦羅、芝士年糕、海膽飯)味道不過不失。價錢方面略貴,雖然整體味道唔錯,但性價比嚟講都係有啲低。下次有其他日式餐廳可供選擇嘅時候,應該唔會考慮佢。

牛肉壽喜燒鍋物
2023-01-16
牛肉壽喜燒鍋物
  • 牛肉壽喜燒火鍋
喺The One搵食,見到呢一間日式餐廳🇯🇵個名叫做古今二,我覺得好特別呢晚叫咗幾款嘢食😊❤️日式麻醬豆腐沙律🥗🫕呢一個麻醬豆腐沙律超好食,份量勁充足,豆腐滑嫩🥢🥡沙律菜都幾新鮮,撈埋一齊食😋真係超正Jami推介一定要食呢個🤪❣️大阪自家製炸雞🐣炸雞即叫即炸,熱辣辣粉漿薄薄的,香脆好味,炸雞唔會太乾身,正😄火山壽司🔥🍣🔥✨呢一款壽司一上枱,真係嘩左一聲,上枱嘅時候,店員會將壽司擺盆點火♨️真係又睇得又食得🤩🤩🤩🤩壽司敬祝了呢一款壽司有帶子、青瓜🥒牛油果、蟹柳🦀蟹籽等等🍣🥢內容超豐富,十分之足料又特別嘅壽司。網燒牛舌🐮👅即叫即燒,牛舌厚薄適中,食落都Juice✨爽口彈牙,肉質一啲都唔韌,真係好正🤩

呢晚叫咗幾款嘢食😊❤️

日式麻醬豆腐沙律🥗🫕

Jami推介一定要食呢個🤪❣️

大阪自家製炸雞🐣

火山壽司🔥🍣🔥✨

網燒牛舌🐮👅

2023-01-11
5 分鐘 (堂食)
  • 日式麻醬豆腐沙律
  • 埼玉網燒牛舌
2023-01-15 45 瀏覽
🍽️ 古今二📍地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE5樓502號舖👉🏻海老天婦羅 $88率先登場的是海老天婦羅,炸的時間剛剛好,色澤金黃,厚薄適中的炸粉包裹着滑滑的蝦肉,外脆內軟,相當不錯👉🏻龍卷風沙律 $88超超超級巨型的沙律,份量絕對令你驚喜。當中有蟹籽、蟹柳、中華沙律以及生菜,這個沙律帶一點辣味,吃起來口感相當豐富,開胃之餘又健康,這還是第一次吃沙律會感到有飽腹感🫶🏻🫶🏻👉🏻琦玉 網燒牛舌(4件)$78超級推介‼️不得了,有着極好的嚼勁及豐富的肉汁。這牛舌可算是吃到這麼多店當中數一數二好吃的,肉質非常幼嫩,一點根也沒有,一口咬下時,滿滿的牛香以及肉汁在口中大爆發,非常優秀👉🏻火山 $128點了一個特色壽司🍣,想不到真的是有火山爆發的感覺,店員上菜時即場點火,這個開場相當不錯!在火山頂以蟹籽作為點綴,中層附有蟹柳以及少許帶子,再以蟹柳壽司作為基底,作為蟹柳壽司愛好者的我不客氣了好味指數: 3.8/5 性價比: 3.5/5 有加一環境: 3.5/5
🍽️ 古今二
📍地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE5樓502號舖

👉🏻海老天婦羅 $88

👉🏻龍卷風沙律 $88
超超超級巨型的沙律,份量絕對令你驚喜。

👉🏻琦玉 網燒牛舌(4件)$78
超級推介‼️不得了,有着極好的嚼勁及豐富的肉汁。

👉🏻火山 $128

好味指數: 3.8/5
性價比: 3.5/5 有加一
環境: 3.5/5
2023-01-15 136 瀏覽
一直都有聽過呢間餐廳,今次終於食左嚕,餐廳裝修偏日式,空間感幾大,座位坐得幾舒服,加分超級龍卷風🌀 $98呢款卷物有驚喜,由鰻魚、海老、芝士、青瓜捲成,表層仲灑左啲脆片,海老炸到岩岩好,而且肉質幾爽,估唔到鰻魚加芝士味道都唔錯,再夾埋青瓜,中和番成個整體,配搭好match ,唔錯唔錯👍雜錦刺身沙律🥗 $108份量都幾豐富,呢款沙律幾得意,用左辣辣地既沙律醬,沙律菜都幾新鮮,味道又fresh又惹味。櫻花🌸蝦原條茄子燒 $88賣相相當吸引,原條茄子鋪上滿滿既櫻花蝦,啖啖滿足,呢個一定要試!黑豚豬頸肉串燒 $32豬頸肉咬落好爽口,油脂分布岩岩好,juicy!!!椒鹽雞腎 $32串燒燒到剛剛好,燒到好香口,另外自己仲加左少少檸檬汁,仲好食左😋。
一直都有聽過呢間餐廳,今次終於食左嚕
,餐廳裝修偏日式,空間感幾大,座位坐得幾舒服,加分

超級龍卷風

超級龍卷風🌀 $98

雜錦刺身沙律🥗 $108

櫻花🌸蝦原條茄子燒 $88

黑豚豬頸肉串燒 $32
豬頸肉咬落好爽口,油脂分布岩岩好,juicy!!!

椒鹽雞腎
椒鹽雞腎 $32
2023-01-14
午餐
超級龍卷風
椒鹽雞腎
  • 超級龍捲風
龍卷風沙律$88好味指數:9.5/10呢個沙律🥗認真抵食,上菜嘅時候真係嚇親,因為好大盆。沙律裏邊有好多🦀蟹柳,蟹子,中華沙律,沙律菜🥬,仲有脆卜卜嘅脆片,令到口感更加豐富,入口味道除咗沙律醬之外,仲食到少少🤏🏽辣味,令到成個沙律更加開胃。富士山$98好味指數:9/10師傅將一個個小卷堆砌成好似一個山嘅形狀,上面再鋪滿咗好多好多嘅蟹柳絲🦀及脆片,外型就好似鋪滿雪嘅富士山🗻一樣。而小卷入邊係燒香咗嘅鰻魚,蟹柳,同埋牛油果🥑,令到口咁更加醇滑,亦食得到鰻魚嘅甜香。牛肉壽喜煱$248好味指數:9/10份量好大嘅🍲鍋物,鋪滿咗牛肉🥩嘅表層,牛肉下面仲有好多豆腐,枉菜絲,鮮冬菇🍄,金菇,洋蔥🧅,大葱,粗身粉絲。我哋都好欣賞佢嘅湯底,因為有啲壽喜燒嘅味道太濃烈,會有少少確喉,但係呢個味道同甜度啱啱好☺️,反而唔會太膩,溝埋雞蛋🥚落去食,暖笠笠好暖胃。鹿兒島黑豚荔枝卷串燒$32好味指數:8.5/10豚肉🐷經燒🔥過之後嘅油香,滲透落荔枝入邊,食落甜甜酸酸好開胃🤩,因為今次啲嘢食每樣份量都好大碟,下次要試埋其他串燒。
好味指數:9.5/10

富士山
好味指數:9/10

牛肉壽喜煱
好味指數:9/10

鹿兒島黑豚荔枝卷串燒
好味指數:8.5/10

2023-01-13 32 瀏覽
平時去過好食嘅餐廳,encore 多2-3次都會厭。但古今唔同,因為隔一段時間就會轉餐牌,成日都會有新創意壽司。食多幾次都唔怕悶。今日帶埋呀仔黎,證實左真係大人細路仔都中意😂😂日式麻醬豆腐沙律:呢個沙律你可能會覺得有麻醬就一定好食,有咩咁好評。我想講,豆腐有先雪凍,呢個已經係差好遠,要知道唔凍唔熱嘅野最難接受,仲要係沙律…所以佢有凍嘅豆腐絕對細心。加上三文魚子、蟹子,2款不同口感,一個爽脆,一個濕潤爆汁。連埋生菜絲嘅清新,咁樣嘅豆腐沙律就變得好不一樣了。仙台牛舌煎:淨睇圖仲以為係牛肉粒🤣🤣牛舌都比咁大粒,好抵食👍👍👍
今日帶埋呀仔黎,證實左真係大人細路仔都中意😂😂

2023-01-03
2023-01-12 202 瀏覽
之前喺荃灣食過《古今二》覺得佢嘅卷物好特別好好味,但係地點對蕃薯妹嚟講就唔係太方便,遇然喺尖沙咀The One行街街發現原來呢度都有一間分店😍 咁以後可以成日食喇🥰呢度嘅裝修幾靚,日式風格,座位都比較寬躺舒適👍🏻啱曬同friend子吹住水享受美食~今次叫咗4款食物,其中3款我都認為係必食推薦😍性價比好高😌龍卷風沙律 $88⭐️推薦👍🏻 沙律菜、海藻、蟹柳、蟹子、脆片組成嘅龍卷風沙律,份量多,沙律菜好新鮮爽甜,海藻味道好似兒時成日食嘅中華沙律🤔 蟹子蟹柳都好多😋勁足料,配埋佢個好清新有少少微辣嘅醬汁,非常fresh,加埋啲脆片,所有嘢加埋口感豐富好好味,必食👍🏻仙台牛舌煎 $125⭐️推薦👍🏻 完全冇諗過我會推薦牛舌,平時唔係太鍾意食牛舌嘅蕃薯妹,竟然覺得呢度個牛舌好好食🙈 厚切牛舌一啲都唔騷,個醬汁似燒汁加蜜糖,甜甜地,咬落去好juicy嘅感覺🫢 夾埋塊炸蒜片一齊食仲正!食到停唔倒口啊🤣 火山 $128⭐️推薦👍🏻 上檯之後店員會點火嘅火山🤩 打咭一流!又好睇又好味😋 飯卷上面係滿瀉嘅蟹柳、蟹子、沙律醬同埋醬汁,蟹柳下面有帶子粒,飯卷入面係蟹柳同牛油果,本身成個卷都已經好惹味好夠味,我覺得唔

今次叫咗4款食物,其中3款我都認為係必食推薦😍性價比好高😌

龍卷風沙律 $88

仙台牛舌煎 $125

火山 $128
⭐️推薦👍🏻 上檯之後店員會點火嘅火山🤩 打咭一流!又好睇又好味😋 飯卷上面係滿瀉嘅蟹柳、蟹子、沙律醬同埋醬汁,蟹柳下面有帶子粒,飯卷入面係蟹柳同牛油果,本身成個卷都已經好惹味好夠味,我覺得唔需要再點豉油,鍾意芥末味嘅話可以加少少Wasabi。

鹽燒雞中翼 $32
串燒都唔錯,雞皮燒得香脆,雞肉雞肉汁仲保留到。
2023-01-05
2023-01-12 25 瀏覽
前幾日朋友收早,所以約埋一齊食飯 shopping,喺 The One 行行下見到呢間日本餐廳幾特別 😍 所以就去試下 😋東京爆脆見到個名好得意 😆 好似太陽外型嘅飯卷中間係吞拿魚同蟹柳,中間位置脆脆地,個汁都好香濃,口感好特別 😋雜錦刺身沙律鮮甜嘅雜錦刺身,配合新鮮爽脆嘅蔬菜,仲有脆脆嘅三文魚子同埋車厘茄,成個沙律勁豐富 😍 佢沙律個汁有少少辣味,好特別好清新 😋櫻花蝦原條茄子燒呢個好豪氣啊 😆 滿滿嘅櫻花蝦同埋香濃惹味嘅醬汁,個茄子笑得勁香,配料同汁完全融入咗茄子肉度,真係好食到停唔到口 🤤串燒:鹿兒島豚肉荔枝卷串 & 黑豚豬頸肉串估唔到豚肉同埋荔枝咁夾 😍 一啖咬落去,肉汁同荔枝汁 mix 埋一齊,充滿肉香之餘又好清新 👍🏻 至於黑豚豬頸肉,油香同肉香滿滿,好滿足 😋呢度嘅菜式都好特別,如果食大路嘅日本菜食到悶悶地,不妨嚟呢度試吓,一定會有驚喜!而且環境仲好舒適添 😆

東京爆脆

串燒:鹿兒島豚肉荔枝卷串 & 黑豚豬頸肉串