南瀛水產

Nan Ei Sui San
2020-06-12 80 瀏覽
無得去旅行,返工又辛苦,要好好獎勵下自己!入到餐廳,個環境好似去左日本咁😀呢餐唔平,但物有所值!好好味!食到好滿足!仲全程有專人燒,唔洗自己郁手,唔洗怕燒得唔好浪費左咁靚既食材😂食物中,一定要試既係甲羅燒!送飯一流!燒扇貝,仲保留左海水咸味,正!燒蠔,好飽滿👍🏻燒蝦,新鮮!👍🏻燒魷魚,好易咬開👍🏻,不過d魷魚鬚就好易燒到燶左~一夜干,好入味😋燒野食再加杯凍冰冰既青蘋果乳酸,絕配👍🏻
無得去旅行,返工又辛苦,要好好獎勵下自己!
入到餐廳,個環境好似去左日本咁😀
食物中,一定要試既係甲羅燒!送飯一流!
燒扇貝,仲保留左海水咸味,正!
燒蠔,好飽滿👍🏻
燒蝦,新鮮!👍🏻
燒魷魚,好易咬開👍🏻,不過d魷魚鬚就好易燒到燶左~
一夜干,好入味😋
燒野食再加杯凍冰冰既青蘋果乳酸,絕配👍🏻
  • 青蘋果乳酸
2020-06-09 98 瀏覽
因為武肺關於,原本打算今年Al去嘅日本旅行取消咗,咁唯有食翻餐好味嘅日本野當補數😕嚟到位於尖沙咀嘅南瀛水產,店舖都幾大,裝橫都落足心機非常靚同有Feel👍🏻而且食物款式都多,最基本嘅刺身同燒物都有,而且仲有即燒海鮮、炸物、火鍋👍🏻酒類飲品都多到數唔曬!當中我最難忘嘅係柚子啤酒🤣好味到食完即刻去咗買罐柚子蜜翻屋企自己溝嚟飲🤣🤣🤣食物質素同價格成正比,雖然價錢方面唔算平,但絕對有質素保證!前菜刺身/卷物雲丹蚧肉卷即燒海鮮蚧味噌甲羅燒活鮑魚、帆立貝炸物唐揚炸雞土佐豆腐燒物花魚一夜干香蒜牛舌南瀛玉子燒最後就食埋火鍋日本豚肉鍋

前菜

南瀛玉子燒

最後就食埋火鍋
日本豚肉鍋

2020-06-08 79 瀏覽
同朋友慶祝生日緊係要去食正嘢😝😝尖沙咀呢間南瀛水產就岩曬啦🎊一行四人都點咗唔少嘢食♦️海鮮沙律比想像中大份♦️東瀛五點盛食日本嘢緊係要食刺身😋又厚切又新鮮肥美♦️蚧味噌甲羅燒成晚最正嘅就係即場燒嘅甲羅燒、鮑魚同帆立貝!甲羅燒香甜又邪惡,果種鮮味令人食唔停口😈♦️活鮑魚燒過嘅鮑魚變到好細隻👻♦️帆立貝燒完爆曬汁超鮮甜😍♦️唐揚炸雞炸完即上,好脆!♦️土佐豆腐入口酥脆而不膩♦️花魚一夜干比想像中大條同嫩!♦️雲丹蚧肉卷雲丹其實就係海膽🤣蚧即係蟹,非常邪惡鮮味😌♦️香蒜牛舌牛舌要診熱食!肉質軟腍又多汁,加咗蒜非常香口😙♦️南瀛玉子燒好香甜♦️日本豚肉鍋清甜湯底配上豚肉烏冬,唔怕膩,非常開胃😜♦️飲品

♦️海鮮沙律

燒過嘅鮑魚變到好細隻👻

♦️帆立貝
燒完爆曬汁超鮮甜😍

♦️唐揚炸雞

炸完即上,好脆!

♦️土佐豆腐

入口酥脆而不膩

♦️花魚一夜干

比想像中大條同嫩!

♦️雲丹蚧肉卷

雲丹其實就係海膽🤣蚧即係蟹,非常邪惡鮮味😌

♦️香蒜牛舌

牛舌要診熱食!肉質軟腍又多汁,加咗蒜非常香口😙

♦️南瀛玉子燒

好香甜

♦️日本豚肉鍋

清甜湯底配上豚肉烏冬,唔怕膩,非常開胃😜

♦️飲品
好耐沒吃日本東西,自從疫症開始之後,香港人對於生冷食物更有所避忌,因為本身生冷食物就容易滋生細菌,不過我和朋友都超愛吃日本野,今天難得和她見面,她就介紹著家餐廳一齊去試試❤️東瀛五點盛有 三文魚 ,鮮甜大蝦 ,帶子 , 油甘魚 ,赤身 ,拖羅,款款都係我的至愛 😍 但肥美的拖羅好高質呢,三文魚肉質細嫩柔軟,入口即化,有油脂的芳香~ 👍👍 非常新鮮 !! 推介推介 !! 🤤🤤吉列炸蠔炸至金黃色,好吸引呢~用吉列方法將生蠔炸至脆卜卜,吃時外層酥化、內裏多汁鮮甜,沾上少少蛋黃醬,味道清新不膩!南瀛玉子燒外層微微焦香,內裡半熟嫰滑,瀰漫濃郁蛋香,不是平時食開甜味較重的玉子燒味道,玉子燒大大份帶鹹香,好正呢~~沖繩煙肉菠菜沙拉菠菜超級新鮮翠綠,加上鹹香沖繩煙肉和酸甜黑醋真心一個好好的配搭好快就食完整份沙拉!這家的唐揚炸雞也好出色,鹹酥香脆的外皮,咬開就是充滿醬汁香氣的鮮嫩雞肉!!不只可當主菜,也可以是下酒菜!活貝盛合最後後就到了最期待的環節 - 浜燒 !! 😍 原來是指指即捕即烤的日本水產 ~~這家的店員好貼心,不需要自己動手 ,店員會定時定候過來看看海產的生熟程度, 我和朋友坐在位中慢慢等就有得

活貝盛合
最後後就到了最期待的環節 - 浜燒 !! 😍 原來是指指即捕即烤的日本水產 ~~這家的店員好貼心,不需要自己動手 ,店員會定時定候過來看看海產的生熟程度, 我和朋友坐在位中慢慢等就有得食了 !款款海鮮都非常新鮮 !~~鮑魚大大隻 ~帆立貝肉質鮮嫩又厚肉 👍

蚧味噌甲羅燒好鮮味,是韓國蟹膏醬的昇華版,看著蟹膏由濕潤變乾身好治愈呢!啖啖充滿蟹籽蟹肉~~

2杯飲品都好清新,巨峰燒酎混合燒酎和梳打水,非常易入口!青蘋果乳酸賣相好吸引,大大粒冰凍青萍果肉切成方形,配酸酸甜甜的乳酸好過癮~

❈店名:南瀛水產
❈地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
  • 東瀛五點盛
  • 南瀛玉子燒
  • 青蘋果乳酸
  • 活貝盛合
2020-06-06 140 瀏覽
原本book 左8:30 , 準時到達,詢問服務員安排,第一個話:一個一個黎! 咁我岩岩上到去,點知邊個係第一個。 咁好啦⋯等左15分鐘再問第二個職員,佢睇一睇,話:要再等吓⋯⋯都答唔到我要等幾內。原來有其他客人足足等左半個鐘都未入到。 其實等唔係問題,你可以同我講等大約約內,同埋態度先係最大問題,唔夠人手就請人啦,全場得3個人係樓面做野,或者唔好安排比人預約,我同個客等左咁內,唔多唔少得失左個客,唔會再去!
2020-05-28
30 分鐘 (堂食)
2020-06-04 76 瀏覽
見網上訂枱有半價,又見到幾吸引嘅甲羅燒就去試試。甲羅燒有蟹泥,蟹子,蟹肉同鵪鶉蛋,賣相真係幾靚,員工會喺你面前燒,食落又滑又濃,色香味俱全我地又叫左個海鮮活貝鍋,海鮮都唔少,有兩隻鮑魚,大蝦,扇貝同蠔。湯底清清地都幾好飲,配上娃娃菜,菇同芋絲,半價後$164算抵食壽司盛就相對上普通,啲魚生都冇咩特別鮮味,只可以話款色夠多冷氣唔係好夠,有兩個爐開住就更熱。每個人都要叫一杯飲品,而飲品冇半價所以就變相冇咁抵啦,好彩啤酒都夠大杯夠凍
見網上訂枱有半價,又見到幾吸引嘅甲羅燒就去試試。

壽司盛就相對上普通,啲魚生都冇咩特別鮮味,只可以話款色夠多

2020-05-30 73 瀏覽
朋友介紹依間位於尖沙咀,走日本居酒屋風格,一出地鐵站就係,餐廳位置寬躺,岩囇收工同朋友坐低小酌一番👍🏻軟殼蟹沙律 軟殼蟹香脆😋,份量都幾多 , 蔬菜類亦都非常新鮮,保持到蔬菜爽脆度👍🏻平目刺身出面比較少食, 刺身鮮味,肉質非常薄身,鮮嫩牛舌👍🏻👍🏻👍🏻必食推介, 除左燒得非常淋之外,味道調味得啱啱好🤤味噌甲羅燒好有日本風味👍🏻全部海鮮都非常新鮮 。甲羅燒有咸香味濃, 最岩係用黎送飯😆呢度會有店員代燒,完全唔洗擔心過熟唔熟嘅問題👍🏻坐低等食😆青蘋果乳酸依個係必叫,味道甜酸,餐廳飲品係將冰做成青蘋果肉,非常清新👍🏻👍🏻推薦

平目刺身
出面比較少食, 刺身鮮味,肉質非常薄身,鮮嫩

牛舌👍🏻👍🏻👍🏻
必食推介, 除左燒得非常淋之外,味道調味得啱啱好🤤

味噌甲羅燒
好有日本風味👍🏻全部海鮮都非常新鮮 。
甲羅燒有咸香味濃, 最岩係用黎送飯😆
呢度會有店員代燒,完全唔洗擔心過熟唔熟嘅問題👍🏻坐低等食😆

青蘋果乳酸
平時我係好少係香港食日本餐,因為武漢肺炎搞到冇得去日本食好嘢,所以而家疫情一緩和,冇辦法之下就喺香港搵啲日本餐廳試吓。見到呢間係另一度book位有半價優惠,同埋見其他食評話食物水準新鮮,仲有香港好少日本餐廳有咁多海鮮選擇,所以就黎試下。.呢度環境好似去左日本咁,因為少人,服務都好好,但就有一啲食物缺貨,冇龍蝦同海膽。不過仲有好多選擇,所以都ok。半價優惠有啲拼盤不適用,同埋飲品都不適用,而且每人要叫一杯飲品。.講返食物啦,啲人講到一定要食佢必食嘅蟹膏甲羅燒,我就可能期望太大,最後就覺得同韓國蟹膏醬冇太大分別,只係多咗少少蟹籽蟹肉。第二個期待嘅就係毛蟹鍋,真係好鮮甜呀個蟹,食完蟹同蔬菜,最後有專人會用個蟹湯黎煮稀飯,期待以為好似出面食九層蒸海鮮下面啲粥咁,點知味精蓋過蟹味,好鹹,浪費左啲蟹鮮味。之後仲叫咗其他鮑魚扇貝虎蝦,每樣都有專人親自燒,全部真係好食好新鮮。海鮮食唔飽嘅,所以都要叫下其他,叫咗個鰻魚飯同天婦羅都唔錯。.整體黎講,價錢半價左之後都仍然好貴,大約每人280蚊,但其實自己係屋企整海鮮食都好麻煩,呢度有專人幫你燒海鮮,舒舒服服有日式嘅海鮮餐食都好滿足,叫左杯梅酒,當自己去左兩

整體黎講,價錢半價左之後都仍然好貴,大約每人280蚊,但其實自己係屋企整海鮮食都好麻煩,呢度有專人幫你燒海鮮,舒舒服服有日式嘅海鮮餐食都好滿足,叫左杯梅酒,當自己去左兩個鐘日本啦

2020-05-27 90 瀏覽
Stumbled across this little gem in Cameron Road in Tsim Sha Tsui. Somewhat very delicately Japanesy with all the tiny details from vases to paintings, dishes and menu, setting and atmosphere - all elevates the restaurant bar, it’s on my must revisit list!Worthy to mention were extremely attentive waitresses/manager...they were short on hand but I could tell they were very attentive to everyone’s needs, very well done!It was a Saturday when I visited - initially to hide from the pouring rain - l

It was a Saturday when I visited - initially to hide from the pouring rain - lunch sets were offered. I picked the sushi set which was served with a hot soup udon. Delicious! Sushi was very authentically made, room temperature, I must come again!

I also ordered an Apple Milkis Drink (a very refreshing yoghurty drink filled with apple flavour and topped with iced apple cubes). Loved this!
I was very rushed with time and couldn’t finish the whole drink, but I can imagine myself coming again for a long long night dinner with friends or family, enjoying all the defrosted apple cubes one by one ....

2020-05-23
「磯燒」就是將海鮮保持原味吃法的燒烤做法,【南瀛水產】會有店員幫你燒煮,過程中更會進行調味,觀賞店員幫你燒煮的過往亦是種享受。餐廳裝潢具有濃厚東瀛風情,另外店內四周放滿各式各類的日本酒,別具特色。🦪軟殼蟹沙律($78)外脆內充滿肉汁,沙律菜的調味恰當,酸酸甜甜,十分開胃。四大塊的軟殼蟹配產大量的蔬菜,份量十足,性價比高。🦪南瀛海鮮盛合($588)二人份的帆立貝、牡蠣、鮑魚、鮮蝦、蛤蜊、雪場蟹腳,由店員逐款燒煮,本身食材新鮮,配上精準的火侯控制,鮮味在口中爆發,喜歡吃海產的話,絕對是必點之選。🍹青蘋果乳酸($68)不只是糖醬加汽水,一大堆冰凍的青蘋果肉粒,香氣及誠意十足。

🦪軟殼蟹沙律($78)
軟殼蟹沙律

🦪南瀛海鮮盛合($588)
南瀛海鮮盛合

🍹青蘋果乳酸($68)
不只是糖醬加汽水,一大堆冰凍的青蘋果肉粒,香氣及誠意十足。
南瀛海鮮盛合
青蘋果乳酸
有排都無得去日本,掛到傻,唯有約朋友去食日本嘢,希望止下癮,不過有啲失望囉!黃店係多人食啲,但可能人手唔夠,服務一般,feel到大家躁躁地,經常一大堆人喺門口等入座。而我哋訂咗位都至少等咗15分鐘。經OpenRice 訂座有8折,要至少點一杯飲品,我點咗白桃梳打少冰,除咗梳打有少少甜味,基本上係無白桃味呢度好多浜燒,我哋點咗甲羅燒,有店員幫手燒既,味道同出面浜燒既差不多,都幾好味清酒煮蜆幾乎係極速上菜,味道都幾重清酒味;但係另一個小食炸魷魚鬚就好麻麻啦,無乜味,又好似炸過頭咁⋯⋯本身以為刺身最快會上枱,結果都好後先上。問心,質素好一般,唔係特別新鮮,唔係特別鮮甜,但都要成$3XX,我覺得唔值。兩個人再叫多個海鮮鍋,上枱時成煲放上gas爐,冚住,侍應會等食得先打開比客人。不過我覺得侍應既衛生警覺好低,佢竟然將個勺放喺我哋已經食完放殼/污糟/唔要既嘢既碟上面!!!作為食肆咁既舉動我呆咗,完全接受唔到,雖然話都係我哋自己製造出嚟,但無可能將個勺放上去囉!都莫講話而家疫症非常時期,平時都唔應該啦,要好好反省同改善!講返個二人前海鮮鍋,有兩件鮑魚、帆立貝、大蝦、蠔,都新鮮彈牙又大大件,最好食係呢

炸魷魚鬚
刺身盛合

海鮮鍋

講返個二人前海鮮鍋,有兩件鮑魚、帆立貝、大蝦、蠔,都新鮮彈牙又大大件,最好食係呢個,配菜好多菜同菇,湯都好飲既,不過懷疑佢都落唔少味精,所以食完都好口渴要飲好多水。

雖然而家黃店優先,但好食是良知,而衞生問題都好重要,如果唔係,其實好難有返頭客,而且今餐我哋有8折後都要$5XX/人,但食物質素好一般,希望餐廳會有改進啦。
2020-05-15
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
海鮮鍋
2020-05-23 140 瀏覽
疫情終於好返少少可以約朋友一齊出嚟食餐飯 今次就揀咗係尖沙咀既喱間日式居酒屋 地鐵站行過嚟都係幾分鐘 好方便環境都唔錯唔算太多人東瀛五點盛 $368刺身都鮮甜👍🏻蚧味噌甲羅燒 $156佢嚟到之後會有人幫你燒 之後再上碟比你佢係將蟹膏蟹籽蟹肉同一隻鵪鶉蛋撈埋晒一齊燒 我覺得好好味 一定要叫!!!牡蠣 $156都幾鮮甜 同埋都幾大隻軟殼蟹沙律 $78個軟殼蟹炸得好脆 份量都好平均 唔會話剩係得沙律好少軟殼蟹雲丹蚧肉卷 $228上面係海膽 兩個配料味道好夾 雖然價錢有少少貴 但份量都幾多吓~什錦天婦羅盛合 $198炸得唔錯 食落個感覺香蒜牛舌 $88好食!煎得好香!推薦~~~巨峰乳酸 乳酸梳打 $52不過不失,唔會太甜,下次會試吓佢啲酒,好似特別啲Menu:

環境都唔錯唔算太多人

什錦天婦羅盛合 $198
炸得唔錯 食落個感覺
雜錦天婦羅盛合

香蒜牛舌 $88
好食!煎得好香!推薦~~~

巨峰乳酸 乳酸梳打 $52
不過不失,唔會太甜,下次會試吓佢啲酒,好似特別啲

Menu:

東瀛五點盛
雜錦天婦羅盛合
  • 蟹味噌甲羅燒
南瀛水產位置相當方便易搵,尖沙咀站B2出口,行一分鐘已經到。好彩預先卜左位,7:30上到去已經差唔多全場爆滿,餐廳裝修好日式,好似去左日本居酒屋🏮⋯⋯地方又闊落,乾淨企理,枱與枱之間有透明隔板隔開,二人枱都好大張,坐得好舒服。先order前菜:🥢煙肉波菜沙律🥗,平時波菜必定係熟食,估唔到生食都可以;成份沙律菜好新鮮,煙肉細細粒小小咸,拌勻沙律醋,成個味道balance番,好味又清新😋。🥢牛油露筍,牛油味好香,露筍薄切仲好爽脆,加埋本菇同金菇,多左菇嘅香味之餘更多左重口感。🥢清酒🍶煮蜆,黎到熱辣辣,要襯熱食😋,唔好睇啲蜆細細粒,肉身都幾彈牙,索埋清酒嘅精華,加提鮮。🥢香蒜牛舌,表面燒得焦焦地,入面就好腍滑,牛味雖唔太重,但口感極之好。壽司🍣盛、天婦羅、玉子燒:🍣壽司最正就係甜蝦,鮮甜彈牙;帶子肥美肉厚;鯖魚慢慢咀嚼,魚油慢慢滲出,更加帶出魚香;拖羅油花唔太多,但入口即溶好好食😋。天婦羅,炸漿控制得非常好,只薄薄一層包住食材,入口又脆又冇油滯感,一路食都唔會覺得好溜。😋玉子燒,呢個最有驚喜,超級好食,熱辣辣上枱已經聞倒好濃蛋香,入口超級軟滑濕潤,蛋味極濃,我就冇蘸任何配料,咁先可以食倒蛋原

先order前菜:

壽司🍣盛、天婦羅、玉子燒:

玉子燒,呢個最有驚喜,超級好食,熱辣辣上枱已經聞倒好濃蛋香,入口超級軟滑濕潤,蛋味極濃,我就冇蘸任何配料,咁先可以食倒蛋原有嘅香味😋。

戲肉出場😃蚧味噌甲羅燒、牡蠣🦪
店員先將預先放係蟹蓋入面嘅蟹肉、蟹膏、蟹子、鵪鶉蛋、蔥花撈勻,放在火爐上燒,大約三數分鐘,再撈勻一次,經過兩次重覆撈勻動作,終於有得食啦😋,蟹膏好濃好香滑,用匙羹一啖啖筆黎食,實在太奢侈啦,如果呢個時候有碗白飯就prefect啦😂。

牡蠣🦪佢係同蚧甲羅一齊放上爐燒,因為牡蠣比較肉厚,所以燒時間亦相對要耐一啲,時間夾得岩岩好,食完蚧甲羅,牡蠣又出場啦,肥嘟嘟🦪,熱辣辣,識食係成隻放入口,嘩😋一口咬爆蠔肉,入邊質感好creamy,鮮味就開始跑出黎😆⋯⋯實在太邪惡啦😋。

最後就叫左一客味淋燒魚乾,慢慢咀嚼下,口感好似牛肉乾,味道當然係魚鮮味啦,一路食一路嘆埋杯白肉桃梳打,今晚完美晚餐劃上句號啦。😋😋😋

2020-05-21 56 瀏覽
前排武漢肺炎疫情持續,少左出街,自然就少左食好野既機會。而家疫情轉淡,熱愛周圍搵美食既我又開始出動了。而今日就來了 “南瀛水產”,一間位於尖沙咀的浜燒專門店。 首先食咗個蕃茄沙律,沙律菜很新鮮,配上店內特調的黑醋汁,酸酸甜甜,很開胃。深海池魚刺身,是由日本直送到香港的新鮮刺身,味道鮮甜,質感細膩。雲丹蟹肉卷,一碟有六件,而每件卷物上都有大量的海膽,海膽超甜超正,無得頂!終於到我最期待的甲羅燒,甲羅燒是由蟹籽,蟹肉,蟹膏,香蔥,鵪鶉蛋等組成,所有材料撈在一起,蟹膏味超濃,加了蟹籽吃下去有卜滋卜滋的感覺,味道及口感一絕,很想無限encore !! 兩隻大帆立貝,燒完都唔會縮水,啖啖是肉,還有好鮮甜的湯汁,值得一試!兩隻肥美鮑魚上枱時仲郁下郁下,新鮮生猛。鮑魚燒到尾端的時間,會灑上少量的鹽,帶出鮑魚的鮮味。蒜香牛舌,牛舌燒得剛剛好,不會過老,咬下去非常軟熟!南瀛玉子燒,玉子不會燒得太乾,吃下去還有少許蛋槳的感覺,流心得來亦很嫩滑。雜錦天婦羅盛合,天婦羅炸至乾身,吃下去不會太油膩,天婦羅蝦爽口彈牙!正所謂一分錢一分貨,高質水產,值得一試!

蒜香牛舌,牛舌燒得剛剛好,不會過老,咬下去非常軟熟!

正所謂一分錢一分貨,高質水產,值得一試!
  • 甲羅燒
好耐都無食過日本菜啦😭今次難得竟然俾我揾到間係尖沙咀嘅日本餐廳仲要有得食水產,諗都無諗就即刻book枱try try佢🇯🇵之前都有聽過朋友介紹話會好難book,成日都勁快full,好彩今次book星期日夜晚7點都仲有位🙈不過越夜就慢慢變咗full house😯坐低之後睇睇menu,發現第一頁已經有齊啲魚嘅種類俾你揀做刺身🐟🐠🐡今次想試吓特別啲嘅魚,所以就揀咗平目魚刺身($238)🤭呢種魚未必好似大家平時食開嘅三文魚可以入口即溶,但係佢有少少咬口,非常彈牙爽口👍🏻再配埋蔥同啲辣椒茸,將成個鮮味帶出嚟🤟🏻 平時淨係食開三文魚嘅我,下次終於知道除咗三文魚仲可以試吓叫其他魚類刺身😋再嚟我哋仲叫咗佢哋嘅招牌,南瀛卷($288)🍣🍙有一隻大嘅蝦刺身,六件蟹肉卷,再配搭吞拿魚腩同埋超新鮮嘅海膽淋喺啲卷上面🥺真係好夾好好食❤️不過即使只係得啲蟹肉卷都已經好正,因為個卷入面係塞滿晒蟹肉,好足料👍🏻之後我哋仲叫咗一個軟殼蟹沙律($78)🥗🦀因為朋友想食多啲菜,所以叫咗一個沙律試吓🤭本身以為會好dry,但係連埋啲軟殼蟹撈埋一齊食,又唔會好難入口🤟🏻 菜好新鮮,軟殼蟹都炸得好脆,加埋啲沙律醬nice!!👍🏻👍🏻

除此之外,我哋當然有叫到一啲水產可以即場有員工係你隔離幫手燒🦀🦪今次我哋叫咗兩個蚧味噌甲羅燒($156),一隻活鮑魚($78)同埋一隻生蠔($78)🥳一上枱會俾你睇咗佢原本未煮個樣先,之後員工就會喺你張枱個爐上面燒俾客人食🤩最正係可以睇住佢即場燒,有啲餐廳可能係你揀好咗要邊樣水產之後佢喺廚房入邊燒好先拎出嚟俾客人😳所以呢一點亦都係南瀛水產最特別嘅地方👍🏻👍🏻

最後驚食唔飽仲叫咗個南瀛玉子燒($88)埋尾🍳本身以為只係普通嘅日本玉子燒,但係完全錯晒🙅🏻‍♀️佢哋嘅玉子燒係非常大件同埋非常厚😳仲有入口即溶嘅感覺,怪唔得知我見到差唔多每一枱都有叫呢一碟,因為原來係唔叫唔得,冇食到嗰一餐就好似差咁啲嘢🤯