南瀛水產

Nan Ei Sui San
2020-09-04 48 瀏覽
【人氣食店】   南瀛水產好耐冇同我貼身閏蜜食好西撐枱腳,踏入生日月梗係要食番餐好賀一賀佢啦 ~ 就去試下呢間近期人氣食店 #南瀛水產,主打日式新鮮水產, 仲有壽司、刺身、浜燒、炸物,岩曬我地胃口。必食推介: 南瀛卷 大大隻鮮甜爽口牡丹蝦,仲有吞拿魚腩蓉、海膽、魚子、蟹肉軟殼蟹,鮮味滿滿 ~香蒜牛舌 厚切牛舌配埋蒜片,又香又軟滑,好岩作下酒小食 ,配埋我個白桃燒酌perfect match。軟殼蟹沙律 香脆鮮味嘅軟殼蟹配沙律菜,配埋清新柚子汁,感覺好fresh好開胃。蚧味噌甲羅燒 講到邪惡不得不提磯燒 「蟹蓋」!點解個個都鍾意食蟹蓋? 爆滿嘅蟹膏,再攪拌新鮮鵪鶉蛋,將蟹嘅鮮味提升到一個點, 蟹迷必試 ~燒活飽魚 飽魚生猛,燒後爽口彈牙,鮮味無窮。鰻魚炒飯 鰻魚肥美嫩滑,配埋炒飯好香口入味。芒果乳酸都好消暑醒胃~南瀛水產🌊📍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓

【人氣食店】   南瀛水產

就去試下呢間近期人氣食店 #南瀛水產,主打日式新鮮水產,
仲有壽司刺身、浜燒、炸物,岩曬我地胃口。

必食推介:

蚧味噌甲羅燒
講到邪惡不得不提磯燒 「蟹蓋」!點解個個都鍾意食蟹蓋?
爆滿嘅蟹膏,再攪拌新鮮鵪鶉蛋,將蟹嘅鮮味提升到一個點,
蟹迷必試 ~

燒活飽魚
飽魚生猛,燒後爽口彈牙,鮮味無窮。

鰻魚炒飯
鰻魚肥美嫩滑,配埋炒飯好香口入味。

芒果乳酸都好消暑醒胃~

南瀛水產🌊
📍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2020-08-28
慶祝紀念
生日
  • 南瀛卷
  • 蚧味噌甲羅燒
2020-09-03 69 瀏覽
終於出關😻,梗係要食好嘢,賀一賀佢啦!首選高級日本🇯🇵料理🤤🥢海鮮沙律🥗健康D食個新鮮沙律打底🥬🥢海膽蟹肉卷🍥一啖一個,好滿足🥰🥢原條小鯛刺身🐟白裏透紅,肉質爽脆,令人沉醉🤤🥢蚧味噌甲羅燒係松葉蟹膏🦀,加埋鵪鶉蛋🥚同香蔥,啖啖蟹籽蟹肉👅🥢芝士魚蛋 🧀彈牙魚蛋夾住流心芝士🧀,好過癮 🥢飲品方面都好有特色🍺🍹巨峰🍇啤酒&🍏青蘋果乳酸,味道清新透心涼享受🧊 🇯🇵店名:南瀛水產🇯🇵地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓

🥢海鮮沙律🥗
健康D食個新鮮沙律打底🥬

🥢海膽蟹肉卷🍥
一啖一個,好滿足🥰

🥢原條小鯛刺身🐟
白裏透紅,肉質爽脆,令人沉醉🤤

🥢蚧味噌甲羅燒
係松葉蟹膏🦀,加埋鵪鶉蛋🥚同香蔥,啖啖蟹籽蟹肉👅

🥢芝士魚蛋 🧀
彈牙魚蛋夾住流心芝士🧀,好過癮

🥢飲品方面都好有特色🍺🍹
巨峰🍇啤酒&🍏青蘋果乳酸,
味道清新透心涼享受🧊

🇯🇵店名:南瀛水產
🇯🇵地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2020-09-02 45 瀏覽
今日嚟到尖沙咀食人氣日式野🤤聽聞係新鮮日本食材和進口水產,所以想試好耐,終於有時間試試佢, 今次叫咗南瀛卷(8分) 軟殼蟹沙律(7分)炸雞(5分) 香蒜牛舌(9分) 蟹味噌甲羅燒(8分) 帆立貝(7分)牡蠣(7分),今次肥仔了😋😋😋飽到爆👏👏👏 長期冇得去日本食下日本嘢懷念下先得🤣 #好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #南瀛水產 南瀛水產地址: 尖沙咀金馬倫道太興廣場5樓

#南瀛水產

南瀛水產
地址: 尖沙咀金馬倫道太興廣場5樓
  • 香蒜牛舌
2020-08-29 111 瀏覽
男友多年前黎食過已經讚不絕口,今次適逢第一日開番晚市,我地一於就揀左呢個黎食,好彩7:45到唔洗排隊無book位都入得😚😚-雲丹蟹肉卷🦀$228-大片海膽鋪左係蟹肉卷物上面,面頭仲有黑松露既味🍄🦀一口一啖鮮味十足,用料都相當新鮮🌊吞拿魚蓉丼🐠$198-推介🔴必點必點必點🔴,面頭吞拿魚腩勁肥美入口就融,吞拿魚蓉都好多又夠新鮮🌟,食左大片海洋落肚🌊份量都算多,保證你啖啖都有吞拿魚蓉蟹味噌甲羅燒🦀$78-成個蟹蓋上既時候,知我要影相特登比我影左先燒。蟹蓋🦀上有鵪鶉蛋🥚、蔥粒💚、蟹肉🦀、蟹膏🤎,仲有脆卜卜既蟹子🧡,專業既手勢下先倒個鵪鶉蛋漿落去,再高速不停搞拌,之後佢地會不定時檢查食得未,太好味最後再encore叫多個🤤-帆立貝殼燒🐚$78-燒到剛剛好,食到有淡淡清酒味🍶🐚仲會剪開做4小件,少少煙韌好香好彈牙🌊味醂魚乾🐡$78-甜甜地好開胃,切到一條條🐡,個質地並唔係脆身而係偏軟少少,再點埋蛋黃醬😆好夾做前菜好唔錯😚鮭魚刺身🍣$78-勁大片又厚身又夠肥美,點上個豉油同新鮮磨既wasabi💚鮮味十足,有成4️⃣大片絕對滿足🈵️一口芝士🧀$68-以為係平時果啲芝士餅/波,🧀點知呢款三角形真係無見過,食落
雲丹蟹肉卷🦀$228

味醂魚乾

鮭魚刺身🍣$78
鮭魚刺身

一口芝士🧀$68
以為係平時果啲芝士餅/波,🧀點知呢款三角形真係無見過,食落漏得黎又好滿足。有成5️⃣大舊好滿足😚
一口芝士

炸雞軟骨🐥$58
炸到勁乾身又夠脆!份量都幾多下🥣,一人一粒🐣不停食食極都仲有架!雖然夠哂味,但重口味既我地request左要蛋黃醬有得點下黎食🐤
梅乾燒酎🍶$68
飲落唔會太重酒精,係好多冰🧊浸住既梅酒味道中和番,好適合食居酒屋🏮慢慢逐啖嘆。
芒果乳酸🥭$58
正常芒果梳打味,非常夠凍又解渴
吞拿魚蓉丼
味醂魚乾
鮭魚刺身
一口芝士
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 帆立貝
2020-08-29 48 瀏覽
呢度嘅味增蟹蓋,味道較適合女仔,不太鹹!😋炸物比較出色,海膽以呢個價錢來講,係OK 㗎!所以大家可以試吓紫菜海膽天婦羅,比較特別!廣島蠔超級大隻,啱晒一啲「蠔精」。。😍刺身呢,價錢就比較偏貴左少少,而且份量唔太多,建議大家食多啲饑燒同炸物👻
呢度嘅味增蟹蓋,味道較適合女仔,不太鹹!😋
2020-08-03
2020-08-26 69 瀏覽
#為食妹日記 #瑩瑩周圍食.今次去食🇯🇵日本菜,以為冇得返鄉下食就食唔到日本食材😏,絕對唔會🤭!!係 #南瀛水產 就食到,以日本食材同進口水產作主打,價錢唔貴之餘,食物水準相當高。.我地點左好多人都推介嘅南瀛卷、蚧味噌甲羅燒,另計叫左軟殼蟹沙律🥗、味醂魚乾、南瀛玉子燒、什錦天婦羅盛合🍤。上菜速度都好快👍👍,等一陣已經可以開動🤤。.味醂魚乾🐟食落甜甜地、軟身,連瑩瑩都咬到,做前菜小食真係唔錯呀👍🏻!!軟殼蟹沙律🥗軟殼蟹炸得好好,唔會食落炸粉多過蟹🦀,食落脆卜卜。南瀛卷🍣超級大推南瀛卷,賣相吸引打卡📸啱哂,卷物有甜蝦🦐、海膽、吞拿魚蓉🐟、蟹肉🦀同三文魚子,新鮮之餘仲份量十足,真係啖啖大滿足,每一口都係享受呀。南瀛玉子燒🥚甜蛋王子燒最岩瑩瑩食,熟食、甜甜地、香滑又有蛋味🥚,瑩瑩一試就愛上左,食左好多件添😋。什錦天婦羅盛合🍤有炸蝦🍤、炸秋葵、炸冬菇、炸紫薯🍠、炸魚🐟,炸得香脆可口岩岩好👍🏻👍🏻。蚧味噌甲羅燒🦀呢個甲羅燒都好出名,店員會幫手燒,而且仲好細心問小朋友會唔會食,如果食燒得熟d超貼心,🦀蟹殼內有蟹膏、鵪鶉蛋、蟹肉、蟹子,店員一路燒一路攪拌,同時燒埋帆立貝同鮑魚,唔驚自己唔識燒同整得唔夠

#為食妹日記 #瑩瑩周圍食

味醂魚乾🐟

軟殼蟹沙律🥗
軟殼蟹炸得好好,唔會食落炸粉多過蟹🦀,食落脆卜卜。

南瀛卷🍣

南瀛玉子燒🥚

什錦天婦羅盛合🍤

蚧味噌甲羅燒🦀
呢個甲羅燒都好出名,店員會幫手燒,而且仲好細心問小朋友會唔會食,如果食燒得熟d超貼心,🦀蟹殼內有蟹膏、鵪鶉蛋、蟹肉、蟹子,店員一路燒一路攪拌,同時燒埋帆立貝同鮑魚,唔驚自己唔識燒同整得唔夠熟。帆立貝厚身清甜同埋大大粒。鮑魚好彈牙爽口,甲羅燒好香蟹膏味,咬到蟹子一粒粒爆開送飯一流😋。

好味指數:😋😋😋😋4/5
推介指數:😋😋😋😋😋5/5
抵食指數:😋😋😋😋4/5
🍽 南瀛水產 (尖沙咀)
📍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2020-08-24
  • 南瀛卷
  • 蚧味噌甲羅燒
  • 南瀛玉子燒
  • 軟殼蟹沙律
2020-08-22 71 瀏覽
生日又撞正禁夜晚堂食, 唯有lunch食好d!一向我都係最鍾意食日本嘢,所以生日我就揀咗南瀛水產軟殼蟹沙律首先就食個沙律做頭盤,軟殼蟹份量好多,好鬆脆好好食,沙律醬配合埋沙律菜一齊食酸酸地好開胃三文魚及帆立貝刺身食完沙律再食刺身,三文魚刺身厚切,又肥美,帆立貝刺身都好鮮甜南瀛卷呢個卷物非常豪華,有海膽,三文魚籽,吞拿魚蓉,甜蝦等等既食材,一客食物食到咁多食材真係非常滿足跟住就開始食熱食清酒煮蜆好耐冇食過咁好食嘅清酒煮蜆,因為清酒嘅濃度啱啱好,再加埋蜆肉嘅精華,個汁變得非常鮮甜又帶有酒香蟹味噌甲羅燒甲羅燒係食磯燒海鮮必叫既食品,個蟹膏味真係超級香,仲配埋蟹肉真心正牛肉烏冬烏冬有咬口,湯底都好好味,牛肉麵都好香,又唔會好韌飲品我哋分別叫咗巨峰梳打同埋白桃梳打,夠晒冰涼,好滿意呢個生日午餐
生日又撞正禁夜晚堂食, 唯有lunch食好d!
一向我都係最鍾意食日本嘢,所以生日我就揀咗南瀛水產

三文魚及帆立貝刺身

跟住就開始食熱食

清酒煮蜆

牛肉烏冬
烏冬有咬口,湯底都好好味,牛肉麵都好香,又唔會好韌

2020-08-04
午餐
慶祝紀念
生日
2020-08-22 51 瀏覽
店內個裝修好似真係去咗日本咁首先就梗係要飲杯嘢飲解渴同埋解暑啦!就算嗰日落雨天氣唔好,都照樣食得好開心! ▫️青蘋果乳酸🍏 $68估唔到會有青蘋果粒!酸酸甜甜的乳酸,搭配蘋果真係一流▫️蘋果汁朋友就飲咗杯冰凍蘋果汁,飲落都解渴好飲!▫️軟殼蟹沙律軟殼蟹配沙律菜,原來都好夾,同埋我估唔到有咁多軟殼蟹喺裏面,柚子汁酸甜開胃,真係必食呀!▫️甘蝦刺身全部都好鮮甜,而且唔會梅,再加上大大隻非常有口感!▫️雲丹蚧肉卷有海膽喺上面,見到都覺得吸引!再加上同蜆肉配搭,再加少少青瓜絲,鮮味濃郁▫️香蒜牛舌真係未食已經聞到好大陣香味,香牛味好濃,肉質香軟入味,掌握得啱啱好!▫️蚧味噌甲羅燒🦀 真係成個蟹蓋上嚟,對面配料好豐富有蔥、松葉蟹膏、蟹籽、蟹肉,鵪鶉蛋會一路攪拌,鮮味十足!▫️燒生蠔🦪、帆立貝好新鮮而且肥美,非常大隻呀!即日開又夠曬鮮甜,肉質飽滿▫️土佐豆腐豆腐熱辣辣,配上特製醬汁非常特別!▫️清酒煮蜆香濃清酒味道配搭蜆肉的鮮甜原味,而且感覺上會更加味道出嚟!
店內個裝修好似真係去咗日本咁
首先就梗係要飲杯嘢飲解渴同埋解暑啦!

就算嗰日落雨天氣唔好,都照樣食得好開心!

▫️青蘋果乳酸🍏 $68
估唔到會有青蘋果粒!酸酸甜甜的乳酸,搭配蘋果真係一流
▫️蘋果汁
朋友就飲咗杯冰凍蘋果汁,飲落都解渴好飲!

▫️軟殼蟹沙律

▫️甘蝦刺身
全部都好鮮甜,而且唔會梅,再加上大大隻非常有口感!

▫️雲丹蚧肉卷

▫️香蒜牛舌

▫️蚧味噌甲羅燒🦀

▫️燒生蠔🦪、帆立貝

好新鮮而且肥美,非常大隻呀!即日開又夠曬鮮甜,肉質飽滿

▫️土佐豆腐
豆腐熱辣辣,配上特製醬汁非常特別!

▫️清酒煮蜆
香濃清酒味道配搭蜆肉的鮮甜原味,而且感覺上會更加味道出嚟!
所以最近去咗尖沙咀一出地鐵站就係嘅【南瀛水產】頂住癮先🤤🤤🤤超推介【蟹味噌甲羅燒】🦀🦀🦀大大啖蟹肉蟹味噌加埋店員專業磯燒手勢,齒頰留香另外,驚喜之選有【清酒沙白】🤪🤪🤪我不嬲都唔鐘意食細隻嘅貝類,但依個沙白嘅鮮甜加上清酒嘅香氣,唔試係走寶嘅仲有【香蒜牛舌】❤️燒得好有功架,唔係一味燒到佢熟就算,係外面香脆裏面鮮嫩,勁香牛味,又唔會比蒜香蓋過,生緊飛滋都要食.我地仲叫咗好多野食,都係居酒屋🏮同磯燒必點嘅送酒熟食,不過晏就我飲住乳酸梳打食又有一番風味.想飲返杯食舊野嘅,依間就係金馬倫道嘅【南瀛水產】係唔錯嘅選擇🤗🌸🔸 南瀛水產 📍 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓📞 ‭2368 8028‬▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸🔱S指數🔱(滿分為5)美味度:👅👅👅👅打卡度:📸📸📸裝潔度:✨✨✨✨回頭度:😍😍😍店員態度:✅✅✅✅訂位推介:晏就去食嘅話坐近窗邊位,而且要最後個張姐係近壽司🍣吧台個張影相唔錯🥴---------———————總推薦度:💓💓💓💓▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸#尖沙咀美食 #SerenaChuk

🔸 南瀛水產
📍 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
📞 ‭2368 8028‬
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
🔱S指數🔱(滿分為5)
美味度:👅👅👅👅
總推薦度:💓💓💓💓
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
#尖沙咀美食 #SerenaChuk

2020-08-19 42 瀏覽
不嬲都幾鍾意食燒物🥳今次朋友介紹就去咗尖沙咀一間隱世小店!我哋叫咗甲羅燒、生蠔、牛舌、南瀛卷、炸雞🥰臨尾怕唔夠飽食埋個牛肉烏冬就更加滿足啦。南瀛卷都幾有驚喜,外層是🦐和海膽,入邊就捲着蟹肉食落幾有驚喜。值得一提的是海膽幾新鮮,味道和質感和上次旅行食的即捕即食海膽不相伯仲🥰甲羅燒和生蠔🦪有專人幫你燒埋,就唔驚自己唔識燒會燒過龍啦💕而且環境都幾靜,同朋友食飯幾好坐。..🏡南瀛水產 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
🏡南瀛水產 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2020-08-18 46 瀏覽
平時好鍾意食海鮮嘅我今次又來到尖沙咀呢間南瀛水產!推介下先🧡.一嚟叫咗個軟殼蟹沙律做前菜沙律新鮮軟殼蟹都夠鬆脆🤣🤣跟住上咗個南瀛玉子燒好友蛋香味調味啱啱好!之後梗係食下壽司 叫左個壽司盛壽司全部都好新鮮 而且份量啱啱好🤣之後食左個甲羅燒 燒鮑魚同埋沙白海鮮超級新鮮!而且佢有專人幫你燒唔怕燒到一身味👍🏻鮑魚彈牙入味 好正🤣🤣另外仲叫咗個牛舌同埋炸雞軟骨飲品方面叫咗個芒果乳酸 唔會好甜幾好飲.總括而言食物全部都好高質!!海鮮非常新鮮餐廳環境舒適 服務態度亦都唔錯🧡推介!.南瀛水產Nan Ei Sui San 地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓#香港美食 #尖沙咀美食 #日本美食 #吃貨 #相機食先 #南瀛水產
平時好鍾意食海鮮嘅我今次又來到尖沙咀呢間南瀛水產!
推介下先🧡
一嚟叫咗個軟殼蟹沙律做前菜
沙律新鮮軟殼蟹都夠鬆脆🤣🤣

跟住上咗個南瀛玉子燒
好友蛋香味調味啱啱好!

之後梗係食下壽司

鮑魚彈牙入味 好正🤣🤣

另外仲叫咗個牛舌同埋炸雞軟骨
飲品方面叫咗個芒果乳酸 唔會好甜幾好飲

總括而言
食物全部都好高質!!
海鮮非常新鮮
餐廳環境舒適 服務態度亦都唔錯🧡推介!
南瀛水產Nan Ei Sui San
地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2020-08-14 51 瀏覽
最近得返午餐有得堂食,當然要食好 d! 😛今次黎到環境和氣氛良好的日本居酒屋,南瀛水產,佢地主打磯燒新鮮海鮮,例如我台上的活貝盛合($388)🦞🦀,包括帆立貝、日本岩手蠔、活鮑魚和蜆🦪,海鮮愛好者必吃!!!D海鮮隻隻都大到手掌咁!每件也清鮮甜美❤️雲丹蚧肉卷🍙上面放上滿滿海膽,包着厚厚嘅蟹肉,好味到吾係得口南瀛玉子燒🧈王子熱乎乎,還有煙冒出牛舌🥩我最愛,全店最好味,必吃!有焦香味,吾會硬,食多碟仲得牙!南瀛水產 Nan Ei Sui San📍:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
最近得返午餐有得堂食,當然要食好 d! 😛
D海鮮隻隻都大到手掌咁!每件也清鮮甜美❤️
雲丹蚧肉卷🍙
上面放上滿滿海膽,包着厚厚嘅蟹肉,好味到吾係得口
南瀛玉子燒🧈
王子熱乎乎,還有煙冒出
牛舌🥩
我最愛,全店最好味,必吃!有焦香味,吾會硬,食多碟仲得牙!
南瀛水產 Nan Ei Sui San
📍:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2020-08-11 150 瀏覽
約埋好姊妹去咗呢度,主打採用日本食材同進口水產,一去到已經感覺置身於日本漁場一樣。我哋食咗以下,大滿足呀! 平目刺身來自北海道嘅平木魚好新鮮,晶瑩剔透,肉質鮮嫩,仲有淡淡柚子清香。南瀛卷必食呀!裏面有吞拿魚腩蓉,海膽,牡丹蝦,魚子同蟹肉軟殼蟹卷。香蒜牛舌姊妹最愛,好香牛味,肉質香軟,一啲都唔靭蚧味噌甲羅燒入面有蔥、松葉蟹膏、蟹籽、蟹肉,仲會加埋隻鵪鶉蛋入去,一邊拌一邊燒燒帆立貝、沙白每隻都係即日開,帆立貝又大隻又甜,沙白好鮮甜,肉質好滑。軟殼蟹沙律脆卜卜嘅軟殼蟹配沙律菜,加埋我最鍾意嘅柚子汁,酸酸甜甜,好fresh好醒胃。牛肉烏冬其實烏冬都好好味,牛肉好大塊。但係我哋兩個食以上其實都已經好飽。我地仲叫咗巨峰梳打同柚子啤酒,涼透心。今次真係大滿足😋下次一定要再梨,再試吓其他刺身😍😍

我哋食咗以下,大滿足呀!

平目刺身
平目魚刺身

香蒜牛舌
姊妹最愛,好香牛味,肉質香軟,一啲都唔靭

蚧味噌甲羅燒
甲羅燒

燒帆立貝、沙白
每隻都係即日開,帆立貝又大隻又甜,沙白好鮮甜,肉質好滑。

牛肉烏冬

我地仲叫咗巨峰梳打同柚子啤酒,涼透心。

今次真係大滿足😋下次一定要再梨,再試吓其他刺身😍😍
2020-08-05
午餐
平目魚刺身
甲羅燒
  • 平目刺身
2020-08-10 145 瀏覽
話說我成日都好想去食南灜水產難得出開去尖沙咀終於可以黎食識食緊係食即燒海鮮啦叫咗個帆立貝同埋蚧味噌甲羅燒最正係唔洗驚唔識燒因為有專人會幫你燒唔洗驚唔知燒幾耐同燒熟未一定燒得好食😋帆立貝好鮮甜,又厚肉啲汁都好香好甜蚧味噌甲羅燒簡單黎講即係蟹肉蟹膏蟹子一路燒一路攪拌撈勻等食嘅同時先食返個平目刺身同雲丹蚧肉卷🍣平目刺身好新鮮雲丹蚧肉卷個海膽好鮮甜想一個人食哂6舊🤭之後再食多個香蒜牛舌同牛肉烏冬真係大滿足呀🤩
話說我成日都好想去食南灜水產
因為有專人會幫你燒
唔洗驚唔知燒幾耐同燒熟未
一定燒得好食😋
帆立貝

帆立貝好鮮甜,又厚肉
啲汁都好香好甜

帆立貝
  • 平目刺身
  • 雲丹蚧肉卷
2020-08-02 44 瀏覽
上星期下午去咗 南瀛水產 食咗個爐端燒🤤即燒新鮮鮑魚好鮮味😃然後點左個招牌"蚧味噌甲羅燒"入面有蔥、松葉蟹膏、蟹籽、蟹肉,仲會加埋隻鵪鶉蛋入去,一邊拌一邊燒😍好好味!再叫咗個平目魚刺身🐟嚟自北海道嘅平木魚,淨係睇佢晶瑩剔透,都知師傅刀工有返咁上下,肉質鮮嫩,會建議點Wasabi同少量醬油會比較好食!跟住仲有"雲丹蟹肉卷"卷物上面鋪上肥美海膽,入面啖啖蟹肉,每一啖都好滿足🍣有燒物有刺身,當然會炸物😎軟殼蟹沙律我自己好鍾意,酥脆可口,配上新鮮沙律菜,同秘製柚子汁,酸酸甜甜,零舍開胃!另外炸雞軟骨都唔錯,一樣香脆🐣🦴唔太油膩,餸酒一流!我見到好多人都有叫佢個鰻魚炒飯,即管試吓,飯炒得幾好唔會黐埋一舊舊,同埋鰻魚肉都比較多,好飽肚👍🏻
上星期下午去咗 南瀛水產 食咗個爐端燒🤤