南瀛水產

Nan Ei Sui San
2022-06-18 89 瀏覽
之前喺某個app度訂枱有半價有朋友生日所以就約去試吓啦但大家食完之後都認為啲嘢食其實好普通 完全唔值呢個價 就算半價左我都寧願食過第二間 尖沙嘴區食日本嘢實在有太多選擇了我諗啲好評都係……(自行想像)鰻魚炒飯好少鰻魚 刺身不過不失 嘢飲都好大杯不過唔好飲公平啲都搵優點講吓 1.可能係清靜?(週末都係得兩台)2.雞泡魚乾係好食 (因為冇烹調技巧)😂3.近地鐵站但總括嚟講食咗一次都唔會去第二次了(可能故事就係教訓唔好貪平哈哈)
之前喺某個app度訂枱有半價
有朋友生日所以就約去試吓啦
但大家食完之後都認為啲嘢食其實好普通
完全唔值呢個價 就算半價左我都寧願食過第二間
尖沙嘴區食日本嘢實在有太多選擇了
我諗啲好評都係……(自行想像)

鰻魚炒飯好少鰻魚
刺身不過不失 嘢飲都好大杯不過唔好飲
公平啲都搵優點講吓 1.可能係清靜?(週末都係得兩台)
2.雞泡魚乾係好食 (因為冇烹調技巧)😂
3.近地鐵站
但總括嚟講食咗一次都唔會去第二次了
(可能故事就係教訓唔好貪平哈哈)

2022-06-17 74 瀏覽
ฅ( ̳• ·̫ • ̳ฅ) ° 𖥧𖡆𖦥⠱ꎺ⠜ 南瀛水產° 𖥧𖡆𖦥⠱ꎺ⠜ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧再次光臨尖沙咀南瀛水產吃好西~上次光臨念念不忘🫶🏻✨呢度嘅吊燈裝飾🥰好有氣氛𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝蚧味噌甲羅燒𓌈˒˒*蟹膏同蟹籽混鵪鶉蛋燒😍!味道香濃幼滑~唔夠喉即刻想嚟多一個😋𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 特上壽司盛𓌈˒˒*有帶子,大蝦,海膽,拖羅等等嘅壽司🍣每款都好大件,而且好高質素!極力推介🤓𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 南瀛極上刺身丼𓌈˒˒*吞拿魚溶,大蝦,三文魚等~高級嘅享受😎肉質鮮嫩,大件又滿足✨𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 雲丹刺身𓌈˒˒*念念不忘嘅雲丹刺身🫶🏻海膽啊😍!一堆嘅海膽~食落鮮甜唔腥😋°. ︎* 。.:*・° ✰.。.:*・° ✰.。.:*真係值得再次光臨🥰!大滿足❤️➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享記得fσℓℓσω我 ◡̈ ‎ ༘₊˚· ७── ⁼³₌₃ ˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ @南瀛水產≋ ≋ 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•
ฅ( ̳• ·̫ • ̳ฅ)

° 𖥧𖡆𖦥⠱ꎺ⠜ 南瀛水產° 𖥧𖡆𖦥⠱ꎺ⠜
再次光臨尖沙咀南瀛水產吃好西~
上次光臨念念不忘🫶🏻✨
呢度嘅吊燈裝飾🥰好有氣氛

𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝蚧味噌甲羅燒𓌈˒˒*
蟹膏同蟹籽混鵪鶉蛋燒😍!
味道香濃幼滑~唔夠喉即刻想嚟多一個😋

𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 特上壽司盛𓌈˒˒*
有帶子,大蝦,海膽,拖羅等等嘅壽司🍣
每款都好大件,而且好高質素!極力推介🤓

𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 南瀛極上刺身丼𓌈˒˒*
吞拿魚溶,大蝦,三文魚等~
高級嘅享受😎肉質鮮嫩,大件又滿足✨

𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 雲丹刺身𓌈˒˒*
念念不忘嘅雲丹刺身🫶🏻海膽啊😍!
一堆嘅海膽~食落鮮甜唔腥😋
°. ︎* 。.:*・° ✰.。.:*・° ✰.。.:*
真係值得再次光臨🥰!大滿足❤️
➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
₊˚· ७── ⁼³₌₃
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ @南瀛水產
≋ ≋ 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
2022-06-15 84 瀏覽
位於尖沙咀,地方大,坐得舒服,地鐵站不用2分鐘便到達,地方闊落,同朋友靜靜地把酒談心,好似返咗鄉下-日本 🇯🇵❥蟹味噌甲羅燒 餐廳非常貼心,會為客人燒埋,燒緊嘅時候已經聞到勁香,滋滋喳喳既聲好正!甲羅燒好足料,有好多蟹膏,仲有蟹肉、蟹籽、香蔥同鵪鶉蛋。將所有野撈埋一齊燒真係好好味,賣相同味道絕對加分,難怪餐廳咁高評價❥南瀛極上刺身丼 好豐盛既刺身丼,滿足貪心的我,當中包含好多高級食材,刺身包括厚切三文魚,甜蝦、池魚、大拖羅、酒甘魚、三文魚籽、海膽、帶子同埋吞拿魚蓉。可以一次過品嚐成十款刺身真係頂級享受🤩每款刺身都好新鮮,其中大拖羅入口即溶真勁正😋❥鐵火卷我最愛的藍鰭吞拿魚卷,魚鮮濃郁,這是我去居酒屋🏮必食的菜,喜歡吃吞拿魚的朋友,不妨一試❥牡丹蝦壽司❥赤貝壽司 壽司中規中矩,唯赤貝壽司一客竟然有兩件👍🏻👍🏻雜錦天婦羅炸蝦有三件,大大隻,蝦肉爽彈🤗有不同種類嘅蔬菜和菇,食完簡直大滿足話明把酒談心,梗係小酌兩杯啦,餐廳提供多款酒精可供選擇,清酒,啤酒,梅酒等等,迎合不同人需要,我地點左生啤👍🏻👍🏻十分新鮮

❥蟹味噌甲羅燒

❥南瀛極上刺身

❥鐵火卷

❥牡丹蝦壽司
❥赤貝壽司
壽司中規中矩,唯赤貝壽司一客竟然有兩件👍🏻👍🏻

雜錦天婦羅

2022-06-14 78 瀏覽
4個大人+3位小朋友的飯聚食物種類豐富,刺生、串燒、燒海鮮、鍋第水、熟食、天婦羅、甜品、酒、非酒精飲品⋯岩曬一家大細去食。以上所講既都有叫,海膽&甜蝦真係好好食,其他都好食但唔算太特別。在座有人一食唔乾淨/唔新鮮既刺生就會敏感,但佢食完都無事,證明係幾乾淨&新鮮的食物。只係甜品有啲無,小朋友有啲失望。魚籽食落有啲腥,不過都預咗,因為係香港食魚籽好少食到唔腥既。晚餐要90分鐘交枱,但餐廳唔爆所以過左90分鐘都無人催賣單,呢樣抵讚。
4個大人+3位小朋友的飯聚
只係甜品有啲無,小朋友有啲失望。
2022-06-12
  • 蟹味噌甲羅燒
2022-06-10 80 瀏覽
閉關一排,終於可以去晚市堂食💕每次想食日式居酒屋,都諗起南瀛水產,裝橫充滿日式風味,環境寬敞,坐得非常舒適,同朋友邊食邊傾,特別享受🥰蚧味噌甲羅燒 $78 每次必食!食幾多次都唔會厭🤤軟滑蟹膏混合卜卜飛魚籽,一定要趁熱食!活貝盛合 $428專人即席燒嘅扇貝同鮑魚都好厚肉彈牙💕蜆同蠔都肥美新鮮,好味!什錦天婦羅盛合 $198一向喺香港食天婦羅都不敢抱期望,呢度要另眼相看!咬咗一啖,非常驚喜!外層炸粉極鬆脆😍即使凍咗食,都仲係脆!呢個質素,咁嘅價錢,好抵食!花魚一夜干 $188第一次食😋非常厚肉又嫩滑,沾上最愛嘅日式酸汁,停不了口😚青蘋果乳酸 $68酸酸甜甜加上雪咗做冰嘅青蘋果粒,悶熱天氣飲返杯,特別清新

蚧味噌甲羅燒 $78

活貝盛合 $428

什錦天婦羅盛合 $198

花魚一夜干 $188
第一次食😋非常厚肉又嫩滑,沾上最愛嘅日式酸汁,停不了口😚

青蘋果乳酸 $68
酸酸甜甜加上雪咗做冰嘅青蘋果粒,悶熱天氣飲返杯,特別清新
  • 蚧味噌甲羅燒
2022-06-09 67 瀏覽
之前都同朋友嚟過呢度幾次,環境充滿日本文化氣息,播住悠揚嘅音樂,絕對係聚舊好地方🙌🏻海膽杯~呢款係佢哋嘅自家創意料理,個杯分上下兩層,上層有海膽、帆立貝、鮭魚籽、吞拿魚蓉,仲有一隻澤蟹做裝飾下層則有,柚子蘿萄漬、冷海蜇和牛蒡漬,店員話除咗隻杯全部都食得😄,海膽鮮甜,無雪藏味,入口順滑,食完上層嘅刺身,再食下層嘅漬物,感覺更能把刺身嘅味道更提鮮👍🏻👍🏻好特別!蚧味噌甲羅燒~自家特色燒物,蟹蓋裝住蟹肉、蟹膏、蟹0籽,中間有一隻鵪鶉蛋,一邊燒一邊將全部材料拌勻,香氣滿瀉,啖啖都充滿蟹味,齒頰留香,見到幾乎每一枱都有order。小食方面我哋食咗玉子燒、海鮮沙律和炸雞軟骨~每款都係即叫即整,炸物夠熱夠脆,入口新鮮。特別一提海鮮沙律🥗有幾款魚類刺身同新鮮沙律菜嘅混合,個汁酸酸地,非常開胃清新。黑松露鰻魚釜飯~日式鍋飯,即叫即整,上枱先點著火,見上面鋪滿鰻魚,黑松露醬放中間,要焗20分鐘先食得,一打開個蓋,香氣撲鼻,個底仲有全個飯焦添,鰻魚入口Juicy,整個飯夠晒份量,勁滿足👍🏻

海膽杯

蚧味噌甲羅燒

小食方面我哋食咗玉子燒、海鮮沙律和炸雞軟骨

黑松露鰻魚釜飯
2022-06-08 72 瀏覽
又係食日本菜嘅時候啦見到網上啲人影食物打卡咁靚今次終於book到去試吓位於尖沙咀「 #南瀛水產 」 @naneisuisan嘅日本居酒屋🏮好鍾意呢度嘅裝修環境設計燈光昏暗但係帶日式化店員隨即安排我哋坐窗邊嘅卡位兩個人坐都覺得好寬敞呀⊰⊹════════════════⊹⊱💬食後感 :✨❤️ 「 #特上壽司盛 」當中有成10款壽司咁多仲有我最鍾意嘅大拖羅壽司拖羅刺身呈漸變粉色色澤帶一點入口即溶口感而且食落去係冇根架So fresh ~🧡 「 #蟹味噌甲羅燒」用一個大大嘅蟹殼裝着滿滿的蟹肉 +蟹膏 +蟹籽 + 生鵪鶉蛋 + 香蔥店員親自幫我哋烹調Mix埋攪拌煮出來變做灰灰啡啡的食落去超香濃如果有碗白飯撈埋食更加好🤍 「 #帆立貝 」呢度咁出名爐端燒就一於叫返幾味試吓帆立貝色澤超新鮮真係有喎手板咁大隻即叫即整加埋醬汁一齊煮食落去帆立貝好爽口彈牙煮得恰到好處💛「柳川滑蛋鰻魚」呢度嘅菜式款款都超有份量估唔到份量咁多咁大碟滑蛋好滑溜好 Creamy鰻魚食落去冇乜骨啖啖肉鰻魚迷一定要試吓🤎「 牛肉烏冬」面頭嘅牛肉是滿滿的仲要係半生熟是我想要嘅牛肉質感呢配以香濃湯底的讚岐烏冬飲一啖很濃郁的牛肉香味而且牛
又係食日本菜嘅時候啦
店員隨即安排我哋坐窗邊嘅卡位
兩個人坐都覺得好寬敞呀

⊰⊹════════════════⊹⊱
💬食後感 :✨

❤️ 「 #特上壽司盛 」
當中有成10款壽司咁多
仲有我最鍾意嘅大拖羅壽司
拖羅刺身呈漸變粉色色澤
帶一點入口即溶口感
而且食落去係冇根架
So fresh ~

🧡 「 #蟹味噌甲羅燒」
用一個大大嘅蟹殼裝着滿滿的蟹肉
+蟹膏 +蟹籽 + 生鵪鶉蛋 + 香蔥
店員親自幫我哋烹調Mix埋攪拌
煮出來變做灰灰啡啡的
食落去超香濃
如果有碗白飯撈埋食更加好

🤍 「 #帆立貝 」
呢度咁出名爐端燒
就一於叫返幾味試吓
帆立貝色澤超新鮮
真係有喎手板咁大隻
即叫即整加埋醬汁一齊煮
食落去帆立貝好爽口彈牙
煮得恰到好處

💛「柳川滑蛋鰻魚」
呢度嘅菜式款款都超有份量
估唔到份量咁多咁大碟
滑蛋好滑溜好 Creamy
鰻魚食落去冇乜骨啖啖肉
鰻魚迷一定要試吓

🤎「 牛肉烏冬」
面頭嘅牛肉是滿滿的
仲要係半生熟是我想要嘅牛肉質感呢
配以香濃湯底的讚岐烏冬
飲一啖很濃郁的牛肉香味
而且牛肉大大片肉味濃郁
手打烏冬仲好入味添

除此之外
朋友還點了她最喜歡的
「雪場蟹腳天婦羅」及「炒雜菜」
豐富到不能一一盡錄

💚「 抹茶 & 豆腐雪糕 」
這款日本雪糕嘅外型與一般嘅不同
估唔到抹茶味香濃 口感幼滑
我呢位抹茶控表示好喜歡💕
呢一餐簡直食過返尋味😋
2022-06-07 109 瀏覽
當日吃了: 牛舌, 有厚度. 但不喜歡, 因為口感較淋身. 如果喜歡爽口, 有嚼勁的, 就不對胃了.南瀛卷, 這個價錢, 建議可以配隻大少少的牡丹蝦, 吸引好多. 海膽不夠鮮味; 包在卷物內的蟹肉也沒有什麼味道. 叫這個原因就是一個價錢, 簡單食到幾重不同種類的剌身.海洋盛磯燒, 鮑魚新鮮彈牙, 大蝦牡蠣也不錯. 帶子太細隻了, 那幾隻蟹腳沒有幾口肉.蟹噌甲羅燒, 推介! 可以考慮配幾塊餅/米餅. 或加$配食.蔬菜烏冬, 正常, 大碗又飽肚.
當日吃了:

蔬菜烏冬, 正常, 大碗又飽肚.
2022-06-04
2022-06-04 87 瀏覽
我哋係食午餐可能今天是星期六所以不是太多人,環境裝飾很有日本風味,座位大坐得舒服,服務員態度殷勤向我們推介食物,我們叫了軟殼蟹沙律和什錦刺身沙律,軟殼蟹炸得鬆脆,什錦刺身新鮮好味,天婦羅大蝦新鮮炸好即吃十分之好味,每人配一杯啤酒爽!
2022-06-04
  • 軟殼蟹沙律
  • 什錦天婦羅盛合
  • 牛肉烏冬
2022-06-03 1629 瀏覽
與朋友去咗一間日式居酒屋食晚飯,環境佈置好有心思,而且仲好有氣氛。🇯🇵南瀛卷($298)卷物拌上三文魚籽、海膽、甜蝦及吞拿魚蓉,食材吸引😌🇯🇵帆立貝壽司($68)🇯🇵油甘魚壽司($68)兩款壽司味道不過不失😌🇯🇵蟹味噌甲羅燒($78)甲羅燒有蟹肉、蟹膏、蔥絲、蟹籽及鵪鶉蛋,店員會為客人燒煮,煮熟後蟹味濃郁且帶味噌香,蟹籽令口感提升,鹹鮮味十足😌🇯🇵什錦天婦羅盛盒($198)天婦羅盛盒有大蝦及蔬菜,炸漿唔會好厚身,入口熱辣辣又香脆😌🇯🇵牛油焗一口甜薯($48)甜薯一啖一粒,味道軟綿香甜😌🇯🇵味醂魚乾($88)魚乾本身已好夠味,蘸少少沙律醬同食更惹味,配酒應該好夾😌🇯🇵香蒜牛舌($98)牛舌夠厚身,口感軟腍唔韌,有別平時爽口彈牙口感😃🇯🇵清酒煮蜆($108)蜆大隻無沙,有淡淡清酒香😌🇯🇵巨峰梳打($58)🇯🇵柚子茶($58)兩款飲品味道不過不失,屬正常發揮😌

🇯🇵南瀛卷($298)
卷物拌上三文魚籽、海膽、甜蝦及吞拿魚蓉,食材吸引😌

🇯🇵帆立貝壽司($68)
🇯🇵油甘魚壽司($68)
兩款壽司味道不過不失😌

🇯🇵蟹味噌甲羅燒($78)

🇯🇵什錦天婦羅盛盒($198)
天婦羅盛盒有大蝦及蔬菜,炸漿唔會好厚身,入口熱辣辣又香脆😌

🇯🇵牛油焗一口甜薯($48)
甜薯一啖一粒,味道軟綿香甜😌

🇯🇵味醂魚乾($88)
魚乾本身已好夠味,蘸少少沙律醬同食更惹味,配酒應該好夾😌

🇯🇵香蒜牛舌($98)
牛舌夠厚身,口感軟腍唔韌,有別平時爽口彈牙口感😃

🇯🇵清酒煮蜆($108)
蜆大隻無沙,有淡淡清酒香😌

🇯🇵巨峰梳打($58)
🇯🇵柚子茶($58)
兩款飲品味道不過不失,屬正常發揮😌
  • 南瀛卷
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 香蒜牛舌
  • 什錦天婦羅盛合
  • 清酒煮蜆
久違冇食南瀛,適逢老豆生日,於是又嚟食餐正正嘅日本菜😚食物質素一如既往嘅高水準,餐廳裝潢都係咁有日式格調❤️活貝盛合 ($428)- 呢個真心好好好好味,啱晒得呢啲海鮮迷,有齊活鮑魚、蠔、扇貝、蛤蜊,勁多化🥳- 個人超推介扇貝,鮮甜得嚟Q彈,口感十足;肥美嘅燒蠔都係💯分,海水味同甜美勁足,而且超creamy,諗番都流晒口水🤤南瀛卷 ($298)- 南瀛卷紅合都超完美,有鮮甜嘅海膽、鮮味嘅三文魚籽同鮮蝦,清甜美味,啖啖都係味蕾嘅享受🤭蚧味噌甲羅燒 ($78)- 蚧味噌甲羅燒口感綿密濃郁,蟹膏香搭埋鵪鶉蛋、蟹籽、蟹肉,風味十足🤗什錦天婦羅盛合 ($198)- 呢個組合都好豐富,有蝦、冬菇、南瓜等等,炸皮薄身香口,蝦特別嫩滑,好高質啊🥰黑松露鰻魚釜飯 ($188)- 釜飯好足料大份,鮮香嘅鰻魚配搭香濃嘅黑松露,同焦香嘅飯焦,口感好豐富,簡單係風味炸裂😎檸檬燒酎 ($68)- 燒酎味道唔錯,酒味唔會太濃,好容易入口,配一片鮮檸檬更清新😍食過幾次南瀛,質素都係冇令人失望,會keep住同朋友屋企人嚟食😚

活貝盛合 ($428)

南瀛卷 ($298)

蚧味噌甲羅燒 ($78)

什錦天婦羅盛合 ($198)

黑松露鰻魚釜飯 ($188)

檸檬燒酎 ($68)

2022-06-01
  • 活貝盛合
2022-05-29 93 瀏覽
好耐冇食燒海鮮啦~去尖沙咀既南瀛水產 質素絕對有保證🥰🦪海鮮盛合餐廳必食既招牌菜式有生蠔,扇貝,鮑魚,蟹腳,蝦,蜆共六款海鮮新鮮得黎係鮮甜既店員會逐款慢慢燒俾你食超欣賞佢地好認真燒仲要每款海鮮既調味都唔同最印象深刻既一定係超甜既蟹肉仲有七味鮑魚而蜆同蠔都相當鮮絕對值得一試🦀蟹味噌甲羅燒蟹膏爆多蟹肉蟹籽鮮度十足又唔會好咸係餐廳另一款招牌菜🦐牡丹蝦刺身冇諗過牡丹蝦都可以甜到咁係omakase既質素🐟大鮪魚腩刺身厚切三大件脂肪豐富,質素不俗🍇巨峰梳打夏日炎炎必點既清涼飲品
好耐冇食燒海鮮啦~
去尖沙咀既南瀛水產
質素絕對有保證🥰

🦪海鮮盛合
餐廳必食既招牌菜式
有生蠔,扇貝,鮑魚,蟹腳,蝦,蜆共六款海鮮
新鮮得黎係鮮甜既

🍇巨峰梳打
夏日炎炎必點既清涼飲品
1K
2022-05-26 69 瀏覽
日本🇯🇵通關 ,可惜冇香港🇭🇰份,唯有繼續喺香港食日本料理懷念🥹📍 南瀛水產 (尖沙咀)✨蚧味噌甲羅燒蟹🦀️膏+鵪鶉蛋+勁多勁多蟹籽👐🏻+香蔥+蟹肉,店員全程幫手燒,陣陣既香味,令我更快肚餓🦀️,食落仲有好多有口感既蟹籽,勁好味😋✨野菜蕎麥麵不同健康既菜集於一隻碗,再加上日本健康既蕎麥麵,低熱量又飽肚👐🏻我一口氣就清哂啦😍湯底用上味僧湯,唔會邊飲湯邊飲水🫗✨特上壽司拼盤分別有衝擊味覺嘅海膽,入口即溶吞拿魚,脂肪分布平均三文魚腩,新鮮蝦肉壽司,有海水味既不同魚類嘅壽司🍣所有刺身都非常鮮甜🐟✨南瀛卷有海水味既海膽刺身,新鮮既拖羅溶刺身,鮮甜蝦蝦🦐,仲有最愛既三文魚籽🐟果然係招牌🤲🏻✨雲丹壽司🍣(1件)原來就係海膽壽司🤲🏻高級海膽✨✨燒明太子配搭青瓜,果然有另一番風味,可以將明太子既鹹度中和😍有驚喜!第一次食既配搭📍✨燒魚乾飲酒小食之選❣️燒得唔會太乾,配上沙律醬,再配啤酒🍻好爽喔😄✨巨峰啤酒香濃嘅巨峰提子味搭配啤酒🍻就變成日本🇯🇵居酒屋🏮之選✨令我更加掛住當地🥹
📍 南瀛水產 (尖沙咀)

✨蚧味噌甲羅燒

✨野菜蕎麥麵
我一口氣就清哂啦😍
湯底用上味僧湯,唔會邊飲湯邊飲水🫗

✨特上壽司拼盤
所有刺身都非常鮮甜🐟

✨南瀛卷
果然係招牌🤲🏻

✨雲丹壽司🍣(1件)
原來就係海膽壽司🤲🏻
高級海膽✨

✨燒明太子

✨燒魚乾

✨巨峰啤酒
香濃嘅巨峰提子味搭配啤酒🍻
就變成日本🇯🇵居酒屋🏮之選✨
令我更加掛住當地🥹

抵食超新鮮活貝盛合&必食濃郁甲羅燒蟹膏~~~餐廳裝潢別緻,天花上有盞盞暗黃吊燈,令人感覺置身於日本居酒屋當中,幾適合同朋友食下野,把酒聊天。~~~睇過餐牌之後我哋叫咗:黑松露鰻魚釜飯 $188蚧味噌甲羅燒 $156活貝盛合 $428軟殼蟹沙律 $98南瀛卷$298~~~鰻魚釜飯份量比想像中大兜,黑松露味唔算太突出啲,但鰻魚味濃郁,而且魚肉無骨,加上啖啖飯焦,感覺好似日式煲仔飯。而另一款主食南瀛卷就餡料澎湃,啖啖海膽同吞拿魚茸。~~~燒物方面,蚧味噌甲羅燒蟹膏味好濃好出,係必叫之選。活貝盛合就比單叫抵食,上枱嘅時候鮑魚仲郁嚟郁去非常生猛,帆立貝亦都好鮮甜,慶祝生日叫返一兜特別有氣氛。~~~最後軟殼蟹沙律亦都好高質,原來佢係新鮮即炸嘅,一咬落去熱辣辣,加埋凍冰冰嘅沙律菜,食完一兜都意猶未盡~~~🐟南瀛水產🔍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
抵食超新鮮活貝盛合&必食濃郁甲羅燒蟹膏
南瀛卷$298
🐟南瀛水產
🔍尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓
2022-05-25 666 瀏覽
雖然依家疫情稍為放緩不過距離通關應該仲有一段漫長日子如果大家掛住🇯🇵日本美食可以去試吓呢間位於尖沙咀嘅居酒屋餐廳嘅食物非常多款式而且裝飾同氣氛都好有日本居酒屋嘅格調真係好似真係去咗日本咁呀🤣🔸雲丹海膽 $288呢道菜嘅擺盤好靚,將肥美嘅雲丹海膽鋪係個小竹籃上面,配合埋佢亮麗嘅色澤,真係好似係到呼叫緊我快點食佢🤣海膽質素好高,唔腥之餘仲要入口即溶,食落好creamy,海膽鮮味非常濃郁😍🔸南瀛極上刺身丼 $398不愧為極上刺身丼,除咗食材高級之外,賣相亦都極之精緻🤩當中刺身包括厚切三文魚,甜蝦、池魚、大拖羅、酒甘魚、三文魚籽、海膽、帶子同埋吞拿魚蓉。可以一次過品嚐成十款高貿刺身真係頂級享受🤩每款刺身都好新鮮,其中大拖羅入口即溶真勁正😋🔸松葉蟹海膽釜飯 $208呢個釜飯非常豐富,除咗有松葉蟹肉之外,仲有雲丹海膽,真係睇到都流哂口水🤤釜飯要先焗大概20分鐘先食得,一打開蓋香氣撲面,將所有食材撈勻哂之後發覺好夾,海膽同蟹肉都好鮮甜,仲食到好香嘅飯焦,正呀😍🔸蟹味噌甲羅燒 $78餐廳非常貼心,會幫客人燒埋,燒緊嘅時候已經聞到勁香🤣甲羅燒非常足料,有好多蟹膏,仲有蟹肉、蟹籽、香蔥同鵪鶉蛋。將所有野撈
雖然依家疫情稍為放緩

🔸雲丹海膽 $288

🔸南瀛極上刺身丼 $398

🔸松葉蟹海膽釜飯 $208

🔸蟹味噌甲羅燒 $78
餐廳非常貼心,會幫客人燒埋,燒緊嘅時候已經聞到勁香🤣甲羅燒非常足料,有好多蟹膏,仲有蟹肉、蟹籽、香蔥同鵪鶉蛋。將所有野撈埋一齊燒真係好好味😍

🔸巨峰乳酸 $58
飲到好香濃嘅巨峰提子味,杯飲品甜度適中,巨峰提子味同乳酸味完美融合,真係好好飲😋

🔸白桃梳打 $58
白桃味嘅飲品真係我嘅最愛,而南瀛水產嘅白桃梳打十分出色,白桃味好香,飲落非常之涼快,啱哂喺夏天飲👍
2022-05-13