南瀛水產

Nan Ei Sui San
2023-02-23 206 瀏覽
南瀛水產 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓想試呢間餐廳好耐😍😍超人氣日式居屋 我六點幾去到已經差唔多滿座‼️一入去日式裝修好吸引🏮🥰用左木系嘅裝飾🪵好似至身係日本居酒屋既感覺🎏🎑1.松葉蟹海膽釜飯 ($238)員工會幫你計時😍15分鐘後仲會幫埋你撈都幾細心☺️😗味道方面都唔錯,每一啖都有上蟹肉同蟹子,不過相對海膽味就唔係好突出,整體黎講香口得黎帶一啲海鮮味🦀💥評分: 7.5/102.鱈魚乾 ($78)呢個鱈魚乾真係好適合送酒🍻廚房會烤熱左佢地令到口感好鬆脆,點埋蛋黃醬就更加好食,好快就食曬一份🤤😍😍💥評分: 8.5/103.海鮮沙津 ($88)不嬲我都幾鍾意食日式沙律🥗😋特別係佢地酸酸甜甜嘅醬🥰加埋海鮮配菜❤️除左份量十足外,都好新鮮💥評分:8.5/104.蚧味噌甲羅燒 ($88)通常日式料理都會有呢個小食☺️今次都會叫來試下🥰🥰同樣都係有專人幫你燒埋~所以唔會燒到好燶😋啲蟹膏都會比較鮮甜💥評分:7.5/105.黑松露海膽軍艦 ($68)估唔到我唔係咁鍾意食海膽都覺得呢個唔錯😱😱黑松露好濃味😋海膽heavy嘅口感配搭左好清新嘅青瓜😍咁樣嘅組合都幾夾💥評分:8.5/106.豆腐雪糕好中意
南瀛水產 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓

1.松葉蟹海膽釜飯 ($238)

💥評分: 7.5/10

2.鱈魚乾 ($78)

💥評分: 8.5/10

3.海鮮沙津 ($88)

💥評分:8.5/10

4.蚧味噌甲羅燒 ($88)

💥評分:7.5/10

5.黑松露海膽軍艦 ($68)

💥評分:8.5/10

6.豆腐雪糕
好中意食豆腐雪糕🥰🥰🥰雖然送過黎嘅時候比較硬,但係好中意佢有微微嘅豆香又唔會太甜😍

💥評分:9/10

💥總性價比: 8/10
👍🏻環境舒服食物質素幾好🥰不過員工服務態度有待改善🥹👍🏻
  • 蟹味噌甲羅燒
當然這次也是有白子就必需要點 就算朋友不吃我也要一個人吃一份😬而且這家白子份量算是比較多的🥰當然還要吃必點的甲羅燒 螢光魷魚😬南瀛卷跟松葉蟹海膽釜飯很有驚喜👍🏻很足料很新鮮👍🏻又有飯焦😬好吃😋
慶祝紀念
生日
  • 南瀛卷
2023-02-23 882 瀏覽
剛剛從日本回來, 又開始想念日本美食, 一向都鐘情日本菜的我, 非常喜歡到居酒屋🏮餐廳主打日本地道磯燒、壽司、佐酒小食、炸物及刺身料理, 每天都有新鮮時令食材, 超級高質我們點了蟹味噌甲羅燒集視覺、味覺於一身, 服務員將滿滿的蟹膏、鵪鶉蛋、蟹籽、蟹肉拌勻之後就現場即烤, 熱辣辣香氣十足, 非常濃郁的蟹膏, 鹹甜適中、鮮味滿瀉, 必點推介👍🏻三文魚、甘蝦刺身刺身新鮮肥美, 三文魚鮮香嫩滑、甘蝦味道極為鮮甜炸八爪魚鬚炸至金黃色, 香脆可口什錦天婦羅盛合炸粉夠薄身、即叫即炸, 炸得香脆又不油膩、爽脆咬感炒雜菜份量比較多, 加入香菇令味道更加香濃南瀛玉子燒紮實豐厚的口感加上帶甜的味道, 蛋香味也比較濃厚, 非常地道清酒煮蜆淡淡清酒香氣, 蜆肉鮮美、啖啖肉, 完全沒有沙, 超高質😍牛肉烏冬牛肉濃郁, 烏冬爽滑煙韌、咬勁十足,富有口感, 味道不錯甜品🍰綠茶芝士蛋糕(限定蛋糕)芝士味與綠茶調和得剛剛好, 口感香滑又不甜膩, 作飯後甜品一流飲品🍹巨峰梳打青蘋果乳酸超級大杯, 酸酸甜甜, 非常清涼又解渴環境裝修有特式, 仿如置身日本居酒屋, 服務員由帶位至用餐服務親切有禮、上菜速度快, 又不停主動收碟,

我們點了
蟹味噌甲羅燒

三文魚、甘蝦刺身
刺身新鮮肥美, 三文魚鮮香嫩滑、甘蝦味道極為鮮甜

炸八爪魚鬚
炸至金黃色, 香脆可口

什錦天婦羅盛合
炸粉夠薄身、即叫即炸, 炸得香脆又不油膩、爽脆咬感

炒雜菜
份量比較多, 加入香菇令味道更加香濃

南瀛玉子燒

清酒煮蜆
淡淡清酒香氣, 蜆肉鮮美、啖啖肉, 完全沒有沙, 超高質😍

牛肉烏冬
牛肉濃郁, 烏冬爽滑煙韌、咬勁十足,富有口感, 味道不錯

甜品🍰
綠茶芝士蛋糕(限定蛋糕)

飲品🍹
巨峰梳打
青蘋果乳酸
超級大杯, 酸酸甜甜, 非常清涼又解渴

環境裝修有特式, 仿如置身日本居酒屋, 服務員由帶位至用餐服務親切有禮、上菜速度快, 又不停主動收碟, 亦很細心地主動換碟, 值得再ᴇɴᴄᴏʀᴇ
  • 雲丹蟹肉卷
  • 青蘋果乳酸
  • 什錦天婦羅盛合
2023-02-20 182 瀏覽
一行5人午膳叫左6個set lunch再加ala cart海鮮拼盤 x 2海膽刺身拖羅等等侍應連影相都好唔願意,一聽到叫佢影相即刻走人係咁催叫人落單講野勁誨氣收貴既價錢,呢個服務水平要提升食物方面個拖羅有筋唔靚海鮮拼盤個鮑魚唔係太新鮮 - 師傅燒完會落七味粉比較少見,可能因為唔新鮮?反而set lunch比較唔錯因用OR book位,埋單時問了用恒生card是否可儲多d分又話冇但睇返booking是有的同行的個個叫我一定要寫服務要改善🤣希望店家收到啦
一行5人午膳
叫左6個set lunch
再加ala cart
海鮮拼盤 x 2
海膽刺身
拖羅等等

侍應連影相都好唔願意,一聽到叫佢影相即刻走人
係咁催叫人落單
講野勁誨氣
收貴既價錢,呢個服務水平要提升

食物方面
個拖羅有筋唔靚
反而set lunch比較唔錯
但睇返booking是有的
同行的個個叫我一定要寫服務要改善🤣
希望店家收到啦

一向都鍾情日本菜嘅我,今次去食尖沙咀呢間浜燒😍日式居酒屋裝潢,餐枱附近放滿一枝枝酒,座位都幾闊落😚除左必食嘅水產外,仲有其他刺身同熟食都幾高質😍😍·1️⃣東瀛五點盛($368)有帶子、三文魚、吞拿魚、油甘魚和甜蝦,每款有三件,每件都係厚切😚😚·2️⃣南瀛卷($298)必試😍‼️小卷配上多到滿瀉的海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽,還有甜蝦😆😆視覺效果一流,味道都唔錯,夠新鮮🤤🤤·3️⃣蟹味噌甲羅燒($88)職員熟練地將所有配料撈匀,愈燒愈香蟹膏味飄過黎😍·4️⃣活鮑魚($78)好新鮮嘅鮑魚,一邊燒一邊跳舞咁扭黎扭去,燒熟左肉質都好軟腍🤤·5️⃣柳川滑蛋鰻魚($138)滑蛋非常嫩滑同入味,啖啖都食到厚切鰻魚肉·6️⃣牛肉烏冬($98)份量非常多,兩個人share食都覺得好多😂烏冬好彈牙·7️⃣烏龍茶($38)大大杯,食左咁多濃味野要清一清味蕾
1️⃣東瀛五點盛($368)
2️⃣南瀛卷($298)
3️⃣蟹味噌甲羅燒($88)
職員熟練地將所有配料撈匀,愈燒愈香蟹膏味飄過黎😍
4️⃣活鮑魚($78)
5️⃣柳川滑蛋鰻魚($138)
滑蛋非常嫩滑同入味,啖啖都食到厚切鰻魚肉
6️⃣牛肉烏冬($98)
份量非常多,兩個人share食都覺得好多😂烏冬好彈牙
7️⃣烏龍茶($38)
大大杯,食左咁多濃味野要清一清味蕾
尖沙咀呢間日式居酒屋 @naneisuisan,空間感大,環境舒適,仲有得磯燒日本直送新鮮海產,同朋友食得好暢快!🍭蚧味噌甲羅燒($176)🍭活鮑魚($78)🍭蛤蜊($58)難得可以磯燒,梗係叫幾款新鮮海鮮食!佢有專人幫你燒,店員都好快手好熟練!燒出嚟嘅海鮮熟度剛好,超好食!佢嘅甲羅燒出奇地唔太鹹,之前食親嘅都係勁鹹到食唔到😂 有超香蟹膏蟹肉鮮味,仲食到卜卜聲嘅蟹籽!鮑魚勁新鮮,見到佢係咁郁嚟郁去有啲殘忍🙈 🍭平目刺身($238)平目刺身切得薄身,肉質鮮嫩,好有鮮味,輕輕點一點佢地自家製柚子醋鮮甜味更出😍🍭南瀛極上刺身丼($398)有成差唔多10款刺身,岩晒貪心想樣樣都食下嘅人!刺身好新鮮,友人好快清光光😂🍭 吞拿魚蓉丼($228)我點咗呢個,吞拿魚蓉意想不到咁多😂 同飯嘅比例完全一半半,仲有2塊中拖喺面,岩晒拖羅友!

🍭蚧味噌甲羅燒($176)
🍭活鮑魚($78)
🍭蛤蜊($58)

🍭平目刺身($238)

🍭南瀛極上刺身丼($398)

🍭 吞拿魚蓉丼($228)

2023-02-13 158 瀏覽
食物質素唔掂。收費唔平。職員燒燒下個甲羅燒擺底走左去。 仲要隔一陣熄埋火。問佢係咪食得。佢又開返個爐繼續燒。 仲要黑晒面。最尾食既時候穿晒底。 三文魚親子丼飯塊三文魚勁薄。簡直可以用晶瑩通透形容。三文魚子亦不新鮮。並不漲卜卜。 唐揚炸雞賣相是幾好的。但沒味同十分鞋口。 仲有其他食物嘅質素也很差。整體質素其差。 以咁嘅價錢。有其他更好的居酒屋可選擇。真係唔明呢間嘢點會有咁多好評。超級強烈不建議大家幫襯。真係好差。好差。
2023-02-13 51 瀏覽
職員態度好差 十問九唔認 訂枱個陣仲要好似求佢咁 問佢有冇位仲要話你今日訂先訂聽日啲枱 好難先有位架喎 好似佢先係我個客咁 好耐之前食過一次 野食係唔差 但服務質素一樣冇變過都係咁差 唔會再去

2023-02-12 61 瀏覽
沒有服務,食物一般 有點失望。價錢偏貴。我午市去的 當時只有兩枱客人,以為可以招呼好點,點知完全沒有服務,食物方面 水準相當低 但價錢有點貴,我還以為可以食到水準高的食物,點知真的有點差。。。我絕對不會再去 亦會跟所有朋友說 不要去 因為非常之中伏。
一開𨋢門陣陣海鮮味已經撲鼻而嚟,好似去咗日本啲魚市場咁!呢間居酒屋主打日本地道磯燒以及壽司刺身料理,「磯燒」正正就係將海鮮保持原汁原味嘅燒烤做法,特選每天新鮮運送嘅時令食材,成個體驗非常高質。𖦹 蟹味噌甲羅燒️ $78由店員代烤嘅甲羅燒勁香,完全係坐喺度等食嘅狀態!松葉蟹膏充滿鹹香,與幼細嘅蟹肉絲、蟹籽以及鵪鶉蛋撈勻,蟹味喺口中大爆發。𖦹 南瀛卷 $298⁣蟹肉卷伴上馬糞海膽、拖羅蓉、甜蝦同三文魚籽,海膽食落鮮甜,完全無腥味,口感豐富。𖦹 東瀛五點盛 $368​​有爽口嘅甜蝦、鮮甜嘅三文魚、大隻嘅帶子、油香滿溢嘅油甘魚、魚香突出嘅赤身五款厚切刺身,大滿足。𖦹 南瀛玉子燒 $88玉子燒蛋味濃郁,入口綿滑,加上蘿蔔蓉多咗啲點綴,味道更上一層樓。𖦹 香蒜牛舌 $98呢個牛舌比平日食嘅軟腍,但同時保留咬口,蒜味牛味平衡得宜。𖦹 青蘋果乳酸 $68青蘋果雪到成嚿冰咁,酸甜爽口,解膩一流。𖦹 熱情菠蘿燒酎 $78去居酒屋又怎能沒有酒?燒酒撈埋兩款水果,酒味唔強烈,反而果味好重,甜甜地易入口。

𖦹 蟹味噌甲羅燒️ $78

𖦹 南瀛卷 $298⁣

𖦹 東瀛五點盛 $368​

𖦹 南瀛玉子燒 $88

𖦹 香蒜牛舌 $98

呢個牛舌比平日食嘅軟腍,但同時保留咬口,蒜味牛味平衡得宜。

𖦹 青蘋果乳酸 $68

青蘋果雪到成嚿冰咁,酸甜爽口,解膩一流。

𖦹 熱情菠蘿燒酎 $78

2023-02-01
  • 南瀛卷
  • 東瀛五點盛
  • 香蒜牛舌
  • 南瀛玉子燒
  • 青蘋果乳酸
2023-02-10 47 瀏覽
食日本嘢梗係要飲返杯燒酎🤤配埋嘢食正正子🤞🏻最驚喜係磯燒海產好好食☺️海產新鮮又燒得啱啱好~大家唔使擔心唔識燒啊有專人幫你ga🙌🏻.🦀蟹味噌甲羅燒_$78 好鮮好好食🤤燒得啱啱好!超香蟹膏同蟹肉嘅鮮味☺️ 鮑魚殼燒_$78 真係燒得好好!鮑魚係外面有少少焦脆,入面柔軟🥰口感👍🏻 松葉蟹海膽釜飯_$208 海膽新鮮~略嫌飯淡味🙊 南瀛卷_$298 隻蝦好大隻好吸睛👀海膽吞拿魚蓉都好新鮮👍🏻分開食幾好食,但就唔係好明點解要擺埋一齊🙊 鮭魚親子丼_$168 有好多塊三文魚同三文魚子啊😍 明太子青瓜 送酒一流啊🤣單食可能會有啲咸,但係配埋青瓜一齊食就啱啱好🤞🏻青瓜的清爽剛好中和明太子的膩🙌🏻
食日本嘢梗係要飲返杯燒酎🤤配埋嘢食正正子🤞🏻
最驚喜係磯燒海產好好食☺️
海產新鮮又燒得啱啱好~
大家唔使擔心唔識燒啊有專人幫你ga🙌🏻

🦀蟹味噌甲羅燒_$78
好鮮好好食🤤燒得啱啱好!超香蟹膏同蟹肉嘅鮮味☺️
鮑魚殼燒_$78
真係燒得好好!鮑魚係外面有少少焦脆,入面柔軟🥰口感👍🏻
松葉蟹海膽釜飯_$208
海膽新鮮~略嫌飯淡味🙊
南瀛卷_$298
隻蝦好大隻好吸睛👀
鮭魚親子丼_$168 有好多塊三文魚同三文魚子啊😍
明太子青瓜
2023-01-25
2023-02-10 58 瀏覽
二訪呢間尖沙咀嘅高質居酒屋,環境大,仲可以食磯燒海產。🦀🦞🐙🐟東瀛五點盛 $368有牡丹蝦、三文魚、呑拿魚、油甘魚同帶子刺身(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 每款都好鮮甜,特別鍾意帶子同油甘魚,值得一試。🥰🧡雲丹蚧肉卷 $228呢個卷有齊我嘅至愛 海膽同蟹肉😍😍 海膽嘅份量幾多,好creamy。😝 入面嘅蟹肉鮮甜,層次分明。🦀蚧味噌甲羅燒 $88/個磯燒一定要試甲羅燒。🦀 店員幫我地燒,大約五分鐘就整好。甲羅燒除咗蟹膏仲有蟹肉、蟹籽同鵪鶉蛋,味道香濃。(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍤紫菜海膽天婦羅 $138賣相好精美😍 一碟有兩塊海膽天婦羅,紫菜包住海膽去炸, 天婦羅炸漿好薄。另外仲有青椒天婦羅,少少辣好惹味。😛 🐣炸雞軟骨 $68雞軟骨份量好多,炸得香脆,而且好大粒,送酒一流😋 🐮香蒜牛舌 $98牛舌好大塊,煮得好淋,好入味🥰 好香蒜味,呢個抵食。😎🍰綠茶蛋糕 $58呢個綠茶蛋糕加咗朱古力,所以食落會有少少朱古力味幾特別,蛋糕唔會太甜,都唔錯。🍹柚子梳打 $58🍹芒果乳酸 $58兩杯飲品都好大杯,芒果乳酸好重芒果味,清新唔太甜,好解膩。

🐟東瀛五點盛 $368

🧡雲丹蚧肉卷 $228

🦀蚧味噌甲羅燒 $88/個

🍤紫菜海膽天婦羅 $138

🐣炸雞軟骨 $68
雞軟骨份量好多,炸得香脆,而且好大粒,送酒一流😋

🐮香蒜牛舌 $98
牛舌好大塊,煮得好淋,好入味🥰 好香蒜味,呢個抵食。😎

🍰綠茶蛋糕 $58

🍹柚子梳打 $58
🍹芒果乳酸 $58
兩杯飲品都好大杯,芒果乳酸好重芒果味,清新唔太甜,好解膩。
2023-02-10 85 瀏覽
好友聚會,揀咗呢間居酒屋餐廳出名燒烤,當然要試吓🤗,叫咗幾款海鮮,由餐廳職員幫我哋手燒烤,海鮮新鮮,即熟即食,係好味嘅😋~ 不過睇埋價錢,整體感覺有點Overpriced
好友聚會,揀咗呢間居酒屋

甲羅燒
甲羅燒
2023-02-08 176 瀏覽
餐廳主打日本磯燒及壽司刺身料理, 特選每天新鮮運送嘅時令食材, 而且有專人為你磯燒, 保留海鮮嘅原汁原味, 係高質嘅日本菜🍴⸝⸝ 𓌈˒˒ 蟹味噌甲羅燒必點菜式之一👍🏻!🦀蟹蓋裏面有蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋同蔥花, 店員會喺你面前將材料拌勻後即燒。松葉蟹膏充滿鹹香, 蟹味濃郁, 每一啖都充滿蟹肉同蟹膏嘅鮮味, 配合蛋香真係好好食😋!𓌈˒˒ 東瀛五點盛 有三文魚、牡丹蝦、帶子、油甘魚、吞拿魚, 全部厚切刺身都好新鮮!牡丹蝦大隻又鮮甜, 三文魚好肥美, 吞拿魚油脂豐富, 好滋味, 大滿足!𓌈˒˒ 銀雪魚西京燒 用咗日本味噌調味, 魚皮燒至微脆同焦香, 魚肉非常嫩滑, 好有日本風味ꕀ𓌈˒˒ 香蒜牛舌 呢個偏向屬於鹹牛脷嗰種, 有軟腍嘅口感, 但同時保留少少咬口, 牛肉味濃!加埋蒜粒更香口, 亦可以加少少檸檬汁以減輕膩感⸝⸝ 𓌈˒˒ 炒野菜日式醬油帶出野菜本身嘅清甜, 充滿日式風味的 𓆸𓌈˒˒ 海膽壽司🍣海膽鮮甜甘香, 味道濃郁𓌈˒˒ 南瀛玉子燒 上枱時仲係熱辣辣出煙㗎!玉子燒蛋味濃郁, 入口好嫩滑

𓌈˒˒ 蟹味噌甲羅燒
必點菜式之一👍🏻!

𓌈˒˒ 東瀛五點盛

𓌈˒˒ 銀雪魚西京燒

𓌈˒˒ 香蒜牛舌

𓌈˒˒ 炒野菜
日式醬油帶出野菜本身嘅清甜, 充滿日式風味的 𓆸

𓌈˒˒ 海膽壽司
🍣海膽鮮甜甘香, 味道濃郁

𓌈˒˒ 南瀛玉子燒
上枱時仲係熱辣辣出煙㗎!玉子燒蛋味濃郁, 入口好嫩滑
2023-02-08
  • 東瀛五點盛
  • 南瀛玉子燒
2023-02-03 84 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 尖沙咀 - 南瀛水產 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 未諗好情人節食咩可以考慮吓呢間具日本居酒屋風情嘅南瀛水產好有氣氛 而且亦有專人為你磯燒保留海鮮嘅原汁原味每款只用簡單調味 帶出鮮味🔹蚧味噌甲羅燒 $176 😆❤️❤️ 推薦!蟹蓋入面放有鵪鶉蛋、蟹膏、蟹肉、蟹籽、蔥花待應先放燒烤網上面攪勻所有材料 然後慢燒趁熱食 有陣陣鹹香 加咗蟹籽仲有卜卜聲🔸活貝盛合 $428白蜆、鮑魚、扇貝、生蠔每樣雙數 剛剛係兩人份量款款都好新鮮亦唔會過熟 剛剛好🔹溫泉蛋和牛釜飯 $228呢款到枱後仲要繼續煮飯底有啲啲飯焦飯吸曬精華 有啲濕潤感牛味好香 撈埋溫泉蛋食就一流啦🔸黑松露鰻魚卷 $268去到已經好肚餓 所以叫咗啲即食嘅見到佢原條鰻魚 好似幾吸引嚟到賣相好靚 鰻魚真係超大條中間仲有青瓜 爽口又解油膩黑松露味亦唔會搶走鰻魚嘅味🔹炸雞軟骨 $68🔸巨峰乳酸 $58◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.南瀛水產 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#e

未諗好情人節食咩
可以考慮吓呢間具日本居酒屋風情嘅南瀛水產
好有氣氛 而且亦有專人為你磯燒
保留海鮮嘅原汁原味
每款只用簡單調味
帶出鮮味

🔹蚧味噌甲羅燒 $176 😆❤️❤️ 推薦!
蟹蓋入面放有鵪鶉蛋、蟹膏、蟹肉、蟹籽、蔥花
待應先放燒烤網上面攪勻所有材料
然後慢燒
趁熱食 有陣陣鹹香
加咗蟹籽仲有卜卜聲

🔸活貝盛合 $428
白蜆、鮑魚、扇貝、生蠔
每樣雙數 剛剛係兩人份量

中間仲有青瓜 爽口又解油膩
黑松露味亦唔會搶走鰻魚嘅味

🔹炸雞軟骨 $68

🔸巨峰乳酸 $58

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
南瀛水產 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee尖沙咀
🔎發掘同類美食:#ee日式

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #尖沙咀
#香港美食 #尖沙咀美食 #日本美食 #吃貨 #相機食先 #南瀛水產