南瀛水產

Nan Ei Sui San
呢度有居酒屋嘅氣氛,亦係個適合三五知己傾計嘅環境☺️食磯燒點可以抗拒到蟹味噌甲羅燒呢?加上生蠔、鮑魚同扇貝,鮮味滿滿😋店員會負責燒烤,香氣撲鼻都係另一種享受☺️你鍾意螢光魷魚漬物嗎?我極鍾意🤭每次到居酒屋一定會點。有人可能會覺得佢偏鹹,但我就係覺得它嘅鹹味能帶出魷魚嘅鮮味,而且好適合送酒👍🏻加埋雜錦魚生沙律一齊食,好開胃👍🏻最後食一件呍喱拿千層蛋糕 (有驚喜👍🏻) 同黑芝麻雪糕 (味道好濃郁又唔會太甜) 做甜品,很滿足🥰
呢度有居酒屋嘅氣氛,亦係個適合三五知己傾計嘅環境☺️
熱情果梳打 & 青蘋果乳酸梳打

海鮮拼盤

蟹味噌甲羅燒

螢光魷魚漬

雜錦魚生沙律

黑芝麻雪糕

呍喱拿千層蛋糕

2023-03-24 66 瀏覽
食店: 🐟南瀛水產 @ 尖沙咀 🇯🇵張梁點餐👦🏻👧🏻1)$398《金時鯛》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:高級魚生,切到薄片上碟,配上柚子豉油,第一次食,食落口感少少彈牙,唔會有任何腥味,岩哂啲怕腥嘅朋友,非常新鮮👍🏻2)$398《南瀛極上刺身丼》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:有拖羅、帶子、大蝦、海膽同埋三文魚!拖羅入口即溶☺️有種返左鄉下嘅感覺🤣帶子同大蝦都系大大只,海膽食落去鮮甜👌🏻3)$88《蟹味噌甲羅燒》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:蟹籽、蟹膏、鵪鶉蛋混拌後即燒!一啖有齊蟹味同蛋香,蟹味爆發鮮味十足,配埋白飯一流!簡直令人想食完一啖又一啖😆職員介紹可以試下配壽司飯或者普通飯食,兩種唔同嘅食法有唔同嘅感覺,大家快啲試下!4)$428《活貝盛合》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:鮑魚、燒蠔、扇貝、蜆,原汁風味,無加太多嘅調味料,食落去有阿梁最鐘意嘅海水味道😆就系要呢種咁海洋咁鮮味嘅感覺!!勁力推介蜆同埋鮑魚😋
食店: 🐟南瀛水產 @ 尖沙咀 🇯🇵

張梁點餐👦🏻👧🏻

1)$398《金時鯛》

2)$398《南瀛極上刺身丼》

3)$88《蟹味噌甲羅燒》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:蟹籽、蟹膏、鵪鶉蛋混拌後即燒!

4)$428《活貝盛合》

2023-03-21 67 瀏覽
最近去了一家日式餐廳,🇯🇵環境舒服,出品都好正。其中最讓我印象深刻的是蚧味噌甲羅燒,現場即燒,🦀搭配蟹籽,口感豐富,味道鮮美。南瀛七點盛也是一道🐟新鮮刺身拼盤,推薦厚切三文魚,非常鮮嫩。白飯魚沙律也是🥗少見沙律,沙律菜非常清爽,口感清脆,幾開胃。柳川滑蛋鰻魚🥚則是一道非常傳統的菜品,味道好,半熟滑蛋,鰻魚的肉質也非常嫩滑。香蒜牛舌是我第一次嘗試,🐮鮮嫩Juicy,口感好。活鮑魚,新鮮生猛。
現場即燒,🦀搭配蟹籽,口感豐富,味道鮮美。

2023-03-16 61 瀏覽
呢間人氣居酒屋主打日本地道磯燒同壽司刺身料理,每日都會新鮮運送時令食材,而且仲有專人同你即場表演,平日夜晚都唔少客人幫襯,想食嘅記得要book位!餐廳環境闊落,座位舒適,好適合同朋友同事放工上嚟chill一chill😛前菜有海鮮同番茄沙律,份量驚人,海鮮包括三文魚、白魚同八爪魚粒粒,鮮甜肥美,配上新鮮嘅沙律菜,食落清新又開胃,令人食慾大開🤤 炸物方面要炸八爪魚鬚同一口芝士,前者酥脆可口,肉質彈牙,後者散發著淡淡嘅芝士香氣,兩款都值得一試!蟹味噌甲羅燒係餐廳嘅招牌菜,基本上嚟得嘅一定會叫嚟試吓!蟹膏裏面有滿滿嘅蟹肉、蟹膏、蟹籽、蔥花同鵪鶉蛋,店員會將全部配料撈埋一齊,每隔幾分鐘就過嚟睇吓,燒到微微焦香就可以了!味道濃郁,鹹香鹹香咁,懷疑可以撈到碗白飯食🤣另外私心推介南瀛玉子燒同柳川滑蛋鰻魚,雖然只不過係普通嘅蛋料理,但味道絕對令你哇一聲🫢 玉子燒略帶甜味,厚實但同時鬆軟、鰻魚夠厚,醬汁調味適中而且無蓋過本身鰻魚嘅魚香味,配埋滑蛋簡直係perfect match,又係一碗可以撈飯嘅必點item~ 花魚一夜干超級大條,肉質紮實,彈嫩,帶油脂香氣,骨頭唔多,食落啖啖肉,完全唔腥,檸檬可以帶出魚

花魚一夜干超級大條,肉質紮實,彈嫩,帶油脂香氣,骨頭唔多,食落啖啖肉,完全唔腥,檸檬可以帶出魚嘅鮮味,會話性價比好高🙈 炒雜菜都唔錯,少油但食材新鮮又爽口~ 松葉蟹海膽釜飯賣相吸引,有海膽、蟹肉同蝦米,放喺枱度15分鐘後店員會過嚟幫手撈,為咗保持鮮味,只會略加海鹽,調味啱啱好,飯粒飽滿,下面仲有少量飯焦添,有啲煲仔飯嘅感覺😃 最後以豆腐雪糕作結,開心又滿足呀!

2023-03-12 110 瀏覽
今次一早就預訂位置來到尖沙咀超人氣水產店~ 聽講食材都是由日本來的。這裡有全部都是用日本風格作為裝修,感覺就像去到當地旅行一樣😌🦀蟹味噌甲羅燒這是每次來到日式水產店必點的吧!店員會在我們面前把鵪鶉蛋和配料混好後慢慢燒熟。甲羅燒使用的蟹膏味道十分濃郁!而蟹子入口更會好像脆口般爆開,增加口感層次同時又做到中和蟹膏膩膩的感覺~ 十分有驚喜😌🪹活貝盛合有花甲、生蠔、扇貝同鮑魚。店員繼續好細心地幫忙處理。貝類夠新鮮,其實唔需要加任何調味料,再加上剛剛好夠熟,保持到滑嫩,食到原汁原味的鮮味~ 在水產店食,果然非同凡響🐟東瀛五點盛有三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝、牡丹蝦。刺身厚切得來同樣夠新鮮,正常發揮~ 唔錯💥雲丹刺身海膽夠乾身而且份量唔少,伴碟有青瓜絲同紫菜,好好味🥢香蒜牛舌厚切大大塊得來又夠淋,配埋香蒜黑椒好香口好惹味😋

🦀蟹味噌甲羅燒

🪹活貝盛合

🐟東瀛五點盛

💥雲丹刺身
海膽夠乾身而且份量唔少,伴碟有青瓜絲同紫菜,好好味

🥢香蒜牛舌
厚切大大塊得來又夠淋,配埋香蒜黑椒好香口好惹味😋
2023-03-06
甲羅燒
距離尖沙咀地站好近既一間日式居酒屋,有唔同款式既燒海鮮、刺身同壽司,枱上仲有燒烤爐店員即時燒甲羅燒同海鮮。座位間隔都寬闊。🌟海鮮沙律 $88新鮮既沙律菜,用咗酸酸既沙律醋調味,再加上蕃茄仔同刺身粒,十分開胃🌟蟹味噌甲羅燒 $88好多人都叫既一款,蟹蓋裏面有蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋同蔥花,店員會將全部配料撈勻之後再燒,燒到微微焦香就可以食用,味道好濃郁,滿口咸香🌟南瀛卷 $298賣相幾靚既卷物,係卷物上加上海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽同蝦,都幾特別🌟東瀛五點盛 $368牡丹蝦、三文魚、呑拿魚、油甘魚同帶子刺身,每款都各有3件,切得都算厚,刺身都幾新鮮🌟香蒜牛舌 $98幾有驚喜既燒牛舌,牛舌好大塊同切得好厚,但好軟腍唔會靭,有啲黑椒同蒜粒增添風味🌟牛肉烏冬 $98.牛肉烏冬既份量都幾多,兩個人share都有每人一大碗,牛肉有兩大塊,烏冬偏向有咬口,都唔錯

距離尖沙咀地站好近既一間日式居酒屋,有唔同款式既燒海鮮、刺身壽司,枱上仲有燒烤爐店員即時燒甲羅燒同海鮮。座位間隔都寬闊。

🌟海鮮沙律 $88

🌟蟹味噌甲羅燒 $88

🌟南瀛卷 $298

🌟東瀛五點盛 $368

🌟香蒜牛舌 $98

🌟牛肉烏冬 $98.
2023-03-08 947 瀏覽
蚧味噌甲羅燒($88/個)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甲羅燒原隻蟹殼呈上,內裡裝滿厚厚的蟹膏、蟹籽、蟹肉,精華完美保留。另外,隨甲羅燒附上原隻半熟鵪鶉蛋、味噌、香蔥等作調味用,令整體層次更豐富。甲羅燒由專業的職員即場拌勻燒烤,香氣四溢,令人食指大動。味道方面,職員掌握火喉得宜,入口微燻不焦,蟹膏味香濃郁,鹹中帶鮮,蟹籽脆卜卜的口感更添滋味,高質推介。芝士魚蛋($58/份)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧魚蛋對半切開,以三角形狀呈上。同樣由專業的職員即場燒烤,熱騰騰香味處處,更可見超邪惡吸引的流心芝士,非常誘人。味道方面,魚蛋外皮烤得薄脆,內裡口感爽滑彈牙,芝味香濃,惹味十足。清酒煮蜆($128)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧煮蜆原鍋連清酒湯底呈上,帶著淡淡的清酒香氣,非常迷人。味道方面,煮蜆肥美啖啖肉,完全沒有沙,值得一讚,入口鮮甜味甘,加上醉人的酒香,誠意推薦。南瀛玉子燒($88)賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧玉子燒原條切件呈上,每件紮實豐厚,新鮮亮澤,非常吸睛。玉子燒入口微溫不燙,蛋香味濃,帶有微微的甘甜,厚實又不失滑嫩的口感令人欲罷不能。牛油焗一口甜薯($48)賣相:🐧🐧
蚧味噌甲羅燒($88/個)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

甲羅燒由專業的職員即場拌勻燒烤,香氣四溢,令人食指大動。

芝士魚蛋($58/份)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

清酒煮蜆($128)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

煮蜆原鍋連清酒湯底呈上,帶著淡淡的清酒香氣,非常迷人。

南瀛玉子燒($88)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

玉子燒原條切件呈上,每件紮實豐厚,新鮮亮澤,非常吸睛。

牛油焗一口甜薯($48)

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

一口甜薯用小巧簡約的小碟呈上,別具風味。

甜薯入口軟潤綿滑,帶有濃郁的牛油香氣,甘甜軟糯,令人上癮。

溫泉蛋和牛釜飯($228)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

釜飯原個釜連爐呈上,會即席於桌上烘熱15分鐘再供食用,保證熱騰騰香噴噴。

釜飯烘熱後,會由職員即席攪勻溫泉蛋、和牛與飯,服務非常貼心。

味道方面,飯身入口微焦,有點像煲仔飯般的口感,跟油香的和牛、滑溜的溫泉蛋勻和食用,美味極佳。

海鮮天婦羅($228)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

天婦羅經用心擺盤原碟呈上,外表金黃香脆,乾身不膩。

天婦羅除了經典的炸蝦外,還有帶子、魚柳、貝類等海鮮,非常抵食。

味道方面,天婦羅入口脆香不油,內裡海鮮新鮮爽甜,鹹鮮味香,配搭例牌的天婦羅醬汁,非常和味一流。

雲呢拿千層蛋糕($68)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

蛋糕層次分明,蛋皮與忌廉比例絕佳,蛋糕旁有唧忌廉作點綴,賣相簡潔雅緻。

味道方面,蛋糕入口奶油味濃厚,但不會過膩,蛋皮蛋味足,層次感豐富,整體甜度合適。

豆腐雪糕($48)

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

雪糕原個以和風小碗呈上,簡約美觀。

雪糕入口香滑冰涼,豆腐味道濃郁,豆香十足,甜度一般。

青蘋果乳酸($68)
乳酸梳打($58)

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

乳酸飲品以大大個啤酒玻璃杯裝載,份量十足非常划算。

飲品乳酸的酸酸甜甜十分開胃,帶氣的飲料非常解膩。

輪候入座時間:🐧🐧🐧🐧🐧

可預先預約座位,光顧時能直接入座。

等候上餐時間:🐧🐧🐧🐧🐧

所有餐點在點餐後15分鐘內全數送上,職員亦極快前來協助烹煮燒物,效率極高。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳與食物主題互相呼應,懷舊和風氣氛濃厚,裝飾用心別具特色,打卡良選。

🐧❤️結語:高質日本新鮮水產,務必一試之選。
2023-03-07
  • 蟹味噌甲羅燒
2023-03-08 54 瀏覽
好姊妹生日又去食好嘢🍶🍶之前都未試過食呢一種餐廳,生日姊妹話想食,一於陪食。今次真係第一次🤭,雖然食物份量少,不過勝在少食多滋味😬😬。而且 🦀🦞🦐海鮮都好鮮味。
2022-08-06
慶祝紀念
生日
2023-03-06 54 瀏覽
蟹味噌甲羅燒 $88呢個係必點之選,賣相十分吸引,裡面有蟹籽,蟹膏和蟹肉還有一些蔥和一個鵪鶉蛋,服務員會幫你混合燒好給我們,燒烤的味道十分鮮香🙈🙈味道不會過鹹 蟹味十分鮮甜南瀛卷 $298視覺上已經很吸睛,滿滿的海膽,吞拿魚蓉,三文魚籽和甜蝦舖在蟹肉卷上面,吃下去完全沒有腥味,海膽很鮮甜,蟹肉份量也很多🤤裡面還有生菜解膩東瀛五點盛$368這個組合十分豐富,裡面有甜蝦,三文魚,帶子,油甘魚和吞拿魚,刺身吃得出來都很新鮮,最喜歡牡丹蝦,入口即溶又清甜滋味銀鱈西京燒$198銀鱈魚味道十分嫩滑,魚肉油脂鮮甜味完全烘烤的剛剛好,魚皮則烤到焦脆,完全沒有腥味和細骨🤤拌蒜和沙律醬搭配吃簡直一流🙈牛肉烏冬$98烏冬十分有咬勁,彈牙爽口,湯底也是十分清甜滋味,牛肉油脂豐富,足足有兩大片,味道超出預期🙈不是一般的烏冬巨峰梳打$58蜜桃梳打兩杯水果梳打都十分清爽🙈,酸酸甜甜的味道很開胃
蟹味噌甲羅燒 $88

南瀛卷 $298

東瀛五點盛$368

銀鱈西京燒$198

牛肉烏冬$98

巨峰梳打$58
蜜桃梳打
兩杯水果梳打都十分清爽🙈,酸酸甜甜的味道很開胃
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 東瀛五點盛
  • 南瀛卷
  • 牛肉烏冬
  • 銀鱈西京燒
早前去左呢間尖沙咀嘅日式料理餐廳到食 入面係專門食磯燒 枱枱客人都有叫~ 海鮮種類都非常多 食落都新鮮👍🏻蟹味增甲羅燒 $88超出名嘅甲羅燒香港都有得食啦! 入面加左鵪鶉蛋嘅喺個質感特別濃厚 而且蟹味好出 好啱餸飯食鮑魚 $78燒完嘅鮑魚都唔會好韌 反而好易咬開 而且多咗浸燒香嘅味道👍🏻 原隻魷魚 $88 超大隻!幫你燒嘅時候會加上佢哋嘅秘製醬汁,所以食嘅時候絕對夠味,同埋熟嘅程度啱啱好 唔會太韌 火候控制得好好壽司- 三文魚、拖羅卷、蟹籽卷價錢實惠,而且質素中上 特別推拖羅蓉 食落口感綿滑🤪 Overall 呢間餐廳好有特色 而且每個店員都會幫你燒好所有海鮮! 咁就唔怕過火,嘥咗食材🫶🏻 有興趣嘅可以一試👌🏻

蟹味增甲羅燒 $88

鮑魚 $78

原隻魷魚 $88

壽司- 三文魚、拖羅卷、蟹籽卷
價錢實惠,而且質素中上 特別推拖羅蓉 食落口感綿滑🤪

2023-03-02 58 瀏覽
最近去咗尖沙咀食咗間燒物好出色嘅居酒屋——🏮南瀛水產🏮,一入餐廳就已經聞到好香嘅燒物味,每張枱都配備一個燒物爐,所以好想試燒物😍餐廳仲好有日式裝修,周圍大大小小嘅角落都可以見到滿佈日式裝修嘅感覺✨._.💛|雲丹刺身|💛每片海膽都大大舊,配埋青瓜一齊食,滿滿嘅海膽配埋爽脆嘅青瓜同紫菜口感十分,一大啖嘅海膽咁食係奢華又幸福嘅味道🤭·🦀|雲丹蟹肉卷|🦀又係我最愛嘅海膽,大大舊係面頭,仲有我最愛嘅蟹肉做餡料,超滿足🥰·🍣|南瀛卷|🍣呢個好豐富好震撼嘅擺盤,又係有我最愛嘅海膽同三文魚子,同埋甜蝦刺身,裏面仲有天婦羅做餡,成個口感真係勁豐富💕·🦀|蟹味噌甲羅燒|🦀呢個人氣之選,睇住店員燒,好治癒嘅感覺,燒完出黎好香,味道唔會好鹹,蟹膏加埋蟹肉碎咁食,味道好食😋·🐚|活貝盛合|🐚呢到嘅燒烤好似好出名,加上有店員全程幫手燒,所以我就點黎試下,望住店員燒,佢會幫你剪細份,勁有日本海鮮市場feel,同埋估唔啲海鮮係新鮮到識仲識郁,不得不讚👍🏻._.
._.
💛|雲丹刺身|💛
🦀|雲丹蟹肉卷|🦀
🍣|南瀛卷|🍣
🦀|蟹味噌甲羅燒|🦀
🐚|活貝盛合|🐚
._.
2023-03-01 46 瀏覽
餐廳格局都是以和風為主,桌與桌之間的距離很鬆動,說秘密也沒人聽到的🤣坐得很舒服~南瀛海鮮盛合~有帆立貝、蜆、鮑魚、生蠔、蝦、長腳蟹腳,海鮮上桌時全部都在動,是看得出的新鮮;另外,海鮮的尺寸也是珍寶級,每隻都超大隻,保證吃的爽,價錢都是值的~蟹味噌甲羅燒 ~磯燒的侍應都會幫忙煮,所以不怕煮不好,而甲羅燒的蟹膏加了大量的蟹籽,令每口的蟹膏均有爆珠的口感,很好吃啊~紫菜海膽天婦羅~紫菜炸得很香脆,內裡包裹著滿滿的海膽,味道回甘甘甜那種,很推介~銀雪魚西京燒~魚肉非常嫩滑,醬汁味道也是剛好,不會太甜,魚肉放口中根本不用咬,就已經滑走了,魚油甚豐富~日本抹茶千層蛋糕~抹茶味香濃,相比平日吃到的日本蛋糕來說,這是微甜版,吃得較舒服~烏龍茶~沒甜味的,喝起來沒負擔,茶味又夠香~

烏龍茶~沒甜味的,喝起來沒負擔,茶味又夠香~
2023-02-25 53 瀏覽
Came back from Japan a couple weeks ago and was craving for Japanese food again! This time we visited Nanei Suisan situated in the heart of Kowloon, only 1 min walk from the TST station.🥛黒霧島 KurokirishimaOne of the most popular sweet potato shochu brand. Smooth and slightly sweet. Again, the HK standard is serving with ice. Don't be shy to ask for hot water as I reckon it's the best way to bring out the shochu aroma!🍅トマトサラダ Tomato SaladHuge plate for sharing. Great palate cleanser.🐟お造り ブリ、赤貝 Sas

🥛黒霧島 Kurokirishima

🍅トマトサラダ Tomato Salad

🐟お造り ブリ、赤貝 Sashimi - Amberjack, Ark Shell
4 pieces of amberjack belly in one portion. Freshly prepared akagai with himo, crisp and sweet.

🦀カニ味噌の甲羅焼き Crab Miso in Shell
Grilled by the staff at the table. Their signature hamayaki dish which included quail egg, crab meat, crab paste and tobiko. Perfect as a beer snack or eating with rice.

🐟ホッケの一夜干し Dried & Salted Hokke
Well grilled, still juicy. More briny than the standard Ichiyaboshi which made me drink more shochu!

🐤若鶏唐揚げ Deep-fried Young Chicken
Mild-flavored chicken thigh marinated with ginger. Moist, pipping hot. Crunchy batter.
2023-02-25 302 瀏覽
嗰日本身係阿媽生日,諗住搵間好食啲嘅一日料幫佢慶祝生日喺Opera Icy見到呢間啲評論都OK就book咗咁就自己提前喺帝苑攞咗個蛋糕過嚟,叫佢哋擺雪櫃。跟住佢哋要受外來食物費(唔記得咗係100定係200)咁都接受到食嘢嗰陣時全程嗌人好多次,啲服務員都唔多睬人。好不容易食完叫人攞蛋糕,叫咗幾次、都未上到嚟等咗好耐,突然間有人同我講話蛋糕出咗問題我就跟返入廚房同佢哋睇,成個蛋糕散晒佢哋就係咁推卸責任話有冇見到蛋糕點擺入去嘅、話人哋餅店嘅人求其擠入去。我係望住人哋好地地擺入去㗎 但事已至此講嚟都冇意思,死無對證交俾佢嗰陣時有冇打開睇!我話叫佢哋盡量幫我擺好。跟住上蛋糕吹蠟燭嗰陣時我發現成個蛋糕係溶晒嘅,原來根本都未幫我擺雪櫃 我都算啦,因為已經發生咗,乜都冇講。但最後尾食淨一舊蛋糕叫佢哋攞打包盒特登唔俾你,個店長仲陰陽怪氣話“冇夾硬嚟,費事一陣間又同你個蛋糕有乜嘢啦林、一陣你又怪我地啦!”我就覺得有啲莫名其妙囉,我已經乜都冇講過啦你仲要陰陽怪氣我哋,我真係洗兩千蚊買氣受!!!我後尾話要投訴佢,佢話佢自己就係店長我話你上級呢?你冇上級咩?攞你嘅上級電話俾我,跟住佢仲要攞咗個假嘅號碼俾我。因
嗰日本身係阿媽生日,諗住搵間好食啲嘅一日料幫佢慶祝生日
喺Opera Icy見到呢間啲評論都OK就book咗
食嘢嗰陣時全程嗌人好多次,啲服務員都唔多睬人。
但事已至此講嚟都冇意思,死無對證交俾佢嗰陣時有冇打開睇!

我後尾話要投訴佢,佢話佢自己就係店長我話你上級呢?你冇上級咩?攞你嘅上級電話俾我,跟住佢仲要攞咗個假嘅號碼俾我。因為我想即時投訴佢大提示係空嘅號!我出去問個前台先比張卡片我、話經理休假加病緊
2023-02-06
慶祝紀念
生日
2023-02-23 65 瀏覽
自疫情到而家都非常思鄉,以前去日本必定會食磯燒餐廳,雖然而家已經可以去旅行,但仲未有時間可以安排,唯有喺香港覓食,搵到呢間好似去咗日本咁好食既餐廳。活貝盛合|$428當中有生蠔、扇貝、鮑魚、白蜆,全部都二人份量,海鮮新鮮食到鮮甜味,而且店員會親自燒同埋調味,非常專業,唔怕自己整到會overcook。蚧味噌甲羅燒|$176食水產甲羅燒必必必叫,當中有蟹膏、蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋、蔥花,入口食到蟹籽卜卜聲。黑松露鰻魚卷|$268可見鰻魚好厚好大件,非常有份量!加埋啲黑松露令壽司昇華了。松葉蟹海膽釜飯|$238每一口都食到蟹肉同海膽,用岩岩甲羅燒啲蟹膏自製左另一版本,更加豐富。炸八爪魚鬚|$80炸得脆卜卜好香口,飲下啤酒一流!

活貝盛合|$428

蚧味噌甲羅燒|$176

黑松露鰻魚卷|$268
可見鰻魚好厚好大件,非常有份量!加埋啲黑松露令壽司昇華了。

松葉蟹海膽釜飯|$238

炸八爪魚鬚|$80
炸得脆卜卜好香口,飲下啤酒一流!