南瀛水產

Nan Ei Sui San
2023-01-30 91 瀏覽
平時好少寫食評,今次真係忍唔住朋友生日帶左蛋糕上去諗住比驚喜朋友,預先拎蛋糕上去雪,要收$100切餅費都ok啦8點到,啲待應已經冇乜人理你,冇人帶位自己行入去搵朋友坐邊,叫浜燒拼盤落錯單,叫佢check單,check完冇人覆返你,再問先話係丫同事落錯左,成枱吉碟又冇人清枱,食到9:45叫雪糕,9:59先話今日會早收有師父上黎唔知整乜,10:15要清場之前原全冇通知,係甘話同你上甜品(暗示上蛋糕),叫左上雪糕先,但佢乜都唔理就送個蛋糕上黎,搞乜驚喜都冇,嬲得濟轉場再切蛋糕,埋單3千幾甘既服務,唔會再去
平時好少寫食評,今次真係忍唔住

2023-01-27 84 瀏覽
Dinner at Nan Ei Sui San is the Izakaya experience I missed on my last trip to Japan! The seafood platter Hamayaki (grilled on the stove) was so fresh. Each seafood was large and satisfying to eat! The grill is right on the table which makes it more fun to enjoy! The grilled miso crab meat was very flavorful and sweet. You can feel the ikura burst in your mouth!Also tried their sashimi platter. Each piece was fatty and creamy. We ended the night with a hearty bowl of beef soba and crab meat uni

We ended the night with a hearty bowl of beef soba and crab meat uni Kamameshi. As you can tell from the photos, they both were filled with deliciousness!
2023-01-21 97 瀏覽
再次到訪,居酒居之中呢間始終都係心水之一。✨蟹味噌甲羅燒甲羅燒黎講真係高質。蟹蓋裡面有蟹膏、蟹肉、蟹籽、生鵪鶉蛋同蔥花。將材料拌勻,店員會協助燒。濃濃既蟹味配合蛋香真係好好味🫶🏻✨黑松露鰻魚卷鰻魚好肥美,淡淡既黑松露味唔會搶走鰻魚風味。中間包住青瓜,增加fresh同爽口既感覺。✨溫泉蛋和牛釜飯店員拎到黎要煮多約15分鐘先食得架。和牛份量多到好似肉餅咁😂好香。飯仲帶有微微焦香🫶🏻煮好後再加入溫泉蛋拌勻,好味😋仲可以選擇用甲羅燒黎拌飯架。✨南瀛玉子燒玉子好軟滑,蛋味香,上枱時仲係熱辣辣出煙架。加蘿蔔蓉都好味。✨香蒜牛舌牛舌好爽口,牛味好香濃!加埋蒜粒更加香口。想fresh啲仲可以加少少檸檬汁。✨什錦天婦羅盛合有蝦、秋葵、冬菇、南瓜、紫薯,仲有鯛魚。非常香口,外層炸粉一啲都唔厚。

再次到訪,居酒居之中呢間始終都係心水之一。

✨蟹味噌甲羅燒
甲羅燒黎講真係高質。

✨黑松露鰻魚卷

✨溫泉蛋和牛釜飯

✨南瀛玉子燒

✨香蒜牛舌

✨什錦天婦羅盛合

2023-01-16
2023-01-19 162 瀏覽
整體食物係唔錯嘅,畢竟價錢偏貴,好彩訂位有八八折,兩個人叫左四樣野,一杯飲品,一個甜品,埋單$1020。雖然一開始已經知道只係得90分鐘,亦都明白做生意重要,都唔係話要賴死唔走,但係坐到45分鐘就收餐牌,問last order,感覺就有啲差。再加上我地追加左食物,佢趕時間到,清酒煮蜆同雪糕一齊上,我都唔知食得邊樣😅明明坐唔滿,侍應多過客,重有侍應起張吉枱開爐暖手,一夠鐘,就有侍應拎住張單衝過來要我地埋單,態度、語氣可以好啲。而且朋友聞到有人食煙。
而且朋友聞到有人食煙。
2023-01-17 181 瀏覽
朋友生日諗住搵間餐廳舒舒服服慶祝一番,喺炎丸水產、黑門水產同呢間南瀛水產是但揀咗一間就揀咗呢間,點知係貼錢買難受。當日訂咗6:30我先到達等朋友,但由於星期五晚九龍區交通非常擠塞朋友遲咗大半個鐘先到達,期間一個疑似餐廳經理不斷催我要點餐話八點要校枱, 7:15係last order ,我唯有點咗三碟嘢食先,到最後朋友到達問佢可唔可以坐多半個鐘因為真係交通非常擠塞所以遲到,嗰位疑似餐廳經理非常嚴厲回答我哋話已經訂滿位絕對冇可能俾我哋再坐多1分鐘,最後唯有賣單走咗。食咗嗰3碟都唔知乜味。如果想搵間餐廳舒舒服服同朋友傾吓計,飲下酒,食好嘢絕對絕對不推介呢一間!
2023-01-14 87 瀏覽
今晚又俾我咁好彩搵到一間有氣氛嘅日式居酒屋,一入到嚟就見到燒酒牆,感覺好有氣氛呀!而且座位寬躺,仲有專門人士幫手燒海鮮同甲羅,成件事好luxury呀💕聽講呢度嘅蟹味噌甲羅燒係必試 item,果然有專人燒係唔同啲,加入咗下一歌蔥花蟹子同埋鵪鶉蛋,一路燒一路聞到好香濃嘅蟹肉味,食ing果然蟹香味真係爆燈,濃郁略帶鹹香,我加咗落刺身飯都食,勁正!今日食物以刺身為主,東瀛五點盛和海膽刺身絕對係唔錯嘅選擇!我自己就鍾意食呢啲比較大塊嘅海膽,一來食落更有口感,而且今次啲海膽好甘香,味道唔錯👍 東瀛五點盛分別係三文魚、甜蝦、吞拿魚、帶子。食材好新鮮,全部都好鮮甜!南瀛極上刺身丼果然選用上等貨材料,淨係見到吞拿魚拖羅就知咩料!入口肥美油花迴盪,高級享受!仲有特大牡丹鮮甜軟糯,另外仲有幾款魚類刺身,同樣係肥美可口嘅,仲有海膽添啊!

2023-01-12 70 瀏覽
南灜海鮮盛合餐廳有專人代燒,非常貼心!二隻元貝非常大隻,元貝十分鮮,連湯汁都好清甜!燒蠔,清清地,食到原隻蠔鮮味!燒蝦同蟹腳鹽香味燒得好好!蟹味噌甲羅燒 現場即燒,蟹膏加有鵪鶉蛋,暖笠笠好好味!雲丹海膽海膽好鮮甜!加紫菜!正!軟殼蟹沙律軟殼蟹夠香脆,配沙律好開胃干梅燒酌
南灜海鮮盛合

蟹味噌甲羅燒
現場即燒,蟹膏加有鵪鶉蛋,暖笠笠好好味!

雲丹海膽
海膽好鮮甜!加紫菜!正!

軟殼蟹沙律
軟殼蟹夠香脆,配沙律好開胃

干梅燒酌
2023-01-12 59 瀏覽
環境:居酒屋裝修,牆壁放滿一列列酒樽裝飾,好有氣氛,餐枱位置寛落幾好坐.食物:🔸蚧味噌甲羅燒打卡之選,店員會先俾大家打卡再燒,蟹膏加鵪鶉蛋好豐盛濃郁好鮮味.🔸東瀛五點盛五點盛即係五點刺身,厚切好肥美:入口即溶好滿足.🔸 南瀛極上刺身丼、海鮮沙律呢個賣相都好一流,材料好豐富,topping 有唔同新鮮刺身配飯/沙律一齊食,個人覺得沙律出色啲,沙律菜好新鮮,醬汁酸酸甜甜好開胃.🔸巨峰啤酒、白桃梳打巨峰啤酒比較少見嘅飲品選擇,巨峰糖漿加啤酒,大大杯酸甜解渴
食物:
🔸蚧味噌甲羅燒
🔸東瀛五點盛
五點盛即係五點刺身,厚切好肥美:入口即溶好滿足
🔸 南瀛極上刺身丼、海鮮沙律
🔸巨峰啤酒、白桃梳打
巨峰啤酒比較少見嘅飲品選擇,巨峰糖漿加啤酒,大大杯酸甜解渴
尖沙咀人氣日式新鮮水產店-南瀛水產🌊係近期人氣食店😍佢地以日本食材同進口水產作主打,每日由日本新鮮直送時令食材🇯🇵提供日本地道磯燒料理、壽司、刺身、料理、炸物、鍋物、沙律、丼飯等等🤩以師傅巧手功藝,為大家帶來難以忘懷嘅日本滋味🎌🎏今次我就食咗:❤️南瀛卷🧡南瀛極上刺身丼💛蚧味噌甲羅燒💚活鮑魚💙帆立貝💜炸雞軟骨🤍枝豆🤎香蒜牛舌南瀛極上刺身丼呢個刺身丼非常豪華😍入面有款刺身,好似海膽、牡丹蝦、三文魚、帶子、拖羅、三文魚籽、油甘魚、鯛魚、吞拿魚蓉等等,超級豐盛🤩刺身肥美鮮甜🤤大滿足🥳南瀛卷賣相好靚嘅南瀛卷😍卷物上面鋪咗海膽、牡丹蝦、三文魚籽同吞拿魚蓉🤩卷物入面係蟹肉🦀每一啖都相當足料👍🏻蟹味噌甲羅燒人氣No.1嘅蟹味噌甲羅燒🦀將蟹肉、蟹籽、蟹膏、鵪鶉蛋同蔥混拌後即燒🔥一啖有齊蟹肉同蛋香🥚口感綿密,蟹味濃郁😚餐廳主打嘅浜燒當然要試啦😛今次試咗活鮑魚同帆立貝🦪店員會幫手燒海鮮😚並加入調味料🫙更能突出海鮮嘅鮮甜😝海鮮非常新鮮👍🏻啖啖肉😛另外仲叫咗小食炸雞軟骨同枝豆😝香蒜牛舌香噴噴,香口惹味🥳
尖沙咀人氣日式新鮮水產店-南瀛水產🌊係近期人氣食店😍佢地以日本食材同進口水產作主打,每日由日本新鮮直送時令食材🇯🇵提供日本地道磯燒料理、壽司刺身、料理、炸物、鍋物、沙律、丼飯等等🤩以師傅巧手功藝,為大家帶來難以忘懷嘅日本滋味🎌🎏

今次我就食咗:

南瀛卷

蟹味噌甲羅燒
人氣No.1嘅蟹味噌甲羅燒🦀將蟹肉、蟹

2023-01-08 81 瀏覽
🏡 南瀛水產 Nan Ei Sui San📍 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓💰 人均 $500-1000尖沙咀高質居酒屋🏮環境舒適🍶適合三五知己坐低飲翻杯sake主打日本直送水產活海鮮🇯🇵夠曬新鮮同時「磯燒」令海鮮🦞可以保持原汁原味 食物可以講係相當高質仲專門有人幫手燒🔥可以坐低就等食啦😎特別推介‼️⭐️ 蚧味噌甲羅燒 $88來到點少得招牌菜👍完全集合蟹🦀️嘅精華搭配鵪鶉蛋 令蟹膏味更突出食落口蟹籽爆開 充斥住滿滿蟹香味⭐️ 海鮮盛合 $588磯燒水產全部日本🇯🇵直送到港🇭🇰上台仲係生嘅👀超新鮮6款時令海鮮包括帆立貝 蛤蜊 鮑魚 蟹腳 大蝦可以一次試齊多種水產⭐️ 雲丹刺身 $288即係海膽刺身搭配紫菜入口 超級鮮甜 同樣係超級新鮮👍⭐️ 松葉蟹海膽釜飯 $238由松葉蟹 海膽 櫻花蝦組成有少少似煲仔飯口感 下面有細火保溫 非常貼心❤️煮大概15-20分鐘 將材料攪拌均勻即可食用⭐️ 吉列炸蠔 $98即點即炸🦪香脆可口同樣食到生蠔噶新鮮口感👍
🏡 南瀛水產 Nan Ei Sui San

2023-01-04
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 南瀛海鮮盛合
2023-01-07 69 瀏覽
今日朋友一齊來吃lunch有book位不等位。幾年前黎過 好喜歡吃佢既燒🦀️蟹蓋今日再嚟食 魚生 新鮮 保持品質👍🏻lunch set好豐富抵食😋燒🦀️蟹蓋一人一隻唔使爭👍🏻 壽司定食:甜蝦好鮮甜 其他壽司都好食刺身定食:有甜蝦好肥美 另外三文魚和其他刺身也好新鮮銀鱈魚定食:銀鱈魚皮脆肉滑 好入味 定食跟的蕃茄沙律 🥗好開胃燒蟹蓋唔使講 味道好豐富 不過呢我覺得如果份量多少少更加好12月頭去咗10日日本🇯🇵返咗嚟都好懷念 其實真係想食日本嘢呢間算係性價比很不錯的香港日本餐廳還有地點非常方便 久違了再來 有驚喜(這是我第一次寫食評,謝謝收看😁)
今日朋友一齊來吃lunch
有book位不等位。
幾年前黎過

12月頭去咗10日日本🇯🇵
返咗嚟都好懷念
其實真係想食日本嘢呢間算係性價比很不錯的香港日本餐廳
還有地點非常方便 久違了再來 有驚喜

(這是我第一次寫食評,謝謝收看😁)
燒蟹蓋
銀雪魚定食
剌身定食
壽司定食
2023-01-03 63 瀏覽
好朋友12月生日,大家都一致想食日本菜🤣開左op app 不停望下尖沙咀有咩岩食,見呢間環境靚,同埋甲鑼燒好吸引,就揀左呢間。我地2個加埋我仔,嗌左d 熟食,燒物同刺身丼,仲有梳打俾小朋友。🤎土佐豆腐外脆內軟,好滑好熱辣辣,配埋醬汁,唔錯🖤燒牛舌好淋好淋,牛舌外面好濃味,肉質唔係爽,但都好好食。🧡甲鑼燒好朋友最滿意係呢個,店員幫你燒埋,好濃郁既香味🤤💙炸雞軟骨味道正常,爽脆💛親子丼(3文魚子拼3文魚)3文魚子份量都多,3文魚刺身唔錯,作為一餐飯結尾👍💜巨峰乳酸梳打味道正常啦,都係俾小朋友飲。

🤎土佐豆腐
外脆內軟,好滑好熱辣辣,配埋醬汁,唔錯

🖤燒牛舌
好淋好淋,牛舌外面好濃味,肉質唔係爽,但都好好食。

🧡甲鑼燒
好朋友最滿意係呢個,店員幫你燒埋,好濃郁既香味🤤

💙炸雞軟骨
味道正常,爽脆

💛親子丼(3文魚子拼3文魚)
3文魚子份量都多,3文魚刺身唔錯,作為一餐飯結尾👍

💜巨峰乳酸梳打
味道正常啦,都係俾小朋友飲。
2022-12-30
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 香蒜牛舌
2023-01-02 50 瀏覽
日本高質磯燒居酒屋南瀛水產(尖沙咀)~~~~~~~~~~~~~~~~~呢一間超人氣日本居酒屋,主打水產海鮮, 刺身, 新鮮原汁原味嘅日式料理,另外會有專人幫你燒物, 店員非常熟練控制火候, 燒出最鮮味嘅美食~~小編同朋友一行2人order了蚧味噌甲羅燒($88),炸雞軟骨($68),X宮崎A5和牛($428),鮭魚刺身($78),唐揚炸雞($88),鮭魚小卷($78),飛魚子壽司 ($48), 野菜烏冬($68),溫泉蛋和牛釜飯($228)~超值得推介蚧味噌甲羅燒,色香味俱全, 即叫即燒,集合咗成隻蟹嘅精華,再加上鵪鶉蛋,  由侍應非常用心燒好後攪拌,熱辣辣嘅蟹膏非常濃郁, 裏面仲有脆卜卜嘅蟹子, 非常滋味~別外推介宮崎和牛,啖啖滋味嘅高級和牛,油脂滿滿包圍牛柳粒, 係牛肉界嘅天花板~~温泉蛋和牛釜飯,由和牛加上温泉蛋, 需要焗15分鐘, 飯底會多一層飯焦, 超級香口, 淡淡香濃牛味~~
日本高質磯燒居酒屋

南瀛水產(尖沙咀)

~~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-01-01 45 瀏覽
南瀛水產以木系為主調,佈置美觀雅致,環境舒適,洋溢日式居酒屋風情, 餐廳選用食材新鮮和高質, 令人食指大動。海鮮沙律爽甜的沙律菜, 配上滑溜的三文魚提鮮, 滋味指數大大提升,清新開胃,令人胃口大開。蚧味噌甲羅燒原隻蟹蓋,釀滿了豐富松葉蟹膏,並且放上生鵪鶉蛋, 令人心心眼 ,店員細心放在烤爐上燒烤, 及灑上日本清酒 ,燒烤時, 香氣 撲鼻而來, 熱燙燙的蟹膏, 入口 鮮味滑溜, 鮮香注滿味蕾 ,讓人喜歡。活鮑魚4隻肥美的原隻連殼鮑魚,放在烤爐上燒, 看見生猛的鮑魚在烤爐上郁動 , 超級新鮮,燒熟後的鮑魚,剪成一口 size,肉質鮮味,嚼勁的口感,不需要任何的調味, 剛好品嚐到鮑魚的鮮味, 夠曬原汁原味。雜錦天婦羅盛盒即叫即製天婦羅拼盤, 相當豐富有:▪ 大蝦▪ 秋葵 ▪ 紫薯及▪ 南瓜 每件新鮮炸起天婦羅, 熱燙燙、香噴噴,被薄薄金黃色粉漿包裹着,酥脆香口, 超喜歡炸的大蝦 ,鮮味爽彈,炸紫薯南瓜, 軟綿滑溜。牛肉蕎麥薄切大片的牛肉, 十分嫩滑,並且充滿肉汁, 跟配的蕎麥麵 , 入口煙煙靭靭, 掛滿鮮甜湯汁,滋味吸引。拿魚蓉飯丼顏色粉嫩吞拿魚蓉,潤澤細緻, 油脂盛腴, 口感柔軟, 鮮味

海鮮沙律

蚧味噌甲羅燒

活鮑魚4隻

雜錦天婦羅盛盒
即叫即製天婦羅拼盤, 相當豐富有:
▪ 大蝦
▪ 秋葵
▪ 紫薯及
▪ 南瓜

牛肉蕎麥

拿魚蓉飯丼
顏色粉嫩吞拿魚蓉,潤澤細緻, 油脂盛腴, 口感柔軟, 鮮味在口中迴盪, 再配上白飯, 啖啖是幸福的滋味。

白桃梳打、青蘋果乳酸
呷一口,清新冰爽, 酸酸甜甜 , 慢慢滲出誘人果香, 還有啖啖青蘋果果肉 ,香甜吸引。

2022-12-30 98 瀏覽
夜晚book咗6:30,我哋遲咗少少結果6:55先到,門口帶位話8:00要交枱,因為進餐時間係90分鐘。冇辦法啦,因為自己遲到,所以都照食。不過帶位嗰位小姐嘅語氣冇乜禮貌。「唔食就算,你唔食大把人想食」咁嘅態度。 坐低嗱嗱聲叫嘢食,叫完嘢食之後,7.25分就話last order. 所以我哋叫咗四個餸。分別係貝類盛合、松葉蟹海膽釜飯、壽司盛合同埋雜錦天婦羅。浜燒係吸引我嚟呢度食嘅原因,侍應喺你張枱度會幫你燒埋。味道不過不失,不過性價比性價比唔高。食完一樣嘢,好快就會有人嚟收咗個碟,我以為自己食緊澳牛。不過其實澳牛嘅侍應有禮貌好多,呢度啲侍應未至於會比氣你受,不過就木口木面,叫都唔太想應你咁。呢度啲侍應行得好快,要叫住佢地都唔容易。我都明自己係遲咗,不過見到啲侍應生嘅服務,令成個用餐體驗係快快快,氣氛好趕,而且不太有禮貌。所以比呢個價錢,其實有其他更好嘅選擇。

所以比呢個價錢,其實有其他更好嘅選擇。