2018-05-22 106 瀏覽
依間餐廳離遠就可以好清楚見到,因為佢個招牌實在太搶眼。😂😂😂入到去裝修都唔錯而且有好多小食飲品放係側邊,可以喺食物來的時候食下,讚!!👍🏾👍🏾入座後,首先,係人人去到都會上先既磯燒海產,上面有海蝦,珍珠貝殼扇貝,仲有一隻大龍蝦,賣相非常好,而且好好味。👏🏻👏🏻👏🏻之後我就叫咗啲刺身,壽司,燒物。刺身,我食咗馬刀貝刺身同埋大甜蝦刺身,甜蝦真係冇得頂,又大條有甜,推介!壽司都做得唔錯,火炙蒜蓉三文魚壽司係我推薦嘅!而特別有一樣食物推介嘅係係千賀料理入面既黃金蠔,超有水準!最開心既係嘢飲Apple cider 係任飲㗎🙈🙈🙈真係好鍾意飲,鍾意飲又鍾意食水產既朋友們,千賀水產一定岩你👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾

之後我就叫咗啲刺身壽司,燒物。
壽司都做得唔錯,火炙蒜蓉三文魚壽司係我推薦嘅!

而特別有一樣食物推介嘅係係千賀料理入面既黃金蠔,超有水準!
2018-05-21 99 瀏覽
同一家人去食晚飯,緊係搵d日本放題,因為屋企人喜歡食日式放題。喜歡點自己想食既食物。千賀就最佳選擇。晚上放題$268/ 位另外再加一。 不同時段不同價錢。三佰大圓有找食到肚滿腸肥,招呼也不錯。環境裝修一般但很舒服,沒有油煙味皆因有一排排整齊既抽煙設備。頭盤先奉上一大盤磯燒海鮮。有鲍魚、龍蝦、貴妃蚌、迷你聖子,八爪魚仔、蝦。其實還有象拔蚌、鮮帶子可 order.還有其他可order 既壽司、刺身、掦物(一口芝士、曰式紫芋丸),迷你鐵板(牛肉生薑燒、芝士肉醬焗茄子)但忘記了影相。當然唔上少得燒物/串燒(台灣辣腸、網燒牛扒、鹽燒鯖魚等等。食店真的有很多選擇、不能一一盡錄。又有沙律自助吧!又有甜品櫃。雪糕,雪條、糯米糍任君選擇!最特別佢地攪左個印花咭免費食午餐。不仿下次入元朗,記得去試一試千賀水產。
還有其他可order 既壽司刺身、掦物(一口芝士、曰式紫芋丸),迷你鐵板(牛肉生薑燒、芝士肉醬焗茄子)但忘記了影相。

又有沙律自助吧!又有甜品櫃。雪糕,雪條、糯米糍任君選擇!

2018-05-20 113 瀏覽
我們一行四人第一次試磯燒放題,很有新鮮感。剛坐下來便來了一大客海鮮,那些是活蝦,其他海鮮包括蠔及蚌,全部也很新鮮。我們在自助吧取了一些沙律,雖然自助吧不是太大,但也有很多選擇。除了沙律,也有湯及炸物,任君選擇,款式繁多。我們點了一些壽司及刺身,吃得出那種鮮甜,而且刺身以件數計算,所以吃多少便點多少,絕不會浪費。燒物也不得不提,我們點了燒牛扒、雞扒、牛舌及雞軟骨,全部也很入味,如放涼了便可放上爐加熱,十分方便。另外,蟹皇海膽粥也帶來驚喜,一小鍋上,放於爐上加熱。雖然我們已很飽,但那粥確實鮮味,忍不住竟可全煲也掃光。😅最後當然不少得甜品,有啫喱、布甸、雪糕、雪條、雪糕糯米糍,總有一款合我們心意。其中有一款雪條是孖條,重拾我們的童年回憶😍此店物質素高及選擇多,而且服務有效率,已約定朋友下次再來😊
我們一行四人第一次試磯燒放題,很有新鮮感。

沙律吧

我們點了一些壽司刺身,吃得出那種鮮甜,而且刺身以件數計算,所以吃多少便點多少,絕不會浪費。

蟹皇海膽粥
蟹皇海膽粥

孖條

此店物質素高及選擇多,而且服務有效率,已約定朋友下次再來😊
2018-05-19
午餐
2018-05-20 432 瀏覽
假日不想出市區,約了友人到附近區吃磯燒放題。磯燒放題選擇不多,聽說這間的海鮮較新鮮,所以選了這間。看門口的宣傳拉架就知以海鮮做主打,而且是比較少有的磯燒,看看價錢也不算貴。說到磯燒,少不得對著爐的抽油煙機了,所以坐在爐邊也不會覺得有油煙。先上一盤海鮮拼盤,放題包括了一盤海鮮盤,有非常新鮮的蝦、大蜆和蠔等。雖然桌上提供燒酒等調味,但我們沒有加任何調味來燒海鮮。因為海鮮新鮮,最愛吃其原汁原味。當中以蝦最新鮮,蝦腳還一直動,熟後帶烤過的香味和蝦的甜味。另一個非常好吃的海鮮是貴妃蚌,非常鮮甜彈牙。還有蟶子,同樣是非常新鮮,滑而爽脆。除咗一開始的一盤海鮮,還有大量日式放題食物。喜歡吃冷盤的不能錯過,有蟹籽、蟹柳、粟米、章魚、車厘茄、青瓜絲、沙律菜等,選擇甚多。還有如酒店自助餐的熱盤,我夾了蒜蓉炒小棠菜,小棠菜爽甜。麻辣煮花螺,我的親戚很喜歡吃,但我不吃的,沒有拿。拿了一塊蝦片,炸得很脆又新鮮。薯角忘記加蕃茄醬吃,味道還可。看到有很多人拿壽司,拿了當中三款吃,最好是炸蝦壽司,軟中帶脆。芝士黃金焗扇貝和千賀焗黃金蠔的水準不俗,芝士味道不會太鹹,帶子爽口,比焗蠔好吃。炸物炸粉簿身而不油膩,當中以芝士年

海鮮盤

先上一盤海鮮拼盤,放題包括了一盤海鮮盤,有非常新鮮的大蜆等。雖然桌上提供燒酒等調味,但我們沒有加任何調味來燒海鮮。因為海鮮新鮮,最愛吃其原汁原味。當中以蝦最新鮮,蝦腳還一直動,熟後帶烤過的香味和蝦的甜味。
貴妃蚌

冷盤

蒜蓉炒小棠菜

還有如酒店自助餐的熱盤,我夾了蒜蓉炒小棠菜,小棠菜爽甜。
麻辣煮花螺

麻辣煮花螺,我的親戚很喜歡吃,但我不吃的,沒有拿。
蝦片

壽司

芝士黃金焗扇貝

芝士黃金焗扇貝千賀焗黃金蠔的水準不俗,芝士味道不會太鹹,帶子爽口,比焗蠔好吃。
芝士年糕

炸物炸粉簿身而不油膩,當中以芝士年糕最好吃,不會覺得油膩,吃到年糕煙韌和芝士的鹹香。
叉燒拉麵

點了一碗叉燒拉麵,喜歡吃這塊瘦叉燒,然而小小一碗,拉麵份量多,要注要份量。
年糕油揚福袋(關東煮)

年糕油揚福袋(關東煮)的份量有點多,但福袋很好吃,吸滿上湯。
印度咖哩香酥餅

最後點了印度咖哩香酥餅,一客有三塊,香酥餅做得不錯,與印度餐廳的一樣軟脆,咖喱汁味不太濃。香酥餅其實不沾咖喱汁也可。

飲品櫃有吃放題常飲的

落單紙上有教客人如何燒海鮮,十分細心體貼。
題外話/補充資料: 加一服務費
蒜蓉炒小棠菜
蝦片
芝士黃金焗扇貝
芝士年糕
年糕油揚福袋(關東煮)
印度咖哩香酥餅
2018-05-15 104 瀏覽
今晚去左元朗千賀水產放題,—年前去過,味道已經唔錯,今次再去出色左,首先海鮮拼盤…來到桌上蝦腳仍然陏動,好新鮮,鮑魚彈牛,我估計食物新鮮之餘,應該重係我燒烤叻囉成盤海鮮全部好新鮮,抵穳朋友們都話好食刺身一樣咁新鮮,我最爱食完一round又再黎一round鮮味無比,冰陣上,保持新鮮熟食都好鬼正,由其燒牛舌,黑椒味,唔加任何醬汁已經够好味一口壽司,即叫即做,飯酸度適中粒粒分明,正喎呢個粥鮮味到不得了,有海蟹膏,我私下再加左幾隻生豪落去,鮮味無比呢個榴槤炸蛋不得了,外面脆,裡面充滿榴槤肉,愛榴轋的朋必試所有食物好有水凖有誠意

成盤海鮮全部好新鮮,抵穳
朋友們都話好食
刺身一樣咁新鮮,我最爱

食完一round
又再黎一round

鮮味無比,冰陣上,保持新鮮

熟食都好鬼正,由其燒牛舌,黑椒味,唔加任何醬汁已經够好味

一口壽司,即叫即做,飯酸度適中粒粒分明,正喎

呢個榴槤炸蛋不得了,外面脆,裡面充滿榴槤肉,愛榴轋的朋必試
所有食物好有水凖有誠意

• 海鮮拼盤
  • 刺身
2018-05-15 104 瀏覽
朋友生日, 見到這間放題做生日優惠,覺得好抵,入去試一試。一入座店員就把一盆新鮮海產放在我們枱上,這盆海產包括腳仲郁緊的超新鮮海蝦、鮑魚、貴妃螃、聖子、八爪魚等。鋪內每張枱都有一個磯燒爐,每個磯燒爐上面都有個特強抽氣扇,所以就算全場爆滿,一啲都唔會鼻煙到。鮑魚超鮮甜,咬入口煙煙銀銀,啖啖肉,好鮮味超回味。蝦就更加唔使講啦,頭先仲郁緊,加左啲鹽一起燒,仲更加滋味。聖子長度若有手掌心甘長,也很鮮味,只是略嫌吐沙不足,吃時有小小沙,但都值得試。食放題點都一定要嗌刺身及壽司啦,刺身非常新鮮,必吃三文魚生及大蝦刺身。本人最愛吃榴槤,埋尾叫返個榴槤波作為甜品,回味無窮。榴槤波,炸至金黃色的外皮,吃入口外脆,內軟,仲有中間包住份糧不少的榴槤蓉,咬入口榴槤蓉流出來,真係又香又好味,必食。

朋友生日, 見到這間放題做生日優惠,覺得好抵,入去試一試。

放題點都一定要嗌刺身壽司啦,刺身非常新鮮,必吃三文魚生及大蝦刺身

本人最愛吃榴槤,埋尾叫返個榴槤波作為甜品,回味無窮。

• 炸榴槤波
2018-05-11 128 瀏覽
前身雋太嗰時食過一次,依家轉咗名,加埋適逢母親節,所以同屋企人一齊食返餐裝修完轉咗放題嘅模式,變咗半自助磯燒放題,不過岀面都係得少少沙律、兩款炸嘅食同四款熟食………因為訂咗檯,所以一嚟就有兩盤海鮮比我哋,都叫新鮮嘅,蝦上檯仲識跳,不過其他貝殼類就仲有少少沙啦另外佢哋仲有d加錢海鮮我就無咩點睇啦,因為頭盤海鮮已經好多第一輪落嘅單都無咩點漏,不過之後加單就開始漏啦……今次用餐體驗都算唔錯,不過點解無芝麻雞翼最後因為前一日訂檯,我哋去嘅時段有88折,不過計返人均都成$262,係元朗放題嚟講我覺得都叫貴吓………

另外佢哋仲有d加錢海鮮我就無咩點睇啦,因為頭盤海鮮已經好多

第一輪落嘅單都無咩點漏,不過之後加單就開始漏啦……

今次用餐體驗都算唔錯,不過點解無芝麻雞翼

2018-05-09
慶祝紀念
母親節
2018-05-10 113 瀏覽
元朗的美食真的是越來越多,這次來元朗朋友作為地頭蟲帶我來了這家餐廳吃放題,雖然是平日的晚上但也挺多人呢。這家放題除了有一般的日式料理最重要是它有磯燒海鮮任食!喜歡吃海鮮的我來這裡真的是來對了地方~門口有大大個招牌,遠遠就可以看到了~桌上放著一個爐,要準備燒海鮮了喔海鮮有海蝦、扇貝、魷魚、海蜆、青口等,海蝦上盤的時候還在動呢相當新鮮。每一樣點餐紙上都有寫吃法和要煮多久,所以絕對不用怕燒不好呢。整體的海鮮都是原汁原味,加上胡椒等調味更好吃。另外可以額外加錢吃更多海鮮,有象拔蚌、蟶子、鮮帶子等按著點餐紙上的指引很快就熟了可以吃,貝殼類都是沒有沙的清洗的乾淨,象拔蚌更是爽口鮮味,讓人不斷的再點呢。海蝦肉不黏殼,肉質帶點爽濃蝦味,蝦頭位置鮮味。另外還有刺身,選擇同樣不少,三文魚肥美,馬刀貝很鮮甜,是爽口類的刺身。當然不少得熟食,不過這次主要集中吃海鮮磯燒所以小食就少點了一點。必吃榴槤炸彈,榴槤味特別重,像在吃真的榴槤肉一樣。外面還有不同的甜點可以拿,每種都是小小件的不怕會吃膩。還有最愛吃的雪糕。

門口有大大個招牌,遠遠就可以看到了~
桌上放著一個爐,要準備燒海鮮了喔

另外可以額外加錢吃更多海鮮,有象拔蚌、蟶子、鮮帶子等
海蝦肉不黏殼,肉質帶點爽濃蝦味,蝦頭位置鮮味。
外面還有不同的甜點可以拿,每種都是小小件的不怕會吃膩。
還有最愛吃的雪糕。
2018-05-10 112 瀏覽
同朋友入元朗晚膳找新嘗試,經過提議選擇了食放題十炭燒海鮮,新意在於海鮮磯燒頭盆相當吸引如蟶子、大蝦、貴妃蚌、鮑魚、貴妃蚌等等,剌身當然一定是新鮮,這裏刺身除了清甜新鮮外種類亦十分繁多至於熟食不得不提蟹皇海膽粥,粥煑沸騰後將雞蛋倒入攪勻食用,粥內滿滿的海膽令香綿的粥甜味升華到極點,十分濃郁鮮甜我們點了很多熟食包括香滑的芝士焗蠔,白汁焗西蘭花及芝士肉醬焗茄子,酥脆的日式吉列炸蠔,香醇的白酒煮蜆;林林總總太多選擇,而且還有很多美味的甜品,當然要盡情食才能滿足這頓豐富的晚餐

2018-05-07 120 瀏覽
今日約埋表姐一齊食飯,佢好鍾意食放題,揀左近近哋喺元朗呢間千賀水產, 又有刺身,又有壽司,又有磯燒放題,包羅萬有,正!有成13張紙比你劃,實有一款岩你口味~先上一盤海鮮拼盤,夠晒睇頭,有海蝦,有大蜆, 帆立貝同蠔。海蝦好新鮮,放上燒爐上面蝦腳仲郁郁下嘅。魷魚筒好鮮味~ 刺身同壽司嘅質素都幾好~ 炸物一流,最喜歡榴槤波波,好重榴槤味,連續encore 左兩次~串燒整體唔錯,唔會太燶~ 出面仲有沙律,甜品,飲品,雪糕任食~ 食完磯燒整返個綠茶雪糕,就岩岩好,甜甜地潤下喉。放題黎講質素算高,下次會再黎食下晚餐~

有成13張紙比你劃,實有一款岩你口味~

先上一盤海鮮拼盤,夠晒睇頭,有海蝦,有大蜆, 帆立貝同蠔。

海蝦好新鮮,放上燒爐上面蝦腳仲郁郁下嘅。

魷魚筒好鮮味~

刺身壽司嘅質素都幾好~

串燒整體唔錯,唔會太燶~

出面仲有沙律,甜品,飲品,雪糕任食~
食完磯燒整返個綠茶雪糕,就岩岩好,甜甜地潤下喉。

放題黎講質素算高,下次會再黎食下晚餐~
午餐
2018-05-04 153 瀏覽
千賀水產喺元朗食放題來講,都係一個唔錯嘅選擇,所以今晚又同朋友嚟咗食。呢度食物種類都算多,每一台客人都會送一個頭盤嘅海鮮盤。特別值得讚嘅係鮑魚,燒到九成熟左右加少少清酒再去燒,食落去好爽甜,而且一啲腥味都冇,而且都好大隻,口感滿足!當然唔少得要叫刺身,甜蝦食落去冇雪藏味,三文魚雖然唔算太厚切,但係食落去都新鮮。每件壽司嘅份量可以做到一啖一件,唔會食一兩件就好飽,可以試多幾種唔同嘅口味。呢度嘅甜品同埋雪糕雪條嘅選擇都多,主要有唔同嘅韓國雪條加上有好多以前童年回憶好耐冇食過嘅雪條都有,令人特別回味!

呢度食物種類都算多,每一台客人都會送一個頭盤嘅海鮮盤。

2018-04-26
2018-05-04 154 瀏覽
5月1號放假,勞動節梗係要去搵食啦,話說近年好流行磯燒,即係啲海鮮係個爐上面燒兩下就食得。今次黎食放題就係要食海鮮,仲有哩間海鮮真係新鮮到傻,隻蝦係咁跳跳下,貴妃蚌都好鮮甜彈牙,仲有蜆肉都幾大粒嫁。除咗一開始有一盤海鮮,仲可以叫好多日式放題今物。我最欣賞嘅係佢啲沙律係任夾,有章魚,蟹柳,蟹籽,粟米,中華沙律,沙律菜啊等等。網燒牛扒好多汁又夠味,鯖魚都夠大件,魚肉都多嫩。仲有最難忘梗係個甜品櫃,有孖條食仲有GELATO 雪糕球,但今次得返芒果味。

2018-05-03 127 瀏覽
Is been a while that i have to come back again First thing first, for an effective 放題 strategy (cos of limited time) , we ordered the sea food plate and the Sashimi, we got to order alot of stuff, like SushiRoast chicken cartilage and seaweed chicken (Tasty!!!),Sweet potato balls , shrimps tempura,Crab King Sea Urchin Congee (Can't not miss!!!) and don't forget about the pineapples grill Durian ball, and many more like net grill burdock, roast chicken,  Taiwanese spicy sausage, Deep Fried Oyster

Sea food plate

Sashimi

Sushi

Sweet potato balls, shrimp tempura

Crab King Sea Urchin Congee

Durian ball,

Durian balls

and many more like net grill burdock, roast chicken,  Taiwanese spicy sausage, Deep Fried Oyster, Deep fried cheese, Cheese Scallops, Cheese Oyster, Squid, bull tongue, crispy pan fried dumplings......
we just couldn't stop, i bet i just got half of the menu the most....

and I haven't talk about the deserts.

and the last two words... "Really FULL!"
2018-04-21
5 分鐘 (堂食)
Sea food plate
  • Sweet potato ball
  • Durian Ball
  • Seafood Plate
2018-05-03 141 瀏覽
朋友介紹元朗有間食放題食肆除了可以任食一般放題食物外還有海鮮任燒,頭盆食肆先安排鮑魚、貴妃蚌、大蝦、聖子等等,非常吸引; 侍應好熱情地提點燒烤的時間令到我們好容易掌握,吃到肥美鮮甜的海鮮。頭盆的磯燒海鮮如需要再下單便要額外付款如不想可以嘗試珍珠扇貝、芝士蠔肉、迷你魷魚筒或海蜆、海蝦等等都相當新鮮美味,我們點了很多款類的刺身,種類很多特別馬刀貝刺身爽脆鮮味;熟食方面點了網燒牛扒、鹽燒鯖魚、日式蟹皇翅、焗黃金蠔,芝士焗扇貝,我最喜歡牛扒夠滑夠多汁,鯖魚有魚味,焗蠔夠香口,海老天婦羅鬆化、芝士扇貝香滑,總括來說食物夠新鮮有質素,不是放題咁簡單喔!
2018-04-30 134 瀏覽
已經唔係第一次黎啦,皆因呢度可以一次過實現哂我三個願望,有得食,有得自己燒野食,仲有好多唔同種類既食物任我揀一入餐廳就有個沙律吧、甜品、冷熱飲品、熟食都可以隨意拎呢個就係出面拎既,有蟹柳、螺肉、栗米、蟹籽、中華沙律,仲有壽司添,如果太肚餓既朋友,真係可以拎出面d野食食住先炸物依舊出色,炸粉簿身,又唔油,仲有蟹柳、翠玉瓜、冬菇、蝦、南瓜等等野食既選擇真係好多款,全部都味道正常黎到磯燒部分,我地叫左一大盤海鮮仲有蔬菜我地開頭自己燒,但始終食落味道係爭d,連d 店員都睇唔過眼要幫手燒其實店員得閒都會幫我地燒既,因為佢地都擔心有d客唔識先,想學點燒都可以,佢地都好樂意教點燒先好食D蝦就係佢地燒架啦,多汁唔乾身,仲加左d調味料調返d鮮味添原來魷魚都好快熟,另一種煮法,另一種體驗連貴妃蚌都有得食蟶子都有加埋個蟹粥作結尾,好滿足
一入餐廳就有個沙律吧、甜品、冷熱飲品、熟食都可以隨意拎
野食既選擇真係好多款,全部都味道正常
黎到磯燒部分,我地叫左一大盤海鮮
仲有蔬菜
D蝦就係佢地燒架啦,多汁唔乾身,仲加左d調味料調返d鮮味添
原來魷魚都好快熟,另一種煮法,另一種體驗
連貴妃蚌都有得食
蟶子都有
加埋個蟹粥作結尾,好滿足
2018-04-14
  • 磯燒海鮮