2018-06-23
由於見到網上食評不俗,於是上網book左呢間磯燒海鮮放題試試~為沉悶星期三添添色彩我地兩個人book左7:45!係門口已經排曬長龍,好彩有book位!如果唔係有排等!一入去侍應就上左一盤海鮮先,講解一下點燒。隻蝦好新鮮,上黎個時重係郁緊!擺盤都有花心思。落單紙約有13-14張,選擇非常多!刺身好新鮮,擺盤都幾靚!甜蝦新鮮鮮甜,加單左幾次!令次都上齊數量。壽司就叫左四款試吓先!三文魚腩壽司必點!好肥美!每件壽司飯量適中,唔會太大件出面重有個沙拉吧!同一d熟食!我就攞咗啲麻辣東風螺試吓!唔算勁辣!都幾野味!野飲大約10幾款!重點係有1664啤酒同蘋果酒!🤩燒海鮮要經常反下,有支燒酒可以加落d蜆,鮑魚,青口,提升鮮味又去腥味唔建議加太多鹽,因為會搶走海鮮鮮味什至令海鮮變得苦澀!熟食野主要叫重點鍾意食既野!以下呢幾款係必食!雞軟骨燒到好脆卜卜!芝士焗生蠔同扇貝都好好味!呢幾款係重複落左單3次!最後再點了海鮮,加上磯燒蔬菜,燒菇&粟米, 全部放左係個細細兜內,入面已經加左鹽同牛油!自己無須再調味,好方便。上網睇好多人都會最後叫一鍋蟹黃海膽粥!海膽雖然唔算好多,但都好鮮甜美味!最後緊係要食埋甜品先
落單紙約有13-14張,選擇非常多!
壽司就叫左四款試吓先!
三文魚腩壽司必點!好肥美!每件壽司飯量適中,唔會太大件
野飲大約10幾款!重點係有1664啤酒同蘋果酒!🤩
唔建議加太多鹽,因為會搶走海鮮鮮味什至令海鮮變得苦澀!
熟食野主要叫重點鍾意食既野!
最後緊係要食埋甜品先走啦!
甜品共有7款,我就咩都攞小小試下!木糠布甸幾好食!
雪條雪糕款比我預期既多款!但我真係已經十成飽!只好食最想食既一款!
最後埋單平均295/一人
好抵食!