2018-03-11 275 瀏覽
日式放題,食物新鮮及種類多,就足以吸引人前往。這天,我們四位高中同學一起來到元朗大吃一番。這餐廳的食物款式十分多,色彩繽紛的餐牌有十多張:有刺身、燒物、壽司、鍋物、主食類、天婦羅等等讓人眼花繚亂。這次吃了很多食物,其中我最喜愛的是雞軟骨粒,刺身,翡翠蚌及牛肉生薑燒。雞軟骨粒炸至金黃色,粒粒爽脆,不會油膩,鹹鹹的口感,十分惹味。相信每個愛吃刺身的人都會喜歡吃三文魚。橙色的魚肉帶著白間的紋路,單是外表, 也十分吸引。這裡的三文魚質感幼滑軟綿,三文魚魚油豐富,幾乎入口即化,味道鮮美。另外甜蝦刺身, 蝦肉潔白, 肉質鮮甜而且爽口彈牙。 我們點了一大碟翡翠蚌,蚌肉潔白新鮮,肉裏著殼,燒的時候海鮮味蒸發,肉質爽口無比。雪白圓潤的扇貝,大大粒,軟滑的口感,味道清甜。牛肉生薑燒, 甜甜的牛肉, 肉汁豐富,帶點兒生薑的口感,甜而辛辣,刺激著味蕾。吃完這餐, 豐富得很, 我們4人覺得十分滿足。
日式放題,食物新鮮及種類多,就足以吸引人前往。
這天,我們四位高中同學一起來到元朗大吃一番。
這餐廳的食物款式十分多,色彩繽紛的餐牌有十多張:
刺身、燒物、壽司、鍋物、主食類、天婦羅等等讓人眼花繚亂。

雞軟骨粒

各款剌身

相信每個愛吃刺身的人都會喜歡吃三文魚。
橙色的魚肉帶著白間的紋路,單是外表, 也十分吸引。
另外甜蝦刺身, 蝦肉潔白, 肉質鮮甜而且爽口彈牙。
翡翠蚌、扇貝

我們點了一大碟翡翠蚌,蚌肉潔白新鮮,肉裏著殼,
燒的時候海鮮味蒸發,肉質爽口無比。
翡翠蚌、扇貝

雪白圓潤的扇貝,大大粒,軟滑的口感,味道清甜。
牛肉生薑燒

牛肉生薑燒, 甜甜的牛肉, 肉汁豐富,
帶點兒生薑的口感,甜而辛辣,刺激著味蕾。

吃完這餐, 豐富得很, 我們4人覺得十分滿足。
15 分鐘 (堂食)
雞軟骨粒
各款剌身
牛肉生薑燒
2018-03-11 209 瀏覽
服务态度失望,食物失望,品种少,味道差。不会有下次!小童都收大人价。其实买优惠券都无什么优惠。食又食吾饱,山长水远坐车来食结果失望,真系好吾开心咯.失望,失望、失望
服务态度失望,食物失望,品种少,味道差。
2018-03-05 415 瀏覽
食日式放題, 當然少不了刺身, 壽司, 炸物及燒物; 近日得知元朗有一間吃燒海鮮的日式放題店, 心想, 只燒海鮮, 不就很快會回本; 於是就與朋友一同4人來到了大飽口福。一開始, 來了一個海鮮頭盤; 有大蝦, 紅衫魚, 鮑魚, 蠔及翡翠蚌; 大蝦十分生猛, 一上來爪仍會動, 肉質晶瑩剔透, 十分新鮮; 燒成金紅色, 肉質十分爽甜; 其他海鮮均較為新鮮; 鮑魚, 雖然體積較小, 但肉質彈牙, 味道清新; 翡翠蚌, 口感爽脆無比; 紅衫魚, 肉較粗糙且味道較淡; 而蠔的海水味較重, 燒口味道較鹹; 吃完燒海鮮頭盤, 來一客甜蝦, 三文魚, 玉子, 八爪魚及鮑片刺身; 甜蝦, 蝦味清甜爽口, 鮮紅色的三文魚刺身較肥美, 魚油豐富; 玉子較甜; 飽片鮮味濃郁, 清甜無比;吃完刺身, 這裏的玉米也是我的其中一最愛; 烤熱后的牛油玉米, 比某炸雞連鎖店的, 更為清甜; 淡淡牛油味, 而且愈烤愈甜;吃完剛好拿一份烤菠蘿去除油膩感, 使口腔更為清新。吃完這頓; 知道原來日式放題也有這麼多元化的食法, 會繼續嘗試。

海鮮頭盤-蝦
海鮮頭盤-紅衫魚
海鮮頭盤-翡翠蚌

翡翠蚌
牛油玉米
吃完剛好拿一份烤菠蘿去除油膩感, 使口腔更為清新。
菠蘿
海鮮頭盤-蝦
海鮮頭盤-翡翠蚌
翡翠蚌
牛油玉米
2018-03-04 208 瀏覽
本身都冇咩太大期望,志在試下日式磯燒。果然有驚喜,海鮮新鮮,D蝦仲識郁,肉類熱食好Ok,特別係牛舌,飲品甜品選擇豐富,好過去食自助餐,食一堆垃圾落肚,起碼呢到係即叫即製,好滿意。食物上菜速度快,侍應收碟都快。
2018-02-26 260 瀏覽
日本磯丸水產是我到日本旅遊必去大吃一頓的好地方,估不到是元朗亦有一間店員一開始已經會把一大堆時令海鮮拎到面前,其他刺身,壽司,鍋物,日式料理,炸物,前菜,甜品應有盡有,吃完一大頓已經十分滿足。以$200多元,可以有此享受,實在超值,下次必定再次來臨

店員一開始已經會把一大堆時令海鮮拎到面前,其他刺身壽司,鍋物,日式料理,炸物,前菜,甜品應有盡有,吃完一大頓已經十分滿足。以$200多元,可以有此享受,實在超值,下次必定再次來臨
2018-02-26 347 瀏覽
好耐無同朋友食放題了,見到元朗有間千賀水產價錢都比較相宜,又多野食,午餐都有磯燒放題,就過黎試下。人都比較多,最好都提早訂位。一坐低,店員會先送一盤海鮮拼盤,款式好多,有一條大眼雞,鮑魚仔,芝士蠔,海蜆,海蝦等每檯都有個gas 爐用黎燒海鮮,店員有時都會幫手燒鰻魚壽司,蟹柳壽司,翡翠蝦壽司,飯細細舊,易入口,新鮮彈牙刺身,甜蝦新鮮,肉質多,彈牙,三文魚切得厚身,無腥味,嫩滑,仲有八爪魚片,鮑片,螺片等,全部新鮮,咬落啖啖肉厚切燒牛舌,燒得入味,肉汁豐富,肉質爽口彈牙芝十燒扇貝,芝士香濃,扇貝入味海膽蟹皇粥,值得一讚,煮熟後十分清甜滑溜
每檯都有個gas 爐用黎燒海鮮,店員有時都會幫手燒
鰻魚壽司,蟹柳壽司,翡翠蝦壽司,飯細細舊,易入口,新鮮彈牙
厚切燒牛舌,燒得入味,肉汁豐富,肉質爽口彈牙
芝十燒扇貝,芝士香濃,扇貝入味
海膽蟹皇粥,值得一讚,煮熟後十分清甜滑溜
2018-02-21 326 瀏覽
之前上網睇過某blogger介紹的磯燒水產放題, 已經好想去食,book 錯左銅鑼灣果間,原來完全唔同, 果間係打邊爐,又唔好食,d 侍應態度又差, 又濫收費,請睇返我上幾篇,但今日終於黎返元朗呢間食磯燒水產放題,一開始佢會俾一盤海鮮,有蝦,扇貝,青口等等, 第一盤係勁新鮮肥美好味,d 蝦仲識郁,食完可以再點d 新既海鮮,不過扇貝就細過之前果d好多,但之後可以再order 既燒番薯勁好味,佢既刺身都ok, 甜蝦就冇大喜屋果d 咁大隻同鮮甜,其他刺身都不過不失,熟食類如牛扒,牛舌(第一轉),麻辣東風螺都超好味,有apple cider 可惜我唔好酒,好多款韓國雪糕雪條, 但甜品區就麻麻地,總恬黎講都抵食既,我食時段係5-7(但侍應一到6點半就極速收碟趕客,呢點) , $198+1, 所以性價比高, 而且侍應態度良好,同銅鑼灣果間比,果間係垃圾,呢間就會再食
燒牛舌
2018-02-18
慶祝紀念
紀念日
燒牛舌
2018-02-09 315 瀏覽
大約半年前已經黎過食磯燒放題,突然心血來潮想再食磯燒海鮮,於是又再黎✌🏻首先黎個海鮮頭盤,全部都好大隻!今次多左沙插,即係帶子,好大粒!侍應係爐邊serve我地幫手燒,同埋仲教我地要點燒、應該燒幾耐第二round海鮮!叫左青口、元貝、蜆同芝士蠔!刺身同壽司都好新鮮!除左磯燒海鮮,仲有芝士焗蠔同元貝,焗嘅時間啱啱好,唔會熟過龍,芝士同沙律醬份量都極多!牛舌太好食,我地叫左3次😂我地星期六下午十二點幾黎食,埋單每人200蚊都唔洗,真係超抵!

第二round海鮮!叫左青口、元貝、蜆同芝士蠔!

刺身壽司都好新鮮!

牛舌太好食,我地叫左3次😂

2018-02-03
窩夫之前跟好友們光顧過銅鑼灣的千賀水產の鮮鍋道場,印象不錯,日前便跟蝦子餅試試主打磯燒的千賀水產,星期六下午五時入座七時離座,成人收費每位198元。第一輪落單不用點磯燒海鮮,餐廳會先為客人準備海鮮拼盤。餐廳在落單紙上教客人怎樣燒海鮮,十分細心。桌上有清酒、鹽和七味粉讓客人自己調味。蝦子餅依照指示細心地燒扇貝,火喉控制得很好。其實不加任何調味來燒海鮮,吃它的原汁原味也不錯,最重要是海鮮夠新鮮。飲品方面,竟然可以任飲西柚橙味的Hoegaarden Radler。第一次試這韓國牌子的白桃梳打和提子梳打,味道不錯。刺身的選擇共有11款,窩夫與蝦子餅點了三文魚、油甘魚、甜蝦、榮螺片、北海道帶子和馬刀貝等,全部都很新鮮,窩夫特別喜歡北海道帶子和馬刀貝。網燒牛扒和燒牛舌叫人有點失望,不吃也沒有損失。第二輪的刺身,三文魚比之前那些更肥美呢。這些是可以任點任食的磯燒海鮮,當然不能跟海鮮拼盤相提並論。千賀焗黃金蠔和芝士黃金焗扇貝的水準不俗。燒過的溫室菠蘿特別多汁特別甜,牛油香菌和牛油粟米可以補充一下纖維素。壓軸有蟹皇海膽粥,將蟹膏、海膽和飯等所有材料放進清湯裡,煮滾後再加入雞蛋拌勻即可。蟹皇海膽粥是驚喜之
海鮮拼盤

第一輪落單不用點磯燒海鮮,餐廳會先為客人準備海鮮拼盤。

餐廳在落單紙上教客人怎樣燒海鮮,十分細心。

桌上有清酒、鹽和七味粉讓客人自己調味。
燒扇貝

蝦子餅依照指示細心地燒扇貝,火喉控制得很好。

Hoegaarden Radler

白桃梳打和提子梳打

第一次試這韓國牌子的白桃梳打和提子梳打,味道不錯。

網燒牛扒和燒牛舌

網燒牛扒和燒牛舌叫人有點失望,不吃也沒有損失。
刺身

第二輪的刺身,三文魚比之前那些更肥美呢。
磯燒海鮮

這些是可以任點任食的磯燒海鮮,當然不能跟海鮮拼盤相提並論。
千賀焗黃金蠔和芝士黃金焗扇貝

千賀焗黃金蠔和芝士黃金焗扇貝的水準不俗。
溫室菠蘿、牛油香菌和牛油粟米

蟹皇海膽粥

蟹皇海膽粥是驚喜之作,值得一試。

窩夫的胃放不下自助甜品櫃裡的水果、啫喱和泡芙等。
雪條

窩夫只吃了一支充滿童年回憶的「古力樂」雪條當飯後甜品,蝦子餅則吃了一支蜜瓜雪條。
2018-01-20
海鮮拼盤
燒扇貝
Hoegaarden Radler
白桃梳打和提子梳打
溫室菠蘿、牛油香菌和牛油粟米
雪條
2018-01-29 372 瀏覽
呢間餐廳其實磯燒海鮮同食物種類都算多,一坐低會有指定海鮮拼盤可以自己燒,燒完都仲有得叫某啲海鮮encore。海鮮都係新鮮嘅(起碼生勾勾),食落都唔錯。又有日式放題嘅食物選擇。甜品都算多款,飲品供應都充足。餐廳有供應一個大桶裝住啲殼,但個桶太大要放地下先騰出檯面位。另一可惜就係座位有d逼夾,檯面太細,個爐擺枱面已經用咗好多空間(應該係為咗遷就個抽煙機),而個爐放得太邊嘅時候出入都會整到。另外時間太短,又太早截單(提早45分鐘截單),其實四個人燒完個拼盤都已經夠鐘。

2018-01-26 320 瀏覽
早一日上左open rice boo位當日也不算太多客人 所以一去到就可以即時入座。 首先第一盤海鮮是必有的。另外如果想再追加就要額外收費海鮮尚算新鮮叫左呢個牛油栗米唯一吾好就係佢牛油過多好似食油多過食栗米 油浸栗米咁另外再叫左個芝士薯條 又係重芝士食到好口渴。。。佢有自助飲品自助雪條 好正 雪條任食
早一日上左open rice boo位
當日也不算太多客人 所以一去到就可以即時入座。
首先第一盤海鮮是必有的。另外如果想再追加就要額外收費

海鮮尚算新鮮

叫左呢個牛油栗米
唯一吾好就係佢牛油過多
好似食油多過食栗米 油浸栗米咁

另外再叫左個芝士薯條 又係重芝士

食到好口渴。。。
佢有自助飲品自助雪條 好正
雪條任食
2018-01-25
用餐優惠
優惠券
2018-01-23 327 瀏覽
食晚上9點優惠價二人同行一人半價,平。海鮮需然種類唔多,不過好新鮮仲任添。熟食就麻麻啦,鐵板果d好咸。焗茄子又好生。炸 魷魚絲,雞軟骨好明顯炸完再炸已經嗅到油益味。另外,張枱滿哂野食完全5野客人感受亂放仲可以放係客人食野果碟位置。叫侍應拎 匙羹果侍應第隻手指公出黎表示好拎俾我,但等咗好耐都無拎到最後都自已去拎。成張枱已經食哂吉ga碟都滿哂都無侍應幫我地執,每次都要叫人去執先會有人執,不過,仲5係執哂係求其 敷衍hea住執。
食晚上9點優惠價二人同行一人半價,平。
海鮮需然種類唔多,不過好新鮮仲任添。
熟食就麻麻啦,鐵板果d好咸。
焗茄子又好生。
炸 魷魚絲,雞軟骨好明顯炸完再炸已經嗅到油益味。
2018-01-17 541 瀏覽
諗住香港少有呢類磯燒海鮮食啦,難得朋友們約到聚下,去食好野!點知完全中伏!一早book左枱,佢地係分時段,全部book枱既一齊入去。坐低無耐,就已經話蝦已經無晒。任食海鮮得嗰5款,啲蜆仲要係勁多沙,所謂既三文魚刺身係一粒骰既size。上菜又慢,啲野食就凍既9:30入坐,10:30前last order,10:15加錢叫多個海鮮,竟然話㕑房已經收左工,11點就話收工要交枱趕人走。呢個價錢食得一個中,難道佢地覺得啲海鮮一黎就唔使煮?唔使等?
2017-12-29 499 瀏覽
食物質素好!但款式希望可以在多啲刺身算新鮮天婦羅上枱嗰陣仲熱既👍🏽又少油👍🏽👍🏽磯燒海鮮都新鮮*熟食方面整體唔錯🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹不過甜品方面有待改善種類算多但唔好食多款蛋糕只得個甜字例如芒果蛋糕冇芒果味,只有甜味🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹雪糕種類都算多,唔錯🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹食過咁多次都冇漏單嘅情況,但上菜方面有點兒慢🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸改善地方:希望員工唔好再望住客人食野😂😂兩個鐘頭都俾你地望住食都食得唔自在😂😂。有一次我同屋企人食5:00至7:00嗰場,嗰陣甚至有個女員工企正喺我地張枱前面望住我地食嘢,但又唔係執枱😂😂😂有點兒奇怪, 希望可以改善呢個壞習慣
食物質素好!

不過甜品方面有待改善
種類算多
但唔好食
多款蛋糕只得個甜字
例如芒果蛋糕冇芒果味,只有甜味
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
雪糕種類都算多,唔錯
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
食過咁多次都冇漏單嘅情況,
但上菜方面有點兒慢
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
改善地方:
希望員工唔好再望住客人食野😂😂
兩個鐘頭都俾你地望住食都食得唔自在😂😂

有一次我同屋企人食5:00至7:00嗰場,
有點兒奇怪, 希望可以改善呢個壞習慣
  • 磯燒海鮮
  • 刺身
2017-12-15 559 瀏覽
朋友12月尾生日但小弟與兩位好友到時唔齊人所以提早約食飯 比驚喜佢 約佢到元朗 請佢食放題,仲有磯燒添!千賀水產位置離車站較遠 但其實15分鐘就行到到達時已經好多人等緊位,好彩book 左環境幾大,每張台上都有抽氣裝置,仲好過韓燒食店 放題時間開始!朋友即刻點好多刺身,種類款式多 ,仲有玉子添刺身細細舊 可以一口食 。由其好新鮮 三文魚肥美好滑 入口即溶 ,其他刺身亦爽口鮮甜沙律可以出去自己選擇,唔會限死款式,朋友超喜愛,好user-friendly ,而服務員亦keep 住添加 ,仲有芝麻八爪魚添曼魚壽司質素高,一口一淡,唔怕太大舊食唔落突然,服務員送上一盤海鮮,原來係晚市送嘅磯燒海鮮呀,隻大蝦仲成郁,嚇死朋友,亦証明海鮮夠新鮮!服務員不時過黎講解同幫手燒,好貼心提我地邊啲食得,仲幫我地夾上碗說話有禮,服務掂燒完即刻食,樣樣海鮮都好多汁,肉質又嫩又甜,爽口唔韌而且啖啖肉:好好食另外各樣小食都好入味,款式又多,有啲係好多放題都唔會有,例如燒溫泉蛋!而除左燒蠔,仲有燒扇貝添。炸物放面,小弟最鐘意佢熱辣辣上,咬落口會出煙,每一樣天婦羅都唔油而炸蝦係小弟至愛另外最特別係佢有個蟹皇海膽粥,要自
朋友12月尾生日
但小弟與兩位好友到時唔齊人

千賀水產位置離車站較遠 但其實15分鐘就行到
到達時已經好多人等緊位,好彩book 左
環境幾大,每張台上都有抽氣裝置,仲好過韓燒食店

放題時間開始!朋友即刻點好多刺身,種類款式多 ,仲有玉子添

曼魚壽司質素高,一口一淡,唔怕太大舊食唔落

說話有禮,服務掂

而炸蝦係小弟至愛

另外最特別係佢有個蟹皇海膽粥,要自己放係磯燒爐煮,材料分開上,証明唔會有假:湯底鮮甜唔過咸,蟹皇好味,海膽更係真才實料

總體黎講,放題款式多,有啲幾特別,而且材料新鮮係最重要,希望我生日嘅時候朋友識做啦 哈哈
慶祝紀念
生日