2021-07-10
🌃今晚剛巧約了客戶在和富中心簽文件,簽完已到晚飯時間便決定在附近隨便吃一餐. 在商場逛了一圈, 經過這間冰室99時驚喜發現英國某名廚的威靈頓牛柳👨🏻🍳,又有我的all time favorite卡邦尼意粉,就即刻決定入嚟試下😋.先嚟嘅係丹麥酥同餐湯, 熱辣辣嘅brioche有香濃牛油味🧈同埋鬆軟嘅口感, 配上番茄餐湯係一流嘅前菜🍅. .🍝卡邦尼意粉$78 嘅忌廉蛋汁夠香滑, 煙肉片有先煎香,意粉係perfect嘅 al dente, 想不到一間冰室居然可以煮出意大利餐廳的味道 🇮🇹..🐮威靈頓牛柳$188外層酥皮鬆脆,裏面的牛柳是高質的Rib eye, 肉質軟淋完全沒有筋,配上鵝肝醬調出牛肉的香味,我和同事你爭我奪食到舐舐脷 👍威靈頓牛柳是即叫即焗,所以等候時間會較久,趕時間嘅朋友要留意一下. .🥤餐飲係懷舊既雪糕紅豆冰+$20同茶走☕,想不到中西合璧的冰室可以做得咁好,下次再北角附近一定會再回來幫襯..⭐️性價比:4/5星💰人均:$80港元美食
⭐️性價比:4/5星
💰人均:$80港元