2019-06-02 124 瀏覽
又到月尾姊妹相聚的時間又到了😊真係好開心💕💕💕Angel 又要出動周圍食😋😋😋Angel 今次約姐妹去深水埗,六本木之後就會去附近的糖水舖食芋圓。現在回想也覺得開心🥳一進店舖,嘩🥰好似已經感覺好似去咗日本,有好多日式擺設,雖然地方唔算好大,但係坐得舒服😌我們好快的點了餐,我們點了三文魚刺身、帆立貝、鰻魚飯、鵝肝手卷、唐揚雞軟骨粒、串燒方面點左雞腎、冬菇、安格斯牛肉串。刺身💗💗💗💗也算新鮮,十分美觀,因為他有乾冰效果可以做到飄飄煙的感覺。鰻魚飯💗💗💗分量唔算太多,適合女仔食。唐魚雞軟骨粒💗💗💗💗剛剛炸起,十分香脆可口。分量十足,幾個朋友食都可以。鵝肝手卷💗💗💗鵝肝入口即溶,紫菜新鮮,手卷的飯是暖䁔的。六本木秘製牛骨肉💗💗💗💗💗必食推介👍🏻牛肉好香而且肉質柔軟😘油脂不會太多😋好好食👍🏻👍🏻👍🏻上菜有驚喜,店員將牛肉點火,有藍色的火炎在燒牛肉,令到牛肉更加香,更加吸引。如果帶朋友第一次食必點這個。安格斯牛肉串💗💗💗💗💗有驚喜🥰必點的必食推介一定一定一定要㸃真的好好🥰個店主好好人,好熱情同我們談話,還請我們喝酒,知道我們是女士特意開一支酒是綠茶口味給我們。總結這間餐廳沒有令我同姊妹失望,而且絕
又到月尾
姊妹相聚的時間又到了😊
真係好開心💕💕💕
Angel 又要出動周圍食😋😋😋
Angel 今次約姐妹去深水埗,六本木
之後就會去附近的糖水舖食芋圓。現在回想也覺得開心🥳

刺身💗💗💗💗
也算新鮮,十分美觀,因為他有乾冰效果可以做到飄飄煙的感覺。

鰻魚飯💗💗💗
分量唔算太多,適合女仔食。

唐魚雞軟骨粒💗💗💗💗
剛剛炸起,十分香脆可口。
分量十足,幾個朋友食都可以。

鵝肝手卷💗💗💗
鵝肝入口即溶,紫菜新鮮,手卷的飯是暖䁔的。

六本木秘製牛骨肉💗💗💗💗💗
必食推介👍🏻
牛肉好香而且肉質柔軟😘
油脂不會太多😋
好好食👍🏻👍🏻👍🏻
如果帶朋友第一次食必點這個。

安格斯牛肉串💗💗💗💗💗
有驚喜🥰
必點的
必食推介
一定一定一定要㸃
真的好好🥰

總結這間餐廳沒有令我同姊妹失望,而且絕對可以再來。我已經好掛住D牛肉啦!

備注💗5粒最高 ,最心動💓
2019-06-01 70 瀏覽
老闆在荔枝角居住,想在深水埗用心經營一間日本居酒屋。餐廳以木為主調風格,從外面看起來無疑是一間十足的日本居酒屋,外面掛滿燈籠。打開門一看,入面掛著充滿日式風格旗子,以木枱木椅為主。有心思餐盤擺設計鮟鱇魚肝$68:一客有三片,擺盤相當精緻,一咬下去魚肝味香濃,配搭微酸醬汁,啖啖滿足﹗冰頭漬$48:原來是三文魚的鼻軟骨,真是第一次吃,醬汁酸酸甜甜,口感似海蜇爽脆般爽脆開胃﹗磯煮和風鮑魚:火灸下鮑魚下吸睛,口感香軟嫰滑,彈牙入味牛舌$46: 表面帶焦香,調味剛好,肉質偏軟容易入口,又爽有咬口,但一點都不韌﹗天婦羅海老餃:海老即是蝦,蝦肉十分彈牙,還保留到水份不會乾,感受到蝦肉多麼新鮮彈牙﹗飯團$58:微焦,燒得香脆,飽肚之選。雞翼香口送酒北海道炸赤蝦BB$68: 🦐炸得香脆,又唔會太油,配清酒一流﹗炸雪糕:豆腐味炸雪糕切成4片,入口即融~清酒:有多款透明玻璃酒杯可以選擇,選了美美粉紅色玻璃酒杯,選了一枝入口較清酒,把酒談心。原來餐廳每月清酒之夜,邀請日本清酒師傅到餐廳講解,讓客人深刻感受品嚐清酒。店舖更想客人慢慢品嚐美食,不想只為賺錢翻枱只催促客人只顧賺錢的商人。午市價格不太昂貴,附合深水埗
老闆在荔枝角居住,想在深水埗用心經營一間日本居酒屋。
打開門一看,入面掛著充滿日式風格旗子,以木枱木椅為主。
有心思餐盤擺設計

冰頭漬
磯煮和風鮑魚

磯煮和風鮑魚:火灸下鮑魚下吸睛,口感香軟嫰滑,彈牙入味

天婦羅海老餃

飯團$58:微焦,燒得香脆,飽肚之選。

雞翼香口送酒

炸雪糕:豆腐味炸雪糕切成4片,入口即融~

午市價格不太昂貴,附合深水埗行情,夠貼地,適合老中青朋友來臨。
一看發現店舖有一部噴煙流水冷麵機,正是動畫中經常出現冷麵機。原來這是老闆吸引小孩安靜坐下來進食把戲,意念來自家中三胞胎男孩,不想現代人只用電子奶嘴吸引他們眼光。老闆好客熱情,言談之間,感覺到他對食物、餐廳質素抱持一定堅持,讓客人吃下去都是最好的,確實是一間輕鬆愉快,可吃喝玩樂的居酒屋。
2019-05-27
10 分鐘 (堂食)
冰頭漬
天婦羅海老餃
2019-06-01 77 瀏覽
六本木日本料理📍深水埗青山道66號建文大廈地下5-6號舖又到在收工時間啦!💕💕💕真係開心💕Kay Gor今次約朋友到深水埗食晚餐,順便食糖水,這間餐廳在深水埗青山道66號建文大廈地下5-6號舗。🏃🏻‍♀🏃🏻‍♀🏃🏻‍♀店內都好有特色好似去咗日本咁。✨✨✨✨我地好肚餓,好快就點左野食日式炒烏冬一份、香芒軟殼蟹卷、清酒煮蜆、同埋磯煮和風鮑魚。日式炒烏冬⭐⭐⭐足夠二人份量,炒得夠香。香芒軟殼蟹卷⭐⭐⭐⭐值得推介,芒果超級甜,軟殼蟹又香脆。不錯👍🏻👍🏻👍🏻清酒煮蜆⭐⭐⭐⭐⭐⭐蜆肉夠多又夠肥,沒有沙。磯煮和風鮑魚,真係估佢唔到有驚喜,一攞出嚟就有藍色嘅火焰,真係幾靚。鮑魚好細心切成片狀俾我哋容易食,鮑魚入口唔會硬身,好味,如果下次同女仔食飯一定會點這個。
六本木日本料理
📍深水埗青山道66號建文大廈地下5-6號舖

又到在收工時間啦!💕💕💕真係開心💕
店內都好有特色好似去咗日本咁。✨✨✨✨

日式炒烏冬⭐⭐⭐
足夠二人份量,炒得夠香。

香芒軟殼蟹卷⭐⭐⭐⭐
值得推介,芒果超級甜,軟殼蟹又香脆。不錯👍🏻👍🏻👍🏻

清酒煮蜆⭐⭐⭐⭐⭐⭐
蜆肉夠多又夠肥,沒有沙。

• 香芒軟殼蟹卷
  • 清酒煮蜆
2019-05-31 37 瀏覽
想不到在深水埔也有一間不錯的日本料理~ 店內佈置得很有日本味道,感覺置身於日本當中!味淋雞泡魚乾,每次看見都會點。 這裏的魚乾比較軟身,雖然我喜歡更有咬口的,但很入味,所以也不錯吃~饅魚玉子燒上面印有餐廳的名字,頗有特色。雖然上菜是用鐵板上,但蛋卷並不會太老,中間包著的饅魚亦頗肥美,很不錯。燒牛舌和燒安格斯牛柳粒亦做得不錯,牛舌爽彈,牛柳粒軟腍,燒得剛剛好。炸雞軟骨大份又抵食,粒粒都熱辣辣又不會過多油。荔枝豚肉串是本日驚喜!荔枝又鮮甜又多汁,配上肥美的豬腩片,味道一流。磯燒飽魚亦屬高質素之選。吃得出很新鮮,口感有彈性,而且很入味!整體都不錯,屬深水埔區居酒屋的好選擇~
想不到在深水埔也有一間不錯的日本料理~

店內佈置得很有日本味道,感覺置身於日本當中!

饅魚玉子燒

上面印有餐廳的名字,頗有特色。

炸雞軟骨大份又抵食,粒粒都熱辣辣又不會過多油。

荔枝豚肉串是本日驚喜!
荔枝又鮮甜又多汁,配上肥美的豬腩片,味道一流。

磯燒飽魚亦屬高質素之選。
吃得出很新鮮,口感有彈性,而且很入味!

整體都不錯,屬深水埔區居酒屋的好選擇~
2019-05-31 34 瀏覽
成為OP會員這麼久,自知文筆太差,所以不喜歡寫食評,但今次真係要介紹這間位於深水埗高質之司居酒屋-六本木。因為除了食物好味之外,最重要是個老細同店員真係好nice,同好有人情味。一坐低,已經有店員介紹有甚麼好吃,再之後老細,知道我們喜歡像清酒,即時同我們上了一堂課,受益不少老細更即時開酒請我們飲好喜歡那種好朋友聚會那種感覺好舒服好warm食物方面我最欣嘗其活帆立貝,真係未係香港食過咁甜三文魚子,咬落時真係幾脆口冰頭漬-之前在大坑廚師請我們食過,估唔到呢度竟然有得食六本木秘製牛骨肉,除了頭尾燒耐小小,有咬口外,中間真係軟滑適中,牛味好香。那款,燒吞拿魚魚鮫(我估),真係好脆口,可以一試。據聞呢間鋪頭有搞清酒之夜,到時一定去試
老細更即時開酒請我們飲
好喜歡那種好朋友聚會那種感覺
好舒服好warm
食物方面我最欣嘗其活帆立貝,真係未係香港食過咁甜
三文魚子,咬落時真係幾脆口
冰頭漬-之前在大坑廚師請我們食過,估唔到呢度竟然有得食

那款,燒吞拿魚魚鮫(我估),真係好脆口,可以一試。

據聞呢間鋪頭有搞清酒之夜,到時一定去試

2019-05-30
  • 冰頭漬
  • 吞拿魚下顎
  • 酒煮九洲大蜆
2019-05-31 326 瀏覽
老闆升職請食飯,由於唔想次次都食中菜,所以今次揀左附近一間新開既日式餐廳。餐廳模仿日式既佈置,以木系為主,入到去好似置身於日本,睇得出店家花左唔少心思。由於價錢係深水埗區黎講唔算平,所以午市時間人流唔多,即使walk-in都仍有唔少座位。午市套餐有好多選擇,最平$98就有交易;定食包漬物、沙律、蒸蛋、麵豉湯、白飯,非常豐富。由於好多野都想試,所以揀左呢款和風便當,刺身、煮物、炸物、燒物都有,可以一次過試哂各款菜式。落完order之後,職員會送上和風沙律,菜新鮮、醋夠香,但汁落太多,好鹹。和風便當$168由於食材較多,所以等得比較耐,如果趕時間食晏既朋友盡量唔好點呢個。蒸蛋用料豐富,內有香菇、蟹柳、粉絲、鳴門卷,而且蒸得非常滑溜。煮物係燉牛舌,牛舌煮到好淋,而且都幾有牛味,調味亦適中。燒物係鹽燒手羽,雞皮燒到香脆,而且唔會好鹹又有雞味。😯炸物亦相當唔錯,茄子、南瓜炸粉都好薄,後者仲好甜添,蝦既炸粉厚d,但好彩都有蝦味。刺身就比較遜色,唔夠肥美,亦唔夠鮮甜。😕點左鰻魚飯既同事話鰻魚唔錯,無乜骨;而點左刺身定食既同事就表示好味,值得一試。整體用餐感覺唔錯,環境舒服,樓底好高,相信多人都應該唔

和風便當$168
和風便當

煮物係燉牛舌,牛舌煮到好淋,而且都幾有牛味,調味亦適中。

燒物係鹽燒手羽,雞皮燒到香脆,而且唔會好鹹又有雞味。😯

刺身就比較遜色,唔夠肥美,亦唔夠鮮甜。😕

整體用餐感覺唔錯,環境舒服,樓底好高,相信多人都應該唔會好嘈;職員會主動斟茶,不過就無乜笑容。
2019-05-29
午餐
和風便當
2019-05-30 57 瀏覽
話說去了深水埗搵朋友食飯去了一間食日本料理嘅餐廳餐廳裝修好有日本居酒屋嘅感覺▪︎北海道炸赤蝦BB▪︎赤蝦炸得剛好,鬆脆得黎唔油,亦唔會脆到“杉”口,用黎送酒岩晒▪︎香芒軟殼蟹卷▪︎份量都算幾大件,面頭嘅芒果香甜,而裡面嘅軟殼蟹炸得好香脆,一軟一脆口感好好▪︎磯煮和風鮑魚▪︎一上枱,店員就會點著底下嘅鹽,造成火燒嘅效果,岩晒打卡用,鮑魚煮得好入味鮮甜,口感帶少少彈牙▪︎銀鱈魚西京燒▪︎銀鱈魚燒得剛好,肉質嫩滑,味道比平時食開嘅再偏甜一點另外還點了鱈魚干同其他串燒,整體不錯,只是串燒略嫌淡味
話說去了深水埗搵朋友食飯
去了一間食日本料理嘅餐廳
餐廳裝修好有日本居酒屋嘅感覺
▪︎北海道炸赤蝦BB▪︎
▪︎香芒軟殼蟹卷▪︎
▪︎磯煮和風鮑魚▪︎
▪︎銀鱈魚西京燒▪︎
銀鱈魚燒得剛好,肉質嫩滑,味道比平時食開嘅再偏甜一點
另外還點了鱈魚干同其他串燒,整體不錯,只是串燒略嫌淡味
2019-05-29 46 瀏覽
放工成日經過見到呢間居酒屋已經好想試下,門面超有日式風格!難得搵到好姊妹黎同我食餐豪既,緊係拉埋佢黎同我食呢間啦!店內店外都充滿日系風,播住日文歌曲,真係似飛左去日本咁既感覺!先黎個「和牛石頭飯」$198上到黎既時候碗邊仲係到咋咋聲,好熱呀整碗份量剛剛好和牛足料,牛肉肉質鮮嫩有咬口撈埋醬汁及蔬菜食真是絕配!「鰻魚飯」$148鰻魚大大條無腥聲,超美味到極!鰻魚汁撈飯人間美食!「荔枝豚肉串」呢個好得意,豚肉包住荔枝口感好特別,荔枝既甜味帶動豚肉既鮮味!好食!老闆好好人,見我地差唔多食完仲俾我地品嚐一下日本清酒添!有9款杯可選,每款杯都好靚呀!平時唔飲既我都飲杯,呢隻清酒特別易入口,一點都唔辣喉,清清地幾岩女仔飲!

先黎個「和牛石頭飯」$198
上到黎既時候碗邊仲係到咋咋聲,好熱呀

整碗份量剛剛好和牛足料,牛肉肉質鮮嫩有咬口
撈埋醬汁及蔬菜食真是絕配!

「鰻魚飯」$148
鰻魚大大條無腥聲,超美味到極!
鰻魚汁撈飯人間美食!

「荔枝豚肉串」

老闆好好人,見我地差唔多食完仲俾我地品嚐一下日本清酒添!
有9款杯可選,每款杯都好靚呀!

千其唔好坐吧台,師傅可以唔覺意將啲起緊肉既魚,唔覺意咁飛埋黎你道,一個牛肉唔知咩他他,要等15分鐘以上,溜單咪溜單囉,我唔信一個冷盤,要做15分鐘以上,老闆人唔錯掛,如果你有酒係枱,佢會主動行埋黎同你飲你啲酒,傾下計咁囉,nice 唔nice 見人見致啦,老闆有問啲野食點,我地好客氣咁話可以囉,當我話啲野出得慢,就凹水閃走,扮地都幾nice丫,仲想請我飲酒,sorry 囉,我唔飲酒架,多謝夾盛惠,我可以話無下次囉😤👎🏻
2019-05-25
2019-05-23 308 瀏覽
在深水埗行完高登買完滑鼠,想找間cp值高點的日本餐廳吃吃,上op找到了這間六本木,好像性價比不錯。店內氣氛滿好,一直播著港人熟悉的舊日劇歌曲,非常有居酒屋氣氛。坐下只點了兩個鰻魚:鰻魚飯跟鰻魚玉子燒。侍應態度勤快有禮,乎合日本餐廳的服務要求,不錯。鰻魚飯,份量不少,對得住$148的價錢有2大塊鰻魚,剛好是一整條。味道是甜中帶柔的照燒汁味,不會太搶太咸或太甜,骨刺雖沒被挑走,但非常幼細,吃下完全無感,比那些所謂過江龍名店不知好上多少!鰻魚玉子燒,$78有一塊厚厚的蛋加一大塊夾心鰻魚算是很抵吃,蛋的底部鐵板非常熱,如果直接放上面應該一早焦掉了吧?他們卻細心用刀墊著,令蛋保持細嫩,照燒汁恰到好處,不會太多,還嘗到有蛋香,鰻魚跟飯是同款,還不錯。另外還有一份店家推介串燒:荔枝豚肉串,比番茄好的是更荔枝能解膩,而且還很清甜!反而番茄仔非常吸油,吃完還是滿口油!牛舌是彈牙而且煙韌,中厚切,7成熟所以還保有爽口的質感,是中上的水準。性價比,服務,氣氛都中上,人流還不算多,希望他們會繼續保持質素,客人會漸漸多的!

2019-05-22 43 瀏覽
今日去左深水埗同長沙灣交界既呢間日本菜食晚餐,餐廳既內外都係以木黎做裝修,襯返個名之餘又充滿日本居酒屋既氣氛。我地點左好幾樣野食推介既有:芝士玉子燒玉子夠哂大件之餘,比較特別既係呢度既玉子燒係用鐵板上,半溶既芝士加上半熟既玉子,食既時候又可以keep住熱辣辣咁食,超正磯煮和風鮑魚店員喺我地面前將鮑魚殼底下既鹽點著,形成火燒既效果,岩哂打卡,飽魚口感夠爽,味道甜甜地,醃煮得唔錯。另外其他食物質素都唔錯,值得下次再黎
我地點左好幾樣野食
推介既有:
芝士玉子燒

磯煮和風鮑魚

另外其他食物質素都唔錯,值得下次再黎

• 芝士玉子燒
2019-05-21 50 瀏覽
平日出入長沙灣都經過呢間日本餐廳,一直都好想去試下,今日早咗收工,就約咗朋友去食晚餐。店外嘅裝修別具一格,同日本嘅酒屋好似。店裏環境舒適,同埋座位都好寬敞,牆上放滿了不少日本酒。餐廳嘅食材都係每日新鮮到貨,所以食品嘅質素梗係有保障啦。佢哋提供刺身,壽司,卷物,燒物,煮物,應有盡有,你想食乜嘢都有啊!唔係話好肚餓呀,我地今次就簡單啲叫咗北海道刺身盛(八點)同埋煙熏三文魚扒,睇吓好唔好食啦!北海道刺身盛(八點)$398兩人份量,有八款刺身,分別係油甘魚,八爪魚,加拿大海膽,帆立貝,吞拿魚,赤貝,螺片,熟魚。個刺身盤擺得好靚而且刺身好新鮮,尤其係加拿大海膽入口即溶!油甘魚特別厚切,入口會食到甘香的油份,吞拿魚脂肪分布平均,放進口內散發濃郁魚油芳香,口感細膩到喉嚨,十分滿意!煙熏三文魚扒$125同其他一般嘅煙熏不一樣,佢特別用咗一個玻璃罩罩住塊扒,焗住啲水蒸氣,等你一打開個下聞到好大浸煙熏味,好有心思。三文魚扒非常好食,唔會乾之餘魚肉間仲有好多汁,非常之香! 加咗少少黑椒做點綴,味道剛剛好!佢哋嘅食物唔單止好食而且擺盤都十分之靚,大家都可以黎打下卡,再享受美食。注意小店有加一服務費喔。不過店員
平日出入長沙灣都經過呢間日本餐廳,一直都好想去試下,今日早咗收工,就約咗朋友去食晚餐。店外嘅裝修別具一格,同日本嘅酒屋好似。店裏環境舒適,同埋座位都好寬敞,牆上放滿了不少日本酒。餐廳嘅食材都係每日新鮮到貨,所以食品嘅質素梗係有保障啦。佢哋提供刺身壽司,卷物,燒物,煮物,應有盡有,你想食乜嘢都有啊!

北海道刺身盛(八點)$398

煙熏三文魚扒$125
煙熏三文魚扒

注意小店有加一服務費喔。不過店員十分有禮,唔單止會主動添茶,又會關心菜式啱唔啱我地胃口,感覺上好細心,係抵嘅。兩人埋單共575元,每人三百都唔洗!我覺得我之後都會再一次黎食!
煙熏三文魚扒
互動交談漁屋派系裝潢係居酒屋首要的感覺自己也被東瀛肥美風味氣息從而吸引,師傅即劏製造拼搭不同味道個性在輕鬆柔光環境下道道可觀美味 ! ( 三文魚 $45 + 油甘魚 $78 )( 磯煮和風鮑魚 $68 )( 荔枝豚肉串 $30/串 + 牛舌 $46/串)( 北海道炸赤蝦BB $68 )( 鰻魚飯 $148 )主理刺身/壽司/汁煮物/炸物/串燒等為要素以居酒屋條件不可不試肥美刺身濃味既魚脂上桌,色澤晶亮厚度細嫩十足二話不說停不下來卻把罷不能啊 !久嚐下爽口醬燒燒物,味道重回原味打造炭火-鹽-醬油出滋味,雖然大巧不工能夠深刻人心的味道始終最平凡

互動交談漁屋派系裝潢係居酒屋首要的感覺
在輕鬆柔光環境下道道可觀美味 !

( 三文魚 $45 + 油甘魚 $78 )
( 磯煮和風鮑魚 $68 )
( 荔枝豚肉串 $30/串 + 牛舌 $46/串)

( 北海道炸赤蝦BB $68 )
( 鰻魚飯 $148 )
[六本木]主理刺身/壽司/汁煮物/炸物/串燒等為要素以居酒屋條件不可不試肥美刺身
2019-05-21
  • 北海道炸赤蝦BB
  • 油甘魚
  • 牛舌
  • 磯煮和風鮑魚
2019-05-21 30 瀏覽
經過深水埗,見到一間好特別嘅日本餐廳,見到裝修咁靚好吸引到我行入去坐低食嘢!入面嘅裝修好有特色,估唔到深水埗會出現一間咁靚既居酒屋,真係隱世!😂前菜叫左一份胡麻豆腐沙律,唔好睇佢賣相咁樣,食落口係與別不同,呢個沙律係勁開胃就叫咗炸餃子同埋明太子雞翼,全部都係熱辣辣,真係即叫即整去居酒屋一定要去叫串燒,因為揸咗車飲唔到酒,如果唔係配合埋sake 簡直係完美 !叫左牛舌雞腎同埋荔枝豚肉串!雞腎好爽口,牛舌好彈牙,豚肉又軟又入味!呢個牛肉他他燒煙燻薯蓉底真係要特別推介,牛肉厚薄全部都切到剛剛好,唔會太軟又唔會太硬!重牛味又嫩,點埋個醬汁一齊食就絕配呢隻磯煮和風鮑魚服務員會即時係你面前燒,咬口唔會太硬,燒到剛剛好😍服務員招呼得很體貼,雖然有好多客人係到,但都會經常幫我地加茶,服務真係好周到

就叫咗炸餃子同埋明太子雞翼,全部都係熱辣辣,真係即叫即整

• 荔枝豚肉串
  • 牛肉他他燒
2019-05-20 36 瀏覽
六本木 今日難得同朋友去深水埗行電腦商場,行咗一陣見肚餓就諗住搵嘢食,行到一半見到間都幾靚嘅日本餐廳,就入左去。餐廳入邊同出邊係兩個世界,入邊安靜得來環境都幾靚,有啲似日本居酒屋嘅裝修,坐落都幾舒服。入到去就有侍應俾兩杯熱茶我哋,服務都幾貼心。諗住兩個人食唔到幾多野,就淨係叫咗刺身壽司同小菜,希望下次多啲人嚟可以試更加多款式。值得一提嘅係佢哋嘅牡丹蝦刺身,同埋左口魚裙邊壽司,兩款海鮮都非常新鮮。另外仲有烤牛舌,香得來又唔算好油,如果下次仲有機會嚟嘅話會再叫。
六本木