2022-07-30 229 瀏覽
今次食左新野,燒魚真係好好食,老闆介紹既酒又好好飲,我由唔飲燒酒既人變到好鐘意飲。重有炸雪糕,又係好好食。今次影得唔多相,等你地親自去食下就知幾好食。老闆真係好靚仔唱歌好好聽架!!!
  • 炸雪糕
  • 荔枝豚肉串
  • 板燒牛舌
  • 六本木秘製牛肉
2022-07-30 140 瀏覽
每次黎六本木都好開心😃食物除咗好食之外, 老闆同員工都非常有趣同好人,都市人工作繁忙緊張, 六本木就比到一個輕鬆嘅環境,令我覺得好似去左日本居酒屋咁!老闆又靚仔 唱歌又好聽!簡直係一流!老闆,員工同客人有傾有講,完全令你感受到那份熱情款待!😛無論刺身,熟食抑或清酒,都非常推介。老闆仲會和客人一齊飲清酒,仲會大展歌喉!香港人好中意去日本,而六本木環境就比到去日本居酒屋感覺!十分十分推薦大家黎食!🤣🤣🤣
老闆又靚仔 唱歌又好聽!簡直係一流!
老闆,員工同客人有傾有講,完全令你感受到那份熱情款待!😛
香港人好中意去日本,而六本木環境就比到去日本居酒屋感覺!
十分十分推薦大家黎食!🤣🤣🤣
2022-07-27 118 瀏覽
我平常會叫壽司定食、鰻魚飯、魚生飯。以前去食物都okay疫情之後我覺得差左早幾日叫左個壽司食 其中一件壽司🍣係有條毛巾嘅線頭🥲🤮差啲吞左同事嘅魚生飯 一款好豐富 一款好少魚生😂材料唔夠平均鰻魚飯就保持到水準👍🏻服務方面:有個女店的就比較豪邁 我唔太受 講野有啲串 另外真係唔多明係ssp lunch會有餐廳🍴收加一服務費? 但係唔收卡只收現金?以前不嬲都有得收卡,openrice info.都寫明可以比卡嘅;男店員就會話er…卡機會左 (只有lunch時壞),衣加女店員直接話收現金呀! 記得有加一喎😅我feel唔到值得有加一服務費Ssp黎講普遍lunch都冇收加一 有收嘅都一定唔只現金
我平常會叫壽司定食、鰻魚飯、魚生飯。
以前去食物都okay
疫情之後我覺得差左

同事嘅魚生飯 一款好豐富 一款好少魚生😂材料唔夠平均

鰻魚飯就保持到水準👍🏻

服務方面:有個女店的就比較豪邁 我唔太受 講野有啲串

我feel唔到值得有加一服務費
Ssp黎講普遍lunch都冇收加一 有收嘅都一定唔只現金

2022-07-15 337 瀏覽
餐廳環境似日本居酒屋。刺身選擇多,燒物水準高,重有好多天婦羅。老闆清酒知識好,又識帶動氣氛,又靚仔,去過一個開心晚上係一流選擇。剛好今晚隔離檯有人生日,可預先同師傅訂製壽司蛋糕,儀式感十足
炸雪糕
2022-07-14
炸雪糕
酒友介紹既居酒屋.都係其中一間會去既居酒屋~🤗SAKE可以FREE CORKAGE.每次去都可以飲飽食盡.真係人生一大樂事😍餐廳木系為主.牆上面有好多SAKE酒標.地方都幾大.好熱鬧~老闆好熱情.都會同每枱客人傾下計~過左9點之後佢仲會唱歌🎤🎵氣氛幾好!!食物方面.佢有日本直送既刺身.為是日精選.都好新鮮~😋不過佢既熟食更好食.送酒一流丫👍🏻🍶個人好中意佢既燒物同玉子燒.真係整得好出色😋每次黎都一定會叫~!💥明太子玉子燒 .芝士玉子燒💥燒年榚.燒飯團.牛舌.豚肉露筍卷💥六本木秘制牛肉💥炸雪糕
酒友介紹既居酒屋.都係其中一間會去既居酒屋~🤗

食物方面.佢有日本直送既刺身.為是日精選.都好新鮮~😋
不過佢既熟食更好食.送酒一流丫👍🏻🍶
個人好中意佢既燒物同玉子燒.真係整得好出色😋
每次黎都一定會叫~!

💥明太子玉子燒 .芝士玉子燒
💥燒年榚.燒飯團.牛舌.豚肉露筍卷
💥六本木秘制牛肉
💥炸雪糕
2022-06-17
  • 玉子燒
  • 燒飯團
2022-06-03 685 瀏覽
去唔到日本,去食日本居酒屋當去咗旅行!六本木呢間充滿日式味道裝修嘅居酒屋🏮環境舒適,食物美味,推介串燒及魚生,魚生有飛機貨✈️從日本🇯🇵直達香港🇭🇰!老闆熱情❤️‍🔥也是清酒🍶專家,放工和好友去輕鬆享受的一個明智嘅選擇🥰
2022-06-02
其實好矛盾,因為驚介紹完以後好難book位。今晚第一次去,老闆好熱情又好靚仔。唱歌好聽,成晚氣氛好好。牛舌同忘記左咩蟹,尼2味真係好食,其他食物既整體食物質素都不錯。全場氣氛好好,老闆會唱歌同請你飲酒。大家係互不相識既情況下,都會因為老闆帶動之下有話題。
其實好矛盾,因為驚介紹完以後好難book位。
2022-05-27
  • 芝士玉子燒
  • 牛肉他他燒
  • 雞皮餃子
  • 牛舌
2022-05-21 507 瀏覽
嘢食我唔知好唔好食,但服務不知所謂。7:30打去問8:00四位有無,同我講好大機會有,話會打返俾我。既然講得好大機會,我就照揸車嚟。嚟到見到有張四人枱吉左,諗住有,佢話有人訂咗枱好快就到,但另一張枱好快會埋單,叫我等一陣。等到8:30,張四人枱都未有人坐,嗰張佢話就快埋單嘅枱,仲啱啱上一杯啤酒。全程知道我哋喺門口等緊,都唔出嚟講聲,火都嚟埋。生意唔係咁做㗎吓嘛。
嘢食我唔知好唔好食,
但服務不知所謂。
7:30打去問8:00四位有無,
同我講好大機會有,話會打返俾我。
既然講得好大機會,我就照揸車嚟。
嚟到見到有張四人枱吉左,諗住有,
佢話有人訂咗枱好快就到,但另一張枱好快會埋單,叫我等一陣。
等到8:30,張四人枱都未有人坐,
嗰張佢話就快埋單嘅枱,仲啱啱上一杯啤酒。
全程知道我哋喺門口等緊,
都唔出嚟講聲,火都嚟埋。
生意唔係咁做㗎吓嘛。

2022-01-28 1614 瀏覽
朋友帶去日本🇯🇵菜,唔知有咩食既我,睇住午餐🥣就叫啦…….以為普通日本🇯🇵菜,原來食材新鮮空運,完全係無添加😋😋😋第一道菜食生蠔🦪清甜好味有口感,完全體會到juicy的口感😋😋😋再食刺食,當中有一款係自家煙薰(唔記得個名)厚切一流😘🥰😍海膽入口即溶👍🏻👍🏻最重要係飯,軟硬度剛好,用筷子可以夾起,但入口又軟熟不硬,簡直係食過最好味的壽司飯🍣當中有不同款壽司,配襯用心,味味不同🤩🥳🤩🤩🤩最後湯烏冬,非常彈牙,有口感咀口,一入口難忘🤫🤫
生蠔
2022-01-27
2022-01-20 1072 瀏覽
深水埗誠意日本料理,近期海港城omakase介紹過既白子天婦羅呢度竟然有得食,每日都有日本飛機貨推介,三五知己聚會可以試吓。要食白子天婦羅要睇吓當日有冇貨返。但佢menu竟然有玉子天婦羅同海膽天婦羅,真係估佢唔到。仲有佢有個招牌燒牛肉,會加埋鹽再點火燒住上菜打卡一流。另外去過北海道八點刺身一啲都唔孤寒,每次黎都會比唔同嘅飛機貨你,今次就有生蠔同埋蜜柑鯛,蜜柑鯛係用蜜柑餵飼食落會有淡淡的蜜柑香甜。仲有去其他嘢食都唔錯,好似玉子燒,鰻魚,燒生蠔。同店員傾偈,發現佢哋原來都係日本師傅主理,仲要裝修滿滿是日本居酒屋的格調,黎呢度扮下返鄉下都唔錯。
2021-12-23
2021-12-21 907 瀏覽
之前黎試過食lunch好食,決定夜晚再試下,裝修好似去左日本居酒屋🇯🇵店員都好親切,推介當日既飛機貨✈️有咩靚刺身、靚魚食螢光魷魚漬 ⭐️⭐️⭐️⭐️先黎個小食螢光魷魚漬,有5隻,咸咸地好味北海道八點刺身盛 (16件)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全場最推介之選,有8款16件,款款都好新鮮,2隻生蠔、2隻牡丹蝦、2粒帶子、2塊吞拿魚、2塊油甘魚、2塊蜜柑鯛、2塊魷魚、2塊鯛魚,最正係生蠔同牡丹蝦🦐,好甜~芝士玉子燒 ⭐️⭐️⭐️⭐️好香滑既玉子燒,包住流心芝士,甜甜鰻魚汁,用熱辣辣嘅鐵板上,值得一試鯛魚濃湯石頭鍋稻庭烏冬 ⭐️⭐️⭐️鯛魚濃湯用一日去熬煮而成,有少量魚肉、菇🍄配料,用石鍋上,熱辣辣既湯,但稻庭烏冬份量比較小,覺得有點普通牛肉他他燒 ⭐️⭐️⭐️送上黎陣好靚,但味道同期望有點出入,牛肉無咩牛味,要靠酸汁先有味,下次試下其喺味

螢光魷魚漬 ⭐️⭐️⭐️⭐️

螢光魷魚漬
北海道八點刺身盛
芝士玉子燒
  • 刺身8點
深水埗至長沙灣一帶真係好多美食, 最後揀咗六本木, 可以坐低慢慢傾下偈, 冇分時段又唔會趕你走掛住傾偈冇乜影相, 但就影低咗最開心嘅時刻...... 就係老闆出嚟嘅時候, 當然同場仲有唔少食客客串啦, 身處當中, 令人樂在其中🥰至於以下食物, 我都覺得唔錯喎芥末魷魚 : 芥末味濃,魷魚入味,偏鹹, 要嚟送酒👌👌雞軟骨: 分量多,三四個人食啱啱好香芒殼蟹卷: 一條切開六嚿, 可以分享一齊食石鍋牛肉飯: 分量多, 而且用嘅唔係平牛肉, 當然味道亦算不錯有試天婦羅同串燒, 天婦羅嘅炸粉好薄但都可以好脆, 串燒都唔錯

至於以下食物, 我都覺得唔錯喎

芥末魷魚 : 芥末味濃,魷魚入味,偏鹹, 要嚟送酒👌👌
雞軟骨: 分量多,三四個人食啱啱好
香芒殼蟹卷: 一條切開六嚿, 可以分享一齊食

2021-12-10 665 瀏覽
自從食過一次後,我每隔一會就想再次光臨 但餐廳沒有所說的熱情招待, 只是食物質素比很多同類型餐廳優勝。刺身拼盤,之前見過好多人叫, 今次心動也點了試試,但沒有想像中鮮甜。蜜柑刺身, 這個基本上是必身的餐牌上玉子燒有三款, 分別是明太子,鰻魚及芝士,但最好味還是原味, 所以跟店員說就可以了。六本木海老雲丹天婦羅,脆醬炸得很好, 帶子也恰到好處, 可惜中間那塊應該是紫蘇葉的物體, 配合起來不太合拍。豚肉串燒六本木秘製牛肉, 店員會在你面前點火, 第一次食時幾有氣氛, 不過重點還是牛肉很美味燒飯團很不錯, 但千萬不要點和牛石頭飯。。。。。。最後餐廳也蠻受歡迎, 先訂枱會比較穩陣。
自從食過一次後,我每隔一會就想再次光臨

蜜柑刺身, 這個基本上是必身的

豚肉串燒

燒飯團很不錯, 但千萬不要點和牛石頭飯。。。。。。
最後餐廳也蠻受歡迎, 先訂枱會比較穩陣。
  • 六本木秘製牛骨肉
其實呢編食評,真係一千萬個不想寫,原因就係你們太好,好到我怕寫完之後,從此就都訂唔到位了,但唔寫又真係好對你地唔住,真係好難做呢深水埗地段,有間不起眼又無咩人知的居酒屋,環境雖然是一般居酒屋的裝修,不豪華,但帶點日本feel。去得居酒屋,當然就係要那種輕鬆放鬆的感覺,辛苦工作一天,放工緊係要鬆一鬆,嚟到六本木,一入門口就是親切的笑容,熱茶冰水即時奉上,去得居酒屋,當然唔少得來一支清酒,一天幾辛苦幾忙碌,一杯酒喝下去,什麼煩惱都忘記佢。食物只是點綴,飲酒才只主菜,加上殷勤的服務,老闆的熱情,只能說句~能夠忘我境界盡情去食去飲去笑,真係只有呢度先做得到。有老闆甜美的歌聲。有員工親切的服務。有客人善意的交流。真係玩到唔捨得走。但可惜係疫情之下...一夠鐘就不能不散場希望日後營業時間可以延長一點,就可以再盡慶一點。

有老闆甜美的歌聲。
有員工親切的服務。
有客人善意的交流。
真係玩到唔捨得走。

但可惜係疫情之下...一夠鐘就不能不散場

希望日後營業時間可以延長一點,就可以再盡慶一點。

2021-11-12 696 瀏覽
去到深水埗比六本木嘅舖頭外貌吸引咗入去,裏面果然都好有日本feel❤️我同朋友點左兩個午餐,一個係鹽燒秋刀魚定食,另一個係壽司定食。兩個餐都有麵豉同蒸蛋。秋刀魚煎得好香口,味道不錯👍🏻壽司定食有剩烏冬同埋七件壽司🍣,壽司的刺身就普通d, 未夠鮮甜,性價比唔算高, 都可以一試。
兩個餐都有麵豉同蒸蛋。秋刀魚煎得好香口,味道不錯👍🏻

壽司定食有剩烏冬同埋七件壽司🍣,壽司刺身就普通d, 未夠鮮甜,性價比唔算高, 都可以一試。
鹽燒秋刀魚定食
壽司定食