2019-03-17 923 瀏覽
很久沒有去到銅鑼灣然後同朋友想想吃日式串燒,於是就在OpenRice平台找找附近有什麼好吃的。發現這間備長很多人推介於是就上前試試。一入座就送上前菜前菜很清新紅蘿蔔很爽甜。沾上附上的醬汁較為好吃。炒雜菜 $58上枱時,熱騰騰,吃下來,很香口,令我吃過不停。在吃串燒時,配一點菜來中和也不錯蟹子燒蠔 $42蠔很大隻然後芝士很濃郁,和蟹子很配,texture 很豐富厚切牛舌 $52不得不讚師傅的燒烤技術,肉質很juicy,入口即溶,美味可口。荔枝豬肉卷 $33很特品,荔枝被豬肉薄切包圍着,荔枝的清甜抵銷豬肉的膩感,兩者互補,不錯👍🏻蒲燒鰻魚 $43醬汁不會很甜,而且燒的時間也是剛剛好,甚至比其他餐廳還要好吃。最後還點了一道很熱門的菜色墨魚汁炒烏冬 $98沒想到這個烏冬的份量這麼大烏冬很彈牙而且配上墨魚汁非常吸引,當中還配上大量的爽口墨魚和洋蔥,口感非常豐富,這個不得不試。在這個假期能在備長,吃一頓豐富的晚餐,簡直是畫上一個完美的句號。
一入座就送上前菜

前菜很清新紅蘿蔔很爽甜。沾上附上的醬汁較為好吃。
炒野菜

炒雜菜 $58

蟹子燒蠔 $42
蠔很大隻
然後芝士很濃郁,和蟹子很配,texture 很豐富

厚切牛舌 $52

荔枝豬肉卷 $33

蒲燒鰻魚 $43

最後還點了一道很熱門的菜色
墨魚汁炒烏冬 $98
沒想到這個烏冬的份量這麼大

炒野菜
2019-03-17 54 瀏覽
今日行行吓想食串燒,行到時代見到有一間樓上鋪,好似好有風味咁款,就上咗去睇,上到去就好似居酒屋咁首先嗌咗三文魚腩刺身,嘩!冇得頂,魚油勁香勁肥美,跟住就瘋狂嗌串燒啦!呢舊牛舌不得了!勁爽口,好香牛味燒白鱔都係我必揀既,但唔係間間都燒得好食,呢間燒到好到位,一啲都唔腥,又脆口黑松露帶子黑松露味冇蓋住帶子香啱啱好跟住係炸軟殼蟹沙律,個醬汁調得好岩岩乙,酸酸甜甜咁好開胃,軟殼蟹又唔會太油膩,恰到好處跟住都係必食既鹽燒雞軟骨同燒雞翼 重頭戲就係海膽海鮮炒飯,海膽好鮮甜仲比足料,撈埋個炒飯加海鮮好滿足,最後最後唔知係特登最遲上定漏單,燒和牛最似上,食完有幸福感覺,黃牛唔會太膩,燒得啱啱好,肉汁保留好滿足,一定會返嚟食
呢舊牛舌不得了!勁爽口,好香牛味
黑松露帶子黑松露味冇蓋住帶子香啱啱好
跟住都係必食既鹽燒雞軟骨同燒雞翼
2019-03-12 50 瀏覽
星期日同女朋友黎左銅鑼灣食呢間好出名既日本串燒。先來會有蔬菜做前菜,留意翻每位會收翻$14咖。然後就開始串燒部分,一黎就有我最愛既牛,揀左安格斯牛柳 ,七成熟既牛柳無血水仲有少少粉紅色,外面焦香,入面仲好juicy,牛肉味好濃!女朋友就揀左豬,要左份舞茸豬肉卷。薄薄嘅豬肉片捲着舞茸菇,舞茸菇獨特嘅香氣形成一種天然而特別嘅調味料,師傅只係加少少鹽燒已經好好夠味。有牛有豬點少得雞呢,要咗日本串燒經常見到嘅免治雞肉棒。免治雞肉入面加咗切碎嘅雞軟骨,卷成一個肥嘟嘟嘅棒,口感爽爽的。配合埋超級嫩滑嘅溫泉蛋,濃濃嘅蛋黃係一個好配合嘅醬。除咗串燒之外呢度都有好多唔同種類嘅食物選擇,我哋要咗呢個聽落都好吸引嘅海膽天婦羅。海膽用紫蘇葉包住再天婦羅炸,外脆內軟,海膽份量一d唔少,配埋淡淡地嘅天婦羅汁兩者平衡得好好,唔會搶咗海膽嘅鮮味。最後亦都要左份清酒煮大蜆 ,蜆既份量都幾多,每隻都開哂口而且都冇沙,夠新鮮。清酒味唔算濃,咁樣更可以食到蜆既清甜味。呢度食物質素真係可以媲美日本當地食到嘅感覺,店員亦都好有熱誠好健談。

有牛有豬點少得雞呢,要咗日本串燒經常見到嘅免治雞肉棒。

2019-03-10 59 瀏覽
又再一次去咗銅鑼灣澳門逸園中心搵好嘢食喇!今次就算選擇左呢間日式串燒店。店內座數目比想像中多。食物選擇亦都係有好多,首先有前菜紅蘿蔔同椰菜,可以一邊食一邊揀,但如果有返啲醬汁會好啲,略嫌有啲寡。揀咗好耐最後決定咗以下呢幾款:厚切牛舌 & 銀鱈魚牛舌經厚切後燒,彈牙而不韌,而且充滿肉汁,師傅用鹽份量亦岩岩好。銀鱈魚魚皮焦香帶點脆口,油份重既銀鱈魚魚肉超嫩,配左個甜甜地既燒汁,好好食呀。煙肉蠔卷 & 黑松露帶子蠔既味道勁濃,即使比煙肉包住,仍然食到蠔既鮮味,而且蠔身飽滿,一食就爆汁。刺身級既帶子燒到半生熟,再加埋黑松露醬,想像得到既美味。鵝肝多士 鵝肝本身已經煎到兩面香脆,亦將多餘油份迫哂出黎。最驚喜既係上面有d汁煮蒜片,個汁甜甜地,蒜片好香好香,冇搶鵝肝既香味反而仲提升到另一層次,第一次食到呢個感覺。野菜稻庭烏冬 稻庭烏冬好滑,配料有金菇,冬菇,菠菜,大蔥,紅蘿蔔,昆布,十分豐富,配合鰹魚湯底,清清地,好岩做串燒餐後的一個完美總結。

揀咗好耐最後決定咗以下呢幾款:

厚切牛舌 & 銀鱈魚

煙肉蠔卷 & 黑松露帶子

刺身級既帶子燒到半生熟,再加埋黑松露醬,想像得到既美味。

鵝肝多士

野菜稻庭烏冬

2019-03-10 1167 瀏覽
今日揀左呢間好似好HIT 既餐廳, 但我地低估左佢既實力, 我冇卜位.1220 上到黎WALKIN,  已淨返BAR台, 後面黎既已冇位畀佢喇..當時都未坐滿既. 應該係卜哂位喇.未黎食前係OPENRICE 睇過都唔算平既, 不過我覺得都唔算係普通野, 又有鵝肝同牛舌呢D, 重可再揀多幾款串燒, SO 都覺得可以一試!先黎前菜, SALAD, 飲品..上完飲品後, 點知轉個頭我FD 就倒瀉左杯野, 因為BAR 台個度個燈管糟頂住個飲管, 推杯野埋去時個飲管彈出黎,一野就倒瀉哂, 個螺肉同成台, 褲都濕哂.店員都有幫手畀布同紙我地, 濕左既螺肉就收左.不過就冇REFILL返畀我地.. 補唔補返都真係唔係MUST黎, 同埋真係自己整到..冇辦法.然後我FD 個鵝肝飯連串燒 $168 上黎喇,.連埋D串燒, 我揀左. 鹽燒雞翼, 多春魚, 牛肋骨,朋友揀左,鹽燒雞翼, 明太子雞翼, 鵪鶉蛋.雞翼係唔會出事既野, 好香口又夠味, 串燒係出色既~落單時我有爭扎過要鵝盰定牛吞好, 最後就一人一款..互相試少少.亦因為咁, 朋友個飯同串燒都黎哂, 隔左都有3個字都未有, 我地已食哂串燒, 我FD又唔
SO 都覺得可以一試!

一野就倒瀉哂, 個螺肉同成台, 褲都濕哂.

店員都有幫手畀布同紙我地, 濕左既螺肉就收左.

然後我FD 個鵝肝飯連串燒 $168 上黎喇,.

連埋D串燒, 我揀左. 鹽燒雞翼, 多春魚, 牛肋骨,
朋友揀左,鹽燒雞翼, 明太子雞翼, 鵪鶉蛋.

雞翼係唔會出事既野, 好香口又夠味, 串燒係出色既~

亦因為咁, 朋友個飯同串燒都黎哂, 隔左都有3個字都未有, 我地已食哂串燒, 我FD又唔敢食哂個飯先, 因為佢要留返D畀我試.
咁就叫個類似經理既哥哥追追啦,
佢問都冇問STAFF/廚房, 只答我做緊..喂..唔該哂..

終於又頂唔住, 問返D 有制服既STAFF,
最後1308 分先有我個牛吞舌飯,
睇返D相,個鵝肝飯係1238 已上黎..我個飯足足遲佢半個鐘, 計埋落單既話, 都真係有40分鐘先黎到,
好明顯係漏左單啦..
牛舌飯連串燒$145

然後呢,,.., 個牛舌真係幾失望~ 上黎唔夠熱, 5塊勁薄既牛舌,
朋友個鵝肝放落黎重厚過佢~
唔推介食呢個...又薄又冇味...加上等咁耐 更加要扣分...

相對地朋友個鵝肝飯唔差, 件數係少不過都叫厚身~
午餐
2019-03-01 623 瀏覽
上週,跟朋友相約到銅鑼灣,來了這間bookmark了好一陣子的日本居酒屋,吃久違了的日式串燒!朋友非常喜歡吃牛舌,所以就先叫了一碟牛舌厚切 ,絕對沒有讓他失望,口感很爽口,調味也剛好,咬下去不會覺得太韌~這碟是我至愛—免治雞肉棒,是這餐廳自家製的!一咬下去,肉汁已經滲入我的口腔,感覺很滿足,再沾上溫泉蛋,吃起來更有層次。之後,我們還點了白鱔,是餐廳店員所推介的,並無腥味,帶點彈牙口感,我認為比燒鰻魚更好吃。旁邊的明太子雞翼,是我推介的,餐廳將明太子釀住雞翼內,兩者味道非常配合,有點辣勁,口感亦十足。如果喜歡喝酒的你們,一定要吃這碟燒雞泡魚干,是最佐酒之選!再來幾樣串燒,最左邊的是豚之大腸,外脆來軟,吃下去亦不覺太油膩。中間的是柚子芥末墨魚鬚,非常彈牙!而右邊就是荔枝豬肉卷,味道配搭頗特別,荔枝的甜味配上豬肉的咸味,有新鮮感亦沒有違和感。最後,想介紹的是辛辣炸雞🍗。喜歡辣的朋友們一定要吃!外層的皮炸得很脆,內層的雞肉吃下去仍然很嫩,以及肉汁十足。整體來說,食物屬高質,店員服務態度也不錯啊。

如果喜歡喝酒的你們,一定要吃這碟燒雞泡魚干,是最佐酒之選!

中間的是柚子芥末墨魚鬚,非常彈牙!

最後,想介紹的是辛辣炸雞🍗。

整體來說,食物屬高質,店員服務態度也不錯啊。
  • 牛舌厚切
  • 燒白鱔
  • 免治雞肉棒
  • 明太子雞翼
2019-02-22 67 瀏覽
銅鑼灣逸園中心向來多美食。有衝動想食哂呢度d野食。見到𨋢口宣傳呢間寫住正宗日本居酒屋,就入黎食下。  美國安格斯牛柳 75蚊 望落好吸引,味道都唔錯。不過如果口感腍少少就更正。 明太子雞翼 32蚊 雞燒得香脆,我鐘意佢微辣既味道,非常惹味。 清酒煮大蜆 78蚊 蜆肉非常鮮甜,口感超讚。好鐘意個湯汁,帶點酒既味道又有蜆肉既鮮味。 炸蝦天婦羅 108蚊 鐘意食蝦既我不容錯過呢道菜。份量俾我想像中多。外脆內軟,又唔覺得膩。 海膽海鮮炒飯 138蚊 飯都幾足料,魷魚粒加強口感。海膽都幾新鮮,不過要趁熱食,凍左味道會唔一樣。
銅鑼灣逸園中心向來多美食。有衝動想食哂呢度d野食。

見到𨋢口宣傳呢間寫住正宗日本居酒屋,就入黎食下。

這晚跟好友到了銅鑼灣暢飲暢談一番!一直都有聽說這家日式居酒屋🏮!是以備長炭燒串燒為主打的。吃起來特別有炭爐風味~~毫不猶豫就拍板選這間!.到場有不少日本人 感覺很地道必須稱讚這裡排煙設計不錯 沒有很重的油煙味~吃得很舒適自在。😊店員安排了我們坐在吧檯 可以一邊看著師父在炭爐上燒串燒 也是視覺上的享受。.先奉上一份清清口腔的前菜 ($28)蘿蔔條、青瓜條、椰菜都可以沾上味噌醬吃~一邊吃我們就再看menu決定吃什麼!.當晚吃了不少超精彩的串燒。欣賞這裡的調味,而且串燒散發一種特別的焦香味,很喜歡!.明太子雞翼 ($32)點了我們倆都很愛的明太子雞翼!想不到在這裡找到我們在早兩年在別家一試愛上的明太子雞翼味道😳話說那家店也是用備長炭來烤串燒 不過已經結業了還以為這個味道已經消失了😥沒想到‼️找回了~雞翼外皮燒得脆脆的 入面的肉也很juicy 包住的明太子是微辣的那種🥰很好吃.自家製免治雞肉棒(付溫泉蛋) ($42)這道是我到串燒店必點之一 而且這一道菜很容易分到串燒店的檔次!👍這次配上的不是醬油漬蛋黃 而是溫泉蛋👀👀讓蛋漿充分在雞肉串上畫了一圈~免治雞肉略微調味不夠 不過肉質香濃 如果質感再緊
這晚跟好友到了銅鑼灣暢飲暢談一番!

到場有不少日本人 感覺很地道
必須稱讚這裡排煙設計不錯 沒有很重的油煙味~
吃得很舒適自在。😊

先奉上一份清清口腔的前菜 ($28)
蘿蔔條、青瓜條、椰菜都可以沾上味噌醬吃~
一邊吃我們就再看menu決定吃什麼!

明太子雞翼 ($32)
點了我們倆都很愛的明太子雞翼!
話說那家店也是用備長炭來烤串燒 不過已經結業了
還以為這個味道已經消失了😥沒想到‼️找回了~

自家製免治雞肉棒(付溫泉蛋) ($42)
這次配上的不是醬油漬蛋黃 而是溫泉蛋👀👀
讓蛋漿充分在雞肉串上畫了一圈~
免治雞肉略微調味不夠 不過肉質香濃 如果質感再緊密一點就更好了‼️‼️

炸味噌雞肉釀蕃茄 ($62)
倒是頭一次吃炸蕃茄 蕃茄極多汁外皮有點脆脆的
口感很棒💕內裡的雞肉碎很惹味 與酸酸的蕃茄伴著吃很美味!🤪

辛辣炸雞 ($48)
個人認為這道絕對是必點!炸雞用上薯片代替外層的炸粉!是超~級~香~脆~的💕
而且入面的肉也是爆汁狀態 肉質超級嫩滑
說真的 我想誰也沒有對這個炸雞🍗有say no的可能‼️

荔枝豬肉卷 ($33)
這款也是必吃之選呢🤪油香滿滿的豬肉捲著荔枝粒~
入口感覺很爽甜大愛‼️

這家也必定列入可encore之選呢!😙
2019-02-21 70 瀏覽
同個好耐冇見既朋友聚下舊,見到銅鑼灣多野食,突然口痕想食日本野,就過黎食下。燒物選擇好多,睇落好吸引。美國安格斯牛柳 $75肉質軟腍入味,都幾juicy。一串唔夠喉添。荔枝豬肉卷 $33豬肉包住粒粒荔枝香甜又有爆汁既感覺,好fresh好特別。汁燒魷魚筒 $85賣相唔錯,魷魚點d麵鼓醬同鹽味道更佳,如果彈牙d就正。浦燒鰻魚 $43汁燒非常惹味,鰻魚肉質都唔錯。黑松露帶子 $52帶子非常彈牙,成口都係黑松露既香味。

燒物選擇好多,睇落好吸引。

美國安格斯牛柳 $75
肉質軟腍入味,都幾juicy。一串唔夠喉添。

荔枝豬肉卷 $33
豬肉包住粒粒荔枝香甜又有爆汁既感覺,好fresh好特別。

汁燒魷魚筒 $85
賣相唔錯,魷魚點d麵鼓醬同鹽味道更佳,如果彈牙d就正。

浦燒鰻魚 $43
汁燒非常惹味,鰻魚肉質都唔錯。

黑松露帶子 $52
帶子非常彈牙,成口都係黑松露既香味。
2019-02-18
10 分鐘 (堂食)
2019-02-21 118 瀏覽
星期日中午行到銅鑼灣上咗備長, 第一次嚟朋友介紹。 二人行 叫咗兩個午餐, 每一個午餐都有一個主菜 3串串燒 加一前菜 加一杯嘢飲 價錢大概係150蚊 每位。叫咗安格斯牛肉薄燒加牛舌飯, 味道不錯。串燒方面叫咗明太子雞翼同荔枝 豬肉捲 都值得推介。餐廳服務質素不錯 , 值得推介。
星期日中午行到銅鑼灣上咗備長, 第一次嚟朋友介紹。
叫咗安格斯牛肉薄燒加牛舌飯, 味道不錯。
串燒方面叫咗明太子雞翼同荔枝 豬肉捲 都值得推介。
餐廳服務質素不錯 , 值得推介。
2019-02-19 53 瀏覽
早前看雜誌才知道,原來居酒屋在日本就像是茶餐廳一樣普遍,雖然是日本人最常去用餐的地方,但他們依然會很用心的去做每一道菜。看完報導介紹後就很想去一間正宗居酒屋好好享受一番,朋友介紹了銅鑼灣這間樓上店。前菜是在香港比較少見的青瓜、蘿蔔、生菜調味配搭。明太子雞奕、美國安格斯牛柳自家制免治雞肉棒,配上溫泉蛋吃是最好的吃法,暖暖的手打雞肉可以配著流質蛋黄汁吃,十分滿足!雞軟骨、煙肉蠔卷燒翠肉瓜沒有點很多食物,因為想好好享受這個環境、好好享受師傅用心燒的每一串串燒~

前菜是在香港比較少見的青瓜、蘿蔔、生菜調味配搭。

明太子雞奕、美國安格斯牛柳

雞軟骨、煙肉蠔卷

燒翠肉瓜

2019-02-15 74 瀏覽
兩個女仔食飯有時真係好難諗,食量唔多,但又想食豐富dd,其中一個選擇就係食串燒。難得呢度嘅選擇都多,我地可以放任甘食🙈先試下燒京蔥試下,新鮮爽脆,同埋勁香!真係好串燒必點燒白鱔,肉質爽口,外皮燒至金黃,就咁撒少少鹽已經無得輸!蒲燒鰻魚唔使講野,入晒味,燒至少少焦香,唔錯唔錯和牛串我地order左5成熟,肉夠嫩,油香加肉汁令我地要order 多round 。因為雞皮唔係好多地方有,所以每次見到都必點!另外令人驚喜嘅竟然係個個一口炸芝士,熱辣辣上檯,d芝士係半流質甘,一粒有齊脆同滑兩個口感👍🏻👍🏻另外雞肝都好出色,我必需承認自己係鍾意食內臟嘅,但呢度個雞肝真係燒得好香,又唔會overcook,所以入口都仲好滑。食串燒嘅好處就係食多幾款都唔會飽得滯,食得真開心😃

難得呢度嘅選擇都多,我地可以放任甘食🙈

先試下燒京蔥試下,新鮮爽脆,同埋勁香!真係好

因為雞皮唔係好多地方有,所以每次見到都必點!

食串燒嘅好處就係食多幾款都唔會飽得滯,食得真開心😃
2019-02-13 60 瀏覽
嚟到銅鑼灣食開年飯,今年打破傳統唔食中餐,食日本菜!銅鑼灣永光大廈呢一度有好多唔同款式嘅日本菜,今次就試吓以串燒為主打嘅備長。先來一分前菜,椰菜多汁又爽脆,青瓜同紅蘿蔔都好新鮮,好鮮甜多汁!旁邊有一份味道類似麵豉醬嘅醬料,用蔬菜點嚟食好好食!咁啱呢度做緊刺身六點特價,有三文魚,油甘魚腩,牡丹蝦,帶子,筆記杯同埋海膽,刺身新鮮肥美!好鮮甜!海膽好大粒,又唔苦好鮮甜creamy!當然要食呢度嘅主打串燒,點左牛肩肉,粟米同埋串燒豆腐,串燒好入味,粟米又大又甜超好食!但最驚喜係豆腐!外脆內軟!醬汁好特別好好食!清酒煮蜆都唔錯,清清地唔洗咁油膩!好甜美!見到呢度好多人都食海膽炒飯,我哋都點左一份!果然不負眾望,炒飯入面有好多海鮮嘅材料,好鮮甜,飯亦都好乾身,海膽依然鮮甜!正

海膽好大粒,又唔苦好鮮甜creamy!

清酒煮蜆都唔錯,清清地唔洗咁油膩!好甜美!

2019-02-13 60 瀏覽
無可否認,銅鑼灣這橦大廈的餐廳的確有一定的質素!今晚友人點名光顧的是這間專門吃串燒的居酒屋。先吃我們最愛的魚吃!鹽燒油甘魚鮫這份油甘魚鮫比一般魚鮫少油,合我們少油膩的心意之餘,又可以更吃得出魚汁的鮮味安格斯牛柳露筍豬肉卷煙肉蠔卷"烏類"串燒吃了超級多鹽燒雞翼和明太子雞翼都有點,個人比較愛吃鹽燒味道,因為調味很出色,整晚都不用點其他醬料!雞軟骨串燒雞皮大蔥雞肉串和。。。自家制免治雞肉棒雞肉棒配的是溫泉蛋,雞肉棒沒有打很太實,又有比較少見的雞軟骨碎,跟溫泉蛋配著吃很完美由於經已太飽的關係,最後只能點少許蔬菜試試。蒜香脆肉瓜燒茄子我們已經想好下一次來要吃什麼了,很期待可以再試試其他燒物和廚師推介!

無可否認,銅鑼灣這橦大廈的餐廳的確有一定的質素!
今晚友人點名光顧的是這間專門吃串燒的居酒屋。

先吃我們最愛的魚吃!
鹽燒油甘魚鮫

燒雞皮
大蔥雞肉串
和。。。

自家制免治雞肉棒

由於經已太飽的關係,最後只能點少許蔬菜試試。
蒜香脆肉瓜
燒茄子

2019-02-10
2019-02-11 100 瀏覽
朋友來銅鑼灣購物順便接我放工,朋友是日本控,特別喜歡日式料理。銅鑼灣有不少居酒屋,所以今次決定帶她去嚐嚐日式串燒。餐廳位於Sogo附近的一棟商廈,地方不算很大,8時入座已經差不多滿座,建議先訂位會比較穩妥。餐廳有開放式廚房,所以一眼便能看到廚師準備食材和燒串燒,甚有地道居酒屋的風味。餐廳食物選擇眾多,除了主打的串燒外,還有一系列刺身和熟食,而清酒更有買一送一的優惠,可以盡情暢飲~我們首先點了幾款串燒,先有荔枝豬肉卷和厚切牛舌。雖然荔枝和豬肉聽起來完全搭不上,但荔枝配以薄切的五花腩片後鹽燒,一咬即時爆發出荔枝的清甜味和五花腩的香味,味道豐富又出奇地匹配,甚有驚喜。厚切牛舌燒得很香,牛味濃郁而且爽口彈牙,絕對可以加點幾份。燒豆腐和豚之大腸在坊間比較少見,燒豆腐非常香口,外脆內軟。而且焦香的外皮配上日式醬汁,十分惹味。豚之大腸比較薄切,外面香脆,入口軟綿而煙靭,絕對沒有一般大腸的油膩感。明太子雞翼已經去骨,裡面塞滿了明太子,啖啖肉而且肉質嫩滑,口感豐富。煙肉蠔卷是絕配,廣島蠔加上煙肉,燒起來油脂都散發出來,甘香撲鼻。而且時間控制得宜,吃下去還帶點肉汁。自家製免治雞肉棒吃得出是師父手打,肉質紮

荔枝豬肉卷($33) & 厚切牛舌($56)

厚切牛舌燒得很香,牛味濃郁而且爽口彈牙,絕對可以加點幾份。
燒豆腐($17) & 豚之大腸 ($30)

明太子雞翼

煙肉蠔卷($42) & 自家製免治雞肉($42)

自家製免治雞肉棒吃得出是師父手打,肉質紮實juicy,本身已經有調味,所以單吃亦可。但配上日本溫泉蛋更是出色,讓口感更加豐富柔滑,還帶濃濃的蛋香。
春菊牛肉卷是期間限定產品,薄切牛肉配上春菊獨有的香味,清新之餘亦沒那麼油膩。
辛辣炸雞

另一限定產品就是辛辣炸雞,這個辣度沒有在客氣的,的確是辛辣,嗜辣者必點~炸雞外層用著片包住,非常香脆。而肉質嫩滑,依然帶有肉汁,完全做到外脆內軟的效果。
一口炸芝士

炸物還有一口炸芝士,芝士味超級濃郁,而且帶有奶香,不禁令人吃得一口接一口。
海膽天婦羅

海膽天婦羅外層包上紫蘇葉,完全不膩。海膽味濃而creamy,整體頗有特色。
墨魚汁炒烏冬
雖然已經點了不少串燒和炸物天婦羅,但吃貨對於新奇的菜式還是抵抗不了。餐牌上黑麻麻的墨魚汁炒烏冬並沒有令我們失望,烏冬有嚼勁,墨魚汁鮮味濃郁,沒有人工味精的味道。簡單配上香蔥和墨魚,就能簡單地提升整個菜式的香味。

餐廳整體質素在水準之上,人均消費約$400,價錢公道,適合三幾個人把酒談歡~
2019-01-22
荔枝豬肉卷($33) & 厚切牛舌($56)
燒豆腐($17) & 豚之大腸 ($30)
明太子雞翼
煙肉蠔卷($42) & 自家製免治雞肉($42)
辛辣炸雞
海膽天婦羅