4天前 8 瀏覽
之前睇咗幾次依間餐廳發現佢嘅串燒好似幾高質 早兩日嚟試咗聽講餐廳近期裝修過 環境相當舒服仲有Bar枱位置可以揀⭕️ 前菜條 $28 (每兩人)前菜有椰菜片 紅蘿蔔條🥕同青瓜條🥒重點係要點餐廳自家製嘅味噌醬味道香濃 鮮味十足 食落幾開胃⭕️ 蒲燒鰻魚 $48鰻魚肉質細膩 醬汁香甜 唔膩當然仲唔會有骨 10分推介👏🏻⭕️ 牛舌厚切 $78餐廳招牌❗️一串有四舊 食落勁彈牙用鹽輕輕調味 味道恰到好處 咬落中間仲要呈粉紅色 😍⭕️ 柚子芥末墨魚鬚 $38墨魚好大粒 柚子芥末呢個醬汁Mixing幾特別柚子嘅甜酸同清新感 可以中和芥末嘅辣墨魚煙韌 相當有咬口⭕️ 牛油焗雜菌 $72重牛油香 雜菌種類多 有豐富口感餐廳另外跟左檸檬🍋 原來加左檸檬汁又幾夾提到鮮味😋⭕️ 汁燒魷魚筒 $85燒得好靚仔 好有焦香味魷魚🦑size都算大條 食落鮮嫩醬汁加分 唔會太咸⭕️ 鵝肝多士 $88大推💕 多士脆口但唔會太硬鵝肝有兩小舊 咬開粉嫩味道濃郁 油脂好足 ⭕️ 海膽海鮮炒飯 $158海鮮配料有蝦🦐魷魚🦑八爪魚🐙蜆飯粒乾身 海膽屬高質 鮮甜👍🏻⭕️ 熱情果梳打 $40最後仲叫咗杯熱情果梳打 甜甜酸酸好開胃
之前睇咗幾次依間餐廳
發現佢嘅串燒好似幾高質 早兩日嚟試咗
聽講餐廳近期裝修過 環境相當舒服
仲有Bar枱位置可以揀

⭕️ 前菜條 $28 (每兩人)
前菜有椰菜片 紅蘿蔔條🥕同青瓜條🥒

• 法國鵝肝多士
  • 牛舌厚切
  • 汁燒魷魚筒
2024-02-05 1207 瀏覽
主打高質食材串燒燒物,酒品選擇多,適合三五知己暢飲嘆美食!已經開業17年仍然屹立不倒,質素有保證👍🏻入座後每檯奉上季節前菜$28,新鮮日本蔬菜,可以醮點味噌醬食。———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪✰法國鵝肝多士 $88 ⭐️必食👍🏻⚘厚切鵝肝,燒到外脆內軟,咬開有流心效果,勁好味!✰牛舌厚切 $78 ⭐️必食👍🏻⚘牛舌爽口,燒得啱啱好,夠入味,必食。✰美國安格斯牛柳 $78⚘落單會問你要幾成熟,我哋揀咗五成熟,冇令人失望,加埋牛油好香,肉質軟嫩。✰燒蠔 $48 (自選口味:味噌/蔥蒜醬油)⚘我哋揀咗蔥蒜醬油味,生蠔脹卜卜,入面仲係好Juicy,唔錯。✰柚子芥末墨魚鬚 $38⚘墨魚肉新鮮爽脆,加咗柚子芥末醬增加鮮味。✰鹽燒雞翼 $32⚘一客兩隻,𠝹開咗容易食,皮脆肉嫩。✰日本雞皮 $32⚘唔會燒到乾晒,保留到雞皮本身嘅口感,食到雞油香味,我比較鍾意呢種燒雞皮👍🏻✰溫泉蛋牛油果沙律 $68⚘沙律菜好新鮮,加咗沙律醋,日本溫泉蛋好有蛋香,牛油果嘅份量都多。✰麒麟生啤🍺 $38💵2人食👫🏻人均$338

前菜

———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪

✰法國鵝肝多士 $88 ⭐️必食👍🏻
⚘厚切鵝肝,燒到外脆內軟,咬開有流心效果,勁好味!

厚切牛舌

✰牛舌厚切 $78 ⭐️必食👍🏻
⚘牛舌爽口,燒得啱啱好,夠入味,必食。

✰美國安格斯牛柳 $78

燒蠔

✰燒蠔 $48 (自選口味:味噌/蔥蒜醬油)

柚子芥末墨魚鬚

✰柚子芥末墨魚鬚 $38
⚘墨魚肉新鮮爽脆,加咗柚子芥末醬增加鮮味。

✰鹽燒雞翼 $32
⚘一客兩隻,𠝹開咗容易食,皮脆肉嫩。

日本雞皮

溫泉蛋牛油果沙律
麒麟生啤
  • 牛舌厚切
1K
位於銅鑼灣的備長可說是日式串燒居酒屋的人氣老店,原來開業已有17年。裝修設計注入型格氣息,配合柔和燈光,更有格調。玻璃窗飽覽銅鑼灣街景,可以一覽鬧市的繁華夜景。入座後奉上是日前菜- 雜菜沙律配味噌醬,每兩位收費$28。菜單以日式串燒為主打,選擇不勝枚舉。日式居酒屋勝在不拘一格花款多,可以細嘗豐富多樣的小吃料理。自家製免治雞肉棒 (付日本蛋) $42免治雞肉棒將雞肉切碎混合雞軟骨搓成棒狀,口感更有嚼勁。咬下去可以感受到雞軟骨特有的韌度,蘸點日本蛋漿,滿溢濃濃蛋香,入口更滑溜。美國安格斯牛柳 $78自選七成熟,牛柳表面燒至微焦,內裡仍能保留豐滿肉汁,脂肪不多但肉味較濃。黑松露帶子 $58帶子味甜富彈性,沾上黑松露綻放馥郁菌香,提出鮮味。味醂魚乾 $83味醂魚乾鮮甜可口,一點也不腥,質地煙煙韌韌甚具咬口。汁燒魷魚筒 $85魷魚筒肉質爽口彈牙,火候控制得剛剛好,未有燒得過韌。佐以微甜的和風醬汁,再滴上新鮮檸檬汁,開胃惹味,將魷魚的鮮美慢慢帶出。法國鵝肝多士 $88厚切鵝肝油脂豐腴,入口即化,再以脆卜卜的多士墊底,一嫩一脆的質感呈現極端對比。雜錦天婦羅 $128一碟拼盤就可以一次過嚐盡多個款式,

裝修設計注入型格氣息,配合柔和燈光,更有格調。

玻璃窗飽覽銅鑼灣街景,可以一覽鬧市的繁華夜景。

入座後奉上是日前菜- 雜菜沙律配味噌醬,每兩位收費$28。

前菜

菜單以日式串燒為主打,選擇不勝枚舉。

日式居酒屋勝在不拘一格花款多,可以細嘗豐富多樣的小吃料理。
串燒

自家製免治雞肉棒 (付日本蛋) $42

免治雞肉棒將雞肉切碎混合雞軟骨搓成棒狀,口感更有嚼勁。

自家製免治雞肉棒

自家製免治雞肉棒 (付日本蛋)

美國安格斯牛柳 $78

安格斯牛柳

黑松露帶子 $58

帶子味甜富彈性,沾上黑松露綻放馥郁菌香,提出鮮味。

黑松露帶子

味醂魚乾 $83

味醂魚乾鮮甜可口,一點也不腥,質地煙煙韌韌甚具咬口。

味醂魚乾

汁燒魷魚筒 $85

魷魚筒肉質爽口彈牙,火候控制得剛剛好,未有燒得過韌。

法國鵝肝多士 $88

雜錦天婦羅 $128

一碟拼盤就可以一次過嚐盡多個款式,包括炸蝦、日本蕃薯、南瓜、冬菇、秋葵及茄子。

雜錦天婦羅

即叫即炸,外層麵衣粉漿夠薄,酥酥脆脆,內裡包裹著新鮮爽彈的蝦肉。

2024-01-31
安格斯牛柳
2024-01-30 547 瀏覽
香港不少餐廳都提供串燒,各有特色,近幾年興起的有燒鳥yakitori,而這家在銅鑼灣樓上的備長,更設有開放式廚房,坐在吧位前可以欣賞師傅在炭爐前細心燒烤。值得一讚抽氣做得很好,完全沒油煙味,衣服都沒沾上氣味👍🏻整體串燒有水準,炭香十足,師傅手勢純熟,火候控制恰到好處。自家製雞肉棒伴雞蛋,伴秘製的雞蛋醬油漬,層次豐富。雞肝燒到少少crispy 內裡軟嫩,醬汁香濃又不會過甜。食材選擇頗多,只講串燒由鳥類到海鮮類豚肉和牛都一一囊括,其中一大驚喜連芝士年糕都炭燒到出色;今次主攻鳥類,部位頗多由雞肝雞尾到雞心都有 。最後還點了金黃色超足料嘅海膽海鮮炒飯,炒飯最重要粒粒分明炒得乾身,放上份量十足新鮮海膽後仲啖啖蜆肉同魷魚粒,味道豐富不單一—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:自家製免治雞肉棒* / 日本雞大腿肉 / 日本雞尾* / 日本雞肝*** / 明太子雞翼 / 日本雞皮* 超香脆不油膩 / 雞軟骨 / 燒蠔(味噌/蔥蒜醬油)/ 燒芝士年糕/ 海膽海鮮炒飯臨近新年,師傅仲特意炮製日本清酒豬手、鴨舌、鮑魚花螺醉蝦等等,醃製入味酒香縈迴,大方又得體。—————————————————𖠿𖥣 備長 (銅鑼

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

自家製免治雞肉棒*
/ 日本雞大腿肉
/ 日本雞尾*
/ 燒芝士年糕
/ 海膽海鮮炒飯

—————————————————

𖠿𖥣 備長 (銅鑼灣)
〒銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心26樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram #japanese #yakitori #銅鑼灣美食 #燒鳥
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女
2024-01-24
  • 明太子雞翼
  • 鹽燒雞翼
  • 雞軟骨
呢到有超多款串燒,雞肉、豬肉、牛肉、羊肉都有,應有盡有。收工過黎食幾串串燒飲番杯都幾寫意!串燒 $ 25-$78 ★★★★☆叫左咁多樣野食,最推薦厚切牛舌,咬番軟硬適中幾juicy,一啲都唔韌,食完即刻想ENCORE!自家製免治雞肉棒(日本蛋),啖啖肉有肉汁,雞肉唔會乾同鞋口,點埋隻日本蛋,熱辣辣食正!雞皮燒到好酥脆,咸味剛好,咬落啲油脂爆發,好邪惡!豬腸雖然切得幼少少,但同樣咁香脆,餸酒一流。雞軟骨一向係我最愛,燒完唔會太乾身,有軟骨兼有帶啲肉,香口又有咬口!燒蠔(蔥蒜),大大隻蠔,冇全熟縮哂水,食落仲有海水個種咸味,好鮮! 鹿兒島黑豚 $188★★★★☆呢個望落似用左Collar梅頭肉,肉帶啲脂肪,食落去有肉香同油香,越咬越有味道。肉質柔軟,食多幾舊都仲係幾清爽唔油膩!鵝肝多士 $88★★★★☆鵝肝熟度剛好,唔會太熟。質地細嫩,口感帶啲粉綿,入口即化!配埋脆多士冇咁油膩,過多嘅油脂塊多士吸埋,啖啖都咁正!軟殼蟹天婦羅 $68★★★★☆軟殼蟹有4小件,食落好酥脆,炸漿唔會太厚!擠D檸檬汁一齊食會更開胃,又唔會太油膩!牛肉稻庭鳥冬 $98★★★★☆鳥冬份量巨多,2個人share先岩岩好
串燒 $ 25-$78
鹿兒島黑豚 $188
鵝肝多士 $88
軟殼蟹天婦羅 $68
牛肉稻庭鳥冬 $98
★★★★☆
鳥冬份量巨多,2個人share先岩岩好食哂。個湯底就係一般日本店嘅鏗魚、味淋、醬油、海帶,飲落幾清爽同鮮,配埋稻庭幼鳥冬一流!牛肉仲係半生熟,唔太食得生嘅可以浸落湯底變熟,有肉味夠軟稔。

🌟總括:環境寧靜,啱哂同朋友一齊食番幾串串燒飲番杯。食材質素唔錯,即叫即燒!
✒懶人先睇總結.❀食物:​食物選擇種類多。推薦燒白鱔~❀服務:正常❀環境:位置闊落,簡約日式裝修❀價錢:2人埋單 $808.50 .✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐.銅鑼灣樓上的一家串燒店,食物種類夠多。雖然主打日式串燒,但亦有提供不同種類的和食。當中Seasonal的限定item是off-menu的,可以向店員查詢。.🎈意式魚生多士 ($88)當日的off menu item✨ 外觀上已經覺得非常吸引,主要比最上的海膽吸引!多士煎至香脆後加上新鮮魚生,分別係油甘魚、三文魚、吞拿魚及面頭的海膽。一口食哂幾款魚生非常滿足🤤 而點解會話係意式?因為最後仲加上了橄欖油及香草,是一道非常滿足的前菜👍.🎈白鱔 ($88)另一道我很喜歡的是燒白鱔!白鱔的魚肉非常厚,啖啖肉非常滿足的口感。肉眼已經可以看到肉質超juicy~.🎈美國安格斯肉眼照燒 ($198)一塊200g的肉眼扒,配搭照燒汁很惹味。我們點了五成熟,中間是剛剛好的嫩粉色😛.🎈自家製免治雞肉棒 ($42)自家製的雞肉棒配搭生蛋黃及醬油。這家的雞肉棒比較軟身,軟骨的比例不多,偶爾有脆脆的口感。.🎈柚子芥末墨魚鬚 ($3

✒懶人先睇總結
❀食物:​食物選擇種類多。推薦燒白鱔~
❀服務:正常
❀環境:位置闊落,簡約日式裝修
❀價錢:2人埋單 $808.50
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
🎈意式魚生多士 ($88)

🎈白鱔 ($88)

🎈美國安格斯肉眼照燒 ($198)

🎈自家製免治雞肉棒 ($42)

🎈柚子芥末墨魚鬚 ($38)

墨魚鬚相當大隻,配上我最喜歡的柚子芥末,是不會出錯的配搭❤️
🎈雞腿肉 ($38)

雞腿肉烤香後保持到裏面juicy不乾,不錯👍
🎈雞軟骨 ($25)

🎈墨魚汁炒烏冬 ($118)

🎈前菜 ($28)
🎈Santory White ($72)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小資訊
👉訂位:Phone Booking
👉優惠:🈚️
#foodielagblah銅鑼灣【銅鑼灣人氣串燒居酒屋人氣老店—備長 Bicho】Happy Sunday 行完街當然要好好慰勞自己,食返餐好啦😍!因為聽日又係傷心的星期一了…..😐今次嚟咗呢間日式串燒居酒屋—備長 Bicho!💖位於銅鑼灣的備長是人氣老店,開業已有17年!裝修以黑色為主🖤,加上柔和的燈光,十足十日本居酒屋喔~🍶入座後店員細心奉上是日熱茶和前菜:雜菜沙律配味噌醬,每兩位收費$28。🏮菜單以日式串燒為主打,亦有推薦的刺身或魚生可選擇,選擇眾多!💕食物🍶:1️⃣明太子雞翼($32)雞皮燒到微微燶,好香口!每啖咬落去都充滿明太子香味,好Juicy!2️⃣荔枝豬肉卷 ($38)呢個推薦!!以豬肉薄片包裹香甜的荔枝,充滿果香,亦有燒豬肉的香味,好夾!3️⃣蔥蒜&味噌燒蠔($96)燒蠔一般食開都係芝士或蒜蓉,但呢度多咗味噌燒蠔!我哋叫咗兩款,味噌蠔有香濃嘅味噌味,味噌味雖濃但沒有蓋過蠔味,蔥蒜蠔上則有好香的炸蒜和香蔥,兩種蠔各有滋味,而且蠔很大隻!4️⃣免治雞肉棒 (溫泉蛋)$42以攪碎的雞肉混合了雞軟骨碎和洋蔥粒,再沾上溫泉蛋漿吃,有咬口且十分惹味!5️⃣味碄魚干 $83J生一向嘴刁,佢話呢個好好
#foodielagblah銅鑼灣
【銅鑼灣人氣串燒居酒屋人氣老店—備長 Bicho】

食物🍶:
1️⃣明太子雞翼($32)

2️⃣荔枝豬肉卷 ($38)

3️⃣蔥蒜&味噌燒蠔($96)

4️⃣免治雞肉棒 (溫泉蛋)$42

5️⃣味碄魚干 $83
J生一向嘴刁,佢話呢個好好食!燒得好軟淋,亦唔會太乾身,保留到魚香。

6️⃣一口炸芝士 $58
炸得香脆,香濃的芝士味!

7️⃣多春魚 $22
魚肉的清甜鮮美,魚骨煎得酥脆!

8️⃣安格斯牛肉炒飯 $138
炒飯粒粒分明,色澤均勻,牛柳油脂爆香,食落好有牛味,加上適量蔥花芝麻,更加香口!

📍:銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心26樓
地址:港鐵銅鑼灣站 D2 出口
電話:28387022

#日本菜#日本串燒#銅鑼灣美食#香港美食#香港探店#blog#blogger#hkig#hkfoodie #foodie#hkfood#hkfoodblog #hkfoodblogger#causewaybay#食在銅鑼灣
2024-04-07
紀念日
  • 荔枝豬肉卷
  • 自家製免治雞肉棒
  • 串燒
  • 明太子雞翼
2024-04-07 0 瀏覽
餐廳:備長地點:銅鑼灣澳門逸園中心菜式:日式居酒屋餐牌:主打串燒,有多款牛羊豬肉雞海鮮蔬菜燒物,沙律,酒餚,煮物,炒物,揚物,食事等。另外黑板都有刺身壽司可選。每張枱都放有醬料,包括檸檬同自家制味噌醬。蔬菜條 $28 另加一坐低後就有新鮮蔬菜條,包括椰菜大大份、紅蘿蔔三條、青瓜三條,配自家制味噌醬真係幾好食。美國安格斯牛柳 每串 $78 另加一美國安格斯牛柳一串四件,面頭加上牛油,好邪惡。叫左三成熟,食落都算嫩口,唔會太乾,味道唔太濃,不過唔洗牛油餸都已經唔錯。牛肋骨 每串 $48 另加一牛肋骨一串好多肉,個醬汁好好味,肉質都好嫩,啖啖肉。牛舌厚切 每串 $78 另加一牛舌厚切超厚切,一串三件,燒得皮脆肉彈牙,真係啖啖肉,肉汁豐富,係我食過最厚切既牛舌。醬汁係同牛肋骨一樣。白鱔 $88 另加一白鱔一串兩大件,燒得皮脆肉多汁,好嫩滑,而塊肉係超厚,真係我食過最厚既白鱔。燒蠔 每串 $48 另加一燒蠔連殼上,可揀味噌或者蔥蒜醬油,我地揀左後者。蠔好大隻,肉質鮮甜,又唔會太散,味道唔會過鹹。餐廳有吧枱,有正常枱,都有房間。用餐環境不俗。特別欣賞呢度串燒大部分份量都好足,食物質素高!
餐廳:備長
地點:銅鑼灣澳門逸園中心
菜式:日式居酒屋

每張枱都放有醬料,包括檸檬同自家制味噌醬。
蔬菜條

蔬菜條 $28 另加一

美國安格斯牛柳 每串 $78 另加一
牛肋骨,牛舌厚切

牛肋骨 每串 $48 另加一
牛肋骨

牛肋骨一串好多肉,個醬汁好好味,肉質都好嫩,啖啖肉。

牛舌厚切 每串 $78 另加一

白鱔 $88 另加一

燒蠔 每串 $48 另加一
2024-04-07
牛肋骨,牛舌厚切
牛肋骨
2024-02-11 40 瀏覽
好耐無食串燒最近去左間主打日式串燒餐廳以備長炭火即點即燒 款款味道都出色臨近新年仲推出咗醉酒小食🔸安格斯牛肉炒飯 $138炒得好有鑊氣,米飯粒粒分明,功架十足。安格斯牛肉份量都幾多,每啖都食到,非常惹味。🔸自家製免治雞肉棒 $42免治雞肉口感軟腍,燒得妹香,食落口感具層次感,點埋雞蛋食就更滑溜。🔸鹽燒雞翼 $32雞翼皮燒得好香脆,雞肉鮮嫩多汁,落鹽去燒味道好夾。🔸荔枝豬肉卷 $38豬肉卷嘅油脂分布妹平均,食落唔會好油膩包住荔枝肉燒嘅感覺幾特別,非常清新。🔸雞骨豬肉腸 $19豬肉腸啖啖肉,爆哂肉汁,啱哂肉食獸。🔸牛舌厚切 $78牛吞好厚切,食落好有嚼勁,口感好juicy,牛味亦好香濃。🔸日本雞大腿肉 $38雞肉好嫩滑多汁,我哋揀咗鹽燒,非常入味。🔸炸蝦天婦羅 $118天婦羅好高質,唔會好厚粉,即叫即炸食落脆卜卜。蝦肉好鮮甜彈牙,點埋天婦羅汁食更好味。
好耐無食串燒
最近去左間主打日式串燒餐廳
以備長炭火即點即燒 款款味道都出色
臨近新年仲推出咗醉酒小食

🔸安格斯牛肉炒飯 $138

🔸自家製免治雞肉棒 $42

🔸鹽燒雞翼 $32
雞翼皮燒得好香脆,雞肉鮮嫩多汁,落鹽去燒味道好夾。

🔸荔枝豬肉卷 $38

🔸雞骨豬肉腸 $19
豬肉腸啖啖肉,爆哂肉汁,啱哂肉食獸。

🔸牛舌厚切 $78
牛吞好厚切,食落好有嚼勁,口感好juicy,牛味亦好香濃。

🔸日本雞大腿肉 $38
雞肉好嫩滑多汁,我哋揀咗鹽燒,非常入味。

🔸炸蝦天婦羅 $118
2024-01-16
2024-02-09 40 瀏覽
呢間餐廳同朋友去過一次真係好好食,今次係銅鑼灣行街就簡係要再去多次啦😌一上到黎個裝修係比較簡約,燈光比較暗,d員工,顧客同老細都好似朋友,大家會一邊吹水一邊分享食物,成個氣氛都比較舒適,d野食既種類又好多,仲要全部都係即叫即做🍡所有食物都以最好食既味道呈現在顧客面前。呢間餐廳d野食真係一流,超推薦👍🏻🌟海膽海鮮炒飯 158呢個炒飯真係一流,入面有好多種唔同既海鮮,有蝦🦐魷魚🐙蜆。成個飯係好鮮甜,d飯係炒到粒粒分明,鍋氣好重。上面仲有勁新鮮既海膽,撈咪個海膽真係好滑,好香🍲成個飯無咩調味料,全部都係海鮮同鹽去調味,黎到真係必食🌟鹽燒日本鯖魚 72個鯖魚係煎到岩岩好,只係落左鹽落去煎,保持魚既原汁原味🐠食落去係好香口,成個口都係魚香,d肉都係好嫩,仲要越嚼越香,仲可以擠d檸檬落去增加佢既口感都得,送酒都係一流🌟汁燒魷魚筒 85成個魷魚係超大舊🦑d肉有勁肥美,一啖咬落去係勁彈牙,上面再淋上鋪頭獨有既醬汁,食落去係超惹味,又鮮甜,成個口都係滿滿既蛋白質😋🌟蒲燒鰻魚48個口感係好嫩,一夾落去個肉就可以同個皮分開,入口即化😋🌟岩蠔我叫左兩隻唔同口味既蠔🦪一隻係味增,食落去個味道比較濃厚,鹹香鹹香,

🌟海膽海鮮炒飯 158

🌟鹽燒日本鯖魚 72

🌟汁燒魷魚筒 85

🌟蒲燒鰻魚48
個口感係好嫩,一夾落去個肉就可以同個皮分開,入口即化😋

🌟岩蠔
我叫左兩隻唔同口味既蠔🦪一隻係味增,食落去個味道比較濃厚,鹹香鹹香,好似飲緊味增湯咁。一隻係蔥蒜比較清淡又有香蔥既香味,仲用左牛油去燒🧈成個蠔係好滑又清甜

🌟雞腿肉 38
燒到岩岩好,d雞腿肉係比較嫩口,食落去d肉好緊實,又無咩調味來🍗保持食物既原汁原味

🌟雞皮 32
燒到滋滋聲,一啖食落去係好脆,又有濃濃既雞肉味,好似食緊薯片咁,超香口

🌟日本小甜薯26
食日本野真係必食既小食之一🍠d小甜薯係好清甜,唔洗加任何調味料,粒粒都好香甜。仲帶點芋頭既香味

🌟粟米22
燒完既粟米真係好甜,又帶d糯米既質感,有BBQ既味🌽