2018-03-07
因為男友生日,預早一個月係網上訂位餐廳晚餐訂位分兩邊,一邊係Set dinner(安排坐有舞台個邊,但由於個Set唔啱食,所以唯有訂另一邊享用晚餐)來到餐廳門口已經被旋轉門吸引入到去好似去左另一個空間咁環境真係令人嘩一聲真係沒有可挑剔的地方每個地方都可打卡真係連個廁所都靚過人反而食物及服務都有待改善唔知係米安排左個唔起眼位置我足足舉左4次手先有人埋黎落單食物:生蠔唔on list上的.圖為侍應介紹話新到加一誠惠66蚊一隻海水味係濃,不過真係好細隻牛油果大蝦沙律來到主菜男友點了牛柳5成熟但煮耐左過了火.上枱切開已經起碼有7成熟入口沒有鬆軟感而我點了三文魚,半熟既三文魚配蘆筍算幾好食,三文魚偏淡,反而蘆筍就好新鮮不過最估唔到全晚最好食係個甜品本身唔鍾意食甜品,不過生日點都要叫個黎吹蠟燭.所以點左個朱古力梳乎厘撻,朱古力唔會太甜,餅底好食食飯時不斷有音樂聽男友好欣賞邊食邊聽總括軒仔呢間餐廳在裝修方面真係下左唔少功夫.但一間餐廳除左環境靚外.食物反而更加重要不過由於間餐廳實在太靚,雖然食物未如理想,下次有機會都要午餐時間去坐返舞台個邊感受下打下卡那年的一句再見 今夜得可再見一面
餐廳晚餐訂位分兩邊,一邊係Set dinner
(安排坐有舞台個邊,但由於個Set唔啱食,
所以唯有訂另一邊享用晚餐)
來到餐廳門口已經被旋轉門吸引
牛油果大蝦沙律
來到主菜男友點了牛柳5成熟
但煮耐左過了火.上枱切開已經起碼有7成熟
入口沒有鬆軟感
而我點了三文魚,半熟既三文魚配蘆筍
算幾好食,三文魚偏淡,反而蘆筍就好新鮮
不過最估唔到全晚最好食係個甜品
食飯時不斷有音樂聽男友好欣賞邊食邊聽