2021-01-30 3199 瀏覽
早在一個月前就小訂了JUNON來個FINE LUNCH仙后每個月既餐牌都會轉~令人食完一餐又好期待下個月會出咩餐牌~行緊去仙后既時候,離遠已經見到好靚既墨綠色外牆未入門口已感受到復古既感覺入到去更加係 嘩一聲....好靚好靚..被獲安排在沙發卡位..好開心..坐得好舒服 點餐後 好快就上左頭盤香脆小牛胸腺配馬鈴薯沙律&酸黃瓜&法邊豆&菊苣&法式蛋黃醬炸得好脆好香口 唔油膩 但就真係唔太食到食D咩...豬手鴨肝凍批配蕃茜&野苣沙律下面片麵包係配呢道頭盤好好食. 滿滿豬手鴨肝係入面 味道清爽唔咸唔油唔肥好足料.餐包W/牛油daily soup係栗子湯第一次飲栗米湯 比想像中容易接受一入口係好重薑味 除左有滿滿栗米蓉之外仲有些小碎粒係入面 口感好好但薑味太重 搶左栗子味了MAIN鴨胸,血腸配醃紅菜頭及洛神花油新鮮鴨胸 非! 常! 嫩! 滑!味道係難以形容好吃. 配上洛神花醬及旁邊少少酸既醬 好清新血腸唔腥但口感好差  口感好爛..香脆豬腩配燴白菜,迷你胡蘿蔔,豬肉汁如果係配上酸菜 更加好 可以除一除油膩感我無影到平面 但佢既油脂同肉既厚度係1:1都幾肥下 食晒會好溜 好彩我係同朋友一半一半真
行緊去仙后既時候,離遠已經見到好靚既墨綠色外牆

未入門口已感受到復古既感覺
入到去更加係 嘩一聲....好靚好靚..
被獲安排在沙發卡位..好開心..坐得好舒服

點餐後 好快就上左頭盤
香脆小牛胸腺配馬鈴薯沙律&酸黃瓜&法邊豆&菊苣&法式蛋黃醬
炸得好脆好香口 唔油膩 但就真係唔太食到食D咩...

豬手鴨肝凍批配蕃茜&野苣沙律
下面片麵包係配呢道頭盤
好好食. 滿滿豬手鴨肝係入面 味道清爽唔咸唔油唔肥好足料.

餐包W/牛油

daily soup係栗子湯
第一次飲栗米湯 比想像中容易接受
一入口係好重薑味 除左有滿滿栗米蓉之外
仲有些小碎粒係入面 口感好好
但薑味太重 搶左栗子味了

MAIN

鴨胸,血腸配醃紅菜頭及洛神花油
新鮮鴨胸 非! 常! 嫩! 滑!
味道係難以形容好吃. 配上洛神花醬及旁邊少少酸既醬 好清新
血腸唔腥但口感好差  口感好爛..

香脆豬腩配燴白菜,迷你胡蘿蔔,豬肉汁
如果係配上酸菜 更加好 可以除一除油膩感
我無影到平面 但佢既油脂同肉既厚度係1:1
都幾肥下 食晒會好溜 好彩我係同朋友一半一半
真係好好好脆....好有驚喜

甜點係心太軟&Crème brûlée
正常無驚喜

2021-01-30
終於嚟試傳說中嘅仙后餐廳🧚🏻入邊比想像中細 不過門面到裝潢都算有種華麗嘅感覺 貫徹佢嘅名😂餐廳氣氛幾好 可惜當日星期五晚竟然冇live music表演 呢個有少少唔值同失望🥲野食嘅份量係較細份(但女仔係會夠嘅😆)本來驚呢啲係食氣氛 嘢食會係細份得黎麻麻 但係我覺得整體質素ok wor!-✏️ Set Dinner ($628/person)-// Starter //🌱紅菜頭他他配煙鰻魚 柚子胡椒忌廉🌱第1次食他他係用紅菜頭做 紅菜頭帶天然鮮甜 煙鰻魚肉質好軟腍之餘 調味好到位 帶點火炙香氣~成個前菜食落好清新😚另外想講佢個湯係超級無敵濃郁嘅忌廉湯 係我近期飲過最好味嘅餐湯🤭〰️// Main Course //🐮香煎牛柳配薯條及青胡椒忌廉汁🐮牛柳份量唔算多 我哋嗌咗medium rare 內裏肉質都呈粉嫩色 可惜近周邊嘅地方會有啲韌 入面啲嘅就會比較軟稔 不過牛味幾濃郁🐮-🥔香煎北海道帶子配馬鈴薯團 醃漬檸檬及香草醬汁🥔呢份主菜份量就會較少 帶子幾新鮮 食落係會撕開帶子肉 簡單調味已經可以帶出佢嘅鮮味🙃不過面頭馬鈴薯團我就好麻麻 食落似一嚿冇咩味麵粉😖我寧願多兩粒帶子但係唔要個薯團🤣檸檬
✏️ Set Dinner ($628/person)
// Starter //
🌱紅菜頭他他配煙鰻魚 柚子胡椒忌廉🌱

〰️
// Main Course //
🐮香煎牛柳配薯條及青胡椒忌廉汁🐮

🥔香煎北海道帶子配馬鈴薯團 醃漬檸檬及香草醬汁🥔

呢份主菜份量就會較少 帶子幾新鮮 食落係會撕開帶子肉 簡單調味已經可以帶出佢嘅鮮味🙃不過面頭馬鈴薯團我就好麻麻 食落似一嚿冇咩味麵粉😖我寧願多兩粒帶子但係唔要個薯團🤣檸檬香草汁同帶子幾夾 幾清爽
// Dessert //
🍨焗無花果配香草牛油 雲呢拿雪糕🍨

外表好平實樸素 味道係新新路線嘅甜品 甜度係應該所有人都好ok😆

第1次食焗咗嘅無花果 面頭搽咗啲香草牛油突顯香氣 挑選嘅無花果亦幾甜☺️雲哩拿雪糕質感好滑 睇相都應該覺🤣直情係有種mousse嘅感覺 唔錯唔錯😌
🍬法式蛋白霜粉紅果仁糖及忌廉🍬

淨係睇配搭都知道甜度佢嘅甜度會較高 但係我覺得佢又做到唔會甜膩😌而且果仁糖香氣幾濃郁 食落會有令人一口接一口嘅感覺😛

中間蛋白霜其實食落有啲似布丁 滑浖浖嘅 配埋果仁碎同莓乾 口感更豐富 個人幾喜歡 覺得有驚喜☺️
晚市禁堂食,聖誕期間唯有選間較美麗的餐廳吃個下午茶☕️已經不是第一次來 @junonhk 但每一次都充滿驚喜🥰這一期的下午茶靚到爆燈,以蝴蝶花叢花叢為主題🦋🌹,餐廳中央換了一棵花樹作裝飾,感覺像在「櫻花樹下」享用花花下午茶☕️▫️A Little Life Afternoon Tea Set ($728 for 2)這個下午茶套餐無論賣相和食物質素都是我近期吃過的比較高質之一🤩,先談賣相,三層架以設計師刺繡蝴蝶作裝飾🦋,刺繡蝴蝶結合威化紙也出現在食物上,甜品質素高,一般afternoon tea的甜品都會超甜,吃多了很快便會膩😛,但這個全部吃起來都不太甜,非常合我心意❤️👍🏻咸點更意外地做得出色,「煙三文魚玫瑰花配蘿蔔及檸檬忌廉🌹」、「法式雜菜蝴蝶配金黃薯餅🥔」、「皇帝蟹肉沙律配三文魚籽及青瓜🦀」都很有水準,底層的scone是焗得較脆口非鬆軟的那種,欣賞其中的「芝士乾蔥鬆餅」,咸味scone搽上在afternoon tea中少見的黑蒜醬🧄,口味獨特😋甜品做得不太甜,連scone也有鹹味選擇,我覺得這份下午茶十分關顧到與女士作伴的男朋友們😆👍🏻甜品還有放在玻璃瓶內的立體花樹🌳🌸,以朱古力餅乾作樹

甜品還有放在玻璃瓶內的立體花樹🌳🌸,以朱古力餅乾作樹枝,用手作威化雛菊作裝飾🌼,一上桌已令人心心眼😍連草皮也可以吃😳🌱!抹茶海綿蛋糕上灑滿抹茶朱古力碎片,口感非常鬆軟,份量也超多😌食物相當有水準也十分IG-able📸

下午茶期間聖誕老人突然出現繞場派禮物🎅🏻🎁每人一件薑餅人曲奇,還可與聖誕老人合照📷,餐廳安排的這份聖誕驚喜相當窩心❣️結尾隨下午茶套餐每人附送一盒設計師刺繡蝴蝶🦋,非常值得珍藏!還有威化紙花蛋糕工作坊coupon,有得吃、又有禮物收,這餐聖誕下午茶令人十分滿足💓
聖誕節
2020-11-25 6805 瀏覽
今日Daddy 生日👨🏻,當然要去食好D,book左Bistro Junon (唔知幾時先有錢食得起 La Scène De Junon),之前都食過兩次Bistro Junon,幾鍾意環境同個表演!🤩早一個月就 book 左位先,好彩十一月中個時終於放寛番live performance 既限制,如果無 live performance 真係要諗諗先去👀👀去到今次竟然有得坐包廂🤟🏿,有點驚喜,因為位都幾闊同坐得舒服!呢度既裝修真係要讚一讚,估唔到灣仔既胡忠都可以有間咁靚既餐廳🌞今次叫左Set dinnerChicken Caesar with Aged Parmesan, Crispy Bacon and Crouton 沙律味道一般,但份量取勝食菜始終係重要既🥗有家人叫左鯖魚沙律,份量就夠少同埋酸酸的。🤐Daily Soup幾好飲!夠熱!🫕Pan-seared Hokkaido Scallop with Gnocchi, Confit Lemon and Herbs Coulis份量唔多,但都幾好食!有家人叫左牛柳,望落去不錯另外叫豬西冷扒,點知waiter take 錯左做牛柳但

今次叫左Set dinner

沙律味道一般,但份量取勝
食菜始終係重要既🥗
有家人叫左鯖魚沙律,份量就夠少同埋酸酸的。🤐

Daily Soup
幾好飲!夠熱!🫕

份量唔多,但都幾好食!
有家人叫左牛柳,望落去不錯
另外叫豬西冷扒,點知waiter take 錯左做牛柳但又寸寸貢,扣分!🤬

Traditional Crème Caramel with Madeleine
寫好生日快樂既甜品
🎂

Chocolate Mousse, Crème Chantilly, Caramelized Krispies
好食但未到 wow 一聲😀

表演由 8:00 - 8:45 左右,鋼琴由本來餐廳正中間搬左去好遠(近門口個邊),由於疫情關係之前有D 攪笑位都做唔到出黎,有點可惜,但Daddy 睇得開心食得開心就夠了🥳

埋單HK$628 + 1 (HK$691) 一位。💸
2020-09-30 11930 瀏覽
個舞台,芳華盛世的感覺我地訂左LA SCÈNE DE JUNON, 係有歌廳個邊靚到癲左,成晚咩都唔洗了,見到盞燈已經心醉真係好靚,勁似美女與野獸個盞, 好華麗好精緻好閃入面有射燈慢慢轉色,水晶燈又折射下,情調呢樣野真係話有就有全晚食三個鐘有三part表演 其實唔會悶,中間冇野做的話望番個室內設計就夠膚淺的,但無可否認靚的野絕對吃香d其實琳鍾意的野好簡單易搵又平凡,就係咁炸麻靚景靚餐具,一絲不苟襯到絕的配件,精緻的細節位 就係咁靚碟花是必須的 ,但放真花就是另一種層次酒杯的花紋,心醉心醉心醉餐牌是天鵝絨的,很合理呢個係個包的牛油,帶點微辣幾好味d包熱的,今次都食左少少roasted langoustines from brittany, watercress veloute and oscietre caviar莫講話唔知堆字解乜,我連食埋入口都其實唔太肯定係咩黎蕃茄掛 哈哈長通粉痴成一塊,下面係黑松露醬魚子醬係重點鴿喔,好味到傻了真係好好味呢個,係冇乜食過的驚喜,其他都好味呢舊係鵝肝,但唔夠甘香肥美,出面包住個好似木耳的東東我唔知咩黎,唔好問我凍的,酸酸甜甜,帶點杏仁味甜品~雪葩,芒
個舞台,芳華盛世的感覺

我地訂左LA SCÈNE DE JUNON, 係有歌廳個邊
靚到癲左,成晚咩都唔洗了,見到盞燈已經心醉
真係好靚,勁似美女與野獸個盞, 好華麗好精緻好閃
入面有射燈慢慢轉色,水晶燈又折射下,情調呢樣野真係話有就有

全晚食三個鐘
膚淺的,但無可否認靚的野絕對吃香d

其實琳鍾意的野好簡單易搵又平凡,就係咁炸麻
靚景靚餐具,一絲不苟襯到絕的配件,精緻的細節位 就係咁
靚碟
花是必須的 ,但放真花就是另一種層次
酒杯的花紋,心醉心醉心醉
餐牌是天鵝絨的,很合理
呢個係個包的牛油,帶點微辣幾好味
d包熱的,今次都食左少少
莫講話唔知堆字解乜,我連食埋入口都其實唔太肯定係咩黎
蕃茄掛 哈哈
長通粉痴成一塊,下面係黑松露醬
魚子醬係重點
鴿喔,好味到傻了
真係好好味呢個,係冇乜食過的驚喜,其他都好味
呢舊係鵝肝,但唔夠甘香肥美,出面包住個好似木耳的東東
我唔知咩黎,唔好問我
凍的,酸酸甜甜,帶點杏仁味
甜品~雪葩,芒果,蛋白霜!
藍帶司傅整
其實macaron好新鮮外我唔覺有咩特別
去廁所條走廊好靚
個梳妝櫈驚為天人
第日屋企係咁就好
當晚第3個表演,係第一次有的,我地真幸運
首首都係懷舊金曲,首首都聽過
好鍾意呢種唱腔同歌風
另一次去埋bistro個邊, casual d 舒服D
環境冇另一邊咁華麗,
但一樣好精緻
牛排, 本身佢上碟係咁
我切成咁
我簡直係天才
呢個, 有點hea
呢個就好好食
♫ 𝐽𝑎𝑗𝑎𝑗𝑎𝑚𝑏𝑜 𝐽𝑎𝑗𝑎𝑗𝑎𝑚𝑏𝑜 𝐽𝑎𝑗𝑎𝑗𝑎𝑚𝑏𝑜 𝐽𝑎𝑗𝑎𝑚𝑏𝑜 ♪(當晚洗了我腦的歌)𝐽𝑈𝑁𝑂𝑁大家一定唔陌生,大多原因都係因為明星效應,不過背後其實係想帶出香港首間旋轉餐廳 - 「仙后餐廳」當年嘅一種情懷,讓食客一邊品嘗精緻的法式𝑓𝑖𝑛𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑖𝑛𝑔,一邊欣賞餐廳內嘅古董,感受舊香港夜總會歌舞廳的情懷·▫️初初開業時要$1,388 𝑝𝑒𝑟 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛,不過依家價錢調整咗▪️𝑆𝑒𝑡 𝐷𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟 $628 𝑝𝑒𝑟 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛▪️𝑆𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝑜𝑓𝑓𝑒𝑟 $190 𝑓𝑜𝑟 𝑎𝑑𝑑𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 4 𝑓𝑟𝑒𝑠ℎ 𝑜𝑦𝑠𝑡𝑒𝑟𝑠▪️𝑆𝑝𝑎𝑟𝑘𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑤𝑎𝑡𝑒𝑟 $60整體而言,食物質素都對得起$628呢個價錢,始終食依啲真係好多錢係去咗個服務同環境到·當中最為欣賞新鮮生蠔、法式魚子醬鮮蝦春卷同埋香煎牛柳·生蠔鮮甜肥美,食完4隻真係好想加多一份🥺頭盤魚子醬鮮蝦春卷炸得好香脆,蝦鮮味十分突出而且爽口彈牙,配上魚子醬一齊食,鹹香十足·牛柳煎得好軟惗,牛味濃陏,黑椒係上菜後𝑤𝑎𝑖𝑡𝑒𝑟再問你需唔需要,加咗之後個黑椒香味突然重咗好多😳甜品方面反而較為普通,個人形為𝐶𝑟𝑒̀𝑎𝑚 𝐵𝑟𝑢̂𝑙
(當晚洗了我腦的歌)
▫️
▪️𝑆𝑒𝑡 𝐷𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟 $628 𝑝𝑒𝑟 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛
▪️𝑆𝑝𝑎𝑟𝑘𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑤𝑎𝑡𝑒𝑟 $60

當中最為欣賞新鮮生蠔、法式魚子醬鮮蝦春卷同埋香煎牛柳·
生蠔鮮甜肥美,食完4隻真係好想加多一份🥺
甜品方面反而較為普通,個人形為𝐶𝑟𝑒̀𝑎𝑚 𝐵𝑟𝑢̂𝑙𝑒́𝑒唔夠厚實,如果再厚實𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚𝑚𝑦 𝐷就會更好·

就食物,價錢同環境而言,推薦大家一試🍾
2021-02-21
紀念日
2021-02-21 0 瀏覽
自從第四波疫情爆發後,又一段時間無出外尋覓美食啦見最近疫情有所改善,忍唔住出去搵好野食今次揀左仙后餐廳!一路都聽身邊既人講好出名,今次終於黎試下啦。咁行到入去,入面既裝潢屬古典風格,已經令人眼前為之一亮,幾有特色!餐廳座位之間唔算狹窄,坐起黎都舒服!一望張餐牌,幾特別,有種睇報紙既感覺。前菜點左個炸牛肉薯餅薯餅鬆脆,牛肉味濃郁再配搭酸酸甜甜既汁,作為starter,十分理想! 主菜就係Pan fried flat iron steak!薯條就一般,薯條較幼身,無咩特別。但係steak就有d驚喜食落肉味濃郁!肉質十分嫩滑,完全無煎過頭既感覺!但size偏細。最後仲嗌左杯熱飲!整體而言,食物質素理想,餐廳氣氛亦很好!但價錢算偏貴。
自從第四波疫情爆發後,又一段時間無出外尋覓美食啦

見最近疫情有所改善,忍唔住出去搵好野食

餐廳座位之間唔算狹窄,坐起黎都舒服!

一望張餐牌,幾特別,有種睇報紙既感覺。

前菜點左個炸牛肉薯餅

薯餅鬆脆,牛肉味濃郁
再配搭酸酸甜甜既汁,作為starter,十分理想!

薯條就一般,薯條較幼身,無咩特別。
但係steak就有d驚喜

最後仲嗌左杯熱飲!

整體而言,食物質素理想,餐廳氣氛亦很好!但價錢算偏貴。
2021-02-21
2021-02-19 0 瀏覽
與老公有意識地不再正日慶祝情人節。出街太多人,而且變得好商業化,所以我哋通常都過咗正日先再慶祝。我特登訂咗仙后,想帶老公去試吓。我自己同朋友在一年幾前食過一次,嗰陣都未推出Set lunch,價錢幾貴,不過食物質素服務質素都非常好。今次訂咗午餐時段,去到都有好多人,人山人海。上網本身睇咗個Menu,不過去到發現原來啱啱推出左新菜單,價錢少少不同,不過無傷大雅。同老公講叫唔同嘅菜式,互相試下,頭盤好好味,配搭非常之驚喜!三文魚睇落去好似刺身咁,但係一食落就知道其實係半熟嘅狀態,呢個慢煮菜式非常之好味。粉紅蒜濃好特別,初頭以為好似肉醬意粉個d,所以見到嗰陣都覺得好特別!好幼滑既口感~ 粟子湯都濃郁,不過我略嫌奶味重。主菜 我揀左牛 老公揀左通粉~味道是很好的,牛肉軟,而家肉味濃。不過薯條失色,脆但無味。通粉都好好食,夠煙韌,不過我老公嫌主菜擺盤唔夠精緻。事實上我之前黎仙后食飯,擺盤係好靚既~最後甜品 不過不失,心太軟係流心,可惜的是,焦糖燉蛋不熱,所以塊焦糖都係唔脆~

粟子湯都濃郁,不過我略嫌奶味重。

2021-02-13 236 瀏覽
今個月生日月,所以要去食好啲🤩今次揀左黎好有懷舊風既仙后餐廳🍴meun 好有心機,做到好似懷舊風格嘅報紙咁樣,仲印上當日日期📅我哋叫咗香脆豬腩肉同埋魷魚辣肉腸意粉。甜品叫咗焦糖燉蛋🥚配瑪德蓮蛋糕🍰一開始上咗湯同麵包,湯比較特別,係栗子湯黎。栗子湯好creamy,但可能栗子比較淡味,飲咗好耐都飲唔出咩味🧐麵包就係酸種包,味道正常。香脆豬腩肉好有驚喜🥰個皮焗到好脆,脆到好似燒腩仔個皮咁樣脆卜卜,加上啲肉好嫩滑,好好食😋但個人覺得豬腩肉比較肥🙈如果可以瘦番少少會好啲🤫魷魚辣肉腸意粉就係正常野黎,冇咩特別個人而言認為主食份量普遍比較少(平時都比較細食)🙊,食完都唔夠飽😕焦糖燉蛋都係正常野黎,上面層焦糖燒得唔夠脆,不過勝在焦糖燉蛋好香雲呢拿味😆 反而瑪德蓮蛋糕比較有驚喜,個蛋糕仔好香牛油味😋總括而言嘢食份量比較少,而且唔係話特別好食。但環境來講真係好靚,係打卡必去嘅餐廳📸

魷魚辣肉腸意粉就係正常野黎,冇咩特別

如果想同朋友或配偶慶祝係呢度食飯首先一定要提早係網上訂位!蝴蝶【A Little Life】下午茶套餐係週末公眾假期先有離遠望到已經覺得出面好靚好復古好特別入到去眼前一亮 去左第二個地方咁坐底每人枱面都已經有餐牌嗌左野飲之後飲品野食都好快就上到係上最後的盆栽抹茶海棉蛋糕的時候店員會同你講解今次下午茶主題設計真係好花心思製作同裝飾好似去左藝術展覽咁食物唔止有外表 味道都好好中間果層法式咸點我同朋友都覺得好好食而甜品就偏向酸酸甜甜因為佢係柑橘同青蘋果味好開胃最後每人都會派一盒刺繡蝴蝶為紀念品佢有幾款唔同的蝴蝶好似抽禮物咁(本身我好鐘意蝴蝶所以好岩我)特別要去下個廁所 真係好靚 好岩影相🤣
如果想同朋友或配偶慶祝係呢度食飯
首先一定要提早係網上訂位!
蝴蝶【A Little Life】下午茶套餐

因為佢係柑橘同青蘋果味
好開胃

最後每人都會派一盒刺繡蝴蝶為紀念品
佢有幾款唔同的蝴蝶
好似抽禮物咁(本身我好鐘意蝴蝶所以好岩我)

特別要去下個廁所 真係好靚 好岩影相🤣
2021-02-05 207 瀏覽
疫情之下的周年紀念,只有午市,一直傳聞難訂位,一星期前預訂就無問題,餐廳分兩個區域,各有格調,我比較鍾意有大吊燈果邊,比較寧靜,樓底較高。午市指定set lunch,男食燒豬腩肉,女食魷魚意粉,比較失望係starter嘅沙律,味道普通無咩特別🤷🏻‍♂️,主菜係正常預期,唔會嘩嘩聲,甜品要加錢,朱古力心太軟味道反而係最突出😋地方裝修當然係其中重點,帶有中古味,可惜細節未能照顧,有沒有現場歌手不重要,但背景音樂可以用歌廳常用的爵士樂,應該會升級另一層次,另外有不知道的原因,桌上的細manual係濕過風乾而不更換🤔,有點扣分,洗手間亦不是經常清潔,地上有水漬仙后餐廳,有點名大過實

仙后餐廳,有點名大過實
2021-02-04
紀念日
2021-02-03 176 瀏覽
一間超貴茶餐廳之作,食物無特色,飯後要了一杯熱檸水,竟然在茶杯旁放上一包茶餐廳袋裝白糖,認真唔合格嘅安排。幫我們拍照嘅高級侍應,態度唔友善,一提起手機就想按掣,我們要大聲 shout out 請他等等, 真真掃興。下次不會再來食裝修
低格飯後熱檸水
2021-01-28
2021-02-01 99 瀏覽
人氣餐廳 有個大舞台 又有一棵好靚嘅花樹 成個環境好古色古香又不失時代感 環境似7/80年代舞廳設計 打卡影相一流 環境有返咁上下 價錢亦都唔遜色 就試一次睇吓佢啲野食好唔好食 個menu用左舊報紙設計 令食客更投入7-80年代既氛圍前菜:布拉塔芝士配古種蕃茄·新鮮香草·橄欖油及陳年黑醋蕃茄新鮮 個蛋幾特別 菜麻麻地靚油封豬腩肉·水煮雞蛋配乳酪汁個豬腩肉幾好食既 但個沙律菜就唔太新鮮 唔夠靚 水煮蛋都冇乜難度 個前菜不過不失啦佢配個餐包 但個餐包就一般啦 是日餐湯好creamy好香 而且顏色好靚 但我掛住影相同埋食唔記得問佢呢一個係咩湯 燴小牛膝配玉米粥及蔬菜小牛膝既肉質好淋身 個汁有少少似舊式西餐廳既汁 但我唔太欣賞 反而個玉米粥煮得好好食 好香 黑毛豬梅頭肉配法式燴雜菜·香蒜汁豬肉軟身 味道ok 相比起個牛 好食dd 其實佢啲甜品都好吸引 但係我唔食得嘅關係 最後都冇叫到了 人人話去仙后餐廳都要去一去佢個洗手間 佢個洗手間果然好靚 仲有個化妝間嘅位置 而且每一處嘅設計都好有特色 鍾意影相嘅食客黎到會好開心

個menu用左舊報紙設計 令食客更投入7-80年代既氛圍

前菜: