2019-01-10 1790 瀏覽
呢間高級法國餐廳,就係由樂壇歌手張敬軒所開既,由於呢排佢係樂壇成績上面既突出,令到我都不禁想去試下佢呢間法國餐廳既味道係咪同佢唱歌一樣可以令人一聽再聽,一食再食。打開餐牌,可能因為餐廳唔係置地門外,所以唔覺眼有青瓜既菜式,咁就惟有點左以下呢幾款藝術品一號:三文魚他他脆薯棒除左欣賞廚師花既心思之外,仲要稱讚一下佢既味道,三文魚味好重,唔會有腥味,配合他他脆薯一齊食,咬起黎〝插插〞聲,食完三文魚既油香亦會係口入面回甘,他他醬岩岩好作調味作用,唔會搶走主角既味道,食完感覺心情好輕快,大家可以哼住軒仔既羅賓黎食呢道菜,果種輕快程度同感覺就同食呢個藝術品咁既心情藝術品二號:熟火腿配野菜呢個前菜令我諗起以前細個食果D眼鏡朱古力,有唔同顏色既朱古力咁,熟成火腿唔會太咸,反而食落口肉味幾優香,Fresh一下個味蕾,預備食下一道藝術品藝術品三號:黑毛豬排配蘭度豆黑毛豬相信大家都知道比較普通豬肉質相對細膩嫩滑,食起黎香味會停留係口腔,亦會帶少少甜味,醬汁雖然普通,但肉既質素非常好,可口美味藝術品四號:法式羊肚菌,菠菜及帕馬臣芝士意大利飯羊肚菌係一種比較珍貴既菌類,如果用打機既角度黎講,呢種菌就係S級煮意大

三文魚他他脆薯棒
藝術品一號:三文魚他他脆薯棒

熟火腿配野菜
藝術品二號:熟火腿配野菜
黑毛豬排配蘭度豆

藝術品三號:黑毛豬排配蘭度豆

法式羊肚菌,菠菜及帕馬臣芝士意大利飯
藝術品四號:法式羊肚菌,菠菜及帕馬臣芝士意大利飯

煮意大利飯既湯底好緊要,成個飯可以用內韌外軟黎總結,菌既香味直逼喉嚨,質感Creamy,好快就已經得返隻碟

傳統法式焦糖布甸
藝術品五號:傳統法式焦糖布甸
蛋味幾重,軟綿綿,焦糖重甜,一絲細滑,整體唔錯
特濃朱古力心太軟配雲呢拿雪糕

藝術品六號:特濃朱古力心太軟配雲呢拿雪糕
你走了 我的心在淌血,心太軟就係咁樣流出特濃朱古力,碟上面既朱古力粉以潑墨形式呈現眼前,雲呢拿雪糕同出面食到既唔同,佢唔係單單得個甜字,仲有淡淡青香既香草味,配合心太軟入面熱辣辣既朱古力,加上小小脆既外餅皮,成個冰火世界就係我口入面,1秒中幾種刺激感受,依家諗返都一路打食評一路流口水。

PS : 食完咁夢幻同美味結合既藝術品之後,各位必須要去排一排餐廳裡面既洗手間!成個場地無論佈置,氣氛甚至用料都可以見到係相當用心,唔介紹比多少少價錢去食野,只係希望味道質素可以對得起我地付出左既價錢,而呢間法國餐廳既用心,令我好心甘情願咁享受每一道菜為我帶來既喜悅,享受老闆所花既心機,多謝您,軒仔
三文魚他他脆薯棒
熟火腿配野菜
黑毛豬排配蘭度豆
法式羊肚菌,菠菜及帕馬臣芝士意大利飯
傳統法式焦糖布甸
特濃朱古力心太軟配雲呢拿雪糕
作為張敬軒粉絲,本身對於afternoon tea無咩興趣既我 (因為覺得太貴同唔飽肚),決定獻出我既第一次,試下呢個由瑪利皇后做主題既tea set la!訂位既過程都好艱苦,屢敗屢戰,終於有一晚凌晨三點起身終於訂到!Afternoon tea每一款items 都好似藝術品甘,好靚好有心思,而味道都非常有層次感,好味!不過我又唔係專業食家,同埋afternoon tea 俾我既感覺都係俾相機食為主,對佢既味道本身無咩期望,但佢都俾到我”好味”就個感覺!呢餐係outperform 呀!但係食到最後要打包,食唔哂!不過美中不足既係見唔到張敬軒同價錢都唔平!順帶一提,佢個廁所係必去!好grand !同整間餐廳好match!

不過美中不足既係見唔到張敬軒同價錢都唔平!

順帶一提,佢個廁所係必去!好grand
!同整間餐廳好match!
由一開始佢開幕已經好想黎呢間充滿復古味道的餐廳,而作為張敬軒粉絲的我今晚終於有人帶我黎食生日飯!餐廳分開左兩邊的,一邊是食平價少少的食物,唔駛dress code既,而另外一邊就食貴價少少既,聽講要有dress code,同埋果邊係有個小舞台表演的。今晚友人帶我去到平少少果邊食,一入餐廳已經有一種好復古的感覺,不論裝修、擺設等都好懷舊,連廁所入面都好靚,好有心思。餐廳的中央有一部淺啡色為主,上面有圖畫的鋼琴。呢邊的表演者會跟客人有互動,會請客人一起唱歌,而且表演復古得黎又好笑!餐牌很有心思,上面寫有食飯當天的日期,背面還有當年今日的報章報道。我們兩個人點了一個芝士拼盤、兩碗湯、兩份主菜及兩杯飲品。二人分享拼盤-精選芝士盤($160),呢個芝士拼盤共有4款芝士、青提子、蘋果、核桃及提子乾。除了以上食材,還有麵包可以配芝士一齊食!芝士分量都唔算少,所以兩個人食其實都好夠!芝士配麵包食當然可以減淡到芝士的濃味,令你更能食到芝士的味道,原來配生果一齊食感覺又特別唔同,會清新好多!法式古法艾門塔爾芝士洋蔥湯($110),洋蔥湯入面有2塊已吸收湯的麵包,麵包上面有一層芝士,洋蔥粒都算多,湯入落都算

我們兩個人點了一個芝士拼盤、兩碗湯、兩份主菜及兩杯飲品。
精選芝士盤

法式古法艾門塔爾芝士洋蔥湯
法式古法艾門塔爾芝士洋蔥湯($110),洋蔥湯入面有2塊已吸收湯的麵包,麵包上面有一層芝士,洋蔥粒都算多,湯入落都算清,味道適中,如果芝士可以再多多少少,同埋D湯都可以多返少少會更開心!呢個湯既價錢感覺上就貴左少少!
烤雞胸配菠菜及檸檬沙巴翁
烤雞胸配菠菜及檸檬沙巴翁($290),雞胸嫩滑,菠菜配有檸檬沙巴翁,酸酸地咁好開胃!雞胸加左黑椒之後更加惹味!

黑安格斯牛柳配白甘筍及迷你椰菜,牛肝菌及牛肉汁
黑安格斯牛柳配白甘筍及迷你椰菜,牛肝茵及牛肉汁($350),牛柳我們點了5成熟,肉質鬆軟,多肉汁!看上去好似好少咁,但實落就好飽肚!
我們還點了配菜薯蓉($70),冇諗過佢係一碗咁上,而且份量都幾多,所以最後我們二人都食唔哂!
Sangria
Sangria,西班牙水果酒一直都係我最愛既飲品,當中有水果、紅酒及梳打水溝埋一齊,味道甜甜地,但又可以飲到紅酒的少少澀味!好適合女士飲用。

慶祝生日當然要有個甜品作結啦!
時令水果配檸檬雲尼拿及香橙花雪葩
時令水果配檸檬雲尼拿及香橙花雪葩($130),甜品可以提前講店員幫忙加祝福字句,水果新鮮,雪葩酸酸甜甜,可以解去油膩。

總括黎講,餐廳環境非常靚,店員服務亦很好,會主動幫忙拍照,而且很有環境及笑容,表演好睇又抵死。食物質素都唔錯,對得住價錢。價錢亦唔係想像中咁貴。這間餐廳非常適合慶祝生日或週年紀念!一定會再來!
2019-01-02
生日
精選芝士盤
黑安格斯牛柳配白甘筍及迷你椰菜,牛肝菌及牛肉汁
由本人打電話去 Book 枱午餐,講哂所需資料後,Waitress 同我講要做一個信用卡做訂枱保證,我感覺有點愕然😮我只是食個 Lunch🤔需要到做這個動作🙄當天20181229❄️Saturday 🌹入到餐廳🍽️第一個感覺♥️真的「時光倒流七十年」💃Waitress 安排佐我地入門口左邊第一行位置,坐落之後真的很不自在,因為比較多食客行來行去影相📸我地做佐佈景版😅其實到我地食完走時,入門口右手邊舞台前有兩張無人坐既枱及我本身坐這個位置後面近窗邊都有幾張無人坐既枱,真係唔明白點解唔去安排坐 D夠無人騷擾既位置,Waitress 既 Services 都算不錯,但係尚算太 Green, 需要時間磨練,食材只屬一般🙏🙏
法式古法艾門塔爾芝士洋蔥埸
2018-12-29
女朋友係張敬軒fans,趁佢生日就book仙后餐廳等佢開心下。我地book嘅係 La Scène De Junon,即係grand d個邊。餐廳環境真係一流,好懷舊,好有taste。全場重點一定係個圓拱型天花,好似教堂嘅玻璃窗咁,加埋盞水晶吊燈,真係好靚!!d燈光打左d彩虹落張枱到,望住d彩虹轉下轉下,好夢幻咁。呢邊場只供應一個餐,全場都係食同一個餐,可以加錢會有6杯酒,但價錢好貴所以無特別加。最後只係一人一杯cocktail。一開始經理會行過黎介紹下menu,順便會問下有無咩食物敏感,可以幫你轉d course,都幾細心。👏🏻Starter下面係龍蝦,上面有塊脆餅,個汁好creamy,龍蝦新鮮好甜好好食!!👍🏼👍🏼因為女朋友對黑松露敏感,所以轉左個紅菜頭risotto比佢。味道甜甜地,上面有幾片芝士,我地覺得呢個仲好食過本身嘅course。呢個係鵝肝加牛柳,鵝肝煎得好香,入口即融,真係好好食!牛都算juicy,但唔算好有驚喜。側面有3舊煙煙韌韌嘅粉團,口感幾特別。呢碟賣相雖然唔係幾好,但我覺得係最有誠意嘅菜式,作用係食甜品之前幫你清一清味蕾。係無花果上面放左青檸雪芭,酸甜交替非常fr

呢碟賣相雖然唔係幾好,但我覺得係最有誠意嘅菜式,作用係食甜品之前幫你清一清味蕾。係無花果上面放左青檸雪芭,酸甜交替非常fresh!!好正!👅👅

最後係甜品,松露朱古力mousse,味道正常,好多餐廳都有嘅水準,寫左happy birthday同準備左蠟燭比女朋友。全場有大半係慶祝生日,佢一次過推左6-8碟一樣嘅甜品出黎上,覺得上菜方式可以好d,有d似分豬肉人人有份咁。👀

不得不提仙后歌舞表演,演員十分專業,一晚3場故事性演出,唱左好多中英懷舊金曲,好正,同女朋友睇到唔記得食野。我地覺得仙后餐廳比到好特別嘅一晚我地,好似去左第二個時空咁,用餐環境、食物、表演都令人好投入,(雖然撞唔到軒叔)都非常推薦大家一試!👍🏼
2018-08-16
$2000 (晚餐)
生日
2018-12-21 1123 瀏覽
餐廳有一邊, 放了一台鋼琴 ,呢邊是輕鬆的bistro area. 這就吸引了我的注意一邊食絕對同時享有視覺聽覺享受我知有live Band沒有想過這麼豐富甜品法式焦糖布丁配法式可可泡夫 , 個焦糖好脆好正!整體一次很難忘的經驗,很感受到老闆的用心和passion! 已經想再來食lunch
這就吸引了我的注意

一邊食絕對同時享有視覺聽覺享受
我知有live Band沒有想過這麼豐富

甜品法式焦糖布丁配法式可可泡夫 , 個焦糖好脆好正!

2018-12-17 1217 瀏覽
Went there for lunch w colleagues. Food is just so so! For appetiser, I ordered burrata cheese and frankly, those served at Grappa’s are much much better!! My colleagues ordered escargots and I didn’t receive any feedback from them except that the thongs for holding the shells in place for taking the flesh out were not working properly 😂 The main, I went for salmon fish steak and again it was just okay, not particularly yummy (those served at Miso up QRE is better). Coffee is bad! Don’t think I will come again.. 😅
今日同男朋友嚟咗仙后餐廳慶祝我哋第五個anniversary🎁 多謝餐廳 (同老闆張敬軒😂) 俾咗我哋一個難忘嘅晚上 就算係無咁貴嘅Bistro 食物環境同氣氛都好好 食到一半我已經同男朋友講話可以再嚟 或者可以試埋貴啲嗰邊?😳所有細節都好精緻 有聖誕樹 有印喺好似報紙上面咁嘅Menu 有聖誕花係檯面 成個bistro中間仲放咗座琴 係好典型嘅燭光晚餐setting🍷首先我哋要咗個洋蔥湯 就係呢個湯我已經決定咗呢間係一間食物有質素 唔係淨係賣名氣嘅餐廳😂 好鍾意法式嘅洋蔥湯或者蘑菇湯 個湯係褐色但清嘅 覺得佢哋好展現到食材本身有嘅鮮甜 湯入面塊包仲有好多芝士 夾埋個湯好襯好好味😚Starter我要左三文魚他他同脆薯棒 脆薯棒係churro嘅外形 同有少少churro嗰種甜味 但係係薯仔做嘅👍🏻 三文魚他他嘅調味都好好 似一間我鍾意嘅壽司店 (西環神谷) 佢哋整嘅芝麻三文魚 但係加咗香菜更加香😂主菜我哋要咗黑毛豬同鱸魚 黑毛豬係七成熟但係一啲都唔腥 仲好爽口 同薄荷醬仲有配襯嘅豆都好match 鱸魚大家都知道唔係肉質最滑嗰種魚襯牛油味好香嘅foam 成個口感都有所提升 而且佢啲配菜都好好

鱸魚大家都知道唔係肉質最滑嗰種魚襯牛油味好香嘅foam 成個口感都有所提升 而且佢啲配菜都好好味 我全部都食晒😂

最開心嘅係唱到一半有表演睇 駐場嘅歌手表演晒廣東話英文同普通話嘅老歌 聽到我唔捨得走 又祝賀埋當日過生日同埋周年紀念嘅客人 love is in the air🥳 最後原來表演緊嘅呢位陳起(?)小姐 今日自己都生日 全場一齊唱生日歌俾佢聽 氣氛好好😊

聽完歌我哋仲食埋甜品先走 叫咗creme brûlée同埋心太軟 兩個都同預期中一樣好味 為呢一餐畫上一個完美嘅句號🌹

紀念日
2018-12-11 1172 瀏覽
It is a one of a kind short skits and musical dining experience. Particularly memorable for Hong Kongers definitely worth a visit. Entertainment may change from time to time but performers are definitely worth praising. Ambience: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Food: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Cleanliness: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Entertainment: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Amuse  bouche
French  duck  liver
Duck  breast  coated  with  spiced  bread
2018-12-11 1215 瀏覽
仙后餐廳都先後來過三次了第一次打算排隊食小王子下午茶 結果人龍太長買了個牛角包 可能因為已放了一段時間 已淋軟 第二次因已開放網上訂座 終於可一試小王子下午茶入到去環境真係靚 但又無想像中大 下午茶有咸點甜點可能同朋友二人都對甜食沒有好大愛覺得普遍偏甜 有部分都亦太漏食唔落去惟覺得杯朱古力真係好濃郁朋友的花茶亦都好飲 第三次係因為另一朋友希望可以去一次所以選擇了食午餐 可以網上訂座真係方便好多點了個前菜及每人一個主菜 食物精緻味道中上都算陪朋友完了心願一試 在呢個咁靚的環境起下用餐
仙后餐廳都先後來過三次了

所以選擇了食午餐 可以網上訂座真係方便好多
點了個前菜及每人一個主菜 食物精緻味道中上

都算陪朋友完了心願一試 在呢個咁靚的環境起下用餐
2018-12-11 1235 瀏覽
成日聽人講話裝修咁靚既餐廳,點都要去一次! 除咗美食,仲期待看一個紅磨坊式既 live performance。因為 weekday 要上班,於是網上訂咗 7:30pm 三位為老公慶生日。網上也看咗表演嘉賓既資料,鳳鳴係演藝學院畢業。以張敬軒的性格,嚴謹要求,應該可以輕鬆星期享受一個晚上吧!其實唔係太習慣乜都影一餐,亦無寫過食評,所以影相唔多。一入餐廳門口,已經感受到裝潢既氣派!到既時候幾乎已經坐滿,餐廳地方唔算大,我地三個人被安排到近窗邊既一張方枱,剛坐底就開始表演,鳳鳴呢個名就已經夠懷舊,60 年代打扮,先簡單介紹今晚演出故事。Set menu, 加咗 wine pairing, 懷舊報紙餐單,日期係當日既,都算有心思,waitor 服務態度親切,餐酒一般,端上暖的麵包,合格吧!頭盤、湯、主菜、甜品。講真,整體食物沒有太大驚喜!所以無特別影太多相,反而個 live performance 唔錯!每唱一首歌就會講故事, a singer as well as a narrator, musical and dramatic, 另外仲有鋼琴獨奏,非常享受。當晚幾乎大部份客人都有特別慶祝
以張敬軒的性格,嚴謹要求,應該可以輕鬆星期享受一個晚上吧!
每唱一首歌就會講故事, a singer as well as a narrator, musical and dramatic, 另外仲有鋼琴獨奏,非常享受。當晚幾乎大部份客人都有特別慶祝:生日、結婚紀念,少不了有唱生日歌的環節。
朋友叫我一定要去洗手間,因為裝潢非常講究,真係一絲不苟,哈哈~
整體服務水平、食物、表演、環境, 都算係合格既,埋單三個人食物加配酒 $4,500, 平均 每位 $1,500, 性價比見仁見智,但都滿意,享受了一個晚上就夠啦!

2018-12-10 1363 瀏覽
以後 black list 仙后餐廳!上星期一 (3 號),我已經預訂 18 號中午飯局!點知上星期五夜晚收到餐廳電話,話因為公司改咗 policy,希望我可以用信用卡去做訂枱保證!當時我已經好奇怪,點解我响訂位時冇提及過按金安排,anyway,我都答應會盡快處理!期間,响禮拜六曾經收到一次付款提示,但剛巧我唔响香港,本來打算禮拜一再安排。殊不知到禮拜日 (即係 9 號) 再收到餐廳 whatsapps 通知我,之前的訂位已被取消!(大佬,你只係俾一日個客人去網站填信用卡資料?唔係化??!!)而當我今日打電話去投訴時,接線生全程冇嘗試安撫我,我好似對住個無人接聽的電話講嘢咁,接線生仲話見到個 msg 已讀不回,以為我唔會安排俾按金,所以取消咗我的訂位 !我唔明白,點解唔可以打多次電話俾客人了解下,而選擇直接取消客人訂位呢?之後,我連想叫經理聽電話直接投訴,都只係話經理忙緊接待客人而未能聽電話,真係乜 X 嘢的服務態度!今時今日呢種服務態度,我真係大開眼界!
以後 black list 仙后餐廳!
今時今日呢種服務態度,我真係大開眼界!
2018-12-02 1083 瀏覽
If you want a memorable meal, JUNON is definitely the restaurant that will not disappoint you. Everything from the service, the decorations, the settings, to the food, you name it, are very well prepared. The only thing that was not so satisfying from the lunch which I just had was perhaps the starter. I had a salmon tartare and 🥔 potato churrros, the salmon 🐟 tartare was a bit too salty for me. However, other than that the rest of the meal was perfectly well made, I am not able to criticis

The only thing that was not so satisfying from the lunch which I just had was perhaps the starter. I had a salmon tartare and 🥔 potato churrros, the salmon 🐟 tartare was a bit too salty for me. However, other than that the rest of the meal was perfectly well made, I am not able to criticise anything else other than the salty salmon.

Interestingly, I find that the restroom is one of the highlight of the restaurant, lol. It is clean and well taken care of. It is a corner that everyone must have a visit.

2018-11-25 1139 瀏覽
今次係過嚟食生日飯,黎之前我都唔知係黎呢一間餐廳收到一個驚喜話說呢間餐廳係張敬軒開嘅,係主打懷舊氣氛同埋裝修嘅餐廳,餐廳分開咗兩部份,一面係有一個舞台 有人會喺台上面表演,而令一面就係有個鋼琴喺餐廳中間 有人演唱歌。聽講張敬軒仲會周不時落嚟客串唱番幾首歌所以知道黎到都好期待,唔知有冇機會聽到今次叫左2個前菜2個主菜生牛肉薄片牛係polmard牛肉 肉味香濃 加埋芝士食 牛肉芝士兩者味道係口腔圍繞著法式鴨肝凍配法國牛油麵包鴨肝冇鵝肝咁膩 而且又有肝臟既肥美感 麵包又係一絕 牛油感十足加埋鴨肝一齊食 正野生鱸魚配牛油煮時令蔬菜盧魚煎得皮脆肉嫩但係主角其實係牛油煮嘅蔬菜,蔬菜新鮮經過牛油煮後 異常好味而爽脆安格斯牛柳配牛油甘筍及焦糖洋蔥安格斯牛柳濃郁而肉嫩最特別係焦糖洋蔥 經過烹煮既洋蔥已經充滿甜味再經焦糖煮過 甜上加甜 ,利用牛油甘筍平衡甜味 味道多層次而惹味最後雖然張敬軒冇黎到唱歌但係今晚都係滿足

今次叫左2個前菜2個主菜

安格斯牛柳配牛油甘筍及焦糖洋蔥

安格斯牛柳濃郁而肉嫩

最後雖然張敬軒冇黎到唱歌但係今晚都係滿足

外賣自取
一次和朋友們來仙后餐廳是吃午餐,坐的位置是 ‎La Scène De JUNON 那邊這次再來吃主題下午茶則是坐在另一邊 (Bistro JUNON) 喔 新推出的下午茶只在星期六日及公眾假期供應且限量20份  (´・ω・`) 要注意這也是要預先在餐廳網站訂座~聽說搶得很兇的耶【瑪麗皇后的首飾盒】 主題下午茶 ($628 / For Two)除了三層架外,還有兩杯飲品和一個 "首飾盒"飲品我選了要加錢的 - 仙后濃郁巧克力 (+$30) 在70%巧克力當中能嚐到濃郁的奶香,還配有香草奶油、脆珠和雪糕球(*′ ▽‘) 當然也有不用加錢的咖啡或茶可以選擇喔∑(っ°Д°;)っ 像真度很高的珍珠頸鍊~不止珍珠,連那紅色的絨墊也能吃下肚其實這個是玫瑰慕絲蛋糕,吃起來有淡淡的玫瑰味道~店員建議這個要先吃,因為是沒辦法外帶的喔 (笑)而那些珍珠則是人手製的朱古力和糖珠~ 有嘗試過吃,然後我就放棄了 ...( *・ω・) 3層架的底層是鹹點部份,都很精緻~有四款:自家製芝士煙肉批 - 外層頗脆的,這個很惹味法式蘿蔔絲批配辣根醬 - 吃落有少許嗆鼻法式香腸酥卷 - 大概是因為放久了才吃 ... 酥皮的油
要注意這也是要預先在餐廳網站訂座~聽說搶得很兇的耶

除了三層架外,還有兩杯飲品和一個 "首飾盒"
【瑪麗皇后的首飾盒】 主題下午茶 (For Two)

飲品我選了要加錢的 - 仙后濃郁巧克力 (+$30)
(*′ ▽‘) 當然也有不用加錢的咖啡或茶可以選擇喔
仙后濃郁巧克力

其實這個是玫瑰慕絲蛋糕,吃起來有淡淡的玫瑰味道~
店員建議這個要先吃,因為是沒辦法外帶的喔 (笑)
玫瑰慕絲蛋糕

( *・ω・) 3層架的底層是鹹點部份,都很精緻~有四款:
自家製芝士煙肉批 - 外層頗脆的,這個很惹味
法式蘿蔔絲批配辣根醬 - 吃落有少許嗆鼻
法式香腸酥卷 - 大概是因為放久了才吃 ... 酥皮的油泛出來了 Orz
三文魚他他三文治配魚子醬 - 四款中最喜歡的是這個!
這三文治是由兩款口味的麵包夾著混了香蔥的三文魚而成,十分香口

中間的那層則是 - 原味鬆餅 & 士多啤梨乾果玫瑰鬆餅
前者有很濃的牛油香;後者味道豐富一點,不配醬來吃其實也可以~亦不會很乾
(๑>◡<๑) 鬆餅配的是Rodda's 奶油忌廉和兩款口味的果醬 - 橙和士多啤梨

頂層則是甜品~每款看起來都很美喔 (੭ु≧▽≦)੭ु 像藝術品似的
紫羅蘭修女泡芙 - 上層的是紫羅蘭吉士、下層的是黑加侖子果醬~酸酸甜甜的
瑪麗皇后的香檳杯 - 個人來說不太喜歡香檳啫喱的味道 ... 啫喱當中還有荔枝果肉
牛奶朱古力禮物盒 - 外層是朱古力薄片,這個的酒香更重。
紫羅蘭修女泡芙
瑪麗皇后的香檳杯
牛奶朱古力禮物盒
題外話/補充資料: 當中還包括了 0.75L Evian Water ($68) + Takeaway Bag ($2)
2018-11-04
$400.5 (下午茶)
仙后濃郁巧克力
玫瑰慕絲蛋糕