2018-12-10 1363 瀏覽
以後 black list 仙后餐廳!上星期一 (3 號),我已經預訂 18 號中午飯局!點知上星期五夜晚收到餐廳電話,話因為公司改咗 policy,希望我可以用信用卡去做訂枱保證!當時我已經好奇怪,點解我响訂位時冇提及過按金安排,anyway,我都答應會盡快處理!期間,响禮拜六曾經收到一次付款提示,但剛巧我唔响香港,本來打算禮拜一再安排。殊不知到禮拜日 (即係 9 號) 再收到餐廳 whatsapps 通知我,之前的訂位已被取消!(大佬,你只係俾一日個客人去網站填信用卡資料?唔係化??!!)而當我今日打電話去投訴時,接線生全程冇嘗試安撫我,我好似對住個無人接聽的電話講嘢咁,接線生仲話見到個 msg 已讀不回,以為我唔會安排俾按金,所以取消咗我的訂位 !我唔明白,點解唔可以打多次電話俾客人了解下,而選擇直接取消客人訂位呢?之後,我連想叫經理聽電話直接投訴,都只係話經理忙緊接待客人而未能聽電話,真係乜 X 嘢的服務態度!今時今日呢種服務態度,我真係大開眼界!
以後 black list 仙后餐廳!
今時今日呢種服務態度,我真係大開眼界!