2021-02-13
今個月生日月,所以要去食好啲🤩今次揀左黎好有懷舊風既仙后餐廳🍴meun 好有心機,做到好似懷舊風格嘅報紙咁樣,仲印上當日日期📅我哋叫咗香脆豬腩肉同埋魷魚辣肉腸意粉。甜品叫咗焦糖燉蛋🥚配瑪德蓮蛋糕🍰一開始上咗湯同麵包,湯比較特別,係栗子湯黎。栗子湯好creamy,但可能栗子比較淡味,飲咗好耐都飲唔出咩味🧐麵包就係酸種包,味道正常。香脆豬腩肉好有驚喜🥰個皮焗到好脆,脆到好似燒腩仔個皮咁樣脆卜卜,加上啲肉好嫩滑,好好食😋但個人覺得豬腩肉比較肥🙈如果可以瘦番少少會好啲🤫魷魚辣肉腸意粉就係正常野黎,冇咩特別個人而言認為主食份量普遍比較少(平時都比較細食)🙊,食完都唔夠飽😕焦糖燉蛋都係正常野黎,上面層焦糖燒得唔夠脆,不過勝在焦糖燉蛋好香雲呢拿味😆 反而瑪德蓮蛋糕比較有驚喜,個蛋糕仔好香牛油味😋總括而言嘢食份量比較少,而且唔係話特別好食。但環境來講真係好靚,係打卡必去嘅餐廳📸
魷魚辣肉腸意粉就係正常野黎,冇咩特別