2021-01-22
話說上年尾同男朋友去仙后餐廳食午餐慶祝聖誕。。🎅🏾因為晚市無堂食。。男友正日又要返工。。🤣所以過埋boxing day 先撐枱腳~ 餐廳好靚,食物都高質。絕對值得一試!睇下報紙就知午餐有咩食😚我地點左兩個午餐、一個薯條加一個甜品~✨先黎餐包同湯,餐湯係南瓜湯。暖暖麵飽香脆有麥香,🎃南瓜湯看似濃湯。。調味較淡,飲到南瓜原味。✨跟住係意粉,個名大概係。。魷魚辣肉腸意粉配微辣蕃茄醬,材料新鮮,蕃茄味道特出,少少辣。非常開胃。意粉彈牙,係我喜歡既質地🤤✨再黎薯條配松露醬,幼薯條香氣十足,鬆脆得黎有薯仔味。點埋個松露醬,食到唔停到口✨輕煎三文魚。醃青瓜及對蒔蘿。檸檬蜜糖醋汁三文魚肉質結實、鮮味。加埋上面有既脆麵一齊食。口感豐富。醬汁味道清新,同三文魚好夾。 最後另一主角當甜品✨傳統焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕出場~焦糖面脆卜卜,燉蛋綿滑,香濃雲厘拿味來自燉蛋裡面既雲厘拿籽,好好味餐飲可以揀咖啡或者花茶。食飽去埋洗手間參觀下,餐廳走廊同洗手見都係打咭位,咭好錯過🤣
餐廳好靚,食物都高質。絕對值得一試!
睇下報紙就知午餐有咩食😚
我地點左兩個午餐、一個薯條加一個甜品~
✨輕煎三文魚。醃青瓜及對蒔蘿。檸檬蜜糖醋汁
餐飲可以揀咖啡或者花茶。