2021-11-25
早幾日氣溫急降❄️令人好想打邊爐暖下胃😆好多人介紹呢間手工火鍋店既花膠雞湯底,感覺高質又養生,一於試吓先🤤呢度環境好新淨,而且空間感大,唔會坐到好逼,因為打邊爐都預左坐得耐,環境舒服好加分🤣✨金湯花膠雞鍋 $368上鍋時心諗:不得了!好似藝術品咁🌺Size都有返咁上下😍佢係用腐皮包住唔同材料:花膠、雞、素翅、娃娃菜等,好足料🤩店員會幫手剪開腐皮,再加入雞湯,等佢滾一陣😚雞湯好清甜,雞味濃郁,完全唔油膩,好好飲👍腐皮索晒精華,所以都好正🤣雞件都幾多,雞肉滑😋食埋花膠成件事好滋補💓好推介呢個湯底👍👍🤤✨招牌牛肉拼盤(中)$388打邊爐好少會食牛唔同部位🤣但見到有牛肉拼盤真係好難忍手,感覺可以試多d野🤩呢個拼盤有6樣野:本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心椗、牛柳粒🐮第一次食牛心椗同牛胸爽,原來幾爽口,牛味豐富!牛舌同牛肉都偏薄身,但牛味係濃郁既😋牛柳粒口感腍身,有肉汁🤤最重要係擺盤好好睇,賣相100分😆👍✨自家製響鈴 $68新鮮炸起,大大條🤩食響鈴我係奉行一秒定律🤣(放落湯一秒即刻拎返起)一方面吸到鮮甜湯底,又可以食到響鈴既香脆😋呢個九宮格醬料都幾吸引🤩✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨價錢偏高,
令人好想打邊爐暖下胃😆
✨金湯花膠雞鍋 $368
上鍋時心諗:不得了!好似藝術品咁🌺
Size都有返咁上下😍
佢係用腐皮包住唔同材料:花膠、雞、素翅、娃娃菜等,好足料🤩
店員會幫手剪開腐皮,再加入雞湯,等佢滾一陣😚
雞湯好清甜,雞味濃郁,完全唔油膩,好好飲👍
好推介呢個湯底👍👍🤤
✨招牌牛肉拼盤(中)$388
打邊爐好少會食牛唔同部位🤣
但見到有牛肉拼盤真係好難忍手,感覺可以試多d野🤩
最重要係擺盤好好睇,賣相100分😆👍
✨自家製響鈴 $68
新鮮炸起,大大條🤩
食響鈴我係奉行一秒定律🤣(放落湯一秒即刻拎返起)
一方面吸到鮮甜湯底,又可以食到響鈴既香脆😋
呢個九宮格醬料都幾吸引🤩
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
價錢偏高,但真係一分錢一分貨👍👍
真材實料🤤
另外亦好欣賞呢度既服務,店員有禮貌又會細心講解,勤力斟水,上菜速度亦夠快💖