💥辛苦揾來志在食‼️所以每星期都會周圍揾好嘢食~早日就去咗尖沙咀🔥 #云手工火鍋 🔥嘆個高質港式火鍋!餐廳裝修融合中西元素,舒適雅緻,設有卡位及5間獨立VIP房,約親友及三五知己都咁適合~呢度嘅食材同樣新鮮、優質、選擇多,包括多款手工火鍋湯底、自家製配料、惹味小食、刺身、海鮮、肉類、丸類、餃類、時蔬等⋯⋯每款都令人有驚喜,流晒口水~🔥 #火焰椰子雞鍋 $328簡直係一個表演,店員先用牛油炒香雞件,緊接點出耀眼火焰,令人忍唔住拍片影相,之後再加入三椰:椰青、椰皇、椰子雞湯,咁足料,唔怪得個湯又香濃又清甜滋潤啦!加上D雞肉都好嫩滑,實在係必叫推介呀~🥩 #招牌牛柳粒 $168牛香濃郁,油香滿滿,入口肥美肉嫩。🥟 #自家製牛肉小湯包 $68小湯包裡面有滿滿嘅牛肉及肉汁,一咬爆湯,肉嫩鮮甜。🥟 #招牌韭菜餃 $48韭菜餃餡料飽滿,韭菜味唔重,連唔食韭菜嘅老公都讚有料到!🦑 #香煎鵝肝墨魚丸 $68🦐 #手打蝦丸 $48自家手打,肉丸緊實、鲜嫩、彈牙,墨魚丸一咬爆汁,散出鵝肝香氣,食完一粒接一粒!我地細食,食唔到好多,下次要約多D朋友嚟食多D款式先‼️
💥辛苦揾來志在食‼️
所以每星期都會周圍揾好嘢食~
早日就去咗尖沙咀🔥 #云手工火鍋 🔥
嘆個高質港式火鍋

餐廳裝修融合中西元素,舒適雅緻,
設有卡位及5間獨立VIP房,
約親友及三五知己都咁適合~

呢度嘅食材同樣新鮮、優質、選擇多,
包括多款手工火鍋湯底、自家製配料、
惹味小食、刺身、海鮮、肉類、丸類、
餃類、時蔬等⋯⋯每款都令人有驚喜,
流晒口水~

🔥 #火焰椰子雞鍋 $328
簡直係一個表演,店員先用牛油炒香雞件,
緊接點出耀眼火焰,令人忍唔住拍片影相,
之後再加入三椰:椰青、椰皇、椰子雞湯,
咁足料,唔怪得個湯又香濃又清甜滋潤啦!
加上D雞肉都好嫩滑,實在係必叫推介呀~

🥩 #招牌牛柳粒 $168
牛香濃郁,油香滿滿,入口肥美肉嫩。

🥟 #自家製牛肉小湯包 $68
小湯包裡面有滿滿嘅牛肉及肉汁,
一咬爆湯,肉嫩鮮甜。

🥟 #招牌韭菜餃 $48
韭菜餃餡料飽滿,韭菜味唔重,
連唔食韭菜嘅老公都讚有料到!

🦑 #香煎鵝肝墨魚丸 $68
🦐 #手打蝦丸 $48
自家手打,肉丸緊實、鲜嫩、彈牙,
墨魚丸一咬爆汁,散出鵝肝香氣,
食完一粒接一粒!

我地細食,食唔到好多,
下次要約多D朋友嚟食多D款式先‼️
2024-04-07
  • 招牌牛柳粒
  • 火焰椰子雞鍋
  • 香煎鵝肝墨魚丸
之前有朋友推介過瑞生酒店呢間火鍋店幾好食,趁呢兩日涼涼哋我都去咗試試!話晒開喺酒店地帶🏨,呢度嘅裝潢確係幾靚😍,好有中式氣派,夠光猛。環境乾淨整齊,亦有幾間VIP包箱,不過價位就相對貴啲啲🤏🏻。嚟之前已經諗定要嗌好出名嘅火焰鍋🔥,有點火睇,好澎湃又啱晒打卡!🥘火焰三椰雞鍋🩷 $328店員會幫你先用牛油炒熱啲雞,落啲酒就會點火炒香佢🔥。鍋入面有椰子肉同海底椰,再淋上新鮮即開嘅椰青同椰皇水🥥,加埋雞湯煲滾佢就飲得。呢個湯底真係冇得輸,係正宗新鮮嘅椰子雞湯🤤!超超超清甜!我都飲左3碗,好滋補呀✨!啲雞份量都好多,用咗牛油同酒炒香,更加好味同嫩滑。好滿意呢個鍋🩷,好好味,值回呢個價錢。🥩美國安格斯牛肉(中) $268 安格斯牛係必點,份量都唔少𠻹!肉質好靚,充滿雪花紋路❄️,切得又夠薄,淥5-8秒就食得。🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)🩷$68好畀到驚喜我,極推介要嗌⭐️💫!首先佢個餃皮整得好薄,整熟咗會見到係半透明咁,但擺入鍋滾咁耐又冇穿窿喎,包得好好👍🏻。個餃入面包咗滿滿嘅菇碎同蟹肉碎,個黑松露味好出,Real正✨,好好味😋!🍡手打黑松露墨魚丸(半份) $52呢度都幾多手打同手工製嘅食材,咁唔怪得

🥘火焰三椰雞鍋🩷 $328

啲雞份量都好多,用咗牛油同酒炒香,更加好味同嫩滑。

好滿意呢個鍋🩷,好好味,值回呢個價錢。

🥩美國安格斯牛肉(中) $268

安格斯牛係必點,份量都唔少𠻹!
肉質好靚,充滿雪花紋路❄️,切得又夠薄,淥5-8秒就食得。

🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)🩷$68
好畀到驚喜我,極推介要嗌⭐️💫!

🍡手打黑松露墨魚丸(半份) $52

呢度都幾多手打同手工製嘅食材,咁唔怪得餐廳Tag自己係手工火鍋💁🏻‍♀️。墨魚丸好彈牙,正常發揮,但唔算好特別,建議留返Quota去嗌多份黑松露餃食🤣。

🥬雜菜拼盤 $88
都幾大兜,入面擺滿唔同種類嘅菜,粟米都比夠4嚿你,仲要全部都好新鮮,係靚菜💚!(連媽咪都讚好)

🔸粉絲 $38
畫龍點睛一定要嗌返個粉絲!
因為今次冇嗌海鮮,個湯底都Keep得幾清下,啲粉絲索晒椰子雞湯汁,正👍🏻!

可樂 $18 x 2

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧

整體食材質素好唔錯,好新鮮。店內仲有自己嘅大魚缸🐟,保證你嗌嘅海鮮都係新鮮即劏即上。

要一讚呢度Service非常好,每一枱嘅9宮格醬酒盤都擺得勁整齊💁🏻‍♀️。店員除咗會幫手起鍋,仲會幫你片走啲油同定時主動幫你加湯,真係好唔錯👍🏻!

如果想食返個有質素嘅邊爐,好推介呢間🙌🏻!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
  • 火焰三椰雞鍋
新年好友👯 👯開年🧧聚會飯,book 咗尖沙咀嘅火鍋,食豐富嘅一餐!🔥火焰沙白蟹🦀鍋店員先放沙白及花蟹🦀入鍋內炒香,之後倒入少少酒🍶,立即出現火焰效果🔥再炒(打卡位📸),最後加入上湯,湯底煲滾後,每人先品嚐一碗湯,鮮甜海鮮味道,再用湯底打邊爐🔥牛肉拼盤 (中)🐮可以一次過試6款牛嘅部位🤗🔸本地牛肉:牛肉肥瘦分明,入口🔸安格斯牛:滾幾秒就食得,有少少咬口,牛肉味好香濃,食得出係正野👍🏻🔸牛舌:爽口味香🔸牛胸爽:滾10秒便可以吃,非常爽口🔸牛柳粒:牛柳粒就要滾耐啲,我鍾意大概七成熟裏面仍然保持肉汁🔸牛心椗:滾10秒便可以吃,咬落油脂豐富,估唔到好香牛味😋🔥西班牙黑毛豬黑毛豬都幾大塊,咬落吾鞋口,肉質比一般豬肉更柔軟🔥香煎鵝肝墨魚丸外層彈牙墨魚丸,裡面有好香嘅鵝肝味道,有驚喜呀🔥手打鹹蛋黃蝦丸蝦丸夠彈牙,個餡係半融又邪惡嘅鹹蛋黃🥰🔥 手打墨魚丸 + 香菇貢丸新鮮墨魚丸夠彈牙🔥雜菜拼盤雜菜拼盤豐富,包括粟米🌽、蕃茄🍅、娃娃菜、西洋菜、唐生菜🥬🔥台灣水蓮水蓮細細長長,如同一條條綠色絲繩,口感爽口,是低卡高纖的健康食物,適量食用有助於減肥及消水腫🔥自家製黑松露蟹餃好香黑松露菌味道,仲食到一條條蟹肉

🔥火焰沙白蟹🦀鍋

🔥牛肉拼盤 (中)🐮
可以一次過試6款牛嘅部位🤗
🔸本地牛肉:牛肉肥瘦分明,入口
🔸牛舌:爽口味香
🔸牛胸爽:滾10秒便可以吃,非常爽口
🔸牛心椗:滾10秒便可以吃,咬落油脂豐富,估唔到好香牛味😋

🔥西班牙黑毛豬
黑毛豬都幾大塊,咬落吾鞋口,肉質比一般豬肉更柔軟

🔥香煎鵝肝墨魚丸
外層彈牙墨魚丸,裡面有好香嘅鵝肝味道,有驚喜呀

🔥手打鹹蛋黃蝦丸
蝦丸夠彈牙,個餡係半融又邪惡嘅鹹蛋黃🥰

🔥 手打墨魚丸 + 香菇貢丸
新鮮墨魚丸夠彈牙

🔥雜菜拼盤
雜菜拼盤豐富,包括粟米🌽、蕃茄🍅、娃娃菜、西洋菜、唐生菜🥬

🔥台灣水蓮

🔥自家製黑松露蟹餃
好香黑松露菌味道,仲食到一條條蟹肉

🔥極茜豚肉餃
極多芫荽混合豬肉做餃子餡料,味道都幾香

🔥鮮蝦雲吞 + 招牌韭菜餃
兩款餃子都是新鮮即製的,餃子皮夠薄,塞滿脹卜卜豐富的餡料

🔥稻庭烏冬 + 台灣寬粉
好大碟寬粉,烏冬及寬粉索哂個火鍋湯底好入味好食😋

🔥竹蔗茅根
火鍋必備嘅飲品,清潤解渴
2024-02-21
  • 手打鹹蛋黃蝦丸
  • 火焰沙白蟹鍋
  • 招牌牛肉拼盤
2024-02-08 680 瀏覽
臨近農曆新年好多地方都難訂位, 幸好早一日可以訂到云手工火鍋店,位於尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓。 店內環境比較狹窄, 欠舒適度。 當晚我們點了雞肝$58、 避風塘雞軟骨$68、 松茸雞翅冬瓜魚鍋$368、 桶蠔$168、 牛肉拼盤$388、 手打黑松露墨魚丸$52、 台灣蛋餃$58、 招牌韮菜餃$48、 萵片$58、鮮枝竹$38、豆腐$38、 自家製響鈴$68、 手打芝心牛丸$52、 皇帝菜$48、 鴨血$78、 黃沙豬潤$68、 稻庭烏冬$48、 可樂$18、雪碧$18、 白酒$368、 醬料四人$112。 首先講下個鍋底,松茸雞翅冬瓜魚鍋的湯底味道清清地, 但價錢比較進取。 桶蠔正常味道, 牛肉拼盤唔算抵食, 份量算少。 至於丸類收費都貴,每人只有一粒,其他火鍋配料就正常發揮。 埋單大約每人九百幾, 性價比不算高😉。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

云手工火鍋店

埋單大約每人九百幾, 性價比不算高😉。
松茸雞翅冬瓜魚鍋

手打芝心牛丸

避風塘雞軟骨

鮮枝竹

2024-02-05
今日天氣凍咗好多,同朋友喺尖沙咀行完街就想打邊爐,揀咗The One隔離嘅瑞生酒店入面嘅云手工火鍋店。餐廳入面座位寬敞,仲有幾間VIP房俾一大班人book枱圍住張圓枱打邊爐,私隱度幾高。火鍋醬料上碟都幾精緻,九宮格托盤俾客人自己撈,選擇足夠,有生蒜、炸蒜、芫荽、蔥粒、辣椒粒、芝麻醬、沙嗲醬、沙茶醬同秘製辣油。湯底方面我哋揀咗火焰三椰雞鍋,十分有驚喜,上枱時鍋入面有半隻雞、椰子肉同紅蘿蔔,職員會先將鍋入面嘅雞件煎香,再加入白酒,然後點火,製造火焰嘅視覺效果同時亦都將酒味滲入啲雞件入面,之後冚蓋滾一陣再加入新鮮椰青、椰皇同熬製過嘅雞湯,就完成一個非常濃郁清甜嘅椰子雞湯底,滾起之後未落火鍋料已經先飲咗兩碗湯。呢間餐廳嘅火鍋配料選擇好多,有唔同嘅肉類、海鮮、刺身、餃類、丸類、蔬菜同串燒,我哋嗌咗美國安格斯牛肉、手打黑松露墨魚丸、牛骨牛汁丸、娃娃菜同粉絲。美國安格斯牛肉係薄切嘅牛肉片,份量合理,食落有牛味,肥瘦適中。半份嘅丸有四粒,手打黑松露墨魚丸食落去彈牙,有淡淡嘅黑松露香味,牛骨牛汁丸咬落去都彈牙爆汁,食得出係真材實料嘅牛丸,最後嘅娃娃菜同粉絲吸晒啲椰子雞湯嘅精華真係好好食,推介大家冬天嚟呢

火鍋醬料上碟都幾精緻,九宮格托盤俾客人自己撈,選擇足夠,有生蒜、炸蒜、芫荽、蔥粒、辣椒粒、芝麻醬、沙嗲醬、沙茶醬同秘製辣油。湯底方面我哋揀咗火焰三椰雞鍋,十分有驚喜,上枱時鍋入面有半隻雞、椰子肉同紅蘿蔔,職員會先將鍋入面嘅雞件煎香,再加入白酒,然後點火,製造火焰嘅視覺效果同時亦都將酒味滲入啲雞件入面,之後冚蓋滾一陣再加入新鮮椰青、椰皇同熬製過嘅雞湯,就完成一個非常濃郁清甜嘅椰子雞湯底,滾起之後未落火鍋料已經先飲咗兩碗湯。呢間餐廳嘅火鍋配料選擇好多,有唔同嘅肉類、海鮮、刺身、餃類、丸類、蔬菜同串燒,我哋嗌咗美國安格斯牛肉、手打黑松露墨魚丸、牛骨牛汁丸、娃娃菜同粉絲。美國安格斯牛肉係薄切嘅牛肉片,份量合理,食落有牛味,肥瘦適中。半份嘅丸有四粒,手打黑松露墨魚丸食落去彈牙,有淡淡嘅黑松露香味,牛骨牛汁丸咬落去都彈牙爆汁,食得出係真材實料嘅牛丸,最後嘅娃娃菜同粉絲吸晒啲椰子雞湯嘅精華真係好好食,推介大家冬天嚟呢間火鍋店打個暖笠笠嘅邊爐!

📍尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
火焰三椰雞鍋
美國安格斯牛肉
牛骨牛汁丸
手打黑松露墨魚丸
呢間火鍋店就係The One附近,行中高價路線,食料當然都有返咁上下質素餐廳入面座位寬敞,仲有幾間VIP房,私隱度幾高✨火焰三椰雞鍋 呢個湯底真係好正👍🏻正宗新鮮嘅椰子雞湯,超清甜‼️我飲左3碗,好滋補唔熱氣~店員會先用牛油煎煎啲雞,再落酒炒香裡面有椰子肉同海底椰,加入新鮮椰青、椰皇水同雞湯鍋有有半隻雞,好味嫩滑~雖然價錢少貴,但好滿意呢個鍋♥火鍋配料選擇好多,我哋嗌左牛肉拼盤、黑松露墨魚丸、黑松露蟹肉餃、蜂巢豆腐、手打蝦滑、皇帝菜、金菇、蛋餃~✨自家製黑松露蟹肉餃有驚喜‼️極推介,一定要叫餃皮好薄,而入面包咗滿滿嘅菇碎同蟹肉碎,真材實料個黑松露味好出,好好味👍🏻👍🏻✨ 手打黑松露墨魚丸半份丸得四粒,墨魚丸食落去彈牙,有淡淡嘅黑松露味好味😋👍🏻✨牛肉拼盤可以一次過試6款牛嘅部位(本地牛肉、 安格斯牛、牛胸爽、牛心椗、牛舌、牛柳粒)推薦本地牛肉同安格斯❗️兩款都係有少少咬口,牛肉味好香,煮完仍然保持肉汁✨避風塘雞軟骨雞軟骨炸到好酥脆,辣辣地勁開胃🤤✨ 火鍋醬料上碟好精緻,九宮格調味盤俾客人自己撈有生蒜、炸蒜、芫荽、蔥粒、辣椒粒、芝麻醬、沙嗲醬、沙茶醬同秘製辣油~

餐廳入面座位寬敞,仲有幾間VIP房,私隱度幾高

✨火焰三椰雞鍋
呢個湯底真係好正👍🏻正宗新鮮嘅椰子雞湯,超清甜‼️
我飲左3碗,好滋補唔熱氣~
店員會先用牛油煎煎啲雞,再落酒炒香
裡面有椰子肉同海底椰,加入新鮮椰青、椰皇水同雞湯
鍋有有半隻雞,好味嫩滑~
雖然價錢少貴,但好滿意呢個鍋♥

✨自家製黑松露蟹肉餃
有驚喜‼️極推介,一定要叫
餃皮好薄,而入面包咗滿滿嘅菇碎同蟹肉碎,真材實料
個黑松露味好出,好好味👍🏻👍🏻

✨ 手打黑松露墨魚丸
半份丸得四粒,墨魚丸食落去彈牙,有淡淡嘅黑松露味
好味😋👍🏻

✨牛肉拼盤
推薦本地牛肉同安格斯❗️
兩款都係有少少咬口,牛肉味好香,煮完仍然保持肉汁

✨避風塘雞軟骨
雞軟骨炸到好酥脆,辣辣地勁開胃🤤

火鍋醬料
上碟好精緻,九宮格調味盤俾客人自己撈

• 火焰三椰雞鍋
佢哋嘅湯底都係真材實料,無味精,超鮮甜!勁推介火焰三椰雞鍋🐔平時出面火鍋湯底都係整好上枱,今次佢哋係係我哋面前整🙉半隻鮮雞上枱後連椰肉先爆香,之後再加酒點火燒一燒,最後加埋椰子水、椰青水、椰汁雞湯😍大滾後店員再幫我哋隔油,就完成飲得喇✅超鮮甜,好好飲!我哋每人都飲左兩大碗🤣雞肉都好嫩好好味💓食火鍋點少得食牛肉❤️美國安格斯牛肉好正啊!厚薄適中、油脂分布均匀🤤正正🫶🏻招牌韭菜餃都唔錯👍🏻皮薄餡多,唔會好多肥肉~蔬菜拼盤好新鮮,有齊幾款時令菜🥬🥰

佢哋嘅湯底都係真材實料,無味精,超鮮甜!

火鍋點少得食牛肉❤️美國安格斯牛肉好正啊!
厚薄適中、油脂分布均匀🤤正正🫶🏻

招牌韭菜餃都唔錯👍🏻
皮薄餡多,唔會好多肥肉~
蔬菜拼盤好新鮮,有齊幾款時令菜🥬🥰
5天前 0 瀏覽
一連365日都可以打邊爐 打邊爐最重要嘅就係要有靚肉✌🏼✌🏼✌🏼有靚肉,加啲菜加啲配料,已經係最好嘅配搭🤌🏼😌😌呢度有唔同款嘅特色湯底,我哋叫咗火焰三椰雞煲🔥火焰就梗係有火啦🫨🫨侍應首先炒香啲香雞件,然後加入料理酒後點火~ 火焰紅紅,好有氣氛同埋視覺效果,打卡一流! 跟住就開始落埋啲椰青、椰皇、椰子🥥,椰林樹影,聞到都覺得好香🥳湯底飲落口好滋潤好清甜啲雞件就軟滑,係新鮮嘅雞之後叫咗美國安格斯牛肉,牛肉嘅紋理非常清晰,紅色白色非常鮮艷,仲要好大碟🤠🐮喺清甜嘅湯底入邊煮一陣就食得,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道香濃🐄之後叫咗大大粒鮮蝦雲吞,好彈牙爽口食咗咁多肉,叫返啲娃娃菜叫埋汽水零系可樂、雪碧,大大個肚咁走☺️☺️🙈
有靚肉,加啲菜加啲配料,已經係最好嘅配搭🤌🏼😌😌

湯底飲落口好滋潤好清甜
啲雞件就軟滑,係新鮮嘅雞

之後叫咗大大粒鮮蝦雲吞,好彈牙爽口

食咗咁多肉,叫返啲娃娃菜

叫埋汽水零系可樂、雪碧,大大個肚咁走☺️☺️🙈
2024-04-08 0 瀏覽
我最鐘意打邊爐🍲,可以慢慢同朋友一邊傾計、一邊食野,唔使成日好似好趕時間咁。上網見到哩個火焰雞窩好特別,於是決定同朋友叫一個試下。🔥火焰三椰🥥🐔雞鍋🍲- 真係好特別,首先加酒點上火炒熟左D雞先,再倒入椰皇、 椰子水再加椰子湯,將火鍋湯煲滾,就可以飲到美味嘅椰子雞湯啦!小食⭐老友鬼鬼- 小食脆口又夠曬熱火鍋配料⭐紐西蘭羊肉片⭐招牌韭菜餃(半份)⭐自家製黑松露蟹肉餃(半份)⭐鴨血🥬西洋菜- 火鍋配料嘅味道都幾好,而且份量都足夠飲品🥤酸梅湯(一榨)整體餐廳環境都幾舒服,坐位夠寬闊,燈光柔和, 而且員工服務態度都幾好!

上網見到哩個火焰雞窩好特別,於是決定同朋友叫一個試下。

🔥火焰三椰🥥🐔雞鍋🍲
小食
⭐老友鬼鬼
- 小食脆口又夠曬熱
火鍋配料
⭐紐西蘭羊肉片
⭐招牌韭菜餃(半份)
⭐自家製黑松露蟹肉餃(半份)
⭐鴨血
🥬西洋菜
- 火鍋配料嘅味道都幾好,而且份量都足夠
飲品
🥤酸梅湯(一榨)

2024-04-02
  • 火焰三椰雞鍋
云手工火鍋店位於瑞生尖沙咀酒店三樓。這家精品火鍋店以手工湯底和新鮮食材為主打,餐廳內裝寬敞,環境舒適,設有五間獨立VIP房,適合包房聚會或卡拉OK唱歌😍天氣凍凍地,叩左個藥膳醉雞鍋($328):店員將醉雞先炒香,然後加入少許酒,點火,燃起火焰效果🤩最後加入上湯,湯底煲滾後,每人先品嚐一碗湯,湯底足料,口碑極佳,再用湯底打邊爐😋牛肉拼盤(中):有齊本地牛肉、安格斯牛、牛舌、牛胸爽、牛柳粒和牛心椗🤤香煎鵝肝墨魚丸(半份,$68):喜歡鵝肝+墨魚丸必試!手打墨魚滑($98):新鮮的墨魚滑,口感滑嫩😙雜菜拼盤($88)台灣寬粉($48):爽滑Q寬粉,富有嚼勁吸滿湯汁,火鍋必吃檸檬梳打(一榨,$68):清新的檸檬氣泡飲料,消暑又開胃。如果你想在尖沙咀享受高質素的火鍋,云手工火鍋店絕對是一個不錯的選擇!🍲🔥

香煎鵝肝墨魚丸(半份,$68):喜歡鵝肝+墨魚丸必試!

手打墨魚滑($98):新鮮的墨魚滑,口感滑嫩😙

雜菜拼盤($88)

台灣寬粉($48):爽滑Q寬粉,富有嚼勁吸滿湯汁,火鍋必吃

檸檬梳打(一榨,$68):清新的檸檬氣泡飲料,消暑又開胃。

2024-03-25
2024-04-01 0 瀏覽
✨尖沙咀·云手工火鍋店✨🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹今日朋友帶我打邊爐,佢話呢間食左幾次好想介紹埋比我😆我地叫左椰子雞煲鍋底,果然足料👍🏻叫左幾款手工雲吞,肉質鮮甜又多汁,好好味~風沙粟米都香口又甜!花雕醉滑牛好特別,烚耐左都係咁嫩滑!🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸▪️美味指數:😋😋😋😋😋▪️餐廳環境:✨✨✨✨✨▪️服務質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨尖沙咀·云手工火鍋店✨

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
今日朋友帶我打邊爐,佢話呢間食左幾次好想介紹埋比我😆

我地叫左椰子雞煲鍋底,果然足料👍🏻
叫左幾款手工雲吞,肉質鮮甜又多汁,好好味~
風沙粟米都香口又甜!
花雕醉滑牛好特別,烚耐左都係咁嫩滑!
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

▪️美味指數:😋😋😋😋😋