2020-02-09 52 瀏覽
今晚呢就嚟咗尖沙咀搵鋪頭食💕見到有一間黃店好正係食串燒😙👍係鬧市入邊佢哋嘅價格一啲都唔算貴但係今日因為男朋友病咗唔可以飲啤酒我哋唯有嗌着無糖可樂頂住先😁首先預咗自己最鍾意嘅燒粟米見到佢燒到晶瑩剔透🥺咬落去極甜身 正仲有我超鍾意嘅日本燒甜薯細細粒永遠都係我自己嘅最鍾意食嘅嘢😁之後呢一個係燒牛柳粒串佢哋係安格斯牛柳粒上面沈鹽 🥺🥺 仲要係即叫即燒咬落去好juicy 💕之後我見有d 餓就嗌咗一個黃金薯條👀原來佢哋係即炸薯條上面撈左一啲鹹蛋黃極度邪惡嘅同時又覺得好滿足而且價錢又抵食 必點item get !!!之後就要左雞軟骨, 燒雞翼 我哋叫咗四川式脆燒感覺上麻麻辣辣都覺得幾正😁之後呢個係佢哋嘅特色嘢食札幌芝麻香燒餃子雞翼佢哋將雞翼去骨之後釀咗一啲餡料落去😛有少少明太子嘅味道非常特別至於呢個係極推介嘅惹味汁燒豬仔比價錢就一啲都唔貴啖啖肉而且極Juicy 👍👍🤗原條茄子上面沈滿晒調味料辣果方面調理得唔錯☺️之後我哋要多個燒玉子好有日式嘅風味🇯🇵火辣牛丸好似幾得意咁我哋都叫左黎試吓😂食落去又唔係想像中咁辣但一咬開嘅汁都爆曬出嚟首先我哋要左黃金蒜蓉燒扇貝每一隻扇貝上面嘅帶子都大大粒蒜蓉係多到食唔晒價
今晚呢就嚟咗尖沙咀搵鋪頭食💕

之後我見有d 餓
就嗌咗一個黃金薯條👀
原來佢哋係即炸薯條上面撈左一啲鹹蛋黃
極度邪惡嘅同時又覺得好滿足
而且價錢又抵食 必點item get !!!

之後就要左雞軟骨, 燒雞翼 我哋叫咗四川式脆燒
感覺上麻麻辣辣都覺得幾正😁

• 鹽燒安格斯牛柳粒
  • 蒜蓉燒茄子
  • 惹味汁燒豬仔髀
2020-02-03 1020 瀏覽
這間串燒朋友時常推薦我去,因為有多款串燒,也有手工啤,而且有室內和室外的位置,可以帶狗狗黎一齊食飯!不過今晚只是跟朋友來這裡!餐廳不是很大,室內和室外的座位應該差不多!點餐紙上有多款串燒可以選擇,而啤酒方面亦有多款可以揀!啤酒方面點了一款手工啤和生啤!手工啤是香港製造,招紙也很玩味!朋友揀選了一款有東革亞里藥材在內的手工啤,飲落有淡淡的藥材味道,十分特別!串燒方面我們點了多款。黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔,廣島蠔大隻又juicy,蠔的表面有很多蒜蓉,加上有淡淡的黑松露味,令味道更惹味!川式麻辣香燒餃子雞翼,雞翼表面有麻辣汁,已經非常惹味,加上雞翼入面還有明太子,口感非常豐富!蒜蓉牛油焗雜菌,雜菌鮮甜多汁,而且用上超多蒜蓉,令味道更濃更美味!蒜蓉燒原條茄子,茄子開邊,上面舖滿蒜蓉和木魚片,咸咸辣辣,十分惹味!日式燒魷魚串,魷魚筒開邊,令魷魚能夠更快燒熟,上面有日式燒汁和黑椒,酸酸辣辣,十分刺激!鹽燒厚切牛舌、川式脆燒雞軟骨,牛舌juicy,上面有鹽和黑椒,還有一些醬汁,令牛舌的味道更突出。雞軟骨非常爽口,上面曬上孜然粉,令味道更美味!麻辣汁燒雞泡魚乾,雞泡魚燒到很脆口,但是還能保持魚的鮮甜,加
餐廳不是很大,室內和室外的座位應該差不多!
點餐紙上有多款串燒可以選擇,而啤酒方面亦有多款可以揀!

串燒方面我們點了多款。
黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔

川式麻辣香燒餃子雞翼

日式燒魷魚串
麻辣汁燒雞泡魚乾
麻辣汁燒雞泡魚乾,雞泡魚燒到很脆口,但是還能保持魚的鮮甜,加上塗上了麻辣汁,送酒一流!

這裡的串燒味道惹味,而且啤酒味道特別,下次一於跟友人帶同小狗一齊再來!
2020-01-29
黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔
川式麻辣香燒餃子雞翼
日式燒魷魚串
麻辣汁燒雞泡魚乾
2020-02-03 32 瀏覽
Happy Friday 梗係約朋友仔出來吹下水,輕鬆一下😃朋友㨂咗食串燒,佢揀咗位於山林道-串酒里餐廳細細間,座位設有室內及室外的,由於訂咗位,我們很快被安排入座蒜蓉燒原條茄子茄子上面擺上滿滿木魚絲,連同絲絲茄子一同進食,又另外一種味道札幌芝麻香燒雞翼雞翼表面乾身,唔油,雞翼入口脆卜卜,加埋芝麻香,十分惹味汁燒豆腐串豆腐外脆內軟,豆味濃郁脆燒日本原條鰻魚鰻魚上枱時已經切成一片片,方便進食,鰻魚肉質幼嫰多汁蒜蓉牛油焗雜菌雜菌加咗蒜蓉牛油味,味道更有層次,好好食

朋友㨂咗食串燒,佢揀咗位於山林道-串酒里

札幌芝麻香燒雞翼
雞翼表面乾身,唔油,雞翼入口脆卜卜,加埋芝麻香,十分惹味

汁燒豆腐串
豆腐外脆內軟,豆味濃郁

脆燒日本原條鰻魚
鰻魚上枱時已經切成一片片,方便進食,鰻魚肉質幼嫰多汁

蒜蓉牛油焗雜菌
雜菌加咗蒜蓉牛油味,味道更有層次,好好食

• 蒜蓉燒原條茄子
  • 脆燒日本原條鰻魚
  • 汁燒豆腐串
  • 札榥芝麻香燒雞翼
2020-01-20 54 瀏覽
平時係佐敦都好少食串燒,今次就黎試下依間串酒里,環境唔錯,有室內同室外,好適合一班朋友仔黎吹水飲酒🍻今次叫左9款小食,有川式脆燒雞軟骨,雞軟骨又多汁又脆口,仲要係醃製過,做得非常好,正。惹味汁燒雞泡魚乾,調味不錯,配埋沙律醬一流,但稍為有啲乾同硬。鹽燒厚切牛舌,牛舌非常厚,又爽口彈牙又多汁,而且一啲都唔韌唔乾,中意食牛既朋友仔可以試下。惹味汁燒豬仔脾骨(兩隻),肉質厚嫰,醬汁唔會太鹹,調味啱啱好,而且一啲都唔乾,好juicy,必食。黃金蒜蓉燒八8吋虎蝦(兩隻),蝦好大隻,蒜蓉味又十分香,但燒得有點兒乾,但整體味道唔錯。煙肉荔枝串,好有驚喜,咸煙肉甜荔枝,荔枝仲要唔乾,咬落去仲有好多汁,估唔到兩種夾埋幾夾,味道仲要唔錯,真心可以試下。蒜蓉燒原條茄子,茄子切半舖滿蒜蓉黎燒,茄子肉腍,每啖都吸收哂蒜蓉,又香又惹味,再加上木魚,口感更有層次,值得一試。香脆蜜糖燒新鮮粟米,粟米一啲都唔乾身,配埋蜜糖甜甜地幾好味。日式汁燒BB露旬,露旬好爽嫰,燒到好香。食串燒點少得可樂,下次再黎試埋其他小食。

日式汁燒BB露旬,露旬好爽嫰,燒到好香。
食串燒點少得可樂,下次再黎試埋其他小食。
個人幾鐘意食串燒,因為可以飲住啤酒同朋食住串燒傾計😋今日出開尖沙咀串燒癮起,見到呢間食評唔錯一於試下佢係山林道一條巷仔入面,幾特別而且唔難搵有分室外同室內,呢個天氣坐室外其實幾舒服位置唔算多,但尚算寛敞,坐得都舒服點餐紙大大張都幾多選擇,雞牛羊豬海鮮蔬菜小食樣樣齊,仲有是日推介,有啲眼花撩亂😝呢到既手工啤最出名,係用本地粗口命名既手工啤每隻味道都唔同,非常特別😍聽講當歸同桂圓最多女仔叫,因為比較順滑 易入口可惜食緊成藥唔飲得酒,下次會再黎試桂圓😆我地落左單叫串燒,唔算等好耐就有得食札幌芝麻香燒雞翼札幌醬汁調味幾好燒汁香味足夠,食落咸香味好突出好惹味👍🏻雞翼都幾大隻,肉質都夠滑嫩唔會鞋醬燒牛油粟米呢到既醬汁係唔錯,咸甜咸甜好開胃燒粟米🌽牛油味超香濃,入口滿滿既牛油香佢既燒汁配粟米幾夾,唯一係牛油+燒汁會油左少少日式芝左焗玉子玉子上面有滿滿一層燒過既芝士玉子微甜但唔算好香蛋味,芝士味反而濃啲 玉子軟嫩配番有口感既芝士幾夾個人幾鐘意個蛋黃醬,食得出有加檸檬🍋調製過個蛋黃醬,微酸,配埋柴魚乾唔錯👍🏻蒜蓉燒茄子🍆(左)燒茄子🍆係食串燒必點😌蒜蓉量非量夠,燒得夠熟,夠蒜香味之餘又唔會好嗆配柴魚增加
個人幾鐘意食串燒,因為可以飲住啤酒同朋食住串燒傾計😋
今日出開尖沙咀串燒癮起,見到呢間食評唔錯一於試下

佢係山林道一條巷仔入面,幾特別而且唔難搵
有分室外同室內,呢個天氣坐室外其實幾舒服
位置唔算多,但尚算寛敞,坐得都舒服

呢到既手工啤最出名,係用本地粗口命名既手工啤
每隻味道都唔同,非常特別😍
聽講當歸同桂圓最多女仔叫,因為比較順滑 易入口

可惜食緊成藥唔飲得酒,下次會再黎試桂圓😆
我地落左單叫串燒,唔算等好耐就有得食

札幌芝麻香燒雞翼

札幌醬汁調味幾好
燒汁香味足夠,食落咸香味好突出好惹味👍🏻
雞翼都幾大隻,肉質都夠滑嫩唔會鞋

醬燒牛油粟米
呢到既醬汁係唔錯,咸甜咸甜好開胃
燒粟米🌽牛油味超香濃,入口滿滿既牛油香
佢既燒汁配粟米幾夾,唯一係牛油+燒汁會油左少少

日式芝左焗玉子

玉子上面有滿滿一層燒過既芝士
玉子微甜但唔算好香蛋味,芝士味反而濃啲
玉子軟嫩配番有口感既芝士幾夾

蒜蓉燒茄子🍆(左)

燒茄子🍆係食串燒必點😌
蒜蓉量非量夠,燒得夠熟,夠蒜香味之餘又唔會好嗆
配柴魚增加番啲口感,茄子夠腍又唔會油
但就細條左啲,茄子本身偏瘦無咩肉

食串燒當然唔少得食肉啦🤤

左:燒雞軟骨
佢寫川式本身都驚佢辣,原來係落左孜然做調味
雞軟骨燒到好脆好香口,加埋孜然好惹味😋
中:鹽燒安格斯牛柳粒
份量比想像中少,不過牛味係幾夠,調味都唔錯
右:祕製醬汁燒豬頸肉
再一次佢地醬汁係唔錯😋配豬頸肉幾夾
豬頸肉肉質偏厚實,油脂唔算多

燒秋葵及露荀煙肉卷

左邊既秋葵調味好勁好香,欣賞佢食落無渣,不過略嫌唔夠地
露荀煙肉卷幾好食,用左BB露荀比較爽脆無渣,而且露荀份量幾多,夾埋咸香既煙肉係好好既配搭

蒜蓉牛油🧈焗蔬菜

以為係雜菜原來係西蘭花🥦
牛油味非常香濃,蒜蓉汁都好夠咸
西蘭花點滿佢個牛油蒜蓉汁好好食😋
西蘭花莖唔會好硬好多渣👍🏻

總括而言,食左多野都唔洗$500價錢都唔貴
環境幾好算舒服,食物調味唔錯係唔夠熱辣辣
會想再黎試下佢啲粗口手工啤
今日同朋友黎左依間串燒里試試。位置都有分室外室內。我地簡左係室內進餐,入面D裝修都幾有氣氛🤗。似日本居酒屋。舖頭雖然唔大,但都唔少種類的食物,每種食材都有唔同的醬汁配搭選擇👍。 鹽燒厚切牛舌🐮有幾重的黑椒味,但又唔會蓋過濃郁的牛味,肉質都幾淋身,唔錯唔錯😋。 札幌芝麻香燒雞翼🐔雞翼熱辣辣😙,味道香濃好味 金菇肥牛卷🐮肥牛味道幾好,金菇調味亦適中。 燒玉子加左蜜糖汁好夾,突出到玉子嘅甜味,玉子亦整得好滑,好食!!!😋 自家製醬汁燒黑豚肉🐷肉質嫩滑,配埋自家製醬汁都幾滋味。 蒜蓉燒原條茄子🍆蒜蓉味好香,仲落左D木魚絲,茄子亦燒得剛剛好,唔會好淋果隻。 冬陰功汁燒日本廣島蠔夠哂香辣😜,但沒有蓋上廣島蠔原本的味道。 日式燒魷魚串🦑魷魚燒到金香,亦都夠哂淋,唔會咬極都唔開。食落好彈牙😍 香脆蜜糖栗米🌽亦都係有蜜糖汁,食落好甜。燒得好香👍🏻 蒜蓉牛油焗雜菌都幾大份,唔同的菇類配埋D 汁幾惹味。蒜蓉味好香😋
今日同朋友黎左依間串燒里試試。
位置都有分室外室內。
我地簡左係室內進餐,入面D裝修都幾有氣氛🤗。似日本居酒屋。

鹽燒厚切牛舌🐮

札幌芝麻香燒雞翼🐔
雞翼熱辣辣😙,味道香濃好味

金菇肥牛卷🐮
肥牛味道幾好,金菇調味亦適中。

燒玉子

自家製醬汁燒黑豚肉🐷
肉質嫩滑,配埋自家製醬汁都幾滋味。

蒜蓉燒原條茄子🍆

冬陰功汁燒日本廣島蠔
夠哂香辣😜,但沒有蓋上廣島蠔原本的味道。

日式燒魷魚串🦑
魷魚燒到金香,亦都夠哂淋,唔會咬極都唔開。食落好彈牙😍

香脆蜜糖栗米🌽
亦都係有蜜糖汁,食落好甜。燒得好香👍🏻

蒜蓉牛油焗雜菌
都幾大份,唔同的菇類配埋D 汁幾惹味。蒜蓉味好香😋
2020-01-04 106 瀏覽
先撇除黃藍,講食物質素⋯串燒都係燒架啫,你唔會想像到拎出黎嘅串燒係會唔夠熱,即係點呀?預先燒定?燒定都算喇、畀d 誠意整返熱少少出黎應酬下丫相中串牛柳係好難食、好韌之餘又無牛味串燒點都唔係難 handle 嘅料理、只要d 材料靚、新鮮,其實唔會難食得去邊,唔洗花巧,就咁少少調味都可以,但話說⋯響我地等位果陣、坐室外有一枱客走、朋友聽到佢地嘅對話係「真係好難食」,當然等同朋友互望,都算啦、因為我地一心黎支持黃店咁關於等位嘅故事係⋯我訂左 8:45,早左 10分鐘去到,佢話等一陣、因為我地訂左 8:45,所以轉頭先交枱畀我地。而當時其實有張枱 available,果下係唔會出聲問點解有枱都唔畀,雖然呢個係心裡好大疑問格局係 室內一入門口兩張雙人枱並排、一張吉、一張準備埋單!另外兩張大枱(6人枱)都係埋單之後佢畀我地兩個入去坐,坐左張6人枱,最不知所謂係要搭枱,搭落去另一個party有個女士食完坐響度玩緊電話,原來今日卡機壞左、佢有人出去襟錢再返黎埋單另一張大枱埋左單無人、都要我地搭枱一坐低叫左啤酒先、相中果個就係搭枱嘅女士我地入左去、其實門口兩張雙人枱一直都無人坐、係直到收鋪都無人坐,唔明
先撇除黃藍,講食物質素⋯

相中串牛柳係好難食、好韌之餘又無牛味

咁關於等位嘅故事係⋯
格局係 室內一入門口兩張雙人枱並排、一張吉、一張準備埋單!
另外兩張大枱(6人枱)都係埋單
另一張大枱埋左單無人、都要我地搭枱

一坐低叫左啤酒先、相中果個就係搭枱嘅女士

我地入左去、其實門口兩張雙人枱一直都無人坐、係直到收鋪都無人坐,唔明佢到底咩安排,

食到中途聽到隔離枱講 like fb 有串燒送嘅 promotion,佢話like左 fb、果個無戴眼鏡嘅女店員答佢:「一陣先算啦、要食滿 $500先送」但張 poster 無寫
同埋張 menu 寫最低消費每人$250,隔離枱兩個人食、點都要夠 $500,點解要咁答個客

好喇,到我地加單,朋友畀個女職員睇話 like左佢 地fb,個女職員睇完跟住隔左一秒、用一種好差但又帶住假笑話「先生、我唔知你想要咩」因為 like fb 送牛丸或芝士丸
但佢d態度奇差,朋友話like左fb,正常你咪問人想要牛丸定芝士丸囉、用唔著咁嘅態度講野

其實黃定藍都好、做返好食店嘅本份
如果唔係黃店,我地都唔會專登黎幫襯,試過之後更加知中伏
2020-01-03 17 瀏覽
去左澳洲過左一個熱辣辣既聖誕,成日都食自助餐同埋西餐,好掛住香港既野食,所以返到黎就即刻去尖沙咀食串燒,呢間串燒店仲要有黃店認證架!呢到有粗口手工啤,好盞鬼。呢度有好多選擇,有唔同種類既串燒,好正!蔬菜方面,我地點左燒蘆筍,蘆筍好嫩,燒到好香,正!仲有呢個汁燒豆腐,外脆入面juicy!食肉獸既我地點左好多燒肉,呢個燒豬仔脾肉質厚實又惹味。仲有我至愛既雞腎同雞軟骨!海鮮方面亦都好吸引,雞泡魚乾好特別。燒扇貝同生蠔就好fresh同juicy!
呢到有粗口手工啤,好盞鬼。
呢度有好多選擇,有唔同種類既串燒,好正!
蔬菜方面,我地點左燒蘆筍,蘆筍好嫩,燒到好香,正!
仲有呢個汁燒豆腐,外脆入面juicy!
食肉獸既我地點左好多燒肉,呢個燒豬仔脾肉質厚實又惹味。
仲有我至愛既雞腎同雞軟骨!
  • 惹味汁燒豬仔髀
  • 川式脆燒雞軟骨
  • 黑松露蒜蓉燒扇貝
要型從來都唔容易,作為一個浪子,風吹雞蛋殼,財散人安樂亦都係做人既座右銘。所以係食野方面,我從來唔會就住就住,如果連食野都要慳,咁做人有咩意義呀?所以今日就專程黎到尖咀山林道呢間以火山石燒技術聞名天下既「串酒里」,體驗一下佢地呢種新技術,睇下究竟有咩特別。餐廳裝潢主要以木系格調,帶出戶外BBQ既感覺,氣氛唔錯!👇▪ 黃金醬燒8吋虎蝦 - $128(兩隻)▫ 大大隻既虎蝦打孖上,配上黃金醬開邊燒,離遠都聞到香呀。原來黃金醬其實係沙律醬,經燒過之後變左金黃色,所以就變左黃金醬咁解。蝦肉夠肥美彈牙,蝦頭既蝦膏份量十足,非常惹味。時間燒得岩岩好,蝦殻變得更加容易剝,呢個價錢相當抵食。▪ 車打芝士燒扇貝 - $88 (三隻)▫ 濃濃既芝士包圍住扇貝,成個賣相都幾有睇頭,經燒過後既芝士做出黎既拉絲更加濃密,味道會再惹味d。而比起一般串燒餐廳既扇貝既Size更加大隻。食落多汁,唔會太乾身,自然啖啖肉,肉質唔會"鞋口",必食之選!▪ 鹽燒厚切牛舌 - $68▫ 牛舌向來都係稱霸串燒界,無理由唔整返碟咖。先講賣點,大廚將每塊牛舌切得厚薄均勻,每邊燒得帶少少焦香。食落口感煙韌,幾有咬口,唔錯。鍾意食牛既朋

帶出戶外BBQ既感覺,氣氛唔錯!👇

▪ 黃金醬燒8吋虎蝦 - $128(兩隻)

時間燒得岩岩好,蝦殻變得更加容易剝,呢個價錢相當抵食。

▪ 車打芝士燒扇貝 - $88 (三隻)

唔會太乾身,自然啖啖肉,肉質唔會"鞋口",必食之選!

▪ 鹽燒厚切牛舌 - $68

每邊燒得帶少少焦香。食落口感煙韌,幾有咬口,唔錯。鍾意食牛既朋友一定唔唔可以錯過!

▪ 香草燒紐西蘭羊架 - $98 (兩件)

▫ 羊架亦都係我最期待既一環,首先賣相唔錯,肥瘦岩岩好,肉質嫩滑得黎羊味相當濃郁。
因為用火山石燒出黎,所以裡面仲保留到豐富既肉汁,呢點真係幾欣賞。
2020-01-02
15 分鐘 (堂食)
  • 黃金醬燒8吋虎蝦
  • 車打芝士燒扇貝
  • 香草燒紐西蘭羊架
2020-01-02 88 瀏覽
今日31/12,2019年最後一日,我們訂了串燒店,香港人小店!環境唔算大,但都舒服,簡單設計!串燒酒類有不同,串燒款式唔算多,主要是肉類、海鮮(蠔、扇貝、蝦)、蔬菜類,飲品是啤酒、手工啤酒、其他飲品。點了推薦的1. 鹽燒厚切牛舌好厚身好爽脆的牛舌,好多汁好有口感,好美味!2. 黑胡椒香燒雞翼黑胡椒好香好惹味,雞翼唔乾多汁,雞翼好味3. 醬燒牛油新鮮粟米牛油香口醬燒唔乾身的新鮮粟米,切了4段,硬易咬4. 芝士煙肉焗大啡菇多汁熔熔的拉絲芝士味濃郁,煙肉在大啡菇中,大啡菇燒香又厚身5. 黑松露沙律醬薯條黑松露沙律醬可以要求分開的,薯條炸得靚又脆口羊架、豚肉及雞串比較硬身,燒的時間可能要改善一下了

環境唔算大,但都舒服,簡單設計!

點了推薦的
1. 鹽燒厚切牛舌
鹽燒厚切牛舌

好厚身好爽脆的牛舌,好多汁好有口感,好美味!

2. 黑胡椒香燒雞翼
黑胡椒好香好惹味,雞翼唔乾多汁,雞翼好味

3. 醬燒牛油新鮮粟米

牛油香口醬燒唔乾身的新鮮粟米,切了4段,硬易咬

4. 芝士煙肉焗大啡菇
芝士煙肉焗大啡菇

多汁熔熔的拉絲芝士味濃郁,煙肉在大啡菇中,大啡菇燒香又厚身

5. 黑松露沙律醬薯條
黑松露沙律醬薯條

黑松露沙律醬可以要求分開的,薯條炸得靚又脆口

羊架、豚肉及雞串比較硬身,燒的時間可能要改善一下了
2019-12-31
慶祝紀念
除夕
鹽燒厚切牛舌
黑松露沙律醬薯條
2019-12-29 77 瀏覽
再一次証明openrice的食評不能盡信。看到不少正評,就約朋友食生日飯。先說環境,室外空間向上望都是老舊的大廈。當天更能看有黑色的“生物”在大廈外牆出沒。衛生令人擔憂。抱著既來之,則安之 的心態就試下啦。店裏賣的啤酒,以粗口為gimmick,喝下去味道還可以。食物方面,點了一些基本的串燒,秋葵,雞肉,大葱,牛舌,鱔等等。上菜速度是我從未試過的快,吃下去,食物是暖的,但完全感受不到串燒應有味道,調味也覺得很一般。三個字,唔合格。幾百個正評從何而來實在耐人尋味。何不用心一點做好食物? 用心做,食客吃過自會口耳相傳。

2019-12-21 34 瀏覽
KEBABBERR was a fantastic restaurant with a great atmosphere. This restaurant was tucked away in a little alleyway in a cozy little space. It resembled more of an izakaya like something you would find in downtown Tokyo. We were sat in small seats where everyone was laughing and drinking. There were both seats inside and outside which made for a great homey environment. We ended up ordering a wind range of different dishes including cheese prawns, spicy scallops, grilled okra and a sweet fried eg
We ended up ordering a wind range of different dishes including cheese prawns, spicy scallops, grilled okra and a sweet fried egg, all of which where grilled to perfection. What stood out most was the garlic eggplant we ordered. It was extremely tender and delicate with the perfect amount of spice and garlic and would recommend it to anyone who goes.

The service there was excellent where despite only being one server, we got our food on time. He helped accommodate for us being early during our booking and sat us down immediately.
This is a great restaurant just for drinks for any friends who are looking to have a good time and have a few snacks, as well a people who are looking for full fledged meals. I will be going back to try the oyster platter next time.
2019-12-21 92 瀏覽
內裡空間細,極有日本居酒屋feel先來幾支手工啤,有幾款唔同口味,中間嗰支有當歸味,另外兩支有朱古力和咖啡味,麥味都幾重,都幾好飲。松露蒜蓉焗蠔松露蒜蓉帶子食物味道唔算太出色,但朋友聚腳點都可多一個選擇。
2019-12-21 29 瀏覽
發現山林道小巷入面有間串燒店超有feel,今晚就黎感受下。位置大概20個左右,有室內有室外。呢度份量幾大,算係抵食。雞肉串 $38,係雞髀肉加左孜然粉,正!雞軟骨 $28,爽口。原條茄子 $49,蒜蓉十足好惹味。粟米 $29,牛油香,又夠甜。芝士焗廣島蠔 $88,有三隻,芝士係拉絲芝士比較多,上面仲有芝士粉!豆腐串 $25,外面脆身,熱辣辣。焗雜菌 $58,牛油香。鰻魚 $59,幾嫩既鰻魚,薄薄地。宜家like FB仲送價值$22既芝士丸或牛丸,我地揀左芝士丸,真係爆多芝士。另外再加牛丸 $22,辣味剛好。呢度9:30後生啤買一送一,不過我地唔想飲酒所以飲品叫左罐裝菊花茶 $18同可樂 $18。今晚呢度有大班人聚會好熱鬧好有氣氛!

雞肉串 $38,係雞髀肉加左孜然粉,正!

雞軟骨 $28,爽口。

原條茄子 $49,蒜蓉十足好惹味。

粟米 $29,牛油香,又夠甜。

豆腐串 $25,外面脆身,熱辣辣。

焗雜菌 $58,牛油香。

鰻魚 $59,幾嫩既鰻魚,薄薄地。

另外再加牛丸 $22,辣味剛好。

今晚呢度有大班人聚會好熱鬧好有氣氛!

2019-12-19
5 分鐘 (堂食)
2019-12-20 141 瀏覽
朋友仔話有間餐廳啲啤酒🍺好特別☻帶我去見識下🤪 嗰樽已經夠吸引😍仲要係當歸味😛 好可惜今日我病咗食緊藥😷所以唔飲得魚蛋包住年糕, 煙煙靭靭安格斯牛柳粒$68 唔貴~大啡菇: 最啱share, 如果咁大舊自己一個食,俾佢ko埋🤪唔so~香羊味👍朋友本身唔食秋葵,唔鍾意佢入面滑潺潺, 但呢個冇, 所以朋友話好好味雞髀菇燒得好好味,又唔會太乾,依然好juicy👍雞翼揀咗隻辣嘅刺激下牛舌果真好味,夠厚,唔un茄子🍆係每次都會叫嘅~今次都唔例外😌

魚蛋包住年糕, 煙煙靭靭
麻吉燒

安格斯牛柳粒$68 唔貴~
鹽燒安格斯牛柳粒

唔so~香羊味👍
香草燒紐西蘭羊架

鹽燒日本秋葵

雞髀菇燒得好好味,又唔會太乾,依然好juicy👍
日式汁燒雞髀菇串

雞翼揀咗隻辣嘅刺激下
牛舌果真好味,夠厚,唔un
川式麻辣香燒雞翼 鹽燒厚切牛舌

茄子🍆係每次都會叫嘅~今次都唔例外😌