約左朋友Happy Friday, 多數去大家的中間點尖沙咀, 要搵個地方開心下, 飲下野, 一定要揀串酒里, 因為LEE到有好特別既BEER, 我地都好多時會過來飲返杯同食下串燒, 地方又就腳, 都來過好多次啦…..黑胡椒香燒雞翼—真心次次都要食, 好香剛剛好泰式辣汁燒日本廣島蠔---辣辣地配BEER最好鹽燒厚切牛舌---都係我最愛的串燒秘製醬汁香燒豬頸肉---第一次叫, 完全又加入左我必叫之選黑松露沙律醬薯條---我朋友好愛黑松露, 其實我自己就麻麻, 但薯條新鮮炸就加哂分燒玉子---甜甜地熱辣辣蒜蓉燒原條茄子---勁夠蒜蓉味, 又唔會失去左茄子的口感豚腩金菇串---豚腩燒到勁香脆芝士煙肉焗大啡菇---最愛之一, 因為本身自己勁愛吃大啡菇日式汁燒BB露荀----露荀好甜

黑胡椒香燒雞翼—真心次次都要食, 好香剛剛好

泰式辣汁燒日本廣島蠔---辣辣地配BEER最好

鹽燒厚切牛舌---都係我最愛的串燒

秘製醬汁香燒豬頸肉---第一次叫, 完全又加入左我必叫之選

燒玉子---甜甜地熱辣辣

蒜蓉燒原條茄子---勁夠蒜蓉味, 又唔會失去左茄子的口感

豚腩金菇串---豚腩燒到勁香脆

芝士煙肉焗大啡菇---最愛之一, 因為本身自己勁愛吃大啡菇

日式汁燒BB露荀----露荀好甜
  • 黑胡椒香燒雞翼
2019-12-13 18 瀏覽
這間串燒店位於尖沙咀山林道,找了一會兒才看到招牌,門口雖小但一入去竟然有間咁精緻嘅串燒店,店入邊有好多小招牌嘅裝飾好得意,座位亦都十分舒服,好適合同朋友一齊飲杯酒,食下串燒,傾吓計,餐廳有分露天範圍同埋室內位置,露天chill chill地好有feel!而家仲有$88優惠價享兩杯生啤,比起好多飲酒既地方,真係非常抵啊~Menu都好多選擇,有海鮮例如魷魚吋,8吋虎蝦!真係花多眼亂唔知揀咩好。我哋率先揀咗個車打芝士虎蝦,真係好多肉好香口,而且芝味濃郁!泰式辣汁扇貝都好惹味,而且線會唔會燒的好乾,仲啖啖肉添!我哋最鍾意嘅就係呢個香辣茄子,係原條咁上架!燒咗嘅外皮好香好脆,但係入邊茄肉吸左好多辣汁超級香口,整串燒真係唔容易㗎,要掌握好燒嘅程度,唔會太焦又唔會唔熟,但係串酒里所有食物既火侯同燒既程度都做得好好!呢個玉子燒都係我哋嘅推介,佢有玉子嘅甜味,但係又有少少朝香,加埋蜜糖真係一流日式秋葵都唔錯,上面嘅孜然粉令到成個秋葵嘅味道非常突出,而且唔會燒到秋葵好乾身,入面嘅蔬菜肉仲係好juicy!安格斯牛柳粒嘅肉質非常高質素,而且燒得好香下次一定要再嚟同D朋友飲兩杯,吹下水,然後再試佢其他海鮮,因為

泰式辣汁扇貝都好惹味,而且線會唔會燒的好乾,仲啖啖肉添!

安格斯牛柳粒嘅肉質非常高質素,而且燒得好香
下次一定要再嚟同D朋友飲兩杯,吹下水,然後再試佢其他海鮮,因為佢Menu上面嘅嘢多到數都數唔晒,真係要食多次先試到咁多野
  • 安格斯牛柳粒
2019-12-12 1306 瀏覽
串酒里顧名思義,主打串燒和手工啤酒!餐廳現有優惠,以$88優惠價享有兩杯生啤!可惜我們自駕,唯有下次再試!鹽燒厚切牛舌 $68牛舌非常厚切,但同時間保持軟淋,牛肉味濃郁,調味得宜,十分推介!秘製醬汁香燒豬頸肉 $68油香四溢的豬頸肉,爽口彈牙,而且多肉汁,好味道!燒玉子 $32玉子又嫩又滑,外層沾上少許蜜糖,甜蜜蜜的!女士們會很喜歡!黃金醬燒扇貝(三隻) $88黄金醬原來是特製沙律醬,加上鮮味的扇貝,正!蒜蓉牛油焗蔬菜 $58溶化的牛油,加上香濃蒜蓉,和西蘭花很配合,好滋味!黃金薯條 $59厚切薯條,炸至熱辣辣,脆卜卜,再加上適量黄金蛋黃醬,好邪惡呀!川式燒韮菜 $28韮菜加上籽然粉,又香又美味!籽然燒大蒜 $19籽然粉加上燒大蒜,非常惹味!可樂 $18食串燒,點少得可樂!支裝水 $8

鹽燒厚切牛舌 $68

秘製醬汁香燒豬頸肉 $68

油香四溢的豬頸肉,爽口彈牙,而且多肉汁,好味道!

燒玉子 $32

玉子又嫩又滑,外層沾上少許蜜糖,甜蜜蜜的!
女士們會很喜歡!

黃金醬燒扇貝(三隻) $88

黄金醬原來是特製沙律醬,加上鮮味的扇貝,正!

蒜蓉牛油焗蔬菜 $58

溶化的牛油,加上香濃蒜蓉,和西蘭花很配合,好滋味!

黃金薯條 $59

川式燒韮菜 $28

韮菜加上籽然粉,又香又美味!

籽然燒大蒜 $19

籽然粉加上燒大蒜,非常惹味!

可樂 $18

食串燒,點少得可樂!

支裝水 $8

2019-12-10 23 瀏覽
牛舌太好味 encore左😍😍😍😍😍厚得黎又唔un仲有幾分彈牙,配埋孜然粉燒勁惹味😋😋😋😋😋😋😋廣島蠔十分juicy,size適中有肉地,😛😛😛😛😛😛😛加埋多蒜,岩晒重口味人士😌😌😌😌😌😌😌😌麻辣餃子雞翼,麻辣味比較淡,濃少少就更加好🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐河豚魚乾太硬身,如果脆口d就好。🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩真係牙力差d都咬唔開,但個醬汁甜甜地又幾香口🥳🥳🥳🥳🥳🥳

麻辣餃子雞翼,麻辣味比較淡,濃少少就更加好🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐🧐

2019-12-07 1205 瀏覽
今日開心星期五晚緊係要同朋友嘆下!黎到尖沙咀山林道嘅「串酒里」,係一間本土貼地串燒店,主打粗口手工啤酒🍺、多種類日式、川式、港式口味嘅串燒,全部都即叫即燒,係同朋友吹水嘅好地方啊!🍻而家餐廳仲有個好筍嘅優惠,每晚9:30pm後可享有$68生啤買一送一,放工同朋友chill一下就啱哂!札幌芝麻香燒餃子雞翼去骨雞翼包住香辣明太子燒香,外皮香脆,內裏雞肉嫩滑好juicy,正鹽燒日本秋葵秋葵都幾大條,燒得好翠綠,入口仍然juicy,充滿黏潺潺的口感,我同朋友都好中意食黑松露沙律醬薯條薯條一大碟,適合幾個朋友開心share,薯肉飽滿,薯味香濃呢!我request左個黑松露醬要另上,自己點黎食開心d,濃濃的松露香車打芝士燒扇貝三大隻扇貝加入大量車打芝士一齊燒熟,芝士好拉絲,芝味香濃,同新鮮又鮮甜嘅扇貝好夾川式爽彈火雞腎雞腎好爽脆彈牙,果然係爽彈火雞腎,加左d川味粉,辣辣地,好惹味川式脆燒雞軟骨雞軟骨同樣好爽脆,有咬口,唔會太肥膩,幾鹹香,送酒食一流鹽燒厚切牛舌簡單的鹽燒最能品嚐到食材本質,牛舌係厚切的,充滿口感,牛味濃郁燒玉子玉子蛋面上加砂糖後燒至微微焦香,表面嘅味道有d似焦糖燉蛋,甜甜地,玉子蛋

札幌芝麻香燒餃子雞翼

鹽燒日本秋葵

黑松露沙律醬薯條

車打芝士燒扇貝

川式爽彈火雞腎

川式脆燒雞軟骨

雞軟骨同樣好爽脆,有咬口,唔會太肥膩,幾鹹香,送酒食一流

燒玉子

玉子蛋面上加砂糖後燒至微微焦香,表面嘅味道有d似焦糖燉蛋,甜甜地,玉子蛋都幾嫩滑有蛋香

火辣牛丸

牛丸內裏混合左少量辣椒碎🌶️,好香辣惹味,辣得好過癮

秘製醬汁香燒豬頸肉

半肥瘦豬頸肉切成小方塊,口感都幾爽,帶濃郁豬肉味,感覺唔油膩,好滋味

自家製醬汁燒黑豚肉

餐廳採用自家製醬汁燒香黑豚肉,入口香軟腍滑,味道適中,油脂感都幾豐富
2019-12-05 35 瀏覽
想搵間特別少少嘅酒吧同朋友傾下偈,咁上openrice睇見到呢間嘢,有500個讚好,咁就去試一試啦咁。入口嗰度呢就比較細,但都唔難搵,入到去就好似喺個後巷度飲酒一樣,環境就一般般,之但係都有啲特色嘢嘅。一開始畀佢一個個“D”字嘅酒樽吸引咗(如圖)咁佢哋有好多特色嘅香港人粗口啤酒 ,但見到個價錢真係唔慌唔“D”咗一聲啦$78,真係飲完曉飛囉。不過佢標榜加入咗個 “東革阿里” ,男人硬淨, 特效強筋健骨、強身益氣、養生方子;女人補腎、抗老、暖工,治白帶。但係飲完一枝唔覺得有咩特效, 真係可能要飲一打先夠補。叫咗少少嘢送酒,肉類整體都算唔錯,牛舌同豬仔髀都唔錯,特別係豬仔髀,兩隻只係59蚊。但係海鮮類就冇咩特別啦,水準就參差啲囉,要更用心。
,咁就去試一試啦咁。

但係飲完一枝唔覺得有咩特效, 真係可能要飲一打先夠補。
但係海鮮類就冇咩特別啦,水準就參差啲囉,要更用心。
放工後 宵夜時段又到啦 ,我地搵到一間隱世小店 ,串串燒 啤啤佢 放鬆下啦!!! 本地手工粗口啤酒 🍻 有五款 ,我哋揀咗其中一款 🍻 😝 俾男仔飲最岩不過啦 ,強筋骨 硬淨 💪 ,幾特別值得一試 !!車打芝士燒日本廣島蠔 滿滿既芝士覆蓋晒成個蠔 ,芝士分量十足 😋😋 燒過嘅蠔都仲保持到五乾有水份 有鮮味 五錯 濃味少少會更加好 !!燒BB露筍 露筍好清爽 好爽脆 真系BB筍好幼嫩架 !! 黑松露蒜蓉燒扇貝 黑松露味唔算太重 ,反而蒜蓉味超級香而且好多蒜 🤤🤤 帶子都算大粒 連埋蒜一齊食勁正呀 😋😋燒豬仔脾 / 厚切牛舌豬仔脾 👍🏼👍🏼 一條肉連骨上 燒得好香 肉質嫩淋 仲有少少肉汁添 😎 😎 牛舌 一條有四件 雖然唔算好多 但真系切得幾厚下 食落勁有咬口 送酒一流 !!😋😋
放工後 宵夜時段又到啦
,我地搵到一間隱世小店 ,串串燒 啤啤佢 放鬆下啦!!!

車打芝士燒日本廣島蠔
濃味少少會更加好 !!

燒BB露筍

露筍好清爽 好爽脆 真系BB筍好幼嫩架 !!

黑松露蒜蓉燒扇貝

黑松露味唔算太重 ,反而蒜蓉味超級香
而且好多蒜 🤤🤤 帶子都算大粒 連埋蒜一齊食勁正呀 😋😋

燒豬仔脾 / 厚切牛舌

1K
2019-12-05 50 瀏覽
天氣冷除了吃火鍋,吃串燒亦是個相當不錯的選擇。餐廳現正進行優惠,以$88享兩杯生啤,每晚9:30後更買一送一!愛喝酒的你,又怎可錯過!鹽燒日本甜薯 ($25/串)體積小巧可愛,一口一粒,味道香甜,入口幼滑軟綿,有入口即溶的感覺。鹽燒厚切牛吞 ($68)牛舌非常厚身,爽口彈牙,有嚼勁。燒玉子 ($32)金黃的蛋皮,紮實豐厚的口感,味道香甜。黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔(3隻)($88)蠔身飽滿,鮮味十足,加上蒜香濃郁,惹味得很。香草燒紐西蘭羊架(兩件)($98)肉質軟腍,味道香濃,完全沒有羊羶味。
天氣冷除了吃火鍋,吃串燒亦是個相當不錯的選擇。

鹽燒日本甜薯 ($25/串)
鹽燒日本甜薯

鹽燒厚切牛吞 ($68)
牛舌非常厚身,爽口彈牙,有嚼勁。
鹽燒厚切牛吞

燒玉子 ($32)
金黃的蛋皮,紮實豐厚的口感,味道香甜。
燒玉子

黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔(3隻)($88)
黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔(3隻)

蠔身飽滿,鮮味十足,加上蒜香濃郁,惹味得很。
黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔(3隻)

香草燒紐西蘭羊架(兩件)($98)
肉質軟腍,味道香濃,完全沒有羊羶味。
香草燒紐西蘭羊架(兩件)
2019-12-04 29 瀏覽
山林道依間串燒小店,要入橫街先可以見到,佢入面鋪面細細但有親切感,而室外都有枱,方便一啲鍾意飲飲食食之餘仲吸煙嘅朋友仔依度都好多選擇,花多眼亂之下都㨂左啲心水試下鹽燒日本甜薯 $25川式燒韮菜 $28每次食串燒必點,甜薯燒得夠熱,甜度剛好,而韮菜上面曬左啲香料上去,食落亦都夠香鹽燒牛油新鮮粟米 $29每啖都充滿牛油香,粟米都甜,四大舊食得滿足川式爽彈火雞腎 $34川式串脆燒雞軟骨 $28札幌芝麻香燒餃子雞翼 $49火雞腎如菜名一樣夠彈牙咬口,雞軟骨都係,細細粒容易食,而雞翼入面就加左一啲明太子入去,夠惹味同味道豐富惹味汁燒雞泡魚乾 $49佢外面嘅燒汁甜甜地幾好味,魚乾雖然燒過但都唔鞋口,再加埋啲沙律醬,送酒最佳食品自家製惹味雞肉串 $$38黃金蒜蓉燒扇貝 $88黃金蒜蓉燒日本廣島蠔 $88雞肉串燒夠嫩滑,扇貝上面啲蒜蓉多到遮住左隻扇貝,肉質方便唔會燒到過乾。仲好鮮甜,而蠔都大大隻,好好味呀😙依個價錢可以食到有質素嘅串燒一啲都唔貴。可再encore😚

依度都好多選擇,花多眼亂之下都㨂左啲心水試下

鹽燒日本甜薯 $25
川式燒韮菜 $28
夠香

鹽燒牛油新鮮粟米 $29
每啖都充滿牛油香,粟米都甜,四大舊食得滿足

川式爽彈火雞腎 $34
川式串脆燒雞軟骨 $28
札幌芝麻香燒餃子雞翼 $49

惹味汁燒雞泡魚乾 $49

自家製惹味雞肉串 $$38
黃金蒜蓉燒扇貝 $88
黃金蒜蓉燒日本廣島蠔 $88

依個價錢可以食到有質素嘅串燒一啲都唔貴。可再encore😚
2019-12-03 21 瀏覽
今日又約朋友去食串燒傾計,朋友帶左我去一間有露天空間的餐廳,因為方便佢食煙,咁當然都有室內的空間喇。一定要讚下d員工非常有禮貌,常常提醒我哋小心碟熱,又好貼心咁安排難分的食物。但當然重點都係講返食物的質素喇。。。推薦牛舌,厚切得來唔會太膩又唔會太乾,味道岩岩好,因為通常串燒店的食物都會特別重味配飲酒嫁嘛。豬仔肶一定要熱食,啖啖肉。。四川麻辣雞翼,我覺得比較辣,但鍾意食辣的人一定好中意。燒茄子加木魚同蒜,又一特別感覺。整体來說,我覺得都真係幾好,地點,食物,服務。只係當然如果份量多d就prefect喇。

豬仔肶一定要熱食,啖啖肉。。

四川麻辣雞翼,我覺得比較辣,但鍾意食辣的人一定好中意。
燒茄子加木魚同蒜,又一特別感覺。

2019-11-21 1232 瀏覽
朋友帶我到串酒里食串燒🍡, 位於尖沙咀山林道, 位置方便好容易就搵到。 串燒店有室外和室內環境, 當晚我們選擇了坐室內, 坐低不久我們先點飲品,罐裝檸檬茶$18 和 Draft Asahi🍺 $68, 然後再點幾款燒物~青芥末燒日本廣島蠔$88, 鹽燒厚切牛舌$68, 自家製醬汁燒黑豚肉$49, 惹味汁燒豬仔髀$59, 麻吉燒$22, 燒玉子$32, 豚腩金菇串$48。青芥末燒日本廣島蠔~ 青芥末味道突出, 廣島蠔 大隻, 但燒得比較乾。鹽燒厚切牛舌~ 厚切肥美的牛舌, 必點推介!自家製醬汁燒黑豚肉~ 黑豚肉肥瘦適中, 但口感偏硬。惹味汁燒豬仔髀~ 豬仔髀啖啖肉, 燒得又香又惹味。麻吉燒~ 魚蛋入面包住年糕, 口感煙韌,好好味。燒玉子~ 燒玉子很香, 但偏乾。豚腩金菇串~ 平時多數食肥牛金菇串, 估唔到豚肉金菇串味道都好夾, 入口多汁,好食。這裏還有一些港式粗口的手工啤酒, 感覺特別創新, 下次有機會再來試下。

鹽燒厚切牛舌~ 厚切肥美的牛舌, 必點推介!

自家製醬汁燒黑豚肉~ 黑豚肉肥瘦適中, 但口感偏硬。

惹味汁燒豬仔髀~ 豬仔髀啖啖肉
, 燒得又香又惹味。

麻吉燒~ 魚蛋入面包住年糕, 口感煙韌,好好味。

燒玉子~ 燒玉子很香, 但偏乾。

罐裝檸檬茶$18,Draft Asahi $68

惹味汁燒豬仔髀
麻吉燒
  • 罐裝檸檬茶$18,DraftAsahi$68
2019-11-18 91 瀏覽
放假朋友帶咗我去食一間串燒店見佢一路行一路行嗰張奇怪點解咁偏僻去到一個小巷先發現原來別有洞天係一個令人非常放鬆嘅環境由於食咗太多串燒所以我唔想一一細說每一樣嘅美味只可以話燒帶子同生蠔呢都唔一定需要叫嘅但係鰻魚,玉子同埋各類型嘅串燒係非常值得一試整體來講係一間非常高質嘅串燒得絕對會再黎
燒玉米
黑松露帶子
2019-11-15 39 瀏覽
今日約咗一個好耐冇見既朋友食飯!🥰之後問佢食邊間餐廳好!🤔佢話好想試吓一間叫做串酒里既串燒店!🍢所以好想親臨一下睇吓有幾串!🍢到店舖!❤️見到已經有好多好串既字眼!🤪但睇完會覺得好好笑既!😆以為服務員都會好串?!🤔原來唔係!😃員工仲十分有禮貌!🥰食物質素睇下串唔串先?!🍢🍢我膽講咩串得起!🍢佢地嘅食物質素都好好!👍🏼扇貝,蝦🦐同燒蠔都有好多款燒法!🍢而扇貝我就揀左用青芥末燒!🔥開頭都有d驚中伏!🙈但食落去又幾好食不過有少少攻鼻!🙊個芥末醬大概係好似麥當勞有一期出個芥末魚柳飽隻感覺!👍🏼好食!👍🏼而燒蠔方面就揀咗最傳統既蒜蓉燒最穩陣!👍🏼蝦🦐方面就揀咗黑松露燒睇下有幾特別!🤩黑松露唔係隻隻都好食!🤔我地仲心諗住串燒店一定唔係靚既黑松露!🙈但呢間就睇得出黑松露選用高級黑松露!👍🏼食落去好食!👍🏼😃😋鹽燒厚切牛舌🐂👅唔好睇佢咁大舊!🐂👅但食落口好容易咬!👍🏼👅而且好食!👍🏼👅🐂口感一流!👍🏼👅🐂其他食物方面推介燒秋葵!👍🏼豚肉金菇卷!👍🏼燒雞軟骨!👍🏼蜜糖燒豆卜同樣出色!👍🏼抵佢有咁串!🍢🍢#串酒里#尖沙咀山林道6號B舖漢

以為服務員都會好串?!🤔原來唔係!😃員工仲十分有禮貌!🥰

#吃貨Girl
  • 鹽燒厚切牛舌
  • 川式脆燒雞軟骨
2019-11-13 873 瀏覽
這間串燒店以前來過一次在宵夜期間,覺得食物款式比較特別,今次專程介紹朋友來嚐嚐 但原來有限時1.5小時,幸運地上菜效率比較快不會影響進食速度有露天位置滿舒服的脆燒日本原條鰻魚 $59 已經切了一片片,食用時相當方便 鰻魚肉質嫩口juicy 蒜蓉燒原條茄子 $49 茄子配上蒜蓉是串燒必order的一款菜式,2人食一條茄子已經相當滿足鹽燒日本秋葵 $28 秋葵只有我朋友吃,說也脆口黑胡椒香燒雞翼 $32 雞翼非常多的味道選擇,最後選擇了黑胡椒,味道可以再加重胡椒 只是微微的胡椒味道自家製醬汁燒黑豚肉 $49醬汁甜甜的似燒汁味道,配上鮮嫩的豚肉,肉質比較淋身也很入味車打芝士燒日本廣島蠔 $88 以為是溶化灑的芝士在蠔上面,原來是芝士溶上一層後再加了大量的芝士粉,但沒有蓋上蠔原本的味道日式汁燒bb露筍 $39 露筍份量也很多用上粗身露筍,食落沒有渣也很嫩口鹽燒安格斯牛柳粒 $68 有少少扣分,牛柳粒很難控制燒的火候很容易會乾 可以再做得更好一些麻辣醬燒雞肉串$38 麻辣醬汁滿特別的,食落雞肉juicy配上麻辣汁不會很乾身燒芝士丸$22 喜歡芝士丸的我,無論是打邊爐或串燒也會order的因為喜歡

有露天位置滿舒服的

脆燒日本原條鰻魚 $59

已經切了一片片,食用時相當方便 鰻魚肉質嫩口juicy

原條鰻魚

蒜蓉燒原條茄子 $49

蒜蓉燒茄子

鹽燒日本秋葵 $28

秋葵只有我朋友吃,說也脆口

黑胡椒香燒雞翼 $32

自家製醬汁燒黑豚肉 $49
醬汁甜甜的似燒汁味道,配上鮮嫩的豚肉,肉質比較淋身也很入味

車打芝士燒日本廣島蠔 $88

車打芝士燒廣島蠔

日式汁燒bb露筍 $39

露筍份量也很多用上粗身露筍,食落沒有渣也很嫩口

露筍

鹽燒安格斯牛柳粒 $68

麻辣醬燒雞肉串$38

麻辣醬汁滿特別的,食落雞肉juicy配上麻辣汁不會很乾身

燒芝士丸$22

喜歡芝士丸的我,無論是打邊爐或串燒也會order的因為喜歡遇熱後芝士可以有拉絲的感覺

芝士丸

• 蒜蓉燒原條茄子
  • 自家製醬汁燒黑豚肉
  • 鹽燒日本秋葵
2019-11-08 38 瀏覽
今日約咗個friend去飲嘢食嘢,我哋就揀咗喺尖沙咀一間好有feel嘅日本串燒店,串酒里地方都好方便,喺尖沙咀或者佐敦行過去都唔使5分鐘,因為嗰日我身體有啲唔舒服所以我哋就冇飲酒,但係其實呢度呢就真係好特別我下次一定會再嚟飲返嘅,咁嘢食方面我哋主要就係食串燒啦,都叫咗好多嘢食逐樣介紹下啦。川式脆燒雞軟骨---好香少少麻麻辣辣黑胡椒香燒雞翼---睇到用即磨黑胡椒, 所以黑胡椒好出好惹味鹽燒厚切牛舌---必點牛舌, 勁好食惹味汁燒豬仔髀---同佢個名一樣好惹味燒玉子—又滑又香, 蛋味濃郁鹽燒日本秋葵—新鮮秋葵, 燒過後更香濃(由朋友提供意見, 因為我不吃的)蒜蓉燒原條茄子—好香蒜蓉味, 我最愛燒茄子芝士煙肉焗大啡菇---大啡菇燒完好多汁鹽燒日本甜薯—甜薯是平時食開的甜薯黃金蒜蓉燒日本廣島蠔---都是香濃的燒蠔脆燒日本原條鰻魚---真係脆架, 好美味
今日約咗個friend去飲嘢食嘢

川式脆燒雞軟骨---好香少少麻麻辣辣
鹽燒厚切牛舌---必點牛舌, 勁好食
惹味汁燒豬仔髀---同佢個名一樣好惹味
燒玉子—又滑又香, 蛋味濃郁
蒜蓉燒原條茄子—好香蒜蓉味, 我最愛燒茄子
芝士煙肉焗大啡菇---大啡菇燒完好多汁
鹽燒日本甜薯—甜薯是平時食開的甜薯
黃金蒜蓉燒日本廣島蠔---都是香濃的燒蠔
脆燒日本原條鰻魚---真係脆架, 好美味
  • 鹽燒厚切牛舌