2022-01-19
而家雖然冇咗晚市嘅堂食,但係絕對唔會減低我對打邊爐嘅熱愛程度 所以今日我就着咗我嘅好朋友一齊去到葵涌一鍋堂食火鍋放題而家100分鐘嘅火鍋放題有分三個唔同嘅Level但係如果晏晝唔想食太多嘅朋友仔亦都可以試吓佢哋嘅60分鐘午市定量放題我哋今日就貪心少少就叫咗一個B餐嚟試一試由於舖頭係新裝修嘅同埋係旗艦店嘅關係所以呢俾人感覺係非常之乾淨,同埋個空間感亦都相當大入咗之前就要先揀下自己想要嘅湯底咁今日侍應姐姐就同我講話沙參玉竹湯底係比較主打嘅所以我就試一試佢啦因為始終出邊都好難食到呢一個湯底湯底一上到枱發覺真係好足料同埋個沙參味好重所以超級香!咁係等佢滾嘅途中,我就出咗去攞其他嘅嘢食啦,出面有一啲熟食,菜類,丸類,粉面飲品等等有好多唔同嘅種類相當之豐富。熟食有呢個紅燒蘿蔔炆牛腩同埋一啲冷盤,當中有一啲嘅沙律菜,粟米,秋葵,鳳爪,麻辣豬耳,日本甜番薯等等!未打邊爐就已經可以開一開個胃佢啲丸唔係普通嘅貨色嚟嘅全部都係比較特色嗰啲感覺好有誠意當然除咗出面可以攞到嘅嘢食之外我哋都可以用手機下單可以揀翻唔同嘅肉類雲吞蔬菜等等講吓呢一度嘅飲品先因為呢一度會有佢哋嘅自家製嘅飲品 今次我就試咗呢個碟豆花茶 唔
我哋今日就貪心少少就叫咗一個B餐嚟試一試
出面有一啲熟食,菜類,丸類,粉面飲品等等
除咗呢一個之外仲有冰糖燉檸檬同埋洛神花茶都做得唔錯㗎終於都正式開始打邊爐啦!
呢度嘅肉類相對地係幾令人滿意,薄薄地嘅一層但係份量係俾得足夠嘅,而且夠晒牛味!而我比較欣賞就係封門柳牛味夠濃!
大家下次嚟食嘅時候可以多啲嗌呢一個
豬肉都唔錯,唔會好un!!質素可以媲美單點嘅火鍋店嘅款式
另外最令我矚目嘅係八吋長蟹棒
另外呢度嘅墨魚滑哈話嗰啲都做得相當之唔錯有鮮味又彈牙