2022-04-25 120 瀏覽
揀左100分鐘午市火鍋B餐放題$188,主打任食特選安格斯牛,揀左鴛鴦鍋,潮汕鍋併冬陰功湯,潮汕鍋有大地魚係入面,湯夠鮮甜;冬陰功湯微酸好開胃,入面2隻有中蝦掃qr code落單,老公鐘意牛肉味濃,所以狂食安格斯牛肉我鐘意肥美嘅粟飼豬肉偏愛羊肉嘅我哋必食羊捲肉,肉甜爽口自助區有熟食,有天婦羅蔬菜同麻辣鴨血,好大方有一大盤放左係到任食,平時超級市場買一包鴨血都要幾十蚊得幾舊;冷盤就有幾款涼拌菜,如涼拌土豆絲、菠菜等⋯必食黃金炸魚皮同手作珍寶蝦丸,前者夠扑扑脆,後者彈牙鮮甜飽肚都要食嘅自家制胡椒麵,少少辣,麵質有咬口富彈性,好特別總結🌸因為食得太飽,放棄左食手作乳酪雪糕🥲

掃qr code落單,老公鐘意牛肉味濃,所以狂食安格斯牛肉
我鐘意肥美嘅粟飼豬肉
偏愛羊肉嘅我哋必食羊捲肉,肉甜爽口

必食黃金炸魚皮同手作珍寶蝦丸,前者夠扑扑脆,後者彈牙鮮甜

飽肚都要食嘅自家制胡椒麵,少少辣,麵質有咬口富彈性,好特別

總結🌸因為食得太飽,放棄左食手作乳酪雪糕🥲

放假又去咗打邊爐,今次嚟咗葵芳呢間一鍋堂,質素超級高!😍😍😍湯底揀咗兩款:冬陰功湯底+沙參玉竹鯊魚骨湯,湯底相當足料,冬陰功湯濃郁仲有蝦喺裏面,沙參玉竹湯滋補,聽說仲可以抑制腫瘤生長!今次我哋食特選安格斯牛肉B餐,安格斯肉質超級好!肉類🐔🐮🐷🐑:肉類方面有牛肉雞肉豬肉,仲有羊肉片!!相當推介,牛肉方面我最喜歡封門柳,因為是牛肉珍貴的部位,相當香濃!回本啦🤣🤣🤣!自助吧:有不同蔬菜和小食,小食真是令我驚喜,有不同泡菜,我最喜歡他們的芝麻菠菜,濃郁好吃😋!另外臘味飯都令我相當驚喜,超級多蠟味,相當好吃😋!必食,大家一定要食呢個!!!!!

今次我哋食特選安格斯牛肉B餐,安格斯肉質超級好!

2022-04-24 1011 瀏覽
成日聽屋企人講一鍋堂有幾抵食,有幾高質,今次終於到我去一鍋堂食火鍋啦🤩 由於今次是第一次嚟,我同朋友就決定叫個屬於中等價位$178的特選安格斯牛(set B)100分鐘午市火鍋放題,見個餐牌有美國安格斯牛,又有西班牙栗飼豬肉同紐西蘭羊捲肉,再有幾款牛同特色食物可以揀,未食先興奮🤭 仲有好多款湯底可以揀,有成16款咁多,三心兩意之下就加咗少少錢叫咗鴛鴦鍋,揀咗藥膳同番茄,藥膳湯底有台灣的感覺,唔會好重藥材味但又食很出係養生鍋,而個番茄湯底都好正,都係俾多$50, 好抵。食放題就係要全部食物都要叫下,同埋個重點係肉肉肉🤩 全部肉個色澤好靚而肥瘦都好平均,好有肉味,睇一睇都知唔係平價貨。除高質肉之外,我最鐘意食佢個准山同蟹籽手打蝦滑,前者唔係邊度都有很叫,後者就夠彈牙。另外,仲有自助區,包括醬料,飲品,熱食,其他火鍋配料,菜,選擇夠多元化。最驚喜係有羽衣甘藍, 貴價菜啊!!!除咗食物之外,我好鐘意餐廳的坐位安排,張枱夠大,卡位坐很好舒服。我亦都好鐘意用QR code 落單,唔使等職員來,而上菜有速度,保證食放題會食到飽,同埋職員會放一樽高湯係枱,可以隨時自己加湯,唔使等,非常有效率,非常自助

美國安格斯牛
牛脷心托
西班牙栗飼豬肉

除咗食物之外,我好鐘意餐廳的坐位安排,張枱夠大,卡位坐很好舒服。我亦都好鐘意用QR code 落單,唔使等職員來,而上菜有速度,保證食放題會食到飽,同埋職員會放一樽高湯係枱,可以隨時自己加湯,唔使等,非常有效率,非常自助,100分鐘係好夠食,讚!!!!
蟹籽手打蝦滑
2022-04-23
美國安格斯牛
牛脷心托
西班牙栗飼豬肉
蟹籽手打蝦滑
2022-04-23 79 瀏覽
係葵芳新都會搵食真係好方便,想食日韓台咩都有,今日同媽咪出來shopping 後,媽咪話餓不如食打邊爐, 我二話不說就講去一鍋堂啦!我好喜歡呢間分店,地方夠寬敞冇壓迫感,食物種類繁多,雪櫃夠大可容納好多蔬菜。我地選擇左 100分鐘午市火鍋放題 (B餐)💜💟 美國安格斯牛肉💟 封門柳💟 牛脷心托💟 精選進口牛板腱💟 西班牙栗飼豬肉💟 紐西蘭羊捲肉食材都有水準, 出面拎的涼拌食式幾惹味, 我地選左喇沙湯底椰香味濃郁 又唔錯喎! 蔬菜我地就鍾情食羽衣甘藍,拎左好多轉呀!🤭 飲品櫃唔洗多講超多選擇,唔飲汽水可以好似我咁飲佢地自家製的茶, 洛神花甜甜酸酸好開胃,配火鍋我覺得好夾。最後媽咪仲嘆返杯雪糕先走超滿足。

我地選擇左 100分鐘午市火鍋放題 (B餐)💜

💟 美國安格斯牛肉
💟 封門柳
💟 牛脷心托
💟 精選進口牛板腱
💟 西班牙栗飼豬肉
💟 紐西蘭羊捲肉

最後媽咪仲嘆返杯雪糕先走超滿足。
2022-04-23 90 瀏覽
位於葵芳新都會既一鍋堂都開左一段小時間,一直以為只有打邊爐,打工仔lunch時間又唔夠所以遲遲都冇幫襯,依日同事講起先知,原來佢仲有做手作邊,仲可以外賣!望過價錢非常之抵,最平既只需要$38,今日我地就叫左紅燒蘿白牛腩淮山面,再另外叫左鴨血豆腐/麻辣土豆絲,另外仲叫左自家花果茶,最推介係小食鴨血豆腐,非常入味好有水準!最正係有得簡淮山面,岩哂想減肥既朋友,飽肚得唻又唔怕肥,食完麻辣野點都有少少油,配埋花果茶,甜得唻又可以清一清油膩感,絕對可以再幫襯!
2022-04-19 97 瀏覽
放假就係同老公四圍去嘅時候,我哋就去咗新都會一鍋堂食lunch打邊爐,入面環境好大,座位坐得好舒服🙆🏻‍♀️而且枱同枱之間有距離,唔怕偷聽到隔離講緊咩😂⁡我哋就揀咗B餐特選安格斯牛😍配櫻花蝦煲😍😍入座前點完,好快就送上湯底同再一壺湯,自己加湯好方便🙆🏻‍♀️而且湯底真係好足料,用QR code落單既環保又方便💪🏻⁡美國安格斯牛肉、封門柳、美國安格斯精選牛板腱、紐西蘭羊卷肉,每片簿簿的,但口感好正,好有牛味呀!完全唔需要點醬都非常入味😋而我最鍾意羊卷肉,一啲都唔騷,入口溶化,係極少羊肉咁好味,值得一讚⁡自助區都有好多野食,有熟食區,丸類區,最特別係有個專屬蔬菜區,有唔同種類嘅菜可以選擇,飲品區都好吸引😍😍有佢哋自家製嘅洛神茶、冰糖燉檸檬🍋我老公就最喜歡冰糖燉檸檬⁡@e_pot⁡❣️一鍋堂🥘葵芳旗艦店 興芳路223號新都會廣場6樓601-610 | +852 3618 8219⁡

@e_pot

❣️一鍋堂🥘
2022-04-16 192 瀏覽
🤰🏻今日同老公去咗一鍋堂🥘食個early dinner。疫情惡化前同姨媽食過一次,連我姨媽都話正!一直都想帶老公去,但疫情突然來襲,又擱置了。適逢有消費券,疫情又緩和咗,立即帶老公去一鍋堂食餐飽!哩間餐廳外成日都排長龍,我哋懶得排隊等位,決定晏少少🤏🏽先去。我哋三點零去到,唔使等位,但裡面都見到唔少人。餐廳裝潢簡潔清新,門口廣闊同有少少日系,裡面有兩三個打卡位,餐廳空間寬闊,坐得好舒服。我哋揀咗100分鐘午巿火鍋放題B餐——特選安格斯牛,懶係養生咁揀咗養生藥膳湯底。佢哋用QR Code落單,好方便。食物種類多元化,總有一款啱你口味。佢哋亦有自助區,有火鍋食品、熟食食品、咖啡機☕️同雪糕機🍦。飲品亦有好多唔同選擇🧃,最特別係佢哋有四款自家製涼茶及特飲,包括洛神花茶、蝶豆花茶、冰糖燉檸檬同薄荷烏龍茶,不過唔係好啱我口味。藥膳湯底好足料,見到有杞子、龍眼、蒜頭、當歸、紅棗、大蔥等,味香保健,仲一啲都唔油膩,喺放食物入去之前我忍唔住舀左幾碗嚟飲😅。我哋今日嗌咗多款食物,以下係我哋最推介嗰5️⃣款:🥇 封門柳🐂——肉質細嫩軟滑,牛肉味濃郁,油花細緻及分佈均勻,有少少入口即化的感覺。我哋今日不斷enco

我哋今日嗌咗多款食物,以下係我哋最推介嗰5️⃣款:

🥇 封門柳🐂——肉質細嫩軟滑,牛肉味濃郁,油花細緻及分佈均勻,有少少入口即化的感覺。我哋今日不斷encore哩一款!

🥈 流心魚蛋🍥——最初見到都唔知裡面個心係乜,純粹貪得意試吓。點知,一試難忘!真係估佢唔到,中間原來係鹹蛋黃,係超·香·嘅·鹹·蛋·黃·蓉!超新奇!魚蛋亦好爽口彈牙,食完即刻出去攞多轉。

🥉 美國安格斯牛肉🐂——肉質鮮嫩,油香與肉味比例平均,牛肉味香濃,薄切大片。一流!

4️⃣ 蟹籽手打蝦滑🦐——新鮮彈牙!我老公十分欣賞,佢話:「蝦滑我食得多,但有蝦味嘅蝦滑真係比較少有,哩度嘅蝦滑,掂!」

5️⃣ 手作菠菜皮韭菜餃🥟——菠菜皮特別,韭菜豬肉餡好香,最緊要係唔油膩,健康之選!

好滿足嘅一餐,我哋食到大住肚咁走,下次想試吓麻辣湯底🥢。
蟹籽鮮蝦滑
流心魚蛋
九份素綠糕
魚皮
2022-04-16 1369 瀏覽
在家抗疫左咁耐,難得復活節長假期,加上疫情開始放緩,係時候解下邊爐癮,來到了「一鍋堂」。餐廳有三款套餐可以選擇,由$138至$228不等,我地揀左B餐,價錢無咁貴之餘,亦比A餐多好多野食。入座時可以揀埋湯底,一共有15款可以揀,有選擇困難症嘅我覺得每款都好吸引,最後都係揀左簡簡單單嘅蘿蔔粟米豬骨湯。坐低無耐湯底就送到了,散發出陣陣豬骨湯香味,一件大豬骨相當足料,先試一啖湯,味道好香濃,亦有陣陣胡椒味。主要火鍋配料都係用QR code落單,亦有少量丸、菜及麵食可以到自助區慢慢揀,非常方便。打邊爐,肉當然係主菜,B餐有4款牛肉、豬肉及羊肉,牛肉當中以牛板腱最為美味,牛味好濃,而封門柳肉質最嫩,兩款都不停encore,羊肉片亦相當柔軟好味。三款手打滑之中,個人最喜歡蝦滑,非常爽口彈牙,撈埋蟹籽更為美味。其他配料都好出色,包括幾特別嘅蝦膠釀冬菇及孜然雞肉丸,仲有唔係好多火爐店食到嘅窩筍。除左火鍋料外,餐廳亦有前菜區及熟食區,當中更有咖哩三寶,味道相當有街頭小食風味。打邊爐又點可以無野飲,呢度飲品好多選擇,其中必試嘅當然係餐廳自家製飲品,我地試左兩款,薄荷烏龍茶飲落好清涼,打完邊爐飲份外清新;冰

打邊爐又點可以無野飲,呢度飲品好多選擇,其中必試嘅當然係餐廳自家製飲品,我地試左兩款,薄荷烏龍茶飲落好清涼,打完邊爐飲份外清新;冰糖燉檸檬味道唔太甜,飲完好有滋潤嘅感覺。

埋單每人二百蚊左右,有咁多野食都算抵食。
2022-04-16
2022-04-14 102 瀏覽
💥温馨二人火鍋餐💥 $338兩個人喺屋企一樣可以打番個浪漫💕邊爐▶️飲品有自家製有營花果茶 ~ 洛神花茶、泰式蝶豆花茶洛神花茶酸甜醒胃,碟豆花茶清膩解渴▶️選擇左豬骨清湯底食材新鮮豐富✅肉類選擇左美國安格斯牛板腱安格斯牛味香濃,食落好嫩滑。✅一鍋拿手小食 ~ 黃金炸魚皮同意式火腿片炸魚皮口感香脆,放入火鍋湯底灼1-2秒索一索湯汁最正✅新鮮海鮮~真係花膠4件、脆骨腩4件、白鱔片4件✅自家蟹籽手打墨魚滑 ~ 好多蟹籽,食落夠哂彈牙爽口✅風味蝦棒✅一鍋手作餃丸~魚皮餃、潮汕爽彈牛丸✅精選食材~八吋長蟹棒、豬爽肉柳✅新鮮蔬菜🥬 ~唐生菜、油麥菜✅粉麵~稻庭烏冬▶️配備醬油、蒜蓉、蔥花、辣椒等等火鍋配料及外賣餐具服務夠哂貼心
💥温馨二人火鍋餐💥 $338
兩個人喺屋企一樣可以打番個浪漫💕邊爐

▶️飲品有自家製有營花果茶 ~ 洛神花茶、泰式蝶豆花茶
洛神花茶酸甜醒胃,碟豆花茶清膩解渴
▶️選擇左豬骨清湯底
食材新鮮豐富
✅肉類選擇左美國安格斯牛板腱
安格斯牛味香濃,食落好嫩滑。
✅一鍋拿手小食 ~ 黃金炸魚皮同意式火腿片
炸魚皮口感香脆,放入火鍋湯底灼1-2秒索一索湯汁最正
✅新鮮海鮮~真係花膠4件、脆骨腩4件、白鱔片4件
✅自家蟹籽手打墨魚滑 ~ 好多蟹籽,食落夠哂彈牙爽口
✅風味蝦棒
✅一鍋手作餃丸~魚皮餃、潮汕爽彈牛丸
✅精選食材~八吋長蟹棒、豬爽肉柳
✅新鮮蔬菜🥬 ~唐生菜、油麥菜
✅粉麵~稻庭烏冬

▶️配備醬油、蒜蓉、蔥花、辣椒等等火鍋配料及外賣餐具
服務夠哂貼心
外賣自取
2022-04-11 893 瀏覽
疫情完全影響左大部分人既生活,我一向鍾意四圍去飲飲食食,已經兩個月無出街,今日難得可以鬆一鬆,即刻連同母親大人食返餐好既🥰🥰。好彩今次無選擇錯誤🤭,“一鍋堂”果然係質素高👍👍👍,連一向食得有要求既母親都大讚。先講環境乾淨,空間感十足,可能依家又兩人一枱,枱面好闊落😁,坐得好舒服。今日係食100分鐘午市放題,選擇左中間價錢既B特選客格斯牛$178(另要加一),估唔到咁平都有封門柳食😋😋,湯底都有幾多選擇,叫左個比較特別既杏汁豬肺湯,豬肺好爽滑,湯底有一種清甜,用黎淥牛肉好正👍👍。呢度係手機落單既,唔單止牛肉有封門柳,仲有好多手打蝦滑,墨魚滑,心機之作😋,仲有D外面少見既餃,好似梅菜豬肉餃,麻辣豬肉餃,質素好高🥰🥰。出面仲有不同種類既前菜,好似涼拌土豆絲,大豆芽菜,味道啱啱好,好開胃😋。臘味糯米飯真係估佢唔到,又幾好食🤗。飲品選擇都好多,仲有一D自家制飲品,好似洛神花茶,酸酸甜甜好啱打邊爐飲😝。主角當然係D牛啦,封門柳果然係好重牛味,不過略嫌切得有D碎。反而安格斯牛有驚喜,滑得黎有咬口,我哋食左好多碟🤣🤣。仲有豬潤,鴨血,吸收左湯既精華,好惹味😋😋。今次真係食得好滿足,食物質素比一般放題高

仲有豬潤,鴨血,吸收左湯既精華,好惹味😋😋。

今次真係食得好滿足,食物質素比一般放題高,好多食物都有用心制作,唯一係覺得時間上比較短,始終100分鐘打邊爐係會趕D。但咁既價錢又真係好抵食😁😁。希望快D恢復晚市,就可以約三五知己再黎聚餐💓。
2022-04-11
2022-04-02 139 瀏覽
一鍋堂火鍋一向都係有好多好評 上網訂位又訂唔到 試過想食好多次都因為太多人而食唔到🥲 所以今次第一次嚟 係要喺門口排隊先有得食咋🤯 同人氣壽司店一樣一樣咁搶手 我哋四個人都同樣嗌咗A餐 試一試佢有幾好食先🤣 我哋嗌咗個蘿蔔粟米豬骨鍋 淨係睇個湯底其實已經知我哋係嗌緊乜嘢 因為所有個名有嘅配料都喺晒入面👍🏻 一目了然大部份食材都係電話落單 有啲蔬菜 熟食 同埋飲品可以喺自助區度取用🍴 款式亦都有幾多㗎 有麻辣豬耳 甜凍蝦 泡椒鳳爪 麻辣滷鴨血三寶 黃金炸魚皮 冬蔭濃湯安格斯牛肉 醉香麻辣豬手🐷 淨係食自助吧已經可以飽咗肉類就比較普通都唔特別介紹喇 呢度嘅丸類好多 有好多手工制嘅遠慮 個人覺得自家製韭菜餃幾好食 😋 海鮮類都有㗎 有花膠 手串生猛海蝦 手切白鱔片 脆骨腩🐟飲品方面有四款手作營養花果茶 個人最鍾意滋潤冰糖燉檸檬🍋 總括嚟講呢間火鍋店都令我好滿意🤭 如果對肉類冇太大太高追求嘅話 A餐其實都好足夠🙈 不過下次都可以試吓B餐睇吓分別有幾大

海鮮類都有㗎 有花膠 手串生猛海蝦 手切白鱔片 脆骨腩🐟

飲品方面有四款手作營養花果茶 個人最鍾意滋潤冰糖燉檸檬🍋

這間分店的牆壁設計富有創意,增添了不少的打卡位置,一次滿足女孩子的少女心,在光線的照射下拍出美麗的相片。一鍋堂登錄新都會廣場,當然要把握放假的機會走進餐廳,一嚐與金湯寶合作的特別限定湯底-蕃茄牛尾湯,亦點了鴛鴦湯底-麻辣湯。主食方一面揀選了晚市120分鐘B餐-特選安格斯牛,入面有多款牛肉和海鮮,而我十分喜歡吃美國安格斯精選牛板腱,它的肉汁鎖實了麻辣湯底的味。鮮甜的牛肉在口中散發出來。火鍋店當然少不了不同款式的丸類和配菜,例如芝士腸、牛丸和娃娃菜等,而每碗的蔬菜份量亦不會太多,吃完還可以自行到雪櫃裏拎取,十分方便。最後,吃到口渴時還有一鍋堂獨有的飲品解渴,值得大家一試,絕對會有驚喜。
2021-12-01
慶祝紀念
生日
  • 蕃茄牛尾湯,美國安格斯牛
外賣一定成為近日的主要食量🔖所以近日想出去食野都真係會叫外賣🥡一來較安全,二來又可以食到唔到既野!📎剛好這天剛好經過葵芳,看到一鍋堂養生手作麵📍有台灣風味,真係好耐無食了!我禁岩好鍾意食麵,所以決定試下!!💕-喜歡吃辣我的我,點了麻辣鴨血豆腐湯配幼螺獅粉🌶加上手切上等雪花牛肉🥩~ 又麻又辣最開胃!好鍾意呢個麻辣鴨血豆腐湯,好惹味!😋而且絕對足炒料,有大大的鴨血,絕對是久違的台灣風味!💯第一次食幼螺獅粉,麵質煙韌,好有咬感✅滿足到我這個QQ控!而雪花牛肉數量滿滿,絕對唔會好少,配上麻辣味好食!😍-另一款選了姬松茸黑蒜湯配上手作拉麵🍜主食配上慢煮五花腩肉!姬松茸黑蒜湯好濃郁,香濃的黑茸味好滿足🤩而且當日天氣好凍,食落感覺更溫暖!🔥慢煮五花腩肉好有驚喜😍平均的油脂,好香口同滿足!值得一讚是份量好足夠呢!😘-另外也點了醬油麻香秋葵💚小清新的小食! 份量足夠!-而且外賣的容器也有把麵及湯分開💖唔擔心麵會發漲,但當然外賣一定唔夠當食熱辣辣的吸引,期待下次去堂食呢!🧡
外賣一定成為近日的主要食量🔖
所以近日想出去食野都真係會叫外賣🥡
一來較安全,二來又可以食到唔到既野!📎
剛好這天剛好經過葵芳,看到一鍋堂養生手作麵📍
有台灣風味,真係好耐無食了!
我禁岩好鍾意食麵,所以決定試下!!💕
喜歡吃辣我的我,點了麻辣鴨血豆腐湯配幼螺獅粉🌶
加上手切上等雪花牛肉🥩~ 又麻又辣最開胃!
好鍾意呢個麻辣鴨血豆腐湯,好惹味!😋
而且絕對足炒料,有大大的鴨血,絕對是久違的台灣風味!💯
第一次食幼螺獅粉,麵質煙韌,好有咬感✅
滿足到我這個QQ控!
而雪花牛肉數量滿滿,絕對唔會好少,
配上麻辣味好食!😍
另一款選了姬松茸黑蒜湯配上手作拉麵🍜
主食配上慢煮五花腩肉!
姬松茸黑蒜湯好濃郁,香濃的黑茸味好滿足🤩
而且當日天氣好凍,食落感覺更溫暖!🔥
慢煮五花腩肉好有驚喜😍
平均的油脂,好香口同滿足!
值得一讚是份量好足夠呢!😘
另外也點了醬油麻香秋葵💚
小清新的小食! 份量足夠!
而且外賣的容器也有把麵及湯分開💖
唔擔心麵會發漲,
但當然外賣一定唔夠當食熱辣辣的吸引,
期待下次去堂食呢!🧡
慢煮五花腩肉
姬松茸黑蒜湯配手作拉麵
醬油麻香秋葵
前菜
*此餐廳收取加一服務費。鴛鴦鍋底(兩人$50);韓式泡菜湯底,內有大蔥、泡菜、豆腐,味道酸辣;忌廉周打蜆湯底,味道清淡,帶有鮮甜。成人B套餐100分鐘午市放題(兩人$376);牛板腱,口感薄身,肉質較瘦;牛脷心托,肉質大片,食落有咬口;封門柳,脂肪分布平均,肉質嫩滑,牛味厚重;美國安格斯牛,脂肪較多,油脂味濃。牛栢葉(跟餐$0),口感厚身,食落好爽口。臘味炒飯(跟餐$0),飯粒口感煙韌,臘腸食落好香口。一品麻辣鴨血三寶(跟餐$0),魚腐食落帶有鮮味,辣度4分。
*此餐廳收取加一服務費。

牛栢葉(跟餐$0),口感厚身,食落好爽口。

臘味炒飯(跟餐$0),飯粒口感煙韌,臘腸食落好香口。

一品麻辣鴨血三寶(跟餐$0),魚腐食落帶有鮮味,辣度4分。
  • 牛脷心托
一鍋堂葵芳除咗葵涌廣場之外,其實新都會廣場都好多嘢食,記住唔好唔記得咗6樓仲有餐廳,今次上到去6樓嘅一鍋堂,裝修靚靚,好多湯底選擇之餘,出邊仲有好多任食配料!今次揀咗套餐B,仲加埋任食海鮮,只係加$30 ,就有墨魚仔,青口,沙蜆,珍珠貝同鮮蝦~湯底揀左喇沙同杏汁豬肺,前者味濃,唔使醬汁都得,後者清清地同行有人唔食牛,佢話羊唔搔,豬梅肉都好食。我呢個牛魔王梗係要主攻牛肉,封門柳必叫,超正,另外仲有安格斯等等,啲牛肉一啲都唔失禮😋另外想講吓出面嘅配料,好有驚喜,首先佢哋嘅木耳超級大嚿,又爽口,另外仲有啲台灣丸,特別丸等等~如果想食碳水化合物,有烏冬,公仔麵,米粉,同埋薯粉等等~~當然要講吓佢哋嘅嘢飲,基本嘅汽水唔少得,台灣紙包飲品都有,仲有佢哋嘅自家製茶,隔離仲有咖啡機同埋熱茶包~臨走食埋個芝麻雪糕啱啱好!
一鍋堂

臨走食埋個芝麻雪糕啱啱好!