2021-12-15 168 瀏覽
涼涼地梗係要烚下烚下火鍋,一家人去咗葵芳新都會廣場「一鍋堂」。原來成有15款特色湯底,大家心思思唔知揀咩好,於是點了鴛鴦鍋,胡椒豬肚湯,天氣冷吃豬肚驅風禦寒。好香胡椒味另外揀左蕃茄牛粒湯,呢個係一鍋堂同金寶湯合作既湯底,小朋友中意蕃茄的酸甜,偷偷教你一個小貼士點樣可以keep住個湯底加湯都好濃郁,就係order啲蕃茄加落去😂食到最尾都可以飲碗暖湯。我們選咗b餐特選安格斯牛套餐,價性比高,主攻美國安格斯牛肉,封門柳和牛脷心托。眼見肉質鮮紅,油脂均勻,富牛肉味,絕對絕對係上等嘅食材,我哋不停encore,真係過足口感。新鮮海鮮首選爽海蝦,鮮帆立貝,脆鯇魚,薄白鱔片和鮮魚雲皆新鮮美味。火鍋材料再點了松露手打墨魚滑,蟹子手打墨魚滑,鮮淮山,蜂巢豆腐,西洋菜,手打雲吞等等。。在自助區都有好多野食,沙律吧,熱食,前菜。。麻辣豬耳,甜凍蝦,黃金炸魚皮和滷水肉也不容忽視,好好味道幸好有滋潤冰糖燉檸檬,養生洛神花茶,營養碟豆花茶和提神薄荷烏龍茶消滯開胃。最後嘆埋手作乳酪黑芝麻軟雪糕就更加飽肚十足。欣賞地方寛敞,沒有擠逼感覺,手機落單增快送食物速度,用盡120分鐘放題嘅時間黎食😋臨走見到原來呢度有外賣火鍋

臨走見到原來呢度有外賣火鍋返去,價錢都唔貴喎,依家仲有九折優惠,下次老公話買返屋企嘆下
2021-12-14 1348 瀏覽
以前在荃灣大鴻輝中心經常會去一鍋堂打邊爐,今日第一次來到葵芳分店,店內非常闊落,裝修好新淨!卡座座位坐得非常舒服香港Top3任食邊爐,一定有一鍋堂的份!是日午餐食一鍋堂, 100分鐘放題每人$188,選了B餐,可以任食安格斯牛。加$50可以雙拼湯底。湯底有好多選擇,而且非常足料。個人非常喜愛招牌麻辣湯,麻跟辣的比例非常好,淥牛肉特別惹味。另外藥膳湯都非常足料,冬天必點!店內強調使用還原水,既健康又美味,可見一鍋堂對食物的用心餐廳有一部份是自助區,飲品及部份前菜都可以自己去拿!沙律吧竟然有cold cut火腿,平時自己買的話價錢都不便宜,所以當日我都吃了很多塊,即是有回本的感覺餐廳採用二維碼點菜,方便而且上菜速度非常快速。一鍋堂有很多特色的火鍋配料及飲品,真的有別於一般任食的火鍋店。餐廳提供自家製洛神花茶、薄荷烏龍茶等飲品,清熱養生!非常加分!八吋長蟹柳都可算是一鍋堂的特色食物,進食時啖啖肉非常滿足!牛肉質素一如既往的好,特別推介封門柳,口感厚實又重牛味!牛阪腱入口反而比較有咬勁,脂肪比例分明兩者我都推介手工配料方面,有很多手打的丸類,餃子類菠菜皮韭菜餃是我的最愛!真正皮薄餡靚,而且用上

香港Top3任食邊爐,一定有一鍋堂的份!
加$50可以雙拼湯底。

湯底有好多選擇,而且非常足料。
另外藥膳湯都非常足料,冬天必點!
店內強調使用還原水,既健康又美味,可見一鍋堂對食物的用心

餐廳有一部份是自助區,飲品及部份前菜都可以自己去拿!

餐廳採用二維碼點菜,方便而且上菜速度非常快速。

八吋長蟹柳都可算是一鍋堂的特色食物,進食時啖啖肉非常滿足!

牛肉質素一如既往的好,特別推介封門柳,口感厚實又重牛味!
牛阪腱入口反而比較有咬勁,脂肪比例分明
兩者我都推介

真正皮薄餡靚,而且用上菠菜汁做餃子皮,非常有誠意,如果夜晚來的話,更可以吃到生猛海蝦及白鱔片等海鮮,真的非常抵食

冬天的關係,更有香噴噴的臘味飯,飯粒炒得粒粒分明,臘味超級香,老公吃得津津有味!

蔬菜類要自己到雪櫃自取,蔬菜種類非常多,甚至有貴價的羽衣甘藍,價錢抵食仲要顧及顧客的健康,非常抵讚

其他蔬果類都非常新鮮,食過多次,都沒有碰過不新鮮的食物,保持水準
雖然疫情下的確少了外出用膳,幸好一鍋堂有提供外賣直送及自取九折優惠,有時我哋兩公婆都會自取外賣回家舒舒服服吃火鍋
這個服務真的世界級

2021-12-12
  • 牛脷心托
  • 封門柳
  • 菠菜皮韭菜餃
  • 手打墨魚丸
一定要去葵芳旗艦店 身為忠粉既我一定支持🤭見到新款湯底 有金寶蕃茄牛尾湯 湯底足料 牛尾份量好足料😋我點了澳洲和牛餐😍😍黃金魚皮非常香口脆卜卜又有麻辣鴨血 推介👍🏻清湯牛丸 蘿蔔非常入味 牛丸非常彈牙最正既係佢地涼茶 👍🏻😍有蝶豆花 冰糖燉檸檬 洛神花茶同埋薄荷烏龍茶好少火鍋店有咁長既蟹柳 推介又有花膠 帆立貝 仲要係任食☺️☺️好抵食澳洲和牛 油脂平均 牛味濃😋環境夠大 坐得好舒服👍🏻服務態度好好 👍🏻值得一讚
一定要去葵芳旗艦店
環境夠大 坐得好舒服👍🏻
服務態度好好 👍🏻值得一讚

2021-11-24
2021-12-11 1012 瀏覽
最近天氣真係好凍,本身想在家打邊爐,但又要買又要洗太麻煩,都係任食火鍋比較方便。一鍋堂之前食過湯底配料都挺不錯,知道葵芳開咗旗艦店一直好想試,今晚反正收早,一於早少少落去等位等老公放工。每枱客人入座都會付上QR code 自助落單,方便又快捷。門口一整排雪櫃放有不同款式的蔬菜供食客自取,望見種類都算多,大約有7-8款,而且排列整齊,感覺非常乾淨。再入會經過自助吧區域,有一些冷盤小食做前菜,熱食都有5-6款可以選擇。仲有大型飲品櫃供食客任飲,最特別莫過於一系列手作有營花果茶、有自家手作冰糖燉檸檬、自家手作蝶豆花茶、自家手作洛神花茶、自家手作薄荷烏龍茶等。自家手作洛神花茶飲落味道酸酸甜甜,開胃消滯,可以放心食多啲😆麻辣雞腎片-爽口惹味,麻辣味十足。麻辣豬耳-脆嫩爽口,入口彈牙。泡椒鳳爪-外皮爽滑,冰涼美味。湯底揀咗胡椒豬肚湯拼冬陰公湯胡椒豬肚湯底胡椒味突出,入口微微辛辣,豬肚軟嫩鮮味,咸菜味道香濃。冬陰公湯底酸辣香味俱全,材料豐富,有大蝦,香茅,香葉等等,濃郁芳香。肉類選擇都幾多,特別喜愛西班牙栗飼豬,豬肉鮮嫩可口,入口軟滑。封門柳牛味突濃,肉質鮮甜美味。牛脷心托入口爽彈,甜美嫩滑。不得不

每枱客人入座都會付上QR code 自助落單,方便又快捷。

自家手作洛神花茶
飲落味道酸酸甜甜,開胃消滯,可以放心食多啲😆

麻辣雞腎片-爽口惹味,麻辣味十足。
麻辣豬耳-脆嫩爽口,入口彈牙。
泡椒鳳爪-外皮爽滑,冰涼美味。

湯底揀咗胡椒豬肚湯拼冬陰公湯

不得不提我最愛的白鱔片,魚肉鮮甜滑溜,
金錢肚口感爽口彈牙,最特別莫過於麻辣撈雞柳,第一次見此調味,入口麻香辛辣,雞柳嫩滑多汁。

任食火鍋店這間感覺真的比較出色,臨走在門口看到原來餐廳而家有火鍋外賣送貨、自取還有9折優惠,下次可以直接外賣回家慢慢嘆。
一鍋堂進駐葵芳已經一段時間,今日終於食到!由踏入餐廳個刻開始,比我感覺環境好整齊乾淨,空間寬敞!午市放題有ABC三個set,我哋擇中價位嘅B餐特選安格斯牛。鴛鴦湯底首先擇咗同「金寶湯」合作炮製嘅新湯底 🍅蕃茄牛尾湯,呢款葵芳店限定架!另一款擇養生藥膳湯。座位私隱度極高,有自己空間,坐得好舒服!出去自助區兜個圈,最誇張係成幅牆咁大嘅蔬菜區!  🌬另一邊噴冷氣煙好有仙氣就係沙律吧同肉丸類,仲有熱食前菜。前菜款式幾吸引,有沙律菜、秋葵、麻辣豬耳、韓式醃蘿蔔粒、日本甜蕃薯等..麻辣伴手作拉麵食起嚟香麻微辣,細細碟過下口癮。熟食拎咗紅燒蘿蔔牛腩,炆得夠腍無癡牙!用Qr code落單,陸陸續續好快到齊~🥩美國安格斯牛板腱 肉質略帶嫰筋較有韌勁!🥩美國安格斯牛肉 口感鮮嫩!🥩封門柳 自己最愛呢款,肉味最香濃,肉質柔嫰得嚟又有趙口👍🏻🧀芝士獅子狗 芝士餡釀入獅子狗,芝味十足. 鍾意食芝心嘅人一定無辦法抗拒!🥟手作梅菜餃子 梅菜味好濃烈,加埋豬肉餡直頭好似食緊梅菜肉餅味咁,勁回味!🦀長蟹棒 足足8吋長!🎃日本南瓜 香甜好食!另一個真❤️正嘅地方係呢度除左有紙包同罐裝汽水之外,仲有幾款自家製飲品,貼

座位私隱度極高,有自己空間,坐得好舒服!

出去自助區兜個圈,最誇張係成幅牆咁大嘅蔬菜區!

麻辣伴手作拉麵食起嚟香麻微辣,細細碟過下口癮。

熟食拎咗紅燒蘿蔔牛腩,炆得夠腍無癡牙!

用Qr code落單,陸陸續續好快到齊~

🥩美國安格斯牛板腱 肉質略帶嫰筋較有韌勁!

🥩美國安格斯牛肉 口感鮮嫩!

🦀長蟹棒 足足8吋長!

🎃日本南瓜 香甜好食!

另一個真❤️正嘅地方係呢度除左有紙包同罐裝汽水之外,仲有幾款自家製飲品,貼晒功效喺雪櫃。近期天氣乾燥喉嚨乾乾地拎左支冰糖燉檸檬🍋飲起嚟有陣回甘味,感覺好潤喉,大大支, 正!

一開始以為100分鐘好短時間唔夠食,但原來唔係,好耐未試過lunch食得咁豐富,cp 值高!另外, 我見官網有1/2/4人嘅外賣套餐,有得送貨或者門市自取9折,超方便! 疫情下屋企聚餐岩晒!
2021-12-04
午餐
這家火鍋放題是我到目前為止食過食物款式多,湯底也是最出色的一家餐廳。餐廳很旺,我沒有訂座,四點五個字到達就必須排隊等輪候。我以為自己很早到來排隊,原來還有人比我更早!排在我前面的女士話佢根本book唔到位,唯有當場排隊輪候。雖然我點了A餐$158,但原來有好多野可以食,根本唔需要點貴價餐!不過我建議主攻牛來食,真係好好味!我並沒有拍下我食的野,因為我忙於食食食,反正你們可以參考其他人的食評照片。埋單一個人大概$175,真係抵,因為好好食啊~!唔好唸啦!終於火鍋的話就去食啦!
唔好唸啦!終於火鍋的話就去食啦!
2021-12-09
2021-12-09 94 瀏覽
一鍋堂開到黎葵芳新都會廣場,難得平日晏晝無乜人,我當然要入去試試佢,今次揀咗100分鐘午市火鍋套餐B餐,食物款式都已經好多,lunch黎講已經好夠食,食到捧住個肚走!點單前見到自助區已經夠晒壯觀,蔬菜、丸,熟食類,連飲品都好多選擇!湯底我地就揀咗金寶蕃茄牛尾湯及一鍋麻辣湯。蕃茄湯用黎食蔬菜類更顯清甜,麻辣湯會越滾越辣,用黎淥肉就夠晒惹味!火鍋配料必encore:封門柳、牛脷心托、牛板腱、波菜皮韭菜餃、潮州爽彈牛丸、香菇素貢丸、芝士獅子狗、水魷、羽衣甘藍。連自助吧嘅麻辣拌手作拉麵、金沙魚皮,泡菜蘿蔔都不斷添食。飲品就建議飲返佢地嘅手作茶,冰糖燉檸檬及薄荷烏龍茶都係我心水,每款飲品仲會寫埋有咩功效添!臨走嘅時候仲發現佢地有做火鍋外賣送貨及自取,自取做緊9折添!下次買返屋企試試。

✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。一鍋堂.親愛的朋友烚下烚下。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤  香港人最愛咩?一定就係烚下烚下打邊爐係一年四季都長青的活動而最近天氣又開始凍凍地於是就帶住朋友一齊去烚下烚下 一鍋堂可以說是其中最愛的烚下烚下飯堂因為選擇多,價格實惠而且食材非常新鮮  午市放題100分鐘,任食超靚和牛 就好似呢面牆全部都係新鮮蔬菜任拎任食 又有即食熟食在等上湯底時可以一邊食住等我自己的調醬,隨心所欲朋友最中意牛腩,所以先去拎左一份熟食白蘿蔔入晒味,令人非常滿意 一鍋堂自家製靚茶不能少!特別多人去拎我們也開心暢飲:靚茶最消滯可說是洛神花茶非常好飲呢!朋友點的杏汁豬肺湯底勁香濃好吸引加以優質的菜菜子: 羽衣甘藍簡直超鮮! 有高質手打蝦滑、墨魚滑、牛舌等非常豐富我愛藥材補身香氣加了蟲草花,更好飲!     高質牛肉上台碟碟新鮮最愛澳洲和牛以其最有牛味,脂肪均勻而且肉質口感極好! 最後來杯即磨咖啡 + 芝麻雪糕,簡直是一流!

雜感女生   好味日記

˚*。一鍋堂.親愛的朋友烚下烚下。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

香港人最愛咩?

一定就係烚下烚下

打邊爐係一年四季都長青的活動

而最近天氣又開始凍凍地

於是就帶住朋友一齊去烚下烚下

一鍋堂可以說是其中最愛的烚下烚下飯堂

因為選擇多,價格實惠

而且食材非常新鮮

午市放題100分鐘,任食超靚和牛

就好似呢面牆

全部都係新鮮蔬菜

任拎任食

又有即食熟食

在等上湯底時可以一邊食住等

我自己的調醬,隨心所欲

朋友最中意牛腩,所以先去拎左一份熟食

白蘿蔔入晒味,令人非常滿意

一鍋堂自家製靚茶

不能少!特別多人去拎

我們也開心暢飲:靚茶

最消滯可說是洛神花茶

非常好飲呢!

朋友點的杏汁豬肺湯底勁香濃好吸引

加以優質的菜菜子: 羽衣甘藍

簡直超鮮!

有高質手打蝦滑、墨魚滑、牛舌等

非常豐富

我愛藥材補身香氣

加了蟲草花,更好飲!

高質牛肉上台

碟碟新鮮

最愛澳洲和牛

以其最有牛味,脂肪均勻

而且肉質口感極好!

最後來杯即磨咖啡 + 芝麻雪糕,簡直是一流!

2021-12-08 89 瀏覽
天氣轉涼轉凍,有咩開心得過打邊爐?呢日就黎左葵芳新都會既一鍋堂,黎到見到好多人,非常熱鬧!我地選擇左C餐,而湯底就選擇左金寶特別湯底,忌廉周打蜆湯底,好特別呢到採用QR Code自助落單,可以自由任叫,好方便。湯底好香,入面已經有好多蜆肉C餐有各式各樣既牛可以叫澳洲M5和牛、封門柳、美國安格斯牛,全部都好新鮮,肉香而且細滑,輕輕煮一下已經可以食得!牛板鍵好大塊,非常軟腍響鈴卷大件,脆卜卜,同樣落一落湯,煮一下已經入晒味安格斯一口牛粒,好少打邊爐都會有一口牛,好特別,厚身有咬口亦叫左沙白,水魷,估唔到仲有花膠,咁豐富八吋長腳蟹棒,認真大條有份量,唔會一煮就散,可以原條食好過癮!丸類大粒足料,白鱔片好滑而且冇骨啖啖肉

呢到採用QR Code自助落單,可以自由任叫,好方便。
湯底好香,入面已經有好多蜆肉

C餐有各式各樣既牛可以叫
牛板鍵好大塊,非常軟腍

響鈴卷大件,脆卜卜,同樣落一落湯,煮一下已經入晒味

安格斯一口牛粒,好少打邊爐都會有一口牛,好特別,厚身有咬口

亦叫左沙白,水魷,估唔到仲有花膠,咁豐富

八吋長腳蟹棒,認真大條有份量,唔會一煮就散,可以原條食
好過癮!
丸類大粒足料,白鱔片好滑
而且冇骨啖啖肉
2021-11-23
2021-12-05 1473 瀏覽
一鍋堂其他分店我就食得多,近排葵芳開咗新店,身為鐵粉嘅我和我的他,梗係要嚟支持一下🤣咦,有新款湯底喎,係同金寶crossover的,有2款,我倆都想試吓忌廉周打蜆湯底🥰湯底到了,聞到好香,一攪之下,湯內有薯仔、好多大大隻嘅蜆!正啊😍可能有一段短時間未去過一鍋堂,好似多咗小食咁喎🥰之前嘅丸丸全部都係網上落單,而家有部分都可以出去攞喎👍熟食有好多款式,滷肉好好味,夠濃味、肉質好腍滑,蘿蔔牛腩又係好入味,當然要稱讚我最愛嘅鹹蛋魚皮,香脆、濃厚鹹蛋黃😍😍😍凍蝦好新鮮彈牙,麻辣雞腎好惹味,我倆都好鍾意食❤️其實食完前面一堆小食、熟食都飽咗一小半😅不過靚牛到啦!點可以錯過!因為牛係我倆嘅主打!今次點咗幾款高質嘅靚牛🤣美國安格斯牛、封門柳,兩款嘅牛味都好重好香濃,一啲都唔靭、油花好均匀😍非常好味😋😋蝦膠釀冬菇之前好似無喺一鍋堂點過,今次第一次點已覺得蝦膠好爽滑,配濃味嘅大隻冬菇真係好得👍不得不讚依然都係潮州豬肉扎,我每次嚟一鍋堂都會點,呢款真係好好味😋嚟到一鍋堂,我全晚都只會飲一款飲品 - 洛神花茶,因為酸酸甜甜,一鍋堂呢款自家製茶實在太出色了😍😍雖然湯底有好多蜆,但我倆都好鍾意所以要點🤣估唔到呢度鱔

可能有一段短時間未去過一鍋堂,好似多咗小食咁喎🥰

之前嘅丸丸全部都係網上落單,而家有部分都可以出去攞喎👍

雖然湯底有好多蜆,但我倆都好鍾意所以要點🤣

估唔到呢度鱔片都好好味!夠哂彈牙🤩

講返個湯底真係好有金寶忌廉湯味,清清哋一啲都唔膩🥰好可惜我倆胃納太小,都無乜加單,就捧住個大肚腩走了😅
2021-11-15
2021-12-05 119 瀏覽
天氣開始轉涼,又係打邊爐嘅季節。講起打邊爐,一鍋堂真係冇得輸,今日又同朋友去食我同朋友揀左套餐B ($238加一)喺出面等緊嘅時候見到,而家外賣自取或者火鍋外賣送貨都有9折,可以一試~湯底我哋揀咗鴛鴦鍋,左邊係胡椒豬肚湯,胡椒味都幾重;右邊係沙參肉鯊魚骨湯,呢個真心正,清得黎帶甘甜,唔錯~仲有期間限定,同金寶濃湯合作嘅湯底,希望下次仲試到啦蔬菜區,refill得好快,款式好多,連羽衣甘藍都有~醬料區涼拌前菜同埋丸類,任食任拎自家製特色飲品牛肉相當高質,唔係平時喺其他連鎖火鍋店食到嘅cheapcheap牛肉,有誠意海鮮方面有魚、帆立貝、海蝦等等,我個人幾鍾意食飯立貝,細細粒幾清甜勁長嘅蟹棒,小朋友黎食就最開心總括而言,埋單每人都唔使$300,食到勁飽

我同朋友揀左套餐B ($238加一)

仲有期間限定,同金寶濃湯合作嘅湯底,希望下次仲試到啦

蔬菜區,refill得好快,款式好多,連羽衣甘藍都有~

醬料區

涼拌前菜同埋丸類,任食任拎

自家製特色飲品

勁長嘅蟹棒,小朋友黎食就最開心
總括而言,埋單每人都唔使$300,食到勁飽
2021-12-02
10 分鐘 (堂食)
2021-12-05 127 瀏覽
星期一,六點半已經要排隊岩的。吃飽先有力減肥😂😂😂點了鴛鴦湯底六選擇了金寶湯蕃茄牛尾湯底,及麻辣湯底。金寶牛尾湯蕃茄味龍牛尾都大舊。,推介。正。點選了b餐安格斯牛。安格斯牛。牛舌,封門柳。記得一試。脆魚腩爽脆,新鮮,魚片夠簿身,非常美味。黑椒素牛丸,雖同黑椒丸肉味係不同。但都咬得出黑椒肉味。麻辣豬耳,推介。爽脆辣味夠,雞腎都不錯。可一試。韓國泡菜都係值得推介。堅正。飲品都眼花撩亂,選了洛神花茶。解渴。好適合打邊爐🍲飲品。另一推介冰糖燉檸檬。都好滋潤,好適合打邊爐。
星期一,六點半已經要排隊
岩的。吃飽先有力減肥😂😂😂
正。點選了b餐安格斯牛。安格斯牛。牛舌,封門柳。記得一試。
脆魚腩爽脆,新鮮,魚片夠簿身,非常美味。
黑椒素牛丸,雖同黑椒丸肉味係不同。但都咬得出黑椒肉味。
2021-12-05 131 瀏覽
而家任食火鍋真係開到成行成市今次試下葵芳新開嘅一鍋堂每次經過都係超級多人今次終於到我😄環境真係好寬敞好新好乾淨安排入座就揀湯底有成十幾款真係選擇困難葵芳仲有金寶湯限定湯底我地揀左中價既B餐拎嘢食都唔會好迫好多人飲品方面有自家出既又有罐裝飲品好多選擇有部分係自助出去拎都好多選擇仲有熟食可以拎味道都唔錯極力推介黃金炸魚皮真係好好味另外肉類就用手機落單So far 都無漏同好快就上牛肉都有好多唔同款式全部都好新鮮仲有海鮮都唔知食得邊樣😂當日沙白好鮮甜又無沙翻點左幾轉😜我地揀左幾特別嘅潮汕湯底拼保守蕃茄湯兩款都好夠味潮汕湯底有大地魚好鮮甜又少少輕輕胡椒味蕃茄湯都幾好用嚟淥菜就啱晒下次想試金寶系列菜都係雪櫃任拎衛生又方便食幾多拎幾多種類都有四五款呢間真係環境坐得舒服又乾淨下次都會再嚟食過覺得性價比高👍
而家任食火鍋真係開到成行成市

呢間真係環境坐得舒服又乾淨
下次都會再嚟食過
覺得性價比高
👍
葵芳是我經常遊逛的地方加上聽聞一鍋堂登錄新都會廣場當然要把握機會走進餐廳一嚐與金寶湯合作的特別限定湯底-蕃茄牛尾湯亦點了必定要有的鴛鴦湯底-麻辣湯這間分店有別於其他,牆壁設計富有藝術感行入少少更增添了很多可打卡的位置吃飽的時候可前來坐下拍照欣賞光線照射下來的漂亮環境。入到去卡位坐下時職員有溫馨提示用QR Code自助點餐減少了除帶口罩的步驟方便快捷外,衛生環境亦乾淨企理主食方面揀選了晚市120分鐘B餐——特選安格斯牛🥩入面有多款牛肉和海鮮十分鍾意美國安格斯精選牛板腱它的肉質清爽幼嫩,肉汁亦鎖實湯底的味道香香的鮮甜牛肉在口中散發出來,滿滿層次感每碗的蔬菜份量亦唔會太多吃完可自行到雪櫃裏拎取而最受歡迎的就是娃娃菜和生菜眼見職員不斷填補空缺的地方埋單的時候,聽到職員推介由1/12開始一鍋堂的三間分店增設外賣送貨、自取服務原來一鍋堂的自取更享有9折優惠當中選擇的食物配料有很多,例如丸類、肉類等聽到這個消息十分驚喜!一次過滿足想打邊爐又想吃到一鍋堂的食物願望呀!
葵芳是我經常遊逛的地方
加上聽聞一鍋堂登錄新都會廣場
當然要把握機會走進餐廳
一嚐與金寶湯合作的特別限定湯底-蕃茄牛尾湯
亦點了必定要有的鴛鴦湯底-麻辣湯

這間分店有別於其他,牆壁設計富有藝術感
行入少少更增添了很多可打卡的位置
吃飽的時候可前來坐下拍照
欣賞光線照射下來的漂亮環境。

入到去卡位坐下時
職員有溫馨提示用QR Code自助點餐
減少了除帶口罩的步驟
方便快捷外,衛生環境亦乾淨企理

主食方面揀選了晚市120分鐘B餐——特選安格斯牛🥩
入面有多款牛肉和海鮮
十分鍾意美國安格斯精選牛板腱
它的肉質清爽幼嫩,肉汁亦鎖實湯底的味道
香香的鮮甜牛肉在口中散發出來,滿滿層次感

每碗的蔬菜份量亦唔會太多
吃完可自行到雪櫃裏拎取
而最受歡迎的就是娃娃菜和生菜
眼見職員不斷填補空缺的地方

埋單的時候,聽到職員推介由1/12開始
一鍋堂的三間分店增設外賣送貨、自取服務
原來一鍋堂的自取更享有9折優惠
當中選擇的食物配料有很多,例如丸類、肉類等
聽到這個消息十分驚喜!
一次過滿足想打邊爐又想吃到一鍋堂的食物願望呀!
2021-12-03 216 瀏覽
之前同朋友去開荃灣舊嗰間一鍋堂打邊爐🍲今日行過見到新都會廣場都有分店,同朋友夜晚就入咗去食120分鐘嘅打邊爐放題,個人覺得係非常之高性價比😌👍🏻湯底方面我哋喺15款入面揀咗兩個比較濃味,啱我哋鍾意食好惹味嘅人,一個就係沙嗲湯底,另一個就係特別啲同金湯寶合作嘅蕃茄湯底😌我哋落咗單之後個湯底好快就嚟到,咁我哋仲落咗一啲牛肉、豬肉同埋羊肉!佢哋的牛肉油脂分布都非常平均,識落好有牛味😃佢哋嘅羊肉得好薄,沒有羊羶味👍🏻👍🏻係等牛肉同羊肉嘅期間,我哋兩個就出咗去自助區拎其他打邊爐嘅配料同埋嘢飲🧃出面嘅配料有好多款,有菜、肉丸、其他主食例如烏冬等等,都非常多款式俾你選擇,另外佢都仲會有熱食區俾你拎啲即食嘅嘢食👍🏻佢哋嘢飲嘅選擇都有好多除咗有汽水之外都有唔同其他飲品!另外我覺得佢哋好抵食嘅原因係佢哋仲有買海鮮🦞今次我哋就甩咗魚同埋一啲蝦😚自己覺得打邊爐食下都好好食,因為啲蝦可以熟晒邊爐嘅湯底,非常惹味😆平時都好多人食如果想食到就早啲去等位或者記得book定枱啦!

2021-11-18