2016-10-04 4116 瀏覽
一大班人吃飯,火鍋的確是首選,因為食物選擇多,總有大家喜歡的東西吧!這次男朋友的家人生日,我們就選擇了沒有吃過的一鍋堂,因為有預先訂位所以不用等,我們到的時候看到外面超多人等的!!所以記得一定要先訂位喔!!一鍋堂地方很寬敞,不用跟人家背貼背的坐食物選擇也蠻多的要注意的是這裡是要選幾人份的只能說一人份的都蠻多的所以建議大家一開始不要寫太多,要先看看份量喔!哈哈,我們就是不知道份量,第一輪就來了這麼多好像大胃王比賽喔菜跟飲料都是在雪櫃自取的好新鮮喔是日推介海解是白沙蜆, 很鮮甜!!其他食物OVERALL都很好,而且也沒有漏單的情況!非常好!下次大班人聚會也會選這裡啦!!

這次男朋友的家人生日,我們就選擇了沒有吃過的一鍋堂,

所以記得一定要先訂位喔!!
一鍋堂地方很寬敞,不用跟人家背貼背的坐
食物選擇也蠻多的

要注意的是這裡是要選幾人份的

只能說一人份的都蠻多的

所以建議大家一開始不要寫太多,要先看看份量喔!
哈哈,我們就是不知道份量,第一輪就來了這麼多

好像大胃王比賽喔
菜跟飲料都是在雪櫃自取的

好新鮮喔
是日推介海解是白沙蜆, 很鮮甜!!

下次大班人聚會也會選這裡啦!!
慶祝紀念
生日
2016-10-01 3314 瀏覽
禮拜五晚一行5人同朋友仔慶祝生日去左一鍋堂打邊爐, 真係幾多人, 可能禮拜五啦. 好彩之前book左位, 坐低後落左單, 食物同湯底都好快送來, 多選擇, 尢其牛肉, 黑豚肉, 海蝦, 丸子都好味, 另外叫左安格斯牛同啤酒, D牛都幾大盆, 買相好靚同肉質地都唔錯! 至於餐廳環境都幾靚, 新派設計, 蔬菜同飲品同乳酪都係出面自助取, 好整齊好乾淨,   特別要讚食物真係好新鮮, 飲品多款式, 有D罐裝汽水係7仔都未見過! 雖然人多, 服務都OK, 而且坐卡位好舒服, 無同隔離人迫人既感覺.  成晚食下野吹下水, 朋友仔都好滿意! Ps. 其他食物無影相了, 之後已經掛住食! 哈哈!
Ps. 其他食物無影相了, 之後已經掛住食! 哈哈!
安格斯牛
莞茜皮蛋配大地魚豆卜湯底
題外話/補充資料: 餐廳樓下搭lift真係好多人, 要預早少少去排隊.
2016-09-30
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
安格斯牛
莞茜皮蛋配大地魚豆卜湯底
2016-09-21 4051 瀏覽
得到朋友嘅介紹……一於約咗幾個好友去試下!雖然是火鍋放題,但供應的食品種類不少,單計湯底已超過15款,包括麻辣鍋,潮汕鍋,紫菜櫻花蝦鍋和藥膳鍋,打邊爐之前試咗幾啖湯底,都幾鮮味。食品方面,選擇都幾多…有手切肥牛、響鈴、手打丸和豬紅,用料幾新鮮…本人最鍾意係有幾部大雪櫃…原來入面係擺咗好多綠色蔬菜…都幾新鮮架!而且飲品選擇都好多!!一其中一個賣點係有部自助雪糕機供應,它的自家製乳酪雪糕也是其中一樣必食之選

2016-09-18 3699 瀏覽
我同班朋友食過兩次,真心唔錯,下次都會再幫襯!只係都幾full booking,連平日早三,四日book都冇理想時段…環境唔錯,有抽風系統,湯底尤其係麻辣同冬蔭公湯底好正,野食方面選擇多,肥牛好鮮美,比起同棟間馬x,真係呢間好好多
2016-09-09 3938 瀏覽
無book位,walk in上去 一鍋堂,超多人排隊,等咗1個半鐘終於有得食。凡立貝叫咗3份(每份4粒),嚟到只得6粒,唔係叫幾多就比幾多。牛肉 選擇唔多。雪糕係自助雪糕機,有2種味道。如果可以有更多味道 同埋係 獨立杯裝既雪糕 就好啦。呢個價錢嚟講,咁既質素算Ok啦。如果下次嚟,一定會預先book位,唔洗再等個半鐘先有得食。

牛肉 選擇唔多。

雪糕係自助雪糕機,有2種味道。

如果可以有更多味道 同埋係 獨立杯裝既雪糕 就好啦。
呢個價錢嚟講,咁既質素算Ok啦。

如果下次嚟,一定會預先book位,唔洗再等個半鐘先有得食。
2016-09-08
90 分鐘 (堂食)
2016-09-08 2685 瀏覽
聽朋友介紹呢間任食火鍋D湯底好正,上網BOOK位都勁難BOOK@@”得番11點後既時段…最後我地選擇WALK IN 排隊排左成個鐘先有得食!!!!叫左個藥膳湯底,湯有好多材料放左入去滾,成個湯底呈現奶白色。飲一啖試下,好濃郁既藥材味,非常清甜!!!!火鍋配料既選擇好多,最重要既係連海鮮都係任食!!仲有乳酪雪糕都係任食!!!!雞子好大粒好肥美,咬落d汁咇晒出黎,小心太熱會燙傷個口呀~手切肩胛肥牛幾新鮮,但係切得薄左小小,不過牛味都幾重既,但就偏瘦,口感比較”鞋”。HAHAHA~中意食蔬菜既我叫左大量蔬菜,佢地有d菜可以落單點,有d要自己出去雪櫃拎,個人認為雪櫃有既菜比較新鮮。特別好味既係鮮萵筍,味道清清地,中意食硬既又得,中意食淋既又得~
雞子好大粒好肥美,咬落d汁咇晒出黎,小心太熱會燙傷個口呀~
2016-09-06 2090 瀏覽
見朋友去过好几次,心旭旭想去試吓,但打左好多次电話都冇人聽或唔通,原來喺fb有得訂位,所以今日成功去食全部食物都好新鲜,唔怪得咁多人去食啦,服務亦唔錯,冇漏单,有兩个半鈡食,足夠时间一路食,一路吹水,价錢好合理,又坐得舒服鱔片,田雞,花膠,出面任食好少有,依度每次order都有比,唔会漏最尾整番个軟雪糕,本人觉得太甜了,topping 都好甜性价比高,好值得去食

最尾整番个軟雪糕,本人觉得太甜了,topping 都好甜

性价比高,好值得去食
2016-09-06
2016-08-29 2776 瀏覽
食過3次,水準依然keep住,連朋友食完都覺得可以encore!最方便係可以上fb 訂枱!但打電話去問野就好麻煩!打極都冇人聽,嬲!不過講返野食,就真係唔錯。首先湯底選擇多,如果鴛鴦湯底就加50蚊,另外野食都黎得快,雖然細細碟,但隨時可以加單!最中意係佢有幾個雪櫃係擺晒啲菜出黎比你任拎,而且啲菜都洗得幾乾淨,鯨乾晒水嘅,岩晒我依啲中意食菜嘅人!飲品櫃嘅野飲都係任拎,最中意飲黑糖疆茶,正正子!仲有每日海鮮推介,3次都係推介蜆,但好唔得咖,所以唔好太就期望。但蝦就唔錯,不過要催單先黎,要留意留意!

飲品櫃嘅野飲都係任拎,最中意飲黑糖疆茶,正正子!

2016-08-24
10 分鐘 (堂食)
2016-08-24 3351 瀏覽
男朋友住荃灣所以成日都會去荃灣搵食,由於我地都好食得,所以成日都會去食啲放題啊buffet啊任食個啲咁,最鍾意就係去英皇搵野食,有時食得雞煲多覺悶,但又想打邊爐,我地會揀一鍋堂首先,係因為佢地多湯底揀,7款任你揀,比多$50仲可以鴛鴦添,蕃茄牛肉粒香濃蕃茄味,有時想清清地咁打可以揀潮汕魚湯或者胡椒豬肚,個人比較愛潮汕因為啲魚湯真係好夠濃,而且我好愛咸菜鍾意食辣既可以揀麻辣湯一樣正第二,配料夠哂多,最緊要係啲蝦同蜆夠哂新鮮,麻辣豬紅同麻辣撈雞件,識食一定食黃金豆腐同芝士丸,啲芝士爆出黎咁鍾意食菜既朋友,仲可以去雪櫃任揀大大兜菜你食,生菜娃娃菜通菜等第三,飲品多選擇,一般汽水不在話下,Nestea又有啦,烏龍茶,cc lemon個fd有蘋果味提子味個個,最正係有洛神花茶一楂楂咁比你拎埋位飲第四,門口一入就見到調味料,一般有既都有齊,炸蒜、蒜茸、蔥、芫茜、辣椒等等,隔離仲有雪糕任食,有牛奶味或芒果味,兩溝都得,鍾意既加埋朱古力oreo爆珠椰果等配料亦得坐位舒服,張枱四四方方,黎既火鍋配料會擺係一個木架上,唔使驚配料冇位擺,枱上亦供應紙巾,亦會有電視睇不過只係播mv聽下歌咁,整體黎講係非常不錯

鍾意食辣既可以揀麻辣湯一樣正

,識食一定食黃金豆腐同芝士丸,啲芝士爆出黎咁

坐位舒服,張枱四四方方,黎既火鍋配料會擺係一個木架上,唔使驚配料冇位擺,枱上亦供應紙巾,亦會有電視睇不過只係播mv聽下歌咁,整體黎講係非常不錯以一間任食火鍋黎講
2016-08-23
5 分鐘 (堂食)
  • 黃金豆腐
  • 麻辣撈雞件
  • 麻辣豬紅
2016-08-17 3497 瀏覽
因為網上要提早2個星期訂枱先有想要既時間 所以我用APP即日拎飛攞位 不過都要等2個幾中 真系好多人櫻花蝦湯底偏咸+大地魚湯底 2款湯底都麻麻地 無咩驚喜味道 味道普通但濃味 另一方面:配料 以平價食到尼啲海鮮質素 真系掋 上菜速度都好快又上齊 值得再試 再加上真系好岩4至5個人聚會 卡位都比較多 坐得舒服

再加上真系好岩4至5個人聚會 卡位都比較多 坐得舒服
2016-07-30 5208 瀏覽
我一直都係大鍋口既忠實擁躉,呢排聽朋友講一鍋堂同大鍋口既質素都有得比,而且服務態度好點,最重要係比大鍋口易有位,所以我就決定即管試一試啦!今次同家人一行四人去到一鍋堂,訂左位,去到再等左兩三個字。說實的,食物質素都幾好既,尤其以百幾蚊既質素,不過同大鍋口都仲有分別,尤其是呢度既海鮮真係差D,不過當晚既肥牛唔錯,所以encore左好多次。呢度坐既環境的覺比大鍋口舒服點,枱與枱之間有足夠空間。最欣賞呢度係佢既FROYO,都算為呢個抵食火鍋劃上不錯的句號。

今次同家人一行四人去到一鍋堂,訂左位,去到再等左兩三個字。

呢度坐既環境的覺比大鍋口舒服點,枱與枱之間有足夠空間
15 分鐘 (堂食)
  • 肥牛
2016-07-29 3558 瀏覽
市區的火鍋一般只有90分鐘,但今次的有兩個半鐘的火鍋,內看衛生,在點的食品以落單為主,我喜愛的牛肉類本人滿意其它的都可以,但欠缺小食熱盤,,甜品軟雪糕放位置和醬油一齊感覺不好,也沒有餅點,但在百多元及有兩個半小時食和肉類的新鮮度,我感滿意。
2016-07-26 2865 瀏覽
兩日打左幾十次電話,一係就唔通,一係就通左唔聽,上門訂枱又話開左門唔接受即日訂枱,食物幾好都無用啦!改善下啦!openrice資料嘅營業時間又唔同facebook
openrice資料嘅營業時間又唔同facebook
2016-07-24 2101 瀏覽
突然好想打邊爐就去左荃灣,打極佢地既電話都打唔通,諗住10點咁晏應該唔洗等位啦,點知去到人山人海...最後,等左半個鐘有多!叫左個藥膳湯底,材料十足!試左一啖湯,好濃郁既藥材味,好香好清甜好正佢地每日都會有唔同既是日海鮮,今日係蜆,任食黎講其實品質好唔錯,無沙而且幾大隻幾鮮甜仲有大大隻既新鮮海蝦,蝦既肉質好實,咬落去好鮮甜,仲有d蝦膏肥牛一塊塊細細塊,一啖一塊岩岩好!牛味幾濃,不過唔夠滑炸魚皮唔會碎晒,大大塊而且脆卜卜!放落湯度混合埋藥膳既清甜香味更好味牛柏葉好爽口,蟹棒就正常甜甜地....呢間既配料同湯底都好唔錯,不過唔想要等位等咁耐
肥牛一塊塊細細塊,一啖一塊岩岩好!牛味幾濃,不過唔夠滑
2016-07-19 2258 瀏覽
一共有2人去食,去到係超多人等位,去到原來可以facebook攞票,因為之前打電話打極都吾通😭😭😭所以上到來攞票等左45分鐘左右😓,好彩有得坐住等,去到簡左藥膳鍋,真係好多材料,味道都吾錯,上菜速度都算快,而菜方面既驚喜,因為以為任食打邊爐都快菜洗得吾乾淨,而呢度係聽講用還原水洗,可洗走農藥,加上放係雪櫃,感覺更佳,我見都好多人拎好菜來食,肥牛都幾好食,可惜忘記影相,但丸類真心麻麻地,價錢都吾貴,930後入座148加一,座位闊落坐得舒服,整體來說吾錯,當晚930入座食到12點先離座😂可食2.5小時,抵返哂,