2019-08-31 258 瀏覽
夏天室內打邊爐 完全不是問題 就與友人來個任食邊爐 喪吃一番吧 幸好預約了 不然要大排長龍 店外等候座位已坐了起碼三十人坐好便選湯底 這次選了《沙參肉竹鯊魚骨湯》原來現在點菜十分便利 只要掃單上的二維碼便一清二楚👍🏻先由海鮮系列打頭陣:《聖子》《海蝦》兩者都十分爽口 挺新鮮的 沒有沙 亦不霉 很好《水魷》熟後亦十分彈牙 屬於爽口型 會令人吃上癮 口感十分豐富《豬肚》清潔得十分乾淨 可安心食好 亦很爽口《花膠》煮熟十分軟 吃時感覺到當中的骨膠原 充滿彈性 亦吸收了湯底 十分清甜 再來蔬菜系列:《粟米》浸於煲多時 一咬爆汁 吸收了湯汁 十分清甜《菇盆》有多種菇 每款兩/三件 適合二人吃不多但想吃不同種類的朋友 十分細心的服務《炸芋頭條》煲至夾得斷程度便能吃 4條入面有3條都不粉 正 十分香芋頭味《脆魚皮》香脆的魚皮 像吃薯片一樣 浸一浸 連埋湯汁一起吃 味道更佳《羊肉片》淡淡浸出的羊肉香 薄薄一片 不太膩 可多吃幾片《長蟹柳》真的比平時吃的 長很多 而且是真蟹柳 一絲絲的 鮮甜丸類都有很多選擇 例如《魚皮餃》《廚師腸》《魚腐》等等人均$168 其實有個快閃優惠 2小時內結帳離座享95折 1
坐好便選湯底 這次選了《沙參肉竹鯊魚骨湯》

《羊肉片》淡淡浸出的羊肉香 薄薄一片 不太膩 可多吃幾片
羊肉片&炸魚皮

丸類都有很多選擇 例如《魚皮餃》《廚師腸》《魚腐》等等
魚皮餃&長蟹柳&魚腐&廚師腸

人均$168 其實有個快閃優惠 2小時內結帳離座享95折 1.5小時內更享9折 折完更加抵吃啦
2019-08-22
聖子&海蝦
花膠&帶子&豬肚
羊肉片&炸魚皮
魚皮餃&長蟹柳&魚腐&廚師腸
  • 花膠
今日又來到一鍋堂,簡直就是我的飯堂☺️一鍋堂有自己的手機程式,可以提早訂位、成為員儲積分,亦可透過單子上QR code點單!分類清晰,操作簡單!荃灣分店地方好大,自助區在餐廳的中間,醬料有好多選擇,而且有雪糕🍦做甜品飲品都是自取,蔬菜也是自取!方便至極!由於地方寛敞,所以如果多人的話,可提早要求包廂自成一角!驟眼看以為高級餐廳當然二人枱都很不錯,每一張枱都有一個小茶几放配料湯底點了胡椒豬肚拼喇沙。是日下雨天,胡椒豬肚解一解寒,頓時舒服多了!喇沙椰香味濃,配海鮮特別配不得不讚是餐廳用上日本還原水,完全感受到餐廳的用心!必食的牛肉油脂分佈平均,牛味濃郁,任食有這個質素確係出色!除牛肉,還有羊肉可選,配料款式多到吃不完!如果喜愛吃海鮮,一定輕鬆回本!海蝦尤其新鮮!好大隻又彈牙!仲有價錢較昂貴的白鱔片!而且好好味!蟶子仔及花甲都有!同樣新鮮清甜!一鍋堂更有巨蟹柳,啖啖肉吃得好爽配料內有很多手工配料可選,其中韮菜餃餡料滿,皮又夠薄!推介魚皮則香脆可口,整體非常令人滿意!
今日又來到一鍋堂,簡直就是我的飯堂☺️
飲品都是自取,蔬菜也是自取!方便至極!
當然二人枱都很不錯,每一張枱都有一個小茶几放配料
湯底點了胡椒豬肚拼喇沙。
是日下雨天,胡椒豬肚解一解寒,頓時舒服多了!
喇沙椰香味濃,配海鮮特別配

不得不讚是餐廳用上日本還原水,完全感受到餐廳的用心!
必食的牛肉油脂分佈平均,牛味濃郁,任食有這個質素確係出色!
除牛肉,還有羊肉可選,配料款式多到吃不完!
如果喜愛吃海鮮,一定輕鬆回本!
蟶子仔及花甲都有!同樣新鮮清甜!
一鍋堂更有巨蟹柳,啖啖肉吃得好爽
配料內有很多手工配料可選,其中韮菜餃餡料滿,皮又夠薄!推介
魚皮則香脆可口,整體非常令人滿意!
2019-08-19
  • 海蝦
  • 白鱔片
2019-08-25 432 瀏覽
又系放班吃餐飽的時候,與家人最鍾意去涮火鍋的,今天早左放班,可以早些吃晚餐,早消化和不用人多擠迫。好耐沒有去荃灣一鍋堂,家人說好掛住花膠,所以便去涮涮吧。一鍋堂出名有厚厚的花膠,可以任點任食,真的滋補養顏,並且湯底都有不同口味,可以選擇,有養生的,有香辣刺激的等等。我們點了沙參玉竹鯊魚骨湯底,有滋陰潤燥功效。食物方面,真的好豐富,新鮮美味,海鮮種類也很多,如脆鯇骨腩,鯇魚片,次次都食好多,因為肉質爽脆,啖啖肉,食得好過癮。鱔片,魚香滑溜,抵食之選。聖子仔,好新鮮,細細仔,一焯就熟,滋味無窮。生猛海蝦,好大隻,厚肉味道鮮甜。帆立貝,魷魚,打邊爐必食。美國肩胛肉眼,肉質好滑,有牛肉味,同雪花肥牛比較,真的不同層次。新鮮田雞,好少火鍋店有得食,肉質細嫩,滋補有益。吃飽海鮮和牛肉後,還要吃些蔬菜和丸類,如魚腐,墨魚滑,蟹棒,超甜粟米,秀珍菇,通菜,油麥菜等等。女士至愛,雪糕乳酪,更加走不開。只是百多元,就可以吃到飽,抵食抵食。
我們點了沙參玉竹鯊魚骨湯底,有滋陰潤燥功效。
沙參玉竹鯊魚骨湯底
脆鯇骨腩,鯇魚片,鱔片
聖子仔,新鮮海蝦
帆立貝,魷魚,打邊爐必食。
魷魚
帆立貝,花膠
美國肩胛肉眼
新鮮田雞,好少火鍋店有得食,肉質細嫩,滋補有益。
新鮮田雞,魚腐,墨魚滑
粟米,秀珍菇,鈴響
蟹棒,魚皮
雪糕乳酪
飲品
醬汁
2019-08-15
5 分鐘 (堂食)
沙參玉竹鯊魚骨湯底
蟹棒,魚皮
雪糕乳酪
飲品
醬汁
  • 脆鯇骨腩,鯇魚片
  • 新鮮田雞
2019-08-23 163 瀏覽
今日老婆很累,想偷懶一天不煮晚餐,所以帶了她來到荃灣區最出名嘅美食大廈。有齊各式各樣嘅餐廳可以選擇。間間都是出名的長龍店,今次先選擇一鍋堂,一個價錢任食任飲,餐廳裝潢整潔舒適,落單更可以用手機落單,方便快捷,還可以避免員工落錯落漏單嘅情況發生,值得一讚。飲品、醬料、蔬菜及雪糕都在自助枱自行提取,飲品中比較特別的有蝶豆花茶及洛神花茶,我不嗜甜就只飲了碧螺春綠茶。藥膳湯看到介紹益氣補血健脾暖胃,忍不住要叫來試試,雖然吃火鍋但都希望健康一點。美國肩胛肉眼難得放題都可以吃到水準之作,脂肪平均肉質軟滑,還要之後叫了數碟水準都沒有下降。蟶子仔平日很少在放題可以吃到的蟶子仔,淥到剛剛好放入口,加上少少醬料,更能突出蟶子仔的鮮味。生猛海蝦食海鮮最緊要食材新鮮,這裡的海蝦合格有餘,肉質結實鮮味十足。白鱔片白鱔片切得好厚肉,魚味甘香肉嫩爽口,值得一試。是日海鮮-蜆店員推介是今期是日海鮮,所以一定要試試。雖然蜆肉細粒,但肉甜無沙,可以叫多幾碟吃!最後我們還出去拿了蜜瓜雪糕,味道清新可口,解解火鍋膩感一流!

藥膳湯

蟶子仔

生猛海蝦

白鱔片
白鱔片切得好厚肉,魚味甘香肉嫩爽口,值得一試。

是日海鮮-蜆

下班後和先生來到位於荃灣大鴻輝中心內的一鍋堂打邊爐,門外座滿等位的客人,好奇的我按了一張小票出來,驚人地發現即埸等位要等30張枱,幸好先生早已訂枱,等了一會就可內進用餐。從10多種湯底中,選了潮汕湯,湯內真的有鹹菜,蝦米, 豆卜,冬菇,大地魚等等,很有特色。坐好後,就可以用手機掃描條碼點餐,全程都不用叫服務員,非常方便,從下單到上菜不過短短三分鐘,店員就把所有食材送到,很讚。西班牙栗飼豬~豬肉片充滿光澤而且切得極薄,很快熟。口感嫩滑,一點都不韌, 刷新了我對豬肉的新觀感。美國特級肩胛肉眼~令人眼前一亮,價錢168元任飲任食的平民火鍋店竟也用上鮮紅色佈滿雪花的優質牛肉, 輕燙十秒,口感一流。海鮮種類也不少, 蟶子,帆立貝, 海蝦各式各樣都有,其中我最喜歡的是滑滑的新鮮魚雲和厚切的脆魚骨腩,骨腩很有咬口,可是很多骨。蓮藕雞肉餃~寫明自家製的蓮藕雞肉餃,隻隻脹卜卜,真材實料, 吸收湯汁的精華後,連餃子皮都帶甜。另外,白菜冬菇餃都非常不錯。一鍋堂主打任飲任食,價平質優, 食材都非常新鮮而且高品質,難怪客人籠絡不絕。

潮汕湯

白菜冬菇餃,脆骨腩,韭菜餅 ,魚雲

西班牙栗飼豬~

西班牙栗飼豬

美國特級肩胛肉眼~

美國特級肩胛肉眼

• 脆魚骨腩
  • 新鮮魚零
  • 聖子仔
2019-08-22 113 瀏覽
上星期約咗一班舊朋友敘舊,同樣首選係荃灣嘅大鴻輝中心餐廳,一鍋堂之前喺旺角食過,味道幾好,於是乎就推薦比朋友一齊試下叫咗一鍋鴛鴦湯底分別係大地魚同沙嗲,沙嗲湯底非常高質,有濃濃嘅沙嗲同花生醬味道,另外大地魚都非常足料,成條大地魚係入邊先叫咗少少小食,推介鹹蛋黃炸魚皮,非常香脆同鹹蛋黃味道佢哋嘅配料一啲都唔差,$200唔使嘅放題有呢種質素非常唔錯,特別推介佢哋嘅韭菜餃,餡料非常香韭菜味,另外不得不提佢哋亦都有出邊坊間比較少嘅豬肺,打邊爐一流!佢哋嘅墨魚滑同埋鱔片都非常值得推介,鱔片油香味重,口感新鮮,另外墨魚滑都處理得非常彈牙總括嚟講一鍋堂真係口碑非常之好,性價比一流嘅火鍋放題店

先叫咗少少小食,推介鹹蛋黃炸魚皮,非常香脆同鹹蛋黃味道

總括嚟講一鍋堂真係口碑非常之好,性價比一流嘅火鍋放題
2019-08-19 2895 瀏覽
呢晚放工約左閨密食飯~因我地2個都係大食怪, 所以去食放題揀左荃灣(我地2個區住地點的中心點),而今次我地去一鍋堂因為我地之前都有食過呀, 都覺得唔錯~記住要裝佢個APP做會員, 因為可以預先用APP拎位, 咁就唔洗等咁耐啦~同埋入到去, 都係用APP點餐嫁!一坐低, 就有前菜畀我地開下胃呢度都有好多款唔同既湯底揀~我地今次叫左雙拼: 麻辣湯+潮汕湯。麻辣湯呢度的麻辣湯冇得揀辣度,辣度屬於小辣, 麻麻辣辣的好過癮潮汕湯有大地魚同胡椒碎香味,仲有豆卜吸晒湯既精華, 麻辣鴨血呢個係熟食來, 麻辣鴨血好入味, 喜歡食鴨血的人必試推介特長蟹棒!!有成隻手掌咁長!!真係好另外仲有黃金魚皮,姐係咸蛋魚皮!!!出面買都貴嫁嘛!呢度可以任食!花膠大大舊, 煲林左食一流鱔片好新鮮, 唔多地方有, 淥兩淥就食得~ 好味美國肩胛肉眼牛味重,肉質嫩口, 唔會有渣~呢度有鮮准山!!!同埋萵荀!2樣都係厚切!又新鮮, 打邊爐一流!然後呢度仲有冰菜!!!!!冰菜真係好好食!好juicy!出面真係好少見到, 有都可能好貴。但呢度竟然有得任食!我地食左3轉呢呢度用餐時間係2個半鐘,可以慢慢食, 傾下計, 開心
呢晚放工約左閨密食飯~
因我地2個都係大食怪,
所以去食放題

揀左荃灣(我地2個區住地點的中心點),
而今次我地去一鍋堂

因為我地之前都有食過呀, 都覺得唔錯~
記住要裝佢個APP做會員,
因為可以預先用APP拎位,
咁就唔洗等咁耐啦~
同埋入到去, 都係用APP點餐嫁!

一坐低, 就有前菜畀我地開下胃

呢度都有好多款唔同既湯底揀~
我地今次叫左雙拼: 麻辣湯+潮汕湯。

麻辣湯
呢度的麻辣湯冇得揀辣度,
辣度屬於小辣,
麻麻辣辣的好過癮

潮汕湯
有大地魚同胡椒碎香味,
仲有豆卜吸晒湯既精華,

麻辣鴨血

呢個係熟食來,
麻辣鴨血好入味,
喜歡食鴨血的人必試

推介特長蟹棒!!
有成隻手掌咁長!!
真係好

另外仲有黃金魚皮,
姐係咸蛋魚皮!!!
出面買都貴嫁嘛!
呢度可以任食!

花膠大大舊, 煲林左食一流

鱔片好新鮮, 唔多地方有,
淥兩淥就食得~ 好味

美國肩胛肉眼牛味重,
肉質嫩口, 唔會有渣~

呢度有鮮准山!!!
同埋萵荀!
2樣都係厚切!
又新鮮, 打邊爐一流!

然後呢度仲有冰菜!!!!!
冰菜真係好好食!
好juicy!
出面真係好少見到,
有都可能好貴。
但呢度竟然有得任食!
我地食左3轉呢

呢度用餐時間係2個半鐘,
可以慢慢食, 傾下計,
開心
2019-08-13
10 分鐘 (堂食)
2019-08-14 160 瀏覽
上星期約咗舊朋友喺荃灣,天氣咁熱都無損兩個人打邊爐嘅興致,作為荃灣通嘅朋友介紹呢間開咗好耐但係我未試過嘅火鍋放題首先不得不讚就係餐廳係用手機落單,而且介面非常簡潔方便,我同朋友叫咗一個鴛鴦鍋,分別係大地魚同沙嗲湯底,味道非常濃郁,沙嗲湯底更有濃烈嘅花生醬香味另外佢哋嘅蔬菜係放落雪櫃比客人自取,呢樣野令到感覺好衛生,而且唐生菜非常新鮮自家制鹹蛋黃魚皮,充滿香濃嘅鹹蛋黃味道另外不得不讚佢哋收費唔貴但係竟然有白鱔片而且亦都好新鮮,另外墨魚滑雖然每次上枱份量唔多,但係都做得非常彈牙但係都做得非常彈牙結果我同朋友食咗三round其實佢哋嘅火鍋配料質素相當高,有出邊坊間少見嘅豬肺,而且切得非常厚身,打邊爐真係一流,另外佢哋嘅自家製韭菜餃都非常香口,同樣叫咗幾round

自家制鹹蛋黃魚皮,充滿香濃嘅鹹蛋黃味道

另外不得不讚佢哋收費唔貴但係竟然有白鱔片
結果我同朋友食咗三round

2019-08-13 147 瀏覽
有朋友出國,最後聚餐,一行12人,九點後入席平$10,我地有兩個鍋兩款湯底,一個係養生鍋,治陽痿同早洩,另一個係麻辣。落單方便,掃掃code,㩒幾下就有,唔㙙得人過黎收你張點菜紙,仲有提醒埋你有幾奈時間,個人好欣賞。食物質素方面,我覺得物超所值,肥牛肥羊滑雞件我都好鍾意,丸類又新穎,款式又多,仲比你任叫海鮮,朋友狂點蝦同埋蜆,仲有黃金魚皮,雖然無Irving咁正,但至少有提供到,淨係食物種類與別不同呢一個point,已經吸引到我再黎多次。嗌左半打啤酒,埋單每人$180到,大滿足。大家朋友聚會黎講都推介呢一間!掛住吹水食野無影相,有機會再補返~
掛住吹水食野無影相,有機會再補返~
  • 響鈴
  • 乳酪雪糕
2019-08-13 143 瀏覽
我同男朋友最中意就係打邊爐烚下烚下🍲🔥🥢😂😂🙈🙈 因為打邊爐四季都岩, 而且唔洗諗食咩, 一鍋堂已經去過好多次, 每次都排哂長龍, 即使用電話拎飛都有排等, 因為d飛係勁快比人攞左, 事關真係幾抵食🙈☺️☺️ 淨係湯底🍲已經十幾款, 有時仲有期間限定, 入到去d枱算大張, 坐得都幾舒服, 佢地係用電子落單嘅方式📱,簡單方便👍🏻 火鍋料嘅種類都幾多, 肉類🥩🍖, 海鮮🦀🦐🦑, 蔬菜🍅🥒🥬🍄🌽, 丸類……而且有時會有d特別嘅火鍋配料😋 唔同種類嘅蔬菜🥬亦都擺左係出面嘅雪櫃任你攞! 除左汽水果汁任飲, 佢仲有自家嘅野飲可以拎。調味料都有幾多選擇, 店員又經常refill, 可以慢慢混好自己專屬醬料👍🏻 食物質素亦都相當唔錯,湯底本身入面都幾多料, 食飽仲有甜品食, 漏單嘅情況唔算多, 最重要係非!常!平!民!價! 唯一缺點係🤔……真係等好耐😂😅😅
2019-08-11 106 瀏覽
食材新鮮@一鍋堂 一鍋堂是我家很喜歡去的一家,定額收費任食放題,二個人食可以食多D款又有預算 食得飽飽的才是$200有找的事 來一鍋堂打邊爐要排隊是必然的事,或是早點來食人會少一點點 人多即是信心的保証,既抵食也好食 SCAN QR下單, 既簡單又快趣 8款湯底可擇都是不用加錢的 飲料是自助的,放滿一大個櫃 菜放到好似盤栽咁,種類繁多,有菜心,黃牙白,白菜,番薯苗 我們點了潮汕湯,用了大地魚去煮出的湯底,加上了冬菇,滲出淡淡的鮮味 美國肩胛肉眼是任食的,牛味濃郁,肉質軟滑,脂肪分佈平均看起來也很新鮮 鱔片是必食的,魚片切得好厚,食起來甘香又滿足 用花膠打邊爐真係正,一開鍋就加入一盤,煮上多一點時間,令花膠更入味 口感更滑腍 蟶子雖然細細只的,但好鮮味呀 蝦也是任點的,足足一只碟咁大只 好彈牙又鮮甜 魚頭也好新鮮,淡水魚也沒有腥味 手打丸,有墨魚丸蝦丸和牛肉丸,我最喜歡是墨魚丸 食起來彈牙而且入面有一粒粒的墨魚 甜品有自助軟雪糕和乳酪,為這餐畫上完美句號
食材新鮮@一鍋堂

食得飽飽的才是$200有找的事

來一鍋堂打邊爐要排隊是必然的事,或是早點來食人會少一點點
人多即是信心的保証,既抵食也好食

SCAN QR下單, 既簡單又快趣

8款湯底可擇都是不用加錢的

飲料是自助的,放滿一大個櫃

菜放到好似盤栽咁,種類繁多,有菜心,黃牙白,白菜,番薯苗

鱔片是必食的,魚片切得好厚,食起來甘香又滿足

口感更滑腍

蟶子雖然細細只的,但好鮮味呀

蝦也是任點的,足足一只碟咁大只
好彈牙又鮮甜

魚頭也好新鮮,淡水魚也沒有腥味

手打丸,有墨魚丸蝦丸和牛肉丸,我最喜歡是墨魚丸
食起來彈牙而且入面有一粒粒的墨魚

甜品有自助軟雪糕和乳酪,為這餐畫上完美句號
2019-08-07 165 瀏覽
今日係荃灣收工,就同同事黎到大鴻輝中心睇下食咩好!最後揀左「一銅堂」上到去已經好多人坐左係到等位,我地都等左一陣先有位!入去前可以揀左湯底先,款式都好多好特別,有馬來喇沙、冬陰公湯、韓式泡菜湯、櫻花蝦湯,麻辣湯等等。因為我地想試2款,所以就揀左鴛鴦鍋(喇沙同埋蕃茄牛粒湯)就加$50。喇沙湯黎到已經好香椰子味,好濃郁既咖哩味,用黎做打邊爐既湯底真係好特別。另外番茄湯入面有蘿蔔薯仔同埋牛粒,酸酸甜甜好開胃。野食就用電話落單,好環保唔洗浪費咁多紙👍🏻食物種類繁多,是日推介海鮮有蜆,聖子仔。另外手打丸同墨魚滑做得幾好,食落彈牙,而且細細粒,岩晒放題可以食多幾款!驚喜既蟹柳棒,勁長,啲湯入晒成條蟹柳到,好正!菜,野飲都係係出面拎既,仲有部雪糕機比你自由唧同埋加配料。

野食就用電話落單,好環保唔洗浪費咁多紙👍🏻
食物種類繁多,是日推介海鮮有蜆,聖子仔。

驚喜既蟹柳棒,勁長,啲湯入晒成條蟹柳到,好正!

菜,野飲都係係出面拎既,仲有部雪糕機比你自由唧同埋加配料。
2019-08-05 100 瀏覽
最近荃灣有間火鍋店很火熱, 火鍋很適合朋友聚會, 方便眾人, 就選址了這裡"開會"。一鍋堂就在人來人往的大鴻輝中心, 極為方便。餐廳環境蠻雅緻的,她們是網上點菜,簡單方便,又環保,值得一讃!選擇了胡椒豬肚和冬蔭公湯底, 打開蓋一刻, 冬陰公香撲鼻, 快手抹一抹,真材實料,份量十足, 有香葉和冬蔭公配料,再試一口湯, 冬蔭味鮮濃, 味道不假, 不用蘸醬油也夠味道了。調味和口感也十分好。這間餐廳食材選擇十分多,而且質素也是十分高的,所以可以選擇都不同類型的食物來試,不用只能選擇某些食物進食。
2019-08-01
15 分鐘 (堂食)
2019-08-04 146 瀏覽
今天book 了枱去荃灣大鴻輝吃超正火鍋。一到埗,門口巳有不少顧客排隊等候。好彩朋友醒目一早巳到達,所以等了一會兒,已經可以入座。火鍋店裡座位也不少,照顧周到,大大小小的枱都有。大枱的話可各放2個火鍋,不用擔心,食得舒服。現在發現現在很多食肆都採用APP電子bar code 落單。確實很方便快捷。當日成為會員還有他們自家手作產品送- 冰糖燉檸檬🍋。檸檬酸味道剛好,甜度適中,非常適合飯前飲用。必叫之一。堂食還有一搾搾任飲。食物選擇非常之多⋯⋯有海鮮🦞、肉類、素菜,自家制、配菜類、熟食及多款湯底入君選擇。必有一款湯底啱你的。蔬菜同飮品是到雪櫃自取的。飲料選擇也多的是。蔬菜也很特別擺放在一個小玻璃盆內。一份份給客人㨂選。另外肉類的話如果想食靚少少的牛肉,就要付多少少錢,有不同價錢。有額外餐牌。這個火鍋放題價格不貴 $168/ 成人(未連加一服務).時間1.5hr. 星期五,六,日就每位+多$10.。最後當然少不了飯後甜點🍮雪糕,乳酪,還有很多配料 toppings 任選。食到肚滿腸肥回家去。
大枱的話可各放2個火鍋,不用擔心,食得舒服。

星期五,六,日就每位+多$10.。
食到肚滿腸肥回家去。

2019-08-03 162 瀏覽
下班後和媽媽去了荃灣一鍋堂,星期二晚飯時間座無虛席,出面也排了人龍,可見受歡迎程度。點菜全用手機點餐,方便又不浪費紙張,菜、飲品款式選擇很多,除了火鍋配料,小食甜品飲品任飲。我點了鴛鴦鍋,冬陰功湯和鯊魚骨湯,兩個湯材料充足,湯底也夠濃。食物方面,海鮮、肉類、蔬菜應有盡有,小蟶子的肉質爽口,蝦放下冬陰功湯吸收湯汁,牛肉及豬肉片脂肪紋理漂亮,分明,魚類有鱔片、脆肉鯇,花膠,比較少見的有豬肺,很爽滑,餃類丸類也有不少,菜類有除左一般生菜、菜心、還有冰菜,一碗碗盛好,直接在冷藏櫃拿便可,很方便。另外飲品雪糕也是任飲任吃,真是飲飽吃醉了,有乳酪雪糕、蜜瓜雪糕,酸酸甜甜的,每人二百元都不用就吃得如此飽,食物水準高,性價比高~~下次會再來~
下班後和媽媽去了荃灣一鍋堂,
星期二晚飯時間座無虛席,出面也排了人龍,
可見受歡迎程度。

點菜全用手機點餐,方便又不浪費紙張,
菜、飲品款式選擇很多,
除了火鍋配料,小食甜品飲品任飲。

我點了鴛鴦鍋,冬陰功湯和鯊魚骨湯,
兩個湯材料充足,湯底也夠濃。

食物方面,海鮮、肉類、蔬菜應有盡有,
小蟶子的肉質爽口,蝦放下冬陰功湯吸收湯汁,
牛肉及豬肉片脂肪紋理漂亮,分明,

魚類有鱔片、脆肉鯇,花膠,
比較少見的有豬肺,很爽滑,
餃類丸類也有不少,

菜類有除左一般生菜、菜心、還有冰菜,
一碗碗盛好,直接在冷藏櫃拿便可,很方便。

另外飲品雪糕也是任飲任吃,真是飲飽吃醉了,
有乳酪雪糕、蜜瓜雪糕,酸酸甜甜的,
每人二百元都不用就吃得如此飽,
食物水準高,性價比高~~下次會再來~
2019-07-23
  • 乳酪雪糕