2022-01-11
在疫情下政府緊急宣佈停止任何晚市堂食活動,所以要食好西嘅唯一辦法只可以將時間擺喺中午時段。而冬天最令人懷念嘅不外乎係打邊爐,暖笠笠咁嘆住各款美食!於是上網搵咗幾間餐廳,最後決定嚟呢間係荃灣嘅一鍋堂火鍋講返呢間一鍋堂,除咗荃灣有分店之外,其他地方都有。由於要就小朋友返學所以嚟到荃灣分店,值得一讚嘅係呢度係新裝修餐廳,望落去好光猛,而且感覺好舒服!我哋嚟到揀咗中午嘅套餐,價錢比夜晚時嚟平好多⚡️湯底湯底嘅選擇非常之多足足有十幾款,餐廳介紹佢哋嘅湯底係用豬骨熬製,比出邊嘅唔同更足料👍落單方式係以手機掃描QR code落單,減少紙張浪費。⚡️蔬菜類及其他熟食小食食物以自助方式去拎,蔬菜嘅選擇非常多,足足擺滿一個櫃,熟食小食都好多款,我平時打邊爐最怕洗蔬菜,呢度嘅蔬菜全部都洗得好乾淨又新鮮,抵讚。⚡️肉類而我最期待嘅係呢度嘅牛肉,因為同平時任食火鍋嘅牛肉係有分別。我哋嘅套餐除咗可以揀選特選嘅安格斯牛肉之外,亦有牛肉嘅唔同部份可以點選。牛脷心托係之前未試過,非常之有口感,封肉柳就好有牛肉味。豬肉有少少肥但係都好好味⚡️丸類及其他食打邊爐嘅急凍丸其實都有高低,呢度令我值得一讚嘅係佢哋嘅手打墨魚滑及墨魚丸,非
於是上網搵咗幾間餐廳,最後決定嚟呢間係荃灣嘅一鍋堂火鍋
⚡️湯底
⚡️蔬菜類及其他熟食小食
⚡️肉類
⚡️丸類及其他
食打邊爐嘅急凍丸其實都有高低,呢度令我值得一讚嘅係佢哋嘅手打墨魚滑及墨魚丸,非常之咁爽口彈牙
⚡️飲品
選擇非常多除咗有大路嘅各款飲品之外,佢哋特別提供左自家品牌製造嘅飲品包括有薄荷烏龍茶及碟豆花茶及洛神花茶等 高質
🤙甜品有自己整嘅軟雪糕加配料