2019-12-18 47 浏览
Zeng🍽-新開既高級Bar & Restaurant 🥂餐廳設計好modern 有露天座位 呢間除左飲酒Shisha都係佢signature item價錢係港島黎講算可以😉-Shisha with Kiwi, Peach & Grape餐廳會有一個Shisha Expert去調D岩客人口味既Shisha 個人唔鐘意太嗆所以佢提議試個Fruity D既味又ok咼吸落甜甜地第一次食既人都話可以🤣-松露乾炒和牛河 $198松露係拎住個刨即係你面前落數量都多既有5片左右好香陣味😌雖然牛河好普通但係呢D餐廳食加埋D配套真係覺得好食D🤣但價錢當然係偏貴但可以一試-和牛他他 $188👍他他整到正方形齊齊整整望落都覺得好食❗️咁食落都唔錯既始終用料係和牛就算生食入口都唔會話要咬好耐😋加埋脆包食正👍-Peach Hawaii $78唔飲酒既朋友都可以叫Mocktail冇酒精🍹推介❗️-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓
Zeng🍽

松露乾炒和牛河 $198

和牛他他 $188👍

Peach Hawaii $78
唔飲酒既朋友都可以叫Mocktail冇酒精🍹推介❗️
🌟評分:🏅🏅🏅🏅
📍地址: 銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓
2019-12-18 130 浏览
Happy Friday約咗好耐冇見嘅中學同學,佢提議去呢間位於銅鑼灣嘅rooftop bar,重點當然係為咗佢無敵嘅露台景。一出𨋢就會見到大大個logo,係一個好中式嘅如意結,旁邊嘅櫃枱放咗兩個小小嘅士兵。餐廳好大,空間感超強,燈光比較暗,大部份都係沙發位,感覺好relax。外面有露台位可以睇到維港景,可惜咁啱有品酒活動俾人包咗場,始終都係有緣無份⋯⋯最先上枱嘅係signature cocktail,酒味唔重,帶有好重嘅果汁味,以莓汁為主,感覺好清新。上枱嘅時候飄住白煙,效果好靚,最特別係佢隻杯,有少少似煙斗形,杯邊連住飲管可以直接啜,好特別。和牛卷海膽係用生和牛包住新鮮海膽,面頭用魚子同金箔點綴,淨係賣相已經滿分!和牛肉味頗重,質感軟腍,海膽鮮甜軟滑,兩者都幾乎入口即溶,加上味道濃郁嘅魚子,令鮮味發揮到極致!吉列蠔雖然唔係珍寶尺寸,但勝在鮮味十足,即叫即炸,非常酥脆!松露薯條中規中矩,松露味唔算好濃,比起上面兩道菜就有些許失色,但必須一讚嘅係侍應服務好好,一留意到醬汁差唔多點晒,就即刻上前詢問需唔需要添加。松露伊麵份量雖然唔多,但侍應會即場刨松露,而且絕對唔慳皮!大大塊松露,紋理清

Vampire  Bubbles

和牛卷海膽  (2件)

吉列炸蠔  (3件)

松露薯條

松露伊麵

松露伊麵份量雖然唔多,但侍應會即場刨松露,而且絕對唔慳皮!
松露伊麵

大大塊松露,紋理清晰,好香菌味。
Special mix shisha  -fruit punch
從來未試過shisha嘅我一直好想試,冇得出露台仲以為冇機會,好彩一問之下室內都可以食,所以點咗一個signature mix試下,係classic嘅圓身壺,份量都幾大,多幾個人食都冇問題。侍應調較好之後會先俾客人試食,仲好細心問我哋味道啱唔啱,值得一讚。我哋揀嘅味道係fruit punch,好清新,果味好香,好適合我哋呢啲初試嘅人。
呢到有靚景、美食加上好服務,好適合三五知己嚟傾計談心,下次有機會一定要再嚟同早啲book定露台位!
Vampire  Bubbles
和牛卷海膽  (2件)
吉列炸蠔  (3件)
松露薯條
松露伊麵
  • 和牛卷海膽  (兩件)
  • 吉列炸蠔  (2件)
  • Shisha  -fruit punch

唔飲酒既朋友都可以叫Mocktail冇酒精🍹推介❗️
2019-12-07
  • Wagyu  Tartare
2019-12-17 862 浏览
朋友提議Shisha,揀左呢間新開既Shisha Bar,呢度仲有野食添,個景仲係無敵海景。我地黎到就要求坐室外,欣賞呢個無敵景。食物方面呢度係日式為主。<刺身丼> ($158)上面有啲角切三文魚、帶子等,都幾色彩繽紛。份量黎講都係日料size。<和牛手握壽司> ($168)和牛大概五成熟,上面用左金箔裝飾,係壽司飯上都幾夾。味道都有幾香濃牛味架。<松露伊麵> ($118)呢個有啲似豉油王炒伊麵哈哈。食落幾有松露味,上菜時侍應特登黎刨一片片黑松露上去。<Square-piped Shisha> ($380)黎到主角Shisha,我地揀左朱古力味,呢度有專門招待Shisha客人既侍應,對Shisha特別熟悉,好有心機解釋比我呢個對Shisha唔多熟既客人。<Smoothie> ($88)話就話係Mocktail,但其實就係一杯Peach 奶昔,味道唔會太甜,打得幾滑,我同朋友都幾鍾意。呢度裝修豪華,景觀開揚,好適合同朋友傾計聚會。
我地黎到就要求坐室外,欣賞呢個無敵景。
食物方面呢度係日式為主。

<刺身丼> ($158)
上面有啲角切三文魚、帶子等,都幾色彩繽紛。
刺身丼
份量黎講都係日料size。

<和牛手握壽司> ($168)
和牛手握壽司

<松露伊麵> ($118)
呢個有啲似豉油王炒伊麵哈哈。
松露伊麵
食落幾有松露味,上菜時侍應特登黎刨一片片黑松露上去。

<Square-piped Shisha> ($380)
Square-piped Shisha

<Smoothie> ($88)
Smoothie

呢度裝修豪華,景觀開揚,好適合同朋友傾計聚會。

2019-12-16
刺身丼
和牛手握壽司
Square-piped Shisha
Smoothie
2019-12-17 355 浏览
朋友話有個地方食日本野好正,而且仲有得歎水煙,所以今次特登約埋幾個朋友來試下。原來就係銅鑼灣登龍街V-point樓上嘅Zeng,外面有個好大的露天露台,居高臨下可以看到整個銅鑼灣景色,而晚上上去更能看到美麗的夜景,環境真的是超棒的。來到已經人山人海我們點了好幾款食物而且樣樣精緻有明太子烏冬和牛卷海膽龍蝦沾麵火焰胬水五花腩等等美食,份量雖然不多,但全部都精心設計的,而且味道也是好好吃。還有美女服務員為我們點火來一個相機食先飲料方面我們點了一杯粉紅色的Lady Drink,有些食用花瓣在杯邊襯托著,味道甜甜的,好看又好喝,也點了一杯hot toddy,熱酒也是很有特色的。甜品值得一贊,超好吃之後坐到十點還有另一場的小吃可以選擇我們點了炸雞配美酒最後我們還點了西瓜口味的水煙,慢慢歎水煙慢慢聽聽音樂欣賞夜景,真係人生一大樂趣。

來到已經人山人海

我們點了好幾款食物而且樣樣精緻
有明太子烏冬
龍蝦沾麵
還有美女服務員為我們點火
來一個相機食先

甜品值得一贊,超好吃
之後坐到十點還有另一場的小吃可以選擇
我們點了炸雞配美酒

• Lobster Ramen
2019-12-16 224 浏览
銅鑼灣真係有好多好嘢食,如果想同朋友食住水煙嘆下靚酒可以選擇去到銅鑼灣登龍街V-point樓上嘅Zeng呢度位於高層可以俯瞰到成個銅鑼灣嘅夜景,可以話係一覽無遺。嚟到嘅時候已經人山人海好多人啊呢度每樣嘢食都整得好精緻Mentaiko Udon Carbonara首先叫咗個明太子烏冬芝士忌廉好creamy,細細碟量夠一人食,烏冬好滑溜,中間搞埋啲蛋黃醬混合在一起,口感鹹鹹的,濃郁非常。Wagyu Wrapped Uni @4pcs和牛海膽卷非常特別用鮮嫩的和牛捲着海膽一啖吃下去鮮味濃郁Flamed Pork Belly呢個豬上枱時候還有火焰的效果Lobster Tsukemen龍蝦麵非常特別用好濃郁嘅龍蝦湯另外上然後把每一啖的年放進湯類新鮮的龍蝦味每一啖都浸淫在我的嘴邊Crispy Chocolate and Caramel Trio with Icecream值得一讚的是這個甜品看似沒什麼特別但係口感包你們幸福滿瀉,朱古力濃郁嘅味道徘徊在嘴邊,另外配上的雪糕出面從來未吃過有淡淡的薰衣草香Me. Woman飲料方面我們點了一杯粉紅色的Lady Drink,杯面帶有一些甜甜的泡,在杯邊亦有
呢度位於高層可以俯瞰到成個銅鑼灣嘅夜景,可以話係一覽無遺。
嚟到嘅時候已經人山人海好多人啊

呢個豬上枱時候還有火焰的效果
Lobster Tsukemen

新鮮的龍蝦味每一啖都浸淫在我的嘴邊

Me. Woman

飲料方面我們點了一杯粉紅色的Lady Drink,杯面帶有一些甜甜的泡,在杯邊亦有一些花瓣碎,口感與杯裏的Cocktail互相輝映。
hot Toddy

檸檬香茅再加少許酒精點綴這個是侍應推介的熱飲非常特別即刻暖入心呀

我們點了西瓜口味的水煙,只是$388一座,和朋友在昏暗的燈光下,盡訴心中情。
最後我哋買單食咗$2000啦
你間餐廳十分推薦一定會再來
  • Mentaiko Udon Carbonara
  • Wagyu Wrapped Uni
2019-12-16 57 浏览
睇網上介紹 銅鑼灣V point 30樓開左間空中酒吧 坐擁270度維港景色 環境氣氛好似好掂咁 一於同朋友去chill chill酒吧分室外室內 今日天氣凍 我都係留返係入面坐Zeng有好多菜式都匯聚左中西文化 太多選擇揀唔到 店員仲會逐一介紹 問下我地鍾意食啲咩 揀返幾款岩我地口味既推介俾我地 連shisha都有得根據我地口味調較Salmon Zuke Sushi $128經醬油醃製既新鮮三文魚 唔洗點豉油就已經夠味 壽司面頭仲有魚子醬作點綴 即刻變到好grandLobster Tsukemen $168龍蝦沾麵既麵條好掛湯 湯底充滿龍蝦精華 入口鮮甜濃郁 龍蝦肉質結實鮮甜 啲湯沾唔晒 就咁飲都好正Creme brûlée custard with mochi $88焦糖燉蛋質地厚實軟滑 淡淡蛋香 焦糖香脆 唔會太甜 配上煙韌既日式糯米糍同爽口既藍苺 口感豐富Chinese old fashion $148用古代酒壺裝住既傳統雞尾酒 加入左荔枝木燒成嘅輕煙 一開蓋就聞到好香 雞尾酒用上高梁酒 花椒 八角 陳皮 入口味道濃烈 女仔未必接受到 但岩晒我呢啲剛烈既「女中豪傑」Shisha

酒吧分室外室內 今日天氣凍 我都係留返係入面坐

Salmon Zuke Sushi

Salmon Zuke Sushi $128
Lobster Tsukemen

Lobster Tsukemen $168

Chinese old fashion

Chinese old fashion $148

Shisha - Zeng’s special mix $420
Fruit punch口味既shisha 入口淡淡水果香 清新香甜 女仔一定岩
行岀去真係睇到維港景色

餐廳環境舒適 位置闊落 氣氛唔錯 店員服務態度值得一讚 有禮貌又有笑容 作為顧客餐飯都食得開心啲 食物中西合璧 幾有特色 好岩同朋友飲杯野放鬆下
  • Lobster Ramen
2019-12-08 238 浏览
之前喺社交平台睇到廣告見到「Zeng」又有好嘢食,又有夜景睇。今日一早收工就去咗「Zeng」。7點鐘就到咗餐廳,仲未算人多,餐廳環境好寬敞舒適,加埋外面嘅無敵大維港夜景,真係好正。和牛卷海膽:一塊靚攪嘅和牛,卷住鮮甜嘅海膽,和牛卷上有海鹽、辣根醬、魚子醬同金簿、微微帶出和牛卷嘅鮮味,又喎會搶過和牛同海膽嘅味道。新鮮醬油漬三文魚手握壽司:三文魚用醬油淹漬咗,壽司唔使再點豉油都好夠味。三文魚厚切,壽司放入口啖啖肉。三文魚面放有淹漬蒜粒、辣根醬同魚子醬,同三文魚好夾,帶出咗三文魚嘅鮮味。和牛他他:賣相吸睛,光憑賣相已經攞咗好高嘅分數。望落去好似好raw,入口卻非常好食。他他和牛好有口感,將蛋黃撈埋和牛,味道一流。Peach Hawaii:一杯好好味嘅水果mocktail。「Zeng」雖然有好多酒水選擇,但有開車,唔方便飲酒精類飲品。依杯無酒精成份嘅Peach Hawaii作為餐飲係非常好嘅決定。Fruit Punch Shisha:「Zeng」另一個特別之處就係有提供Shisha。Fruit Punch Shisha顧名思義係Fruit Punch底、再配上唔同嘅果汁、所以強度唔會太高,入喉

新鮮醬油漬三文魚手握壽司

和牛他他

Peach  Hawaii

Fruit Punch Shisha:「Zeng」另一個特別之處就係有提供Shisha。Fruit Punch Shisha顧名思義係Fruit Punch底、再配上唔同嘅果汁、所以強度唔會太高,入喉舒適順暢。
Fruit  Punch  Saisha
新鮮醬油漬三文魚手握壽司
和牛他他
Peach  Hawaii
Fruit  Punch  Saisha
2019-12-07 57 浏览
平時到好鐘意同朋友周圍發掘下新餐廳,今次係銅鑼灣搵到依間唔錯餐廳,呢度環境好好,出面仲有個露台可以睇到好開揚既維港景色,怕凍既就可以坐入面透過落地大玻璃到一樣有好好既景色,我就係怕凍個位,所以簡左坐入面啦靚景就緊係要配美食啦!牛肉他他牛肉他他以生牛肉攪拌至肉粒,唔會太碎,牛肉肉質偏粉嫩,口感好好,上面既雞蛋黃一齊攪拌之後再配塊多士一齊食吃他他最怕醬料味道太搶,吃不出牛味,但依到既牛肉味道沒有被蓋過,同醬汁相輔相成,相當不錯肉眼牛扒依道菜式係全既我最鐘意,貼近三成熟,整片柔嫩甘口,而且牛扒係切片上碟,已經處理好哂筋位,食起上黎到方便好多食飽哂依到仲有水煙,我地就簡左earl grey mix peach,不過我覺得earl grey既味道苦左小小,下次到係簡反minty另外叫左杯外形賣相好有趣既vampire bubbles,最有趣佢既尾巴係飲管黎嫁

靚景就緊係要配美食啦!
牛肉他他

肉眼牛扒

食飽哂依到仲有水煙,

另外叫左杯外形賣相好有趣既vampire bubbles,

最有趣佢既尾巴係飲管黎嫁
  • 牛肉他他
2019-12-07 49 浏览
銅鑼灣多野食就出晒名,今日收工見天氣都唔錯,咪約埋班同事過緊登龍街飲吓嘢扯下煙咯🤣 v point 出晒名食高級野,竟然比我搵到一間性價比唔錯嘅高層bar呢間位於30樓嘅和式bar 主打水煙同埋無敵靚景,因為佢呢度有一個陽台可以完全地飽覽維港景色,倒數嗰陣過嚟呢度睇煙花一流今日要揸車所以就冇叫酒,叫左一杯店員推介嘅pussy foot ,呢杯大有少少果香味嘅雞尾酒,飲落中帶有少少有橙皮同柚子嘅澀味,對住個無敵海景嘆番杯簡直係人間樂事有雞尾酒當然少不了美食啦,呢個來自西班牙嘅紅蝦刺身,超級新鮮,有入口即溶嘅感覺,送酒一流架最值得期待嘅當然就係呢一個肉眼扒配新鮮生葵,接近全新嘅和牛肉肉質嫩滑,一放落口完全唔使咬嘅感覺☺望住個海景,扯返兩啖水煙,今次揀咗一個店員推薦嘅Special mix, 比較重甜味非常適合第一次食或者女士享用架

非常適合第一次食或者女士享用架
2019-12-07 69 浏览
同朋友嚟銅鑼灣呢間新開嘅酒吧餐廳chill下,首先呢到裝修非常之靚,非常適合黎打卡,而且佢有一個露台,可以望到維港兩岸嘅海景。因為我哋都未食嘢所以我哋叫咗嘢食先,餐廳主打係中西fusion,唔似一般酒吧嘅食物,喺呢度你可以食到天婦羅,壽司,甚至連乾炒牛河都可以食到,已食物嘅質素亦都唔係求求其,絕對係有心機有水準之作。食完野當然要去飲嘢啦,呢度既cocktail亦都非常有特色,朋友叫咗一杯vampire bubbles,用乾冰整出氣霧嘅效果,非常之靚,入口偏甜,唔錯,適合女士。而我就叫咗smoke grenade,入口有少少花茶嘅威士忌味道,都幾特別就咁就同朋友坐左成晚,非常舒服
就咁就同朋友坐左成晚,非常舒服
2019-12-06 68 浏览
定性為空中酒吧餐廳,坐立V Point 30樓,喜歡睇靚景、打卡的朋友們,應該會享受露台雅座。但作為一個挑剔的食客,不得不承認對它們的食物有點失望。雖然風格鮮明,走的是創意料理,主打fusion菜,但幾道佐酒小食都非常肥膩,友人們吃幾口都吃不消了!Truffle FriesThai Style Fried ChickenVeg Tempura至於壽司也是強差人意,飯團一夾便散開,令人狼狽不已⋯⋯其中一道松露伊麵更是重口味得很,鹹味搶過本來松露新鮮的味道還好有串燒及明太子意大利麵挽回了些分數,不過整體來說還有頗大的進步空間。

Truffle Fries

Thai Style Fried Chicken

Veg Tempura

至於壽司也是強差人意,飯團一夾便散開,令人狼狽不已⋯⋯

其中一道松露伊麵更是重口味得很,鹹味搶過本來松露新鮮的味道

2019-12-05 53 浏览
呢排成日都忙到無時停 終於有時間食返餐好獎勵下自己 今日同朋友嚟左呢間勁好feel嘅餐廳 無論裝修定一覽無遺嘅觀景 都非常有氣派 每個位都可以打卡啊 前菜點左Wagyu Tartare ($188) 特製調味嘅和牛配以雞蛋 令牛嘅肉質更加嫩滑 蛋黃味亦非常突出 下次再食必會再點多一次!鍾意食壽司嘅你 千奇唔好錯過呢個Assorted Platter ($148) 半熟牛同三文魚鮮味十足 天婦羅更係畫龍點睛 本身我好鍾意食蠔 所以見到Pacific Style Oyster Moroyaki ($108) 馬上叫嚟試 果然完全無令人失望 連平時好少食蠔嘅朋友 都話一啲都唔腥 芝士亦非常creamy!想搵返係日本食嘅蟹膏撈飯?Crab Donburi ($118)完全滿足到啊 唔單止蟹膏 仲有蟹柳同魚籽 真係啖啖滿足架相信食過 Truffle Flat Rice Noodles with Ribeye ($208) 都會有種似曾相識嘅感覺 本地乾炒牛河配上黑松露 牛方面用左ribeye 口感層次更上一層樓食完主菜之後當然要打開埋第二個胃迎接American cheese cake, Cre

食完主菜之後當然要打開埋第二個胃迎接American cheese cake, Creme Brulee ($68, $78) 芝士蛋糕方面比較實身 而焦糖燉蛋香甜適中 食完仲想嗌多個添啊

最後點可以唔chill下 叫左偏甜好啱女飲嘅Vampire bubbles($138) 同 酒味濃郁 自問酒中豪傑先敢挑戰嘅Chinese Old Fashion ($148 ) 飲住兩杯signature Cocktails 再加Zeng’s Special Mix Shisha 完全沉醉於夢間咁 簡直chill到唔捨得走啊
2019-12-05 51 浏览
係銅鑼灣區 餐廳選擇多 不過如果真係要搵一間要有情調又浪漫有私人空間感 同時又要欣賞到超過180度靚既無敵海景貪心啲仲要食嘢又唔失禮 要好好食兼服務優質 第一時間 我會recommend 去zeng 位於登龍街 v point 30/F較新嘅商業大廈 什麼場合都可以 地方夠大體 咁好嘅環境就梗係嘆番杯signature cocktail vampire bubbles 入邊加咗乾冰賣相掂 👍🏻梗係叫番杯chill下先啦 味道更加唔使講果味濃郁 帶點甜 很香雞尾酒味 飲得出很有誠意 因為叫飲品時還會了解你想飲嘅味道而調教 好細心 !!飲酒配食truffle fries 🍟 松露薯條一流松露每一條都黐住薯條 淡淡香口 炸得又脆 唔會覺得好鹹 叫shisha 亦都一樣 由另一位同事過黎了解合你個人喜好 做出你喜歡嘅shisha 朋友有選擇困難我幫佢地決定叫佐較特別嘅zeng’s special mix fruit punch 真係冇諗過有呢個味道 每一啖都甜 甜度適中 適合女士吸食!!一啖shisha一啖wag

係銅鑼灣區 餐廳選擇多 不過如果真係要搵一間

貪心啲仲要食嘢又唔失禮 要好好食兼服務優質

飲酒配食truffle fries 🍟 松露薯條一流

松露每一條都黐住薯條 淡淡香口 炸得又脆 唔會覺得好鹹

適合女士吸食!!一啖shisha一啖wagyu wrapped uni 和牛卷海膽 生和牛入口即溶脂肪同肉質分布平均
重牛味不膩~~和牛入邊包住新鮮無比
香口又creamy既海膽 正 👍🏻滿足有幸福

另外salmon zuke sushi 新鮮醬油三文魚手握壽司 三文魚新鮮有魚油嘅香味 飯既口感煙銀

truffle flat rice noodles with ribeye 松露乾炒牛河 放上枱即磨黑松露 一片一片跌落牛河上 有鑊氣夠野味
食完呢個更加個人微微升起 😇
實在太滿足了✅
不論環境食既價錢都很合理✅
整體評分 冇得輸 😆👍🏻
2019-12-05 789 浏览
今日收工就同男人嚟呢度chill下,上到嚟裝修真係好有格調,而且呢度嘅職員全部都好靚仔, 大部份都好有禮貌好有笑容。不過最令我喜愛嘅係佢呢度嘅景色,即使今晚比較大風,我都堅持要坐出邊。因為望住個維港景色,真係不得了。.佢呢度除咗飲野,水煙之外,仲有fusion菜食,即使係飲品,佢都用咗fusion嘅方式去演繹。就好似呢度嘅Old Fashion咁,傳統Old Fashion 係用Whsiky底,但呢度嘅Old Fashion係用中國米酒底。不過因為我哋嚟之前已經食咗嘢,所以我就淨係試咗佢個甜品 - 焦糖燉蛋拼藍莓麻薯。佢個燉蛋面頭嘅焦糖真係好脆,個蛋做到實得嚟又滑,加埋焦糖脆卜卜咁,好味。而佢個藍莓麻薯我都覺得幾好食,因為麻薯小小甜甜地,又帶煙煙韌韌,配埋新鮮藍莓嘅酸酸甜甜,我喜歡呢個味道。.飲品方面,我原本想帶佢啲signature cocktail,但職員話飲品已經轉晒但係餐牌未跟到,所以直接問我地想要啲乜嘢味道,然後直接根據我哋嘅喜好為我地調一杯酒,所以連名都冇的。我喜歡酸酸甜甜嘅味道,所以最後酒保幫我調左呢杯由熱帶水果組成嘅cocktail ,佢入面有個芒果菠蘿柚子香橙,再加v

我喜歡酸酸甜甜嘅味道,所以最後酒保幫我調左呢杯由熱帶水果組成嘅cocktail ,佢入面有個芒果菠蘿柚子香橙,再加vodka底,飲落以橙味為主,酸甜平均,酒精唔太濃,都好岩女仔飲。

而男人鍾意飲Gin Tonic,所以呢一杯就以Gin Tonic做底,再加左青瓜,檸檬汁,soda,令佢個味道更加fresh,而且帶小小甜,好好飲。

Chill得就一定要有水煙啦,餐廳有啲已經set好咗嘅組合,但係我哋都係決定自己揀,因為我想要牛奶base,而味道方面,同樣地你可以同職員講你嘅喜好,佢會幫你調。一般我會喜歡伯爵茶底,但驚加埋牛奶base會有啲奇怪,所以最後職員幫我搵左Hong Kong milk tea做底,再加左啲水果,令到最後出嚟個口感係creamy得嚟又帶點fresh嘅感覺。

呢度個環境好舒服,成晚播嘅都係我喜歡嘅pop music,好似Bruno Mars呢種。加埋呢個無敵海景,完全係唔想離開。

另外我覺得餐廳好窩心嘅係,佢個洗手間竟然係會有漱口水牙線,俾你食完飯,清潔口腔嘅工具。

臨走有個靚仔職員同我地講佢地嚟緊happy hour會做嗌白酒送生蠔嘅promotion,所以下次我一定捉埋啲姊妹過嚟再chill過。
2019-12-04
$450 (宵夜)