2023-07-14 38 浏览
勞碌工作左一輪,又係時侯食好西款待下自己😆一黎唔洗自己煮,又可以同老公去撐枱腳🤭叫左幾款牛既部位試下🥩,樣樣都好正,好有炭燒味‼️🌟大判燒!黑毛和牛西冷🌟🔺️必點🔺️有專人負責燒,師傅會問我地想要幾成熟,我地叫左5️⃣成,見住佢燒完仲有D紅紅地,成熟度控制得岩岩好呀~配埋溫泉蛋🥚一齊食,燒肉有好香好濃厚既炭燒味,塊西冷黑毛和牛唔算油脂重,牛味都好濃呀~~🎈大滿足🌟鹿兒島和牛他他🌟我唔敢試,由老公出馬🧑🏻。佢話好味,冇諗過生既牛肉係唔UN同有少少O趙口,反而係有D爽口好易斷開咁。我忍唔住試左一粒,佢又講得岩喎!🌟特上牛腹肉🌟🌟黑毛和牛腹柳小排🌟2款牛賣相都好唔同,個人就比較鍾意黑毛和牛腹柳小排,可能係品種關係,黑毛和牛牛味係重D☺。🌟塩味上牛舌🌟牛舌切得薄身,好快就燒上色,加少少鹽食 👍🌟佐賀米釜炊飯🌟咁多燒牛肉一定要有碗白飯一齊黎食既🍚~~~➡️揀呢間燒肉店慰勞自己係冇揀錯‼️下次再黎過‼️
勞碌工作左一輪,又係時侯食好西款待下自己😆
一黎唔洗自己煮,又可以同老公去撐枱腳🤭

叫左幾款牛既部位試下🥩,樣樣都好正,好有炭燒味‼️

🌟大判燒!黑毛和牛西冷🌟🔺️必點🔺️
🎈大滿足

🌟鹿兒島和牛他他🌟
我忍唔住試左一粒,佢又講得岩喎!

🌟特上牛腹肉🌟
🌟黑毛和牛腹柳小排🌟

🌟塩味上牛舌🌟
牛舌切得薄身,好快就燒上色,加少少鹽食 👍

🌟佐賀米釜炊飯🌟
咁多燒牛肉一定要有碗白飯一齊黎食既🍚~~~

➡️揀呢間燒肉店慰勞自己係冇揀錯‼️下次再黎過‼️
2023-07-13 59 浏览
呢間日本燒肉店提供由日本直運九州產嘅A5黑毛和牛,當中有好多稀有部位,未食已經流晒口水😎 餐廳座位闊落,環境舒適,適合同家人或朋友嚟聚會嘅好地方😋omakase套餐十分豐富,樣樣有少少又唔洗諗~ 前菜有沙律、泡菜三點盛同紫菜湯!主食有石鍋泡菜鍋飯,上枱食吱吱聲咁,配料滿滿,五顏六色,足料好味🤤 塩味盛有牛舌,雞肉同大蝦,牛舌唔算厚切,燒過後表面帶點焦香,腍身得嚟有咬口,好有驚喜、雞肉細細件,嫩滑juicy、蝦超級大隻,咬落爆汁,肉質爽口彈牙,好想encore😍燒肉汁盛有黑毛和牛腹柳小排、牛裏腹小排、特上牛胸腹肉同牛板腱肉~ 個人最推牛裏腹小排,出面比較少見,雖然肉厚但咬下去軟腍有嚼勁,中間燒至粉粉嫩嫩,牛味好出呀~ 店員推介黑毛和牛西冷大判燒,一片上,入口即化,肉質細嫩,油脂滿滿,配上蛋汁真係好正,果然唔介紹錯!最後以甜品作結,有杏仁布甸同雪米糍,幸福又好味😋

2023-07-12 94 浏览
難得今日幫公司送文件去黃埔,當然要搵埋係紅磡返工朋友仔係黃埔食飯啦!搵左一間日本燒肉店,價錢好抵,尤其是燒肉套餐Omakase,份量勁豐富,而且食材非常新鮮,十足十返左日本食燒肉咁🤭Yummy💛美食推介:💛大判燒!黑毛和牛西冷:看似薄薄的一片肉,其實十分精彩,肉質新鮮入口即溶化,超香濃牛味,沾上蛋汁一起食,口感味道豐富,而且店員負責幫你燒,7成熟剛剛好🤭正呀👍🏻💛Omakase二人份:🔸Omakase沙律,沙律鋪滿了滿滿的鰹魚碎片,而且仲有白飯魚仔,加上酸酸甜甜的醬汁配搭一齊食,非常之新鮮好食😋🔸泡菜三點盛,日式的泡菜,吃肉時配上一齊食有解油膩作用🤭🔸鹽味上牛舌,牛舌肉厚,口感爽而嫩,牛舌愛好者必定喜歡💕🔸蔥鹽味雞柳,雞柳加上香蔥一起燒,肉質嫩滑👍🏻🔸海老,大大的一隻蝦,除了刺身食法,燒烤也相當出色,肉質彈牙鮮甜😋🔸特上牛胸腹、黑毛和牛精選、牛板腱肉、野菜,幾款牛肉非常高質素,肉質厚厚,牛味十足,每食一口都真係好似係日本食燒肉感覺👍🏻讚👍🏻🔸石燒雞肉泡菜鍋飯,熱辣辣的石鍋飯,店員幫你攪拌後待一會再食便會有飯焦出現,而且石鍋飯加上蔬菜雞肉泡菜,甜甜辣辣,好野味☺️🔸海藻湯,熱熱的一碗清湯,

美食推介:
大判燒!黑毛和牛

💛Omakase二人份:

🔸泡菜三點盛,日式的泡菜,吃肉時配上一齊食有解油膩作用🤭

🔸鹽味上牛舌,牛舌肉厚,口感爽而嫩,牛舌愛好者必定喜歡💕
Omakase

🔸蔥鹽味雞柳,雞柳加上香蔥一起燒,肉質嫩滑👍🏻

🔸海藻湯,熱熱的一碗清湯,喝一口清清你味蕾,十分舒服。

🔸甜品-杏仁布甸、雪糕糯米糍,杏仁布甸杏仁味勁足,好滑溜,雪糕糯米糍雲尼拿味道,冰冰涼涼,超爽🤣

份量勁多,食到勁飽🤣而且價錢親民,質素高的餐廳。期待下次再去👍🏻

*食物非常高質素👍🏻👍🏻
*餐廳環境座位舒服👍🏻👍🏻
*店員勁親善有禮👍🏻👍🏻
*價錢抵👍🏻👍🏻
2023-07-05
大判燒!黑毛和牛
Omakase
2023-07-07 54 浏览
“Omakase”($398/位)“大判燒!黑毛和牛西冷”($178)“宮崎黑毛豚香腸”($68)黃埔不嬲都多嘢食😋今次就搵到間嚟自日本佐賀嘅燒肉店😍提供九州產A5黑毛和牛同稀少部位🐃睇menu簡直係花多眼亂😆呢個時候見到有2人起嘅Omakase menu當中包括前菜,塩味盛,燒肉汁盛,石鍋泡菜飯,海藻湯,甜品咁豐富所以一於就點呢個餐啦😍先送上前菜沙律及泡菜三點盛🥗塩味盛有3款肉類分別係塩味上牛舌,蔥塩味若雞脛柳🐔,海老🦐燒肉汁盛就有4款牛肉🐮,野菜分別係黑毛和牛腹柳小排,和牛赤身,特上牛胸腹肉,牛板腱肉各款肉類味質都非常唔錯😚當中黑毛和牛食落肉味果然香濃🤤另外單點咗超吸引嘅黑毛和牛西冷大判燒,宮崎黑毛豚香腸和牛西冷大大一片,輕輕一燒已經食得😍食落油脂香盛,配上溫泉蛋一齊食一流呀🤤黑毛豚香腸燒到外皮脆脆地嗰陣食都好正😝食埋個石鍋泡菜飯就真係飽哂😛最後甜品係杏仁布丁同雪米糍☺️好滿足呀☺️
“Omakase”($398/位)
“大判燒!黑毛和牛西冷”($178)
“宮崎黑毛豚香腸”($68)

黃埔不嬲都多嘢食😋
今次就搵到間嚟自日本佐賀嘅燒肉店😍
提供九州產A5黑毛和牛同稀少部位🐃
睇menu簡直係花多眼亂😆
呢個時候見到有2人起嘅Omakase menu
當中包括前菜,塩味盛,燒肉汁盛,石鍋泡菜飯,海藻湯,甜品
咁豐富所以一於就點呢個餐啦😍
先送上前菜沙律及泡菜三點盛🥗
塩味盛有3款肉類
分別係塩味上牛舌,蔥塩味若雞脛柳🐔,海老🦐
燒肉汁盛就有4款牛肉🐮,野菜
分別係黑毛和牛腹柳小排,和牛赤身,特上牛胸腹肉,牛板腱肉
各款肉類味質都非常唔錯😚
當中黑毛和牛食落肉味果然香濃🤤
另外單點咗超吸引嘅黑毛和牛西冷大判燒,宮崎黑毛豚香腸
和牛西冷大大一片,輕輕一燒已經食得😍
食落油脂香盛,配上溫泉蛋一齊食一流呀🤤
黑毛豚香腸燒到外皮脆脆地嗰陣食都好正😝
食埋個石鍋泡菜飯就真係飽哂😛
最後甜品係杏仁布丁同雪米糍☺️好滿足呀☺️
2023-07-06 923 浏览
今日再次光臨人氣燒肉店,食物質素仲keep住一樣高質,令人食完再三回味。鹿兒島和牛他他 和牛他他配料有原個蛋黃、蔥粒、洋蔥及紫菜,將配料同和牛拌勻後,加入調好的醬汁就可以食用。和牛肉質鮮嫩,入口即溶。不單只和牛口感軟滑,加入松子仁、芝麻後,食時特別香口,亦增加了香脆口感。大判燒! 黑毛和牛西冷    推介!!!超大塊的薄切和牛西冷,本身已經有醬油醃著,油花也算多而且分佈均勻。店員一邊燒,一邊介紹這塊大判燒是鹿兒島縣產的黑毛和牛。大判燒燒時火焰很大,店員好熟手地不到1分鐘就燒好, 食時拌勻溫泉蛋一齊食,口感非常非常軟滑,肉味很濃郁,有入口即溶感覺!厚切黑毛和牛肉眼厚切和牛肉眼扒係黑毛和牛高級部位,有250G重,份量的當不少,油花分佈均勻,肉味很濃郁,有入口即溶感覺! 肉眼扒已配有雜錦蔬菜,南瓜、冬菇同雞脾菇。冷麵 最後再追加一碗細的冷麵,配菜很豐富,冷麵凍凍帶少少微酸的味道,令人很開胃。

鹿兒島和牛他他

大判燒! 黑毛和牛西冷    推介!!!

冷麵
冷麵 二人前

2023-07-03
冷麵 二人前
2023-07-05 86 浏览
朋友好鐘意食燒肉又住九龍區,所以我帶咗佢去呢間好食燒肉試吓🤣🥩大判燒黑毛和牛西冷果然係主打❗️油花平均,重牛肉味之餘油香重。燒香之後更加好食。✨黑毛和牛上肋骨中肉調味啱啱好,肉質好淋,好厚肉。💫黑毛和牛腹柳小排 無咁重油份,但調味同肉質都幾好。✅蔥鹽味牛舌鹽味牛舌好食,不過燒咗之後肉質淋啲就好。🍖黑毛豚脛肉呢個似豬頸肉,唔太肥,點汁幾好食。🧈雜茸錫紙包牛油燒雜菌係燒肉必備。🥗Kakura 沙律係吞拿魚沙律,撈埋醬係簡單嘅美味。🍚佐賀紫菜飯日本米+多紫菜+溫泉蛋+XO醬好好食好送飯。🍹巨峰提子乳酸梳打朋友話好好飲。🍰甜品免費送嘅不過好食喎🤤係雲呢拿糯米糍+杏仁豆腐。

🥩大判燒黑毛和牛西冷

✨黑毛和牛上肋骨中肉
調味啱啱好,肉質好淋,好厚肉。

💫黑毛和牛腹柳小排
無咁重油份,但調味同肉質都幾好。

✅蔥鹽味牛舌
鹽味牛舌好食,不過燒咗之後肉質淋啲就好。

🍖黑毛豚脛肉
呢個似豬頸肉,唔太肥,點汁幾好食。

🧈雜茸錫紙包
牛油燒雜菌係燒肉必備。

🥗Kakura 沙律
係吞拿魚沙律,撈埋醬係簡單嘅美味。

🍚佐賀紫菜飯
日本米+多紫菜+溫泉蛋+XO醬好好食好送飯。

🍹巨峰提子乳酸梳打
朋友話好好飲。

🍰甜品
免費送嘅不過好食喎🤤係雲呢拿糯米糍+杏仁豆腐。
甜品
甜品
  • 黑毛和牛上肋骨中肉
  • 黑毛豚脛肉
👅同朋友慶祝生日,梗係要食好D啦!揀左呢間和牛燒肉餐廳,服務同質素都唔錯,推介鐘意食燒肉既朋友,值得黎試試!👏🏻燒肉款式好多,最後揀左廚師發辦套餐(每位$398,2位起)有沙律、前菜3款,海藻湯塩味盛:牛舌、雞柳、海老燒肉汁盛:特上牛胸腹肉、牛板腱、特選黑毛和牛兩款(牛小排、牛赤身)、野菜石燒泡菜鍋飯、甜品(糯米糍、杏仁布丁)🔥套餐非常豐富,每款燒肉都好好味,特別係兩款特選黑毛和牛,油脂比例平均,燒到好香好嫩滑,口感一流呀!仲有牛舌都好推薦,大蝦超大隻,燒到金黃色,爽彈又鮮味!🐮另外忍唔著再散叫左黑毛和牛大判燒($198),果然係招牌必點,牛花好靚,燒完都唔會油膩,點埋蛋汁食,滑到喉嚨入口即溶呀!😋石燒泡菜鍋飯熱辣辣上台,香辣惹味,足料好食呀!最後食埋甜品,真係超級大滿足呀!下次食和牛都會再黎幫襯,呢度質素有保證!

👅

👏🏻
燒肉款式好多,最後揀左廚師發辦套餐
(每位$398,2位起)

有沙律、前菜3款,海藻湯

塩味盛:牛舌、雞柳、海老

石燒泡菜鍋飯、甜品(糯米糍、杏仁布丁)

🔥

🐮

😋

YAKINIKU KAKURA係日本九州佐賀NO.1超人氣燒肉店,提供極上A5等級黑毛和牛稀少部位。今次黎到黃埔分店,平日夜晚八點幾仍然滿座,睇黎好高人氣。餐廳燈光昏暗,氛圍唔錯,有圓枱同卡位提供,更以木簾拉闊枱與枱之間既距離,增加私隱空間。一坐低職員已經送上熱茶同餐牌,落單可以用QC code形式,同朋友一齊落單都冇問題。大判燒!黑毛和牛西冷 $178聽聞呢道料理係海外限定,可以要求職員代燒,當然交返比專業人士代勞。一大塊黑毛和牛西冷,顏色粉嫩、油花分布均勻。要求職員燒5成熟,再配上溫泉蛋,牛味重、加上入口即化,必點!椿 盛り合わせ -SET 2人前 $698和牛腹柳小排 + 和牛赤身和牛方面提供左兩款,腹柳小排油脂分布多,油花細緻,有種入口即溶又唔膩;赤身油脂均勻,建議燒到5成熟就食得。
特上牛胸腹肉牛胸腹肉牛味濃,鮮嫩多汁,配上生菜包住食既話,可以encore好多碟。塩味牛舌牛舌厚身,口感柔嫩,配上適量鹽作調味提升肉味既層次感。
牛腸大推牛腸!一咬入口油脂香氣充斥成個口腔,有咬口之餘,香而不膩。若鷄雞胸柳 + 若鷄雞腿雞肉方面比想像中出色!平時燒肉多數只會食牛、豬,雞肉永遠放係後
YAKINIKU KAKURA

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

椿 盛り合わせ -SET 2人前 $698
和牛腹柳小排 + 和牛赤身
特上牛胸腹肉
塩味牛舌
牛舌厚身,口感柔嫩,配上適量鹽作調味提升肉味既層次感。
牛腸
若鷄雞胸柳 + 若鷄雞腿
雞肉方面比想像中出色!平時燒肉多數只會食牛、豬,雞肉永遠放係後備席。今次雞胸柳同雞腿肉質好鮮嫩多汁,再點設有既檸檬汁,增加雞肉既層次感。
海老
海老大大隻啖啖肉又夠新鮮爽脆,一啲都唔霉。
盛合附上少量配菜,雞髀菇、蘑菇、南瓜都好新鮮爽甜。

KAKURA冷麵 - 小 $38
朋友再點左份冷麵,份量一啲都唔少,配菜都比得好大方,有雞蛋、泡菜、牛蒡、大豆芽。湯底酸甜度調得岩岩好,而且麵煮得夠彈牙,成個感覺清爽之餘又解膩。

青森蘋果乳酸梳打 $42

杏仁豆腐+ 雲尼拿雪米滋
食飽飽諗住埋單,職員話有份甜品送。兩款甜品放係好精緻既盒入面。
杏仁豆腐好重杏仁味,口感滑捋捋。
雪尼拿雪米滋正正常常,個皮厚薄適中,好味!

總括CP值高,食材質素、環境、服務都令我短暫置身於日本🇯🇵
《YAKINIKU KAKURA - 黃埔》🥉所以我俾得銅牌就唔係吹水唔係整蠱唔係搵笨,係真係會翻兜!上次食完沙田店,俾左個銅牌,今次過開黎黃埔知道有分店,就黎翻兜。首先個問覺黃埔店比較有昭和感覺,雖然都係少少包廂設計,但感覺好有日式工業感覺,好似燒緊煤咁,大家覺唔覺?職員有特別叫我地唔好將個風口抽得太高,因為怕太大油煙,呢點大家要注意!大判燒!黑毛和牛西冷 $178上次已經食過,今次當然又encore!其實如果你唔係成日食和牛,或者你冇咩話心目中喜歡食咩部份,西冷就一定係入門要食。佢算係一個最代表到和牛嘅位,你試左先,之後先食其他,去搵自己嘅偏好。食食西冷一定係食油香,食入口即溶,呢個大判燒係用左特製醬汁調味,燒完再放入溫泉蛋汁入面中和油膩感同用蛋令和牛更加香濃嫩滑。黑毛和牛内橫膈膜 $188黎到呢度,我唔需要再講d牛靚唔靚,因為唔靚我點會翻兜?内橫膈膜即係近肺果邊,比較接近內藏多一點點。有層脂肪,但有咬口,肉味濃,如果佢有個厚切版本會更好。個人建議要有5成熟,不能太生。燒第一面,燒到肉汁一出,反過另一面,燒多7-10秒就好食了。特上牛胸腹肉 $128我同朋友都覺得呢個係今晚MVP,
《YAKINIKU KAKURA - 黃埔》🥉

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛内橫膈膜 $188

特上牛胸腹肉 $128

我同朋友都覺得呢個係今晚MVP,我一入口係有驚喜,咦左一聲。胸腹肉近肋骨肉味好足係正常發揮!但我睇外表以為佢會係好有咬口果種,點知一咬落去係好嫩口,有初戀嘅感覺(講笑),呢個必試!同上次食牛小排都一樣係有驚喜!

塩味上牛舌 $128

牛舌我自己覺得係一餐和牛燒肉入面必叫,上次都講塩燒係推薦!清清地,係比少少緩衝成餐飯,我最愛係薄燒,輕輕燒十零秒,口感爽,又香!完全同其他部位唔同。

黑毛豚脛肉 $88 + 生菜 $28

朋友話唔好成餐飯都係牛,所以叫左個豬同生菜。係,就係豬頸肉囉!我地都係食返牛,之後我用左個生菜黎包牛胸腹肉,真心好食。我肯定好少人會叫生菜包肉食,但呢個食法我推薦!

黑毛和牛腹柳小排 $148
我唔多講了,上次講左。呢個係我私心推薦,性價比之選!油香同肉味完美平衡,成日話和牛太油,唔鍾意食,叫呢個就岩!

少少總結同個人感覺,我覺得YAKINIKU KAKURA入肉就一定靚,但2間2次體驗,我個人會覺得食係沙田果次較好,環境我覺得呢度靚d,但果邊上次服務就細心少少。總之,我都係維持個銅牌。信心保證!
2023-06-08
  • 特上牛胸腹肉
  • 塩味上牛舌
2023-06-24 143 浏览
朋友介紹好食,所以去試。二大一細去見了餐牌,自助點餐時都有所選項不明,所以問waitress,她極不耐煩,之後讀餐牌上的幾字出來,所以我終於明白,原來我來食野係要study 好個menu,問人係唔應該,所以我錯了。想來食的人最好上OpenRice,study 定個menu , 呢到服務係一絕的。另外,餐個2隻大蝦係霉,不過我都唔敢再出聲嚕。而燒肉係咪好食,咁好服務下,好唔好食都唔太重要。因為趕時間,所以就食完時,先叫定甜品,waitress問要不要收晒枱面野食,我話唔洗,我叫定甜品先姐。但轉頭派左另一個人收枱,我要重覆不要收枱,我未食完。諗返似有心,派另一個人來收枱。(申利:90分鐘內前已走人,用枱時間90分鐘)出去埋單時,writer 知道我地甜品沒有跟人頭比我地,已經唔想理,因為我以為叫果個咩二人前餐,就係二個甜品,到宜家我都背唔到佢d餐,所以唔敢再去。後尾諗返,我三人,上甜品時係見有三set, 但佢扣返1set攞走,係點解咁呢,我都唔知了。有呢個waitress,成餐飯都不一樣,夠特別。
朋友介紹好食,所以去試。
二大一細去
另外,餐個2隻大蝦係霉,不過我都唔敢再出聲嚕。
而燒肉係咪好食,咁好服務下,好唔好食都唔太重要。
因為趕時間,所以就食完時,先叫定甜品waitress問要不要收晒枱面野食,我話唔洗,我叫定甜品先姐。但轉頭派左另一個人收枱,我要重覆不要收枱,我未食完。諗返似有心,派另一個人來收枱。(申利:90分鐘內前已走人,用枱時間90分鐘)

有呢個waitress,成餐飯都不一樣,夠特別。
2023-06-18
  • 甜品
2023-05-25 841 浏览
上次係銅鑼灣分店食完真係一試難忘,今次係黃埔見到有分店毫不猶豫就簡咗佢喇!不過今次就冇上次果個omakase course,試咗另一個course同其他食物~———————————————🌟燒肉Omakase $398/位今次呢個Omakase包括有沙律、泡菜三點盛、鹽味同燒汁燒肉各一set,主菜方面仲有石鍋泡菜鍋飯,另配有湯同甜品。成個set整體都好豐富,特別係燒肉方面,雞肉好嫩滑,蝦勁大隻又鮮甜~牛肉方面佢有好幾款,個人認為最好食係黑毛和牛腹柳小排,油脂分布比較好,牛味亦都好濃郁👍🏻甜品方面有杏仁豆腐布丁同雪米糍,個布甸口感好滑亦唔會太甜。兩個人其實叫呢個set都好夠飽😆.🌟大判燒!黑毛和牛西冷 $178今次個set冇包呢個大判燒,但因為真係太好食所以都另外叫咗😂為免有差錯我哋都係叫員工去幫我哋燒,呢塊鹿兒島縣產嘅黑毛和牛真係好高質,成塊牛都超粉嫩,連埋蛋汁入口,真係會食到個心都溶化🥹.🌟海鮮泡菜湯(2-3人) $128今次試多咗呢個湯,份量嚟講大約可以有4碗湯,有4件魷魚同兩隻超大嘅蝦,隻蝦好彈牙,蝦頭亦都超鮮甜所以比我食到一乾二淨。湯底本身唔係果種加大量調味料嘅泡菜湯,反而係覺

———————————————
🌟燒肉Omakase $398/位
🌟大判燒!黑毛和牛西冷 $178
🌟海鮮泡菜湯(2-3人) $128
今次試多咗呢個湯,份量嚟講大約可以有4碗湯,有4件魷魚同兩隻超大嘅蝦,隻蝦好彈牙,蝦頭亦都超鮮甜所以比我食到一乾二淨。湯底本身唔係果種加大量調味料嘅泡菜湯,反而係覺得真係煲出嚟,有少少清清地嘅感覺,整體對呢個湯都幾滿意👍🏻
🔸整體評價🔸
食物質素依然係高質,食物方面都好滿意,但如果服務同環境嚟講銅鑼灣分店會好少少,不過我都係會再幫襯😆

2023-05-24 67 浏览
呢間和牛燒肉店一路好出名 佢喺香港新開嘅時候就已經好多人去食 🤣爸爸鍾意食燒肉 今次帶佢嚟食 我哋叫咗好多牛 但都係一千蚊 都唔算貴 而且我哋都覺得牛嘅質素高 😍 -🐮大判燒 ! 黑毛和牛西冷 $178 🐮黑毛和牛腹柳小排 $148🐮黑毛和牛嫩肩里肉 $198🐮鹽味牛舌 $88🐮黑毛和牛橫膈膜 $188🦐海鮮拼盤 $178-最推介大家試嘅一定係大判燒 ! 黑毛和牛西冷 😍油脂分布平均 入口即溶 但又唔會漏 肉汁juicy 仲可以點埋蛋咁食 而且唔貴 🤪-另外和牛嫩肩里肉同黑毛和牛腹柳小排有好濃郁嘅牛肉味 一啲都唔乾 好香口 🤤-雖然海鮮唔係佢呢度嘅主打 但係都好新鮮好好食🤣-最後每人有杯杏仁奶凍同一粒雲呢拿雪糕糯米糍 好滿足嘅一餐🥰-📍YAKINIKU KAKURA紅磡黃埔天地聚寶坊地下g1及g3號舖

🐮大判燒 ! 黑毛和牛西冷 $178

最後每人有杯杏仁奶凍同一粒雲呢拿雪糕糯米糍 好滿足嘅一餐🥰

📍YAKINIKU KAKURA
紅磡黃埔天地聚寶坊地下g1及g3號舖
2023-05-19 927 浏览
《YAKINIKU KAKURA - 黃埔》上次喺沙田試過呢間燒肉店後真係有回味無窮既感覺😋今次黎開黃埔區比我發現呢度有分店🥰所以行完街後就即刻走去食燒肉啦😉個人感覺黃埔店既裝修好似比沙田店既更加日式🤔雖然係食燒肉既地方,但係整體黎講唔會太大油煙味,抽風系統做得幾好👍🏻而食物方面,今次叫得多左少少野食😂最尾食淨左少少so sad 💁🏻‍♀️大判燒!黑毛和牛西冷 $178黑毛和牛西冷既油花分布均勻,上次試過已經覺得好正好有油香,做到入口即溶既口感😉店家預先用左特製醬汁調味,燒完後唔洗再點醬料直接食已經好好味,如果混入溫泉蛋汁食的話更可以減少油膩感💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188To be honest😂我唔識分內橫膈膜同平時食既橫膈膜有咩分別,不過食得出係靚肉黎😉呢款肉食落有咬口而且肉味濃,而肉質就相對結實,啱曬喜歡有口感既人💁🏻‍♀️特上牛胸腹肉 $128呢款肉係當晚我個人認為最好食既一款牛肉,同樣肉味都好濃身,但咬落較軟身嫩口,有啲位置帶有筋位的牛肉味就更重啦🥰好味💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128牛舌其實都好正,不過當日叫得多左少少黑毛和牛,個focus比其他和牛搶左😂但其實牛舌都係我會推
《YAKINIKU KAKURA - 黃埔》

💁🏻‍♀️大判燒!黑毛和牛西冷 $178

💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188

💁🏻‍♀️特上牛胸腹肉 $128

💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128

牛舌其實都好正,不過當日叫得多左少少黑毛和牛,個focus比其他和牛搶左😂但其實牛舌都係我會推介既一款肉,每邊燒十零秒左右就可以啦,咬落彈牙而又帶有牛舌獨特既香氣

💁🏻‍♀️黑毛豚脛肉 $88

當晚只點左一款豬肉,其實就即係豬頸肉呢😉食落爽口重油份,燒香左邊位脆脆地勁正

💁🏻‍♀️黑毛和牛腹柳小排 $148

我地食到中段追加左一份和牛腹柳小排,油花均勻得黎有入口即化既感覺🤭脂肪組織比例塊塊都好平均,肉質軟滑幾好味

💁🏻‍♀️生菜 $28
坦白說,呢份生菜我個人覺得一定要點的💪🏻食肉用菜包無咁油膩之餘,仲可以加強左口感,重口味人士就可以點埋佢個大醬再夾肉,特別滋味呢
2023-05-17
2023-05-16 600 浏览
呢間日式燒肉店一向好出名,但我一直都未食過,咁岩有住黃埔既朋友約食飯,就決定去試下🥰🥰🥰我地兩個人一場黎到,仲要第一次,梗係要叫多啲野食試真啲啦☺️☺️我地叫咗鹽鱈魚胃袋、 Omakase 二人餐、大判燒黑毛和牛西冷、巨峰提子乳酸梳打和清森蘋果乳酸梳打。鹽鱈魚胃袋- 估唔到呢度有呢道菜☺️☺️之前我喺日本食過之後,喺香港都好少見到餐廳有賣,我好掛住🥰 好彩無失望😍非常開胃,令呢餐食得更滿足🤓Omakase 二人餐- 唔好睇少呢個omakase 套餐,好豐富呀🥰- 沙律🥗- 泡菜三點盛- 鹽味盛(鹽味上牛舌、䓤鹽味若雞、海老)- 燒肉汁盛(特上牛胸腹肉、黑毛和牛精選兩款、牛板腱肉、野菜)- 石燒泡菜鍋飯- 海藻湯- 甜品(杏仁奶凍)大判燒黑毛和牛西冷- 作為愛食牛既我地,仲再多個西冷☺️ 肉質鮮美多汁,正!巨峰提子乳酸梳打清森蘋果乳酸梳打食咗咁多野,埋單都係千零蚊,一啲都唔貴,可以得閒再黎食😍😍😍YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊) (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖

我地叫咗鹽鱈魚胃袋、 Omakase 二人餐、
大判燒黑毛和牛西冷、巨峰提子乳酸梳打和
清森蘋果乳酸梳打。

鹽鱈魚胃袋

Omakase 二人餐

- 唔好睇少呢個omakase 套餐,好豐富呀🥰
- 沙律🥗
- 泡菜三點盛
- 鹽味盛(鹽味上牛舌、䓤鹽味若雞、海老)
- 石燒泡菜鍋飯
- 海藻湯
- 甜品(杏仁奶凍)
大判燒黑毛和牛西冷

- 作為愛食牛既我地,仲再多個西冷☺️ 肉質鮮美多汁,正!
巨峰提子乳酸梳打

清森蘋果乳酸梳打

紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖
2023-05-11
  • 甜品
  • Omakase course
2023-05-15 402 浏览
日本直送美食,九州最人氣燒肉專門店選用牛既精選牛肉部位,極抵食燒肉專門店食到a5級數都係幾百蚊位!! 2人套餐超值!佐賀牛,最出名既牛種,柔軟肉質細緻出名開左一段時間,係封城呢3年入面長期都排隊,結果終於等到派消費券可以約朋友食飯!! 選了來食呢間呢!午市最平138起,可以試到頂級牛肉滋味晚市有2人套餐或4人套餐,食得落2人都可以挑戰4人餐,都係998起,超多牛肉!可以一次試曬唔同牛既部位必食$178 黑毛和牛西冷大判燒,一片過牛肉柔軟有肉汁,充滿脂香入口即化既口感,極細緻,2人套餐包括了鹽味牛舌片,雞胸柳肉,雞腿肉,和牛赤身. 牛小排,牛胸腹肉,大蝦2隻共8款每樣都有3-5片,視乎厚度先食雞肉,雞腿肉特別嫩!牛赤身都係肉質好油嫩,少左一份油香,但味道更濃厚突出牛胸腹肉充滿脂香鮮甜,肉細緻嫩,入口既味道都好重肉味,幾突出大蝦爽甜大隻,2人餐698,飲品廿幾蚊起,仲叫左個飯同冷麵,已經超級飽都係900幾埋單,極之抵食年尾再去日本住3個月會再去日本分店食平均消費$500評分9/10Yakiniku Kakura#YakinikuKakura#和牛 #燒肉放題 #佐賀美食 地址:紅磡黃埔天地
日本直送美食,九州最人氣燒肉專門店
選用牛既精選牛肉部位,極抵食燒肉專門店
食到a5級數都係幾百蚊位!! 2人套餐超值!
佐賀牛,最出名既牛種,柔軟肉質細緻出名
午市最平138起,可以試到頂級牛肉滋味
可以一次試曬唔同牛既部位
必食$178 黑毛和牛西冷大判燒,一片過
牛肉柔軟有肉汁,充滿脂香入口即化既口感,極細緻,
每樣都有3-5片,視乎厚度
先食雞肉,雞腿肉特別嫩!
牛赤身都係肉質好油嫩,少左一份油香,但味道更濃厚突出
年尾再去日本住3個月會再去日本分店食
平均消費$500
評分9/10
Yakiniku Kakura
#YakinikuKakura
#和牛 #燒肉放題 #佐賀美食
地址:紅磡黃埔天地聚寶坊(第 11 期)地下 G1 及 G3 號舖
電話:2816 2916