2023-06-27 122 浏览
突然好想食燒肉~🤤晚餐時間就同家人去了這間佐賀人氣燒肉店🔥餐廳十分寬敞舒適,🌬️通風系統很好,食完身上一點燒肉味都沒有👍🏻✈️ 還有日本直運九州產的𝐀𝟓黑毛和牛,稀少的部位更為鮮嫩美味➰༶•┈┈┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈┈┈•༶➰☾ 大判燒!黑毛和牛西冷 ($𝟏𝟕𝟖)✧ 黑毛和牛裏腹牛柳(𝟏𝟐𝟎𝐠) ($𝟐𝟒𝟖)☾ 黑毛和牛腹柳小排($𝟏𝟒𝟖)✧ 腹前小排($𝟏𝟏𝟖)☾ 牛板腱肉($𝟗𝟖)✧ 黑毛豚無骨小排($𝟖𝟖)☾ 涼拌菠菜($𝟑𝟖)✧ 生菜($𝟐𝟖)☾ 佐賀溫泉蛋紫菜飯($𝟒𝟖)✧ 附送甜品🍮 ➰༶•┈┈┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈┈┈•༶➰🐄當日的主角是黑毛和牛西冷,肉質的油花和色澤讓我們垂涎三尺💯💗店員將它熱烤後,肉質更加鮮嫩,香氣四溢配上溫泉蛋吃🍳,帶有淡淡的和風甜味,幾乎入口即溶,令人回味無窮~接下來的黑毛和牛裏腹牛柳和黑毛和牛腹柳小排,也十分出色。.゚ヾ(。・ω・)+。兩道的肉質都很柔軟,肉汁更是讓人驚艷,口感豐富,充分滿足了肉食愛好者的胃口🥰🧡腹前小排肉質鮮甜,配上醬汁,很入味牛板腱肉經過煮熟後,肉質軟嫩多汁,牛味則較香濃,讓人吃了還想再吃😚全部肉類跟上佐賀溫泉蛋紫菜飯🍙~也超級搭

突然好想食燒肉~🤤晚餐時間就同家人去了這間佐賀人氣燒肉店🔥

➰༶•┈┈┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈┈┈•༶➰

☾ 大判燒!黑毛和牛西冷 ($𝟏𝟕𝟖)
✧ 黑毛和牛裏腹牛柳(𝟏𝟐𝟎𝐠) ($𝟐𝟒𝟖)
☾ 黑毛和牛腹柳小排($𝟏𝟒𝟖)
✧ 腹前小排($𝟏𝟏𝟖)
☾ 牛板腱肉($𝟗𝟖)
✧ 黑毛豚無骨小排($𝟖𝟖)
☾ 涼拌菠菜($𝟑𝟖)
✧ 生菜($𝟐𝟖)
☾ 佐賀溫泉蛋紫菜飯($𝟒𝟖)
✧ 附送甜品🍮

➰༶•┈┈┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈┈┈•༶➰

💗店員將它熱烤後,肉質更加鮮嫩,香氣四溢

🧡腹前小排肉質鮮甜,配上醬汁,很入味

全部肉類跟上佐賀溫泉蛋紫菜飯🍙~也超級搭呢

燒肉愛好者,必定不能錯過的黑毛豚無骨小排🐖
黑毛豚肉質鮮美,燒到微微香脆,超香豬油香,令人欲罷不能(●´ω`●)☽

搭配口感清爽的新鮮生菜🥬吃,𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭
💚涼拌菠菜也很清爽可口,香濃麻油味,是一道非常適合搭配燒肉的小菜。

最後是甜品時間,是日餐廳安排了的是🍨雲呢拿雪米糍和杏仁奶凍,非常滿足地結束了我們這頓豐盛晚餐❤️‍🔥

📍 𝐘𝐀𝐊𝐈𝐍𝐈𝐊𝐔 𝐊𝐀𝐊𝐔𝐑𝐀 (沙田)
🐰: 𝟒.𝟔/𝟓

#eatwithkeikei #hkfoodie #YAKINIKUKAKURA
#sweetiedaily_shatin

2023-06-26 56 浏览
此乃本人大愛日式燒肉店💛食物質素非常高💙價錢合理🧡環境非常之舒適丶坐位闊落💚服務態度很好,他們會主動幫你燒肉,而且燒得非常專業大判燒!黑毛和牛西冷這個是鎮店之寶!食過番尋味!專業的店員會問你想幾熟,然後幫你燒,咁樣就唔使比唔識燒嘅人浪費左塊特級牛。一陣超濃炭燒味,入口即化嘅感覺,沾上生旦汁,牛肉顯得份外香,食完真係覺得值回票價!黑毛和牛腹柳小排超高質嘅牛食,油膩比例剛剛好,入口即化,牛肉味徘徊口腔中😇辣牛肉麵除咗燒肉,牛肉麵裡全熟的牛肉塊一點都唔失色,非常鬆化,牛肉麵湯底香濃,麵質Q彈,十分特別!海鮮併盤魷魚爽脆,大蝦超大隻,鮮甜爆分,食牛肉之餘都能夠食到新鮮海鮮,非常多原化。
此乃本人大愛日式燒肉店
💛食物質素非常高
💙價錢合理
🧡環境非常之舒適丶坐位闊落
💚服務態度很好,他們會主動幫你燒肉,而且燒得非常專業
大判燒!黑毛和牛西冷
黑毛和牛腹柳小排
超高質嘅牛食,油膩比例剛剛好,入口即化,牛肉味徘徊口腔中😇
辣牛肉麵
海鮮併盤
2023-06-21 94 浏览
如果你鍾意食日式燒肉,呢間沙田嘅Yakiniku Kakura絕對係一間值得去嘅餐廳。佢哋嘅午市燒肉套餐包括新鮮沙律、餐湯、小食同甜品,價錢都幾親民。我哋揀咗兩個套餐:黑毛和牛大判燒盛合$368及牛舌盛合$148。沙律好新鮮,餐湯係麵豉湯有海帶同豆腐粒,味道好香濃。小食係辣芽菜,同泡菜味道相似,好開胃。▶️黑毛和牛大判燒盛合$368我最鐘意嘅一道菜係黑毛和牛大判燒盛合$368。佢包括鹿兒島A4和牛西冷、和牛裏腹牛小排同和牛背末脊肉。每一款肉質都好好食。有鹿兒島A4和牛西冷,大大塊薄薄地又多汁,點生蛋食肉質更滑。和牛裏腹牛小排嘅肉汁都好豐富,而和牛背末脊肉嘅口感都好好。純粹食得嘅時候,你可以感受到每一塊肉嘅豐富層次同獨特風味,真係好好味!▶️牛舌盛合$148有兩款牛舌,唔同口感。一款係鹽味上牛舌;另一款就鹽蔥味牛舌,兩款牛舌都爽口。鹽味已經好好食,鹽蔥味味蕾更加豐富。▶️加牛腹柳小排 $58我仲加咗牛腹柳小排$58,佢好多汁,牛味香,肉質又好。飲品揀咗可口可樂,甜品係雪米糍同杏仁奶凍,都好好味。

▶️黑毛和牛大判燒盛合$368
我最鐘意嘅一道菜係黑毛和牛大判燒盛合$368。

▶️牛舌盛合$148

▶️加牛腹柳小排 $58
我仲加咗牛腹柳小排$58,佢好多汁,牛味香,肉質又好。

飲品揀咗可口可樂,甜品係雪米糍同杏仁奶凍,都好好味。
2023-06-20 2254 浏览
想食靚燒肉我每次都會諗起YAKINIKU KAKURA~ 好欣賞餐廳寬敞既環境同高質既食物質素, 次次食完都覺得好滿足好完美今日同朋友慶生我就突登帶佢黎食喇, 希望佢有個難忘生日飯啦餐牌選擇非常多, 有多款前菜, 小食, 肉類, 海鮮, 湯鍋, 飯麵等等....最正係有多個部位既黑毛和牛, 係香港食到日本水準, 超正呢!!!Kakura沙律 $78先點個沙律開下胃.....沙律口感清新, 泡菜帶有酸辣味道, 撈埋吞拿魚同生菜一齊食, 口感豐富!!涼拌豆芽 $38微微辣感, 微帶豆香味, 爽口有咬勁, 作為前菜非常清爽~~大判燒!黑毛和牛西冷 $178/件必點之選!!! 食過之後返唔到轉頭~~本來店員可幫忙燒, 但因為想親自控制生熟度所以決定自己燒燒一陣5成熟到食超正丫!!! 整塊和牛軟腍到一個點, 油脂感同肉感均勻~撈埋溫泉蛋食口感更嫩滑黑毛和牛腹前小排 $248和牛真係冇得頂, 物有所值!!牛小排幼嫩多汁, 肉質鮮美, 入口即溶海老 $88有4大隻海老, 性價比爆燈海老肉質鮮嫩, 有彈性, 爽口彈牙, 香氣十足華味鳥雞肩 $78**期間限定食品** 雞肩係雞胸同雞翼之間既部位, 相對
想食靚燒肉我每次都會諗起YAKINIKU KAKURA~

今日同朋友慶生我就突登帶佢黎食喇, 希望佢有個難忘生日飯啦
Kakura沙律 $78
先點個沙律開下胃.....
涼拌豆芽 $38
大判燒!黑毛和牛西冷 $178/件
必點之選!!! 食過之後返唔到轉頭~~
本來店員可幫忙燒, 但因為想親自控制生熟度所以決定自己燒

撈埋溫泉蛋食口感更嫩滑
黑毛和牛腹前小排 $248
和牛真係冇得頂, 物有所值!!
牛小排幼嫩多汁, 肉質鮮美, 入口即溶
海老 $88
有4大隻海老, 性價比爆燈

海老肉質鮮嫩, 有彈性, 爽口彈牙, 香氣十足
華味鳥雞肩 $78
**期間限定食品** 雞肩係雞胸同雞翼之間既部位, 相對較為罕有....
燒過後既雞皮焦香可口, 雞肉則非常嫩滑

燒到咁上下, 見鐵板燶燶地就可以叫店員換呢~~
佐賀紫菜飯 $48
將溫泉蛋撈埋落紫菜飯道食好好味!!
加上飯內本身既醬汁, 味道口感超豐富
冷麵 $38
麵條眼看好似米粉, 但入口同米粉完全唔同, 麵條煙韌Q彈又掛汁

酸酸甜甜既冷麵好適合食燒肉時食, 絕對可以解膩

最後有免費甜品~~
係日本雪米糍&杏仁布甸...
雪米糍冰凍, 外皮Q彈~~
杏仁布甸口感細滑, 杏仁味濃郁
  • 冷麵
2023-06-19 56 浏览
呢間店雖然唔係好大裝修,服務所有嘢都好喎👍員工總括嚟講都算有善除咗有一兩個係唔出聲即係你叫佢攞嘢佢唔會答有定冇😂但係都會照做衛生真係值得讚一讚佢哋清潔嗰陣時連埋啲座位後面都會噴清潔劑,同埋抹乾淨👍呢間嘢唔可以同啲放題比因為佢比客嘅肉相對高質鍾意食燒肉嘅朋友可以嚟試吓d醬汁都調校得幾好除咗個牛肉飯啲肉比較老之外其他嘢全部都算幾好個甜品凍到痴住碟😂
呢間店雖然唔係好大
裝修,服務所有嘢都好喎👍
員工總括嚟講都算有善
除咗有一兩個係唔出聲
即係你叫佢攞嘢佢唔會答有定冇
😂但係都會照做
衛生真係值得讚一讚
佢哋清潔嗰陣時連埋啲座位後面
都會噴清潔劑,同埋抹乾淨👍
呢間嘢唔可以同啲放題
其他嘢全部都算幾好
甜品凍到痴住碟😂
!!
2023-06-19 1201 浏览
YAKINIKU KAKURA生日月份食好d唔過份用埋剩低既消費券,下個月派左再黎食多次呢間燒肉係真正既燒肉專門店日本都食過,係佐賀幾出名黎到香港約2年,仍然都係勁排隊!我覺得係幾抵食既個定食2人餐係真係夠飽加多個飯或冷麵已經大滿足平均都係400左右一位,食和牛喎?一客拚盤已經試到曬唔同位置有軟有肉味有滑既肉必食一件過既大判西冷和牛燒我11月去日本一定再食$178一件,抵食啊~頂級肉質,油花又豐富,燒5成熟,入口即溶,脂香肉鮮$698有厚牛舌片,牛小排,赤身,牛胸肉,雞柳,牛腸,雞腿肉,2隻大蝦自己買都買唔到咁多大滿足,每次食呢set都飽飽!先由牛舌開始食,夠肥夠爽又嫩雞肉嫩香有肉汁大蝦甜爽好香牛胸肉,特別細嫩口感豐富牛小排油脂豐厚,入口即溶,和牛赤身少脂肪但口感厚嫩整體上超值既2人餐,想高級d食黑毛和牛組合都係1000有找YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖Shop 701, 7/F, New Town Plaza Phase I, 18 Sha Tin Centre Street, Sha Tin
YAKINIKU KAKURA
生日月份食好d唔過份
用埋剩低既消費券,下個月派左再黎食多次
呢間燒肉係真正既燒肉專門店

日本都食過,係佐賀幾出名
黎到香港約2年,仍然都係勁排隊!
我覺得係幾抵食既
個定食2人餐係真係夠飽
加多個飯或冷麵已經大滿足
平均都係400左右一位,食和牛喎?
一客拚盤已經試到曬唔同位置
有軟有肉味有滑既肉

必食一件過既大判西冷和牛燒
我11月去日本一定再食

自己買都買唔到咁多
大滿足,每次食呢set都飽飽!
先由牛舌開始食,夠肥夠爽又嫩
雞肉嫩香有肉汁
大蝦甜爽好香
牛胸肉,特別細嫩口感豐富
牛小排油脂豐厚,入口即溶,和牛赤身少脂肪但口感厚嫩

整體上超值既2人餐,想高級d食黑毛和牛組合都係1000有找

YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖

2023-06-17 50 浏览
YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)呢間燒肉真係可以食完再食,好好味❤️坐得又舒服,好岩兩個人慢慢燒,慢慢食😋😋黑毛豚無骨小排 $88🍖豚似厚薄適中,脂肪比例均勻,好香口❤️鹽味上牛舌 $128牛舌經燒烤後,嫩滑香口,加上鹽味帶出牛油的香,好味🥰特上牛胸腹肉 $128🥩牛肉質鮮美,細緻程度非常高,咀嚼起來非常軟嫩❤️❤️肉汁十分豐富👍👍油花分布得非常均勻,口感一流💕💕黑毛和牛上肋骨中肉 $198🥩入口即化,啖啖好香濃牛油香,建議可配飯/生菜😋黑毛和牛腹柳小排 $148🥩黑毛和牛肉質非常嫩滑,濃濃的牛肉香🥩🥩好好味👍👍 口感豐富,十分吸引🥰🥰大判燒!黑毛和牛西冷 $178🥩🥚皇牌推薦😍可以請店員幫忙燒指定熟度,而我地揀左5成。再沾滿溫泉蛋,蛋香及滑牛,絕配❤️辣牛肉湯(2-3人) $88🥘牛肉一d都唔少,配蛋花、芽菜等等。甜辣的湯,既暖胃亦開胃!佐賀紫菜飯 $48🍙大量紫菜,而且配類似XO醬鮮味乾魚仔及溫泉蛋,正😋甜品🍮甜品賣相好吸引🤩🤩日式精緻的盒子👍👍杏仁豆腐和雲尼拿味雪米糍好好食😋😋地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:

黑毛豚無骨小排 $88🍖
豚似厚薄適中,脂肪比例均勻,好香口❤️

鹽味上牛舌 $128
牛舌經燒烤後,嫩滑香口,加上鹽味帶出牛油的香,好味🥰

特上牛胸腹肉 $128🥩

黑毛和牛上肋骨中肉 $198🥩
入口即化,啖啖好香濃牛油香,建議可配飯/生菜😋

黑毛和牛腹柳小排 $148🥩

大判燒!黑毛和牛西冷 $178🥩🥚

辣牛肉湯(2-3人) $88🥘
牛肉一d都唔少,配蛋花、芽菜等等。甜辣的湯,既暖胃亦開胃!

佐賀紫菜飯 $48🍙
大量紫菜,而且配類似XO醬鮮味乾魚仔及溫泉蛋,正😋

甜品🍮

味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5
2023-06-14 86 浏览
有點喜出望外的燒肉店🥩價錢唔算好貴,但食物都好高質,cp值好高呢!🍴omakase course 每位$398 🥗omakase 沙律每人一兜仔,上面加木魚碎好好味hehe🥗泡菜三點盛呢個好出色呢~全部都好爽口好開胃!🥩塩味盛(塩味上牛舌、蔥塩味若雞、海老)牛舌厚得黎唔會好難咬,配上洋蔥好好食呢~雞既雞油好多,燒到勁香,而且雞肉好嫰🤩海老一路燒啲膏一路滴出黎lols 好鮮甜好大隻!🥩燒肉汁盛(特上牛胸腹肉、板腱牛排、和牛赤身、黑毛和牛胸腹小排、野菜)四款牛都好出色🥹 油脂分佈得好靚,食落去有種入口即溶嘅感覺!加埋燒汁令到個牛味更加出!野菜估唔到都有成四款,洋蔥同雞脾菇連埋啲燒汁一齊燒好好食,仲可以解下膩添!🍚石燒泡菜鍋飯熱辣辣上到枱🔥STAFF會過黎幫你撈埋,泡菜勁多!好夠味!另外飯都夠乾擺多陣仲有飯焦食~\🍲海澡湯咸咸地~食完飯飲埋碗湯清一清🍮甜品分別係杏仁豆腐同雪米糍~杏仁豆腐杏仁味好重仲好清好順口添!🍹白桃乳酸梳打 $42🍺三得利優質麥芽啤酒 $48 (抵飲!)

🍴omakase course 每位$398

🥗omakase 沙律
每人一兜仔,上面加木魚碎好好味hehe

🥗泡菜三點盛
呢個好出色呢~全部都好爽口好開胃!

🥩塩味盛(塩味上牛舌、蔥塩味若雞、海老)
牛舌厚得黎唔會好難咬,配上洋蔥好好食呢~
雞既雞油好多,燒到勁香,而且雞肉好嫰🤩
海老一路燒啲膏一路滴出黎lols 好鮮甜好大隻!

🍚石燒泡菜鍋飯

🍲海澡湯
咸咸地~食完飯飲埋碗湯清一清

🍮甜品
分別係杏仁豆腐同雪米糍~杏仁豆腐杏仁味好重仲好清好順口添!

🍹白桃乳酸梳打 $42
🍺三得利優質麥芽啤酒 $48 (抵飲!)

2023-06-10 62 浏览
-{沙田日式燒肉🥩}Encore嘅和牛燒肉🤤雅 黑毛和牛盛合🤤 ($998)和牛西冷180g: 入口即化😍上面嚿油脂超香🥰黑毛和牛內橫膈膜: 雪花紋肥瘦均衡🥰又係好腍身嘅質感 冇西冷咁多油脂 食落薄左和牛腹前小排: 依款係介乎西冷同橫膈膜中間油脂分布 都係化開嘅感覺😋黑毛牛上肋骨中肉: 比較重醬油味剪開黎食超腍😂肉嘅比例再少啲好多油脂🤰特上牛胸腹肉: 好食醬油味 不過食落冇咁香牛味但都好食嘅!鹽味牛舌: 鹽味偏重幾有咬口👖褲評: 8.8/10對比黃埔分店更高質 環境坐得舒服好多 唔需要抽氣管 服務好會主動換網🤓6點半已經爆場~性價比: 8/10服務: 10/10環境: 8.5/10🚩 YAKINIKU KAKURA 🚩地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
{沙田日式燒肉🥩}
Encore嘅和牛燒肉
🤤雅 黑毛和牛盛合🤤 ($998)
和牛西冷180g: 入口即化😍上面嚿油脂超香🥰
特上牛胸腹肉: 好食醬油味 不過食落冇咁香牛味但都好食嘅!
鹽味牛舌: 鹽味偏重幾有咬口

👖褲評: 8.8/10

性價比: 8/10
服務: 10/10
環境: 8.5/10

🚩 YAKINIKU KAKURA 🚩
地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
  • 黑毛和牛腹柳小排
又是燒肉時間,今次食Yakiniku Kakura,來自日本九州佐賀,香港已經有3間分店。以QR Code點餐,頁面除了可以點選食物飲品,還可以要求替換鐵板燒網或呼叫待應,毋須等待應在附近才要求,頗為方便。大判燒!黑毛和牛西冷 ($178)這塊大判燒標明是鹿兒島產,用肉眼看已經覺得油花相當吸引。果不其然,肉質亦軟嫩,入口油脂在口中化開,沒有令人失望。黑毛和牛腹柳小排 ($148)雖是黑毛和牛中最便宜的一款,但也是非常高質。個人想更能食到真味,走了原設的醬汁。肉質同樣嫩滑,肉汁滿滿。壺漬 Kakura 牛胸腹肉 ($138)壺漬是每次必點的項目,因大多的壺漬肉都很大很厚,性價比也很高。 這個牛胸肉亦不例外,還有不少洋葱墊底。雖然牛胸肉油脂較少,肉質會較為靭,但肉面上切了很多坑紋,既令肉容易咬開,亦可以令厚肉部分容易燒熟。醃醬味道偏甜,但沒有遮蓋肉味。黑毛豚無骨小排 ($88)黑毛豚肉肥瘦相間,最適合就是燒得表面略帶焦香,做出外脆肉嫩的效果!若雞雞腿 ($78)雞腿肉厚,肉質彈牙。同時切有坑紋,更快熟透。帆立貝 ($78)以錫紙小盤盛著5隻帆立貝,燒時記得反一反帆立貝,就可以確保熟透,鮮味

大判燒!黑毛和牛西冷 ($178)

黑毛和牛腹柳小排 ($148)
壺漬 Kakura 牛胸腹肉 ($138)

黑毛豚無骨小排 ($88)
若雞雞腿 ($78)
雞腿肉厚,肉質彈牙。同時切有坑紋,更快熟透。
帆立貝 ($78)
以錫紙小盤盛著5隻帆立貝,燒時記得反一反帆立貝,就可以確保熟透,鮮味十足。
野菜拼盤 ($68)
有洋葱、南瓜、粟米、冬菇及雞脾菇,其中粟米一咬噴汁!
石燒肉泡菜鍋飯 ($88)
偏甜不辣,石鍋超級熱,溫度差不多保持到整餐飯,也做到飯焦。
白桃乳酸梳打 ($42)
甜度剛好,並非很化學的甜,解渴一流。

甜品
飲飽食醉別忘記叫待應上甜品,每個食客有一份免費的。當天是杏仁布丁及雲尼拿雪米糍,杏仁布丁做得很出色,除了滑,杏仁味也令我覺得有點解膩。

2023-06-07
好耐冇食過燒肉 幸福嘅味道🤤唔食就至可 而家食完 即刻心思思想再食🤣以下係午市套餐嘅價錢全部都配沙律、白飯、餐湯、小食、甜品、餐飲 超豐富(≧▽≦) 小食:係牛舌😳🤤仲以為係普通醃製菜類 甜品:超 級 驚 喜٩(♡ε♡ )۶ 又係淨係見到個擺盤已經好開心 杏仁豆腐好滑 而且杏仁味勁濃😚雪米糍嘅皮又薄又煙韌 令成個set嘅cp值🆙🆙🆙 燒肉海鮮盛盒 $168 (另加一)內容物:墨魚+帆立貝+大蝦+雞腿+牛胸腹全部都新鮮好味😍雞、牛係厚切 所以要燒耐啲 牛雖然唔係和牛 但係一樣肉味濃 唔韌😋隻蝦其實「真蝦長過上鏡」有成個前臂咁長😚 黑毛和牛大判燒盛盒 $368 (另加一)啲油脂紋理靚到😍😍😍一路燒一路聞住啲油香 流曬口水🤤肉質柔軟 而且全部都已經調味 所以其實唔需要沾醬已經好好食 有好多片牛 變咗係碗飯唔夠配🤣😋 雖然呢個價錢 可以係其他店鋪食到放題 但係呢個定食嘅分量其實都好滿足 而且質素同服務都高啲😝
好耐冇食過燒肉 幸福嘅味道🤤

又係淨係見到個擺盤已經好開心
杏仁豆腐好滑 而且杏仁味勁濃😚
雪米糍嘅皮又薄又煙韌
令成個set嘅cp值🆙🆙🆙

燒肉海鮮盛盒 $168 (另加一)

內容物:墨魚+帆立貝+大蝦+雞腿+牛胸腹
全部都新鮮好味😍
雞、牛係厚切 所以要燒耐啲
牛雖然唔係和牛 但係一樣肉味濃 唔韌😋
隻蝦其實「真蝦長過上鏡」有成個前臂咁長😚

黑毛和牛大判燒盛盒 $368 (另加一)

啲油脂紋理靚到😍😍😍
一路燒一路聞住啲油香 流曬口水🤤
肉質柔軟 而且全部都已經調味 所以其實唔需要沾醬已經好好食
有好多片牛 變咗係碗飯唔夠配🤣😋

雖然呢個價錢 可以係其他店鋪食到放題
但係呢個定食嘅分量其實都好滿足 而且質素同服務都高啲😝

2023-06-04 53 浏览
講起日本過江龍餐廳,都會諗起呢間極高質燒肉,每款燒肉嘅肉質都好高質,餐廳私隱度高,空間闊落,坐得好舒服,好適合同朋友聚餐,另外每枱食完都會送甜品,仲要一啲都唔敷衍,今次去食係雪米糍再加杏仁牛奶布甸~—————————————————————🍴 大判燒!黑毛和牛西冷 ($178) 呢個係店舖招牌嘅燒肉,所以毫無猶豫地嗌咗,一大片優質嘅黑毛和牛西冷,入口即溶,每一啖都散發著濃郁嘅牛肉香氣,配上店內特製的醬料同溫泉蛋,有種壽喜燒嘅感覺,好想再嗌多一份,可惜價錢太貴了,下次有機會都會再試~😋 美味指數: 9.5/10—————————————————————🍴 蔥塩味上牛舌 ($138) 厚切牛舌搭配蔥塩調味,燒烤出嚟嘅牛舌肉質柔軟而爽口,口感豐富😋 美味指數: 9/10—————————————————————🍴 黑毛和牛上嫩肩里肉 ($198) 燒肉選用咗頂級嘅黑毛和牛上嫩肩里肉,肉質柔嫩多汁,一邊燒一邊見到油脂同肉汁滿滿,而又唔會過分油膩,每一啖都感受到肉質嘅鮮美,而我認真呢款肉亦都好適合搭配生菜,口感同味道會更有層次感😋 美味指數: 8.5/10————————————————————

—————————————————————
🍴 大判燒!黑毛和牛西冷 ($178)
😋 美味指數: 9.5/10

—————————————————————
🍴 蔥塩味上牛舌 ($138)
😋 美味指數: 9/10

—————————————————————
🍴 黑毛和牛上嫩肩里肉 ($198)
😋 美味指數: 8.5/10

—————————————————————
🍴 昆布玉子湯 ($48)
呢個湯必嗌!份量係2-3人用,係帶有麻油味嘅昆布加蛋湯,好清甜,而價錢都好抵🥣
😋 美味指數: 9/10
—————————————————————
🍴 檸檬燒酎梳打 ($58)
飲品用檸檬同燒酒製作而成嘅梳打,清新香氣嘅味道,加上濃郁嘅燒酒香,再加上梳打水的氣泡,感覺清新獨特,而檸檬嘅酸味中和咗燒酎嘅濃烈,令整杯飲品清新爽口
😋 美味指數: 8/10
2023-06-01
2023-06-02 62 浏览
自從朋友介紹嚟呢度食燒肉,我家各人已成為此店常客。基本上港九新界三間分店都去過晒!銅鑼灣因樓底極高,加上檯同檯之間亦比較鬆動,所以食得最舒服。即使樓底高,但抽風設備亦足夠,絕對唔會食完油淋淋。而沙田雖然座位比較密集,但比起其他燒肉店亦相當鬆動。最鍾意中午去食lunch set, 因為性價比極高。燒肉午餐都係百零蚊起,但質素絕對不是坊間普通貨色。套裝仲包埋沙律、飲品、湯、前菜同甜品,必定足以令你捧住肚離開。最鍾意佢哋嘅甜品,杏仁布甸+雪米糍。杏仁味淡口,散發淡淡杏仁味。雪米糍亦係日本入口,加上擺盤精緻,令你品嘗這份午餐後,有個美好嘅完結。

2023-06-01
  • 甜品
2023-05-23 111 浏览
好日都唔嚟沙田一次,出遠門梗係要食好西,咁啱經過見到呢間專食日本和牛嘅高質燒肉店,見佢性價比好似唔錯咁,於是被佢吸引咗入去,決定試試佢啦😋黑毛和牛大判燒盛合 (午市定食) 💰HK$368+ 追加牛舌 (4片)💰HK$48 呢個定食包含咗大判燒鹿兒島A4 和牛西冷x1大片,黑毛和牛裏腹小排x3片,鹿兒島和牛背末脊肉x3片,另外每個套餐都有前菜、麵豉湯同白飯!呢個餐額外有粒溫泉蛋用嚟點果塊大判燒鹿兒島A4 和牛西冷🤤大判燒鹿兒島A4 和牛西冷,超級大塊🤤最後都係叫店員比把鉸剪用嚟剪細塊少少🤏🏻分咗4塊,逐塊點蛋漿慢慢食😋不愧為店舖嘅招牌菜,油脂分布得好好,好重牛味。就算唔點蛋漿,淨係點佢果3款燒肉汁都已經好夾好入味👍🏻另外,黑毛和牛裏腹小排同埋鹿兒島和牛背末脊肉呢兩款都好優秀,因為呢兩款肉比較厚切,一入口啲肉嘅油脂就爆哂出嚟🤩 至於牛舌就中規中矩,食落都好有咬口😋甜品方面,杏仁豆腐有驚喜,質地好嫩滑,食落又唔算太甜🤤旁邊果粒雪米糍就比較普通~

黑毛和牛大判燒盛合 (午市定食) 💰HK$368
+ 追加牛舌 (4片)💰HK$48

大判燒!鹿兒島A4 和牛西冷
2023-05-22
大判燒!鹿兒島A4 和牛西冷
  • 甜品
2023-05-22 96 浏览
午餐時段見到間間排隊,呢間無咩人,於是叫左個石燒雞肉泡菜伴飯,但卻見唔到半粒雞肉。 服務員話因為係免治雞肉😰不過真是食唔到有,又鹹到死,實在食唔落。食唔飽之餘仲受氣,絕對無下次。