2019-06-24 39 浏览
上星期同朋友喺銅鑼灣附近行到街,行到晚飯時間喺附近見到呢間食扒嘅餐廳,之前係佢哋何文田分店已經食過一次非常高質,同我朋友講完之後就諗都唔諗直接入去佢哋嘅餐牌選擇唔多,但係店員好有耐性一入門口都好詳細講解每一份扒係屬於邊個牛部位我叫左呢一份店員推介嘅prime flat iron medium rare, 廚房真係處理得非常之好,肉質入口非常亂滑佢並唔係因為太多油脂,而係佢嘅纖維並唔粗糙,每咬一啖都食到纖維入邊嘅肉汁朋友就叫咗呢一份daily special 嘅hanger steak medium, 我食咗一啖法國同我嗰份都有好大嘅分別,佢嘅肉質會比起prime flat iron 更有texture, 完全滿足到食肉獸嘅口感慾望我同朋友分別叫咗dirty lemon tea & mojito, 檸檬茶茶底非常清,只係有茶味並無澀味,另外佢嘅焦糖糖水都非常高質,成杯檸檬茶真係好高分

最近人妻🐷終於達成了近年來的一個心願💖,這晚老公🍋特意在我倆最愛的餐廳訂了位置📱,好好的慶祝一番🎊。店內走流行藝術風🖍,牆上掛滿了顏色鮮艷的畫作🌈。餐單是超簡單的📜,主打著本地少見的Flat Iron🥩,亦即是牛肩肉的位置🐮。牛肩肉是整隻牛中第二個最腍的部位🌟,但筋膜較多🧐,必須先經過繁複的去筋工序👨🏻‍🍳,才會被製成牛扒😌,所以坊間是不容易吃到的🤓。🔹黑松露薯條🍟在等吃之時😁,千萬不要錯過他們的薯條✨,剛剛炸好的溫度🌡,加上陣陣的黑松露獨特香味🖤,一直都是我倆的最愛💘,這裡的薯條是可以無限量加添的😳,但也千萬不要浪費喔👍🏽。🔹390日谷飼Prime級牛扒🐂 $268這裡用上的牛隻都是純穀飼的🌾,並沒有加入任何抗生素或是荷爾蒙💉,這也正是我倆一直支持的原因之一😉。上菜前已預先逆紋切開🔪,那分明的紋路和鮮紅粉嫩的肉色😍,是不是超吸引的呢💝?牛扒肉質厚實😋,有嚼頭得來又不失嫩滑👍🏽,牛味突出🎉,肉汁豐富🤤。🔹British Hanger Steak🇬🇧 $268店員告知這晚有一款特別的牛扒🌟,人妻🐷一聽就二話不說的點了🤪!原因呢😏,就容人妻🐷為你慢慢解說💬。Hanger Steak其實是牛
店內走流行藝術風🖍,牆上掛滿了顏色鮮艷的畫作🌈。
🔹黑松露薯條🍟
黑松露薯條
🔹390日谷飼Prime級牛扒🐂 $268
🔹British Hanger Steak🇬🇧 $268
店員告知這晚有一款特別的牛扒🌟,人妻🐷一聽就二話不說的點了🤪!原因呢😏,就容人妻🐷為你慢慢解說💬。Hanger Steak其實是牛隻橫隔膜中間部位🧐,法國人稱它為Onglet🇫🇷,這部份雖然相對上較瘦🤨,但只要逆紋切開🔪,煎烤過後味道濃郁而且非常柔嫩😍,聽聞屠夫可是都會自己帶回家吃的喔🏡。而當然😌,經過大廚的巧手👨🏻‍🍳,它也絕對沒有讓人妻🐷失望💝。
🔹Italian Craft Ambrate🍺 $58
由義大利現存最古老的酒廠之一Menabrea出產🇮🇹,口感濃郁順滑🤤,啖啖都充滿著焦糖麥芽的香氣🍯。
Italian Craft Menabrea Ambrate
🔹Bless Cold Pressed Apple Earl Grey Tea🍵 $35
人妻🐷則點了零添加的蘋果紅茶🍎,富士蘋果加上伯爵紅茶👑,沒有加入任何糖分或添加劑🙅🏽‍♀️,絕對是健康的首選🌟。
💭總結
雖然高質的牛扒只要點上一點點的鹽已經很好吃😋,但千萬不要忘記試試他們秘制牛肉汁喔✨~ 從沒有令我倆失望的本地小店並不多😌,而這家正正是其中之一💝。
2019-06-13
黑松露薯條
2019-06-23 26 浏览
一開始嚟幫襯嘅原因係因為佢同某一間出名嘅牛扒店一樣有無限任食嘅薯條!😍😍😍而且佢嘅餐嘅種類比較多,有得食牛扒又有得食burger!不過其實嗰個地點真係好難搵,即是係我呢個銅鑼灣地膽都搵左好耐😅😅😅職員會是不是炒一啲薯條出嚟俾我哋食,係我哋未揀到任何一個餐之前佢已經俾咗一大兜薯條我哋! ! !望佢個餐牌見到真係有好多種類嘅嘢食,唔係剩係得牛扒一樣😂😂😂所以一啲都唔似某名牌餐廳~去嘅前菜有沙律和湯,味道不過不失,值得一讚嘅係佢嘅錯都算新鮮和有一啲不同種類嘅配菜~~之後嚟到我最想食嘅burger,覺得佢啲配菜真係好豐富,而且芝士味十足另外都叫咗份牛扒一齊分享,分牛扒就冇冇名牌餐廳咁大塊😆😆😆不過我幾鍾意食佢呢個部位,非常林和有牛肉味。至於佢嘅甜品真係好麻麻地,餅底麻麻哋而且個熱情果太酸😓😓😓
而且佢嘅餐嘅種類比較多,有得食牛扒又有得食burger!
至於佢嘅甜品真係好麻麻地,餅底麻麻哋而且個熱情果太酸😓😓😓
2019-06-05
  • 薯條
2019-06-23 37 浏览
你之前已經好有期望,因為食過何文田嗰間嚟到呢度發個比何文田更加多選擇(最近都冇去過何文田嗰間,唔知道係咪都變得咁多選擇)呢度有香草牛扒,平鐵牛扒flat iron steak,美國390日谷飼平鐵牛扒,西班牙粟飼豬鞍同埋漢堡包最後揀咗390日嘅谷飼牛同埋豬鞍另外叫咗一杯dirty lemonade 之後加咗$48要買個餐湯同埋沙律,同埋呢度有我最鍾意嘅薯條任食沙律同餐湯質素唔錯,值得一叫,如果兩個人來,可以叫一份,因為唔好唔記得,依到既薯條係任食好怕我要讚佢真係燒得非常之好,出邊係燒到有焦香味,需邊係保持住牛肉嘅鮮嫩,豬鞍係我估唔到嘅咁出色,連埋一舊脂肪去燒,油脂香味非常吸引,肥瘦肉一齊食,可以話係齒頰留香。整體來講,可以用呢個價錢食到呢個質素嘅扒,可以話物超所值,下次我相信我哋一定會再嚟
你之前已經好有期望,因為食過何文田嗰間

最後揀咗390日嘅谷飼牛同埋豬鞍

另外叫咗一杯dirty lemonade

2019-06-12
庆祝纪念
生日
2019-06-23 38 浏览
身為肉食獸嘅我最鍾意食牛肉,但下下去扒房鋸食得又自在, 所以今晚我就搵左呢牛扒專門店試下。最近香港都開唔少呢類餐廳,不過日系嘅多。餐廳主打Second cut, 牛扒價錢平得多。加上無限任食炸薯條,薯條帶有白松露油香,好食到停唔到口, 我吃了三碟🤭😝。主菜我揀左USDa Prime 390日谷飼flat iron牛扒,medium rare, 鮮嫩嘅紅色一看就知肉汁鮮嫩有牛味。不過份量就較少, 只有8oz, 大食的可能要點多份。為左均衡營養, 我地另一份就點左西班牙栗飼🐖鞍。🐖鞍架燒烤得很有炭燒風味,但肉質軟嫩多汁, 加上黑醋炒紅甜椒,再拌以原隻焗蒜頭,熟透了的蒜沒有任何生辣,只淨甜味, 某人吃得很開心😝。

2019-06-20
2019-06-23 29 浏览
聽過好多朋友介紹呢間餐廳,專食flat iron,重有薯條無限refill,非常吸引,所以同男朋友黎食。放工時間,7點度黎,都已經就黎full,果然係steak既威力。餐廳職員好好服務,知道我地第1次黎食,拎menu介紹比我地聽。點完steak,侍應就幫我地fill薯條,好香黑松露味,真係好正。我地加左$48有沙律同自家制餐湯,餐湯係粟米南瓜湯,煮得好香濃,啖啖粟米,好濃郁,好好飲。而沙律係藜麥沙律,吞拿魚做topping,好fresh,好健康。美國390日谷飼Prime級平鐵牛扒推薦medium rare,真係燒得岩岩好,好香,食落充滿牛味,肉質比較冧,非常值得食。而今日Special係hanger steak推薦medium,同樣好香牛味,肉質冇咁冧,都好好食,男朋友好鐘意。配菜有薯蓉、蕃茄仔同荷蘭豆,薯蓉好creamy。Dirty Lemonade酸酸地,好fresh,好特別。冷壓蘋果伯爵茶好香濃蘋果味,吾太甜,我鐘意飲。最後重叫左甜品,係熱情果批,酸酸甜甜,值得一試。

而今日Special係hanger steak

配菜有薯蓉、蕃茄仔同荷蘭豆,薯蓉好creamy。
Dirty Lemonade
酸酸地,好fresh,好特別。
冷壓蘋果伯爵茶

好香濃蘋果味,吾太甜,我鐘意飲。
最後重叫左甜品,係熱情果批,酸酸甜甜,值得一試。
2019-06-22 148 浏览
看完電影後,在附近找有什麼好東西吃,看到一間評價不錯的店,所以就決定來這裏食晚餐。在門口位置看到有三個人正在排隊,不過幸好我們只有兩個人所以不用等候,可以直接進去坐下來,店員很細心詢問我們是否第一次來,然後介紹他們選用的是什麼肉,Flat Iron是牛第二嫩的位置喎。我們分別點了美國Prime平鐵牛扒和客席主廚平鐵牛扒,然後我們沒有加沙律和湯;因為有無限添加薯條🍟。店員好大方,每次都加好多的薯條給我們。美國390日谷飼Prime平鐵牛扒真是好好味又嫩又滑。異想不到的是薯蓉質地很幼滑,十分順口。因為Prime這個比較生,五分熟,所以比較喜歡它。小配角也不容忽視,烤過的小蕃茄都很出色,很爆汁!冷壓蘋果伯爵茶都不錯!

店員好大方,每次都加好多的薯條給我們。
無限任食薯條

因為Prime這個比較生,五分熟,所以比較喜歡它。
美國390日谷飼Prime級平鐵牛扒

小配角也不容忽視,烤過的小蕃茄都很出色,很爆汁!
客席主廚平鐵牛扒

冷壓蘋果伯爵茶都不錯!

無限任食薯條
客席主廚平鐵牛扒
2019-06-22 125 浏览
門面好美,而且離時代廣場好近,雖然好就腳,但因為係路痴加上google map定位唔好都遊蕩左一陣。內面雖然唔算好大,但我好鐘意係佢可以任食暑條之餘,又唔會好似要你快啲走人咁,我覺得可以慢慢食,做下野咁都可以。我地就叫左一個美國390日穀飼Prime級平鐵牛扒同一個終極漢堡。我地要左一個餐湯,係南瓜栗米湯,味道都唔錯,栗米味濃。薯條都幾正,佢黑松露醬落得幾均勻,條條食落都有個陣香味,又熱熱既拎上黎正。我聽聞可以無限食,不過因為食完啲牛同漢堡就已經好飽就無再叫,但我見隔離枱食完都有叫續。美國390日穀飼Prime級平鐵牛扒相片入面睇落就好似好細份咁,我去之前都怕會唔飽,但黎到先發現,佢個碟勁大,所以先顯得牛扒好似好少咁。佢每半塊都有近手掌大細,加上又有番咁上下厚度,所以都會好飽。牛扒係佢推薦嘅medium rare,其實我都比較少食呢一個生熟程度,經常怕佢會太生,流晒血咁。但佢呢個拎上嚟又唔會咁喎,肉質保持得幾好之餘,又唔會食落口好血淋淋。如果覺得唔夠鹹,又可以點下旁邊嘅鹽或者係醬汁。另外,牛味都幾足。佢嘅薯蓉都好香牛油味,食落好軟滑。特級漢堡一睇就知正啦,勁厚既漢堡,加上融左既芝士,打

我地要左一個餐湯,係南瓜栗米湯,味道都唔錯,栗米味濃。

美國390日穀飼Prime級平鐵牛扒

佢嘅薯蓉都好香牛油味,食落好軟滑。

特級漢堡
一睇就知正啦,勁厚既漢堡,加上融左既芝士,打卡一流。
終極漢堡

切開一半之後可以見到,佢中間個塊漢堡排真係好厚,而且食落牛味濃,夾埋其他配料又唔會顯得膩。
雖然職員有俾啲漢堡包既紙我地(即係下面張相11點方向既兩張泥黃色紙),俾我地放係入面拎住食。只係因為佢實在太厚,食起上黎都幾論盡,我就切到一口既大細先食啦。
我覺得呢個漢堡套餐先120幾蚊,漢堡好食,又有任食薯條,幾值。
終極漢堡

最後埋單400幾蚊,覺得幾值得,野食唔錯,地方唔錯~係啦,野飲叫左可樂就無影相~
2019-06-22 21 浏览
今日朋友生日, 去使試這間久仰大名的牛扒餐廳---Top Blade Steak Lab! 從餐廳名,餐牌和餐廳裝潢已經可見這間餐廳是牛扒專家,出名的只有牛扒! 點好菜後,店員就殷勤地幫我們夾薯條, 薯條熱辣辣,是新鮮炸好.並配上黑松露粉. 單單簡單一道炸薯條已經可見廚師細膩的炮製! 另外薯條係可以無限refill,上菜前先食左2大碟薯條頂一頂肚. 飲品方面就order 無酒精Mojito仲有餐廳招牌飲品 Dirty Lemonade. Mojito清新解膩易入口; 而 Dirty Lemonade則有陣焦糖味,口感有層次! 問過餐廳職員先知檸檬用火燒灼過,散發一陣焦糖香味,實在夠特別. 主菜方面我地order medium rare Prime Flat Iron同 medium Hanger Steak. 其實牛扒炮製很考大廚選材和功架, 上來既牛扒不但鮮嫩多汁,而且少筋. 大廚燒牛扒既火候亦控制得剛剛好! 絕對沒令人失望. 陪上用鮮奶油製作的香濃薯蓉, 足以見到除了牛扒主菜方面高分收貨, 配菜都令人滿意,沒有馬虎之處. 絕對係值得encore既不二之選.

單單簡單一道炸薯條已經可見廚師細膩的炮製!

2019-06-22 26 浏览
2019年6月17日星期一今日收早同佢老婆去希慎廣場行咗陣街,跟住就去搵嘢食。老婆上網OpenRice見到呢間餐廳有任食薯條餐廳環境不錯,除咗有得任食薯條仲有唔少嘅牛扒餐供選擇。啱晒鍾意鋸扒嘅我,牛扒選擇有4款.:我當然選擇食好一些,叫佐個 USDA prime 390 days grain feed iron. 職員建議3成熟。good recommendation!冇咩血水, 牛扒resting 做得不錯.第個主菜ultimate burger. 牛肉好大塊,似用了不同的部位來整,比牛扒差一點但勝價比高!任食薯條好味,不會將價就貨!我叫了一杯dirty lemon tea, white special.
2019年6月17日星期一

任食薯條好味,不會將價就貨!

2019-06-22 26 浏览
我老公有個朋友話俾我哋聽呢間餐廳🍴🍴Top Blade Steak 🥩 Lab🍴🍴專食牛扒!價錢一啲都唔貴!但係質素非常高!仲要係薯條即炸任食!牛魔王又再次🙆‍♀️蠢蠢欲動啦⋯⋯話就話請我食飯!但係其實自己非常鍾意食牛扒!都係叫我陪佢姐!🤨位於希慎道2-4號地舖地點超方便⋯⋯主菜加$48蕎麥沙律🥗十自家製靚湯蕎麥沙律🥗有鐵盤奉上!話明Cyber look🙆‍♀️⋯⋯沙律菜非常爽脆帶點冰涼,配以蕎麥丶車厘茄丶吞拿魚!配以油醋汁so fresh西蘭花忌廉湯熱辣辣!份量都唔少⋯⋯薯條🍟係即炸!有一位靚仔店員捧着即炸嘅薯條🍟分派給客人分享!呢個薯條原來係用白松露鹽調味!超正又香!我最愛松露的味道!美國30日谷飼prime級平鐵牛扒$268店員提議我哋最好三成!但係我老公最鍾意嘅係medium!Flat iron肉質鮮嫩!牛肉味好重!配以特製薯蓉!薯蓉味道清淡但係配以牛肉一齊同吃!配搭得非常好唔會蓋過牛肉嘅味道!👍👍只需要點少少自家製嘅醬汁就已經非常惹味!西班牙栗飼豬鞍架$160價錢超值!份量超大!肉質甜美!沒有豬肉嘅羶味!只需要少少海鹽!就已經帶出豬肉嘅原味!👍甜品🍮熱情果芒果撻$48呢個不可不讚

位於希慎道2-4號地舖

美國30日谷飼prime級平鐵牛扒$268

西班牙栗飼豬鞍架$160

甜品🍮
熱情果芒果撻$48
呢個不可不讚!日本果撻都係非常甜!但係呢個有少少酸酸的!清左之前嘅油膩👍而且充滿果香😋非常清新!

香草🌿 Mojito 雞尾酒🍸 $65
真dirty檸檬特飲$70
兩杯特飲都非常出色!啱晒配食扒🤩
  • 美國390日谷飼Prime級平鐵牛扒
  • 西班牙栗飼豬鞍架
  • 藜麥沙律
  • 薯條
家姐生日話想鋸扒 所以我就諗左呢間餐廳同佢慶生 上網睇到評價都唔錯🤤坐得望到menu選擇唔多 不過店員見我地心大心細 都有主動過黎解釋不同扒既分別👍🏻服務唔錯!跟餐加$48 就可以有藜麥沙律同埋餐湯 今日既餐湯係西蘭花湯 個湯雖然唔算creamy 但食到少少既西蘭花蓉🥦真材實料!藜麥沙律方面仲有吞拿魚、番茄同薯仔,沙律菜配上醋 食落去好開胃主菜方面我地簡左美國390日谷飼prime級flat iron同埋客席主廚flat iron前者推介medium rare,肉食落去比客席主廚果一款淋身同埋好重肉味;後者推介煎到medium,配以紅酒醬,味道相對會較甜值得一讚既係呢到既扒煎得唔錯👍🏻呢到仲有任食薯條🤤🤤🤤🤤店員會不時走過黎問你使唔使加薯條 薯條新鮮炸好 熱辣辣 好香薯味飲唔方面簡左dirty lemonade 同埋冷壓蘋果伯爵茶 兩杯都幾清新 dirty lemonade 飲落去較酸 幾岩食完扒同薯條飲

值得一讚既係呢到既扒煎得唔錯👍🏻

2019-06-12 44 浏览
上次朋友食過好推介呢間餐廳,今次特登搭到銅鑼灣試下。喺銅鑼灣A出口幾分鐘,HKT大樓附近,唔難搵。餐廳裝修幾有特色,地方都算乾净,坐得幾舒服。我同朋友一人叫左一個餐,加湯、沙律、薯條同一杯野飲。是日餐湯應該係西蘭花湯,熱辣辣,味道唔錯。藜麥沙律 $48沙律新鮮,感覺好健康。我一般般鍾意黑醋,我朋友食開醋就好欣賞呢個沙律。美國390 日谷飼Prime級平鐵牛扒 $268呢個係餐廳招牌菜,牛扒主要係牛肩胛的肉,比較嫩滑。店員推薦牛扒煮3成熟,本來怕會好腥好多血,但食嘅時候血唔會好多,肉唔會太靭。最欣賞係旁邊嘅芝士薯蓉,好滑好香。西班牙栗飼豬鞍架 ¥160好大份!豬鞍半肥瘦,煮得都夠滑,下面有洋葱墊住可以吸油。冇錯!!任食薯條 薯條任食係吸引嘅,薯條有少少黑松露味,店員成個盤放滿薯條,幫我地refill左幾次薯條,我地兩個人都食左4-5碟,熱辣辣,真心推介嘅。Lemonade一杯有酒,一杯冇酒,呢道嘅Lemonade叫dirty lemonade因爲蜜糖整法同平時唔同,蜜糖有焗過再加入飲料,really dirty lemonade就加左少少whisky,各有特色。埋單兩個人700幾,以食物
上次朋友食過好推介呢間餐廳,今次特登搭到銅鑼灣試下。
喺銅鑼灣A出口幾分鐘,HKT大樓附近,唔難搵。
餐廳裝修幾有特色,地方都算乾净,坐得幾舒服。
我同朋友一人叫左一個餐,加湯、沙律、薯條同一杯野飲。
是日餐湯
應該係西蘭花湯,熱辣辣,味道唔錯。
藜麥沙律 $48

美國390 日谷飼Prime級平鐵牛扒 $268
西班牙栗飼豬鞍架 ¥160
好大份!豬鞍半肥瘦,煮得都夠滑,下面有洋葱墊住可以吸油。

冇錯!!任食薯條
Lemonade

埋單兩個人700幾,以食物質素同環境嚟講價錢都算合理。
  • 美國390 日谷飼Prime級平鐵牛扒
  • 西班牙栗飼豬鞍架
2019-06-11 54 浏览
跟老公到銅鑼灣逛街突然想起朋友介紹過 一間在希慎道的牛扒小店在希慎廣場行過去只是大約3分鐘餐廳位於的位置人流不算多很適合想避開銅鑼灣的人潮 靜靜食個晚餐的人士🍽House Soup西蘭花忌廉湯用西蘭花打成蓉足料 非常濃稠🍽Super Food Salad添加了藜麥 讓人感覺較健康沙律菜十分新鮮配上咸香的吞拿魚香和少量油醋汁是讓人開胃的沙律🍽薯條新鮮熱辣 香脆非常 是幼身的薯條但此薯條並不普通是添加了黑松露鹽的一路食一路都有淡淡的黑松露味非常香口惹味而且重點是 薯條可以任食因為太好食 本人添加了三次🤭🍽Herbly Flat Iron Steak-香草平鐵牛扒點了店員建議的Medium上枱時牛扒已經切好牛扒肉味甚重 肉質較結實入口有少少炭香味作為配菜的蒜頭亦香口軟身🍽USDA Prime 390days Grain Feed Flat Iron-美國390日谷飼Prime級平鐵牛扒點了店員推介的Medium rare 一切開看到是鮮嫩的紅色非常多肉汁 肉質較軟腍 而且脂肪較多 完全無筋所以入口超級嫩滑配菜的自家制薯蓉十分香滑 牛油味重🍽Dirty Lemonade是用焦糖烤香的檸檬加上梳
跟老公到銅鑼灣逛街

薯條每次炸起時 店員亦會主動過來Refill
食物質素頗佳 價錢合理
作為朋友聚餐的場地 實屬不錯

2019-06-11 200 浏览
今日同同事食lunch,當日咁岩又好想食牛,有聽朋友講過有間食牛排既店好正,仲係銅鑼灣有分店,所以就黎左食。由於兩個女仔都唔係食到好多野,又不太餓就叫左個Super food salad steak 同 Ultimate burger 終極漢堡 呢兩款比較輕食無咁Heavy。burger既配料好豐富,相當有份量既漢堡扒,估計有1吋厚,牛香味濃郁,質感也鬆軟,半融的芝士夾埋蕃茄、生菜、紫洋蔥。本人食漢堡既話會覺得紫洋蔥都佔好高席位,有鮮甜洋蔥香氣既漢堡實在份外美味,而且洋蔥口感爽脆!不得不提一下,烤香左既麵包,一個充滿鹹香既漢堡,都遮掩唔住麵包的香氣及微微既甜味。麵包都係非常鬆軟好味。餐廳仲有提供漢堡袋,方便客人拎住黎食。Super food salad steak with flat iron,叫得Super food 當然有我好中意食既藜麥,食藜麥好處多、營養價值又高,高纖食物。配新鮮爽脆的沙律菜,仲有吞拿魚碎用作調味,令沙津菜食落無咁單調。加上配料仲有香甜既焗薯,質應較為硬身,有咬口。同埋少量螺絲粉,又好食又健康。平鐵牛扒,肉質特別軟腍,肉汁豐富,上菜就已經切好哂,一啖一粒好正。食

Super food salad steak with flat iron,叫得Super food 當然有我好中意食既藜麥,食藜麥好處多、營養價值又高,高纖食物。配新鮮爽脆的沙律菜,仲有吞拿魚碎用作調味,令沙津菜食落無咁單調。加上配料仲有香甜既焗薯,質應較為硬身,有咬口。同埋少量螺絲粉,又好食又健康。平鐵牛扒,肉質特別軟腍,肉汁豐富,上菜就已經切好哂,一啖一粒好正。食完好想晚餐黎再鋸扒!問過店員,原來沙津既牛扒同漢堡用既牛都係同款,但真係兩種截然不同既味道。

南瓜蘆筍湯好香濃又creamy。

店員介紹左個飲品dirty lemonade,自行加上焦糖檸檬汁,飲落好重檸檬香味,又唔會好酸,味道清新。

平均每人只係$120,價錢親民貼地,可以食到一個輕食又高質既LUNCH。
午餐