話說我去book呢間嘅時候 都有幾樣嘢食想試 但可惜嗰日係聖誕過後 好多嘢都未返得切貨 變咗食物嘅供應有限🥲但佢個手工啤認真幾高質🤍雖然店舖少少 但係氣氛唔錯 整體感覺好cozy 但食物來講只係正常發揮~-🍔芝士煙肉安格斯牛肉漢堡 ($128)個漢堡睇落賣相比較一般 味道正常發揮 但係個牛肉漢堡扒稍為乾左啲 而且個麵包有少少似係嗰啲嘉頓漢堡包咁🤣整體唔算好特別😗薯條加錢轉咗做番薯條😎番薯條幾甜!但係如果再脆啲會更加好食-🐷西班牙橡果飼厚勁切黑豚扒 ($208)呢個嚟到其實有少少失望 因為個豬真係份量有啲小🤣而且內裏仲有啲係肥膏同埋骨 變咗可以食嘅部份唔算好多🥲但肉質係幾軟稔 味道都唔錯 但係真係唔算好抵食😗薯條亦都只係正常發揮同埋同樣唔夠脆😗-🍻惹味佐酒仙豆 ($18)雖然好似好好笑 但係呢個認真係我覺得咁多樣嘢食最驚喜同好味🤣🤍係炸左好惹味類似蠶豆嘅東東黎 甜甜地咁而且極度香脆😻真係送酒一流🤪-🍻Peanut Butter Milk Stout呢個黑啤不得了 勁有驚喜而且味道好好❤️真係有陣花生醬嘅味道 另外我覺得都有種榛果嘅香氣🌰黑啤質地一定會較厚身同埋杰 但係又唔會話太杰唔清爽 而
🍔芝士煙肉安格斯牛肉漢堡 ($128)

🐷西班牙橡果飼厚勁切黑豚扒 ($208)

🍻惹味佐酒仙豆 ($18)

🍻Peanut Butter Milk Stout

呢個黑啤不得了 勁有驚喜而且味道好好❤️真係有陣花生醬嘅味道 另外我覺得都有種榛果嘅香氣🌰黑啤質地一定會較厚身同埋杰 但係又唔會話太杰唔清爽 而且越飲越覺得佢有種樂天嗰隻杏仁朱古力pocky嘅味道🤭好過癮😈🤍
  • Peanut Butter Milk Stout
  • 惹味佐酒仙豆
2021-12-22 160 浏览
每一款手工啤都有自己嘅特色、有自己嘅故事💛香港人的🍺手工啤💛Tipsy Tap 就有20幾款俾大家選擇🆆🅸🅳🅾🆆🅰🅺🅴🆁 🅽🅴 🅳🅾🆄🅱🅻🅴 🅸🅿🅰🅱🆁🅸🆇 🅲🅸🆃🆈 🅳🅾🆄🅱🅻🅴 🅸🅿🅰今日就試咗呢兩款一杯比較淡身一杯濃郁有層次喺呢度可以飲到唔同嘅感覺無論你係開心唔開心孤單定係興奮…總會揀到一杯啱你嘅手工啤而且食物水準都值得讚賞安格斯牛柳喺百分百美國牛肉質嫩滑廚師仲會根據牛扒嘅厚薄去幫你決定幾成熟最好食 😋配菜嘅蘑菇同埋薯條仲可以加錢升級感覺上仲唔止13安士性價比超高Agnes Bacon Cheese Burger厚身多肉,每一啖都食到咁多層而且芝士仲有少少流心嘅狀態配手工啤絕對係一流
每一款手工啤都有自己嘅特色、有自己嘅故事
💛香港人的🍺手工啤💛

配菜嘅蘑菇同埋薯條仲可以加錢升級
感覺上仲唔止13安士
性價比超高

Agnes Bacon Cheese Burger
厚身多肉,每一啖都食到咁多層
而且芝士仲有少少流心嘅狀態
配手工啤絕對係一流
足20款手工啤🍺爆汁芝士蟹肉蘑菇🧀秘製黑松露薯條!🍖慢煮煙燻燒烤豬肋條 ($228)1️⃣豬肋條經過慢煮,肉質軟嫩,散發濃厚肉香,而且極大件抵食。2️⃣煙燻烤出微微燶邊,焦香微脆,功架十足,燒烤蜜香,相當誘人。🍟秘製黑松露薯條 (+$20)自家製濃郁黑松露醬,濃香唔膩口,薯條幼身,熱辣辣炸起。🦪酒漿炸廣島蠔 ($138)極驚喜嘅炸蠔,鎖住廣島蠔肉汁,鮮甜嫩口,炸粉剛好,有蠔餅嘅質感。🧀芝士蟹肉釀蘑菇 ($78)爆汁蘑菇,入口Juicy,鋪滿濃厚芝士,絲絲蟹肉中和膩感。🍺Peanut Butter Milk Stoct ($79)🍺High Light ($88)呢到嘅手工啤絕對係主打,足足20款選擇,前者濃厚,帶花生醬香,後者清爽,而且低卡路里,各有特色。👍🏻8/10-Tipsy Tap 🗺尖沙咀柯士甸路5號地舖
足20款手工啤🍺爆汁芝士蟹肉蘑菇🧀秘製黑松露薯條!

🍖慢煮煙燻燒烤豬肋條 ($228)

🍟秘製黑松露薯條 (+$20)
自家製濃郁黑松露醬,濃香唔膩口,薯條幼身,熱辣辣炸起。

🦪酒漿炸廣島蠔 ($138)

🧀芝士蟹肉釀蘑菇 ($78)
爆汁蘑菇,入口Juicy,鋪滿濃厚芝士,絲絲蟹肉中和膩感。

🍺High Light ($88)

👍🏻8/10
Tipsy Tap
🗺尖沙咀柯士甸路5號地舖
專古天下武功,無堅不破,唯快不破。要用意不用力,似有幻無,自然行雲流水。就好似當你係「Tipsy Tap」用俄羅斯研發既「真空外賣啤酒機」,將二氧化碳注滿樽身,減低啤酒氧化情況,裡面既啤酒香自然可以keep得耐d啦,呢個就係正正手工啤既價值,以滋養萬物為首,以無法為有!👇📌Food · Menu - ▪ Crab Stuffed Mushrooms · Melted Cheese - $78▫ 先黎個頭盤小食「芝士蟹肉·釀蘑菇」先,蘑菇同埋蟹肉兩者配搭得宜,口感到位,而菇裡面釀左大量蟹肉,食落味道夠鮮,加上濃郁既芝士醬,幾惹味。▪ Beer Battered · Hiroshima Oyster - $138▫ 輪到我最愛既「酒漿·炸廣島蠔」,面頭炸粉非常薄脆,蠔肉SIZE比我想像中大粒,蠔肉一咬落相當Juicy;加上用酒漿整,所以質感唔算好乾身果種,帶少少濕潤感,幾特別。▪ Taiwanese Deep Fired Crispy Chicken · Thai Basil Leaves - $98▫ 另一小食「台式鹽酥雞·九層塔」亦有睇頭,鹽酥雞鬆化香脆,炸得非常乾身,唔會太鹹,食完亦
專古天下武功,無堅不破,唯快不破。要用意不用力,似有幻無,

真空外賣啤酒機」,將二氧化碳注滿樽身,減低啤酒氧化情況,

以滋養萬物為首,以無法為有!👇

📌Food · Menu -
芝士蟹肉·釀蘑菇

▫ 先黎個頭盤小食「芝士蟹肉·釀蘑菇」先,蘑菇同埋蟹肉兩者
配搭得宜,口感到位,而菇裡面釀左大量蟹肉,食落味道夠鮮,
芝士蟹肉·釀蘑菇

加上濃郁既芝士醬,幾惹味。

酒漿·炸廣島蠔

▫ 輪到我最愛既「酒漿·炸廣島蠔」,面頭炸粉非常薄脆,
酒漿·炸廣島蠔

所以質感唔算好乾身果種,帶少少濕潤感,幾特別。

台式鹽酥雞·九層塔

炸得非常乾身,唔會太鹹,食完亦唔覺好重油膩感,送酒一流。
台式鹽酥雞·九層塔

Slow Cooked · Smoky BBQ Ribs - $228

▫ 主食環節,我嗌左呢個「慢煮煙燻·燒烤豬肋條」絕對係值得一讚,
事關豬肋條用慢煮烹調,經煙燻烤出黎做到骨肉分離,食落肉嫩多汁,
慢煮煙燻·燒烤豬肋條

加上陣陣焦香,連埋酸酸甜甜既燒烤汁,可以話係一絕;
另外加多$20升級要埋個黑松露薯條,真係食到停唔到口呀!

📌Tap · List -
High · Light -

Campfire · Tales -
Campfire · Tales

▫ 終於講到最重點既手工啤環節,前者「High·Light」好適合鍾意清清地,
但又想有啤酒花香既朋友,而後者「Campfire·Tales」呢款加左朱古力
High · Light

棉花糖同埋全麥餅乾釀成,所以入口係有種甜甜地,真係好似食緊
餅乾果種質感既黑啤,抗拒啤酒既女仕們,一定會愛上。
2021-12-13
2021-10-22 450 浏览
🍴肉汁四射安格斯嫩滑肉眼扒8安士 牛扒肉質鮮嫩多汁🤤雖然只系8安士 但都夠同朋友分享食落牛味十足 比起出名既扒房依度既質素一啲都唔輸蝕 價錢亦好實惠👍🏻而且最特別既系 佢既牛扒唔需要揀幾多成熟因為廚師會根據每塊牛扒吾同既厚度同大細而揀返最適合既熟成度比食客😗😗配菜既蘑菇都唔會馬虎 配合蒜片一齊食 味道好豐富😋😋🍴酒漿炸魚薯條 炸魚係即叫即炸😍魚質鮮嫩 炸粉亦好薄 就算食得多都冇肥膩感🤓但由於炸魚本身冇太多調味 所以建議配搭他他醬一齊食 咁樣會提升到魚既味道 唔鍾意食醬既話 配檸檬汁都唔錯😋😋而薯條我地就揀左黑松露醬但略嫌黑松露味比較淡 如果再濃郁啲會更好😕🍴芝士蟹肉釀蘑菇 貫徹即叫即做既作風 所以釀蘑菇都唔例外 表面有濃稠既芝士醬 味道偏甜蘑菇依然能夠保持濕潤👍🏻👍🏻但唯一美中不足既系蟹肉味唔算好突出 整體而言 對蘑菇愛好者黎講 依個會係一個不錯既選擇🤔🤔🍴大滿足拉絲炸芝士條 炸面好薄 好脆 芝士味好濃郁亦都做到拉絲既效果😍唔用他他醬都好好味👍🏻👍🏻🍴香草豬肉腸 配 重口味洋蔥汁薯泥 原來豬肉腸都可以好juicy 外脆內軟🤤令人食指大動 最值得讚既系薯泥 做到好香滑薯仔味好濃郁 連唔中
🍴肉汁四射安格斯嫩滑肉眼扒8安士

唔點醬都好夠味 而且藍芝士醬真係好濃郁
對於唔中意芝士既朋友 建議唔好點醬食😯😯

🍴Bear platter
依個算系少少既隱藏menu
為左試更多既口味 我就膽大大問店員有冇Platter 原來係有既👍🏻👏🏻
Platter可以揀5款$158以下既啤酒
每杯大概有150ml 款式眼花撩亂
最後揀左5杯由果香味至麥味偏重既啤酒都有
適合選擇困難症 而又想試多口味既朋友🤣🤣
2021-07-24 600 浏览
啤酒選擇好多,味道亦不錯食物也不錯待應服務態度亦好好,第一次去可以問佢地推薦你邊一款符口味但酒精濃度感覺上比起比佢講的更高,但味道種類不同,如菠蘿,咖啡味,任君選擇👍
啤酒選擇好多,味道亦不錯
食物也不錯
待應服務態度亦好好,第一次去可以問佢地推薦你邊一款符口味
今次又放工黎happy hour同朋友黎到,又有少少餓,除左手工啤就緊係要試下佢啲野食啦!同埋早少少黎,係靜好多同埋多位好多嫁!而家早左開💛橡果豬呢個橡果豬真係不得了!平時唔太中意食豬既我都比佢吸引左!好香呀!係冇左平時既豬既so味嫁!同埋啲肉都好嫩好彈牙!真係好好食!拉絲芝士條啲芝士極邪惡!超長既拉絲!完全冇花冇假!好爽呀!好濃郁同埋新鮮脆卜卜嫁!一定要黎試!手工啤!呢個就必點啦!因為我中意飲啲厚啲同濃啲既!呢度都好多選擇! 大家可以黎揀自己中意既口味!
今次又放工黎happy hour
橡果豬

拉絲芝士條

手工啤!
呢個就必點啦!
下午茶
相信有飲開手工啤既大家對尖沙咀既tipsy tap都唔會陌生,位置幾方便,去紅磡同尖沙咀都得!開左幾年但晚晚都爆場,就知佢咩料啦!💛煙薰豬肋骨一上台,超香煙薰味!係飲到少少醉啲嗅覺唔太靈敏都聞到好香!大大塊,唔好以為叫肋骨就冇肉食, 佢係超多肉!我諗可以兩三個人share都得!洋蔥汁薯蓉腸好的色既腸! 係短短地 好岩飲完酒再一啖食晒成條腸!超多汁爆出黎!好爽!再埋啲薯蓉做配菜,係好滑好creamy! 薯蓉愛好者大like!
煙薰豬肋骨

洋蔥汁薯蓉腸
2021-05-31 590 浏览
今次試試一間好評勁多嘅餐廳,亦都係一間以進口精釀啤酒為主的taproom,試過好多間taproom ,大部份食物水平都是一般或者可以叫做古靈精怪,但這一間並無令我失望,雖然賣相很普通,但食物質素高,價錢合理或者可以叫超值,一點也不誇張,那份安格斯肉眼肉質嫩滑,牛味濃,肯定是美國牛而不是澳洲牛,份量十足,看起來重量比寫在餐牌上13oz還要重。以餐廳命名的雞翼雖然尺寸不大,醃料入味之餘,酸辣得來配上藍芝士醬,味道超夾。西班牙橡果飼黑毛豬肉質爽口,稍嫌太油膩,不過今晚四位女士share係啱啱好,薯條是幼身薯條,鬆脆屬正常發揮。飲品由侍應介紹了一杯花香味印度淡色艾爾(India Pale Ale) ,第二杯陳過波本威士忌的酸小麥啤,解膩之餘還增加肉香,值得一讚,看來下次要再試多幾款啤酒,不過我地都係酒量有限,對我黎講,兩杯已經a bit tipsy
2021-05-20
  • 安格斯肉眼扒
  • 西班牙橡果飼黑毛豬
2021-05-28 522 浏览
做野經過TST,俾佢門口20個生啤頭吸引入左去。呢度有20種不同地方的新鮮啤酒,種類好多,起初唔係好識揀, 但係店員好專業咁講解, 最後揀咗店員推薦既一款New England IPA, 好fruity, 熱帶水果香味好出,但又唔會太甜,啤酒花既苦中和得岩岩好, 同平時飲開嘅啤酒非常唔同好飲好多。飲酒次外仲點左個肉汁四射穀飼安格斯肉眼扒, 個名勁誇張, 不過出到嚟真係多juice同重牛味, 仲好大份 一定會再嚟,太多種類既酒重想試, 一次真係試唔晒。
做野經過TST,俾佢門口20個生啤頭吸引入左去。

一定會再嚟,太多種類既酒重想試, 一次真係試唔晒。
2021-05-25 359 浏览
三個朋友好耐無出街飲過野,約左去尖沙咀一間比較僻靜嘅街嘅餐廳酒吧,星期一不算多人,想再約星期五,聽侍應講星期五唔訂差不多一定無位。講返今晚,叫左三樣野食,法式荷蘭醬焗田螺,手工啤炸魚升級黑松露薯條,13安士安格斯肉眼。田螺那個醬很好滑,炸魚肉質細膩,問侍應話係青衣柳,百二蚊竟然有這質素的魚塊,性價比很高,但萬萬想不到牛扒係主角之中嘅主角,香濃牛味,油花肉汁多,表面香脆,雖然無fine dining 嘅餐具同環境,但質素拍得住雙倍價錢嘅牛扒!啤酒方面叫了一隻酸啤,都係第一次飲酸啤,感覺像黑梅果汁,但不知不覺都high high 地,朋友叫了款ipa,果香味十足,飲落唔太苦澀。值得一讚係侍應講解不同類型嘅啤酒,不過有成二十隻,可能要黎多幾次先飲得哂,但侍應話經常換款,隨緣吧😄
2021-05-24
  • 13安士安格斯肉眼扒
呢間位於尖沙咀嘅酒吧有多款啤酒選擇 佢地嘅啤酒好fruity 一d都唔澀或苦 係我最中意嘅啤酒酒吧!!! 我特別推介bad apple同pineapple cider 😜 Bad apple酒精濃度10% 但飲落完全係apple cider咁嘅味 零苦又唔澀 唔知佢點整出嚟😂Pineapple cider好香菠蘿味 亦淡口小小 岩哂女仔! This beer bar is my favorite! Their fruity beer is just amazing!!! I personally recommend Bad Apple and Pineapple Cider! Bad Apple: Alert 🚨 10% alcohol content! Super fruity, and it tastes just the same as apple cider😉Pineapple Cider: Fruity, only a few percent alcohol - suitable for ladies!

2021-05-14 211 浏览
As a customer, I wanna to give some advices on their wine but the waitress there looked unwilling to listen and just tried to defend, this way will not get any improvement. Food is not in good quality, a bit salty & even a big bruise on the chicken wings.Overpriced especially the beers, they don’t mention the price on the bartender’s wall, just put the price in the menu, but some of their crafted beers almost $200 for a small cup, definitely not worth & overpriced too much!
2021-05-02
庆祝纪念
纪念日
2021-04-08 539 浏览
這裏有大約20多種的手工啤,一次過是不能試晒的。店員很有耐性的介紹的每一種啤酒的特性,我想飲果味重d 的,就飲了波羅西打。朋友喜歡酒味重d,叫黑啤及有花香味的啤酒。之後每人再叫了一杯啤酒,這次是只是純粹用啤酒名去點,所以都不知道大概是什麼味道。算是有驚喜。小食可以,但是不要期望太高。炸魚薯條的粉太厚,魚很細塊,幸好尚算脆身,味道不是太突出。水牛雞翼偏咸,食完要飲啤酒解咸。最後埋單6杯啤酒,兩個小食,$1000,坐了兩,三個小時,很休閒的下午茶。🙂
這裏有大約20多種的手工啤,一次過是不能試晒的。

朋友喜歡酒味重d,叫黑啤及有花香味的啤酒。

水牛雞翼偏咸,食完要飲啤酒解咸。

2021-04-06
2021-03-20 419 浏览
週末必須happy hour,這家店又是list里的一家,和想像略有不同很小,但是氛圍不錯,炸魚薯條味道不錯,雞翅太辣了,不過小吃蘭花豆不錯!啤酒選了兩個都很好喝,很容易入口!