2021-12-14
專古天下武功,無堅不破,唯快不破。要用意不用力,似有幻無,自然行雲流水。就好似當你係「Tipsy Tap」用俄羅斯研發既「真空外賣啤酒機」,將二氧化碳注滿樽身,減低啤酒氧化情況,裡面既啤酒香自然可以keep得耐d啦,呢個就係正正手工啤既價值,以滋養萬物為首,以無法為有!👇📌Food · Menu - ▪ Crab Stuffed Mushrooms · Melted Cheese - $78▫ 先黎個頭盤小食「芝士蟹肉·釀蘑菇」先,蘑菇同埋蟹肉兩者配搭得宜,口感到位,而菇裡面釀左大量蟹肉,食落味道夠鮮,加上濃郁既芝士醬,幾惹味。▪ Beer Battered · Hiroshima Oyster - $138▫ 輪到我最愛既「酒漿·炸廣島蠔」,面頭炸粉非常薄脆,蠔肉SIZE比我想像中大粒,蠔肉一咬落相當Juicy;加上用酒漿整,所以質感唔算好乾身果種,帶少少濕潤感,幾特別。▪ Taiwanese Deep Fired Crispy Chicken · Thai Basil Leaves - $98▫ 另一小食「台式鹽酥雞·九層塔」亦有睇頭,鹽酥雞鬆化香脆,炸得非常乾身,唔會太鹹,食完亦
「真空外賣啤酒機」,將二氧化碳注滿樽身,減低啤酒氧化情況,
以滋養萬物為首,以無法為有!👇
📌Food · Menu -
芝士蟹肉·釀蘑菇
▫ 先黎個頭盤小食「芝士蟹肉·釀蘑菇」先,蘑菇同埋蟹肉兩者
配搭得宜,口感到位,而菇裡面釀左大量蟹肉,食落味道夠鮮,
芝士蟹肉·釀蘑菇
加上濃郁既芝士醬,幾惹味。
酒漿·炸廣島蠔
▫ 輪到我最愛既「酒漿·炸廣島蠔」,面頭炸粉非常薄脆,
酒漿·炸廣島蠔
所以質感唔算好乾身果種,帶少少濕潤感,幾特別。
台式鹽酥雞·九層塔
炸得非常乾身,唔會太鹹,食完亦唔覺好重油膩感,送酒一流。
台式鹽酥雞·九層塔
▪ Slow Cooked · Smoky BBQ Ribs - $228
▫ 主食環節,我嗌左呢個「慢煮煙燻·燒烤豬肋條」絕對係值得一讚,
事關豬肋條用慢煮烹調,經煙燻烤出黎做到骨肉分離,食落肉嫩多汁,
慢煮煙燻·燒烤豬肋條
加上陣陣焦香,連埋酸酸甜甜既燒烤汁,可以話係一絕;
另外加多$20升級要埋個黑松露薯條,真係食到停唔到口呀!
慢煮煙燻·燒烤豬肋條
📌Tap · List -
▪ High · Light -
High · Light
▪ Campfire · Tales -
Campfire · Tales
▫ 終於講到最重點既手工啤環節,前者「High·Light」好適合鍾意清清地,
但又想有啤酒花香既朋友,而後者「Campfire·Tales」呢款加左朱古力、
High · Light
棉花糖同埋全麥餅乾釀成,所以入口係有種甜甜地,真係好似食緊
餅乾果種質感既黑啤,抗拒啤酒既女仕們,一定會愛上。
Campfire · Tales