2021-01-18 66 浏览
I tried four stouts and enjoyed them all - two peanut butter stouts, a milk stout, and and imperial stout. Impressive beer selection overall. Casual vibe. Not a big space but it wasn’t crowded when I visited. Ordered mozzarella sticks along with the beer, but food is not their strength; they were standard frozen sticks dumped in a fryer and served - oddly - with mayonnaise. But the beer will bring me back for another visit.
  • Milk  stout
2020-12-29 120 浏览
友人生日, 食个lunch~-呢间野出名应该系 手工啤, 不过我唔识欣赏LOL个rib eye异常好食, 除左好多肥膏外, 煎得唔错又嫩, 有D惊奇LOL加$20配的黑松露薯条, 稳稳定定系你所想像到的黑松露酱味 呢个鸡翼, 个蓝芝士酱唔够浓, 比起上次系WILDFIRE食的完全比唔上 (个次个个又系惊喜黎)我谂, 再去的话可以食野, 但饮普通啤酒都OK LOL
友人生日, 食个lunch~
呢间野出名应该系 手工啤, 不过我唔识欣赏LOL

加$20配的黑松露薯条, 稳稳定定系你所想像到的黑松露酱味
我谂, 再去的话可以食野, 但饮普通啤酒都OK LOL
2020-12-18 123 浏览
之前已经一大班朋友嚟过几次, 今次见到仍地IG有新酒上就单拖过嚟饮。呢度有成20款生啤, 每款都有唔同味道, 如果唔熟嘅话, 店员会好详细咁同你介绍, 大部分酒都可以试饮左先叫, 包唔会叫错自己唔钟意嘅味道。我叫左一杯英国Verdant 嘅Now We Are Here杯酒有好浓郁嘅芒果奶昔香味, 饮落去非常细滑, 酒体好厚身, 适合慢慢小口品嚐。同酒一齐上嘅仲有一碟Nuts, 系蚕豆嚟, 惹味佐酒仙豆真系无改错名, 用嚟慢慢送酒一流, 好好味。食物叫左一份慢煮烟燻烤猪肋条 , 超级大份呀, 慢煮住每条都可以「骨肉分离」, 个BBQ酱都好惹味, 越食越开胃, 估唔到我一个人都食得晒一碟。整体嚟讲呢度无论酒同食物都好高质, 值得再encore, 不过就系地点唔系好近地铁站, 要行成6,7分钟先到。

Now We Are Here

惹味佐酒仙豆

慢煮烟燻烤猪肋条

题外话/补充资料: 店员话佢地每星期都会上3-4 只唔同嘅新酒, 所以每次嚟到都一定可以试到唔同嘅野, 啱晒啤迷:yummy:
2020-12-08
Now We Are Here
惹味佐酒仙豆
慢煮烟燻烤猪肋条
呢期流行饮手工啤酒。於是跟朋友选了呢间餐厅。佢哋有成20款啤酒。好难选。睇到一头黑人问号??🤣。但多得职员好细心讲解。最终。。。我搵到我嘅最爱。。。Bad Apple Imperial Cider😍。平时饮开白酒嘅我。冇谂过会饮到一款啤酒系咁似白酒😍😍😍😍。仲要好好味。仲好回味添。食物方面。肠同薯条真系好夹来配啤酒。之後再叫左个蕃薯薯条。。。好味到跳起😍😍😍。一定会再来🥰
人生第一次写 open rice review问店员食物既份量答唔到,叫啤酒同佢讲要边只佢会问返你姐系几多号,叫佢介绍下只酒问下有咩好饮完全答唔到,仲同返你讲你朋友饮紧不如你问你朋友(???),全晚黑口黑面,态度劲差,不停就系想赶你走。酒水overpriced,每杯都贵左几十蚊。坐又唔好坐,整体感觉好恶劣,绝对唔会再黎,唔会有下次。难得过海谂住搵间黄店,但系黄蓝是政见,饮到一肚气就唔抵,真系唔好贪近宁愿行多几步出旺角或者返返港岛大把选择,衰d讲句买can买bottle返屋企饮仲好过
人生第一次写 open rice review

酒水overpriced,每杯都贵左几十蚊。
坐又唔好坐,整体感觉好恶劣,绝对唔会再黎,唔会有下次。
2020-11-09 301 浏览
锺意享受啤酒嘅人一定锺意试手工啤🍺今日就黎到呢间出名饮手工啤嘅小店,叫佢小店因为佢嘅店面真系唔大😂平日嘅晚上都坐满👍🏻如果迟订位嘅就预左可能要坐D冇咁舒服嘅位置喇🤪佢嘅Tap list大约有廿种到😮另外重有几款罐装/枝装嘅手工啤,手工啤嘅选择真系几多,如果你同我一样有选择困难嘅就可以试下问呢度d店员😁佢地会跟据你对甜度苦度酒精度嘅喜好介绍岩你嘅手工啤比你,如果都系拣唔到,可以问下佢地可唔可以试饮少少🤭我同朋友都各自试左一种🤤🤤🤤上手工啤嘅同时佢地会上埋一份蚕豆,价值$18,脆卜卜唔太咸送酒一流,不过如果份量多D就好喇☹️今日主要系饮手工啤,首先叫左两样小食送酒🍟秘制黑松露薯条🍟黑松露味唔算重,但可以接受🍗Tipsy鸡翼配蓝芝士腐乳酱🧀一共有5只,两个人食要打交喇😂蓝芝士酱冇想像中咁浓,怒点黎食都唔会太腻😝最後点左慢煮烟燻烧烤猪肋条,切开大概有12条左右,下面铺左堆薯条,2个人夹埋叫左5杯啤酒、2个小食、1个主菜😋倾足3个钟先走❣️
锺意享受啤酒嘅人一定锺意试手工啤🍺

今日主要系饮手工啤,首先叫左两样小食送酒
🍟秘制黑松露薯条🍟
黑松露味唔算重,但可以接受

🍗Tipsy鸡翼配蓝芝士腐乳酱🧀

2020-10-08 687 浏览
今次去咗尖沙咀一间黄店酒吧,大家都想搵啲可以倾计又有酒饮嘅地方,所以拣左呢间酒吧。入到去铺位唔系太大,张枱好细。一嚟就问店员有咩啤酒推介,呢度啲啤酒好多款式,有苦有唔苦、有较淡味、有花香味、有高低酒精,任君选择,梗有一只啱你口味,但系相对来讲都算贵。4个人嗌左3个Angus Bacon Cheese Burgers, 其中2个加+$20 upgrade Truffle Fries. 另1个+$10 upgrade Cajun Fries 同埋1个Slow Cooked Smoked BBQ Ribs. Cheese Burger 里面啲牛肉好dry冇咁juicy. 薯条炸得几好,试过食人地嘅Truffle Fries好好食。不过我自己中意食粗薯条。至於Slow Cooked Smoked BBQ Ribs, 我frd 话麻麻地硬过佢条命。手工啤实在有太多选择,每种都写得好清楚系有咩水果,酒精浓度有几多,我地拣嘢饮都拣咗好耐,最後拣咗2杯系细杯Pacific Pineapple, 另外2杯系大细杯The Bad Apple,但我锺意Pacific Pineapple多啲, 甜甜地。Nut

Nuts 我真系好锺意食呢到既蚕豆,超大粒又香,又唔会太咸!

服务有待改善,因为我frd order左Angus Bacon Cheese Burgers+upgrade Truffle Fries等左好耐。

Nuts $18
Angus Bacon Cheese Burgers X3 $432
Slow Cooked Smoked BBQ Ribs $198
upgrade Cajun Fries $10
upgrade Truffle Fries X2 $40
Pacific Pineapple (细杯) X2 $128
The Bad Apple (细杯) $64
The Bad Apple (大杯) $88
2020-10-07
呢间bar我都黎过几次,次次黎佢地都有唔同既手工啤饮。店员会因应你地既喜好而推荐唔同既啤酒,仲可以试饮完先真系叫!————————🔸Great Gift $72呢款啤酒苦味重少少,佢带d咖啡同奶味,但其实系啤酒,几特别🤣🤣评分:🌕🌕🌕🌕🌑-🔸Pacific Pineapple $64小朋友啤酒都好难唔好饮🤣🤣其实即系pineapple cider,甜味够,又fresh!评分:🌕🌕🌕🌕🌗-🔸Nuts $18我真系好锺意食呢到既蚕豆,超大粒又香,又唔会太咸!次次都要叫完再叫😍😍评分:🌕🌕🌕🌕🌕-呢到仲有d轻食可以食,黎吹水一流🤪
————————

Pacific  Pineapple

🔸Nuts $18
评分:🌕🌕🌕🌕🌕
Nuts

呢到仲有d轻食可以食,黎吹水一流🤪
Great  Gift
Pacific  Pineapple
Nuts
2020-07-24 914 浏览
疫情来了,大家最好乖乖留在家中,减少外出用膳,最好买外卖,但是如果想叹杯啤酒,真的就只可以光顾超级市场或便利店的樽装和罐装啤酒?我深信这家小店可以帮到你。机缘巧合之下友人介绍了这家位於尖沙咀柯士甸小路的手工啤专门店予我认识,疫情前曾经光顾数次,令我印象最深刻的是那墙上面的20个生啤头与及那用来储存桶装生啤的冷藏库,外边很少地去会为了保存啤酒的味道而添置冷藏库,所以从此可知道此店的老板对其精选啤酒的坚持,而最重要的就是据说其生啤可以真空入樽带回家慢慢叹,正正是疫情下大家都需要的一件事。味道方面,始终各有喜好,人人不同,不过20款之中总有一款合你心意,建议你找Bartender为你介绍,我今次就点了4款。小食方面,疫情下的外卖配套亦不错,点了镇店鸡翼和粟米脆片,回到家仍是暖的,餸啤酒真的一乐也。
2020-07-11 532 浏览
见到有takeaway fresh draught beer 专登去试下order左两枝beer 加一个小食 bake mushroom mushroom size 偏小,本来可以为系大啡"姑",所以有d失望takeaway beer 够chill ,买反去即时饮够气。Age in barrel 个枝味道独特,同饮一般酸啤既口感不同 多左个层次既复杂度 値得一试美中不足系始终外卖 个樽咁细 无倒到出嚟 大口大口咁饮到 系差小小饮啤酒个种feel

The Wild Beer
2020-05-01
15 分钟 (外卖自取)
The Wild Beer
  • Wildbeer Co Red Wood beer
2020-07-05 471 浏览
那夜是喝酒之夜,整餐饭都是以酒所包办。我们一坐下,便点下了一杯黑啤和一杯很fruity的啤酒,两杯酒造就出一个很大的反差。黑啤尤如成熟稳重的绅士,有啤酒该有的苦与麦味;而那杯fruity的啤酒尤如清新脱俗的淑女般与别不同。我们在酒与酒之间,点下了几道佐酒一流的菜色,其中那盘香烤鸡翼以微辣加酱汁的少酸,感觉就是一道成功的appetiser,惹味及抢眼的卖相使我们愈吃愈起劲。同时,那碟BBQ Ribs的味道一流,酱汁与它非常匹配,值得一赞是放底的薯条,进食时还是热的,而且「少少咸卜卜脆」的口感使我们食指大动,绝对没有吸取多余的油分。最後order的一杯啤酒,是带有很特别的味道,刚喝吃来是浓厚的朱古力味,继而就是像姜般似的辛辣味,好像与很有个性的女生谈场恋爱一样,时甜时辣,总让你意想不到呢!!😌😌

2020-06-29 476 浏览
我哋四个女仔大约7:30去到,唔使等位,地方比较细而座位呢都比较狭窄,灯光昏暗营造一个浪漫及狂野嘅气氛,而隔离嘅吧枱与我地枱嘅距离系非常之近。食物方面呢,只得一张纸嘅餐牌,差唔多都叫晒餐牌上面嘅食物,本身有前菜唔知叫咩豆,然後我哋叫咗肉眼扒、黑豚肉排、芝士蟹肉磨菇、蓝芝士腐乳鸡翼、猪肋骨。每样食物嘅卖相都唔错,但因为我哋张枱太细所以每一次都摆唔晒啲食物上枱。而我觉得肉眼扒同黑臀肉扒嘅口感不难咬同肉质好juicy不乾都好美味7/10,猪肋骨嘅调味都非常之不错(唔会太甜)亦算多肉,而鸡翼呢都叶得非常之好味,但芝士蟹肉蘑菇就比较普通冇乜特别。我认为依间餐厅嘅扒(牛&豚&猪肋骨)比较值得食,相反蘑菇、鸡翼嘅份量较少,四人每人只能吃一粒,价钱亦较不划算。酒方面,原来餐厅会经常更换酒类嘅餐牌,突显新意,所以如果你想饮返之前想饮嘅酒呢,就真系昙花一现,有缘先有得饮。职员有讲过手工啤嘅排序数字愈大反映酒精浓度。最後我地叫咗1号(啤酒苦味浓)2号(甜莓味)及14号(酸味)嘅酒,而每杯酒嘅味道都好突出,唔同颜色嘅酒拼埋几靓。从前饮过洗衣街某间手工啤酒,手工啤令我嘅既定印象都系较淡味、清清地、花香味。但依间
从前饮过洗衣街某间手工啤酒,手工啤令我嘅既定印象都系较淡味、清清地、花香味。但依间嘅手工啤酒比我嘅感觉较强烈,运用唔同水果或菜(羽衣甘蓝)做主角,即使如此,手工啤仍然有酒气,而今次试左3款,亦令我发现个人比较锺意酸味嘅手工啤。
後尾先知原来佢有试饮优惠,应该系$250(5小杯)有限制🚫(金额不准多过某个金额)咁就可以尝试唔同嘅啤酒,不过依个优惠要问职员先讲

最後埋单平均每人$374(4人)岩岩好够食够饮。
总结:地方太细逼夹,环境比较嘈,食物价钱又比较高,食物选择又比较少,服务生对餐厅嘅认识尚浅(答得唔周到)。我比较主张纯饮手工啤先来。
小吃
腐乳蓝芝士鸡翼
2020-06-20
  • Tipsy鸡翼配蓝芝士腐乳酱
2020-06-22 347 浏览
今次去咗尖沙咀一间有嘢食有手工啤酒任好chill 既黄店😍手工啤酒一次有咁多只都系第一次试, 有苦有唔苦有果味有花味有高低酒精,任君选择🤤 梗有一只啱你口味,试咗几只,3号我觉得几好味,唔会好苦涩味,果味比较重易入囗🤗食物方面好多薯条啊🤣🤣🤣 黑毛猪,猪肋骨都好正,炸鱼又系好正😋😋😋最重点系黄店既人情味😘
2020-06-21 202 浏览
Happy Saturday 梗要饮饮酒放松吓见到呢间有售多款手工啤酒,所以就试试佢佢有成20种手工啤卖, 眼花撩乱, 唔系好知有咩分别,店员好好, 记哂唔同酒有咩特色同分别,我哋试咗4号, 个名叫 Retreat!!!!,系间厂特登为咗香港呢场运动而做,佢系黑啤, 带少少辣嘅感觉之後试咗13号, 比较fruity啲,冇饮开酒嘅人可以试试,最後仲试咗14号, 都系黑啤, 酒精浓度同红白餐酒相似, 个味道软浓同埋好有层次, 我哋饮落就觉得有朱古力、梅同埋caramel 嘅味道, 同一般啤酒好唔似。当然要配小食,试咗鸡翼、蘑菇同猪肋骨, 猪肋条相对嚟讲最抵食, 可以3-4个人分嚟食, 想放假饮饮酒嘅人不况点啲小食食吓
Happy Saturday 梗要饮饮酒放松吓
见到呢间有售多款手工啤酒,
所以就试试佢

佢有成20种手工啤卖, 眼花撩乱, 唔系好知有咩分别,

店员好好, 记哂唔同酒有咩特色同分别,
我哋试咗4号, 个名叫 Retreat!!!!,
系间厂特登为咗香港呢场运动而做,
佢系黑啤, 带少少辣嘅感觉

4,13号

14号

慢煮猪助条

2020-06-20
慢煮猪助条
2020-04-04 1190 浏览
在抗疫期间,提供外卖精酿啤酒送到屋企。有外卖自取,同时想系屋企饮好野,一个电话之後就ok. On tap 既啤酒真系好fresh, 尤其是佢饭tiki 既ipa 就系好正。 重有好多sour beer 选择,一试就会爱上。
Tiki  IPA  x  2
2020-04-04
外卖自取
$236 (其他)
Tiki  IPA  x  2