2021-01-18 577 浏览
I tried four stouts and enjoyed them all - two peanut butter stouts, a milk stout, and and imperial stout. Impressive beer selection overall. Casual vibe. Not a big space but it wasn’t crowded when I visited. Ordered mozzarella sticks along with the beer, but food is not their strength; they were standard frozen sticks dumped in a fryer and served - oddly - with mayonnaise. But the beer will bring me back for another visit.
  • Milk  stout
2020-12-29 510 浏览
友人生日, 食個lunch~-呢間野出名應該係 手工啤, 不過我唔識欣賞LOL個rib eye異常好食, 除左好多肥膏外, 煎得唔錯又嫩, 有D驚奇LOL加$20配的黑松露薯條, 穩穩定定係你所想像到的黑松露醬味 呢個雞翼, 個藍芝士醬唔夠濃, 比起上次係WILDFIRE食的完全比唔上 (個次個個又係驚喜黎)我諗, 再去的話可以食野, 但飲普通啤酒都OK LOL
友人生日, 食個lunch~
呢間野出名應該係 手工啤, 不過我唔識欣賞LOL

加$20配的黑松露薯條, 穩穩定定係你所想像到的黑松露醬味
我諗, 再去的話可以食野, 但飲普通啤酒都OK LOL
2020-12-18 449 浏览
之前已經一大班朋友嚟過幾次, 今次見到仍地IG有新酒上就單拖過嚟飲。呢度有成20款生啤, 每款都有唔同味道, 如果唔熟嘅話, 店員會好詳細咁同你介紹, 大部分酒都可以試飲左先叫, 包唔會叫錯自己唔鐘意嘅味道。我叫左一杯英國Verdant 嘅Now We Are Here杯酒有好濃郁嘅芒果奶昔香味, 飲落去非常細滑, 酒體好厚身, 適合慢慢小口品嚐。同酒一齊上嘅仲有一碟Nuts, 係蠶豆嚟, 惹味佐酒仙豆真係無改錯名, 用嚟慢慢送酒一流, 好好味。食物叫左一份慢煮煙燻烤豬肋條 , 超級大份呀, 慢煮住每條都可以「骨肉分離」, 個BBQ醬都好惹味, 越食越開胃, 估唔到我一個人都食得晒一碟。整體嚟講呢度無論酒同食物都好高質, 值得再encore, 不過就係地點唔係好近地鐵站, 要行成6,7分鐘先到。

Now We Are Here

惹味佐酒仙豆

慢煮煙燻烤豬肋條

题外话/补充资料: 店員話佢地每星期都會上3-4 隻唔同嘅新酒, 所以每次嚟到都一定可以試到唔同嘅野, 啱晒啤迷:yummy:
2020-12-08
Now We Are Here
惹味佐酒仙豆
慢煮煙燻烤豬肋條
呢期流行飲手工啤酒。於是跟朋友選了呢間餐廳。佢哋有成20款啤酒。好難選。睇到一頭黑人問號??🤣。但多得職員好細心講解。最終。。。我搵到我嘅最愛。。。Bad Apple Imperial Cider😍。平時飲開白酒嘅我。冇諗過會飲到一款啤酒係咁似白酒😍😍😍😍。仲要好好味。仲好回味添。食物方面。腸同薯條真係好夾來配啤酒。之後再叫左個蕃薯薯條。。。好味到跳起😍😍😍。一定會再來🥰
人生第一次寫 open rice review問店員食物既份量答唔到,叫啤酒同佢講要邊隻佢會問返你姐係幾多號,叫佢介紹下隻酒問下有咩好飲完全答唔到,仲同返你講你朋友飲緊不如你問你朋友(???),全晚黑口黑面,態度勁差,不停就係想趕你走。酒水overpriced,每杯都貴左幾十蚊。坐又唔好坐,整體感覺好惡劣,絕對唔會再黎,唔會有下次。難得過海諗住搵間黃店,但係黃藍是政見,飲到一肚氣就唔抵,真係唔好貪近寧願行多幾步出旺角或者返返港島大把選擇,衰d講句買can買bottle返屋企飲仲好過
人生第一次寫 open rice review

酒水overpriced,每杯都貴左幾十蚊。
坐又唔好坐,整體感覺好惡劣,絕對唔會再黎,唔會有下次。
2020-11-09 394 浏览
鍾意享受啤酒嘅人一定鍾意試手工啤🍺今日就黎到呢間出名飲手工啤嘅小店,叫佢小店因為佢嘅店面真係唔大😂平日嘅晚上都坐滿👍🏻如果遲訂位嘅就預左可能要坐D冇咁舒服嘅位置喇🤪佢嘅Tap list大約有廿種到😮另外重有幾款罐裝/枝裝嘅手工啤,手工啤嘅選擇真係幾多,如果你同我一樣有選擇困難嘅就可以試下問呢度d店員😁佢地會跟據你對甜度苦度酒精度嘅喜好介紹岩你嘅手工啤比你,如果都係揀唔到,可以問下佢地可唔可以試飲少少🤭我同朋友都各自試左一種🤤🤤🤤上手工啤嘅同時佢地會上埋一份蠶豆,價值$18,脆卜卜唔太鹹送酒一流,不過如果份量多D就好喇☹️今日主要係飲手工啤,首先叫左兩樣小食送酒🍟秘制黑松露薯條🍟黑松露味唔算重,但可以接受🍗Tipsy雞翼配藍芝士腐乳醬🧀一共有5隻,兩個人食要打交喇😂藍芝士醬冇想像中咁濃,怒點黎食都唔會太膩😝最後點左慢煮煙燻燒烤豬肋條,切開大概有12條左右,下面鋪左堆薯條,2個人夾埋叫左5杯啤酒、2個小食、1個主菜😋傾足3個鐘先走❣️
鍾意享受啤酒嘅人一定鍾意試手工啤🍺

今日主要係飲手工啤,首先叫左兩樣小食送酒
🍟秘制黑松露薯條🍟
黑松露味唔算重,但可以接受

🍗Tipsy雞翼配藍芝士腐乳醬🧀

2020-10-08 787 浏览
今次去咗尖沙咀一間黃店酒吧,大家都想搵啲可以傾計又有酒飲嘅地方,所以揀左呢間酒吧。入到去鋪位唔係太大,張枱好細。一嚟就問店員有咩啤酒推介,呢度啲啤酒好多款式,有苦有唔苦、有較淡味、有花香味、有高低酒精,任君選擇,梗有一隻啱你口味,但係相對來講都算貴。4個人嗌左3個Angus Bacon Cheese Burgers, 其中2個加+$20 upgrade Truffle Fries. 另1個+$10 upgrade Cajun Fries 同埋1個Slow Cooked Smoked BBQ Ribs. Cheese Burger 裡面啲牛肉好dry冇咁juicy. 薯條炸得幾好,試過食人地嘅Truffle Fries好好食。不過我自己中意食粗薯條。至於Slow Cooked Smoked BBQ Ribs, 我frd 話麻麻地硬過佢條命。手工啤實在有太多選擇,每種都寫得好清楚係有咩水果,酒精濃度有幾多,我地揀嘢飲都揀咗好耐,最後揀咗2杯係細杯Pacific Pineapple, 另外2杯係大細杯The Bad Apple,但我鍾意Pacific Pineapple多啲, 甜甜地。Nut

Nuts 我真係好鍾意食呢到既蠶豆,超大粒又香,又唔會太鹹!

服務有待改善,因為我frd order左Angus Bacon Cheese Burgers+upgrade Truffle Fries等左好耐。

Nuts $18
Angus Bacon Cheese Burgers X3 $432
Slow Cooked Smoked BBQ Ribs $198
upgrade Cajun Fries $10
upgrade Truffle Fries X2 $40
Pacific Pineapple (細杯) X2 $128
The Bad Apple (細杯) $64
The Bad Apple (大杯) $88
2020-10-07
呢間bar我都黎過幾次,次次黎佢地都有唔同既手工啤飲。店員會因應你地既喜好而推薦唔同既啤酒,仲可以試飲完先真係叫!————————🔸Great Gift $72呢款啤酒苦味重少少,佢帶d咖啡同奶味,但其實係啤酒,幾特別🤣🤣評分:🌕🌕🌕🌕🌑-🔸Pacific Pineapple $64小朋友啤酒都好難唔好飲🤣🤣其實即係pineapple cider,甜味夠,又fresh!評分:🌕🌕🌕🌕🌗-🔸Nuts $18我真係好鍾意食呢到既蠶豆,超大粒又香,又唔會太鹹!次次都要叫完再叫😍😍評分:🌕🌕🌕🌕🌕-呢到仲有d輕食可以食,黎吹水一流🤪
————————

Pacific  Pineapple

🔸Nuts $18
評分:🌕🌕🌕🌕🌕
Nuts

呢到仲有d輕食可以食,黎吹水一流🤪
Great  Gift
Pacific  Pineapple
Nuts
2020-07-24 965 浏览
疫情來了,大家最好乖乖留在家中,減少外出用膳,最好買外賣,但是如果想嘆杯啤酒,真的就只可以光顧超級市場或便利店的樽裝和罐裝啤酒?我深信這家小店可以幫到你。機緣巧合之下友人介紹了這家位於尖沙咀柯士甸小路的手工啤專門店予我認識,疫情前曾經光顧數次,令我印象最深刻的是那牆上面的20個生啤頭與及那用來儲存桶裝生啤的冷藏庫,外邊很少地去會為了保存啤酒的味道而添置冷藏庫,所以從此可知道此店的老闆對其精選啤酒的堅持,而最重要的就是據說其生啤可以真空入樽帶回家慢慢嘆,正正是疫情下大家都需要的一件事。味道方面,始終各有喜好,人人不同,不過20款之中總有一款合你心意,建議你找Bartender為你介紹,我今次就點了4款。小食方面,疫情下的外賣配套亦不錯,點了鎮店雞翼和粟米脆片,回到家仍是暖的,餸啤酒真的一樂也。
2020-07-11 579 浏览
見到有takeaway fresh draught beer 專登去試下order左兩枝beer 加一個小食 bake mushroom mushroom size 偏小,本來可以為係大啡"姑",所以有d失望takeaway beer 夠chill ,買反去即時飲夠氣。Age in barrel 個枝味道獨特,同飲一般酸啤既口感不同 多左個層次既複雜度 値得一試美中不足係始終外賣 個樽咁細 無倒到出嚟 大口大口咁飲到 係差小小飲啤酒個種feel

The Wild Beer
2020-05-01
15 分钟 (外卖自取)
The Wild Beer
  • Wildbeer Co Red Wood beer
2020-07-05 517 浏览
那夜是喝酒之夜,整餐飯都是以酒所包辦。我們一坐下,便點下了一杯黑啤和一杯很fruity的啤酒,兩杯酒造就出一個很大的反差。黑啤尤如成熟穩重的紳士,有啤酒該有的苦與麥味;而那杯fruity的啤酒尤如清新脫俗的淑女般與別不同。我們在酒與酒之間,點下了幾道佐酒一流的菜色,其中那盤香烤雞翼以微辣加醬汁的少酸,感覺就是一道成功的appetiser,惹味及搶眼的賣相使我們愈吃愈起勁。同時,那碟BBQ Ribs的味道一流,醬汁與它非常匹配,值得一讚是放底的薯條,進食時還是熱的,而且「少少鹹卜卜脆」的口感使我們食指大動,絕對沒有吸取多餘的油分。最後order的一杯啤酒,是帶有很特別的味道,剛喝吃來是濃厚的朱古力味,繼而就是像薑般似的辛辣味,好像與很有個性的女生談場戀愛一樣,時甜時辣,總讓你意想不到呢!!😌😌

2020-06-29 559 浏览
我哋四個女仔大約7:30去到,唔使等位,地方比較細而座位呢都比較狹窄,燈光昏暗營造一個浪漫及狂野嘅氣氛,而隔離嘅吧枱與我地枱嘅距離系非常之近。食物方面呢,只得一張紙嘅餐牌,差唔多都叫晒餐牌上面嘅食物,本身有前菜唔知叫咩豆,然後我哋叫咗肉眼扒、黑豚肉排、芝士蟹肉磨菇、藍芝士腐乳雞翼、豬肋骨。每樣食物嘅賣相都唔錯,但因為我哋張枱太細所以每一次都擺唔晒啲食物上枱。而我覺得肉眼扒同黑臀肉扒嘅口感不難咬同肉質好juicy不乾都好美味7/10,豬肋骨嘅調味都非常之不錯(唔會太甜)亦算多肉,而雞翼呢都葉得非常之好味,但芝士蟹肉蘑菇就比較普通冇乜特別。我認為依間餐廳嘅扒(牛&豚&豬肋骨)比較值得食,相反蘑菇、雞翼嘅份量較少,四人每人只能吃一粒,價錢亦較不划算。酒方面,原來餐廳會經常更換酒類嘅餐牌,突顯新意,所以如果你想飲返之前想飲嘅酒呢,就真係曇花一現,有緣先有得飲。職員有講過手工啤嘅排序數字愈大反映酒精濃度。最後我地叫咗1號(啤酒苦味濃)2號(甜莓味)及14號(酸味)嘅酒,而每杯酒嘅味道都好突出,唔同顏色嘅酒拼埋幾靚。從前飲過洗衣街某間手工啤酒,手工啤令我嘅既定印象都係較淡味、清清地、花香味。但依間
從前飲過洗衣街某間手工啤酒,手工啤令我嘅既定印象都係較淡味、清清地、花香味。但依間嘅手工啤酒比我嘅感覺較強烈,運用唔同水果或菜(羽衣甘藍)做主角,即使如此,手工啤仍然有酒氣,而今次試左3款,亦令我發現個人比較鍾意酸味嘅手工啤。
後尾先知原來佢有試飲優惠,應該係$250(5小杯)有限制🚫(金額不准多過某個金額)咁就可以嘗試唔同嘅啤酒,不過依個優惠要問職員先講

最後埋單平均每人$374(4人)岩岩好夠食夠飲。
總結:地方太細逼夾,環境比較嘈,食物價錢又比較高,食物選擇又比較少,服務生對餐廳嘅認識尚淺(答得唔周到)。我比較主張純飲手工啤先來。
小吃
腐乳藍芝士雞翼
2020-06-20
  • Tipsy雞翼配藍芝士腐乳醬
2020-06-22 396 浏览
今次去咗尖沙咀一間有嘢食有手工啤酒任好chill 既黄店😍手工啤酒一次有咁多隻都係第一次試, 有苦有唔苦有果味有花味有高低酒精,任君選擇🤤 梗有一隻啱你口味,試咗幾隻,3號我覺得幾好味,唔會好苦澀味,果味比較重易入囗🤗食物方面好多薯條啊🤣🤣🤣 黑毛豬,豬肋骨都好正,炸魚又係好正😋😋😋最重點係黄店既人情味😘
2020-06-21 244 浏览
Happy Saturday 梗要飲飲酒放鬆吓見到呢間有售多款手工啤酒,所以就試試佢佢有成20種手工啤賣, 眼花撩亂, 唔係好知有咩分別,店員好好, 記哂唔同酒有咩特色同分別,我哋試咗4號, 個名叫 Retreat!!!!,係間廠特登為咗香港呢場運動而做,佢係黑啤, 帶少少辣嘅感覺之後試咗13號, 比較fruity啲,冇飲開酒嘅人可以試試,最後仲試咗14號, 都係黑啤, 酒精濃度同紅白餐酒相似, 個味道軟濃同埋好有層次, 我哋飲落就覺得有朱古力、梅同埋caramel 嘅味道, 同一般啤酒好唔似。當然要配小食,試咗雞翼、蘑菇同豬肋骨, 豬肋條相對嚟講最抵食, 可以3-4個人分嚟食, 想放假飲飲酒嘅人不況點啲小食食吓
Happy Saturday 梗要飲飲酒放鬆吓
見到呢間有售多款手工啤酒,
所以就試試佢

佢有成20種手工啤賣, 眼花撩亂, 唔係好知有咩分別,

店員好好, 記哂唔同酒有咩特色同分別,
我哋試咗4號, 個名叫 Retreat!!!!,
係間廠特登為咗香港呢場運動而做,
佢係黑啤, 帶少少辣嘅感覺

4,13號

14號

慢煮豬助條

2020-06-20
慢煮豬助條
2020-04-04 1225 浏览
在抗疫期間,提供外賣精釀啤酒送到屋企。有外賣自取,同時想係屋企飲好野,一個電話之後就ok. On tap 既啤酒真係好fresh, 尤其是佢飯tiki 既ipa 就係好正。 重有好多sour beer 選擇,一試就會愛上。
Tiki  IPA  x  2
2020-04-04
外卖自取
$236 (其他)
Tiki  IPA  x  2