2019-09-16 21 浏览
今天來到了尖沙咀飲酒,但係飲嘅係薑啤,唔好笑我,我真係好鍾意㗎,所以揀自己鍾意嘅嘢係冇錯嘅。而點解來咗呢度係有原因嘅,係喺無意中睇到本雜誌介紹,mark低咗,呢個係我習慣,但mark得太多,又唔記得囉,呢派先發現,咁就過咗來。傳媒形容的2000呎酒吧,英倫車站,森林主題等,果然名不虚傳,我走入time park,走入玫瑰花園,走入英倫車站,另一邊有玩樂設施beer pong,再走入歐式大廳,最明顯嘅係壁爐,相信冬天來時會更覺溫暖。有酒當然有惹味小食,自家製蟹肉脆燒賣創作概念來源於車站小食,外層以春卷皮炸成,内有勁多蟹味濃郁,鮮甜的蟹肉,蛋黄醬同埋日本魚子喺面,真係好味,值得推介。西班牙風乾火腿拼盤有三種唔同口味火腿,絕對係送酒佳品。而小食拼盤有即炸,熱辣辣,香噴噴嘅薯角,魷魚圈及雞翼,正吖。

2019-09-16 20 浏览
今日同男朋友拍拖,行到6點有啲肚餓,見到有間餐廳門口幾特別,要走落地庫一樓,有西餐既酒bar?有酒飲!岩哂我,即刻入去會一會佢先!由於太肚餓,一黎到整一個set dinner!一個牛!另叫两杯特飲,一杯有酒一杯無酒,唔知好唔好味嫁,不過有ipad menu 睇個樣亂甘叫啦!頭盤一黎到。麻醬沙律,你以為平平無奇?個火箭菜香到離譜!第一次想encorn頭盤!另外有餐廳推介既蟹肉燒賣!外面係炸到脆卜卜春卷皮加大大堆新鮮蟹肉!正。跟住主菜牛扒,手扒7成熟,控制得岩岩好。好冧好香!另外我覺得最讚係两杯飲品!好有特色!一杯淡淡地既沙冰,配落牛扒到真係超級fresh又解饞!另一杯cocktail重正!咪睇佢好似好溫柔好靚!一入口!嘩,spicy口味????😱😱好沖擊!但又會令你一口接一口!呢間餐廳同個門口一樣!估你唔到丫!
跟住主菜牛扒,手扒7成熟,控制得岩岩好。好冧好香!
呢間餐廳同個門口一樣!估你唔到丫!
2019-09-16 89 浏览
棉登徑多的是偏隱世的特色餐廳,藏在地下室的還真的第一次去。招牌雖然挺出眾的,只看門口卻猜不到這店的賣點是什麼。下了樓梯,映入眼簾的是兩大張發光的beer pong枱,就是飲酒玩樂一流的地方。再走入一點,就是用餐的區域,空間感十足,座位都很闊落,無論牆壁上還是四周都佈置滿了很有特色的掛飾和擺設,別樹一格。晚餐方面有套餐和單點菜式,各款都叫了一樣。套餐由前菜沙律到飲品一併俱全。蔬菜沙律的醬料是用了芝麻醬,很容易入口。餐湯是蘑菇湯,配上脆口的麵包,感覺香滑。前菜是海膽汁小墨魚,精緻的外表已經很吸睛,海膽汁比較濃郁,帶點小辣,應該是來自胡椒的味道。小墨魚肉質爽脆,入味,非常特別的一道小菜。海膽三文魚子鮮蝦扁意粉,意粉入味得來保持到彈牙的口感,鮮蝦已經剝殼和去腸,可以吃的十分方便。海膽和三文魚子是新鮮的,鮮甜可口。燒西班牙黑毛豬腩配蝶豆花菠蘿干邑意大利飯,外型非常獨特,意大利飯是從來沒有見過的紫藍色,就是用了碟豆花去製造顏色。燒西班牙黑毛豬腩肉質爽脆,燒得很香。除了特色食物和環境,地下室的賣點便是各式各樣的雞尾酒。Time park: 頂層是綿密的泡泡,中層就是creamy的Baileys, 低

除了特色食物和環境,地下室的賣點便是各式各樣的雞尾酒。
Time park: 頂層是綿密的泡泡,中層就是creamy的Baileys, 低層是banana liqueur,甜酒香滑得來又有烈酒的嗆喉感,既有口感又有質感。

Spicy River: 有着比較重的辣椒味,竟然還用了一些八角。大塊正方體的老冰會慢慢融化,配合濃烈辣椒味的雞尾酒,反而有種越飲越清新的感覺。

甜品是朱古力芝士蛋糕,小小的一件,方便一個人吃完,口感還是順滑的。
  • 海膽汁燴墨魚仔
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生   好味日記✿ ˚*•✰。Time Park Lounge.chill chill的地庫。✰•*˚ ✿✿小資女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤❤ 朋友介紹神秘的地庫酒吧 深入其中,果然有遠離煩惱的感覺 林中秘境、木馬、火爐、書架 在大樹底下晚餐,好relax點個小食,再來杯特飲 配1人1個set dinner極好FEEL小食combo 薯條極香脆,水牛城雞亦極惹味,辣中帶生甜 炸魷魚圈,點2款醬 包括:茄汁及綠色的香草醬 香草醬很有特色,帶有芫茜味我中意呀!餐湯、麵包、沙律由餐廳每天精選 沙律清爽酸香 南瓜濃湯非常香甜滋味,點著香脆麵包吃一流啦!自家製蟹肉脆燒賣 脆脆的春卷皮,鮮甜的蟹肉伴以三文魚籽,2個字「鮮美」!鮮蝦海膽三文魚籽意粉 蝦子大大粒、海膽勁鮮甜 魚籽海味濃,意粉索晒汁回味無窮!燒西班牙黑毛豬 勁正:多汁嫰滑 Juciy呢 差不多一寸厚的黑毛豬 切開粉嫩,入口充滿肉汁 配上果醬更添加了果香甜品很可愛 很輕

雜感女生   好味日記
˚*。Time Park Lounge.chill chill的地庫。*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

朋友介紹神秘的地庫酒吧
深入其中,果然有遠離煩惱的感覺
林中秘境、木馬、火爐、書架
在大樹底下晚餐,好relax
點個小食,再來杯特飲
配1人1個set dinner

極好FEEL
小食combo
薯條極香脆,水牛城雞亦極惹味,辣中帶生甜
炸魷魚圈,點2款醬
包括:茄汁及綠色的香草醬
香草醬很有特色,帶有芫茜味

我中意呀!
餐湯、麵包、沙律由餐廳每天精選
沙律清爽酸香
南瓜濃湯非常香甜滋味,點著香脆麵包吃一流啦!
自家製蟹肉脆燒賣
脆脆的春卷皮,鮮甜的蟹肉

伴以三文魚籽,2個字「鮮美」!
鮮蝦海膽三文魚籽意粉
蝦子大大粒、海膽勁鮮甜
魚籽海味濃,意粉索晒汁

回味無窮!
勁正:多汁嫰滑 Juciy呢
差不多一寸厚的黑毛豬
切開粉嫩,入口充滿肉汁
配上果醬更添加了果香
甜品很可愛
很輕的芝士蛋糕
香滑又有綿綿的芝士氣息

很好吃!
2019-09-13 12 浏览
想搵個情調滿滿既餐廳同另一半享受返一晚,就搵到呢間有古宅大屋感覺既餐廳步入餐廳,首見既就係酒吧,左手邊仲有玩Game既地方餐廳用上唔少大型裝飾品凝造格調,感覺高大上講完環境,就講返食物餐廳既set dinner已有餐湯同小食南瓜餐湯,賣相已經好有心思暖暖的,南瓜味超級濃郁,伴有兩塊香脆多士海膽汁燴墨魚仔帶微辣,墨魚仔爽口,味道開胃自家製蟹肉脆燒賣外皮香脆,蟹肉涵料鮮味突出,兩款前菜均很優秀燒西班牙黑毛豬外層帶點點焦香,黑毛豬雖厚身,但並無煮得過熟,有肉香之餘也不乾亦因較為厚身,較有質感和咬口海鱸魚柳配海鮮忌廉汁賣相同樣很有格調,三塊魚柳外皮燒得香脆,皮下帶油脂香,魚肉濕潤,層次分明,夠新鮮最後以甜品Cheesecake作結

步入餐廳,首見既就係酒吧,左手邊仲有玩Game既地方

餐廳用上唔少大型裝飾品凝造格調,感覺高大上

講完環境,就講返食物
餐廳既set dinner已有餐湯同小食

南瓜餐湯,賣相已經好有心思
暖暖的,南瓜味超級濃郁,伴有兩塊香脆多士

海膽汁燴墨魚仔
帶微辣,墨魚仔爽口,味道開胃

自家製蟹肉脆燒賣
外皮香脆,蟹肉涵料鮮味突出,兩款前菜均很優秀

燒西班牙黑毛豬
亦因較為厚身,較有質感和咬口

海鱸魚柳配海鮮忌廉汁

最後以甜品Cheesecake作結
2019-09-12 27 浏览
呢排多左朋友係公司附近Happy Hour,試勻左好多不同的Bar,今次黎左尖沙咀飲酒好出名既棉登徑。餐廳的門面不太起眼,好彩有朋友帶路,不過入到去又係另一番天地。想好好傾計傾返一晚就岩啦,呢度有得玩有得食有得飲。黎呢度,最重要的當然係飲野啦!睇menu覺得佢的cocktail同cocktail 賣相好靚,女仔當然要點幾杯打下卡啦!呢杯Taishan House係Mocktail黎,裡面有blueberry, mint berry同grapefruit ,可謂呢間餐廳的主打之一,實物同圖片一樣甘靚,飲落口,覺得grapefruit 既味比較突出,仲有好爽涼的薄荷味,好清新。呢一杯Gold Smoke,同個名一樣有好大陣煙味,我一位有食煙習慣的朋友非常喜歡陣味,餐廳話真係有用煙去製作呢杯Cocktail。裡面加入左Bacardi Oro,蘋果汁同苦橙,不太甜,飲起來都有煙味。杯裡面大大粒的冰,成粒都係酒黎架,所以就算擺埋一邊一陣都仍然好有酒味。仲有呢杯冇記錯係叫Purple Rain,靚到不得了,呢杯本身係mocktail,餐廳幫我地加左少少vodka,味道非常夾,好好飲!送酒小食點少得

送酒小食點少得炸薯角呢,呢款炸薯角,脆口又不油膩,食唔停口。仲有呢款西班牙式炸小魚配甜酸汁,脆卜卜同酸酸甜甜,好惹味。

終於找到個夜晚和閨蜜摸摸杯底談談心🍻明明在當眼處,我們還是找了一會才來到這間time park lounge😂酒是今晚的重點,先點了兩杯cocktails坐陣 Vampire didy (non HH price $128) 血紅色的酒盛在martini杯中,滲透著絲絲黑暗感。味道卻出奇的甜,不太乎合這酒名。酒味特濃,但又特甜,個人覺得口味太衝突。Time park (non HH price $128) 賣相新鮮,金黃色的酒上浮著滿滿的泡。有清新香蕉的香味!酒味也是偏甜,濃是濃,不過甜味太搶。難道甜酒是這酒吧cocktails的特色?自家製蟹肉脆燒賣 3pcs $88 賣相很不錯,不過原來這燒賣是冷盤😂原以為熱騰騰送上,一入口冷冰冰,fusion菜。蟹肉味濃郁,算脆口,不錯!自家制水牛城雞翼 $78 這個雞翼好吃,味道濃郁,自家制醬料特別。雞肉嫩滑,啖啖肉!稍嫌不夠熱,否則無得彈!👍🏻香煎白鱈魚配海鮮忌廉汁 $278 好食的魚!嫩滑滑的魚肉,入口即化!配上忌廉汁,so match! 法式小甜點雜錦 $168今晚的酒未能為我們盡興,我們點了個甜品,做甜品作結。賣相令我們心情大好!每一件
終於找到個夜晚和閨蜜摸摸杯底談談心🍻

酒是今晚的重點,先點了兩杯cocktails坐陣

血紅色的酒盛在martini杯中,滲透著絲絲黑暗感。
味道卻出奇的甜,不太乎合這酒名。
酒味特濃,但又特甜,個人覺得口味太衝突。

Time park (non HH price $128)
賣相新鮮,金黃色的酒上浮著滿滿的泡。
有清新香蕉的香味!
酒味也是偏甜,濃是濃,不過甜味太搶。
難道甜酒是這酒吧cocktails的特色?

自家製蟹肉脆燒賣 3pcs $88
賣相很不錯,不過原來這燒賣是冷盤😂
原以為熱騰騰送上,一入口冷冰冰,fusion菜。
蟹肉味濃郁,算脆口,不錯!

自家制水牛城雞翼 $78
這個雞翼好吃,味道濃郁,自家制醬料特別。
雞肉嫩滑,啖啖肉!
稍嫌不夠熱,否則無得彈!👍🏻

香煎白鱈魚配海鮮忌廉汁 $278
好食的魚!嫩滑滑的魚肉,入口即化!
配上忌廉汁,so match!

法式小甜點雜錦 $168
今晚的酒未能為我們盡興,
我們點了個甜品,做甜品作結。
賣相令我們心情大好!
每一件看起來都非常精緻,
朱古力小蛋糕和中間慕絲是我的最愛。

太忘形和朋友邊食邊傾邊喝,不知不覺時間來到十一點幾😂 和朋友暢談為這星期叉個電🙌🏻

menu for ref :-
2019-09-12 27 浏览
早放工一入到黎呢間位於地庫嘅酒吧餐廳,就比呢度嘅環境深深吸引着,從門口走進餐廳,仿如發現了一個城市小秘境般,餐廳裡的裝修充滿著歐陸式酒窖的風情本以為這餐廳的價格會很貴,後來一看Set dinner 是很合理的價錢,點了dinner set 頭盤的餐湯沙津擺盤別緻,特別欣賞他們的蘑菇,味道香濃。Appetizer 海膽汁燴墨魚仔,這道前菜賣相很吸引,海膽汁燴墨魚仔爽口彈牙有小許辣鮮蝦海膽三文魚子扁意粉上碟賣相很吸引,會引不住相機食先,海膽同埋魚子,味道超夾,鮮蝦口感爽脆,吃得出很鮮甜的味道,這道扁意粉很不錯😋燒美國安格斯牛柳這道是超好味的,感覺一定要點的😍三成熟的安格斯牛柳,牛柳鮮甜惹味,肉質口感細膩,鮮味在口中徘徊。是日精選甜品,朱古力慕絲蛋糕,有少許阿華田味,挺特別的,為今天的晚餐畫上一個完美句號。飲品也是很出色的,大大杯chill drink 🍸 遊戲桌

頭盤的餐湯沙津擺盤別緻,特別欣賞他們的蘑菇,味道香濃。

Appetizer

燒美國安格斯牛柳
這道是超好味的,感覺一定要點的😍
燒美國安格斯牛柳

飲品也是很出色的,大大杯chill drink 🍸

遊戲桌
2019-09-11 11 浏览
朋友旅行回來有手信收,所以約了一個靜靜地方食食談天。其中一個角落非常文有。一坐即刻叫了兩杯冇酒精飲品,一杯有芒果內,層次分明,另一杯有香蕉味的沙冰,非常特別。傾完一輪旅行趣事,就正式order食物,有set dinner 和a la carte menu,有多樣選擇。我們叫了2set晚餐,分別是黑毛豬和牛肉眼,兩個主菜非常嫩滑,特別牛肉眼肉汁非常豐富。除了主菜,還有湯,沙律,前菜和甜品。前菜點了蟹肉脆燒買和海膽汁墨魚仔,甜品係自家制芒果芝士餅,芝士味非常香濃。

• 美國肉眼扒
2019-09-10 26 浏览
早一陣子公司忙到不得了,都沒時間去跟同事暢飲暢食,就在忙碌過後的這個晚上,就和同事放工後去尖沙咀找個舒適的餐飲好好聊一個晚上。在棉登徑附近一帶有很多西餐廳和酒吧,同事帶我來這間她之前去過的餐廳。餐廳入口有一條小樓梯走到下層,餐廳分了幾個區域,有吧檯區、沙發桌椅應該是給主要飲酒的客人、Beer Pong檯、還有舒適桌椅的區域相信是給主要用餐的客人。因為都會食點主食,所以我們就坐了在餐桌椅那邊。餐廳是用Tablet出示餐牌的,比較環保,還可以不定時出新產品。我個人非常喜歡吃辣肉腸,每次吃pizza都一定會點辣肉腸的口味,所以在這裡就豪不猶豫地點了這客西班牙辣肉腸扁意粉。一送上來就覺得很香,肉醬份量很多,每一口都食到肉醬,蕃茄味也很濃郁,不會酸,意粉也很彈牙。另外又點了自家製水牛城雞翼,吃這款雞翼重點當然是醬汁,這醬汁酸酸甜甜的,很惹味,雞翼也烤得很香脆,而裡面的肉汁豐富。這款炸啤酒味薯條,是送酒必備的。薯條炸得十分香脆,啤酒味不算重,但勝在四邊都脆口,送酒一流。我們點了這兩款啤酒,分別是Mac’s Great White的白啤酒和Philippin San Miguel,個人非常喜歡白啤酒

我們點了這兩款啤酒,分別是Mac’s Great White的白啤酒和Philippin San Miguel,個人非常喜歡白啤酒,入口清甜而不苦澀,尤其適合女士飲用。

2019-09-09 70 浏览
最近同女友已經2年,所以打算同佢黎Time Park Lounge摸下酒杯傾下計撐抬腳入黎裝修係樹林主題,眼前有個unicorn擺設,而旁邊ge櫃入面擺滿whiskey樽,睇黎老細好鍾意whiskey。坐落闊落,我地2個坐張4人台happy hour classic whiskey係買一送一,我同女朋友都叫左mojito,我叫左whiskey mojito,飲落whiskey味after taste較strong唔太甜,所以我幾鍾意(8/10)沙律同湯我個人欣賞個南瓜湯,creamy但唔漏,點麵包剛剛好(8/10)自家製蟹肉脆燒賣我地叫左2個set dinner,其中1個係蟹肉燒賣,咬落充滿新鮮蟹肉,而外面係脆ge春卷皮保住(9/10)燒西班牙黑毛豬黑毛豬旁邊有peach ge醬汁,而黑毛豬煮完十分鬆軟,有肉汁又唔乾,點埋甜甜ge peach sauce有特色 (8.5/10)鮮蝦海膽三文魚籽意粉意粉個汁好重海膽味,而海鮮意粉個汁較濃,同蝦同埋三文魚籽夾,所以我較鍾意(9/10)最後係dinner set甜品,牛奶蛋糕配上少少芒果醬,正因為牛奶味重所以芒果醬唔多就唔會蓋過牛奶味(9/1

Mojito

沙律同湯
沙律/湯

鮮蝦海膽三文魚籽意粉

最後係dinner set甜品,牛奶蛋糕配上少少芒果醬,正因為牛奶味重所以芒果醬唔多就唔會蓋過牛奶味(9/10)

我同女朋友都鍾意lee度,嘢食好味環境好,如果有budget就過黎😋
dinner  set甜品
Mojito
沙律/湯
dinner  set甜品
2019-09-07 241 浏览
 香港人壓力大,有時想逃離去另一個空間洗滌心靈。閙市中尖沙咀有森林秘境,令人舒舒服服把酒談心,店內佈置設計精心佈局,走過大樹、書架、火爐、木馬裝飾,彷彿置身於歐陸式大屋內食晚餐 酒吧角落有Beer Pong玩樂設施 店內雞尾酒獨一無二, 我杯雞尾酒用桃味冰球加上Raspberry、Vodka酒調製,面層加上金薄同魚子點綴,入口清新!如果不嗜酒的朋友,店內亦提供多款無酒精飲品酒吧餐廳佐酒小食、主菜、雞尾酒精緻創意 Set Dinner $199起有沙律、餐湯、主菜、甜品南瓜湯香濃幼滑沙律菜新鮮爽脆加上芝麻醬好開胃  前菜:海膽汁燴墨魚仔
墨魚仔幾爽口,香辣海膽汁幾惹味 前菜:銀魚柳多士蕃茄莎莎
薄脆麵包配上蕃茄莎莎好清新,加上微鹹銀魚幾惹味
 主菜:燒西班牙黑毛豬 $238
豬鞍差不多一寸厚,外層燒得香。切開帶微微粉嫩,見到肉汁,入口軟屬Juciy 肉味鮮嫩,配上旁邊芥辣味道更好  主菜:意式香草醬意大利飯伴低溫慢煮雞胸 $199我本身都好鍾意慢煮,低溫慢煮雞胸質感特別軟腍,寧舍有雞味。而意大利飯味道唔算creamy,有陣陣香草味,食完成個飯都唔會有膩感覺 甜品;芝士蛋糕芝士蛋糕甜度適中

酒吧角落有Beer Pong玩樂設施

雞尾酒精緻有創意

酒吧餐廳佐酒小食、主菜、雞尾酒精緻創意

Set Dinner $199起有沙律、餐湯、主菜、甜品
南瓜湯香濃幼滑
沙律菜新鮮爽脆加上芝麻醬好開胃

前菜:海膽汁燴墨魚仔
墨魚仔幾爽口,香辣海膽汁幾惹味

銀魚柳多士蕃茄莎莎

意式香草醬意大利飯伴低溫慢煮雞胸

主菜:意式香草醬意大利飯伴低溫慢煮雞胸 $199

芝士蛋糕

甜品;芝士蛋糕
芝士蛋糕甜度適中,散發清香芝士,為晚餐劃上完美句號

不論環境食物都做得好decent,去到Time Park Lounge 好似進入一個忘憂空間,好relax❤️
雞尾酒精緻有創意
銀魚柳多士蕃茄莎莎
切開帶微微粉嫩,入口軟屬Juciy
意式香草醬意大利飯伴低溫慢煮雞胸
芝士蛋糕
  • 低溫慢煮雞胸
2019-09-06 98 浏览
呢間位於地庫嘅酒吧環境超舒服,超chill!It’s Friday Night🍸食睌飯,喝翻杯都唔錯。不過冇諗到佢嘅食物質素都幾高下,超有驚喜🥰我同大肥肥👦🏻叫咗兩個dinner sets 同埋兩杯白酒🥂1️⃣自家製水牛城雞翼 (6隻) $78呢個就冇藍紋芝士醬點,反而落咗蜜糖🍯同甜醬,雞皮甜甜地好脆口,雞翼肉質嫩滑,令我食完一隻又一隻🙆🏻‍♀️好味指數: 7.12/10 2️⃣自家製蟹肉脆燒賣呢個雖然好大舊,但係一定要一囗食哂佢先體會到佢嘅層次,口感大滿足!一咬落去第一下食到超脆嘅外層,然後就係啖啖蟹肉同三文魚子爆漿嘅感覺🤤個種🙆🏻‍♀️好味指數: 7.25/10 3️⃣海膽汁燴墨魚仔墨魚仔爽口彈牙,而且海膽汁嘅味道索晒入去,海膽汁唔會太滐身。🙆🏻‍♀️好味指數: 7.24/10 4️⃣意式香草🌿醬意大利飯伴低温慢煮雞胸 $199最令我驚喜嘅係佢嘅意式香草🌿醬意大利飯,佢用咗pesto醬,既清新又濃郁,好似意大利🇮🇹食到嘅咁。低温慢煮雞胸就比平時食到嘅雞胸滑身。🙆🏻‍♀️好味指數: 7.55/10 5️⃣海鱸魚配海鮮忌廉汁 $199海鱸魚🐟煎得外脆內嫩,仲有淡淡嘅油香味。配上少少海鮮忌廉汁就冇咁dry啦!🙆🏻
[尖沙咀~Time Park Lounge]
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.55/10
5️⃣海鱸魚配海鮮忌廉汁 $199
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.45/10
6️⃣是日餐湯(蘑菇湯)+精選沙律🥗
冇諗過蘑菇湯嘅蘑菇味咁濃郁,佢唔會好似茶記果d質素,真心高質好多!仲有兩塊脆薄吐司🍞,配湯一流。精選沙律🥗嘅沙律好新鮮!
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.22/10
7️⃣朱古力蛋糕🍰
呢個朱古力蛋糕🍰我食到阿華田味,好正!好有食唐記阿華田包裡面d流心餡嘅味道,不過變咗蛋糕質感。我講到佢好cheap咁添🤭,但係真係好似嘛🤧呢個高質版!
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.32/10
8️⃣Delas Coles du Rhone Blanc 2018 Rhone, France $78/glass (happy hour: buy 1 get 1 free)
呢杯house wine香醇易入口,帶有少少spice同fruity嘅味道,女仔都喝得。
🙆🏻‍♀️好味指數: 7/10
💡整體來講,呢個bar好有氣氛,而且性價比高,食物質唔錯。其實佢另一邊仲有beer pong玩,一班人去都岩。
Time Park Lounge
地址:尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫
2019-09-06 103 浏览
搵間酒吧同朋友食下飯吹下水就最正不過~今次揀左間係尖咀地庫既酒吧... 地點夠方便!餐廳設計特別, 好多獨特既裝飾擺設~同外面對比之下好似去左另一個秘密世界有不少娛樂設施供客人玩樂餐牌用ipad睇, 非常方便~~有Set dinner/ 散叫~~小食都有唔少選擇....好多款酒類/ 非酒類....叫左個set dinner~有soup, salad, appetizer & main courseSalad新鮮~~Soup係野菌湯, 細杯+細匙, 非常cute!野菌湯好香濃, 好好味自家製蟹肉燒賣賣相好吸引!!!卜卜脆既外皮包住滿滿既蟹肉, 仲有三文魚籽添~呢個小食必食~ 超好味!!啖啖蟹肉, 口感一流食完好想再食丫!!!美國CAB肉眼扒份量都幾多~要左5成熟, 生熟度剛剛好肉眼扒牛味濃郁, 好JUICY~肉質幼嫩又軟腍, 冇乜筋!!黑松露野菌忌廉意大利飯好香既黑松露!! 意大利飯好足料!黑松露野菌簡直係絕配~~~啖啖意大利飯都食到野菌, 好滿足呀!!!
搵間酒吧同朋友食下飯吹下水就最正不過~
今次揀左間係尖咀地庫既酒吧... 地點夠方便!
餐廳設計特別, 好多獨特既裝飾擺設~
同外面對比之下好似去左另一個秘密世界

有不少娛樂設施供客人玩樂
餐牌用ipad睇, 非常方便~~
有Set dinner/ 散叫~~
小食都有唔少選擇....
好多款酒類/ 非酒類....
叫左個set dinner~

Salad新鮮~~
Soup係野菌湯, 細杯+細匙, 非常cute!
野菌湯好香濃, 好好味

自家製蟹肉燒賣
賣相好吸引!!!
卜卜脆既外皮包住滿滿既蟹肉, 仲有三文魚籽添~
呢個小食必食~ 超好味!!
啖啖蟹肉, 口感一流

食完好想再食丫!!!

美國CAB肉眼扒
份量都幾多~
要左5成熟, 生熟度剛剛好

肉眼扒牛味濃郁, 好JUICY~
肉質幼嫩又軟腍, 冇乜筋!!

黑松露野菌忌廉意大利飯
好香既黑松露!! 意大利飯好足料!
黑松露野菌簡直係絕配~~~
啖啖意大利飯都食到野菌, 好滿足呀!!!
  • 自家製蟹肉燒賣
  • 黑松露野菌忌廉意大利飯
2019-09-04 27 浏览
Atmosphere@Time Park Lounge地址: 尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫有情調地方除了岩去拍拖食飯,同朋友都enjoy 環境!體驗好心情好,食飯都放鬆開心,同table 間相距夠闊,唔怕談天時聽到隔離臺談天內容啦,太嘈我覺得好似講野要鬥大聲。磚牆及昏暗的燈光,情調一流。有wine/beer and game table ,大伙兒來到食玩便渡過一晚書架,beer pong table order set dinner , average $200- $300Mushroom Soup 同日本葫麻細沙律Appetiser 蟹肉脆燒賣,有蟹肉碎,幾好味,精緻小巧Main 擺盤精明巧究$199 sea bass with seafood cream sauce,有白汁配魚根本是無敵,魚肉質感細嫩,加上滑滑白汁具奶香,吃下幸福感飄出Dessert ,不過我唔食甜,只拍了照,賣相不錯Sofa 位夠舒適,而餐碟花紋都好靚,賞心悅目。
Atmosphere@Time Park Lounge

地址: 尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫

書架,beer pong table

Mushroom Soup 同日本葫麻細沙律

Appetiser 蟹肉脆燒賣,有蟹肉碎,幾好味,精緻小巧

Dessert ,不過我唔食甜,只拍了照,賣相不錯

Sofa 位夠舒適,而餐碟花紋都好靚,賞心悅目。