2009-09-30
今日係每個月例排開完會要食嘅政治午餐, 我地揀咗呢度, 因為有同事有CITIBANK 卡~ 一去到見好多人行黎行去, 因為個個忙住去近門口個沙律吧度攞野食, 場面有D混亂, 唔似D高級餐廳, 因為呢度樓底矮, 又多人每人响度燒, 都幾大煙吓... D waiters 幾有禮貌, 反而入黎時個hostess問我地訂醒咩就好審犯咁...坐低之後好快咁送上菜單, 一般business lunch set就有包沙律吧但CITIBANK個$99蚊set就無喇! 我地全部叫晒呢個SET ~ 先黎每人一杯西瓜汁, 起初諗住多數呢D Juice都係晞汪汪的, 但呢杯望落已經覺得好足料, 飲落就更加肯定距無加水 ~ 再上麵包, 熱辣辣的, 一D都唔馬虎; 飲完湯就上我地嘅牛肩, 個waiter仲好有禮貌講解點煎塊扒 ~ 夠肉汁但牛味就爭D, 份量好夠, 呢個價錢仲有Hagen Daaz雪糕同咖啡或茶, 真係好抵 ~不過食完成身一陣味, 距呢度實在太細同樓底太矮, 通風又唔好, 比起以前响SOHO同依家海港城個間爭D, 話晒都係高級食附, 食完一身燒烤味真係唔多好囉 ~