2023-05-23 115 浏览
餐廳位於酒店裏面地下樓層,裝修瑰麗堂皇,而且非常寬敞,晚市提供主食+Semi buffet,包括沙律吧、湯吧、甜品吧,可以任意選擇你喜歡的食物,享受餐廳舒適而時尚既環境。🥗 沙律吧有各式各樣新鮮蔬菜、水果、麵包和芝士,連白果都有, 醬汁嘅選擇都好豐富,可以自由配搭你喜歡的沙律,仲有時令海鮮配搭,今晚就有蝦、蜆。湯吧則有中式豬骨湯、西式龍蝦海鮮湯,味道濃郁,但就撈唔到龍蝦肉。甜品吧亦同樣有中西兩款🧁 布甸、蛋糕、 桂花糕、雪糕都有, 擁有一顆啱心水,試咗兩款味道略甜咗少少。 另外仲有自助班戟機, 揮揮手就可以睇吓佢點樣自助整,非常新奇有趣 🥞🍝 主菜有龍蝦、肉眼扒、羊架、意大利麵,份量一樣都好多, 今晚想食啲清淡啲,揀左香煎帶子意大利闊條麵,麵條厚身但咀嚼感剛剛好, 醬汁有單單嘅黑松露忌廉汁,我略嫌佢味道唔夠鹹, 而帶子叉燒色澤,味道非常清甜,咬口十足,帶出濃烈嘅鮮味,非常突出。Cozi Lounge 🍝🍖🥞🧁🥗平均每人~$200 +10%

Cozi Lounge 🍝🍖🥞🧁🥗
平均每人~$200 +10%
2023-05-22 1368 浏览
有時間去酒店吃個自助餐,享受一下悠閒的晚上,跟朋友慢慢聊天感覺挺好的☺️。暫時在做75折優惠,不用$400可以吃到,就決定來試試看啦。我們是訂位去的,不用怕沒有座位😎。-我們從葵芳地鐵站坐接駁車,在新都會廣場定要有車,方便了客人找交通的時間☺️。餐廳位於酒店LG層,環境是西式裝修,大部份座位有小燈做裝飾,令人感覺挺特別的🙈。-▪︎海鮮盛宴自助晚餐 HKD$373.5/位 (75折後價)自助區有不少食物選擇,前菜、沙律、主食、冷盤、串燒、刺身、燉湯、飲品、甜品及雪糕。食物款式多可以慢慢吃,吃到棒著肚子走😚。-值得回本的是蟹腳和冰鎮海鮮等食物,可惜這次狀態不太好,不能吃生冷食物,感到有點可惜。另一感到特別的是有串燒吃🤩,肉肉和蔬菜也有數款選擇。甜品的選擇也很多,細細件賣相精緻,不用怕太大件吃不到🤭。-這次感覺特別的是中式小炒,最喜歡吃的是豉椒炒蜆,所以拿了一大碟來吃🤣。這個味道挺香濃的,醬汁濃稠散發著微微的辣味,感覺像大排檔的口味,挺有鑊氣從小炒😎。-

2023-05-21
放工跟同事到公司附近的葵涌悦品酒店,品嚐半自助餐,喜歡吃 The Platter 的半自助餐,CP值很高。梳化位超闊超大,裝修美輪美奐,自由和彈性開放式用餐環境,當晚很多一家大細和小朋友來慶祝聚會。Seafood and Salad Buffet 自助海鮮及沙律吧多樣性和選擇性非常豐富,提供各種各樣各式新鮮的生菜、時令蔬菜、沙拉配料和醬汁,客人可以根據自己的喜好製作沙拉。可以一次過品嚐魚生刺身、熟蝦、青口、螺肉,還有冷盤火腿,各種不同海鮮菜餚,非常鮮甜,新鮮好味😋滿足不同口味和飲食喜好的人。Daily soup 是日餐湯中西湯任君選擇,可以根據自己的喜好和食慾挑選食物。烤牛腰柳配紅酒烤肉汁伴炸薯條及時蔬坐下來先選擇好一款主菜,今晚想吃牛肉,烤牛腰柳呈現出誘人的深棕色,肉質緊實,表面烤得略微炭焦,散髮出誘人的香氣,色澤鮮明,看上去令人食慾大增。配以紅酒烤肉汁的滋潤,整道菜餚更加豐富,香氣濃郁。讓人無法抗拒炸薯條的加入,整道菜餚更加豐富多樣。薯條金黃酥脆,外脆內軟,口感豐富。時蔬增添了清新和色彩,新鮮的蔬菜,口感清爽。自助甜品滿足的吃了牛肉,好快到甜品的美好時光。成個雪櫃都係雪糕無限任食。

Daily soup 是日餐湯
中西湯任君選擇,可以根據自己的喜好和食慾挑選食物。
烤牛腰柳配紅酒烤肉汁伴炸薯條及時蔬
配以紅酒烤肉汁的滋潤,整道菜餚更加豐富,香氣濃郁。
自助甜品
滿足的吃了牛肉,好快到甜品的美好時光。成個雪櫃都係雪糕無限任食。仲有好懷念細個成日食嘅啫喱、椰汁糕同埋其他嘅牛奶布甸🍮綠茶卷,可以按照自己的節奏享用甜品。各式甜點、水果讓客人品嚐各種甜點的樂趣。

咖啡或茶
最後飲番杯熱檸茶,去油解膩,精神晒!

2023-05-13 1089 浏览
今日再度光臨呢間酒店, 之前食high tea,位於葵涌嘅精品酒店☆COZI☆LG 樓層的西餐廳《The Platter》有個半自助晚餐性價比夠高。地方好闊落,見到有圓形餐枱位,其他大部分都係卡位,坐得舒適。Main dish可以揀:燒美國西冷牛扒配炸薯角及時蔬~西冷嘅份量都唔細,切開見到粉嫩嘅顏色,夠淋。酥皮焗挪威三文魚柳配時蔬~香脆嘅酥皮包住新鮮三文魚焗製,味道口感一流。另外仲可以揀:法式煎油封鴨髀配時蔬及意式莎樂美腸脆薄餅,見到隔離枱叫咗pizza,好大個啊!出面有自助海鮮及沙律吧,有我喜歡嘅羽衣甘蘭及紅菜頭,好有益!沙津菜附近幾款魚生刺身,三文魚好新鮮呢!餐湯有中有西,今晚係磨菇湯,夠滑~甜品都有好多款選擇,蛋糕、奶凍、糖水等,雪糕有多種味道選擇,咖啡、茶、橙汁及冰茶都係任飲。呢個半自助晚餐都好夠食,大家可以share .ain dish,出面自助嘅食物都好豐富,親民價錢好值得一試。大家記得預先book位,早少少來到,今日星期五晚 full。
地方好闊落,見到有圓形餐枱位,
其他大部分都係卡位,坐得舒適。
Main dish可以揀:
燒美國西冷牛扒配炸薯角及時蔬~
西冷嘅份量都唔細,切開見到粉嫩嘅顏色,夠淋。
酥皮焗挪威三文魚柳配時蔬~
香脆嘅酥皮包住新鮮三文魚焗製,味道口感一流。
另外仲可以揀:

沙津菜附近幾款魚生刺身,三文魚好新鮮呢!
餐湯有中有西,今晚係磨菇湯,夠滑~
咖啡、茶、橙汁及冰茶都係任飲。
2023-05-12
2023-05-12 108 浏览
The platter自助餐餐廳The platter 雖然場地唔算超大,但係自助餐嘅一切基本,都唔會缺少。香港人最鍾意一開始就排晒隊攞嘅刺身當然唔少得,三文魚,吞拿魚,希靈魚等等都非常新鮮肥美。各種飲品多樣化,有咖啡,果汁,排毒水,熱湯例如蟲草花燉螺片湯,甚至紅酒啤酒等。餐廳嘅熱食其實幾出色,辣酒煮花螺,豉椒炒蜆,金沙蝦,紅酒燴牛面頰肉,菠蘿雞粒炒飯,蟹肉扒西蘭花,清蒸雜錦海鮮等。其中金沙蝦,串燒十分受歡迎。廚師更會不斷提供限時食品例如和牛,羊假,等等,令食客不斷有驚喜。前菜冷盤,亦10分出色,有日本冷麵,蘆筍,凍豆腐,雲耳,各幣沙律如紅菜頭沙律,粟米紅腰豆沙律等。特別喜歡的甜品係焦糖咖啡慕絲蛋糕,creamy卻質感結實。另外有日本和果子同雜果涼粉等。令我意外嘅係佢哋有一部棉花糖機,可以即時製作棉花糖,大人細路都開心。自助餐尾聲更有火焰雪山表演,非常有心思嘅服務。
The platter

耐唔耐就想食自助餐,近排又揀一間試吓。原本以為係半自助餐,來到才發現星期六日只有自助餐,午市自助餐時間: 12:00-2:30 pm,價錢$288+10%。餐廳環境幾寛敞,侍應服務態度不錯,收碟收得快,食物亦refill得快。🥗沙律🔸紅菜頭沙律,蘋果和紅菜頭都爽甜;🔸蕃茄青蔥沙律新鮮;還有泰式鳳梨香腸沙律、雜錦凍肉等;而沙律醬有3款,我揀左千島海鮮醬,醬汁濃稠。🔥熱食🔸海鮮炒時蔬有翠玉瓜、蘿蔔、木耳、魷魚和蝦,全部都夠熱,翠玉瓜和蘿蔔爽脆,魷魚和蝦有少許辣,味道唔錯;🔸菜心都脆綠;🔸菠蘿雞粒炒飯的蛋都幾香;🔸日式雞扒幾嫩滑,無雪藏味;🔸香煎龍脷柳配香蒜忌廉雖有少少鹹,但肉質都滑;🔸豉椒炒蜆都幾鮮,冇沙;🔸辣酒煮花螺都幾腍,帶少許辣;🔸蜜汁燒火腿可以揀燒汁或黑椒汁,火腿都唔會鞋或乾身。🍜粉麵🔸喇沙海鮮湯麵,有兩種麵選擇,油面或金邊粉,餸我就樣樣都要,有蝦、蜆、青口、雞蛋和豆卜,湯底味道不錯,辣得黎有少少甜,蝦已去殻,蜆冇沙,青口鮮甜;金邊粉滑而掛汁;🔸海底椰甘筍煲雞湯清甜滋潤;南瓜湯濃郁;❄️刺身🔸三文魚、吞拿魚和鱲魚都頗新鮮;🍟炸物🔸炸雞寶外脆內軟,唔油膩;🔸素菜春卷、炸薯條、炸咖喱角脆
耐唔耐就想食自助餐,近排又揀一間試吓。

🥗沙律
🔸紅菜頭沙律,蘋果和紅菜頭都爽甜;
🔸蕃茄青蔥沙律新鮮;
還有泰式鳳梨香腸沙律、雜錦凍肉等;
而沙律醬有3款,我揀左千島海鮮醬,醬汁濃稠。
🔥熱食
🔸菜心都脆綠;
🔸菠蘿雞粒炒飯的蛋都幾香;
🔸日式雞扒幾嫩滑,無雪藏味;
🔸香煎龍脷柳配香蒜忌廉雖有少少鹹,但肉質都滑;
🔸豉椒炒蜆都幾鮮,冇沙;
🔸辣酒煮花螺都幾腍,帶少許辣;
🔸蜜汁燒火腿可以揀燒汁或黑椒汁,火腿都唔會鞋或乾身。
🍜粉麵
🔸海底椰甘筍煲雞湯清甜滋潤;南瓜湯濃郁;
❄️刺身
🔸三文魚、吞拿魚和鱲魚都頗新鮮;
🍟炸物
🔸炸雞寶外脆內軟,唔油膩;
🔸素菜春卷、炸薯條、炸咖喱角脆口,微溫;
🔸椒鹽三文魚骨鹹鹹地,唔會腥;
🍮甜品
🔸要試一試親手製造嘅班戟,配料自己DIY,都幾過癮😆。揮一揮手約等60秒就完成啦!
我覺得甜品款式較少,只有數款和兩款雪糕,可幸甜品唔會太甜。
🔸甜品有藍莓慕絲、桂花糕、朱古力布朗尼蛋糕、伯爵茶蛋糕,其中伯爵茶蛋糕香濃,幾好食。
🥤飲品
🔸自助飲品區有幾款,有凍茶、橙汁、咖啡和雜果賓治,雜果賓治味道幾濃。
整體來講,各款食物味道都不錯,以價錢來說,性價比都屬於高。

📍The Platter (悦品酒店‧荃灣) (葵涌)
葵涌青山公路葵涌段443號悦品酒店‧荃灣LG樓

#foodie #food #foodpic #foodphoto #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#西式 #自助餐 #酒店餐廳
#foodielife #為食妹 #tm128_love food
2023-05-09 140 浏览
這間悅品酒店內的The Platter自助晚餐,只限星期六/日,每位$498,另有75折優惠,而平日則只有半自助餐。餐廳環境不算大,有分熱葷區,冷盤區,燒烤區,刺身區及甜品區。食物添加速度都十分快。熱葷區有炒硯,辣酒煮花螺,黃花蝦,蟹肉西蘭花等,質素都不錯。炒硯真係粒粒有肉,味道惹味。西蘭花不是白烚,而是用上蟹肉燴上,立即高級了。湯品有中/西兩款,比較鍾意他們的滋補燉湯,好足料好清甜。冷盤區除了有一般沙律菜,更有凍蟹腳,凍蝦,青口及螺的海鮮,味道新鮮鮮甜。如果怕食凍海鮮,餐廳都有提供蒸海鮮。燒烤區的鐵板燒會輪流供應,有和牛,大蝦及羊扒。正! 另有串燒的雞翼亦不錯。壽司及刺身雖然選擇不多,最緊要新鮮,每次排隊都可以拎到一碟滿滿的刺身,豪不迫吝嗇的。甜品架有數款甜品及生果,更有哈根達斯雪糕,食多幾杯已回本。當中棉花糖及pancake便是最受小朋友歡迎的。他們更有期間限定的火焰焗雪山,員工會即席倒酒落蛋糕上,做到火焰效果,每人分到一小件,蛋糕包著朱古力雪糕,幾特別。飲品區除了普通的咖啡茶,更有紅白酒任飲,還有即製紅豆冰。

湯品有中/西兩款,比較鍾意他們的滋補燉湯,好足料好清甜。

壽司刺身雖然選擇不多,最緊要新鮮,每次排隊都可以拎到一碟滿滿的刺身,豪不迫吝嗇的。

飲品區除了普通的咖啡茶,更有紅白酒任飲,還有即製紅豆冰。

2023-05-07
2023-05-09 115 浏览
好歡樂的自助餐 !!   即制棉花糖大受歡迎  !!葵涌工廈開了多間 卡拉 OK party Room,   區內有  悦品酒店, 這酒店平日有不少遊客穿梳.   住房, 餐廳設備齊, 還有 shuttle bus 去地鐵站.  酒店離地鐵站不太遠, 步行九分鐘.  要算乘的士, 也不會跳錶. 今日同歌友唱完 K, 去了 悦品酒店 一樓餐廳, The Platter,  享用一個 自助晚餐. 餐廳裝修時尚, 座位闊落, 招呼非常好.   餐廳正在做推廣.  星期六, 日 Buffet, 有 69 折優惠.  適合大胃王.食物擺設好整齊, 有沙律, 凍盤 , 熱盤, 鐵板, 串燒, 炸物, 日式刺身, 壽司, 甜品, 生果同飲品區, 任食任飲,  選擇豐富.飲品區:   分兩部分,  有自助雜果賓治,  檸檬茶, 咖啡機內有特濃, 泡沫, 熱鮮奶咖啡, 選擇多.另一部分,  有鮮果汁, 紅/白酒任飲.    我們先舉酒碰碰杯. 接住去  沙律/ 凍盤區,  什菜沙律, 紅菜頭,  羽衣甘藍, 車厘茄, 好新鮮.雪花長腳蟹,  青口, 熟蝦, 花螺,  好岩食取了一碟, 慢慢品嘗.  先開
好歡樂的自助餐 !!   即制棉花糖大受歡迎  !!
食物擺設好整齊, 有沙律, 凍盤 , 熱盤, 鐵板, 串燒, 炸物, 日式刺身, 壽司甜品, 生果同飲品區, 任食任飲,  選擇豐富.
另一部分,  有鮮果汁, 紅/白酒任飲.
我們先舉酒碰碰杯.
雪花長腳蟹,  青口, 熟蝦, 花螺,  好岩食
取了一碟, 慢慢品嘗.
雪花長腳蟹, 青口, 熟蝦, 花螺,
先開開胃, 食沙律菜, 粟米, 洋蔥車厘茄 , 吃得夠健康.  雜錦凍肉,  蟹腳,  青口, 熟蝦, 花螺, 鮮甜美味.
 日式刺身,  有專人侍候.  提供 吞拿魚, 三文魚, 鯛魚, 希靈魚,  衛生整潔, 必食之選.
我取了三款,  希靈魚糸我至愛,  加點酸薑,  正!
吞拿魚, 鯛魚, 希靈魚
日式壽司有多款,  玉子, 彩虹卷好味, 醋浸黑木耳吃得醒神.
到食熱點時間, 熱盤/ 鐵板/ 熟食區, 有中西式湯. 烘包,  鐵板燒牛/羊/豬/雞/蝦, 蜆仔意粉,  炒菜, 炒飯........
我取了中式湯, 蟲草花瘦肉燉螺片, 好足料, 暖暖的, 真系好飲.
廚師切牛扒.
燒牛扒
烤大蝦,  紅卜卜,  巨型好肉,
烤大蝦
炸椒鹽大蝦,  調味正.
炸椒鹽大蝦
辣酒煮花螺,  配紅/白酒至好.
辣酒煮花螺
煎豬扒,  好好肉,  煎得香.
煎豬扒
有肉必有菜,
熱騰騰的海產, 好想食, 但有點飽
串燒又有多款, 雞翼, 腸仔, 多春魚, 菇菌.  真糸好食, 欲罷不能.
串燒又有多款, 雞翼, 腸仔, 多春魚, 菇菌
燒牛扒,  肉味濃,  外皮焦香十足, 肥瘦均勻, 咬落去肉汁豐富.  雞翼, 多春魚燒得好好, 超好食.
重有大小朋友也喜歡的 小食區,  內有自制 Pancake 機,  可以試試自制手工 Pancake 的滋味.
還有脆炸小食, 大家都最仲意.
甜品區,   款式多, 好吸引.  蛋糕布甸,  芝士慕絲杯......要慢慢揀.  非常討好, 要努力食,
冰櫃內還有多款雪糕, Häagen-Dazs  雪糕也在其中.
朱古力慕絲蛋糕.
棉花糖曲奇.
甜品和水果,  取了新鮮菠蘿, 西瓜.  迷你泡芙,  棉花糖曲奇.  真美味.
歡樂停不了,  服務員即場表演火焰蛋糕, 好節目, 火焰蛋糕又好食, 可惜得少少
最後食即制棉花糖, 帶回童真樂趣.

The Platter,   食物有質素, 價錢吸引, 服務員又招呼不錯, 要再來.
雪花長腳蟹, 青口, 熟蝦, 花螺,
辣酒煮花螺
煎豬扒
串燒又有多款, 雞翼, 腸仔, 多春魚, 菇菌
2023-05-08 119 浏览
在繁忙的城市生活中,和家人朋友共享一頓豐富的海鮮自助晚餐,無疑是一種享受。悅品酒店的The Platter,是感受美食的魅力的好地方。酒店格局給人舒適感覺,偌大的梳化,舒服又有氣派!一來到餐廳,映入眼簾的**海鮮冷盤**就讓人垂涎欲滴。白蝦、藍青口、翡翠螺和雪花蟹腳,新鮮肥美,色澤誘人。**沙律吧**有豐富的選擇,包括羽衣甘藍、羅馬生菜、香草蕃茄、紅菜頭、車厘茄、粟米以及長通粉沙律。每一款都經過細心擺盤,鐵定每樣都要嚐一口!**魚生刺身**,吞拿魚、三文魚和𩶘魚的極致鮮美。每一片刺身都切得恰到好處,口感細膩,入口即化。尤其是那𩶘魚,鮮嫩無比。在這裡,還有一個**無觸式自動班㦸機**,讓人好奇不已。看著機器精準操作,制作出一片片班㦸,忍不住拿了一份。**熱盤**區域,有豬肋條配薯角、油鹽水炒蜆、蒸海鮮、黃金蝦等。豬肋條烤得外脆內嫩,搭配薯角,口感層次豐富。蒸海鮮,第一次在自助餐碰到!有新意!黃金蝦,一道色香味俱佳的菜品。蟹肉西蘭花麵醬蒸三文魚**串燒**區,有雞翼、香腸、多春魚、秋葵和粟米等多款美食。串燒的火候控制得非常好,每一串都烤得恰到好處,取了幾件,味道不錯。**燉湯**區的蟲草花
酒店格局給人舒適感覺,偌大的梳化,舒服又有氣派!
蒸海鮮,第一次在自助餐碰到!有新意!
黃金蝦,一道色香味俱佳的菜品。
蟹肉西蘭花
麵醬蒸三文魚
**燉湯**區的蟲草花燉赤肉,濃郁養生,令人心生暖意。在品嚐了眾多美食之後,喝一碗燉湯,正!
不能錯過的還有**特式活動**——火焰焗雪山。看著火焰在雪山上跳躍,是美食的藝術魅力。雪山蛋糕的口感滑膩,火焰帶來的焦香,味道還可以!
甜品區的**Häagen-Dazs雪糕**可以任食!、水果和各式甜品,讓人眼花繚亂。自由搭配水果和甜品,一份喜愛的甜品
2023-04-29 202 浏览
前幾日中午,去了一間在葵興的酒店。餐廳位於地庫,裝修簡約,環境很寬闊,座位多和舒適。星期六日是自助餐為主。而星期一至五都是半自助型式,主食有牛扒,魚,飯和意粉的選擇。而自助吧有餐湯,麵包,沙律,水果,甜品和雪糕等,而飲品也不少,有自助咖啡機,選擇款式很多,也相當豐富。我點了:-燒紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁有蔬菜伴碟,牛扒半成熟,配上黑椒汁很惹味。-扒香草弓鱲魚柳配黑松露忌廉汁魚柳炸得很香脆,肉質嫩滑,黑松露忌廉汁很配搭,恰到好處。

我點了:
-燒紐西蘭西冷牛扒配黑椒汁
有蔬菜伴碟,牛扒半成熟,配上黑椒汁很惹味。

-扒香草弓鱲魚柳配黑松露忌廉汁
魚柳炸得很香脆,肉質嫩滑,黑松露忌廉汁很配搭,恰到好處。
2023-04-24
2023-04-28 105 浏览
早前朋友約了我吃晚飯,並book了位於葵涌青山公路443號📍悅品酒店The Platter 吃半自助晚餐。餐廳裏面的面積相當大,裝修型格給人悠閒闊落的感覺,因今天是閒日人且流不算多,可以坐得非常舒適。☺️💢先試了自助吧上的海鮮凍盤,三款海鮮看樣子都很新鮮,🦐凍蝦和🦪青口,兩者都肥美肉質結實彈牙,🐚翡翠螺就細細粒,螺肉不硬有咬口。💢旁邊的沙律吧的各款沙律菜賣相不錯,紅菜、薯仔、蕃茄、麵包粒和火腿等,配合醬汁來調配自己喜歡的口味,既健康又清新。😋💢🐟刺身種類共三款,分別是三文魚、吞拿、魚鯛魚,魚塊切得夠厚肉質都很鮮嫩,值得再encore吃多轉。💢烤牛腰柳配紅酒烤肉汁伴炸🍿薯條及時蔬,深褐色的牛柳外表吸睛引人垂涎,叫了五成熟色澤帶點粉紅色,烤燒時間控制恰當。🐂牛柳塊夠厚而且肉質豐腴柔軟,不需用力就可切開,外皮帶點脆內裡軟嫩有肉汁流出,用紅酒煮配以燒汁同吃,肉嫩滑完全沒有渣吃不停口。😋💢烤羊架配百里香燒汁伴🍿薯條及時蔬,七成熟的🐐羊架到了頗有些驚喜,未有因為七成熟而有點乾硬。上枱時即傳來陣陣的清香羊肉味,羊架頗大而且肉質同樣細膩嫩滑軟綿綿,沒有一點羊羶味醮上了薄荷醬汁與芥末同吃,口感層次豐富滋味

💢烤羊架配百里香燒汁伴🍿薯條及時蔬,七成熟的🐐羊架到了頗有些驚喜,未有因為七成熟而有點乾硬。上枱時即傳來陣陣的清香羊肉味,羊架頗大而且肉質同樣細膩嫩滑軟綿綿,沒有一點羊羶味醮上了薄荷醬汁與芥末同吃,口感層次豐富滋味一流。

💢吃得口乾就去取了🍍菠蘿、🍉西瓜、🍈蜜瓜,每一款都很新鮮,蜜瓜西瓜入口咬落很爽脆,菠蘿就很清甜,作為食肉後作消滯之用。👍

💢 幾款🍰甜品外表精緻味道亦不錯。還有一部 pancake機只要揮一揮手,即可以自動做 pancake 幾好玩。😘

💢自助飲品機放近門口處,🍊橙汁、🍹雜果賓治、☕️咖啡和奶茶,其質素都不錯。

最後來個雪糕作為今餐口腹大滿足的結尾。

🔷️今次的半自助餐分量種類雖不比平常自助餐多;但味道質素都很好,而且價錢亦相當實惠,性價比十分之高下次再與朋友相約小聚亦會再來一嘗其美味。
2023-04-25
  • 烤羊架配百里香燒汁拌薯條
  • 烤牛腰柳配紅酒烤肉汁配薯條, 烤羊架配百里香燒汁拌薯條
2023-04-27 112 浏览
最中意食自助餐,貪佢咩都有得食,但係有d地方都唔平,要儲下錢先。今次黎到the platter,佢係酒店入面,係地鐵站行一陣就到。平日佢有半自助餐,假日就係full buffet,online book枱仲有75折,真係超抵食。當晚有既野食包括凍蟹腳、凍蝦、螺、青口,又有d cold cut同salad bar。如果想食熱野,都有蒸海鮮,又有好多熱盤。我最中意就金莎蝦,鹹蛋黃勁正,蝦殼係脆卜卜好好食,三文魚骹都好香好滑,仲有蟲草螺湯,勁足料,我飲左3碗。仲有刺身區同埋小食區,可以自制pancake!大家記得要三不五時出去睇下鐵板燒,當日有即燒和牛!!!!!仲有羊架,勁正,廚師燒得剛剛好五成左右,真心食呢個都回本。去到咁上下職員會響鐘,竟然有火焰雪山,omg,好特別啊,會即場淋火表演。最後當然要食甜品,仲有haagen dazs任食,勁滿足!

• 凍海鮮
  • 雪糕
之前跟同事黎呢度食過一次晏晝 所以就識得搵佢位置上可能係比較隔涉 唔熟識附近既可能未必知道🤔不過其實佢係唔難搵 只係隱蔽啲唔係咁易發現到今次黎係食佢既半自助晚餐 試過午餐 晚餐都有保證👍🏼半自助晚餐同樣都會有唔同前菜海鮮俾大家任食🦐各式各樣既沙律 中西餐湯 刺身都一樣會有🥗因為佢唔係全自助 所以唔會話有好多好多 但絕對係足夠😋海鮮刺身都夠新鮮亦都唔會有雪味👍🏼食多啲都唔怕食完個自助冷盤 係時候就要準備一下食主菜😆➷🪐 燒牛柳配烤大蝦伴燒南瓜及時蔬一如既往 牛柳都係揀咗5成熟 咁佢都做到個效果🤤粉紅色既嫩肉 肉質偏腍身容易切開 肉味亦都較突出水準發揮得到 熱食仲會更加食得到當中滋味😋蝦身大隻肉質夠實 口感夠彈牙 簡簡單單都做得好好👍🏼肉汁混及牛柳醬汁 蔬菜亦都被肉味帶起咗味道出黎🎃 §🪐 焗脆皮豬手配蜜糖芥末汁伴薯蓉及時蔬係一個有驚喜既菜式 難怪見到好多人都嗌佢😆首先佢個size都相當驚人 似兩個人食一隻都夠飽個種🫢外皮係脆到一個點 切落去真係索索聲 清脆既聲音👂🏼而內裡既肉質有咬口 唔會嚡身同埋韌 好有口感食肉獸應該會幾鍾意呢種啖啖肉既滋味😋➷最後仲可以食埋佢地既自助甜品同生果 咁就完
之前跟同事黎呢度食過一次晏晝 所以就識得搵佢

最後仲可以食埋佢地既自助甜品同生果 咁就完勝喇🍰
味道質素唔差亦都唔hea 飽飽地的話可以試一兩款
見到佢有部pancake機 都忍唔住走去玩吓🫣
睇住塊pancake碌出黎真係好治癒🤣加少少蜜糖上去就食得
就係咁就造就咗一個好滿足既semi-buffet dinner🍴

🧸🌞 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2023-04-26 104 浏览
上網搵自助餐情報搵到呢間係葵涌既buffet呢排做緊75折優惠😍晚市buffet 原價$498 但做75折,好似好抵咁,打電話去Book,原來得星期六日先有做buffet,咁就Book左星期六食。。黎到餐廳大約6點幾,已經有大約5成滿座,自助餐分左唔同區,包括:刺身、沙律、海鮮、熱盤、串燒、爐端燒、甜品、炸物、生果同飲品區。選擇都真係唔少!。食buffet當然主打要食刺身同海鮮😂刺身有三文魚、吞拿魚、鯛魚… 鮮味又肥美,仲要因為唔多人排隊,可以一次叫職員俾多啲🤭好正!。刺身類就有長腳蟹、蝦同螺!長腳蟹每次一黎到就會秒速被夾晒😅好彩職員都好好會不停refill,超鮮味!蟹肉好實!仲食到好鮮甜添。。熟食區食物種類都唔少,有大約10幾款,其中有個蒸海鮮幾好食!一個蒸籠裡面有蝦、蜆、鮑魚、帶子、螺等海鮮,超鮮味又自己任夾!其他熟食都好好食!有質素 。另外仲有爐端燒有大廚係度煎,好似牛柳、羊架、大蝦等都有,但因為一上碟就被人拎晒😂所以影唔到。。飲品區係個人覺得超值👍🏼👍🏼因為好多buffet只得一杯coffee or tea 。但呢度係有紅白酒任飲!仲有咖啡茶自助區。。甜品區都好正,雪糕都好多款

甜品區都好正,雪糕都好多款🤭🤭蛋糕🍰有個cheese cake好好食唔太甜!仲有成10款8款唔同種類,好正呀❣️❣️最正係仲有火焰雪山😍😍😍剩係影相打卡都正,食落好creamy唔太甜好食。

折實後400蚊左右/人 ,真係幾抵食!種類款式都好多選擇,野食好食又唔會超多人搶野食,性價比甚高🙏🏻👏🏻
2023-04-24 115 浏览
▫️間唔中都會想食下自助餐,因為樣樣都有唔洗煩食咩😆 今次黎到葵涌一間酒店自助餐,為左塞到更多美食,專程餓住肚仔一日黎擦餐勁😋🍽 海鮮盛饌自助晚餐 $498/ pp▫️食物種類都算多選擇,有海鮮、刺身、冷盤、熟食、甜品、仲紅白酒任飲🤩 性價比算高👍🏻🦀 海鮮類有長腳蟹、螺、蝦同青口,肉質鮮甜啖啖肉,淨係食長腳蟹都夠回本🤤🥗 冷盤有凍肉、沙律等,當中最愛泰式鳳梨火腿沙律,酸酸甜甜好開胃🍍🍣 刺身有三文魚、鯛魚、吞拿魚同希靈魚🐟 肉質肥美,要2人份量裝滿晒成隻碟一啲都唔吝嗇🤣🐚 熟食方面有炸物、中式菜類等,當中最特別係辣酒煮花螺,非常惹味又無沙😋 仲有多款串燒同蒸海鮮任拎🥳🔥 仲有鐵板燒,輪流供應和牛🐮、烤大蝦🦐 同羊架🐏 肉類嫰滑又燒得香口😚🥞 甜品區有多款蛋糕、布甸等🍰 雪糕都有Haagen-Dazs😝 仲突然之間經理響鈴鈴🔔 原來有甜品師傅即場表演火焰雪山🔥 雪糕軟滑仲有濃烈酒味🍾 另外仲有pancake機,揮揮手就有pancake出黎好得意👋🏻😆🍷 飲品區都超多選擇,除左平時有既果汁、茶、咖啡☕️ 連紅、白酒都係任飲超誇張😲 仲有mocktail同紅豆冰,真係想要咩都有🤭

🍽 海鮮盛饌自助晚餐 $498/ pp