2024-06-08
放假緊係要同朋友去嘆個靚brunch chill下💕呢間brunch set好豐富,appetizers都有6款for sharing,食得好飽!Appetizers✨新鮮空運生蠔(每位2隻)美國生蠔🦪蠔肉肥美爆滿,啖啖肉,夠鮮甜,淡淡海水味。✨炸釀蝦芝士芝士好香,可以點啲香料醬更正。✨野菌黑松露派個tart香脆,有啖啖黑松露香,野菌同tart呢個組合幾特別。✨香草醃三文魚柳配菜頭沙律拌煙辣蛋黃汁三文魚好大件,菜頭新鮮。✨鵝肝醬,焦糖無花果伴法式多士鵝肝醬濃郁creamy,無花果有一層薄焦糖,甜甜地又唔膩🥰Main✨伯爵茶意大利飯伴墨魚仔及青檸呢個茶味意大利飯真係太特別,平時鍾意伯爵茶嘅我梗係要試吓🤣 成個飯都見到一粒粒伯爵茶葉,整體好creamy,一入口已經有伯爵茶香味。✨燒牛胸腹配雞蛋布丁及茄子泥牛胸腹燒得好香,份量多,肉質比較厚實。茄子泥經過黑醋調味酸酸甜甜,好開胃解膩,雞蛋布丁口感煙靭,幾得意。Dessert✨精選甜品拼盤有焦糖焗啤梨、香蕉拖肥批、窩夫配吉士醬,個人最鍾意香蕉拖肥批最邪惡😋
Appetizers
✨新鮮空運生蠔(每位2隻)
美國生蠔🦪蠔肉肥美爆滿,啖啖肉,夠鮮甜,淡淡海水味。
✨炸釀蝦芝士
芝士好香,可以點啲香料醬更正。
✨野菌黑松露派
✨香草醃三文魚柳配菜頭沙律拌煙辣蛋黃汁
三文魚好大件,菜頭新鮮。
✨鵝肝醬,焦糖無花果伴法式多士
鵝肝醬濃郁creamy,無花果有一層薄焦糖,甜甜地又唔膩🥰
Main
✨伯爵茶意大利飯伴墨魚仔及青檸