2021-09-25
上網見到呢間西班牙餐廳環境幾靚,就lunch一個人過左黎試下,之前試過就咁walk in話冇位,所以我book定先😂餐廳有三層,裝修係正既,d員工好nice好有禮貌,見到我一個人食就講笑話可以join埋一齊食🤣因為第一次試,我簡左最平果個course,同埋簡d野食都係menu上面建議既Lunch Set ($178)麵包個麵包好硬,配沙律醬,沙律醬個質感同味道都好似卡夫沙律醬咁,又唔夾又冇誠意🙈Gazpacho個碗有小小麵包同洋蔥碎,坐低左一陣個waiter就倒左d蕃茄湯落黎,d湯唔知點解好臭,倒果陣我明明已經戴著口罩,但都聞到好強烈既草青味再加小小酸臭味,飲落就係將蕃茄拎去榨汁既味,仲要冇調味,草青味勁到傻,我要加埋d麵包碎同洋蔥碎一齊飲先勉強蓋到d味,極難飲同奇怪既一個湯😭😭Padron Peppers微苦,d鹽都中和返青椒苦味既,不過不失Tuna Tartar吞拿魚有用醬油醃過,但味落得重手左咸左d,不過都算令吞拿魚個鮮味出到黎,同埋份量好多,食極都仲有咁,下面既牛油果醬就落得檸檬汁太多,食落幾酸下同埋食唔出牛油果既香味,配脆麵包食都可以既Broken Egg 2.0賣相幾靚,個
Lunch Set ($178)
麵包
Gazpacho
Padron Peppers
微苦,d鹽都中和返青椒苦味既,不過不失
Tuna Tartar
Broken Egg 2.0
賣相幾靚,個堆橙色醬我問個waiter係咩黎,佢話係海膽沙律醬,食落咸鮮,唔錯。面頭既西班牙火腿就咁食咸到顛😭咬下咬下都有肉味既,一定要加其他野一齊食。個蛋就水波蛋,蛋味幾弱,薯仔我見menu寫著油封薯仔,但食落質感同味好似白烚咁,得小小鹽調下味。每樣野分開食又普通,加埋一齊食稱唔上夾,調味同配搭都唔知做咩,勝在份量幾多,好飽肚😂
Chocolate Brownie
全餐最好食果樣野,朱古力醬幼滑香濃,Browie焗得好香又帶有小小濕潤,朱古力味又濃,配埋個雲呢拿雪榚好食
最後仲有杯咖啡送,真係好多野食好飽肚。呢間餐廳d野食好神奇,一開始係極難食,之後上既野食愈黎愈好。環境同服務真係好既,個個員工都好好笑容,態度又好,但d野食麻麻,應該唔會再食😓
價錢: $178 / 位
環境: 8.5/10