2023-02-14 310 浏览
Book mark已久的西班牙餐廳 ‘’The Optimist‘’ 終於和朋友配合時間了😊🍽餐廳分為三層,三層以不同風格設計,環境吸引、氣氛熱鬧🥳Tuna Tartare ~ 吞拿魚他他多士🥪鮮味十足的吞拿魚他他,配上多士好開胃👍Gambas al Ajillo ~橄欖油蒜蓉蝦🦐濃香蒜蓉味外,辣了一點🌶Grilled Salmon ~ 檸檬、蒜蓉牛油三文魚🐟加了檸檬調味,容易入口🍋Wagyu Beef Cheek ~和牛面頰南瓜蓉🐮牛面頰肉質鮮嫰、好滑😋Mocktail~ Zesty strawberry Ginger 🍹士多啤梨、橙、青檸味道好fresh 😋😋

餐廳分為三層,三層以不同風格設計,環境吸引、氣氛熱鬧🥳

午餐
  • Tuna Tartare
2023-02-11 321 浏览
另一半BOOK左慶祝生日🎂一入去環境超正🤩燈光暗啲浪漫Feel安排左係二樓🥰 有個應該係男經理服務超好又有禮貌👍🏻就算多客都好好服務菜式🔻排名分先黎因為我哋係叫 Omakase嘅關係所以係咩都唔使諗😆樣東都好好食 要諗諗點排名🤭Tuna tart 🥇如果一定要排 我會最鍾意呢個🤩味道清清地 但係新鮮好食😋蟹肉cream ball🥈細細粒 唔會好膩🤩Creamy 超正龍蝦🦞risotto 🥉一向唔特別鍾意龍蝦味嘅我竟然覺得佢好食😋唔會好重味 又唔會惺仲好Juicy 添🔸仲有好幾個菜式 唔特別就唔特別講啦😆最特別係佢生日個位 會突然有幾個同事 行埋黎彈結他上蛋糕🎂雖然怕羞仔🙈尷尬仔🤭但全場都好有feel一齊拍手👏🏻之後仲有幾個人生日🎂 每個都彈一次😆🔸蛋糕仲係送架添👍🏻#多謝收看 #肥妹食食食
另一半BOOK左慶祝生日🎂

之後仲有幾個人生日🎂 每個都彈一次😆
🔸蛋糕仲係送架添👍🏻

#多謝收看 #肥妹食食食
2023-02-03 266 浏览
朋友揀嘅餐廳環境一流!似去左外國,幾層高。但地方都係嘈。可能上多層會好啲。質素ok! 因為都小貴。但性價比合格,人均消費3百幾喺灣仔西餐都算係咁! 多人嘅話,記得book枱
朋友揀嘅餐廳

多人嘅話,記得book枱
2023-01-28 334 浏览
▫️朋友提議黎呢間西班牙餐廳聚會,話之前食過覺得幾正👏🏻 餐廳都幾大總共三層高,環境幾靚幾chill🥳 係一間唔錯既打卡餐廳📸🍞 先上餐包,硬身但內裡軟熟,配上滑身既蒜蓉牛油醬非常香口好食🧈🦞 Juicy Lobster Rice $590▫️大大隻龍蝦舖係飯到超吸睛🤩 飯比較稀,但唔會太淋依然有飯粒口感🍚 索晒龍蝦汁,鹹度岩岩好鮮味十足🥸▫️龍蝦好大隻😍 啖啖肉新鮮彈牙超滿足🥰🐟 Tuna Tartare $140▫️吞拿魚新鮮一啲都唔鞋口,用醬油醃過鹹鹹地,加上三文魚籽同牛油果蓉好鮮味🥑 放上脆皮杯口感豐富🥙 送酒一流小食🥂🥩 USDA Prime Rib-eye $390▫️Prime係最頂級既牛肉🏆 5成熟非常嫰滑😋 脂肪比例均勻好有牛味🐂 仲有火箭菜同薯角做伴碟🥔🍾 Sauvignon Blanc $520/ bottle▫️難得聚會開返支酒先🎉 揀左比較fruity啲既酒,唔會太甜之餘幾芳香💕🎂 朋友們原來仲預備左生日蛋糕😆 店員們會拎住結他再一齊唱生日歌🎸 雖然本人比較怕醜☺️ 少尷尬但超有氣氛🤣🎁 唱完生日歌後店員會送上celebration gift,係一張$100 coupon,

🦞 Juicy Lobster Rice $590
▫️龍蝦好大隻😍 啖啖肉新鮮彈牙超滿足🥰

🐟 Tuna Tartare $140

🥩 USDA Prime Rib-eye $390

🎁 唱完生日歌後店員會送上celebration gift,係一張$100 coupon,可以一個月內係Pirata Group旗下餐廳使用🥳 仲寫左我蛋糕上既名真係好細心😆❤️

🧾 埋單帳簿係passport樣好得意🤣

2023-01-23 313 浏览
The Optimist - 灣仔今日朋友生日,話想食西班牙🇪🇸菜,睇完唔同餐廳比較之下,選擇了這間餐廳!因為佢地有個特別服務,就係係慶祝生日會有係黎唱生日歌,覺得幾好氣氛,所以就選擇來試🫶🏻一來到餐廳環境都算滿客!整體食物質素都好好👍🏻 叫咗龍蝦🦞西班牙燴飯🤤好香龍蝦味,好鮮甜好好食,個飯軟硬程度適中👍🏻龍蝦好爽口彈牙生日會有人唱生日歌,岩哂慶祝節日嘅人來😉 甜品沒有另外叫,呢個係佢地送嘅🫶🏻灣仔軒尼詩道239號地下至2樓
The Optimist - 灣仔

一來到餐廳環境都算滿客!整體食物質素都好好👍🏻

叫咗龍蝦🦞西班牙燴飯🤤

灣仔軒尼詩道239號地下至2樓
2023-01-13 4416 浏览
平日路過見到餐廳幾清靜,周年紀念又諗住找間清靜的餐廳食個lunch,所以一早經openrice訂了位,remark了周年紀念及request了寫甜品碟...入到餐廳,店員叫我們上一樓,我被安排坐在下面相片的另一方,一張長梳化,放了一張張枱,2人坐一張枱,一個人坐梳化,另一人坐對面的椅子,枱與枱距離不算闊(所以店員主動幫我們keep起束花),兩邊鄰枱的客人談話內容聽得一清二楚,我約一時入座時是over 90%入座率,所以環境真心不好,好嘈,下面相片是2時後拍攝的...週五惠顧$258以上的午餐包括免費暢飲,但我當天是星期四,所以無緣品嚐免費麵包唔錯,皮微脆內軟,尤其個醬,有小小蒜味,好合我口味章魚炸丸子不像平日有粒章魚在中間,而是選用了章魚調味醬,雖然味道唔錯,濃章魚味,不會太咸,但沒有了粒章魚仲覺得缺些什麼...鰹魚片一般運作我覺得韃靼吞拿魚比較遜色,吞拿魚不鮮味,襯牛油果更提不起鮮味,如果加一些黑醋,整體感覺可能會較fresh豬肉烤得幾香,蘋果酸橙泥好幼滑清甜,寶石生菜有苦味,烤土豆好夠熱紅燒牛頰肉非常淋,入口即浴,濃牛味,不過本人不太喜歡,有點像中式炆牛腩南瓜泥好好味好幼滑,配牛頰
免費麵包唔錯,皮微脆內軟,尤其個醬,有小小蒜味,好合我口味
餐前麵包
鰹魚片一般運作
Octopus Croquetas (Octopus bechamel, bonito flakes, mayo)
Tuna Tartare (Citrus avocado mash, teriyaki, toasted bread)
Secreto Iberico Pork (Apple lime puree, gem lettuce, roasted potatoes)
南瓜泥好好味好幼滑,配牛頰肉吃,牛頰肉好味咗,無咁膩
上面的辣椒小辣,配牛頰肉吃,也能令牛頰肉無咁膩
Wagyu Beef Cheek (Braised beef cheek, pumpkin puree)
Brownie一向幾甜,一小件便足夠
香檳是餐廳送給我們慶祝周年紀念的
送上Brownie時,店員還幫我拿回我的花和主動幫我們影相
不過我隔離枱也是慶祝周年紀念
而店員主動幫他們用客人電話影相,還拿店的即影即有相機拍照
差別待遇呢!
Chocolate Brownie (Chocolate, walnut, vanilla ice cream)
後來店員送了一張$100禮卷給我,我才想起我上一次在同集團的Pici跟同事慶生是有一張卡內附一張$100禮卷及即影即有照片,正所謂無比較無傷害,原本服務是好的,可惜...
不過一樓穿灰色西裝男士真有些黑口黑面,問他拿回放花的紙袋,他主動幫我放回束花,但我講了3次唔該,他都無表情無回應
$100禮卷可於同集團的Pirata, The Optimist, TokyoLima, Chaiwala, Meats, Honjo, TMK, Hugger Mugger, Pici, La Favorita, and Honjokko 晚市及週末早午餐時段使用
總括來說食物可以,服務可以,環境在繁忙時間太嘈
2023-01-12
庆祝纪念
纪念日
餐前麵包
2023-01-05 1040 浏览
呢個聖誕假,除咗去睇燈飾、行市集之外,仲去咗呢間餐廳食好西~呢間餐廳裝修以藍綠色為主調,沙發、吊燈、木枱等等配搭,襯托出高貴嘅感覺,而係呢個聖誕月,仲擺放咗好大棵好靚嘅嘅聖誕樹,再配以一串串燈飾點綴,非常浪漫!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) ✎ 前菜餐包 呢個餐包都算係我食過幾好味嘅前菜。表皮脆,入面勁鬆軟,淡淡麥香味,配上蒜蓉牛油,perfect match~✎ Tuna Tartare 有六塊吞拿魚他他,吞拿魚味道新鮮,質感有如入口即融,入面仲有三文魚籽同牛油果蓉,既有三文魚籽嘅鹹味,亦帶有牛油果同吞拿魚嘅鮮味 ,味道配搭意外地夾,好好食,而佢外面嘅脆皮酥,口感非常酥脆O̤̮K̤̮‬ ✎ Pulpo A La Gallega一片片八爪魚,每片八爪魚下面都配有薄切薯仔,八爪魚同薯仔質感幾濕潤 ,八爪魚有咬口,但唔會太煙韌,鹹鹹地,表面灑咗香草同紅辣椒粉作調味,味道相當香甜,加埋薯仔一齊食,整體感覺幾清新。✎ Juicy Lobster Rice二人份量,飯都幾多汁,帶有濃濃龍蝦味,而且彈牙同有咬口,而龍蝦肉非常爽口,整體質素唔錯( ˶ˊᵕˋ)੭♡✎ Oysters 幾冰凍,多汁,表面加咗酸醋嘅材料,食落整體

✎ 前菜餐包

✎ Tuna Tartare

✎ Pulpo A La Gallega

✎ Juicy Lobster Rice

✎ Oysters
幾冰凍,多汁,表面加咗酸醋嘅材料,食落整體偏酸,唔係特別肥美,普通size,不過咁嘅價錢質素算唔錯,仲幫我地將殼同蠔分開,方便進食!

✎ Roasted Chicken
份量似半隻雞,雞味濃郁,食落鞋鞋地同粉粉地,不過咁嘅質感都好正常,燒雞就係咁嘅口感~反而值得一提嘅係佢個辣椒醬,少辣,辣得嚟有少少酸,好開胃,幾惹味,而佢嘅伴菜烤薯仔,口感好腍,烤得好香。

✎ Salty Pineapple And Thyme
味道偏酸,菠蘿味重。

✎ Daiquiri De Fresa
Rum味濃,只有淡淡士多啤梨味,另配大冰塊,夠哂冰涼。

前菜餐包
Pulpo A La Gallega
Oysters
Roasted Chicken
Salty Pineapple And Thyme ($60) & Daiquiri De Fresa ($90)

前菜餐包
Pulpo A La Gallega
Roasted Chicken
2023-01-04 359 浏览
高質👍氣氛👍好味👍西班牙菜brunch😋首先你要好肚餓先好嚟食brunch😆因為佢得一個brunch set😇 $388 一個人,要加一先嚟一份麵包,然後有5款前菜share食,5碟前菜加埋個份量都幾多🤭食完已經飽了仲有每人一份主菜同甜品🥰​Tapas✨Super brunch bowl🥬蔬菜全部都好新鮮😋✨King prawn Al Ajillo🦐勁香勁好味‼️爽口又入味🤤✨Huevos Rotos黑毛豬火腿+流心蛋+腸仔+薯仔片😍滿滿蛋香🫶好夾兼好味到傻左💓 係西班牙傳統小食之一👍✨Chorizo A La Sidra​西班牙香腸+小方包🥰 少少油膩,食到好飽😆✨Octopus Croquetas​一人一粒,味道唔錯😋Platos Principales✨Juicy Lobster rice +$98pp (For 2 people)​重頭戲🤓原隻波士頓龍蝦🦞厚肉易起,爽口彈牙,實在整得太好食‼️意大利飯個汁非常之濃郁,飯粒有口感,真係夠juicy! 好有驚喜喎😮👍Postre✨Chocolate Mousse賣相唔吸引😂但係口感幾滑,甜度適中👏✨XXL Churros口感唔錯,略嫌太
高質👍氣氛👍好味👍西班牙菜brunch😋

✨King prawn Al Ajillo
🦐勁香勁好味‼️爽口又入味🤤

✨Huevos Rotos

✨Chorizo A La Sidra
​西班牙香腸+小方包🥰 少少油膩,食到好飽😆

✨Octopus Croquetas
​一人一粒,味道唔錯😋

Platos Principales

Postre
✨Chocolate Mousse
賣相唔吸引😂但係口感幾滑,甜度適中👏

✨XXL Churros
口感唔錯,略嫌太甜🤭

味道👅👅👅👅​👅
抵食🤑🤑🤑🤑​
環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​
服務👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻​
番兜🍉🍉🍉🍉​
(最高分x5)​
  • Juicy lobster rice
呢間西班牙餐廳就算平日都好full booking! 除左食物好食仲超有氣氛,慶祝生日嘅話仲有店員親自嚟唱歌同演奏😆┄┅┄┅┄┅┄┅┄≋ Juicy Lobster Rice $590呢個真係必叫!啲飯浸滿濃郁嘅龍蝦汁,但又唔會淋到一pat野咁。龍蝦超大隻,啖啖肉又口感彈牙超正!評分:🌕🌕🌕🌕🌘-≋ Gambas Al Ajillo $210呢款係西班牙蒜油蝦,一送到嚟已經聞到濃烈嘅蒜香味😍 蝦非常新鮮彈牙,蒜味超香!評分:🌕🌕🌕🌕🌗-≋ Ham Huevos Rotos $140呢道菜係煎蛋加ham加薯仔,煎得幾香口不過冇咩特別😂😂 價錢都偏貴評分:🌕🌕🌕🌘🌑-≋ Tuna Tartare $140脆脆中間加左吞拿魚,食落酸酸地口感都好豐富。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ Signature Churro Bao $120唔係好get呢個甜品😂😂 好似台灣嘅刈包加churros,再淋上焦糖醬,唔係太推介。評分:🌕🌕🌗🌑🌑
┄┅┄┅┄┅┄┅┄

≋ Ham Huevos Rotos $140
評分:🌕🌕🌕🌘🌑
Ham Huevos Rotos

≋ Tuna Tartare $140
脆脆中間加左吞拿魚,食落酸酸地口感都好豐富。
評分:🌕🌕🌕🌗🌑

≋ Signature Churro Bao $120
評分:🌕🌕🌗🌑🌑
Signature Churro Bao
Gambas Al Ajillo
2022-12-31 282 浏览
一間浪漫又溫馨的餐廳,這裡的慶生氛圍真真一級棒!只要有人生日,都會有一行3個工作人員出來助興,一個彈吉他,一個捧甜品,一個拍手鼓掌純粹作為氣氛擔當,而通常在座的客人也會一起大合唱生日歌,非常有氣氛!🎄臨近聖誕,餐廳更是布滿了燈飾和各種聖誕裝飾將節日氛圍拉滿!選擇困難症的我們就直接選擇了✨Chef Feed Me✨這個餐,基本和Omakase廚師發辦是一個意思,由廚師決定菜單。這個餐包含5個Tapas, 2個主食以及甜品, 聽起來不算多,但是每道菜都是按人頭數準備分量,所以吃完真的非常飽!🔹Tapas🔹Tuna Tartare 吞拿魚塔塔 Croquettes with Black truffle 炸薯餅配黑松露Padron Peppers 帕德隆辣椒 King Prawn Al Ajillo 西班牙香蒜蝦 Huevos Rotos with Ierico ham 西班牙流心蛋配黑毛豬火腿片 每一道Tapas都非常好吃!尤其是Tuna Tartare 和Huevos Rotos,材料簡單但是搭在一起就超配,出奇的好吃!🔹Main🔹Secreto Iberico Pork 伊比利亞黑毛

🔹Tapas🔹

Tuna Tartare 吞拿魚塔塔
Padron Peppers 帕德隆辣椒
King Prawn Al Ajillo 西班牙香蒜蝦

🔹Main🔹

Secreto Iberico Pork 伊比利亞黑毛豬豬肉
Juicy Lobster Rice 西班牙龍蝦飯
本來非常期待龍蝦飯,結果些許失望,因為有些飯粒還是生的,龍蝦也就還好,比較不推薦。

🔹Dessert🔹

Churro Bao 👍很特別的甜品組合,中式麵粉包子包著裹滿肉桂粉和糖衣的西班牙炸油條,再加上香草冰淇淋,非常好吃,一定要試試看!

Cheese Cake 其實也是很好吃,非常creamy!

2022-12-23
  • Tuna  tartar
  • Broken Eggs "Huevos Rotos"
2022-12-29 291 浏览
之前見網上食評都介紹呢間西班牙菜,睇樣好吸引,我想試好耐啦,今次有朋友生日,佢哋揀咗呢度食下午茶餐,都叫做試吓先呢度嘅下午茶餐性價比都幾高,$198一位,七款鹹點,三款甜點,飲品無限添飲,啱晒我班鍾意食鹹點嘅朋友😆全部食物都好有西班牙特色,鹹點甜點都好好食,生日仲有員工唱生日歌添,好有氣氛㗎,下次可以試吓呢度嘅午餐或者晚餐

2022-12-27 245 浏览
今個聖誕同一班好朋友去左灣仔呢間The Optimist 食左個afternoon tea 慶祝🥳 餐廳裝修好有聖誕氣氛,最底呢層系專系食high tea, 樓上1-2/F 就系食d lunch set, 吾同menu呢個tea set cp 值幾高,$198 PP 仲可以任fill 野飲👍🏻同埋野食質素都算ok, 好多時食呢d tea set 都系多個樣多,但呢度d野食同朋友一致都認為幾好食😋 特別系 TRUFFLECROQUETAS (炸黑松露波波)真系有好香嘅黑松露味~另外甜品BASQUE CHEESECAKE 都幾好食,唔會太膩,比較light cheese 食完成set野食都吾覺得好有罪惡感🤭又有得食好野又有得影靚相,都推薦大家可以黎呢間the optimist 一試!

2022-12-27 240 浏览
The Optimist 係Pirata Group 集團旗下嘅餐廳,餐廳三層,燈光設計都好有氣氛感,環境好適合成班人過嚟傾偈飲酒,佢哋嘅signature dish係lobster rice 🍚 Set lunch $288今次試咗佢哋嘅set lunch,有頭盤、主菜同埋甜品🍮,呢個價錢咁嘅質素絕對係物超所值🥳職員首先會附上餐包,個餐包好硬身但配埋個蒜蓉牛油麵包醬沾落去好香!Tuna tartare 個toast 好脆🥯,配埋新鮮嘅吞拿魚同埋牛油果粒🥑食落去好fresh完全冇腥味,成啖擺落口好爽😆Octopus Croquetas🐙 呢款八爪魚幾重忌廉芝士味,食落去有啲似章魚小丸子🍡😂😂😂,當然呢個係貴價版🤪Lobster Rice 🦞 +$98 per person 呢款龍蝦飯係佢哋嘅signature dish 必點!即叫即整,大概等30分鐘左右,一上盤見到顏色勁鮮艷,飯粒咬落去好有口感, 個燴飯吸晒龍蝦海鮮汁食落去好入味,同埋份量好足料,係原隻龍蝦上碟,龍蝦食落去亦都好鮮甜👏甜品🍮Chocolate Brownie 🍫 Brownie淋左朱古力醬配埋個雲呢拿雪糕🍦,所以成個朱

Set lunch $288

Tuna tartare

Octopus Croquetas🐙

甜品🍮
Chocolate Brownie 🍫
Brownie淋左朱古力醬配埋個雲呢拿雪糕🍦,所以成個朱古力味好出

Cream Catalana
呢款燉蛋好重蛋香味,而且有少少甘橘味,蛋嘅上面鋪滿左焦糖,食落去又甜又滑🥺
好早之前bookmark 左 The Optimist最主要係睇中左佢地係一個慶生好選擇🎂不論氣氛又好 環境都好都係好吸引如果想有大枱 靚靚打卡位可以預先book位講定聲📞❣️Afternoon Tea $198@1平時大家食開一般都係西式款下午茶The Optimist個下午茶係西班牙菜🇪🇸完全係配合返餐廳菜式 都幾特別可以話係一個有水準 可以encore回頭嘅下午茶🤩*❕Truffle Croquetas 係我大推大推大推❕係極香松露味 粒波波又炸到好香脆唔油膩好食到係我覺得下次食晚市係必叫🥳🥳🥳*🕰️供應時間為: 每日 1500-17:00✨Savouryan Con Tomate And Iberico HamBanderillasGrilled Veggies “Escalivada”Pulpo A La Gallega On Toast*✨Crispy: Truffle CroquetasIberico Ham CroquetasTuna Tartare✨Sweet:Churros Con ChocolateCrema Catalana TartletBasque Cheese
好早之前bookmark 左 The Optimist

係極香松露味 粒波波又炸到好香脆唔油膩
好食到係我覺得下次食晚市係必叫🥳🥳🥳
🕰️供應時間為: 每日 1500-17:00

✨Savoury:
Pan Con Tomate And Iberico Ham
Banderillas
Grilled Veggies “Escalivada”
Pulpo A La Gallega On Toast

✨Beverage Selection:
Tea
Coffee
Fresh Fruit Juices
✅全部 Tea, Coffee & Fresh Fruit Juices 都可以refills添飲
Refill 個陣仲可以選擇其他款式飲品
唔洗一定要飲同一款飲品🙈🙈

❣️Oyster Platter +$240@6prs
Oyster Platter
Oyster Platter
由10月約的慶生飯 終於在今個月約到了✨😂 變相是生日飯 + 慶祝xmas!!🎅🏼🫶每年都會相約大同一起慶生 而這間正正是上年bookmark到今年~ψ(`∇´)ψ 對Pirata集團一向都很有信心 是質素保證! -The Optimist環境也沒令人失望~ 臨近聖誕關係🎄餐廳佈置得很有氣氛✨ 閃閃掛燈再加上聖誕樹🎄 每枱客人都會在離開前在聖誕樹前拍照留念📸 很有儀式感呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 而且接近每枱客人也來這慶祝生日🎂 侍應會用結他伴奏唱生日歌🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ Tuna Tartare ($140)推介🌟吞拿魚他他配牛油果粒粒🥑 表頭再淋上照燒汁 用一個泡芙脆脆盛著 口感好特別又開胃! 6粒份量超快完成🤣-✨ Crispy Beef Tripe ($130)初初看到有beef字就亂叫🐮~ 原來是烤牛肚條! 向來不太吃內臟的我也吃了 脆炸方式去除本來的內臟腥味 蘸上烤紅椒堅果醬 少少辛辣刺激也不錯~ 但不吃內臟的朋友就注意啦!-✨ Octopus Leg ($320)原條巨型的八爪魚腳🐙 外層焦香 咬下去有嚼勁 底下還有松露薯蓉 好香牛油味 唯一缺點應該就是價錢有點太進取 但這裡吃的就是氣

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ Tuna Tartare ($140)

✨ Crispy Beef Tripe ($130)

✨ Octopus Leg ($320)
原條巨型的八爪魚腳🐙 外層焦香 咬下去有嚼勁 底下還有松露薯蓉 好香牛油味 唯一缺點應該就是價錢有點太進取 但這裡吃的就是氣氛和環境吧(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

✨ Roasted Chicken ($210)
性價比算不錯的一道菜🌟 烤雞雞肉嫩滑 就算烤焗了都不乾身 旁邊再有烤薯條和辣椒醬 可以再加檸檬調味🍋🐣

✨ Signature Churros Bao ($120)
最後甜品怎少得西班牙名物油條~♪(´ε` ) 這裡的churros外層包裹一片軟包~ 旁邊再有拖肥醬和煉奶 較為甜膩~

🔺🔺🔺🔺🔺
📍The Optimist (灣仔)
🗺️ 灣仔軒尼詩道239號地下至2樓