2019-06-29
餐廳環境好舒服,座位梳化舒適,空間感大,同朋友傾偈午聚確係不錯的好地方👍👍雖然不能坐擁全海景的餐廳,但勝在裝潢舒適,酒店級的英式佈局已值得一試😍😍Afternoon Tea分成5個Courses送上,第1道是各式咸點,精緻好味👍😋第2道是七彩三文治,5色麵包夾上新鮮紅椒及牛油果,配上沙律醬,好味👍👍第3道是有兩款英式鬆餅,原味及提子鬆餅,質量不錯👍👍配上3款醬奉上還有精緻小點瑪德蓮蛋糕😋😋牛油加上甜度剛好第4道是服務推來蛋糕餐車,讓你挑選的精緻蛋糕,款款蛋糕都各有特式,而且仲好好味添,由於我們總共4個人一齊嘆afternoon tea,所以可以試勻所有蛋糕甜點第5道,亦是最後一道甜點,是各式Rosewood特式朱古力,及朱古力蛋糕、Mousse及甜點,呢一度朱古力甜點,覺得最普通的一道,可能已經好飽好飽,覺得朱古力蛋糕好甜,一粒粒一塊塊朱古力沒什麼特別,但奉上朱古力甜點餐車時,睇到都已經夠滿足了每人都會有一杯茶或咖啡奉上,今次我選了七年普洱茶,茶香味道剛好,不太濃,很配合食下午茶個人覺得呢間Afternoon Tea值得一試,如果可以又咸又甜一齊食,會較好一點,因為這裡的下午茶一開始就
Afternoon Tea分成5個Courses送上,
第1道是各式咸點,精緻好味👍😋
還有精緻小點瑪德蓮蛋糕😋😋牛油加上甜度剛好
個人覺得呢間Afternoon Tea值得一試,如果可以又咸又甜一齊食,會較好一點,因為這裡的下午茶一開始就奉上全部咸點,之後才奉上全部甜點,這樣個人覺得一次過食甜點,真係十分膩十分滯🤣🤣
服務十分有水準,友善有禮😍👍