2021-11-27 41 浏览
今日放咗工後約咗幾個朋友你落士佛臺呢間餐廳Bar, 喺度住一啲都冇期望之下竟然有驚喜一個鬆脆炸魷魚非常非常之好味仲有啲微辣呢個泰式炸蝦餅 雖然蝦餅麻麻地 但係份量十足我哋三個人食到非常之飽㖭不過呢幾個串燒我唔知佢係牛呀,定係豬呀,定係雞,我點咗一個 雜錦 串燒但係三種肉都好似同一種味道分唔出🤣😂今日happy friday九點前進場落order有happy hour時間, 我哋每人 都飲到三杯 riesling😍😍 盡興而歸喇

一個鬆脆炸魷魚非常非常之好味仲有啲微辣

2021-11-24 46 浏览
📍The Blind Pig📮尖沙咀諾士佛臺1號地舖.上星期Happy Friday🙎🏽‍♂️話想飲啤酒食好西, 諗起早排細佬同女朋友黎過The Blind Pig話幾好味, 晏就拿拿臨book定位, 相信去開諾士佛臺happy hour既朋友仔都知星期五有幾爆😏.大約7點幾去到, 已經差唔多座滿晒, 加上餐廳位於諾士佛臺既街頭, 有時上到去未諗好食咩都好, 人山人海, 見到咁近有間唔錯既餐廳可能都廢事揀坐低左再算.坐低即刻黎2杯啤酒, 1黑1白, 事不宜遲啤啤佢先🍻Erdinger Dunkel HKD88Yau - Fat Siu Yau Pale Ale HKD98呢2款啤酒係一般酒吧餐廳唔常見, 試下新野, 黑啤口感順滑, 白啤麥味較重, 食香口野岩晒😉招牌豬手脆條·甜辣醬 HKD135去之前睇左好多review, 呢個絕對係必點item✅平時食豬手成日會覺得好麻煩, 好難切好難handle, 呢度廚師將佢起左肉, 切成bite size, 方便食客一邊飲啤酒一邊食, 非常貼心😌豬手表皮炸到好香脆, 沾埋甜辣醬絕對係perfect match大滿足西班牙香辣蒜片蝦·辣肉腸·多士
📍The Blind Pig
📮尖沙咀諾士佛臺1號地舖

坐低即刻黎2杯啤酒, 1黑1白, 事不宜遲啤啤佢先🍻

Erdinger Dunkel HKD88
Yau - Fat Siu Yau Pale Ale

招牌豬手脆條·甜辣醬 HKD135
招牌豬手脆條·甜辣醬

西班牙香辣蒜片蝦·辣肉腸·多士 HKD142
將辣肉腸炒香再放蒜片, 洋蔥絲, 蝦肉落去, 令所有配料沾上辣肉腸既油香份外惹味😋
西班牙香辣蒜片蝦·辣肉腸·多士

野箘松露意大利飯 HKD168
意大利飯既生熟程度岩岩好, 飯粒好有咬口, 加埋松露既香味同爽口既野箘, 配埋大量芝士碎, 非常邪惡🤭
野箘松露意大利飯

餐廳唔只食物質素唔錯, 氣氛亦好好, 岩晒幾個朋友放工chill下
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤
服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼🕺🏼
物超所值:💰💰💰💰
回頭基率:💨💨💨💨
#nonstopeatingdiarywestern
#nonstopeatingdiary西式
#nonstopeatingdiarytsimshatsui
#nonstopeatingdiary尖沙咀

2021-11-19
Yau - Fat Siu Yau Pale Ale
招牌豬手脆條·甜辣醬
西班牙香辣蒜片蝦·辣肉腸·多士
野箘松露意大利飯
2021-11-17 62 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️諾士佛台一間都值得Encore既餐廳🪄集美酒佳餚於一身🍸❶西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士 $142蝦既份量多又大大隻 🦐不過最緊要嘅都係蝦肉夠彈牙🌊醬汁嘅蒜味香濃 又唔會辣得嗆味🌶係一個唔錯既前菜👍🏻❷凱撒沙律、小鯷魚、麵包粒 $118羅馬生菜配搭充滿鹹香既小鯷魚、煙肉同巴馬臣芝士碎🧀食起上嚟鮮美又開胃😍❸歐式脆皮乳豬、薯蓉、雜菌、法邊豆、胡椒籽汁(1/4) $298乳豬皮香脆不膩口🐷肉質嫩滑 食落鬆化甘香 口感細膩😋沾上醬汁味道同中式乳豬 截然不同🇨🇳當中配菜同樣出色 令到菜式既整體更加吸引❤️❹Bella Sauvignon Blanc $72呢個酒味道上非常清新 口感較為酸爽🍷果香味豐富 以檸檬與青蘋果香最為突出🍋Ps:尖沙咀同西灣河都有分店🏬
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

不過最緊要嘅都係蝦肉夠彈牙🌊
醬汁嘅蒜味香濃 又唔會辣得嗆味🌶
係一個唔錯既前菜👍🏻

❷凱撒沙律、小鯷魚、麵包粒 $118
羅馬生菜配搭充滿鹹香既小鯷魚、煙肉同巴馬臣芝士碎🧀
食起上嚟鮮美又開胃😍

呢個酒味道上非常清新 口感較為酸爽🍷
果香味豐富 以檸檬與青蘋果香最為突出🍋

Ps:尖沙咀同西灣河都有分店🏬

2021-11-09 52 浏览
今日去開尖沙咀行街,經過諾士佛臺見到一間以豬料理既酒吧餐廳,餐廳有不少outdoor位比人飲下野輕鬆下,內裡就有bar檯同大電視比人睇波氣氛十分好,終是我地就入去試一試。Cheesy Nachos:脆脆既粟米薄脆加上蕃茄醬、牛油果醬同酸忌廉食落香口又開胃送啤酒一流。Crispy Pork Knuckle:豬手外皮炸得脆卜卜而且肉身仲有肉汁不乾身,食落冇口乾感覺而且口貼心幫顧客切開值得一讚。Brown Butter Scallops & Saffron Risotto:牛油好均勻佈滿每一粒飯非常香口加上帶子2者非常夾食到唔停手。
2021-11-08 42 浏览
今日去了諾士佛臺同朋友食晚飯諾士佛臺是尖沙咀出名的酒吧街,有好多不同國家的菜式我們今日去了"The Blind Pig"我們點了美國特級安格斯肉眼,配薯條~紅酒汁安格斯牛肉漢堡配薯條西班牙香辣蒜片蝦,辣肉腸配多士飲品~香蕉拖肥批奶昔甜品~心太軟美國特級安格斯肉眼,配薯條~紅酒汁牛肉肉味香濃,肉質新鮮嫩淋滑。安格斯牛肉漢堡配薯條好大份有芝士,洋蔥,酸青瓜,番茄,牛肉漢堡扒......好好好豐富!😝😝西班牙香辣蒜片蝦,辣肉腸配多士蒜片好香,蝦肉好爽口。心太軟濃濃的朱古力😋😋😋😋😋好好味!
今日去了諾士佛臺同朋友食晚飯
諾士佛臺是尖沙咀出名的酒吧街,有好多不同國家的菜式
我們今日去了"The Blind Pig"
我們點了
美國特級安格斯肉眼,配薯條~紅酒汁
安格斯牛肉漢堡配薯條
西班牙香辣蒜片蝦,辣肉腸配多士
飲品~香蕉拖肥批奶昔

甜品~心太軟
美國特級安格斯肉眼,配薯條~紅酒汁

牛肉肉味香濃,肉質新鮮嫩淋滑。
安格斯牛肉漢堡配薯條

西班牙香辣蒜片蝦,辣肉腸配多士
蒜片好香,
蝦肉好爽口。

心太軟
濃濃的朱古力😋😋😋😋😋好好味!

-𝙏𝙝𝙚 𝘽𝙡𝙞𝙣𝙙 𝙋𝙞𝙜 🐖年年萬聖節其實都冇特別慶祝過今年想出去感受下萬聖節氣氛就去左尖沙咀酒吧區食個飯 ~一去到諾士佛台 就見到呢間 好熱鬧 就入去試下了~🦐Garlic Prawns ($142)蒜片蝦幾時都係我最愛 熱辣辣既蒜油加埋爽口彈牙既蝦 少少檸檬 惹味~🐟Pan-Seared Sea Bass Fillet ($198 Half)香煎海鱸魚 煎得皮脆肉嫰入面仲有西班牙辣肉腸、蝦、硯 用龍蝦汁作為調味 幾有鮮味✨🐖Crispy Pork Knuckle Finger ($135)其實佢唔係豬手指☝️而係豬手切成手指大細 再炸脆條 炸得幾香口 配埋甜酸醬 減低左油膩感 🍝Spaghetti Vongole ($168)蒜辣欖油大硯意粉 蒜同硯既份量都好多用左扁身意粉 口感偏軟稔整體黎講 黎德國餐廳 真係要食番個豬手加黑啤🍻Perfect Match ☺️
𝙏𝙝𝙚 𝘽𝙡𝙞𝙣𝙙 𝙋𝙞𝙜 🐖

年年萬聖節其實都冇特別慶祝過
今年想出去感受下萬聖節氣氛
就去左尖沙咀酒吧區食個飯 ~
一去到諾士佛台 就見到呢間 好熱鬧
就入去試下了~

🦐Garlic Prawns ($142)
蒜片蝦幾時都係我最愛 熱辣辣既蒜油
加埋爽口彈牙既蝦 少少檸檬 惹味~

香煎海鱸魚 煎得皮脆肉嫰
入面仲有西班牙辣肉腸、蝦、硯
用龍蝦汁作為調味 幾有鮮味✨

其實佢唔係豬手指☝️
而係豬手切成手指大細 再炸脆條
炸得幾香口 配埋甜酸醬 減低左油膩感

🍝Spaghetti Vongole ($168)
蒜辣欖油大硯意粉 蒜同硯既份量都好多
用左扁身意粉 口感偏軟稔

整體黎講 黎德國餐廳
真係要食番個豬手加黑啤🍻
Perfect Match ☺️

2021-10-30
  • 豬手脆條
夏天實在太熱,怕大蛋糕中暑唔出街喺屋企安全啲,被困咁耐,見無咁熱就一齊出巡,去佢鍾意食既餐廳,Monday 2 for 1合乎食平啲原則GRILLED PRAWN & AVOCADO SAlAD大蛋糕最愛no mango,食咗半份都好似仲唔夠US PRIME ANGUS RIBEYE STEAK 280G 迷你蛋糕必點item, medium rare唔會煮過龍CRISPY PORK KNUCKLE 1KG FOR 2 PERSONS小蛋糕最愛送酒必備,偏瘦咸香更突出飲品陣Vanilla Shake迷你蛋糕指定飲品Sangria RedSangria WhiteLong IslandCocktail happy hour 20% off

GRILLED PRAWN & AVOCADO SAlAD
大蛋糕最愛no mango,食咗半份都好似仲唔夠

迷你蛋糕必點item, medium rare唔會煮過龍

小蛋糕最愛送酒必備,偏瘦咸香更突出

飲品陣
Vanilla Shake
迷你蛋糕指定飲品
Sangria Red
Sangria White
Long Island
Cocktail happy hour 20% off

2021-11-01 629 浏览
🥚🥚🐷矇眼豬豬酒吧餐廳✨性價比:7/10🍳食物:7.5/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:7.5/10💰是次消費:人均 $247 + 10% #蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀🍰食物分類: #蛋蛋豬吃西餐————————又來到下一集的豬豬系列!今次去到諾士佛臺上的豬豬專門店,店內的燈光佈置富熱情感,令我充滿期望。我們選擇在較早的早餐來吃晚餐,較寧靜一點可以好好享用豬豬美食。牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜辣沙律汁 ($162) – 推薦*Grilled Prawn & Avocado Salad蝦肉彈牙大隻,焦啡色看到已經想一口咬下,炙燒完令蝦尾殼都特別香。芒果超甜多汁,牛油果熟透,甜辣沙律汁調味得幾好,我們都吃完整碟菜。脆辣雞柳條、甜辣蛋黃醬 ($85) – 推薦*Crispy Chicken Strips比想像中酥脆,不是硬脆那種。雞肉嫰滑不「鞋」口,配搭甜辣蛋黃醬自己點,味道像千島醬。楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 ($288)Maple Guinness Baby Back Ribs豬肋骨肉十分軟腍,骨肉分離,佈滿楓糖黑啤醬,黑啤煮完帶甜味,再混合楓糖醬甜上加甜,
🥚🥚🐷

🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃西餐
————————

Grilled Prawn & Avocado Salad
牛油果香芒大蝦沙律、車厘茄、甜辣沙律汁

脆辣雞柳條、甜辣蛋黃醬 ($85) – 推薦*
Crispy Chicken Strips
脆辣雞柳條、甜辣蛋黃醬

楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 ($288)
Maple Guinness Baby Back Ribs
豬肋骨肉十分軟腍,骨肉分離,佈滿楓糖黑啤醬,黑啤煮完帶甜味,再混合楓糖醬甜上加甜,幾特別。
粟米燒得很香,多汁到切開時會彈汁呢,
薯脆即炸,又熱又脆口。
楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條

牛油帶子番紅花意大利飯、菠菜、巴馬巨芝士 ($188)
Brown Butter Scallops & Scaffron Risotto
飯粒有咬口而不會過硬,雖然加入牛油和芝士,整碟都不會太膩,酸酸地還幾開胃。
帶子彈牙,混入一點菠菜和翠玉瓜粒。
牛油帶子番紅花意大利飯、菠菜、巴馬巨芝士

麵包布甸 Bread Pudding ($78)
份量好像比圖片少,但味道補夠。
麵包布甸焗得軟綿,表面焦香,曬上玉桂粉,有些核桃夾心,甜度適中。
雲呢拿味雪糕,以及脆脆焦糖佈面的香蕉,搭成一個美味的甜品
麵包布甸

Elderflower Highball ($78)
Whisky味偏濃,但對少飲酒的我還是可以接受的。
Elderflower Highball

Passion Apple ($68)
口感像溝稀的smoothie,味道如熱情樂+士多啤梨味+桃+蘋果的混合,清新。
Passion Apple

The Blind Pig
🚦尖沙咀諾士佛臺1號地舖
(尖沙咀站 B 出口, 步行約5分鐘)
🕰營業時間:15:00 – 02:00
2021-10-27
  • 牛油果香芒大蝦沙律
  • 脆辣雞柳條
2021-10-31 38 浏览
星期五放工最好就係去諾士佛台飲番杯The Blind Pig一直都係咁多人好彩一早有book枱. 唔係都入唔到去餐廳座位闊落. 裝修非常有情調另有多部大電視播放不同既賽事🧀Cheddar Cheese Stick車打芝士條每一條都係脹卜卜一咬落去熱溶嘅芝士爆出嚟.非常邪惡附上嘅蕃茄醬可以幫助解膩🍗Crispy Chicken Strips雞柳炸得外脆內軟. 唔會好乾身分量亦非常多.另附上蛋黃醬好啱我口味🥪Classic Patty Melt烘得香脆嘅麵包充滿着牛油嘅香味加埋分量超多嘅熱熔芝士🧀邪惡非常牛肉餡料亦分量十足. 唔會太熟亦保留到肉汁🐟Pan-Seared Sea Bass Fillet鱸魚肉質嫩滑. 除咗與之外仲有好多蝦、蜆同埋伴菜個汁感覺有啲似海鮮湯🥂Day Dream & Apple Gin MileDay Dream 酒味唔濃. 比較香甜適合女仔飲用Apple Gin Mile比較重Apple cider.味 加埋Gin、檸檬同百里香❣️味道好特別
星期五放工最好就係去諾士佛台飲番杯

烘得香脆嘅麵包充滿着牛油嘅香味
加埋分量超多嘅熱熔芝士🧀邪惡非常
牛肉餡料亦分量十足. 唔會太熟亦保留到肉汁

🐟Pan-Seared Sea Bass Fillet
鱸魚肉質嫩滑. 除咗與之外仲有好多蝦、蜆同埋伴菜

個汁感覺有啲似海鮮湯

🥂Day Dream & Apple Gin Mile
Day Dream 酒味唔濃. 比較香甜
適合女仔飲用

2021-10-29 50 浏览
最近同老婆又再幫襯,這是我是喜愛的酒吧餐廳,我番來啦!這高質的酒吧餐廳🍻一向有我特別鍾情的瞎眼豬做主題,無論裝潢和食物都有水準,加上店員會推介多款酒吧特色食物,和各種cocktail等飲品!主食選了慢煮特制西班牙豬手,肉嫩多汁,配以燒烤醬,味道更有層次呢!同時喜歡炸芝士條,咬下內面熱呼呼的芝士流出來很juicy! 還有原隻烤新鮮椰菜花,中和食肉的罪惡感,實在美味!The Blind Pig 地址:尖沙咀諾士佛臺1號地舖
最近同老婆又再幫襯,這是我是喜愛的酒吧餐廳,我番來啦!

同時喜歡炸芝士條,咬下內面熱呼呼的芝士流出來很juicy!

還有原隻烤新鮮椰菜花,中和食肉的罪惡感,實在美味!

The Blind Pig
地址:尖沙咀諾士佛臺1號地舖
2021-10-29 45 浏览
最近發現呢間尖沙咀嘅酒吧氣氛同食物都幾高質,好岩同朋友放假黎聚一聚~🥂 周末/假期限定嘅brunch set包埋飲品,仲可以加錢free-flow任飲red/ white wine/ 指定啤酒/ 調酒!🥳🐟 經典美式炸魚薯條加入啤酒嚟做炸漿,炸出嚟嘅炸魚好香脆、炸粉唔會太厚,入面嘅魚肉超級嫩滑!🤩🐖 慢煮豬小腿.芝士玉米蓉豬腿大大隻、慢煮方式令豬肉保持鮮嫩多汁嘅肉質~ 我哋連豬皮都食落,真係好邪惡!🤤🍝 蕃茄肉丸意粉肉醬意粉係正常水準~ 值得一讚嘅係肉丸超大粒,入面好似食到有少少洋蔥絲,食落更香口~👍🏼🧀 芝士菠菜奄列奄列好大份,我哋三個人食就岩岩好~ 溶咗嘅芝士+菠菜+滑蛋呢個組合永遠都係咁正!諗番起又流口水喇... 🤤🫐 雜莓楓糖法式吐司最後當然要食個甜品收尾~🥰 French toast外脆內軟,配上楓糖同新鮮嘅雜莓,食晒成去都唔覺油膩~

🐟 經典美式炸魚薯條

🐖 慢煮豬小腿.芝士玉米蓉

🍝 蕃茄肉丸意粉

🧀 芝士菠菜奄列

🫐 雜莓楓糖法式吐司
2021-10-27 34 浏览
好耐冇嚟過諾士佛台,今日約咗朋友嚟食飯,呢間餐廳有啲outdoor位,唔少外國人晏晝就開始飲酒,好鬼chill!! 😂🔘慢煮醬燒牛肋骨牛肋骨能夠輕易切開,肉質呈粉紅色而且非常軟熟有肉汁,慢煮果然係唔同啲,一致認為係今日最好食嘅dish,椰菜仔係好健康嘅食物,自己煮好多時都有苦味,但呢度嘅椰菜仔就冇呢個情況!! 🔘水牛城辣雞翼啱晒鍾意重口味嘅朋友,個醬汁唔算太辣但係偏鹹,唔需要再點芝士醬都可以,雞翼都幾大隻同埋炸得香脆,要趁熱食因為凍咗會冇咁好食!! 🔘西班牙香辣蒜片蝦蝦肉大隻彈牙鮮甜,辣肉腸粒粒同洋蔥蒜片都為呢個dish大大加分,伴碟嘅兩片麵包都幾好食喎!!🔘煙三文魚牛油果多士望落隻蛋唔似有流心效果,但切落去啲蛋黃慢慢流出嚟,牛油果煙三文魚味道正常,有返少少醬汁點綴一下會更加好!! 整體食物質素唔錯,適合一班朋友嚟飲嘢傾吓計!!

🔘慢煮醬燒牛肋骨

🔘水牛城辣雞翼

🔘西班牙香辣蒜片蝦

🔘煙三文魚牛油果多士

整體食物質素唔錯,適合一班朋友嚟飲嘢傾吓計!!
1K
2021-10-25 30 浏览
星期5放工之後當然要去輕鬆下🥳🥳於是約左朋友去尖沙咀既The Blind Pig食飯~~餐廳主打豬肉菜式,環境闊落有格調,係一個傾計飲酒既好地方🥂🥂🦐西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士 $142✨首先叫左個西班牙前菜~~蒜片蝦份量好多,口感彈牙好新鮮!!食落辣辣地,配辣肉腸一齊食更惹味😋😋旁邊有兩塊多士,烘得好香脆,蘸醬汁食更正❤️❤️🍖楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 $288✨豬肋骨表面沾滿楓糖黑啤醬,賣相吸引🤩🤩一共有兩大塊,肉質好軟腍,而且好易切開!!楓糖黑啤醬味道偏甜,越食越開胃~~配菜就有椰菜沙律、粟米同薯條,粟米仲好鮮甜~~配埋酸酸甜甜既椰菜沙律,十分解膩😋😋🥪芝士牛堡三文治、薯條 $160✨呢個三文治超邪惡!!咬落有好濃既牛油味,外脆內軟~~裡面夾住芝士同牛肉碎,鹹香味十足🤤🤤薯條炸得好香脆,整體味道唔錯❤️❤️飲品方面,我地叫左Buck Stops Here($88)同Refreshing Piglet($75)🥂🥂Refreshing Piglet係一杯mocktail,裡面有蜜糖柚子、椰子水、青瓜同青檸汁~~味道酸酸甜甜,好香青瓜味,幾清新🌿🌿朋友叫左杯Buck St
星期5放工之後當然要去輕鬆下🥳🥳
於是約左朋友去尖沙咀既The Blind Pig食飯~~

🦐西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士 $142✨
首先叫左個西班牙前菜~~
蒜片蝦份量好多,口感彈牙好新鮮!!
食落辣辣地,配辣肉腸一齊食更惹味😋😋
旁邊有兩塊多士,烘得好香脆,蘸醬汁食更正❤️❤️

🍖楓糖黑啤醬燒豬肋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 $288✨
豬肋骨表面沾滿楓糖黑啤醬,賣相吸引🤩🤩
一共有兩大塊,肉質好軟腍,而且好易切開!!
楓糖黑啤醬味道偏甜,越食越開胃~~
配菜就有椰菜沙律、粟米同薯條,粟米仲好鮮甜~~
配埋酸酸甜甜既椰菜沙律,十分解膩😋😋

🥪芝士牛堡三文治、薯條 $160✨
呢個三文治超邪惡!!
咬落有好濃既牛油味,外脆內軟~~
裡面夾住芝士同牛肉碎,鹹香味十足🤤🤤
薯條炸得好香脆,整體味道唔錯❤️❤️

味道酸酸甜甜,好香青瓜味,幾清新🌿🌿
朋友叫左杯Buck Stops Here,係cocktail黎~~
成份有檸檬伏特加、葡萄汽酒、接骨木花糖漿、薑同檸檬~~
飲落唔算好重酒味,幾易入口😋😋
2021-10-04 912 浏览
一直好想試吓佢哋🐷系列估唔到素食選擇都唔錯,咁約朋友食飯就好easy啦 ✔️ ▫️Mushroom Risotto $168Risotto喺前菜menu上,入口creamy唔錯,只係意大利飯煮得生咗些少👌🏼▫️Omnipork Bolognese $148新豬肉推出已久,我都係第一次食😋新豬肉碎份量十足拌蕃茄醬好美味,完全唔覺同平時食開肉醬嘅分別,意粉做到al dente爽口彈牙、有嚼勁😬▫️Beef Short Rib $248除咗豬,牛都一樣出色💯推介💁🏻‍♀️‼️牛肋骨入口肉質嫩滑細膩,經慢煮非常入味,不但冇變得乾身食依然保持非常juicy👏🏼▫️Death by Choco $88必食甜品✨冷熱交融,流心朱古力漿加埋雪糕,好邪惡呀😈▫️Apple Mojito $68▫️Plum Margherita $68嚟到諾士佛臺又點可以唔飲返兩杯🍹 Mojito一向係我必點,再加埋最愛Somersby蘋果酒調出嚟,兩者都易入口又fresh啱哂女仔飲整體氣氛唔錯嘅一間bar resto,坐得舒服,而且侍應等店員都勁nice勁有禮貌💯
一直好想試吓佢哋🐷系列
估唔到素食選擇都唔錯,咁約朋友食飯就好easy啦 ✔️

▫️Mushroom Risotto $168
▫️Omnipork Bolognese $148
▫️Beef Short Rib $248
▫️Death by Choco $88
必食甜品✨冷熱交融,流心朱古力漿加埋雪糕,好邪惡呀😈
▫️Apple Mojito $68
▫️Plum Margherita $68

2021-10-03
🔸Frank’s Redhot Buffalo Wings💯一見到呢個水牛城雞翼即刻叫🤣超有美國的回憶,藍芝士醬同西芹條,差啲甘筍條就一模一樣啦😂雞翼炸得夠脆,熱辣辣,味道都唔錯,必點💯🔸Spaghetti ‘OmniPork’ Bolognese 新豬肉肉醬意粉,健康Green之選,平衡返頭先雞翼嘅邪惡感覺🤣🔸Suckling Pig🐷中式乳豬食得多,歐式脆皮乳豬真係好少機會食,新鮮整起,乳豬仔熱辣辣,層脆皮好香好脆,肉質都好嫩,夠Juicy!個薯蓉好香滑,仲有蒜香炒薯菜。呢個好推薦💯🔸Banana Bread Pudding 🍌🍞🍮估唔到甜品都好好食,焦糖香蕉整得好靚,層焦糖好脆!麵包布甸面頭有肉桂粉,焗得好香,配拖肥醬、雲尼拿雪糕同淡奶,一凍一熱,好夾好好味😋🔸Passion Apple、Elderflower Highball 🍹🍸嚟得呢度梗係要叫番杯嘢飲啦,杯士多啤梨熱情果特飲甜甜酸酸好啱女仔飲。而杯接骨木花威士忌梳打,帶有花香,但酒味都重㗎,小心飲醉呀😝

🔸Suckling Pig🐷

🔸Banana Bread Pudding 🍌🍞🍮